HPK-Lukko La 15.1.2005

  • 23 368
  • 225
Tila
Viestiketju on suljettu.

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
HPK-Lukko La 15.01.2005

Noniin, lauantaina on taas sm-liigaviihteen aika kun Hämeenlinnan Rinkelinmäellä iskevät yhteen sarjakolmonen HPK ja sarjassa viidentenä oleva Lukko. Pientä lisäjännitettä näiden joukkueiden tämän kauden kohtaamisiin tuo viime keväänä pelattu pudotuspelisarja, jonka HPK voitti puhtaasti otteluvoitoin 4-0. Tällä kaudella joukkueiden voimasuhteet keskinäisissä otteluissa ovat kääntyneet Lukon eduksi, joka on voittanut joukkueiden molemmat tähänastiset kohtaamiset. Syyskuussa Hämeenlinnassa Lukko oli parempi maalein 2-4 ja marraskuussa Raumalla lopputuloksena oli Lukon kotivoitto maalein 3-0. Revanssihenkeä on siis tällä hetkellä myös Kerholla ja tietynlaista mielenkiintoa tähän otteluun tuo myös se tosiasia, että on hyvin mahdollista että nämä joukkueet ovat taas keväällä vastakkain kun pudotuspelit pyörähtävät käyntiin. Onhan kierroksia toki vielä rutkasti jäljellä, mutta sarjataulukkoa katsoessa huomaa sen, että joukkueiden kohtaaminen pudotuspeleissä on täysin mahdollista tälläkin kaudella.

Kumpikin joukkue lähtee lauantain otteluun varsin hyvävireisenä, sillä HPK on voittanut kaikki 5 viimeisintä otteluaan ja Lukollakin on viidestä viimeisestä ottelustaan 4 voittoa. Mielenkiintoisin taistelu lauantain ottelussa käydään joukkueiden maaliensuilla, kun vastakkain mitä ilmeisimmin ovat NHL-statuksen omaavat maalivahdit eli Noronen ja Roloson. Myöskin ns. kakkosmaalivahdit ovat kovaa luokkaa molemmilla joukkueilla, HPK:lla on Wiikman ja Lukolla viime kausien ykkösmaalivahtinsa eli Vehanen. Ei siis ole ihme, että näiden joukkueiden maalivahtikaksikkoja pidetään yleisesti ottaen liigan parhaimpina.

Kun joukkueiden pakistoja tutkitaan, niin huomataan, että Lukolla on ainakin paperilla katsottaessa pienoinen etu Kerhoon nähden. Gill, Pettinen, Hämäläinen, Porkka ja Niskala muodostavat todella kovan viisikon, vaikkakin Niskala on lauantainakin sivussa polvivamman takia. Varsinkin kivitalon kokoinen Hal Gill on osoittautunut todelliseksi huippuhankinnaksi raumalaisjoukkueelle. Mies on oman maalin edessä todella vahva ja tekee taas vastaavasti hyvin tehopisteitäkin. Tärkein pointti miehessä lienee kuitenkin se, että hän on heti paikalla mikäli Lukon pelaajia kohdellaan kaltoin. Tämän ovat viimeisen 1,5 viikon aikana saaneet huomata sekä Ladislav Kohn, Hannes Hyvönen että Robert Kantor, joista sekä Hyvönen että Kantor keräsivät rojujaan jäänpinnasta Bostonin jättiläisen käsittelyn jäljiltä. Myöskin Tomi Pettinen on pelannut todella hyvän kauden ja ollut yksi positiivisimmista yllättäjistä Lukon joukkueessa.

HPK:n pakistoa johtaa puolustajien pistepörssin kärkisijoilla keikkuva Jukka-Pekka Laamanen, joka pelaa muutaman vaisumman kauden jälkeen todella vahvaa kautta. Laamanen onkin jälleen kerran hyvä esimerkki HPK:n johdon osaamisesta ja pelisilmästä, sekä siitä kuinka valmennus osaa kaivaa pelaajistaan parhaat puolet esiin. Muita HPK-pakiston luottomiehiä ovat jo viime kaudestakin tutut Sicak ja Eskelinen, jotka molemmat mahtuvat puolustajien pistepörssin 15 parhaan joukkoon. Eli siinä missä Lukon pakisto on HPK:n vastaavaa fyysisempi niin HPK:lta löytyy taas vastaavasti enemmän taitoa ja luisteluvoimaa, mikä on hyvin tyypillistä HPK:n joukkueelle.

Vaikka HPK:n pelityyli ei enää olekaan aivan yhtä näyttävää kuin se oli vielä muutamia vuosia takaperin, niin joukkueen hyökkäyksestä löytyy yhä todella taitavia pelaajia, jotka pystyvät esittämään taitavia sommitelmia ja muutenkin näyttäviä kuvioita. HPK:n hyökkäyskalusto onkin varsin laadukkaan oloinen ja pelimiehiä riittää neljään kenttään asti. Taitavimmat kynäilijät lienevät herrat Voutilainen ja Laakkonen, vaikkakin Laakkosen kausi on mennyt hieman alakanttiin. NHL-apuja Kerho-hyökkäyksessä ovat Hahl ja Rita, joista varsinkin Rita on pelannut todella vahvasti. Tähän kun vielä lisätään nimet Mäkiaho, Holden, Louhi, Keinänen, Setzinger ja kumppanit niin voidaan sanoa, että Kerhon hyökkäyskalusto on kokonaisuudessaan Lukon vastaavaa laajempi ja ratkaisijoita löytyy laajemmalta rintamalta.

Lukon hyökkäys on oikeastaan koko kauden ajan ollut kahden laadukkaan kolmikon eli Koivisto-Larouche-Toporowski ja Torkki-Pirnes-Saarela varassa. Koivisto on jo aikoja sitten rikkonut vanhat piste- ja maaliennätyksensä ja myöskin Toporowski on pelannut todella vahvan kauden. Näiden herrojen keskellä Steve Larouche on tehnyt kuin huomaamatta 27 tehopistettä ja onkin hyvin todennäköistä että Larouche pääsee 40 tehopisteen saaliseen tällä kaudella. Pirneksen johtamassa ketjussa Pasi Saarela on ollut koko liigan ykköspyssy tällä kaudella ja mies johtaakin liigan piste- ja maalipörssiä tällä hetkellä. Sami Torkki on jo pitkään pelannut todella hyvin ja tehnyt paljon maaleja likaisen työn ohessa. Alkukauden heikot otteet ovat siis enää huonoja muistoja. Lukon suurimmat murheenkryynit hyökkäyksen osalta ovat olleet tehottomat kolmos- ja nelosketjut ja varsinkin Ville Snellman on ollut todella tehoton läpi kauden.

Mielenkiintoinen ottelu on siis kaikenkaikkiaan luvassa, johon paikalle saapuvan yleisön lauantai-illan toivottavasti nestepitoinen tankkaus tuo vielä oman tunnelmansa. Vastakkain ovat 2 kovaa joukkuetta, joilla molemmilla on keväällä mahdollisuudet mennä vaikka kuinka pitkälle tahansa. Huippumaalivahdit, kahden edelliskauden pleijareissa vastakkain olleet valmentajat ja kummankin joukkueen hyvä vire antavat luvan odottaa kovaa taistelua liigapisteistä. HPK:n voiton puolesta puhuvat kotikenttä, laajempi hyökkäysmateriaali ja liikkuvampi joukkue, kun taas Lukon voittoa puoltavat aavistuksen verran Kerhoa fyysisempi joukkue, viime aikoina hyvässä kunnossa ollut yv-peli sekä Pasi Saarelan hirmuvire.

Tärkeimmät poissaolot:

HPK: Tuukka Mäkelä, Riku Hahl, Tuomas Immonen, Jani Hassinen(?)

Lukko: Janne Niskala, Samu Isosalo

Kultakypärät:

HPK: Jukka Voutilainen 29. 17+11=28

Lukko: Pasi Saarela 37. 23+17=40

Kauden aiemmat kohtaamiset:

HPK-Lukko 2-4
Lukko-HPK 3-0

Joukkueiden 5 edellistä ottelua:

HPK -TPS 2-1
HPK -Tappara 4-1
Pelicans-HPK 2-3 ja.
HPK -Ässät 5-2
JYP-HPK 0-5

Blues-Lukko 0-3
Lukko -JYP 4-2
Lukko -Ilves 5-1
TPS-Lukko 4-2
Lukko -Tappara 4-1

Seuraa heitä:

Noronen, HPK -Roloson, Lukko

NHL-maalivahtien kaksintaisto, kumpi vie voiton?

Toni Mäkiaho, HPK -Shayne Toporowski ja Hal Gill, Lukko

Viime keväänä Mäkiaho piti Lukkolaisia miltei pilkkanaan, mutta tänä vuonna Lukko pystyy pistämään kampoihin fyysiselläkin osastolla. Syyskuussa Louhi tosin tyrmäsi Porkan, toivottavasti samanlainen perseily ei toistu Lukko-leirissä lauantaina.

Jukka Voutilainen ja Jani Rita, HPK -Pasi Saarela, Lukko

Kuka iskee lauantaina ratkaisevat maalit? Löytyykö ratkaisijoita yllättäviltäkin tahoilta vai ovatko maalintekijät tuttuja nimiä pistepörssin kärkisijoilta?


Näillä eväillä siis lauantaina Rinkulalle, allekirjoittanutkin taitaa päästä jo toista kertaa elämässään todistamaan Rinkulan hektistä tunnelmaa. Ensimmäisellä kerralla tuli tappio, mutta olut oli hyvää ja kylmää ja sitä sai nopeasti, joten positiivisiakin asioita reissusta toki jäi mieleen. Jokohan lauantaina tulisi sitten pisteitäkin matkamuistoksi?
 
Suosikkijoukkue
HPK, Chelsea
Kiitoksia hyvästä ketjunavauksesta ja otteluennakosta.

Fyysisyydessä HPK puolustus taipuu. Samalta näyttää taitopuolella Tuukka Mäkelän ollessa sairastuvalla, siitä huolimatta uskallan heittää villin veikkauksen ilmoille, koti 5 - vieras 0. V-P Laitinen 2+0 sekä 2min rangaistusta laitataklauksesta.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Let's get physical

Ketjun avausviestissä väitetään, ettei Kerhon puolustus olisi yhtä fyysinen kuin Lukon vastaava. Väite saattaa hyvinkin pitää paikkansa:

Eskelinen on HPKn fyysisin puolustaja ja Jokela osaa myös pelata fyysisesti. Mäkelä ei ole mukana, mutta hän on tietenkin varsin fyysinen pelaaja. Sicak ja Laamanen hoitavat hommansa ja osaavat kyllä taklatakin. Laitinen ei usein taklaa, mutta pelaa järkevästi.

Eli ehkä Kerhon puolustus voisi olla fyysisempikin, mutta tärkein tehtävä on pitää oma maali puhtanaa ja avata peliä. Tässä HPKn pakit onnistuvat mielestäni hyvin.


Hyökkääjien puolella taas riittää fyysisyyttä:

Mäkiaho, Setzinger, Rita, Voutilainen, Louhi, ja Väisänen tulevat ensimmäisenä mieleen. Lahdella on kokoa ja osaa joskus jopa käyttää sitä hyväkseen (esim. JYP-ottelussa).

Eli fyysisyyttä löytyy ja tietenkin sitä taitoa, jota saatta olla taas lisää, jos Hassinen todellakin palaa pelaavaan kokoonpanoon.


Itse pelistä:

Noronen jatkanee maalissa. Tiivistä viisikkopelaamista ja teräviä hyökkäyksiä - näillä eväillä HPK vie lauantaina voiton.

JYPiä vastaan Kerho sortui taas siihen neppailuun, varsinkin ensimmäisessä erässä. Pörrääminen on ihan mukavaa, mutta niitä laukauksia ei saa unohtaa.

Suoraviivaisempaa peliä ja joskus sen kiekon voi viedä sinne alueelle. Ok, eilen HPK taisi pelata tarkoituksella passiivisesti ja kiekko roiskittiin päätyyn. TPS-ottelussa kiekko liikkui hyvin ja äijät menivät maalille. Samaan pitäisi pystyä myös Lukkoa vastaan. Maskia, vetoja, ja poikittaissyöttöjä.

Loppunumerot olkoon 5-2, joista viimeinen tyhjiin.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Hoo. Hämeeseen lähtee Lukko, itse katson ottelun Riparadiosta.

Lukko pyyhältää tällähetkellä, jo yhdenottelun voittoputkessa ja kaikki pelikiellot on kärsitty. Mäkiahokin on tällä kertaa rauhallista poikaa, koska tietää, että Esa "gooni" Pirnes on pelaavassa kokoonpanossa. Snellmannin Ville on tiettävästi luvannut auttaa, jos Porkalla on vaikeuksia Louhen Jykän kanssa, saa Tontokin pelata rauhassa.

Ilmeisesti hallihenkilökunta on viritellyt, jo tämän päivää maalinsiirtomekanismia herkimpään mahdolliseen ja toimitsia pöydälle on hankittu upouusi mailamitta;)

Todennäköisesti pelataan vauhdikas-, yleisöönmenevä- ja vähämaalinen ottelu, viimeisen taanneet molarit ja kummankin joukkueen puolustus. Tässävaiheessa kautta alkaa jyvät erottua, niistä toisista ja Lukko & Kerho ovat aikalailla tasavahvoja, tosin Kertsillä pinnoja enemmän.(syksyllä salaa hankittuja)

Eiköhän siellä rinkulalla nähdä semmonen kapina, että tässäkin ketjussa kirjotetaan vielä juhannusviikolla, hyvä niin.

Veikkaan, että pinnat Raumalle 0-17... tai sitten 1- 2.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Vaativa kamppailu Lukolla on edessä, mutta onneksi kerhokammo on taakse jäänyttä elämää. Nelosketjukin alkoi herätä viime pelissä Lukolta, joten varma voitto on siis tiedossa ;)
HPK on tänäkin kautena salakavalasti vaan vakiinnuttanut paikkansa kärkikastissa, mutta sekään ei oikeastaan enää liene mikään yllätys. Perunankerääjät ovat vuodesta toiseen kärjessä ja kolmen joukossa.
Juuri mikään tuloskaan ei tästä ottelusta ole yllätys. Kaikki tuntuu olevan mahdollista. Uskon siis hyvään ja viihdyttävään matsiin. Tuulolakin alkaa löytämään tuttua virettään kerho puolustuksessa.

Veikkaan Lukolle 1 - 9.
Saarela 4 + 1
Pirnes 0 + 5
Torkki 1 + 2
Larouche 2
Koivisto 2
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti Jukan takahiukset
Veikkaan Lukolle 1 - 9.
Saarela 4 + 1
Pirnes 0 + 5
Torkki 1 + 2
Larouche 2
Koivisto 2

Sulla on Jukkis näkemystä, pistä varmuuden vuoksi lotto vetämään, niin hyvältä tuo yllämainittu rivi näyttää.

Miksi vaan 8 syöttöpinnaa, onko ne yksilösuorituksia, nuo maalit, joita alakanttiin veikkasit. Mistäs tuo Kertsi tuon maalin saa, olenko väärässä, jos veikkaan, että ajassa 0.34 menee kerho 1-0 johtoon.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti Olkku
Mistäs tuo Kertsi tuon maalin saa, olenko väärässä, jos veikkaan, että ajassa 0.34 menee kerho 1-0 johtoon.

Ollaanpas sitä optimistisia. Minä veikkaisin noin 17 sekuntia.

Sen jälkeen peli onkin sitten lukon hallintaa ja ottelu päättyy 1-13. Matti Forss tekee viimeiset 3 tyhjiin.

Nykopp ja Gill ottavat matsia kerhomaalin edessä ja Muukkonen rapsaisee molemmille ottelun jälkeen menolipun helvettiin.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti psychodad
ottelu päättyy 1-13. Matti Forss tekee viimeiset 3 tyhjiin.

Eli ton ekan tekee Lartama syöttäjinä Pikkari ja Korpelan Risto. Meitä viedään eka minuutti.

HERÄTKÄÄ Kerhofanit, täällä on keskustelu käynnissä !
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti Olkku
HERÄTKÄÄ Kerhofanit, täällä on keskustelu käynnissä !
Ei meiän tartte, me ollaan niin paljon teitä parempia.

Siis ihan oikeasti, tämähän on vain pleijareiden odotusta tämä loppukausi. Kotietu on jo about varma, vastustajaa vain odotellaan. Ei tällaiset tusinaporukat jaksa enää sytyttää tässä vaiheessa. 4-0 Kerholle.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Viestin lähetti Olkku
HERÄTKÄÄ Kerhofanit, täällä on keskustelu käynnissä !
Pistit meille jauhot suuhun maalinsiirto- ja mailanmittauskuittauksilla. Emme kehtaa kirjoittaa mitään, vaan kieriskelemme itsesäälissä.
---

Koska Kerhon asiat ovat tuttuja jokaiselle jääkiekkoa seuraavalle niin keskityn tässä Lukkoon:

Gill on pelaaja minun makuuni, sillä pienellä otoksella jonka olen häntä nähnyt. Iso, vahva, ei ihan kädetön ja sopivasti kusipää.

Pasi Saarela puolestaan on pelaaja ihan kenen makuun tahansa. Aika porilainen täytyy olla jos ei tuosta snaipperista pidä.

Roloson taasen on pelaaja jonka pelityyli olisi Joni Puurulan pitänyt nähdä junnuna. olisi voinut matkia torjuu leftillä, pelaa rightilla-tyylin.

Pirnes on pelaaja josta pitäisin todella paljon jos en olisi HPK-kannattaja. Tapparan riveissä tiputti Kerhon välierissä. Pirnekseen ei siis henkilönä eikä pelaajana liity mitään ikävää, mutta vähän sama kuin että Mats Sundinista on suomalaisen vaikea pitää.

Muita lukkolaisia ei tule mieleen. Paitsi ikoni Eepi.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti Twite
Pistit meille jauhot suuhun maalinsiirto- ja mailanmittauskuittauksilla. Emme kehtaa kirjoittaa mitään, vaan kieriskelemme itsesäälissä.

Ööö. Tuo oli puhdas vahinko, olen vaan kuullut, että näin on tapahtunut, itsellä ei ole kokemusta, enkä tietenkään usko tollasia juttuja.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Viestin lähetti Olkku
Sulla on Jukkis näkemystä, pistä varmuuden vuoksi lotto vetämään, niin hyvältä tuo yllämainittu rivi näyttää.

Miksi vaan 8 syöttöpinnaa, onko ne yksilösuorituksia, nuo maalit, joita alakanttiin veikkasit. Mistäs tuo Kertsi tuon maalin saa, olenko väärässä, jos veikkaan, että ajassa 0.34 menee kerho 1-0 johtoon.
Stevie W. tekee hurjalla rystylaukauksella ensimmäisen maalinsa. Toisen häkin tämä sm-liigan näyttävimmän leuan omaava pelaaja ohjaa yllättäen...leuallaan. Hän on kyllästynyt syöttelemään toisten maaleja, joten haluaa olla itsekin välillä ratkaisija. Maaliin ei tule syöttäjää, koska laukauksen ampuu HPK:n pelaaja.

Toni Koivisto luistelee taasen kerhon pelaajat täysin pyörryksiin ja pistää kiekon kahdesti HPK:n veskarin taakse yhdellä kertaa. Koska Toni on niin sairaan nopea, ei kukaan pysty väittämään, etteikö kaksi maalia ole ansaittu. Toni yirttää huudella vielä syöttöpistettä omiin maaleihinsa, mutta siihen lankaan ei tuomari sentään mene.

Kerhon ekaa maalia ei tee Lartama, vaan uudelleen Tsekeistä skoutattu Radek Toupal.
Voi myös olla, että Yli-Junnilan tilalla pelaa huomenna vaan pelkkä Junnila.ö

edit. vähän tässä on juomaa otettu, joten kirjoitusvirheitä pitää korjailla.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näyttäisi tosiaan siltä että Lukko on ottanut pienen niskalenkin HPK:sta, kun kerran kaksi edellistä peliä tällä kaudella on Lukon voittoon päättynyt. Nyt tuntuu siltä että HPK saattaisi kolme pinnaa ottaa, mutta Lukon voittoa tietysti toivon. Saattaa nimittäin olla niin että nämä porukat ovat taas heti play offien avauskierroksella vastakkain, joten sitä silmällä pitäen olisi tärkeää voittaa taaskin Hämiksessä.

Avausmaali olisi tärkeä Lukolle. Tässä viime aikoina on Ilves-peliä lukuunottamatta ollut ilmassa sitä henkeä että avauserässä ei oikein olla oltu hereillä ja vastapuoli on päässyt nopeasti johtoon. Kotipeleissä JYPiä ja Tapparaa vastaan siitä noustiin hienosti, Turussa taas ei ja luulen että huomennakaan ei toivuta mikäli HPK avausmaalin saa. Pää kylmänä ja jalat lämpimänä vaan mahdollisimman pitkään, jottei käy toisinpäin.

Jokos nyt sitten olisi Vehasen vuoro pelata? Petehän pelasi syksyllä Hämeenlinnassa hyvän pelin torjuen yli 40 kertaa, mitä 47 niitä nyt tulikaan kun HPK kaatui 1-4. Eli Petri maaliin tässä pelissä, koettakoon Roloson onneaan sitten torstaina Lahessa.

Eipä tässä sen kummempaa. Parempi voittakoon.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
No joo..

Voisihan ne alkaa jo tosi pelit juu. Ei nyt oikein jaksaisi innostua kovia odottamaan koko ottelulta, heikko olotilani saattaa edes auttaa asiaa. Veikataan nyt 3-1 joista viimeinen tyhjään pömpeliin. Kaalintekijät: Louhi2 ja Rita viimonen tyhyjiin. Sillä simppeli jaa juu. Lukon ainukaisen väkertää Saarela kun on pelattu 3.33. Tästä alkaa piinaava peli jossa seuraavat maalit syntyvät ajassa 48.49 ja 50.04 sekä viimeinen ajassa 59.16-.-.-.-.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Antikiekkoa

Itse olen jo pitkään ihmetellyt, että minkä halvatun takia Jukka Rautakorpi on jääkiekkovalmentelija, kun kerran se pahvi ei selvästi edes koko lajista tykkää. Koko valmentelijan uransa ajan J. Rautakorpi on tehnyt pyytentöntä työtä jääkiekkoilun päänmenoksi.

Rauman Lukon kannattelijoiden onneksi Rautakorpi on kuitenkin mitä ilmeisimmin palaamassa takaisin pahan pesään ja siitä onkin syytä onnitella Lukko -mielisiä. Onniteluni!

Huomisen ottelun kaava noudattanee samaa vanhaa tuttua juttua. Porkka kaatuu, Lukko häviää ja vierastelijoiden kannattelijat eivät vieläkään ole lukeneet jääkiekkoilun sääntökirjaa.

Numerot ovat tällä kertaa suhteellisen selvät. Sanoisin ihan mutulla, että seitsemällä ja nollalla on oma sana sanottavanaan huomenna.

Tuukan jalassa on pipi ja häntä hellikäämme parilla lohdutuksen sanalla: voi voi.

Olispas kiva joskus hävitä.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Vedä Jukkaa tukasta!

Niin, huomenna olisi taas niitä päiviä, jolloin jokainen korkean moraalin omaava lätkäjannu / -jannutar suuntaa askeleensa Rinkelinmäen hallille paheksumaan sinne saapuvaa Liigan antikristusta ja hänen luopiomaisia opetuslapsiaan.

Nimittäin. Jos etenkin raumalaisille on jäänyt epäselväksi ketä tässä nyt mollataan, päädyn julkaisemaan tämän antikristuksen, sopimusjojoilijan ja herra arpakoneen oikean ja kasteella saadun nimen, joka on Jukka.

Em. Jukkaa ei tule sekoittaa missään tapauksessa täällä Hämeessä vaikuttavaan Jukkaan, joka on tehnyt suomalaiselle jääkiekolle niin paljon hyvää, että ainakaan omat ulkonevat ruumiinosani (21kpl) eivät riitä näitä hyviä tekoja räknäämään.

Vetoankin kaikkiin arvonsa tunteviin ja moista, siis sen toisen Jukan, tyyliä kavahtaviin tahoihin tulemaan mielenosoituksellisesti paikalle paheksumaan oikein joukolla tätä mitä suurinta sikamaisuutta, mitä viime vuosinä on nähty Uralin tällä puolen, ja laajemminkin tässä Liigassa.

***

Itse illan pelistä uskoisin tulevan jopa yllättävän tiukan. Vastakkain on kaksi suhteelliisen tasaista sakkia, jotka pystyvät ainakin kotijoukkueen osalta ratkaisuihin laajalla rintamalla.

Vierasjoukkueen pakistoa leimaa mielestäni leimallisesti kankeus, vai voiko kukaan väittää vakavalla naamalla Gillin, Hämäläisen ja Porkan olevan varsinaisia nopsajalkoja? No niin, sitähän minäkin.

Kerhon pakisto sen sijaan tarjoaa nopeutta, fyysisyyttä ja ompa siellä aimo annos taitoakin. Tuukka "Korttelipommi" Mäkelän puuttuminen kieltämättä ottaa ainakin allekirjoittanutta närpiöön, mutta uskoisin Jokelan ja Eskelisen paikkaavan tätä ammottavaa aukkoa jossain määrin.

Muuten Kerhon fyysisyys on aivan omissa svääreissään Lukon vastaavan rinnalla. Maalivahtipelissä punnukset ovat vähintään tasan, joten uskoisin ottelun ratkevan siihen, että Kerho tekee enemmän maaleja

Näkisin, että perinteinen 5-3 -kortti on syytä kaivaa esiin ja heilutella sitä voitonvarmasti. Ylilyöntejä nähtäneen yksi tai kaksi (1 tai 2) kappaletta, joten eiköhän siellä nyt kaikesta paheksumisesta huolimatta jotenkin pysty olemaan. Siis siellä katsomossa.

Täältä tähän
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tärkeitä ovat pisteet tällä hetkellä Lukko-nimiselle joukkueelle. Vaikka tärkeitähän ne ovat olleet yhtä lailla vaikkapa lokakuussakin. Jos Lukko aikoo selviytyä runkosarjassa neljän parhaan joukkoon, pistetiliä pitäisi kartuttaa lähes joka pelissä. Tosin en usko Lukon enää saavuttavan Kerhoa,vaikka tämän ottelun voittaisikin. Siksi suuri ero näillä kahdella jo on.

Lähtökohdat peliin ovat hyvin samankaltaiset kuin viime helmikuussakin; HPK:lla voittoputki päällä ja viimeisimpänä vierasvoitto JYP:sta maalein 5-0. Samoin Lukolla on mennyt aikas mukavasti viime aikoina, paitsi Turun nyhjäys. Voittaako Lukko siis Torkin jatkoaikamaalilla 2-3?

Jotenkin on vaan sellainen olo, että HPK vie tyyliin 5-2. Saapas nähdä. Pitäisköhän taas veikata isolla rahalla kotivoittoa, jotta Lukko säilyisi tappiolta 99 % varmuudella...
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti LukkoUkko79

Jotenkin on vaan sellainen olo, että HPK vie tyyliin 5-2. Saapas nähdä. Pitäisköhän taas veikata isolla rahalla kotivoittoa, jotta Lukko säilyisi tappiolta 99 % varmuudella...

Kirjoitin juuri Lukko-osioon sellaisen faktan, että niistä peleissä, joissa Hal Gill on ollut kokoonpanossa ja pelannut omilla mailoillaan (11 ottelua), Lukko on hävinnyt yhden (Jokerit). Sillä olettamuksella, että HPK ei ole Jokerien tasoinen joukkue, suosittelen satsaamaan Lukon hulppeaan vieraskertoimeen 3,35.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.

Se sitten on aika 'The Koston' kolmannen osion. Eikä ole olemassa mitään syytä olettaa, notta 'The Koston' kolmas osio olisi jotenkin poikkeva kahdesta edellisestä. Päinvastoin, kolmas osio syytää runsain mitoin tappion mitä karvainta kalkkia sikakatsomon omakseen tuntevien henkilöyden ylle. Ei maistu heidän suissansa hyvälle lauantai-iltana olut, eikä makkara, vaan makunansa heillä suissaan on oleva karvaus ja happamuus...

Ei ole mahdollisuuksia Eskelisen fyysisyydellä, kuten ei myöskään ylempänä mainitulla Setzingerin 'fyysisyydellä'. Sillä The Rautakorven mahollisesti käskyttäessä Hal 'Halloween' Gilliä tai Shayne 'Kerry Jr.' Toporowskia. Mitään käskyttämistä ei tietenkään ole odotettavissa, koska Isoveli valvoo... Gill on jo muutamaan otteeseen suojellut joukkuetovereitaan, (Niskala, Toporowski ja Roloson), vihulaisilta... ts. Kohn, Hyvönen ja Kantor. Isoveli ei katso todennäköisesti kovinkaan pitkään hyvällä tämmöisiä otteita ?

Mutta asiaan...

En usko, että on Norosellakaan mitään mahdollisuuksia Rolosonia vastaan, eikä myöskään ole nokan koputtamista Joni 'HuikeaJamppa'Puurulalla jos vastaiseen päätyyn luistelee Petri 'Zero' Vehanen. Ja jos vaikka ristiin menevät maalivahtien peluutukset, niin länsirannikko jyrää joka tappauksessa maalin suulla.

Puolustuksessa Lukko ei enää lähde mukaan Kerhon ylilyöviin provokaatiohin, vaan pelaa eleettömän varman pelin, (lue Antti Bruun ja The Eepi), nollatessaan Kerhon. Kuitenkin, tarvittaessa kerholaiset viettävät halloweenia...


Hyökkäyksessä Kerho kärsii mitä Pahimman nöyryytyksen Saarelan iskiessä pisteet 2+1 tai vaihtoehtoisesti 1+2 Pirneksen ja Torkin säestäessä.

Eikä pidä hämeessä myöskään unohtaa tuulennopeaa Koivistoa, eikä unestaan heräilevää Tähtistä. Ja osan mahdollisista Lukko-jäähyistä tappaa vakuuttavasi tuttavanne Juha-Matti Ylijunnila, keralla Normion.

Ja The Weikkaukseni on joko 0 -4 tai 1-5.
 

Jesus Freak

Jäsen
Suosikkijoukkue
ry
Muisteloontia

Ainuk'kerta ku oon Rinkelinmäellä jääkiekkoa katellu, oli monta vuotta sitte, ku Kerhon ulukolaasvahavistuksina huseerasivat herrat Simicek, Vlasak ja J. Nedved. Tuolloonkin vastustajana oli Rauman ylypeys Lukko, jonka Kerho avas kahareksan kertaa. Lukko sen sijaan ei päässyt omasta lukostaan irti, joten lopputuloksena taululla komeeli Kahareksan - Nolla (3-0, 5-0, 0-0). Oliskohan Kerhon jo aika päästä irti tämän kauren omituusesta lukkokammostansa ja löytää oikiat avaamet voittoputken katkeamisen estämiseen? Lopputulosta el'lähäre veikkaamahan, mä oon siinä vissihin melekomoosen surkia. Toivotahan kummiski, että Pohojam'maan poika Jykä laittaa taas Torkin tai jonkum'muun lukkolaasen solmuhun kuten joku sanoo notta alakukauresta tapahtuuki.
 

Bourque

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK & Boston Bruins
Tänään on hieno päivä!!

Mikäs sen mukavampaa, kun raahata luunsa rinkulalle lauantai ehtooksi. Nämä lauantai ottelut kun ovat kyllä ihan omaa luokkaansa paristakin eri syystä:
1. Erätauot tuntuvat huomattavasti lyhyemmiltä, kuin perus tiistai väännöissä.
2. Yleisökin tuntuu jostain kummallisesta syystä olevan paremmin mukana, eikä tartte pelkästään itsekseen huudella.
3. Epätodennäköinen tappiokin on helpommin sulatettavissa illan mittaan.

Itse otteluun. Suurella mielenkiinnolla seuraan lukosta eritoten seuraavia pelaajia:

Hal Gill: Yksi suosikki puolustajistani koko maailmassa. Todellinen Bruin. Bruinsin paidassa vahvoja otteita illasta toiseen ja sama on jatkunut lukonkin nutussa. Vihdoinkin näen Halin liigassa tositoimissa, tätä olenkin jo odottanut. HPK:n maskimiehet eivät tule pääsemään helpolla illan ottelussa.

Toni "nykkeilysäkki" Porkka: Toivottavasti jatkaa siitä mihin jäi viime rinkulan vierailullaan.


Kerholla on hyvä peli alla, torstaina jyväskylässä olleena, mieltä lämmitti se, että maalipaikoista tehtiin hyvällä prosentilla maaleja. Lisäksi Nortti oli todella vakuuttava.

Illan ottelussa tuskin maaleilla juhlitaan, kiitos huippu maalivahtien. Veikkaus 3-1 Kerholle.

Tervetuloa renkaanpuhkojat Rinkelinmäelle!
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jaahans,

mielenkiintoinen ottelu tulossa. Molemmat joukkueet ovat pelanneet pirteästi viimeaikoina. Lukko taas on voittanut kauden aiemmat kohtaamiset, joten tästä riittää kerholle haastetta.

Maaleja ottelussa tuskin tullaan paljoakaan näkemään, sillä molempien joukkueiden maalivahdit ovat pelanneet sen verran vakuttavasti. Lukon maalissa aloittanee Roloson ja Vehanen odottaneen vuoroaan pelikaani otteluun.

Erikoistilannepelaaminen tulee ratkaisemaan ottelussa paljon. Kumman YV on kunnossa ja kumman AV taas toimii tulee merkitsemään paljon. Lukolla ainakin erikoistilannepelaaminen on ollut kuosissaan joulutauon jälkeen.

Avausmaalin merkitystä Lukon kannalta ei voi taaskaan vähätellä. Jos taas annetaan vastustajalle heti maali eteen ottelun alussa, on kyllä paha lähteä hakemaan pisteitä kotiin tuomisiksi.

Mielenkiintoista nähdä myös miten vikkelät kerhon hyökkääjät viihtyvät Lukon fyysisen puolustuksen seassa. Toivottavasti tuomarina häärii kaveri, joka antaa pelata eikä jokaisesta töytäisystä lähde heittämään pelaajia jäähylle.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko tänään:


30 Dwayne Roloson, Maalivahti AK

35 Petri Vehanen, Maalivahti


1. kenttä

24 Hal Gill, Vasen puolustaja AK

16 Toni Porkka, Oikea puolustaja AK

22 Toni Koivisto, Vasen laitahyökkääjä AK

10 Steve Larouche, Keskushyökkääjä AK

17 Shayne Toporowski, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

25 Tomi Pettinen, Vasen puolustaja

23 Antti Bruun, Oikea puolustaja

52 Pasi Saarela, Vasen laitahyökkääjä

12 Esa Pirnes, Keskushyökkääjä

27 Sami Torkki, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

49 Ilkka Heikkinen, Vasen puolustaja

77 Erik Hämäläinen, Oikea puolustaja

82 Joni Yli-Torkko, Vasen laitahyökkääjä

39 Markku Tähtinen, Keskushyökkääjä

14 Ville Snellman, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

3 Jaakko Harikkala, Vasen puolustaja

19 Jarkko Kauvosaari, Hyökkääjä

21 Teemu Normio, Vasen laitahyökkääjä

41 Juhamatti Yli-Junnila, Keskushyökkääjä

20 Jaakko Hagelberg, Oikea laitahyökkääjä


Eli ihan normaalilla miehityksellä mennään, Hagelberg pelaa ainakin vielä nelosessa ja Siivonen ei mahdu kokoonpanoon Mestis-visiitin jälkeen.
 

Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HPK tänään:

35 Mika Noronen, Maalivahti AK

62 Miika Wiikman, Maalivahti


1. kenttä

14 Tuomas Eskelinen, Vasen puolustaja AK

21 Jukka-Pekka Laamanen, Oikea puolustaja AK

9 Jyrki Louhi, Vasen laitahyökkääjä AK

39 Jukka Voutilainen, Keskushyökkääjä AK

28 Jani Rita, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

42 Veli-Pekka Laitinen, Vasen puolustaja

27 Mikko Jokela, Oikea puolustaja

91 Oliver Setzinger, Vasen laitahyökkääjä

8 Josh Holden, Keskushyökkääjä

22 Hannu Väisänen, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

3 Vladimir Sicak, Vasen puolustaja

17 Juuso Hietanen, Oikea puolustaja

32 Janne Lahti, Vasen laitahyökkääjä

25 Jani Keinänen, Keskushyökkääjä

75 Toni Mäkiaho, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

26 Janne Laakkonen, Vasen laitahyökkääjä

31 Juha-Pekka Loikas, Keskushyökkääjä

38 Antti Hilden, Oikea laitahyökkääjä

========

Noronen siis jatkaa maalissa, mikä on hyvä juttu. Hyökkäyskoostumukset ovat samat kuin JYP-pelissä, mutta puolustuksessa Hietanen on päässyt kolmospariin Virkin tilalle. Meinaako Kerho tosiaan lähteä peliin kuudella puolustajalla, vai onko Sm-liigan sivuilla puutteita...?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös