HPK kaudella 2016–2017

  • 470 657
  • 2 434

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Alan kallistumaan tuon Perhosen kannalle. Joku Saari vaikka Kuopioon loppukaudeksi ja kahden vuoden pahvi paalle. KooKoo peli oli vahan huonompi, mutta noin muuten voittavaa pelia on esittanyt.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kerholla on tällä kaudella ollut vähän heikommin onnistuneita maalivahteja ja sitten erittäin hyvin onnistuneita maalivahteja. Kyllähän noista lainamaalivahdeista mieluiten ottaisin Hrachovinan ja seuraavaksi Laurikaisen ja kolmanneksi Perhosen. Nuo kaikki kolme ovat olleet kyllä todella hyviä ja toivottavasti saataisiin jotenkin toi Perhonen kiinnitettyä, sillä noi kaksi muuta taitaa olla tavoittamattomissa. Perhonen olisi kuitenkin aivan loistava hankinta.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Perhonen olisi kyllä hyvä kiinnitys. Vähän sieltä vielä tulee sellaisia lapsuksia, mutta eiköhän tuo puoli kohene kunhan saa vain pelata. Mutta on kuitenkin mukavan rauhallinen, isokokoinen kassari, joka antaa joukkueelle mahdollisuuden pisteisiin aina.
 

Ralph

Jäsen
Samu Perhonen voi olla hyvä valinta, mutta tarvitsee parikseen jonkun, johon Kerho voi tarvittaessa turvautua. Jos lähtökohdat on ne, että Perhoen pelaa paljon ja kakkonen mitä jäljelle jää, en ole tyytyväinen.

Perhonen-Hrachovina, Perhonen-Setänen, Perhonen-Laurikainen, Perhonen-Rajaniemi, Perhonen-Georgiev jne.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Minusta on turha huolehtia Perhosen pelimääristä, jos esiintyy joka matsissa tuolla tavalla, kuin on tähän asti esiintynyt. Perusvarmaa tekemistä, välillä juu pomppii, mutta on ehdottomasti Liiga-tason maalivahti, joka antaa joka ilta mahdollisuuden pelata voitosta. Mielestäni, nyt on jo saatu ihan riittävät näytöt, siihen että mieheen voi luottaa myös ykkös veskarina koko kauden mittaisella sopimuksella. En näe miksi se taso tuosta yllättäen pitkässä juoksussa hirveästi heilahtelisi, ainakaan niin paljoa, ettei luottoa voisi olla ykkös kassariksi asti. Toki taustalla olisi hyvä olla kirittävä kakkonen, mutta vaikka väliin tulisikin joku huono peli, niin silti Perhonen on ollut aivan tarpeeksi vakuuttava ykköseksi. Asia mitä Myllyniemi, ei todellakaan, ollut missään vaiheessa.
Perhonen: 6 peliä, 92,50, 170 torjuntaa 13 päästettyä
Laurikainen 8 peliä, 92,13, 199 torjuntaa 17 päästettyä

Jos Perhoselle ei tule paria täyttä ohipeliä, niin kyllä aika samalla tahdilla on kiekot kuitenkin tarttuneet molemmilla. Tämä asia voidaan todeta ensi tiistaihin mennessä, että miltä näyttää, mutta tällä hetkellä näyttää varsin hyvältä. Toki riskinä on, että tällä tahdilla, joku ison veden takaa tulee ja ottaa rosteriin.
 
Viimeksi muokattu:

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Henrik Forsberg on option päässä sopimuksesta ja se optio voitaisiin käyttää.

Vt. toimitusjohtaja ilmoitti tänään "Avointa peliä"-blogissa että Forsbergin sopimuksen uutisoinnissa oli tapahtunut virhe. Sopimuksessa ei ole optiota, vaan sopimus oli suoraan myös ensi kaudelle. Joten Henrik voidaan lukita ensi kauden kokoonpano-sommitelmiin.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Omia mielipiteitäni näistä HPK:n ensi kauden pelaajavalinnoista.

Julkistetuista sopimuksista itsellä on seuraavat fiilikset

Oula Palve – todella, todella positiivinen fiilis. Voi olla yksi tulevaisuuden huippupelaajista Kerhossa. Veikkaisin, että menee helposti kakkossentteriksi(vähintään kolmossentteriksi) heti ensi kauden joukkueessa. Eikä kannata mihinkään laituriksi edes ajatella. Sentterinä se on pelannut ja menestynyt. Nuori ja kehittyvä, Mestiksessä nyt 1,6 pistettä/peli.

Jaakko Turtiainen - neutraali fiilis. Jos otetaan pelaajia Mestiksestä, niin eikö parempiakin olisi tarjolla, esim. Rannalla ja Henritiuksella Jukureissa lähes tuplasti enemmän pisteitä. Turtiainen on kuitenkin nuori ja kehittyvä vielä. Hyvän määrän maaleja kyllä tehnyt tällä kaudella.

Juho Keränen - hieman negatiivinen fiilis. Mitä tällä saavutetaan? Tyyppi on ollut Suomen yhden parhaan valmentajan alaisuudessa ja tehnyt vain vähän pisteitä viime kausilla. Lisäksi jo 30v ja kehityskäyrä alaspäin. Tuskin tulee ihan ilmaiseksikaan Hämeenlinnaan. Itseä ei kiinnosta nähdä päähän kohdistuneita taklauksia.

Tässä lupaavia nimiä, joita itse ehdottaisin Kerhoon ensi kaudeksi, jos hankitaan pelaajia liigasta:

Markus Nenonen, JYP, hyökkääjä, +13(+/-), 10+8=18(pisteet), 41 pelissä

Niko Ojamäki, Ässät, hyökkääjä, +11, 13+10=23, 41 pelissä

Jasse Ikonen, HIFK, hyökkääjä, +10, 12+9=21, 38 pelissä

Mika Partanen, HIFK, hyökkääjä, +10, 13+11=24, 40 pelissä

Jere Karjalainen, Tappara, hyökkääjä, +9, 14+12=26, 41 pelissä

Atte Mäkinen, Tappara, pakki, +7, 0+5=5, 40 pelissä

Miikhali Teppo, HIFK, pakki, +7, 0+8=8, 38 pelissä

Kellään näistä ei vielä Jatkoaika.comin taulukoiden mukaan ole jatkosopimusta, kaikki ovat 20-27 –vuotiaita ylöspäin kehittyviä pelaajia ja kaikilla on tehotilasto(+/-) reilusti positiivinen. Itse arvostan tuota tehotilastoa enemmän peruspelaajilla, koska se kertoo myös, että kuinka pelaaja puolustaa. Luultavasti näille pelaajille saa ensi kaudelle lisätä keskimäärin 5 pistettä pistepörssiin ja 2-3 plussaa tehotilastoon, koska ovat kehittyvässä iässä. Itse pidän esim. Petteri Wirtasen tyyppisistä pelaajista, joilla on aina enemmän plussaa reilusti kuin miinusta ja sellaisilla pelaajilla voitetaan pelejä, vaikka maaleja ei tulisi aina niin paljoa, mutta omissa ei soi. Näillä kaikilla pelaajilla on luultavasti myös hyvä hinta/laatusuhde tulevaisuutta ajatellen. Tällaisten kanssa kannattaisi tehdä pitkiä sopimuksia, esim. 3 vuotta, koska ne kehittyvät ja parantavat suoritustaan hyvällä valmennuksella.

Viime vuosina on ollut kyllä karmeeta katseltavaa, kun on tehty sellaisia sopimuksia, että joukkueen runko on koostunut alle 20v teineistä ja yli 30v veteraaneista, joita en kumpiakaan itse ottaisi ollenkaan joukkueeseen joitain harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Teinien lähtötaso on liian alhainen ja veteraanien kehityskäyrä on alaspäin. Kaiken huippu oli kyllä Järventien palkkaaminen Kerhoon, haha. Ihme, ettei soittanu myös Vellu Ketolalle, heh.

Toisaalta pelaajasopimuksilla ei ole niin paljon väliä, jos ei tule kunnon maalivahtia. Hrachovina tai Perhonen pitäisi saada ensi kaudeksi. Tässä asiassa köyhällä ei ole varaa säästää, vaan pitää tehdä sellainen tarjous, että toinen noista tulee, vaikka siirrettäisiin tähän rahaa pelaajien hankkimisesta. Hrachovinalla on parempi torjuntaprosentti ja on nuorempi, mutta toisaalta Perhonen on isompikokoinen. Jompikumpi noista, jos Liigasta joku.
 

Ralph

Jäsen
Jos ja kun osasto Niko Kapanen, Oula Palve, Jaakko Turtiainen ja Juho Keränen pitävät paikkansa, HPK:lta puuttuu ensi kauden hyökkäyksestä enää kaksi pelaajaa. Nelossentteri ja kärkiketjujen laituri. Nelossentteriksi ollaan höpötelty Riku Hahlia, Severi Sillanpäätä ja Juhani Jasu, joista Hahlilla onkin sopimuksessa optio ensi kaudesta, mutta myös loukkaantumishistoriansa.

Yläketjuihin nostaisin yhden paluumuuttajavaihtoehdon esille. Kroatian lahja hämeenlinnalaiselle jääkiekolle eli Borna Rendulic. Viime kausi Pohjois-Amerikassa oli vaikea, mutta pääsi silti pelaamaan 11 NHL-ottelua ja avaamaan pistetilti siellä. Nyt aloitti NHL:ssä, mutta heti selvisi, että se on väärä paikka. AHL:ssä on nyt ollut viime kautta tehokkaampaa, mutta ei vieläkään mitään niin ihmeellistä, että NHL kutsuisi. En näe tällä hetkellä Bornalla aineksia pelata NHL:ssä ensi kaudellakaan, joten jatkaako AHL:ssä vai palaako Eurooppaan? Tietysti Euroopassa miestä varmaan kiehtoisi KHL:ssä Medvescak, jonne pääsisi Jesse Saarisen kaveriksi. Mutta Bornan tilannetta HPK:n kannattaisi ainakin kysäistä.

Ylemman viestin pelaajista kukaan ei vaikuta todennäköiseltä HPK:n hankinnalta. En keksi yhtään syytä, miksi Mika Partanen siirtyisi ensi kaudeksi HPK:hon ja Jasse Ikosen kanssa tekee yhtä tiukkaa. Niko Ojamäki tai Markus Nenonen, miksi hekään kasvattaseuran jättäisi HPK:n vuoksi? Lisäksi Partanen noista on ainoa, joka kärkiketjun laituriksi olisi käypä hankinta.

Puolustuksesta puuttuu ykköspakki, toinen top-seiskapakki ja ehkä joku reserviin. Sinne on turha odottaa mitään Liigassa jo taitonsa osoittanutta vaan joku oma junnu tai Mestis-haku. Ykköspakiksi noista ei kestäkään ole, kun Craig Schira ja Mathias Porseland on esimerkkejä sellaisista, joita kaivataan. Ja se toinen kärkikuusikon pakki lienee Mikko Jokela, joka tuokin puolustukseen jotain, mitä siellä ei ole nyt juuri yhtään. Kokemusta.

Keräsen tehtävä kaukalossa on tehdä muuta kuin pisteitä, joten ei ihme, ettei niitä ole hirväesti. Ei Keränen HPK:hon tule top-6-hyökkääjäksi ja ylivoimatykiksi, vaan alaketjujen raatajaksi, ärsyttäjäksi ja alivoimapelaajaksi. Siinä tontilla Keränen on Liigan ehdotonta kärkeä, joten on lähes ryöstö, jos HPK hänet saa.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jaakko Turtiainen - neutraali fiilis. Jos otetaan pelaajia Mestiksestä, niin eikö parempiakin olisi tarjolla, esim. Rannalla ja Henritiuksella Jukureissa lähes tuplasti enemmän pisteitä. Turtiainen on kuitenkin nuori ja kehittyvä vielä. Hyvän määrän maaleja kyllä tehnyt tällä kaudella.
Sorry, mutta tuo kohta viestistäsi oli fani-scouttausta pahimmillaan. Fanien ja median keskuudessa jääkiekossakin pyöritään valitettavasti tehopisteiden ympärillä, sillä maalintekijät huomataan. Totuus vain on niin paljon muutakin. Turtiaisen pelikäsitys on aivan mahtava, tekee aina oikeat asiat kentällä. Luisteluvoima riittää liigaan, kamppailuvoima- ja taidot ja sekä kiekonkäsittely samoin ok liigatasoa. Pystyy pelaamaan 5vs5 pomminvarmaa ja viisikkoa edistävää peliä kahteen suuntaan, pelaa av:t, pelaa tarvittaessa yv:t. Tuloksen teko ei ole ollut vahvuus(eikä rooli...), mutta nyt on kaikkien yllätykseksi kunnostautunut siinäkin. Uhrautuu joukkueen eteen ja tekee hommansa niin uskollisesti, ettei uskokaan.

Kun puhutaan roolipelaajista, kannattaa jättää ne Eilte-analyysit sikseen. Turtiainen on jokaisen valmentajan ja ketjukaverin unelma, myös Liigatasolla. Heitä se neutraali fiilis menemään ja hymyä huulille. Uskon että Mikkelissä todella moni on harmissaan, kun tämä soturi jättää joukkueen.
 

Ralph

Jäsen
Uskon että Mikkelissä todella moni on harmissaan, kun tämä soturi jättää joukkueen.
Ja Hämeenlinnassa tilanne on päinvastainen eli todella moni on innoissaan, kun Turtiainen palaa Kerhoon. Osoitti jo pari vuosi sitten HPK:n neloskentässä, millainen työmyyrä ja taistelija hän on. Nyt kun Mestiksessä saanut enemmän kiekollista roolia uskoisin, että hänestä kaavaillaan kolmosketjun pelaajaa Otto Paajasen ja Juha Koiviston rinnalle. Siinä on pienen budjetin jengille upea kolmoskenttä, kun on kolme kovaa taistelijaa, jotka jokainen pystyy tekemään sen noin 20 pistettä kaudessa.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos ja kun osasto Niko Kapanen, Oula Palve, Jaakko Turtiainen ja Juho Keränen pitävät paikkansa, HPK:lta puuttuu ensi kauden hyökkäyksestä enää kaksi pelaajaa. Nelossentteri ja kärkiketjujen laituri. Nelossentteriksi ollaan höpötelty Riku Hahlia, Severi Sillanpäätä ja Juhani Jasu, joista Hahlilla onkin sopimuksessa optio ensi kaudesta, mutta myös loukkaantumishistoriansa.

Yläketjuihin nostaisin yhden paluumuuttajavaihtoehdon esille. Kroatian lahja hämeenlinnalaiselle jääkiekolle eli Borna Rendulic. Viime kausi Pohjois-Amerikassa oli vaikea, mutta pääsi silti pelaamaan 11 NHL-ottelua ja avaamaan pistetilti siellä. Nyt aloitti NHL:ssä, mutta heti selvisi, että se on väärä paikka. AHL:ssä on nyt ollut viime kautta tehokkaampaa, mutta ei vieläkään mitään niin ihmeellistä, että NHL kutsuisi. En näe tällä hetkellä Bornalla aineksia pelata NHL:ssä ensi kaudellakaan, joten jatkaako AHL:ssä vai palaako Eurooppaan? Tietysti Euroopassa miestä varmaan kiehtoisi KHL:ssä Medvescak, jonne pääsisi Jesse Saarisen kaveriksi. Mutta Bornan tilannetta HPK:n kannattaisi ainakin kysäistä.

Ylemman viestin pelaajista kukaan ei vaikuta todennäköiseltä HPK:n hankinnalta. En keksi yhtään syytä, miksi Mika Partanen siirtyisi ensi kaudeksi HPK:hon ja Jasse Ikosen kanssa tekee yhtä tiukkaa. Niko Ojamäki tai Markus Nenonen, miksi hekään kasvattaseuran jättäisi HPK:n vuoksi? Lisäksi Partanen noista on ainoa, joka kärkiketjun laituriksi olisi käypä hankinta.

Puolustuksesta puuttuu ykköspakki, toinen top-seiskapakki ja ehkä joku reserviin. Sinne on turha odottaa mitään Liigassa jo taitonsa osoittanutta vaan joku oma junnu tai Mestis-haku. Ykköspakiksi noista ei kestäkään ole, kun Craig Schira ja Mathias Porseland on esimerkkejä sellaisista, joita kaivataan. Ja se toinen kärkikuusikon pakki lienee Mikko Jokela, joka tuokin puolustukseen jotain, mitä siellä ei ole nyt juuri yhtään. Kokemusta.

Keräsen tehtävä kaukalossa on tehdä muuta kuin pisteitä, joten ei ihme, ettei niitä ole hirväesti. Ei Keränen HPK:hon tule top-6-hyökkääjäksi ja ylivoimatykiksi, vaan alaketjujen raatajaksi, ärsyttäjäksi ja alivoimapelaajaksi. Siinä tontilla Keränen on Liigan ehdotonta kärkeä, joten on lähes ryöstö, jos HPK hänet saa.

Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta kysyn vaan, että mistä sä revit rahat noihin kaikkiin ehdottamiisi hankintoihin? Ne on kaikki kalliita ja pelkään että, jos tollasia pelaajia hommataan, niin sitten ei jää rahaa siihen kunnon maalivahdin hommaamiseen, joka on se kaikkein tärkein kuitenkin. Eikä toi ikäkään mulle oo ongelma sinäänsä, jos on hyvätasoinen pelaaja, mutta yleensä se hintalappu on sitten aika kova. Ja se hintalappu arvioidaan usein sen lähtötason perusteella ja taso iäkkäillä useesti laskee sopimuksen loppua kohden, mutta hinta ei. Jos Kapasen palkka alkaa kakkosella ja ei pystytä hommaamaan kunnon maalivahtia tämän takia, niin mielummin tekisin toisin päin. Bornan hintalappukin alkaa varmaan kakkosella tällä hetkellä. Porseland on myös kallis kuten Schira.
Mikko Jokela on taas tällä kaudella pelannut 39 peliä tehoilla -1(+/-), tehnyt 1+2=3 ja on 35-vuotias. Tää on mun mielestä malliesimerkki juuri sen tyyppisestä pelaajasta, jota ei pitäisi Kerhoon hommata, oli sitten kokemusta tai ei. Noi mun ehdottamat on halvempia ja parempia jo nyt ja varsinkin tulevaisuudessa.

Siinä oon samaa mieltä, että Kerhon rosteri on jo melko täynnä ensi vuotta ajatellen, valitettavasti samoista pelaajista kuin tällä kaudella, että muutosta nyt ei hirveästi voi vielä odottaa, vaikka tulee uusi luultavasti parempi valmentaja ja toivottavasti hyvä maalivahti. Kuitenkin pelaajia voidaan myös myydä, jos ei peliaikaa irtoa tai sopimuksia purkaa yhteisymmärryksessä ja aina tarvitaan myös vähän reserviä. Toisaalta olen kyllä samaa mieltä, että tuo reservi pitäisi täyttää ensisijaisesti omilla junnuilla, mutta ehdotin nyt vain, että JOS on tarvetta hommata pelaajia Liigasta, niin edellisessä viestissäni on hyviä vaihtoehtoja.

Itse olen sitä mieltä, että hyvässä joukkueessa myös nelosketju on plussalla tehoissa eikä sen tehtävänä ole vain ajella vastustajia. Ylivoimasta en ole puhunut mitään, en itsekään sitä nyt ainakaan sinne laittaisi, heh. Jos Keränen on lähes ryöstö, niin miksi Kärpät sitten päästää sen pois? 176 cm ärsyttäjä on varmaan aika paljon loukkaantuneena, jos menee vaikka Miika Lahtea ärsyttämään, heh. Vai tarkotatko ärsyttämistä päähän kohdistuvilla taklauksilla? Itse en sellaista arvosta.
 

Ralph

Jäsen
Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta kysyn vaan, että mistä sä revit rahat noihin kaikkiin ehdottamiisi hankintoihin?
Niko Kapanen tuskin saapuu Kerhoon enää rahastamaan ja uusi kärkilaituri tulee joukkueeseen Vojtech Polakin paikalle. Niin kokoonpanossa kuin palkkalistalla. Noista sinun nimistäsi Mika Partanen vaatisi vähintäänkin sen kakkosella alkavan lukeman, jotta suostuisi maakuntakierrokselle lähtemään. Olisi kyllä erinomainen hankinta, mutta turhaa toiveajattelua.

Ja olisi suorastaan katastrofi, jos HPK lähtisi toiseen kauteen putkeen ilman todellista ykköspakkia ja ylivoimapelin moottoria. Joku Aleksi Mäkelä tai Miikhali Teppo HPK:n ykköspakkiparissa tarkoittaisi sitä, ettei HPK edes yritä. Sen sijaan Mikko Jokelan kohdalla on turha puhua mistään tehopisteitä, sillä ei puolustavan puolustajan kuulu tehdä pisteitä. Rauhallinen ja kokenut puolustaja, sellainen on HPK:lla ollut hukassa tämän kauden ja on näkynyt, kun yli-innokkaita koohottajia Henri Auvinen malliesimerkkinä on puolustuksessa häärännyt.

Craig Schiralla on sopimus Luleåån ja olisi muutenkin liian kallis. Mathias Porseland voi hyvinkin olla liian kallis. Mutta en minä kumpaakaan heistä puolustukseen olekaan ottamassa vaan samanlaisen scouttauksen hedelmän. Kun Schira ja Porseland Kerhoon tulivat, eivät he olleet kovinkaan kalliita pelaajia. Schirakin tuli Norjasta. Hyvällä scouttauksella joku rightin kiekollinen pakki puolustukseen, sitä kaipaan.

Jos Keränen on lähes ryöstö, niin miksi Kärpät sitten päästää sen pois? 176 cm ärsyttäjä on varmaan aika paljon loukkaantuneena, jos menee vaikka Miika Lahtea ärsyttämään, heh. Vai tarkotatko ärsyttämistä päähän kohdistuvilla taklauksilla?
Sitä onkin tullut ihmeteltyä ja samaa Oulussa ihmetellään eli miksi Keränen lähtee Kärpistä. Ja tuota Miika Lahti -juttua en ymmärrä alkuunkaan, mihin se liittyy tai mitään. Pituus ei ole mikään ehto rottapelaajille ja siitä hyvän esimerkin antaa Antti Aarnio, joka on Liiga-historian yksi parhaista rottapelaajista ja on iso sääli, että meni lopettamaan eikä pelaa Kerhossa enää.

Ärsyttämisellä tarkoitan pientä ylimääräistä mailankäyttöä, suunsoittoa ja kovia taklauksia. Tilanteen jälkeen lisää tökkimään ja aiheuttamaan vastustajan maalille torikokouksia. Joo, Keränen tööttäsi pari kautta sitten Aleksi Laaksoa päähän, mutta entä sitten? Ei Keränen hirväesti alivoimaa joukkueelleen aiheuta ja turhia taklauksia sattuu jokaiselle, joka uskaltaa taklata. Ei ole olemassa niin täydellistä pelaajaa, joka taklaa paljon ja aina puhtaasti.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta kysyn vaan, että mistä sä revit rahat noihin kaikkiin ehdottamiisi hankintoihin?
Tj Virtasen taskusta osittain. Virtanen on laittanut 200K omaa rahaa Kerhon pelaajabudjettiin täksi ja osittain ensi kaudeksi. Virtanen esim maksaa tällä hetkellä Somervuoren sopparin omasta pussistaa.

Jaakko Turtiainen - neutraali fiilis. Jos otetaan pelaajia Mestiksestä, niin eikö parempiakin olisi tarjolla, esim. Rannalla ja Henritiuksella Jukureissa lähes tuplasti enemmän pisteitä. Turtiainen on kuitenkin nuori ja kehittyvä vielä. Hyvän määrän maaleja kyllä tehnyt tällä kaudella.

Juho Keränen - hieman negatiivinen fiilis. Mitä tällä saavutetaan? Tyyppi on ollut Suomen yhden parhaan valmentajan alaisuudessa ja tehnyt vain vähän pisteitä viime kausilla. Lisäksi jo 30v ja kehityskäyrä alaspäin. Tuskin tulee ihan ilmaiseksikaan Hämeenlinnaan. Itseä ei kiinnosta nähdä päähän kohdistuneita taklauksia.
Näiden kahden herran hankinnalle on yksi syy ja se on roolittaminen.

HPK:ssa on jo parina kautena vedetty joukkueen roolittaminen vihkoon kuten tuo vt tj Virtanen taisi jossain todeta. Nämä kaksi herraa tuovat leveyttä ja ennen kaikkea varmuutta. Tiedetään mitä saadaan jne.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mites se Zach Hamill? Tiedettäisiin mitä saadaan, tehot oli viimeksi erittäin kohdallaan ja jos se Lalli tulee, niin olisi myös joku joka jakaisi sitä kiekkoa lapaan. Hamill kun päätyi sinne DEL:iin niin tuskin tuo hintalappu olisi täysin Kerhon ulottumattomissa, olettaen toki, että mies itse haluisi tulla. Tiedä sitten millä tavalla siltoja polteltu tämän pelaajan suhteen, mutta olisi mielestäni loistava haku, jopa sinne ykköskenttään Polakin korvaajaksi. Varsinkin kun muistaa, että mies pelasi aika käsittömässä peluutuksessa Pantterin toimesta ja silti paukutti jäätävät tehot.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Jaakko Turtiainen - neutraali fiilis. Jos otetaan pelaajia Mestiksestä, niin eikö parempiakin olisi tarjolla, esim. Rannalla ja Henritiuksella Jukureissa lähes tuplasti enemmän pisteitä. Turtiainen on kuitenkin nuori ja kehittyvä vielä. Hyvän määrän maaleja kyllä tehnyt tällä kaudella.

Juho Keränen - hieman negatiivinen fiilis. Mitä tällä saavutetaan? Tyyppi on ollut Suomen yhden parhaan valmentajan alaisuudessa ja tehnyt vain vähän pisteitä viime kausilla. Lisäksi jo 30v ja kehityskäyrä alaspäin. Tuskin tulee ihan ilmaiseksikaan Hämeenlinnaan. Itseä ei kiinnosta nähdä päähän kohdistuneita taklauksia.

Onneksi Kerhon johtajat ei palkkaa pelaajia pisteita laskien. Ranta ja Henritius on taitohyokaajia, jotka valitettavasti ei Liigassa parjaa fyysisesti. Turtiaisen fysiikka taas riittaa ja oli jo viimeksi hyva nelosketjun hyokkaaja. Nyt on kypsynyt Mestiksessa ja pysynyt terveena ja kaveri on Pennasen luottomies. Turtiainen on alaketjuihin loistava haku, sita ei olisi Ranta tai Henritius, heidan taso ei riita. Karppien puolella on taas maansuru Kerasen siirtymisesta johtuen. Keranen on loistava nelosketjun pelaaja ja han uhraa pisteitaan joukkueen eteen. Itse olen iloinen molempien miesten tulosta.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En keksi yhtään syytä, miksi Mika Partanen siirtyisi ensi kaudeksi HPK:hon ja Jasse Ikosen kanssa tekee yhtä tiukkaa. Niko Ojamäki tai Markus Nenonen, miksi hekään kasvattaseuran jättäisi HPK:n vuoksi? Lisäksi Partanen noista on ainoa, joka kärkiketjun laituriksi olisi käypä hankinta.

Tähän unohdin vastata. Samoista syistä se tulisi Kerhoon kuin kuka tahansa muu pelajaa vaihtaa joukkuetta eli 1. raha 2. peliaika 3. valmennus.

Muita pointteja:

-Mika Partanen ei todellakaan vaatisi kakkosella alkavaa lukemaa tullakseen 100km pohjoseen pelaamaan. Kun katsot esim. pelaajien palkkoja, niin 2014 tienasi 69ke. Alle 100ke voisi helposti saada isommalla roolilla. Tuollaiset nousevat pelaajat eivät tienaa vielä paljoa yleisestikään(esim. Nenonen 22ke, 2014).
IL listasi: Liiga-pelaajien palkat vuonna 2014 - katso kuka tienasi mitäkin

-Mathias Porseland oli hyvä hyökkäyspäässä, mutta puolustamaan oli kyllä ihan lapanen. Usein oli kiekko soi omissa, kun herra oli kentällä. Siinä mielessä olen samaa mieltä, että kyllä siellä yksi pakki pitää olla, joka pystyy pelaamaan ylivoimaa ja jolla on hyvä laukaus.

-Toivoisin, että olen väärässä, mutta luulen että Kapasen palkka alkaa kakkosella, jos tulee.

-Aarniohan oli juuri loukkaantuneena varmaan puolet ajasta, kun oli Kerhossa milloin mistäkin. Vähiten arvoa pelaajalla on joukkueelle poppareilla. Kovia taklauksia itsekin kannatan, kunhan on puhtaita. Sitten suunsoittoa ja mailankäyttöä pelitilanteiden ulkopuolella pidän lähinnä aika pellenä käytöksenä, jos ei sitten uskalla tapella. Ja jos tappelee vaikka Miika Lahtea vastaan, niin ei ole kovin vaikea päätellä, että kumpi voittaa, kun katsoo hänen ja Keräsen kokoeroa.

-Siitä väitteestä, että Henritiuksen ja Rannan fysiikat ei riitä Liigaan olen taas aivan täysin eri mieltä. Esim. Henritius 180cm, 80 kg fysiikka ei riitä Liigaan, kun siellä pelaa esim. 165cm 72 kg Järveläinenkin?? Rannalla vähän heikompi fysiikka, mutta tän ikäset tyypit parantaa yhdessä kesässäkin huimasti sitä.

-"Onneksi Kerhon johtajat ei palkkaa pelaajia pisteita laskien." Tähän voin sanoa vaan, että se on kyllä viime vuosina huomattu. Sisäpiiriläisiä ja tuttuja on palkattu sekä 10 vuoden takaisia huippupelaajia, joiden ollessa tänä päivänä kentällä, vastustaja tekee enemmän maaleja.
 

Lilleman

Jäsen
-Siitä väitteestä, että Henritiuksen ja Rannan fysiikat ei riitä Liigaan olen taas aivan täysin eri mieltä. Esim. Henritius 180cm, 80 kg fysiikka ei riitä Liigaan, kun siellä pelaa esim. 165cm 72 kg Järveläinenkin??

Senhän takia me se Järveläinen SaiPaan annettiin, kun ei tehty mitään Järveläisellä, joka on sulka päässäänkin joukkueen lyhyin. Lisäksi taidot eivät vain yksinkertaisesti riitä Liigaan. Ei edelleenkään.
 

Ralph

Jäsen
Kun katsot esim. pelaajien palkkoja, niin 2014 tienasi 69ke.
Kun katsot hänen näyttöjään ennen tuota palkkaa, niin ihmetteltkö yhtään, miksi hän sai 69 000 euroa? Koska hänen näyttönsä ovat nyt paremmat, HIFK maksaa hänelle paremmin ensi kaudella paremmin. Ja nämä HIFK:n paremmin maksavat ovat enemmän kuin mitä HPK maksaisi. Lisäksi Helsinki on Partasen kotikaupunki, HIFK:ssa on paremmat menestysmahdollisuudet ja niin edelleen. HPK:ssa Partanen ei ensi kaudella pelaa ja se on selvä.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Kyllähän se Keränen lienee sittenkin timanttinen vahvistus. Kyllä vitutti taas tänään kattella kun äijät hiihtelee ympäri kaukaloa vailla minkäänlaista tunnetta.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kun katsot hänen näyttöjään ennen tuota palkkaa, niin ihmetteltkö yhtään, miksi hän sai 69 000 euroa? Koska hänen näyttönsä ovat nyt paremmat, HIFK maksaa hänelle paremmin ensi kaudella paremmin. Ja nämä HIFK:n paremmin maksavat ovat enemmän kuin mitä HPK maksaisi. Lisäksi Helsinki on Partasen kotikaupunki, HIFK:ssa on paremmat menestysmahdollisuudet ja niin edelleen. HPK:ssa Partanen ei ensi kaudella pelaa ja se on selvä.

Veikkaisinpa, että 100-120ke, niin saisi Partasen pelaamaan HPK:hon. Mutta ei se siltikään niin paljoa maksaisi kuin se sinun ehdottama Janne Lahti. Ehkä reilu puolet siitä. Ja pisteitä/peli on tehnyt enemmän ja +/-tilasto on parempi. On myös nuorempi ja odotusarvo on, että pelaa paremman seuraavan kauden kuin tämän, kun Lahdella toisinpäin iän perusteella. Mä oon palkkaamassa tässä vähän niinkuin uutta jannelahtea ja sä oot vanhaa, hehe.

Mutta joo, toivottavasti otat huumorilla tän vikan heiton, samassa veneessähän tässä ollaan ja samaa seuraa kannatetaan. Oon vaan osasta asioista eri mieltä.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Kuka siihen Keräsen roolin sitten pitäisi palkata? Matti Lamberg kävisi muuten, mutta on koko ajan romuna. Vähintään yksi kovaa taklaava hyökkääjä pitää olla. Ja Jaakko Turtiainen ei riitä. Jos tämän päivän(kin) esitystä katselee, on hyökkäyspään taklausten olemattomuus suuri syy siihen miksi Kerhoa vastaan on vastustajan pakeilla aina kiva pelata.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuka siihen Keräsen roolin sitten pitäisi palkata? Matti Lamberg kävisi muuten, mutta on koko ajan romuna. Vähintään yksi kovaa taklaava hyökkääjä pitää olla. Ja Jaakko Turtiainen ei riitä. Jos tämän päivän(kin) esitystä katselee, on hyökkäyspään taklausten olemattomuus suuri syy siihen miksi Kerhoa vastaan on vastustajan pakeilla aina kiva pelata.
No taas rohkenen olla eri mieltä jonkin verran. Mun mielestä kovaa taklaaminen ei oo vastustajan pakeille se kaikkein inhottavin asia, vaan se että sinne maalin eteen parkkeeraa joku järkäleen kokonen maskipelaaja, jota ei saa sieltä pois ja joka niittaa turpaan, jos sille koittaa tehdä jotain. Esim. Markus Nenosen voisin ottaa tuohon rooliin(187cm, 93kg). Muitakin näistä edellä mainituista tosin myös pelillisistä syistä:

Markus Nenonen, JYP, hyökkääjä, +13(+/-), 10+8=18(pisteet), 41 pelissä

Niko Ojamäki, Ässät, hyökkääjä, +11, 13+10=23, 41 pelissä

Jasse Ikonen, HIFK, hyökkääjä, +10, 12+9=21, 38 pelissä

Mika Partanen, HIFK, hyökkääjä, +10, 13+11=24, 40 pelissä

Jere Karjalainen, Tappara, hyökkääjä, +9, 14+12=26, 41 pelissä
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
-Mika Partanen ei todellakaan vaatisi kakkosella alkavaa lukemaa tullakseen 100km pohjoseen pelaamaan. Kun katsot esim. pelaajien palkkoja, niin 2014 tienasi 69ke. Alle 100ke voisi helposti saada isommalla roolilla. Tuollaiset nousevat pelaajat eivät tienaa vielä paljoa yleisestikään(esim. Nenonen 22ke, 2014).
IL listasi: Liiga-pelaajien palkat vuonna 2014 - katso kuka tienasi mitäkin

Kakkosella alkava lukema alkaa olla lahempana kuin alle 100 k€. Partanen on pelannut yli 30 pisteen kausi tahdilla talla kaudella, mika on hyvan kakkosketjun laiturin lukema. Partanen myos taklailee ja on varikas kaveri ja omana kasvattina HIFK varmasti haluaa pitaa miehen itsellaan ja heilla on fyffea siihen. En yhtaan ihmettele jos hintalappu on jotain 150 k€ paikkeilla, varsinkin jos on pitempi sopimus, kuitenkin kehityskayra osoittaa jyrkasti ylospain.

-Mathias Porseland oli hyvä hyökkäyspäässä, mutta puolustamaan oli kyllä ihan lapanen. Usein oli kiekko soi omissa, kun herra oli kentällä. Siinä mielessä olen samaa mieltä, että kyllä siellä yksi pakki pitää olla, joka pystyy pelaamaan ylivoimaa ja jolla on hyvä laukaus.

Ei todellakaan ollut lapanen. Paljon kiekon kanssa saheltava tekee myos kiekollisia virheita, mutta kiekottomana oli todella hyva. Ei maalinedessa mikaan vaantaja, mutta puolustusalueen peittopelissa todella hyva ja ei hukkaa miehia. Ensimmaisella kaudellaan tama nakyi enemman, toisella kaudella Kerho oli taas totaalisen paska ja silloin se nakyi tehotilastoissakin, jolloin jopa sensei Tuulolla oli tehotilasto katastrofaalinen.

-Toivoisin, että olen väärässä, mutta luulen että Kapasen palkka alkaa kakkosella, jos tulee.

Alkakoon, on rahansa arvoinen. Jokainen seura ottaisi Lallin parilla sadalla tonnilla. Talla hetkella tienaa jotain 600.000 € ja luulisi Jalosen haluavan Lallin jatkavan (ehka eniten maajoukkuepeleja Jalosen paavalmentaja uran aikana). Jos tuon tarjouksen jattaa poydalle ja ottaa sen 200 k€ palatakseen kotiin, niin punainen matto alle.

-Siitä väitteestä, että Henritiuksen ja Rannan fysiikat ei riitä Liigaan olen taas aivan täysin eri mieltä. Esim. Henritius 180cm, 80 kg fysiikka ei riitä Liigaan, kun siellä pelaa esim. 165cm 72 kg Järveläinenkin?? Rannalla vähän heikompi fysiikka, mutta tän ikäset tyypit parantaa yhdessä kesässäkin huimasti sitä.

Pelaako sun mielesta Jarvelainen hyvin? Tuoko jotain lisa-arvoa? Blokkaako laukauksia? Puolustaako hyvin? Pisteita ei ainakaan tee, niin jotain tarvisi tehda. Mutta ei tee koska fysiikka ei riita. Sitten kun SaiPa saa terveeks miehet, niin Jarvelainen pelaa Mestiksessa tai on poppareilla. Jarvelaisen fysiikka ei riita liigassa olemaan hyodyllinen. Jarvelaisen taidot riittaa, Rannan taidot riittaa ja Henritiuksen taidot riittaa, mutta fysiikka ei riita. Tyokaluja on mutta talla tasolla eivat osaa niita kayttaa. Sitten tuosta voi ottaa vaikka jonkun puukaden, mutta jolla on fysiikka kunnossa, niin se sentaan voittaa edes jonkun kaksinkamppailun, mita nama sankarit ei voita, niin tuo heti lisa-arvoa jengiin. Ma en oikeen tieda miten suunnittelet joukkueen rakennuksen, olisiko siella Turtiaisten ja Kerasten tilalla sitten Rantoja ja Henritiuksia? Voi menna katsomaan KalPan liigataipaleen alkuvuosia, kun jengi oli taynna epafyysisia Mestis kaapioita. Ei tule paskaakaan.

No taas rohkenen olla eri mieltä jonkin verran. Mun mielestä kovaa taklaaminen ei oo vastustajan pakeille se kaikkein inhottavin asia, vaan se että sinne maalin eteen parkkeeraa joku järkäleen kokonen maskipelaaja, jota ei saa sieltä pois ja joka niittaa turpaan, jos sille koittaa tehdä jotain. Esim. Markus Nenosen voisin ottaa tuohon rooliin(187cm, 93kg). Muitakin näistä edellä mainituista tosin myös pelillisistä syistä:

Markus Nenonen, JYP, hyökkääjä, +13(+/-), 10+8=18(pisteet), 41 pelissä

Niko Ojamäki, Ässät, hyökkääjä, +11, 13+10=23, 41 pelissä

Jasse Ikonen, HIFK, hyökkääjä, +10, 12+9=21, 38 pelissä

Mika Partanen, HIFK, hyökkääjä, +10, 13+11=24, 40 pelissä

Jere Karjalainen, Tappara, hyökkääjä, +9, 14+12=26, 41 pelissä

Kyllahan noikin kelpaisisivat ja ottaisin huutaen vastaan, mutta sanotaan nyt edelleen: Keranen on eri roolin mies kun kukaan noista. Keranen tulee pelaamaan eri rooliin. Kukaan noista ei tulisi Kerhoon pelaamaan Kerasen rooliin. Eri miehet, eri tyylit, eri rahat, eri roolit. Lisaksi noista moni ei kylla veda pataan ketaan. Ja mua ei kiinnosta vaikka Keranen saisikin pataan Lahdelta. Tuossa on Kerasen mylly talta kaudelta, tasainen matsi mutta ennen kaikkea viihdyttava: Ilmari Pitkänen - Juho Keränen (tappelu 11.12.2015) - YouTube
 

Ralph

Jäsen
Jos viimeisen reippaan kymmenen vuoden Suomen paras jääkiekkojoukkue, Oulun Kärpät, kokisi, että alaketjuissakin pitää olla vain pistenikkareita ja laaturotta kuten Juho Keränen tai Antti Aarnio ovat turhuutta, miksi kumpikin on/oli joukkueen luottopelaajia mestaruuskausilla? Rahasta ei varmasti ole kiinni tai mistään hyvävelitoiminnasta vaan siitä, että kumpikin on tuossa oikeassa roolissaan aivan mielettömän kova tekijä Suomen kentille. Sitä en ymmärrä, miksi Keränen lähtee Kärpistä tai miksi Kärpät päästää Keräsen pois, mutta kiitän siitä HPK:ta, jos ja kun siirto toteutuu.

Kärpät on voittanut viimeisen 12 kauden aikana kuusi mestaruutta eli puolet jaossa olleista. Aarniolla neljä kultamitalia ja Keräsellä kaksi, luultavasti kolmas parin kuukauden päästä. Sisäisen pistepörssin sijoitukset Aarniolla 14, 20, 17 ja 18, Keräsellä 17 ja 18, tällä hetkellä 15. Huilatut pudotuspeliottelut kaksikolla näillä kuudella kaudella? Nolla.

Jos HPK:lla olisi rahaa kuin esimerkiksi Kärpillä, olisi Hämeenlinnassakin kolme selvää kiekollista kenttää ja yksi puolustava. Ihan siitä syytä, että yleisesti kiekolliset hyökkääjät ovat kalliimpia kuin kiekottomat. Tällöin vaihtoehto ottaa kaksi kiekollista ja kaksi laadukasta kiekotonta kenttää on erittäin hyvä. Ja minä olen erittäin innossaini ensi kaudesta tämän vuoksi. Selkeä roolitus on erittäin hyvä asia. Tällä kaudella se on ollut surkeaa, eikä lähelläkään laatua. Laatua olisi esimerkiksi tällainen:

Jaakko Turtiainen - Otto Paajanen - Juha Koivisto
Waltteri Hopponen - Hahl/Sillanpää/Jasu/xxx - Juho Keränen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös