HPK kaudella 2015–2016

  • 298 054
  • 1 268

Ralph

Jäsen
Ei nyt mitään ryöstöjä kyllä jos nämä tosiaan tulevat.
Ans kattoo, ans kattoo. Mannisen Sakaria joku huhusi Pelicansiin, joku sportilainen toivoi sinne. Se ei toki tarkoita ryöstöä, että HPK saa pelaajan jota näihin kahteen muuhun seuraan halutaan, mutta. Kaveri on lyhyellä Mestis-urallaan pelannut todella vahvasti ja saanut pelata kivenkovassa Kärpissä mukavasti tällä kaudella. Ihan mukavat tehotkin. Ainoa ongelma tuo pieni koko, mikä ei ole uusi asia Kerhossa. Nuori kaveri kuitenkin, sentterilaituri.

Henri Auvinen on sitten vähän vaikeampi tapaus. Ei minua haittaa, jos Kerho pienellä budjetilla operoidessaan nappaa näitä nimiä, mutta miten onnistuu vain. Tällä kaudella Mestiksessä mennyt ainakin vahvasti ja isokokoinen karpaasi kyseessä.

En kumpaakaan tuomitse, olen jopa tyytyväinen jos Kerho naaraa näitä nuoria lupaavia Liigassa pelanneita. Mielummin näitä kuin kasa Mestis-arpoja tai jotain 30-vuotiata ossipettereitä. Jos unohdetaan tuo aikaisemmin tänään laittamani huikea kokoonpanosuunnitelma, niin tällainen voisi olla realistisempi:

Miro Aaltonen - Marek Viedensky - rahaa palaa
Sakari Manninen - kokenut liigajannu - nuori liigapelaaja
Eero Savilahti - Otto Paajanen - Juha Koivisto
Heikki Liedes - Juhani Jasu - Eetu-Ville Arkiomaa
+ Juniorit, plus jos unohdin jonkun

Joni Tuulola - ainoa kallis pakki
Santeri Saari - Alistaja Nikkilä
Henri Auvinen - pakollinen kokenut pakki
Markus Haapanen
+ nuoremmat junnut

Juuse Saros / joku pettymys
Kristian Järvinen / joku joka osaa torjua

EDIT: Päivittelin uusimmat huhut.
 
Viimeksi muokattu:

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämän viikon Kaupunkiuutisissahan oli niputettuna lyhyesti kaikki lähtijät, ja samat huhuthan täällä on ollut.

Saarinen+Vihko -> Ruotsi
Järveläinen+Niemi -> Ilves
OPG -> KooKoo
Vänä -> Sport
Vainio -> HIFK/TPS
Somervuori -> HIFK/Blues
Laakso -> Blues
Schira -> NHL/Colorado?

Onhan siinä vaihtuvuutta, mutta oikeasti hyvä uutinen on se että Viedenskyä ei ole huhuttu minnekään, mielelläni pitäisin hänet. Hamillkin saa jatkaa, mutta epäilen kyllä. Lähtijälistaa katsomalla näkee että vaihtuvuus on iso, mutta en sanoisi sitä negatiiviseksi asiaksi. Ikävä tulee ainoastaan jollakin tasolla Niemä, alkukauden Vänttistä (ei nykyistä flegu paskaa), Schiraa (hyökkäystehot ok, puolustustyö iso miinus).

Kerho tarvitsee lisää jalkoja ja työteliäitä pelaajia toteuttamaan pelitapaansa, lisää kokoa myös. Uskon että kärkihankinnat venyy kesälle kuten tälläkin kaudella,joten liian aikaisin on turha vetää johtopäätöksiä.

edit. lisätään sen verran että toivottavasti myös Bruun on lähdössä, vaikka mitään huhuja ei ole ollutkaan...
 

Ralph

Jäsen
Tämän viikon Kaupunkiuutisissahan oli niputettuna lyhyesti kaikki lähtijät, ja samat huhuthan täällä on ollut.

Schira -> NHL/Colorado?
Mihin perustuu tuo Avalanche tuossa, onko Kaupunkiuutisissa siis jotain mainitaa ihan Avalanchesta vai pelkästään NHL:stä? Jos siellä on jotain mainitaa Avalanchesta, voisitko referoida sen tähän?
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Mihin perustuu tuo Avalanche tuossa, onko Kaupunkiuutisissa siis jotain mainitaa ihan Avalanchesta vai pelkästään NHL:stä? Jos siellä on jotain mainitaa Avalanchesta, voisitko referoida sen tähän?

Kyseinen juttu on siis kolumnisti Marko Syrjälän kolumni, jossa on vain ohimennen mainittu, että Schira tähyää Kalliovuorille. Liitteenä kuvakaappaus kolumnista.
 

Liitteet

  • syrjala.PNG
    syrjala.PNG
    441,9 KB · kertaa luettu: 356

Ralph

Jäsen
Kyseinen juttu on siis kolumnisti Marko Syrjälän kolumni, jossa on vain ohimennen mainittu, että Schira tähyää Kalliovuorille.
Mistä mahtaa olla kuultu, onkohan Craig Schira itse asiasta jollekin puhunut...

Ei kuulu tänne, mutta en usko Avalanchen olevan kiinnostunut Schirasta. NHL:ään Schira totta kai antaitsee päästä kokeilemaan ja Avalancheen muutoin tahtoisin, mutta aivan väärä kaveri sinne. Avalanchella on toki heikko puolustus, että sinäänsä oli helppo päästä, mutta kun puolustuksessa on valmiiksi useampi rightin kiekollinen puolustaja. Puute on leftin kavereista, joiden parhaat avut on omassa päässä.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Jatkoajan mukaan Schira olisi menossa Jokereihin. Viedensky jatkaisi ja Miro Aaltonen siirtyy Bluesista Kerhoon. Hamilliin ei kuulemma rahat riitä.
 

Ralph

Jäsen
Jatkoajan mukaan Schira olisi menossa Jokereihin. Viedensky jatkaisi ja Miro Aaltonen siirtyy Bluesista Kerhoon. Hamilliin ei kuulemma rahat riitä.
Miro Aaltonen olisi kyllä kova veto, sellainen jukkajalosmainen hankinta vuosille 2002-06. Eli nuori jo hyvin Liigassa esiintynyt kaveri, joka saapuu tekemään viimeisen läpimurron. Marek Viedenskyn jatkolle peukku, Craig Schiran siirtymiselle Jokereihin kyynel.

EDIT: Hetkinen. Miten perkeleessä vuoden 2015 HPK hankkii lähes 40 tehopisteen 21-vuotiaan huippulupauksen?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Miro Aaltonen olisi kyllä kova veto, sellainen jukkajalosmainen hankinta vuosille 2002-06. Eli nuori jo hyvin Liigassa esiintynyt kaveri, joka saapuu tekemään viimeisen läpimurron. Marek Viedenskyn jatkolle peukku, Craig Schiran siirtymiselle Jokereihin kyynel.

Aivan tasan näin. Muutenkin Aaltosen lisäksi nämä Savilahdet, Manniset ja Auviset ovat hyvin kerhon näköisiä hakuja, joten peukkua niilel nyt näillä tiedoilla mitä meillä on. Eikä rahaakaan varmasti hirveästi pala. Tähän sitten päälle vielä hyökkäykseen ja puolustukseen jotkut jo liigassa tasonsa osoittaneet kaverit ja jotain ulkolaisia hakuja Lelu käy varmasti pesusienien kanssa houkuttelemassa kesällä.

Lähtijöistä sitten Schiran (mahdollinen) lähtö narreihin toki kirpaisee, vaikka ei tuon KHL:n takia läheskään niin paljon kuin ennen mikäli sinne päätyy. Eipä tosin kovin suuret odotukset miehen jäämiseen ollutkaan. Se sen sijaan on todella valitettavaa jos Hamillista joudutaan luopumaan rahallisita syistä, vaikka eihän siellä laarissa perunoita ole mutta mutta... Tuossa artikkelissahan ei tosiaan ollenkaan viitata siihen olisiko miehellä todellisuudessa kuinka paljon haluja Hämeen sydämessä jatkaa.

Niemi ja Vänttinen (kahden edellisen kauden ja syksyn Vänä) ovat sitten ne akverit joista olisi ollut realistisempi pitää kiinni ja joiden lähtö todella riipaisee
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Sori nyt vaan kun tulen tänne pilaamaan jonkun mielialaa. JYPistä huhun mukaan siirtyvä Auvinen on ainakin itselleni sellainen tervemenoa, ei tuu ikävä -tapaus. Auvinen on iso kokoinen puolustaja jonka pitäisi olla fyysinen mutta ei ole. Hanskaa kyllä hieroo vastustajan naamaa innokkaasti mutta ei pahemmin taklaa eikä osaa oikein ottaa kontakia vastaankaan (luikkii karkuun). Isosta koosta johtuen ei ole luistimilla mikään nopea liikkeissään ja häviää turhan paljon kulmavääntöjä. Pelaa kyllä rauhallisesti muuten, sijoittuminen on liigatasolle keskinkertaista. Perussyöttö onnistuu. Lämäri ei ole erityisen kova mutta toisaalta ei ole samanlainen hehtaaripyssy kuin joukkuetoverinsa Mikko Viitanen. Ehkä maisemanvaihdos auttaa? Kuitenkin Auvinen on lähtökohtaisesti kolmosparin pakki eikä mikään erikoinen sellainen vielä tällä hetkellä mutta on nuori pelaaja joten kehitystä luulisi vielä tapahtuvan.

Miro Aaltosen mahdollinen kaappaus on sellainen peliliike jolle voi antaa ihan rauhassa vahvan virtuaalisen peukalon. Ehkäpä siinä teille samanlainen pelaaja kuin meille tämän kauden Hännikäinen eli pelaaja joka breikkaa kunnolla liigatasolla.
 

Ralph

Jäsen
Kuten tämän sivun ensimmäiseen viestiin listailin, viisi-seitsemän uutta nimeä vielä puuttuu, jos kaikki huhut uusista pelaajista pitää paikkansa. Tai siis mielestäni puuttuu.

1. Ykkösketjun laituri = joku kalliimpi laituri = joku ulkomailta, Liigasta ei ketään järkevää löytynyt (lähinnä tuttu Puustinen, mutta liian kallis)
2. Kakkossentteri = joku kokenut nuorten sekaan = varmaan sekin ulkomailta pitäisi tulla (Liigasta löytyy lähinnä Kuparinen, joka liian kallis ja menee Ässiin)
3. Kakkosen laituri = vielä yksi nuori hyökkääjähaku Liigan sisältä = Juuso Ikonen? Arttu Ilomäki?
4. Ykköspakki = pakko hankkia = joku ulkomailta, uusi craigschiran ja mathiasporselandin sekoitus
5. Kolmosparin pakki = joku kokenut nuorten sekaan = Antti Bruuniinko yhä luottavat? Otto Honkaheimo? Mikko Viitasen häikäisevä comeback?
+
6. Ykkösmokke = jos Saros lähtee = kuka sitten tulee tilalle, kun Mika Järvinen suuntaa Vaasaan?
7. Kakkosmokke = jos K.Järvinen lähtee = tähän löytyy vaihtoehtoja, sen kun valitsee vaan

(ykkönen korvaa Somervuorta, kakkonen Hamillia, kolmonen Järveläisen, nelonen Schiraa ja viitonen Bruunin, noin palttiarallaa)
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Näillä huhuilla ja tämän hetkisillä soppareilla näkisin näin:

Aaltonen-Viedensky/x-x
Manninen-x/Viedensky-Arkiomaa
Vuoti-Paajanen-Savilahti
Liedes-Jasu-Koivisto

x-Tuulola
Nikkilä-Saari
Auvinen-Haapanen

Noh toistaiseksi pohja on nuori ja halpa mikä on minun mielestäni hyvä asia. Nyt jää ehkä sitten rahaa muutamaan kärkihankintaan.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Miro Aaltonen olisi kova kaappaus ja peukku talle! Viedenskyn jatko olisi hemmetin hieno. Kun oikein pitkalla miettii, niin hanet pitaisin mielummin jos saisi vain yhden nykyisen ulkkarin jatkavan. Schiralla on pieni laskuvire ja Hamillilla on potentiaalin lisaksi myos aika paljon heikkouksia. Kerhosta on vuosia puuttunut jamakka 1-2 sentteri ja Viedensky on nayttanyt, etta hanen ymparilleen voi luoda hyvan ykkoskentan. Savilahti, Manninen ja Auvinen, naille varovainen peukku. Eteenpain menevia kavereita kumminkin. Somervuoren, Vanttisen, OPG:n ja Vihkon menettaminen ei tunnu missaan. Noissa jatkissa on aika paljon kiinni rahaa ja kukaan niista ei ole menossa eteenpain, vaan laskusuhdannetta pukkaa.

Huhuketjussa oli juttua, etta Ryan Kelleria kosiskellaan suomeen. Siihen rahaa kiinni. Kasittaakseni toimisto on ollut aikaisemminkin kiinnostunut kaverista. Ei ole oikein nosteessa nyt, joten ei ole mikaan tajuttoman kallispelaaja, kuitenkin jonkun verran taytyy lyoda rahaa kiinni. Johtajuutta myos loytyy kaverista. Schiran korvaajan varmasti Lelu bongaa, on se paamarkana naita kovia pakkeja ennenkin hommannut.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Ne ketkä huhujen mukaan lähdössä pois niin eipä ikävä tule. Vänää ei kiinnosta...Eero ei kiinnosta...Jesse ei syötä vaan omat pisteet kiinnostaa...Joonas onko ollut kentällä?...Hamill taitoo on mutta pelaa liian paskassa jengissä..OPG hidas kuin 100v mummo.
Että heippa vaan.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jatkoajan palsta ei ole totuus, se on hyvä muistaa. Muuten joka joukkueen kokoonpano olisi kovin erilainen.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Vittumaisuutta. Sitä tuo kaipaa ensi kaudeksi lisää. Varsinkin hyökkäysosastolle. Tällä kaudella vastustajan pakin ei tarvitse pelätä kipua. Karvaus sinänsä on aggressiivista, mutta taklausvoimaa ei ole. Kun taitotaso ei vastaa kärkiporukoita, olisi oltava muita keinoja.
 

M10

Jäsen
Vittumaisuutta. Sitä tuo kaipaa ensi kaudeksi lisää. Varsinkin hyökkäysosastolle. Tällä kaudella vastustajan pakin ei tarvitse pelätä kipua. Karvaus sinänsä on aggressiivista, mutta taklausvoimaa ei ole. Kun taitotaso ei vastaa kärkiporukoita, olisi oltava muita keinoja.

Juuri näin. Aggressio, koko, uhka ja painavat taklaukset luo tilaa muille. Liiga on luisteluliiga, mutta jääkiekon lainalaisuudet eivät muutu mihinkään. Kokoa ja fyysisyyttä tarvitaan. Helvetinmoinen yrittäminen ja luistelu ei johda pitkässä juoksussa mihinkään, jos kontakteissa ei horjuteta. Niin organisoitua ja järkevää on puolustaminen nykyään.

Toki tätä nyt ei pidä ymmärtää tyhmästi. Koko ja fyysisyys eivät pidä olla itseisarvo, mutta sellaisia pelaajia pitää löytyä rosterista. Ja niitä ei tällä hetkellä ole.

Enkä mä nyt kauheasti pahastuisi, vaikka joskus jotain tunnetta näkisi kaukalossa. Sellaista paloa mitä olis joskus 90-luvulla. Että kaukalossa tehtiin asioita ilman että mietittiin, mitä valmentaja / kurinpitäjä sanoo. Se tuo yleisöä halliin. Tunnelmaa. Nykyään pelaajat pyytelee anteeksi ja heittää läppää kun peli ei ole käynnissä. Mitä helvettiä?
 

Ralph

Jäsen
Kaksi ylläolevaa viestiä huutavat sitä Jari Sailion nimeä, vaikkei kookas pelaaja olekaan. Toivottavasti Risto Korpelat ja kumppanit tajuavat tämän "kovalla tunteella" -sloganin ideaalitapauksen olevan vapailla markkinoilla. Siitä tuttu ja turvallinen (ei vastustajille), Suomen mestari vuodelta 2006. Näitä kun ei tosiaan ole kolmeen vuoteen enää Kerhossa ollut.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Toki tätä nyt ei pidä ymmärtää tyhmästi. Koko ja fyysisyys eivät pidä olla itseisarvo, mutta sellaisia pelaajia pitää löytyä rosterista. Ja niitä ei tällä hetkellä ole.

Tämä tärkeä pointti. En minä mitään arcade-törmäilyä kaipaa, vaan sitä että taklataan silloin kun on selvä paikka ja että muutama pelaaja pystyy taklaamaan niin että kohde tuntee sen nahoissaan. Tällä hetkellä 70% paikoista jätetään käyttämättä ja 30% on nallipyssyversioita.

Ja ok, myönnän senkin, että joukkueseen haluaisin myös kaverin, joka tarvittaessa hoitaa puhelin-hommat. Sekä vastaamisen että soittamisen tarvittaessa. Nyt sellaista ei vain ole.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olen kanssanne samaa mieltä. Kun ei kerran taitaviin maalintekijöihin ole varaa niin hankitaan sitten isokokoisia ja fyysisiä pelaajia, joilla on halukkuutta taklaamiseen. Ja todellakin jälkitilanneissa kaikki vastustajan naamanhieromiset ja muut pienet koiruudet ovat vain plussaa.

Kulma- ja laitaväännöistä tullaan voittajina ulos ja ajetaan rännikiekkoa hakemaan mennyt vastustajan pakki päädystä läpi. Omalle maalinedustalle jos sattuu joku vastustaja uskaltautumaan niin löytää itsensä välittömästi jäistä. Taka-askeleet eivät ole vaihtoehto eikä ensimmäistä iskua odoteta vaan se annetaan.

Toki niitä kädellisiäkin pelaajia tarvitaan mutta rakennetaan joukkue niin, että ainakin kaksi ketjua ovat fyysisiä. Kahteen ekaan sitten Miro Aaltosen kaltaisia nousevia pelaajia, joilla on kykyä kantaa joukkuetta. Saataisiin ainakin sitä tunnetta kentälle ja katsomossakin varmasti viihtyisi, kun joukkue taistelisi ja antaisi kaikkensa vaikkei voittoon yltäisikään.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Vittumaisuutta. Sitä tuo kaipaa ensi kaudeksi lisää. .

Auvisesta jos saatte kaiken irti, niin paikkaa ainakin tätä. JYPin TET-valmentaja Veltsu Virtanen ei näe käyttöä, mutta aineksia on edelleen ja kyseessä kuitenkin vasta 22-vuotias pakki.
 

Prometheus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HIFK, Wild, Liverpool FC ja Bayern Munchen
mun märkä uni olisi kärkiketjuun sellainen pelaaja, joka osaa taklata, hanskata JA sillä on käsiä - vanhan koulukunnan power forward tyyliin Wendel Clark tai Cam Neely
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Yllä olevien kanssa hyvinkin samaa mieltä. Tähän tarpeeseen tutut koodinimet Sailio ja Kolehmainen toisivat todella paljon apuja, kuten moni on jo ehdotellut. Tässä on kuitenkin yksi iso mutta. Molemmat alaketjut ovat käytännössä jo täytetyt ensi kaudella, niin mihin kaverit sijoitettaisiin? Niin mielelläni kun molemmat oranssissa näkisinkin niin kakkosketjun laiturit kole-silli eivät ihan hirveästi herätä luottamusta maalinteko sektorilla. Mutta jos kokoonpano saadaan värkättyä niin että molemmille löytyy ominaisuuksiaan vastaava rooli niin ehdottomasti jokunen euro kiinni tämänkaltaisiin kavereihin
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös