HPK kaudella 2016–2017

  • 471 328
  • 2 434

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
No taas rohkenen olla eri mieltä jonkin verran. Mun mielestä kovaa taklaaminen ei oo vastustajan pakeille se kaikkein inhottavin asia, vaan se että sinne maalin eteen parkkeeraa joku järkäleen kokonen maskipelaaja, jota ei saa sieltä pois ja joka niittaa turpaan, jos sille koittaa tehdä jotain. Esim. Markus Nenosen voisin ottaa tuohon rooliin(187cm, 93kg). Muitakin näistä edellä mainituista tosin myös pelillisistä syistä

On tuokin tietysti, mutta jos avausta tehdessä saattaa sattua, on yleensä tuloksena hätäisempi avaus. Ja noista nimistä Jasse Ikonen on ainoa jolla olisi eväät rooliin jota haen, ja Hifk maksaa aina enemmän kuin Kerho tuosta roolista. Muut pelaajat hienoja pelimiehiä, mutta Kerhossa ihan eri roolin ukkoja, jos siis jostain mystisestä syystä meillä pelaisivat.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Rahasta ei varmasti ole kiinni tai mistään hyvävelitoiminnasta vaan siitä, että kumpikin on tuossa oikeassa roolissaan aivan mielettömän kova tekijä Suomen kentille. Sitä en ymmärrä, miksi Keränen lähtee Kärpistä tai miksi Kärpät päästää Keräsen pois, mutta kiitän siitä HPK:ta, jos ja kun siirto toteutuu.

Täytyy muistaa, että tämä "laaturotta" on nakutellut 22 pistettä parhaalla kaudellaan ja nytkin hätyyttelee parinkymmenen pojon rajaa. Kovia saldoja pelaajalle, joka lähtökohtaisesti on nelosketjun mies. Sen lisäksi sentterin hommatkin hoituvat. On kyllä selvästi Aarniota kovempi tapaus noin paperilla.

Jos joku on tämän muutaman viime kauden kauden Kerhossa vituttanut, on se kovuuden puute. Kyllä joukkueessa kuin joukkueessa pitää olla kavereita, jotka vastaavat kutsuun ja pelaavat ilkeästi. Keränen ja miksei Jokelakin toisivat roppakaupalla kyseistä osa-aluetta, sen johtajuuden ja kokemuksen lisäksi Kerhoon.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kakkosella alkava lukema alkaa olla lahempana kuin alle 100 k€. Partanen on pelannut yli 30 pisteen kausi tahdilla talla kaudella, mika on hyvan kakkosketjun laiturin lukema. Partanen myos taklailee ja on varikas kaveri ja omana kasvattina HIFK varmasti haluaa pitaa miehen itsellaan ja heilla on fyffea siihen. En yhtaan ihmettele jos hintalappu on jotain 150 k€ paikkeilla, varsinkin jos on pitempi sopimus, kuitenkin kehityskayra osoittaa jyrkasti ylospain.



Ei todellakaan ollut lapanen. Paljon kiekon kanssa saheltava tekee myos kiekollisia virheita, mutta kiekottomana oli todella hyva. Ei maalinedessa mikaan vaantaja, mutta puolustusalueen peittopelissa todella hyva ja ei hukkaa miehia. Ensimmaisella kaudellaan tama nakyi enemman, toisella kaudella Kerho oli taas totaalisen paska ja silloin se nakyi tehotilastoissakin, jolloin jopa sensei Tuulolla oli tehotilasto katastrofaalinen.



Alkakoon, on rahansa arvoinen. Jokainen seura ottaisi Lallin parilla sadalla tonnilla. Talla hetkella tienaa jotain 600.000 € ja luulisi Jalosen haluavan Lallin jatkavan (ehka eniten maajoukkuepeleja Jalosen paavalmentaja uran aikana). Jos tuon tarjouksen jattaa poydalle ja ottaa sen 200 k€ palatakseen kotiin, niin punainen matto alle.



Pelaako sun mielesta Jarvelainen hyvin? Tuoko jotain lisa-arvoa? Blokkaako laukauksia? Puolustaako hyvin? Pisteita ei ainakaan tee, niin jotain tarvisi tehda. Mutta ei tee koska fysiikka ei riita. Sitten kun SaiPa saa terveeks miehet, niin Jarvelainen pelaa Mestiksessa tai on poppareilla. Jarvelaisen fysiikka ei riita liigassa olemaan hyodyllinen. Jarvelaisen taidot riittaa, Rannan taidot riittaa ja Henritiuksen taidot riittaa, mutta fysiikka ei riita. Tyokaluja on mutta talla tasolla eivat osaa niita kayttaa. Sitten tuosta voi ottaa vaikka jonkun puukaden, mutta jolla on fysiikka kunnossa, niin se sentaan voittaa edes jonkun kaksinkamppailun, mita nama sankarit ei voita, niin tuo heti lisa-arvoa jengiin. Ma en oikeen tieda miten suunnittelet joukkueen rakennuksen, olisiko siella Turtiaisten ja Kerasten tilalla sitten Rantoja ja Henritiuksia? Voi menna katsomaan KalPan liigataipaleen alkuvuosia, kun jengi oli taynna epafyysisia Mestis kaapioita. Ei tule paskaakaan.



Kyllahan noikin kelpaisisivat ja ottaisin huutaen vastaan, mutta sanotaan nyt edelleen: Keranen on eri roolin mies kun kukaan noista. Keranen tulee pelaamaan eri rooliin. Kukaan noista ei tulisi Kerhoon pelaamaan Kerasen rooliin. Eri miehet, eri tyylit, eri rahat, eri roolit. Lisaksi noista moni ei kylla veda pataan ketaan. Ja mua ei kiinnosta vaikka Keranen saisikin pataan Lahdelta. Tuossa on Kerasen mylly talta kaudelta, tasainen matsi mutta ennen kaikkea viihdyttava: Ilmari Pitkänen - Juho Keränen (tappelu 11.12.2015) - YouTube

No ehkä toi Niko Ojamäki olisi halvempi hankinta kuin Partanen ja pelannut yhtä hyvin tehojen valossa tällä kaudella, sen saisi varmaan alle 100ke. Mutta en usko, että Partanenkaan maksaisi yli 120ke. Ojamäellä osoittaa kehityskäyrä vielä enemmän ylöspäin, kun on vasta 20v.
Mun mielestä se Porse ei pitänyt hyvin hyökkääjiä kiinni, tää on vaan mun mielipide, varsinkaan maalin edessä. Muistaakseni Porse oli yksi, jolla oli eniten miinusta tehotilastossakin sillä toisella kaudellaan.
No Lallin voisin ehkä itsekin ottaa, vaikka alkaisi kakkosella palkkavaatimus, ehkä. Kunhan tämä ei estäisi budjetin riittämistä kunnon maalivahdin palkkausta varten. Alkuperäinen väite oli, että Kapanen tuskin tulee enää Kerhoon rahastamaan, niin olisiko tuo sitten rahastusta verrattuna muihin pelaajiin, voi miettiä.
Pointtina tuossa vertauksessa Järveläiseen ei ollut, että miten se pelaa, vaan että kun väitetään, että joku ei sovellu Liigaan fyysisiltä ominaisuuksilta ja Henritiuksella on paljon paremmat fyysiset ominaisuudet(180cm,80kg) kuin monilla nykyisillä Liigapelaajilla, niin se väite on mielestäni järjetön.
Keräsen/Aarnion roolia taas mielestäni ei tarvita Kerhoon.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos viimeisen reippaan kymmenen vuoden Suomen paras jääkiekkojoukkue, Oulun Kärpät, kokisi, että alaketjuissakin pitää olla vain pistenikkareita ja laaturotta kuten Juho Keränen tai Antti Aarnio ovat turhuutta, miksi kumpikin on/oli joukkueen luottopelaajia mestaruuskausilla? Rahasta ei varmasti ole kiinni tai mistään hyvävelitoiminnasta vaan siitä, että kumpikin on tuossa oikeassa roolissaan aivan mielettömän kova tekijä Suomen kentille. Sitä en ymmärrä, miksi Keränen lähtee Kärpistä tai miksi Kärpät päästää Keräsen pois, mutta kiitän siitä HPK:ta, jos ja kun siirto toteutuu.

Kärpät on voittanut viimeisen 12 kauden aikana kuusi mestaruutta eli puolet jaossa olleista. Aarniolla neljä kultamitalia ja Keräsellä kaksi, luultavasti kolmas parin kuukauden päästä. Sisäisen pistepörssin sijoitukset Aarniolla 14, 20, 17 ja 18, Keräsellä 17 ja 18, tällä hetkellä 15. Huilatut pudotuspeliottelut kaksikolla näillä kuudella kaudella? Nolla.

Jos HPK:lla olisi rahaa kuin esimerkiksi Kärpillä, olisi Hämeenlinnassakin kolme selvää kiekollista kenttää ja yksi puolustava. Ihan siitä syytä, että yleisesti kiekolliset hyökkääjät ovat kalliimpia kuin kiekottomat. Tällöin vaihtoehto ottaa kaksi kiekollista ja kaksi laadukasta kiekotonta kenttää on erittäin hyvä. Ja minä olen erittäin innossaini ensi kaudesta tämän vuoksi. Selkeä roolitus on erittäin hyvä asia. Tällä kaudella se on ollut surkeaa, eikä lähelläkään laatua. Laatua olisi esimerkiksi tällainen:

Jaakko Turtiainen - Otto Paajanen - Juha Koivisto
Waltteri Hopponen - Hahl/Sillanpää/Jasu/xxx - Juho Keränen

No Keränen oli ainoa rouhija siellä Kärppien nelosketjussa viime kauden finaaleissa. Muita siellä oli mm. Sakari Manninen(rouhija?) ja Mäenalanen(nojoo, fifty fifty). Tällä kaudella siellä Kärppien nelosketjussa on ollut lähiaikoina Huml ja Pirnes.
Toiseksi se Keränen on luultavasti kalliimpi kuin tuo oma ehdotukseni, eli Nenonen. Josko on edes suunniteltu nelosketjuun Kerhoon.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Kymmenen vuotta sitten otettiin kesken kauden sisään mukaan muuan mielipuolikainen.
Nielikäinen oli ihan turha hankinta. Ihan turha oli esimerkiksi mestaruuskevään välierässä tehty 2-1 voittomaali HIFKiä vastaan jatkoajalla eli melkoinen turhake... Kummasti Aarniostakin tuli sitä tärkeämpi pelaaja mitä pidemmälle kevät eteni. Pitkin kautta se otti tyhmiä jäähyjä, mutta keväällä homma menikin toisinpäin eli ei juuri tyhmäillyt, mutta vastustajia sai sitäkin enemmän hämmennettyä eli kyllä tuommoisille jätkille on aina tilausta. Keräsestä en ole koskaan tykännyt sen takia, koska ei ne typerät päähänajot ole pelkkään Aleksi Laaksoon jäänyt. Ajeli esimerkiksi toissa keväänä Jyri Niemen laitaan sillä seurauksella, että tuli aivotärähdys, eikä saanut edes rangaistusta siitä. Lisäksi googlettamalla löytyy aika paljon historiaa Keräsen pelikieltohistoriasta. MUTTA... sitä en kiistä, etteikö mies olisi roolissaan erinomainen ja tietty rapatessa roiskuu. Ei se varmaan turhaan ole vuosikaudet pelannut Kärppien nelosessa vakituiseen ja välttänyt rotaation.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko jossain joku mestaruusjoukkue, jossa tämä rooli on ollut täyttämättä?

Kymmenen vuotta sitten otettiin kesken kauden sisään mukaan muuan mielipuolikainen.

Siis kaipaan perusteluja miksei tarvita?

Kyllä mä enemmän laittaisin JJJ -ketjun ansioksi ja esim. Aaltosen ansioksi edelliskaudella kuin Keräsen. Myös hyvän maalivahtipelin.
 

Ralph

Jäsen
Kyllä mä enemmän laittaisin JJJ -ketjun ansioksi ja esim. Aaltosen ansioksi edelliskaudella kuin Keräsen. Myös hyvän maalivahtipelin.
On totta, ettei yhdellä rottapelaajalla mestaruutta voiteta. Siihen syy on muunmuassa se, ettei tällaisten pelaajien tärkeimpiin tehtäviin kuulu tehoilu. Rottailijoiden tekeminen kaukalossa näkyy kaikkialla muualla paitsi tulostaulussa. Se näkyy vastustajan pelissä negatiivisessä mielessä ja omien joukkuekavereiden pääkopassa positiivisessa mielessä.

Pasi Nielikäisen ohella HPK:n historiallisessa mestarijoukkueessa pelasi myös tulokaspelaaja nimeltään Jari Sailio. Joka pelasi HPK:ssa myös keväällä 2010 ja Bluesissa sitä edellisellä kaudella. Keväällä 2010 Sailio kohtasi TPS:n Max Kolun ja 2011 HIFK:n Siim Liivikin.

Sailion kun olen taas saanut viestiini ängettyä, niin mainittakoon, että olisin tahtonut hänet myös ensi kauden HPK:hon, mutta kun Juho Keränen on tulossa, en koe enää niin suurta tarvetta. Toki Sailio on aina Sailio, mutta hänen tonttinsa on täytetty.

Käyttämäni termi "rotta" ei sisällä yhtään negatiivisuutta. Se on ehkä vähän ikävä termi, mutta kuvaa vain heidän pelityyliään. Arvostan tuollaisia pelaajia, kuten Sailio, Liivik tai Keränen, yli kaiken.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Henritiuksella on paljon paremmat fyysiset ominaisuudet(180cm,80kg) kuin monilla nykyisillä Liigapelaajilla, niin se väite on mielestäni järjetön.
Keräsen/Aarnion roolia taas mielestäni ei tarvita Kerhoon.

Fyysiset ominaisuudet ei ole sama asia kuin koko. Riippuu myos onko voimaa, nopeutta jne. Sitten tietenkin pelialy, riittaako pelialy nopeammassa kiekossa. Henritius on sinansa erityylinen pelaaja kuin nuo muut kaapiot ja sinallaan ihan lupaava ja voisi ottaa rotaatioonkin, mutta eri juttu kuin Keranen. Olen aika varma etta kaikki liigaseurat ottaisivat Kerasen ennemmin kuin Henritiuksen rosteriin ja sille on painavat syynsa.

Sille on tietty syykin, miksi Manninen sai lahtea, eika esim. Keranen. Mannisen kaltaiset pelaajat tarvitsevat tietyn roolin ja Keranen tietyn ja ne tuo joukkueille eri asioita. Sellaista roolia ei ollut Manniselle Karppilla antaa, mutta Keraselle oli. Ja Kerasen tuomia asioita tarvitsee jokainen seura.

Viela Porselandista. Viimeinen kausi Kerhossa oli tehotilastossa huono, koska Kerho oli paska. Porseland pelasi isoimmat minuutit ja jos joukkue on paska, niin silloin tulee miinustakin. Isoin syy oli Kerhon luovuttaminen ja tappioputki kauden lopussa, jotka hiukan vaarensivat tehotilastoja. Porselandilla oli -15, kun taas Tuulolalla, Alatalolla ja Laamasella oli -16. OPG pelasi puolet kaudesta -14, Laakso pelasi 16 pelia ja oli -11. Peliaikaan ja vastuuseen nahden jos peilataan, Porsella oli parhaimpia tehotilastoja selkeasti.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nojoo, itse ottaisin ehkä ennemmin sellaisen poliisityyppisen ison pelaajan, joka pystyisi tappelemaan tarvittaessa. Rottaa en ottaisi. Ja vain yhden. Esim. JYP:issä on tällaisia, ei rottia mun mielestä. Ja ne on voittanu mestaruuksia. Kyllä siellä yksi tappeluvalmis pelaaja on hyvä olla turvana, mutta sellanen joka ärsyttää suutansa soittamalla ja mailalla sekä päähän kohdistuneilla taklauksilla, niin en ottaisi.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Nojoo, itse ottaisin ehkä ennemmin sellaisen poliisityyppisen ison pelaajan, joka pystyisi tappelemaan tarvittaessa. Rottaa en ottaisi. Ja vain yhden. Esim. JYP:issä on tällaisia, ei rottia mun mielestä. Ja ne on voittanu mestaruuksia. Kyllä siellä yksi tappeluvalmis pelaaja on hyvä olla turvana, mutta sellanen joka ärsyttää suutansa soittamalla ja mailalla sekä päähän kohdistuneilla taklauksilla, niin en ottaisi.

Ei Keranen ole mielestani rotta vaan enemman energiapelaaja. Aarnio oli taas hiukan puukatisempi ja rottamaisempi. Keranen on hyva 3-4 ketjun pelaaja ja osaa tarvittaessa pelata ylhaallakin jos on tarve. JYP:issa ei ole kuin Yonkman jota voi sanoa poliisityyppiseksi. Kolehmainen on taas loistava voimahyokkaaja, joka tarvittaessa voi niistaa jonkun. Arvostamasi Miika Lahti taas on rotta, ehka enemman kuin Keranen. En muista etta olisi tapellut edes, rumia temppuja loytyy myos. Pisteitten tekeminenkin on hiipunut aika paljon.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei Keranen ole mielestani rotta vaan enemman energiapelaaja. Aarnio oli taas hiukan puukatisempi ja rottamaisempi. Keranen on hyva 3-4 ketjun pelaaja ja osaa tarvittaessa pelata ylhaallakin jos on tarve. JYP:issa ei ole kuin Yonkman jota voi sanoa poliisityyppiseksi. Kolehmainen on taas loistava voimahyokkaaja, joka tarvittaessa voi niistaa jonkun. Arvostamasi Miika Lahti taas on rotta, ehka enemman kuin Keranen. En muista etta olisi tapellut edes, rumia temppuja loytyy myos. Pisteitten tekeminenkin on hiipunut aika paljon.
En ole sanonut, että arvostan Miika Lahtea millään lailla, otin sen vaan esimerkiksi tappelutilanteeseen Keräsen kanssa, että kumpi sen voittaisi ja että olisiko Keränen uskottava pelote vastustajan rotille vai pelkkä rotta/energiapelaaja.
Mutta joo, menee sivuraiteille vähän tämä jo.
Pointtina oli nyt alun perin vaan se, että näitä 20-27v pelaajia harkitsisin ensi kaudeksi, jos tarvisi hommata pelaajia Liigasta:

Markus Nenonen, JYP, hyökkääjä, +13(+/-), 10+8=18(pisteet), 41 pelissä

Niko Ojamäki, Ässät, hyökkääjä, +11, 13+10=23, 41 pelissä

Jasse Ikonen, HIFK, hyökkääjä, +10, 12+9=21, 38 pelissä

Mika Partanen, HIFK, hyökkääjä, +10, 13+11=24, 40 pelissä

Jere Karjalainen, Tappara, hyökkääjä, +9, 14+12=26, 41 pelissä

Atte Mäkinen, Tappara, pakki, +7, 0+5=5, 40 pelissä

Miikhali Teppo, HIFK, pakki, +7, 0+8=8, 38 pelissä

Mv:
Hrachovina t% 94,62/Perhonen t% 91,67

Mutta joku Janne Lahti sinne varmaankin tulee laituriksi ja Jokela pakiksi esim., jos sama meno veteraanien palkkauksen suhteen jatkuu kuin viime vuosina.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Ikonen, Karjalainen ja Partanen on sellaisissa summissa, että noilla rahoilla Kerhon tulee saada selkeä ykkösketjun pelaaja tai johtava pakki. Partanen ei varmasti siirry Kerhoon, koska täällä ei ole tarjota mitään sellaista, mitä ei saisi HIFK:sta enemmän. Karjalaista ollaan viemässä Kärppiin ja hinta varmasti nousee suhteessa mieheen suoritusvarmuuteen sellaiseksi, ettei saumaa ole.

Lahti on vähän niin ja näin, en innostu jos Jaska tulee, mutta en tuomitse kylmiltä. Varmasti vieläkin kallis mies suhteessa siihen, mitä saadaan. Niko Kapanen olisi se jackpot mitä on odoteltu. Kertaluokkaa kovempi kaveri kuin Hahl ja tärkeämpi kaveri Kerholle kuin Miettinen.

Veskarit ja johtava pakki on se suurin ongelma ja näihin tulee saada hyvä ratkaisu.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mites se Zach Hamill? Tiedettäisiin mitä saadaan, tehot oli viimeksi erittäin kohdallaan ja jos se Lalli tulee, niin olisi myös joku joka jakaisi sitä kiekkoa lapaan. Hamill kun päätyi sinne DEL:iin niin tuskin tuo hintalappu olisi täysin Kerhon ulottumattomissa, olettaen toki, että mies itse haluisi tulla. Tiedä sitten millä tavalla siltoja polteltu tämän pelaajan suhteen, mutta olisi mielestäni loistava haku, jopa sinne ykköskenttään Polakin korvaajaksi. Varsinkin kun muistaa, että mies pelasi aika käsittömässä peluutuksessa Pantterin toimesta ja silti paukutti jäätävät tehot.

Hamill kelpaisi minullekin. Pistepörssissä näkyvien tehojen lisäksi ratkaisi aika monta voittomaalilaukauskisaakin. Hyvällä roolituksella tekisi aika varmasti 20 - 25 maalia. Melkein jo kuulen kuulutuksen: "HPK, ensimmäinen maali. Tekijä numero 29, Zack HAAMILLLL!" Syöttäjä numero 39, Niikooo Kapanen."

Saako hiukan unelmoida? Saako?
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Kuka siihen Keräsen roolin sitten pitäisi palkata? Matti Lamberg kävisi muuten, mutta on koko ajan romuna. Vähintään yksi kovaa taklaava hyökkääjä pitää olla. Ja Jaakko Turtiainen ei riitä. Jos tämän päivän(kin) esitystä katselee, on hyökkäyspään taklausten olemattomuus suuri syy siihen miksi Kerhoa vastaan on vastustajan pakeilla aina kiva pelata.
Aivan samaa mieltä, jumalauta hei kotipeleissä jos ei muuta saada aikaan niin pitäs ainakin kunnon kovuutta antaa ja jotain vastinetta yleisölle. Varmasti kävisi enemmän porukkaa peleissä jos tietäisi että "ei saatana, Mäkkäri ajaa kaikkee mikä liikkuu ja tiputtaa hanskatkin"

Oliko hei hienoja aikoja kun oli jengissä Nielikäinen, Astashenko, Kultainen- Noutaja,Mäkkäri yms yms. Blues kerää jengiä junnuista ja myy "staroja" edeltä, varmasti esim Hämeenlinnastakin ja muualta olisi mahdollista hankkia parin pelin sopparilla _viihdyttäjä_. #73
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Nojoo, itse ottaisin ehkä ennemmin sellaisen poliisityyppisen ison pelaajan, joka pystyisi tappelemaan tarvittaessa. Rottaa en ottaisi. Ja vain yhden. Esim. JYP:issä on tällaisia, ei rottia mun mielestä. Ja ne on voittanu mestaruuksia. Kyllä siellä yksi tappeluvalmis pelaaja on hyvä olla turvana, mutta sellanen joka ärsyttää suutansa soittamalla ja mailalla sekä päähän kohdistuneilla taklauksilla, niin en ottaisi.

Jos minä kokoaisin joukkuetta, olisi rosterissa hyökkäksessä nopeahko, taklausuhan aiheuttava energiapelaaja, joka voi puolustaa itseään(ja joukkuekavereitaan) nyrkein, Plussaa vielä jos osaa pelata. Nuori Jykä, Nuori Mäkkäri, Nuori Pillu ovat koodiniminä hakemani roolin jätkiä. Jos ominaisuuksista karsitaan, niin roolin täyttävät myös Nielikäisen, Aarnion ja Keräsen tyyppiset pelaajat.

Tämän lisäksi pakistossa olisi seiskapakkina koodinimi T73/Yonkman. Se varsinainen fyysinen isäntä ja pelote.

Toki, jos näitä nuorina pelaajina on jostakin saatavilla, niin ilman muuta sellainen, luulen vaan, ettei Kerhon tämän hetken resurssit sitä mahdollista. Siksi katseeni on kokeneemmissa sotaratsuissa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Jos ominaisuuksista karsitaan, niin roolin täyttävät myös Nielikäisen, Aarnion ja Keräsen tyyppiset pelaajat.

Keranen on tosin kadellisempi pelaaja, kuin Aarnio ja Nielikainen. Lisaksi pystyy pelaamaan keskella ja tarvittaessa paikkaamaan ylemmissa ketjuissakin ilman, etta ketjun kiekoton peli tyssaa. Tosinsanoen todella hyva omassa roolissaan. Nielikainen kun otetaan puheeksi, niin tuo mestaruuskauden lyhyt rupeama osoitti, etta jos oikea mies loydetaan oikeaan rooliin ja osaksi toimivaa joukkuetta, niin ko. pelaaja osoittautuu itseaan paremmaksi pelaajaksi.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tuossa kun on haaveiltu Jasse Ikosesta ja Partasesta, niin katselin HIFK:n rosteria ja siella on kylla ensi kaudeksi pakka aika levaallaan. Partanen ja Ikonen on pelannut halvalla ja HIFK:lla on varaa maksaa heille enemmankin, mutta ei hekaan voi kaikille maksaa helvetisti. Lisaksi nuori pelaaja haluaa tietenkin rahan lisaksi myos peliaikaa ja HIFK ei valttamatta voi luvata Ikoselle tai Partaselle kahden ekan ketjun minuutteja. HIFK:n hyokkayksessa sopimuksen viimeisia vuosia pelaa Elkins, Ramstedt, Zaborsky, Ikonen, Partanen, Puustinen, Rask, Tamminen. Lisaksi ensi kaudeksi on "varmoina" tulossa Petrell ja Warn. Luultavasti ainakin Puustinen ja Rask vaihtaa mestaa. Puustinen voisi olla erittain mielenkiintoinen hommata, ei pitaisi olla kauhean kallis kun pari viime kautta on mennyt huonommin. Vuoden sopparilla hakee nostetta Kerhoon. Raskista tykkaan 2-3 ketjuihin, mutta hintalappu voi olla liikaa tuolle soheltajalle.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pointtina oli nyt alun perin vaan se, että näitä 20-27v pelaajia harkitsisin ensi kaudeksi, jos tarvisi hommata pelaajia Liigasta:

Markus Nenonen, JYP, hyökkääjä, +13(+/-), 10+8=18(pisteet), 41 pelissä

Niko Ojamäki, Ässät, hyökkääjä, +11, 13+10=23, 41 pelissä

Jasse Ikonen, HIFK, hyökkääjä, +10, 12+9=21, 38 pelissä

Mika Partanen, HIFK, hyökkääjä, +10, 13+11=24, 40 pelissä

Jere Karjalainen, Tappara, hyökkääjä, +9, 14+12=26, 41 pelissä
Siinähän harkitset. Yllä listaamissasi pelaajissa on varmasti sellaisia, jotka Kerhoa kiinnostaisivat, mutta miksi ihmeessä kukaan näistä haluaisi tulla Hämeenlinnaan? Kaikille näistä on varmasti roolia ja näyttöpaikkoja tarjolla jo nykyisissä seuroissaan. Jos Kerho jonkun näistä haluaisi, pitäisi pelaajalle varmastikin maksaa ns. mottipäinen summa, mikään +20 000e/kausi nykyisen seuran tarjoukseen ei välttämättä edes riittäisi houkuttelemaan kavereita riskeeraamaan uraansa epävarmaan ympäristöön Hämeenlinnaan. Mottipäisissä summissa yllä listattujen pelaajien kohdalla taas ei ole yhtään mitään järkeä. Ja vaikka joku tällaiseen lankeaisikin, ymmärtäisi varmasti kiemurrella tilanteesta ulos ennen kuin on liian myöhäistä (case. Miro Aaltonen). Muutenkaan en lainkaan ymmärrä tätä viljelemääsi teksti-tv-skouttausta, oletko sukua Virmaselle tai jotain?

Oi niitä aikoja kun kaikki oli toisin ja imua Kerhoon riitti. Silloinhan ei kaikille lupaaville nuorille pystytty edes tarjoamaan paikkaa vaan pystyttiin tyyliin valitsemaan parhaat päältä.
 

Ribals

Jäsen
En ole sanonut, että arvostan Miika Lahtea millään lailla, otin sen vaan esimerkiksi tappelutilanteeseen Keräsen kanssa, että kumpi sen voittaisi ja että olisiko Keränen uskottava pelote vastustajan rotille vai pelkkä rotta/energiapelaaja.
Mutta joo, menee sivuraiteille vähän tämä jo.
Pointtina oli nyt alun perin vaan se, että näitä 20-27v pelaajia harkitsisin ensi kaudeksi, jos tarvisi hommata pelaajia Liigasta:

Niko Ojamäki, Ässät, hyökkääjä, +11, 13+10=23, 41 pelissä

Ojamäellä jatkuu sopimus ensikaudellakin, mutta kyllähän noita soppareita on ennenkin purettu.

Edit. Joo eliteprospects näköjään näyttää väärin, eli ymmärrän väärinkäsityksen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Niko Ojamäki, Ässät, hyökkääjä, +11, 13+10=23, 41 pelissä

Jatkosoppari tehty jo ensi kaudeksi Ässiin ja epäilen aika vahvasti, että Kerholla olisi varaa ostaa tätä ulos *hymiö*
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Siinähän harkitset. Yllä listaamissasi pelaajissa on varmasti sellaisia, jotka Kerhoa kiinnostaisivat, mutta miksi ihmeessä kukaan näistä haluaisi tulla Hämeenlinnaan? Kaikille näistä on varmasti roolia ja näyttöpaikkoja tarjolla jo nykyisissä seuroissaan. Jos Kerho jonkun näistä haluaisi, pitäisi pelaajalle varmastikin maksaa ns. mottipäinen summa, mikään +20 000e/kausi nykyisen seuran tarjoukseen ei välttämättä edes riittäisi houkuttelemaan kavereita riskeeraamaan uraansa epävarmaan ympäristöön Hämeenlinnaan. Mottipäisissä summissa yllä listattujen pelaajien kohdalla taas ei ole yhtään mitään järkeä. Ja vaikka joku tällaiseen lankeaisikin, ymmärtäisi varmasti kiemurrella tilanteesta ulos ennen kuin on liian myöhäistä (case. Miro Aaltonen). Muutenkaan en lainkaan ymmärrä tätä viljelemääsi teksti-tv-skouttausta, oletko sukua Virmaselle tai jotain?

Oi niitä aikoja kun kaikki oli toisin ja imua Kerhoon riitti. Silloinhan ei kaikille lupaaville nuorille pystytty edes tarjoamaan paikkaa vaan pystyttiin tyyliin valitsemaan parhaat päältä.
Ei ole pelkkää tilastoskouttausta. Olen kyllä ollut lähes jokaisessa kotipelissä ja nähnyt näiden tyyppien pelaavan ihan livenäkin. Mielestäni yhden tai kahden nähdyn pelin perusteella on vain vaikea tehdä suurempia päätelmiä, ennemmin luotan tilastoihin. Mun käsityksen mukaan ne pelaajat menee varsinkin nykyään juuri sinne, mistä saa eniten rahaa ja peliaikaa ja missä on hyvä valmennus. Eikö tuo Pennanen sitten olekaan pelaajia imevä valmentaja? Senhän piti olla joku "lupaavin Suomen tulevaisuuden valmentaja" vai miksi Kerhon toimintaympäristö sitten on epävarma ensi vuonna?
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sen vaan sanon, että jos sitten harkitaan esim. Janne Lahti vs Partanen ykköslaituriksi, niin ottaisin mielummin Partasen. On pelillisesti yhtä hyvällä tai paremmalla tasolla, kehittyvä ja luultavasti myös halvempi. Tietty voi joku muukin tulla, esim. se Hamill, tosin itse ottaisin ehkä mielummin Partasen silti. Haluaisin myös kuulla ehdotuksia ja perusteluita, että kenen itse ottaisitte ja miksi olisi esim. Partasta parempi ennen kuin ammutaan alas mun ehdotukset.
 

Ralph

Jäsen
Sen vaan sanon, että jos sitten harkitaan esim. Janne Lahti vs Partanen ykköslaituriksi, niin ottaisin mielummin Partasen.
Et ole ainoa. Minäkin ottaisin ensi kauden Kerhoon Partasen mielummin kuin Lahden. Ongelma on siinä, ettei Partanen lähde HIFK:stä Kerhoon. Näin ollen Lahti on parempi vaihtoehto, koska on realistinen.

Zach Hamill olisi kyllä hyvä vaihtoehto, mutta jäikö hänelle sellaiset muistot HPK:sta, että tahtoo heti uudestaan? Pelasi ihan tehokkasti Sveitsissä ja nyt Saksassa, joten pelillisesti Kerhoon mahtuisi mainiosti.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Zach Hamill olisi kyllä hyvä vaihtoehto, mutta jäikö hänelle sellaiset muistot HPK:sta, että tahtoo heti uudestaan? Pelasi ihan tehokkasti Sveitsissä ja nyt Saksassa, joten pelillisesti Kerhoon mahtuisi mainiosti.
Ehkä uusi koutsi voisi olla ihan hyvä, toisaalta täällä vietetty aika pelillisistä syistä oli varmaan sen verran kehno, ettei huvita uudelleen tulla, vaikka valmentaja vaihtuisikin. Ottaisin riemuiten takaisin. Maailmanluokan viimeistelijä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös