HPK kaudella 2023–2024

  • 377 573
  • 2 128

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Oli omasta mielestä ihan pirteä, samaan lauseeseen ei voi Lahtelan kanssa verrata edes.

Luistelu oli yllättävän hyvää ja kiekolla kohtuullista tekemistä. Varmasti vaikea hypätä uuteen joukkueeseen, ykkösen keskeltä -nelosen laitaan. Tilanteeseen nähden ihan pätevä kortti katsoa.
Kuulostaa siis siltä, että olisi ihan kokeilemisen arvoinen pelaaja.
Voisiko esim. kolmosen keskelle ajatella ensi kaudella vai lähdettäisikö nelosesta/rotaatiosta?
 

Kerhonpojjaat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Tampa
Kuulostaa siis siltä, että olisi ihan kokeilemisen arvoinen pelaaja.
Voisiko esim. kolmosen keskelle ajatella ensi kaudella vai lähdettäisikö nelosesta/rotaatiosta?
Päivärinnan kanssa kilpailemaan nelosen sentterin tontista. Toki en tiedä onko tuo nelosen rooli ihan ominaisinta hänelle, vai voisiko saada enemmän hyötyä ylempää. Paha kuitenkaan yhden pelin perusteella mennä sen enempää analysoimaan, kun pelasi laidallakin. Parempi peli kuin Lahtelalla koskaan kerhossa silti.

Toivon toki että ensikaudella kerhon kolmosessa pelaisi varmempi kortti, esim Trettenes tai jos pakko Mustosta keskellä pitää niin hän.
 

M10

Jäsen
Eli jos maalivahdit ensi kaudella on Markkanen ja Rajaniemi, niin ihan "ok" tolalla ollaan. Toki vaatii sitten sitä, että Markkanen todella on kelpoinen ykkösveskariksi ja Rajaniemi pelaa 30-40% peleistä.

Ensi kauden puolustus on täysin valmis, mikä on kyllä harvinaista tässä kohtaa helmikuuta.

Hietanen
Nikkilä
Ahonen
Ikonen
Nurmi
Pärssinen
Reini (uskon, että jatko tehdään)
Tapio
Karjalainen (jatkaako uraa edes?)

Hyökkäys on o-hut.

Nenonen
Wold
Pihlström
Henriksson
Loimaranta
Liukas
Mustonen

Loimaranta, Henriksson ja Liukas sellaisina isoina potentiaalisina läpilyöjinä. Liukkaalta odotetaan toki sitä lopullista 20 maalin ja 40 pisteen läpilyömistä. Loimaranta voi olla sellainen 35 pisteen yllättäjä ensi kaudella. Ennusmerkit on erinomaiset, jopa 40 pisteen kauteen jos pelaa siten kun viimeiset muutamat pelit. Henrikssonkin ollut todella pirteä ja mukavan pelirohkea.

Mustonen on vähän sellainen ruma ankanpoikanen tuolla. Välillä pirteä, mutta hemmetisti alibi-pelaamista. On ilmeisen kovalla liksalla Kerhossa tällä hetkellä - onko se ainoa motivaattori? Luulisi kauden 23/24 kiinnostavan, kun sopimus on katkolla. MIeshän on kuitenkin aika lailla parhaassa iässään, joten nyt ollaan veden jakajalla uran suhteen.

Nessu ja Pillu on veteraani-mentorit, joilta ei voi odottaa mitään tuloksenteko-roolia. Johtajuutta, hyvää erikoistilannepelaamista, mutta sisäisen pistepörssin kärkeen kuuluu ihan muut nimet. Niin ja Wold on Wold.

Iso on Toivasella (?) työ palkata tuonne sellaiset 6-7 nimeä lisää, joista 3-4 on ns. tuloksentekijöitä. Toki auttaisi, jos Järvinen ja Trettenes tekisi jatkosopimukset. Etenkin jälkimmäinen. Mutta Jolyn jättämä aukko tulee olemaan ihan naurettavan suuri, eikä sitä pysty täyttämään yksikään pelaaja. Hädin tuskin 2.

EDIT: Ja tosiaan, vaikka tuohon Tuulola ja Virta lisättäisiin, niin sitä ihan kärkiosaamista kaivataan silti kuumeisesti. Eikä yksi Kunyk riitä.
 
Viimeksi muokattu:

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Iso kysymys on kärkiosaamisessa. Kuten @M10 sanoi, Jolyn jättämä aukko tulee olemaan hirveä. Messu painaa sen 15-20 kaappia, jos ei lähde ulkomaille, mutta muuten on potentiaalia. Se ei ole huono asia, mutta toisaalta pitäisi olla niitäkin, jotka sen potentiaalin kaivaa esiin. Totuus on kuitenkin se, ettei projektipelaajista harppauksia ota kuin maksimissaan kaksi tai kolme, hyvällä tuurilla, ja muut ovat osastoa Forssa. Woldiin minulle jostain syystä on edelleen odotuksia. Jos loppukausi menee samaa tahtia viime pelien kanssa, voi siellä olla yllättävän kova tekijä tulossa. Sarjan taktisuus on ollut iso pala purtavaksi, mutta majussa kaveri on ollut kova. Ei sitäkään joka heppu tee. Myös Toivola on ollut viime aikoina hyvässä vireessä ja nostanut profiiliaan, mutta kärkiosaamista ei hänkään tuo. Jos Virta tarttuu/on tarttunut täkyyn, niin siinä on yksi, mutta jos koko joukkue rakentuu Virran, Nessun, Pillun, Hietasen ja Nikkilän varaan, lasketaan potentiaalin realisoitumiselle liian iso ruutu.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Wold näytti eilen ensimmäistä kertaa tälläkaudella jääkiekkoilijalta, joten en nyt ihan hirveästi vielä sambaa kaverin läpimurron kunniaksi tanssisi. Mutta ihan hyvin eilen pelasi. Oli aloitteellinen ja uskalsi haastaa, tätä lisää Eskil.

Kärkiosaamista tarvitaan, kyllä, mutta jos tuonne esimerkiksi Patrik Virta tulee, niin siinä on kohtalaisen kova alku. Varmaan joku siitäkin purnaamista löytäisi, mutta se nyt ei yllätä ketään.
 
Viimeksi muokattu:

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Wold näytti eilen ensimmäistä kertaa tälläkaudella jääkiekkoilijalta, joten en nyt ihan hirveästi vielä sambaa kaverin läpimurron kunniaksi tanssisi. Mutta ihan hyvin eilen pelasi. Oli aloitteellinen ja uskalsi haastaa, tätä lisää Eskil
Tätä kanssa katselin. Tais olla sittenkin hyvä veto lähettää höpöhöpö maju-peleihin, vaikka myönnetään, että itsekin ihmettelin siinä rosteritilanteessa. Siitä voi kasvaa ihan hyvä hinta/laatu ukkeli.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oliko muuten ensimmäinen peli, jossa Wold sai sentään pelata enemmän kuin kaksi-kolme vaihtoa.

Oli toinen peli nyt kun peliaika nousi yli 10 minuutin tuossa Toivolan ketjussa. Saldo 1+0 näissä ja +3 tehosarakkeeseen, samalla kun joukkueelle on ottanut omiin maaleja kuin viimeistä päivää.

Ei tässä nyt tietenkään jälleen parane mopon keulimaankaan lähteä, mutta nyt on jo vähän edes näkynyt mistä on kyse. Kaksinkamppailu-voimaa tuo kyllä kaipaa ja reilusti. Mutta aika nälkäisesti ajaa tonteille.

Kesällä vähä kaurapuuroo ja punttia, niin eiköhän se siitä.
 

Kymppitonni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Philadelphia Flyers
Oliko muuten ensimmäinen peli, jossa Wold sai sentään pelata enemmän kuin kaksi-kolme vaihtoa.

Ei niitä ainakaan montaa peliä ole, missä Wold olisi pelannut yli 5min. Olen edelleen sitä mieltä, että kaverilla on annettavaa paljon enemmän. Nuoret pelaajat tarvitsevat vastuuta ja sitä kautta aikaa kasvaa, sekä kehittyä pelaajana.

Toki, rosterin kapeus on ajanut jengin tähän tilanteeseen ja veikkaan, että Wold olisi pelannut mestiksessä isoilla minuuteilla, mikäli loukkaantumisia ei olisi tullut tätä määrää.
 
Suosikkijoukkue
Aito oranssi
Okei, pointti oli kuitenkin se, ettei Wold ole saanut mielestäni reilua paikkaa näyttää taitojaan tai vastuuta riittävästi kehittyäkseen.
Olen samaa mieltä. Yleisestikin olen sitä mieltä, että HPK:ssa on jo pitemmän aikaa ollut kulttuuri, jossa hukataan talentteja 4.kentän jämä minuuteilla. Oli se sitten A-junnuista, Mestiksestä, Norjasta tai muusta Liigaa heikommasta sarjasta tuleva pelaaja, joka on ollut tulosyksikön tekijä, niin HPK:ssa tupataan pistään alusta lähtien neloseen jurnuttamaan. En todellakaan väitä, että kaikki olisivat tulosyksikön pelaajia, mutta jos olet jossain sarjassa tehnyt esimerkiksi vaikka 30 maalia kaudessa (tämä oli täysin päästä heitetty esimerkki), niin en nyt näe järkeväksi heittää tuollaista pelaajaa grindaamaan neloseen. Jos rekrytessä pidetään arpamaisena hankintana, niin ei muuta kun alkuun sinne tulosyksikköön ja jos ei lähde, niin sit ulko-ovi auki ja annetaan pelaajan etsiä muita mahdollisuuksia. Ei mitään järkeä heittää penkinlämmittäjäksi tai istuttaa poppareilla koko kautta. Tuo olisi sekä seuran, että pelaajan etu.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Woldkin oli juuri majun mukana ja ilmeisesti siellä onnistuikin kohtuu hyvin?

Hyvä esimerkki siitä, että mitä tuollainen nuori kaipaa. Toivotaan, että tuosta ja eilisestä onnistumisesta tulee nyt boostia.

Toki Kerhossa on nyt tämä loukkaantumissuma sotkenut pahasti menoa, mutta siinä tilanteessa pitäisi sitten olla rohkeutta kokeilla vähän riskilläkin jotain muuta kuin penkillä istuskelemista.
 
L

luigitar

Onko jollakin tarkempaa kuvaa, että ketkä voisi kolkutella edustuksen ovia ensi kaudeksi omista junioreista? Miten Alex Stepanek on pelannut?
 

Ralph

Jäsen
Hyvä, hyvä. HPK:n hyökkäys on huhujen perusteella jo täynnä kolmos- ja nelosketjujen jannuja, joten Toivola sopii hyvin kuvaan.

Liukas - Virta - Nenonen
Loimaranta - Mustonen - Tuulola
Pihlström - Toivola - Henriksson
Wold - Päivärinta - Huttunen

Tuosta kun Virta jätetään hommaamatta ja Trettenes tilalle, niin on kyllä todella tasainen hyökkäys.
 

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MLSE
On kyllä erittäin hienoa nähdä, että ensi kauden Kerhosta rakennetaan HÄMEENLINNALAISTA joukkuetta.
Monella ensi kaudeksi huhutulla pelaajalla on paljon yhteistä historiaa HPK:n junioreista, vaikkeivat olekaan aikuisiällä koskaan samassa joukkueessa pelanneet. (Toivola, Tuulola, Virta.)
Ja kyllä tuohon huhuttujen listaan vielä yksi Miro Ruokonen mahtuisi..

Joukkueesta lisäksi löytyy jo valmiiksi omat pojat Hietanen ja Nikkilä, niin ei voi kun innolla odottaa tämän tulevan "projektin" alkamista!
 

HC Esplanad

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Palkkabudjettia tähän menisi omien arvioiden mukaan 1,8 miljoonaa:


Liukas-Virta-Nenonen
Henriksson-Mustonen-Tuulola
Loimaranta-Toivola-Huttunen/Wold
Ruokonen-Päiväranta-Pihlström
Vesterinen-Wold/Huttunen-Savolainen


Nurmi-Nikkilä
Ikonen-Hietanen
Ahonen-Karjalainen
Tumanovs-Reini
Tapio-Pärssinen


Rajaniemi
Markkanen
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tiedetään tasan tarkkaan mitä saadaan ja mitä häneltä voi odottaa. Ns. varma soppari.

Kyllä näin on. Ainahan nämä parran pärinää herättävät, mutta luotettava alaketjujen sentterihän Toivola on ja hyvä pään avaus nyt sentteristön osalta. Menee käytännössä mihin tahansa rooliin mitä tarjota on ja nytkin parantanut lentoaan selvästi.
 
L

luigitar

Ei taida ihan pelimerkit riittää, mutta olishan tällainen pakisto kova. Riippuen tietenkin Karjalaisen kunnosta.

Tuulola - Nikkilä
Nurmi - Hietanen
Ahonen - Karjalainen/Reini
Ikonen - Tumavos
 

Kerhonpojjaat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Tampa
Palkkabudjettia tähän menisi omien arvioiden mukaan 1,8 miljoonaa:


Liukas-Virta-Nenonen
Henriksson-Mustonen-Tuulola
Loimaranta-Toivola-Huttunen/Wold
Ruokonen-Päiväranta-Pihlström
Vesterinen-Wold/Huttunen-Savolainen


Nurmi-Nikkilä
Ikonen-Hietanen
Ahonen-Karjalainen
Tumanovs-Reini
Tapio-Pärssinen


Rajaniemi
Markkanen
Kaikella kunnioituksella, toivon että kukaan ei tuhlaa 1,8miljoonaa tälläiseen rosteriin..

Vai onko tällä kaudella kerhon budjetti 8miljoonaa?
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Olis kiva tietää onko soppari kerhoon ja pelin huima parannus sidoksissa toisiinsa.
Pääsi isänsä "ikeestä" irti, kun allekirjoitti jonkun toisen laatiman sopparin ja peli alkoi heti kulkemaan. No vitsi vitsinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös