HPK kaudella 2014–2015

  • 425 702
  • 1 351

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Korpelakin uusimmissa Kaupunkiuutisissa sanoo, että ne pelaajat joita nyt tarjotaan kalliilla niin osaa tarjotaan paljon halvemmalla kuukauden parin päästä kunhan KHL hieman rahoittuu. Jotenkin tulee tästä sellainen fiilis, että Kerho pelaa upporikasta tai rutiköyhää pelaajamarkkinoilla nyt.

Tarjotaan, jos on jäljellä. Ei tässä kai oikein voi kun odottaa ja toivoa, että kun runkosarja käynnistyy, niin meillä on ykkössentteri, kokoonpanossa riittävästi pelaajia neljään kenttään ja niin edelleen.

Mitään järkeä ei tietenkään ole ottaa ylihintaisia pelaajia, mutta toivottavasti tässä ei nyt jää isoa säkillistä luita käteen ja ykkössentterinä viilettää lopulta joku Matti Huilla.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Kari Jalonen kävi tässä parin viikon sisään neuvottelemassa HPKn valmennusjohdon kanssa Hämeenlinnassa. Liekö ollut vielä konsultointi vanhaa KHL-seuraansa kohtaan ja Viliä viedään niska-perse -otteella kohti Prahaa.

Että silleen...
 

TJ MACKEY

Jäsen
Nyt kun Kerho näyttäisi kokoavan tätä kaikkien aikojen halvinta liigajengiä, tienaa tonni-hengessä, niin kannattaisiko yleisön viihdyttämiseksi ja ihan pelillisestikin hankkia kovuutta ja rytinää jengiin? Esimerkiksi try-outille Famulare ja Masi Marjamäki. Masi olisi muuten kunnossa ollessaan juuri sitä mitä Kerho tarvitsisi, siinä vaan saattaisi jo treeneissä muutama peluri paskoa allensa. Lelu, jos ei taitoa ja käsiä ole tarjolla, niin kovuuttakin uupuu.

Mikä sen Suomi-sarjasta löydetyn Laineen etunimi on? No ihan sama, Laine kuitenkin, mutta jos laidat rytisee ja hanskat tippuu ekassa harkkamatsissa, niin heti sopparia kouraan.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eiköhän pitkin mestiksiä ja suomi-sarjoja ole kaippareita, jotka irtoavat halvalla. Sitten hansenin veljesten tyyliin nyrkit heiluun. Varmasti tulee yleisöä hallille ja sentteriä kauhisteleville kukkahattutädeille. Kerhosta liigan Vitjaz Tsehov.

Ja sitten olikin aika herätä taas ja todeta, että ensi kaudella pelataan Sportin kanssa jumbofinaaleita....munattomalla ja kädettömällä hmv-joukkueella....
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hiljaiseksi vetää, kun seuraa mitä pelaajia muut seurat hankkivat, vaikka markkinat ovat tyhjät. Niin tai onhan niitä pelaajia mutta ovat kuulemma ylihintaisia ja on parempi odottaa muutama kuukausi niin hinnatkin tippuu. Mutta, kun ei ole mitään takeita siitä, että nämä pelaajat ovat enää kauden kynnyksellä vapaana. Parhaat on poimittu päältä ja jäljelle jää ne keitä ei kukaan huoli edes alennuksella, paitsi tietysti meidän Kerho.

Eihän siinä mitään jos ei puuttuisi kuin yksi hyökkääjä mutta, kun niitä tarvitaan minimissään kaksi ja jos Viitaluoma todellakin lähtee niin sitten kaksi sentteriä ja laituri, mielummin vielä toinenkin. Ja näiden olisi oltava kahden ensimmäisen ketjun tasoisia. Ei hyvää päivää sentään! Ei todellakaan herätä luottamusta tällainen touhu. En muista, koska olisi ollut näin epävarma fiilis joukkueen suhteen. Onhan tässä aikaa kauden alkuun mutta ei ne hyvät ja edulliset pelaajat sieltä yhtäkkiä ilmesty joukkueeseen, se nyt on aivan selvää.

Miksei sitä voida seuran puolesta rehdisti myöntää, että hankintoja ei pystytä tekemään, koska rahaa ei yksinkertaisesti tällä hetkellä ole. Nyt uskotellaan, että asiat ovat reilassa ja pidetään yllä turhia toiveita selittelemällä lehdissä kaiken näköistä joutavaa tyhjistä markkinoista.

Enkä tiedä onko Arvosellakaan vetovoimaa uusien pelaajien hankinnassa. Taitaa olla päinvastoin. Hyvän taktiikan loi viime kauden loppuun ja muuta mutta on jäänyt vähän sellainen mielikuva, että ottaa äkkiä pelaajia silmätikukseen. Liekkö käynyt Viitaluomankin kanssa samoin.

Mutta ensikaudellehan on ottelutapahtumaan tulossa taas parannuksia, jotta se tavallinenkin kansa, jolle ei pelitapahtumat ole tärkein asia vaan oheistominta, hallissa viihtyy. Tämähän on Korpelan mukaan kasvava trendi ja heitäkin pitää huomioida. Vähemmistöön jää sitten meikäläisen tapaiset katsojat, joille tärkeintä peleissä on itse peli ja kaikki muu tulee sitten sen jälkeen. Joukkueen kokoamisessa tämä suuntaus näkyy kyllä karusti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että parasta markkinointia on voittava joukkue, jossa on kiinnostavia pelaajia.

Vaikken Vilin lähtöön edelleenkään usko ennen kuin virallista ilmoitetaan niin en kyllä yhtään ihmettele mikäli seuran jättää. Joukkue on tällä hetkellä mitä on ja joutuisi kantamaan aika ison taakan kapteenina ja muutenkin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
En kyllä suostu Viitaluoman lähtöä uskomaan, ennen kuin tästä tulee jokin uutinen. Sopisi kyllä ilmoittaa se mottipäinen summa fyrkkaa tai kunnollinen paikkaaja kun tämän tason huippusentteri ja joukkueen kapteeni myydään kesken sopimuksen.

Saatana sentään. Kaipailtiin tuon kovuuden perään ja sitä peräänkuulutan minäkin. Turha hankkia alle 185 cm pelaajaa, jos nyt voi mitään kriteerejä Lelulle hankkia, kun nykyisilläkään ei taida löytyä. HUOM LELU, ei sitten mitään perkeleen Tuomaista tai muita.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
G-kulman ansiokkaassa haastattelussa Jere Laine puheli vähän sen oloisena, että eiköhän siellä ole sopimusta luvassa ja mikäs siinä. Laidat ryskymään oikein kunnolla.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Arvosella ei ole toistaiseksi mitään näyttöjä ykköskoutsin hommista. Viime kevään hurmio oli pelaajien juttu, ei Arvosen tai varsinkaan joukkueen johdon. Se olis ollut ihan sama, vaikka siellä olis seissyt jäätelöukko kun joukkue veti sellasella raivolla. Nyt nähdään Pantsen todellinen osaaminen.
 

Dawson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Urpot

Ei jumalauta mikä kitinä täällä on päällä! Ei ihme, että lähes kaikki vanhat hyvät kirjoittajat ja kannattajat on jättäneet tämän palstan. Pitäkää tekin hei vähän lomaa. Vois tehdä teillekin ihan hyvää. Se on kesä nyt!
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
G-kulman ansiokkaassa haastattelussa Jere Laine puheli vähän sen oloisena, että eiköhän siellä ole sopimusta luvassa ja mikäs siinä. Laidat ryskymään oikein kunnolla.

Laine kyllä on todella vahvan oloinen kaveri tai siltä se meno ainakin treeneissä on näyttänyt. On kaiken lisäksi vielä aika pitkä kaveri ja omien sanojensa mukaan maskipelaaminen on tuttua hommaa joten voipi olla niitä kavereita tulevaisuudessa jotka hakkaavat ripareita sisään. Laine on muutenkin aika mielenkiintoinen tapaus sillä viime kausi oli kaverille oikeastaan ensimmäinen jolloin pystyi keskittymään pelkästään jääkiekkoon sillä aikasemmin on ollut muita töitä/opiskeluja joihin se päähuomio on mennyt ja jääkiekko on tullut vain sellaisena kivana plussana mukana.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei jumalauta mikä kitinä täällä on päällä! Ei ihme, että lähes kaikki vanhat hyvät kirjoittajat ja kannattajat on jättäneet tämän palstan. Pitäkää tekin hei vähän lomaa. Vois tehdä teillekin ihan hyvää. Se on kesä nyt!

En tiennytkään, että kirjoittajat/kannattajat erotellaan sen mukaan minkälainen sävy kirjoituksissa on. Siinä tapauksessa täältä ei paljon hyviä kirjoittajia taida löytyä. Puhumattakaan kannattajista.

Seuran tekemisiä ei saisi arvostella lainkaan, kun muuten leimataan vain pessimistiseksi negailijaksi. Mutta on se hyvä, kun on vielä porukkaa jotka löytävät nykyisestäkin tilanteesta jotain positiivista. Mäkin aina ajattelen positiivisesti oli tilanne mikä tahansa mutta kyllä on meikäläisellekin alkanut tulla mitta täyteen tätä touhua.

No jäädään odottamaan valoisampia aikoja ja positiivisia uutisia seuran puolelta. Ehkäpä ne hyvätkin kirjoittajat sen jälkeen palaavat takaisin ja kirjoitusten tasokin taas nousee.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Pessimistit elää pidempään ja positiivisesti ajattelevat kuolevat nuorempina, tosin ilmeisesti se ei vaikuta lasten saantiin, tosin ainakaan ensikaudella ei näillä näytöillä taideta Hämeenlinnassa montaakaan ipanaa laittaa alulle, mikäli aiempaa linkkiä on uskominen. Täytynee lähteä kohta hame ostoksille, kun kerran testosteronitasot taitaa pudota melkoisen alas tuon joukkueen seuraamisen kanssa.

Mielelläni kyllä kuulisin keitä nämä "hyvät, vanhat kirjoittajat" ovat, täytyy uskotella itselleen että se on se ikänäkö ja se tuo kai sitten mukanaan paksummat värilasit, joten nämä hyvät ja vanhat tarkoittaa siis, että ne pullonpohjat on entistä oranssimmat ja paksummat. Ei hätää eiköhän joku parempi kohta tule taas muistuttamaan kuinka kaikki on hyvin ja luottoa löytyy, varsinkin sitten kun Vilin lähtö julkaistaan.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mielelläni kyllä kuulisin keitä nämä "hyvät, vanhat kirjoittajat" ovat, täytyy uskotella itselleen että se on se ikänäkö ja se tuo kai sitten mukanaan paksummat värilasit, joten nämä hyvät ja vanhat tarkoittaa siis, että ne pullonpohjat on entistä oranssimmat ja paksummat.

Turenkilaisia mukahassuttelijoita, täältätähän ja tästä tänne jne...
 

Rijkaard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuulin huhua että ensi viikolla HPK:ssa tapahtuu. Huhujen mukaan kolme pelaajaa saapuu ja yksi poistuu vahvuudesta.

No, tuota lähtijää ei ole kenenkään vaikea arvata. Jotenkin tätä soutamista ja huopaamista seuranneena olen lopulta ihan tyytyväinen, että homma saadaan päätökseen. En tiedä olenko jotenkin perverssi, mutta itselleni ei tuota lähtijää tule loppujen lopuksi isommin ikävä.

Tuleepahan tuuletettua tehoton hyökkäys nyt oikein kunnolla, kunhan vain korvaaja ja kaksi muuta tulijaa ovat oikeasti 1-2 kakkosketjun tasoa, eivätkä mitään toivotaan toivotaan ukkoja Suomisarjasta tai Unkarin divarista.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Jos eilinen haastattelu kaupunkiuutisissa yhtään pitää paikkaansa niin Kerhoon ei uusia ukkoja tule kuin parin kuukauden päästä.

Joten "me" huonot voidaan poistua lomille ja etsiä niityiltä sitä positiivisen ajatusta:-D
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hiljaiseksi vetää
***
Mutta ensikaudellehan on ottelutapahtumaan tulossa taas parannuksia, jotta se tavallinenkin kansa, jolle ei pelitapahtumat ole tärkein asia vaan oheistominta, hallissa viihtyy. Tämähän on Korpelan mukaan kasvava trendi ja heitäkin pitää huomioida. Vähemmistöön jää sitten meikäläisen tapaiset katsojat, joille tärkeintä peleissä on itse peli ja kaikki muu tulee sitten sen jälkeen. Joukkueen kokoamisessa tämä suuntaus näkyy kyllä karusti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että parasta markkinointia on voittava joukkue, jossa on kiinnostavia pelaajia.
Kyllä, hiljaiseksi vetää - kun lukee tätä ketjua. Noi ei tykkää meidän tyylistä kirjotella, yhyy. Noi ei tykkää meidän mielipiteistä. Joku muka kirjoittaa, että ei saa arvostella, toinen että kaikki on muka perseestä.

Ihan sama, voin syyllistyä samaan, mutta onpa hieno huomio tuo lainauksenikin, kumarrus sille, kirjoititko ihan tosissaan?

Töllöstä tulee PELI, siellä on KISAT ja on KESÄ.

PS: Huhut ja mielipiteet kuuluu tälle palstalle ja tietty se, että kirjoitellaan. Mutta joku raja se on itkemiselläkin, eikä nyt olla siitä kaukana. Tässäkään parin kaljan jälkeen lähetetyssä viestissä.

EDIT: Lisäys siitä, että Hiljaiseksi vetää - lainaus oli vain aasin silta siihen, mikä allekirjoittaneen vetää hiljaiseksi. Tai kirjoitteliaaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Alkaahan nyt kauheasti negailko siella. Kun mitaan ei kuulu, niin se on pakko olla huono asia? Odotellaan ja katsellaan. Toki itseakin kiinnostaisi tietaa, mutta kun ei tieda, niin elama jatkuu. Nauttikaa elamasta. Vujtekin tuli vasta juhannuksen jalkeen aikoinaan. Mietitaan sitten vasta, kun rosteri on valmis, koska valmishan se ei ole. Jos siella on se yhtioittaminenkin tosiaan pitkalla, niin kai ne julkistaa sitten koko paskan samalla kertaa. Yhtioittaminen on Kerholla paljon suurempi positiivinen asia, kuin mahdollinen Vilin lahto olisi Kerholle negatiivinen asia. Se kaynnistaa koko uuden ajanjakson Kerhon historiassa. Itse odotan mielenkiinnolla mita tuleman pitaa.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä, hiljaiseksi vetää - kun lukee tätä ketjua. Noi ei tykkää meidän tyylistä kirjotella, yhyy. Noi ei tykkää meidän mielipiteistä. Joku muka kirjoittaa, että ei saa arvostella, toinen että kaikki on muka perseestä.

Ihan sama, voin syyllistyä samaan, mutta onpa hieno huomio tuo lainauksenikin, kumarrus sille, kirjoititko ihan tosissaan?

Töllöstä tulee PELI, siellä on KISAT ja on KESÄ.

PS: Huhut ja mielipiteet kuuluu tälle palstalle ja tietty se, että kirjoitellaan. Mutta joku raja se on itkemiselläkin, eikä nyt olla siitä kaukana. Tässäkään parin kaljan jälkeen lähetetyssä viestissä.

Et sitten viitsinyt lainata koko teksiäni tai pelkästään sen yläosan, jossa nimenomaan selvitin mikä niin hiljaiseksi vetää. Otit kaksi ekaa sanaa ja liitit ne lopputekstiin. Nyt jää kuva, että nimenomaan vastustan ottelutapahtuman kehitystä. Kun vertaa muiden joukkueiden hankintoja suhteessa Kerhoon niin kyllä se ainakin mut hiljentää ja sitä rupeaa miettimään, missä oikein mennään.

Mutta olet kyllä oikeassa siinä, että joku raja itkemiselläkin on. Ehkä sitä on itsekin sortunut kirjoittelemaan liian negatiivissävytteisiä viestejä. Jotenkin vaan tuntuu siltä, että tämä tilanne on poikkeuksellisen huono verrattuna aiempaan. Aiempina vuosina on kauden päättyessä ollut, jos ei heti, niin ainakin melko pian uusia pelaajia jo tiedossa. Mutta nyt ei ole kuulunut oikeastaan yhtään mitään.

Kauden päättyessä oli pitkästä aika erittäin luottavainen olo ensi kauden suhteen. Valmentaja oli saanut joukkueen loistoiskuun ja pelaajat esittivät parastaan. Kirjoitin silloin, että tässä saattaa olla jonkin suuremman ja pitkäjänteisen jutun alku, jolla sadaan lopulta menestystä. Pari kuukauta myöhemmin ja tilanne on tuntunut lässähtävän täysin. Joukkueesta lähtevien lista on pitkä eikä tulijoita ole kuin muutama, eikä heitäkään voi sanoa kuin korkeintaan runkopelaajiksi.

No, ehkä tää tästä lähtee, kun uusia nimiä julkaistaan. Itketään sitten lisää jos nimet eivät miellytä.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Ei jumalauta mikä kitinä täällä on päällä! Ei ihme, että lähes kaikki vanhat hyvät kirjoittajat ja kannattajat on jättäneet tämän palstan. Pitäkää tekin hei vähän lomaa. Vois tehdä teillekin ihan hyvää. Se on kesä nyt!

Helppohan se oli turenkilaisten mukahassuttelijasikojen vuosituhannen alussa hassutella itsensä ymmyrkäisiksi, kun joukkue porskutti jatkuvasti sarjataulukon kärjessä ja mestaruus oli saavutettavissa joka vuosi. Lintumäkeläinen taitojääkiekko pyöritteli vastustajat solmuun ja hotsitkin olivat halvempia. Taloushuolet eivät paljoa painaneet ja takatukkatsekkejä raahattiin pikkurahalla tänne meidän iloksi.

Tilanne on nyt toinen. Yhdistys on kaikesta päätellen laakia vailla vainaa, urheilullinen menestys on karannut vehreämmille laitumille aidan taa. Vahvistuksia ja "vahvistuksia" saa enemmän pelätä kuin toivoa, puhumattakaan siitä, että kapteeni ja pelillinen liideri on jättämässä joukkueen kesken sopimuskauden.

Kai me nuoremmat sitten olemme huonoja faneja kun tällainen alennustila vituttaa . Vai olemmeko sittenkään, suurin osa kuitenkin käy katsomassa pelejä nykytilasta huolimatta, mm. allekirjoittanut ihan toisesta kaupungista useamman kerran kaudessa. Kysynkin, missä ovat "vanhat hyvät kirjoittajat", olisiko sittenkin niin, ettei nykyinen joukkue ja tilanne heille kelpaakaan? Käyvätkö edes hallilla? Sanottakoon nyt vielä, että nykyisin tämä palsta jopa etäisesti muistuttaa KESKUSTELUpalstaa eikä muutaman nimimerkin mukahassutteluntäyteistä temmellyskenttää, niin kuin vanhoja viestejä selaamalla käy ilmi. Olkoonkin, että Vujtek-lakana on ihan hassu juttu.

Meni ohi aiheesta ja tuli melko negatiivissävytteinen viesti, nyt on kuitenkin kesä ja pitäisi olla hyvällä mielellä. Mutta vittu kun vettäkin sataa. Josko ensi viikolla julkaistaisiin sitten pari sopparia ja tämä vitutus tästä laantuisi.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Jotenkin vaan tuntuu siltä, että tämä tilanne on poikkeuksellisen huono verrattuna aiempaan. Aiempina vuosina on kauden päättyessä ollut, jos ei heti, niin ainakin melko pian uusia pelaajia jo tiedossa.
Aiemmin siinä on ollut se, että kun perinteisesti on vaihtunut puoli joukkuetta, niin pakkohan jonkinlainen jengi on ollut haalia jo keväällä kasaan. Nythän siellä on käytännössä täys nippu, mihin tulee realistisesti ajateltuna 2-4 jantteria lisää. Toki näiden pitäisi pääosin olla niitä kärkiäijiä, tai ainakin toivoisi näin. Vaan ei niitä (ennakkoon) kovimpia nimiä ole aina ensimmäisenä napattu.

Tuntuu monilta myös unohtuvan, ettei olemassa oleva runko ole mikään sysipaska. Pakkeina samat jätkät pl. Tuulola, joilla haastettiin ylivoimainen mestari. Plus vielä liigan top-10-pakki Schira. Maalivahti hyvin mahdollisesti top-3 liigassa. Hyökkäyksessä vajausta joo, mutta on sielläkin muutama tekijämies. Suurimpina menetyksinä kolmenkymmenen pisteen taiteilija (tästä saadaan sentään rahaa) ja hra "10 pelin suonenveto". No okei myös hyvän tason kolmossena lähti, mutta eihän nää voi olla niin korvaamattomia menetyksiä playoff-jengille, että kausi on jo hävitty?
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suurimpina menetyksinä kolmenkymmenen pisteen taiteilija (tästä saadaan sentään rahaa) ja hra "10 pelin suonenveto". No okei myös hyvän tason kolmossena lähti, mutta eihän nää voi olla niin korvaamattomia menetyksiä playoff-jengille, että kausi on jo hävitty?

Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että maalivahti- ja puolustustilanne on ok. Ei aihetta paniikkiin vaikkei uusia pelaajia näille sektoreille tulisikaan. Mitä tulee tuohon hyökkäykseen, niin tilanne onkin sitten paljon kiharaisempi. Sinun ilmoittamasi lähdöt voidaan myös esittää seuraavasti:

30 pisteen taiteilija = 1. kentän laitahyökkääjä
10 pelin suonenveto = 2. kentän laitahyökkääjä (ensi kaudella 20 + maalia varmuudella).

Lisäksi taktisesti unohdit mainita

Sallinen = 1. kentän toinen laita
Kiilholma = 2. kentän sentteri

ja kovasti spekuloitu

Viitaluoma = 1. kentän sentteri

Eli joukkueesta on lähtenyt 1. kentän molemmat laidat, 2. kentän sentteri ja toinen laita (ja jos Viitaluoman lähtö pitää paikkansa 1. kentän sentteri).

Tilalle on tullut täyteainesta +

Jasu = tähtien täydellisesti kohdalleen sattuessa 2. kentän sentteri

Paikattavaa viimevuotiseen rosteriin siis jää ykkösen molemmat laidat ja kakkosen toinen laita (+ mahd. 1. sentteri).

Jos ollaan oikein optimistisia, voidaan ajatella, että Järveläinen, Vihko ja Saarinen hoitavat kakkoskentän laidat (joko Vihko tai Saarinen putoaa kolmoseen tai jos ei ole menestystavoitteita, nousee ykköseen). Jasu hoitaa kakkosen sentterin roolin ja alemmat kentät löytyvät jo sopimuksen alaisista pelaajista. Näin saataisiin seuraavanlainen hyökkäys:

1. kenttä

???? - Viitaluoma? - Vihko

2. kenttä

Saarinen - Jasu - Järveläinen

3. kenttä

Vänttinen - Paajanen - Koivisto

4. kenttä

Arkiomaa - Jalo - Laine


Tällä voitaisiin yrittää kauteen lähtemistä jos:

A. Viitaluoma ei lähde mihinkään
B. Jasu todella käy kakkossentteristä (teoriassa kai kykyjä olisi)
C. Hankitaan pari alempien kenttien rotaatiopelaajaa


Käytännössä kuitenkin jättäisin Vihkon ja Saarisen taistelemaan siitä kumpi pelaa kolmosessa ja kumpi kakkosessa ja hankkisin ykköseen yhden uuden laiturin (sekä sentterin Viitaluoman tilalle) ja kakkosen sentteriksi varmuudella kelpaavan pelaajan. Tässä tapauksessa hyökkäys näyttäisi tältä:

Herra X - Viitaluoma/Herra Y - Herra Z
Vihko/Saarinen - Herra Ö - Järveläinen
Vihko/Saarinen - Paajanen - Vänttinen
Koivisto - Jalo - Laine

Tällä mallilla voisikin sitten jo vakavasti tavoitella pleijaripaikkaa. Siinä kuitenkin tarvittaisiin hankintoina koko ykköskenttä ja kakkosen sentteri. Nyt näyttää siltä, että hankitaan ehkä yksi profiililaituri ja sentteri Viitaluoman lähtiessä sekä pari rotaatiomiestä lisää. Jos näin on, tavoite on Sportin yläpuolelle sijoittuminen.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suurimpina menetyksinä kolmenkymmenen pisteen taiteilija (tästä saadaan sentään rahaa) ja hra "10 pelin suonenveto". No okei myös hyvän tason kolmossena lähti, mutta eihän nää voi olla niin korvaamattomia menetyksiä playoff-jengille, että kausi on jo hävitty?

Niin, Kiilholma ylitti kaikki odotukset ja oli ykkössena lopulta. Tod.näk. menetetään myös liigan kermaan kuuluva sentteri (joka on myös lähtökohtaisesti ainoa liigan eliittiin kuuluva kerho-hyökkääjä). Ykkösketjun duunarilaituri lähti myös, tosin tämä nyt ei ole se akuutein juttu kun korvaajiakin on kaksin kappalein. Kaiken kaikkiaan kerho menetti puolet viime kauden tulivoimastaan. Lisäksi rosteri huutaa hyökkäyksen osalta fyysisyyttä. Paljon puhuvaa on se, että valtaosa hyökkäyksen muskeleista löytyy Jere Laineelta, try-out pelaajalta. Vänttisen täytyisi nyt pelata ehjä kausi.

Syy siihen miksi tässä ollaan niin huolissaan löytyy myös parista viime kaudesta. Nimittäin kyllähän lasi saa olla puoliksi täysi ja positiivisuus on hyvä piirre. Mutta kylmä FAKTA on se, että kerho on paininut viime kaudet liian kapean kärjen varassa ja ollut tehoton, kädetön ja yllätyksetön. Yksilötaitoa ja ratkaisukykyä on huudettu vuodesta toiseen, sitä ei ole löytynyt. Nyt sitten pitäisi onnistua tämän puolen hankinta yhtäkkiä täysin?

Onhan se mahdollista kiillottaa tätä kilpeä ja julkaista 3 kovemman tason nimeä (ja yhden täytyy olla +40 pisteen sentteri, niitähän on helppoa hommata). Ko. liikkellä ensi kauden rosteri olisi luokkaa hyvä. Mutta, edelleen toimari huutelee, että syssymmällä kun pelaajia löytyy halvalla. Ja alelaarista saa alelaarin kamaa. Leavitteja, Zagrabaneja jne. Kun joukkue huutaa Kariyaa, Vujtekia, Balastikia jne.

Onnistuneen viime kevään taakse ei myös liiaksi kannata mennä. Joo, olihan se upea savotta. Haudan partaalta pleijareihin ja Jokereille kiitos menneistä. Mutta sitten tulikin realismi vastaan. 4-0, maalit 11-3. Ihan oikeesti, Tappara haastoi Kärpät ja laittoi köysiinkin, Kerho tarjosi hyvän sparrausvastuksen. Tasoero joukkueiden välillä oli lopulta vain liian suuri.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Niin, kaksi viestiä joissa sanottiin samat asiat uudestaan. Toistan: joukkueesta puuttuu 2-4 hyökkääjää, olkoonkin että tulosyksikön miehiä pääosin. Onko tämä tosiaan sellainen tilanne, että kausi on hävitty jo kesäkuun alkupuolella?
:

30 pisteen taiteilija = 1. kentän laitahyökkääjä

10 pelin suonenveto = 2. kentän laitahyökkääjä (ensi kaudella 20 + maalia varmuudella).

Lisäksi taktisesti unohdit mainita

Sallinen = 1. kentän toinen laita

Kiilholma = 2. kentän sentteri

ja kovasti spekuloitu

Viitaluoma = 1. kentän sentteri

Joonas Vihkokin tekee 20+ maalia varmuudella, tai vähintään yhtä todennäköisesti kuin Rautiainen ja silti on 2-3-ketjun mies? Ja mielestäni Kiilholma oli mainittu, Sallinen ei kun lähti jo kesken kauden. Vähintään taktista on myös laskea sopimuksenalainen ykkössena lähtijöiden joukkoon. Kerho oli kädetön ja tehoton, kyllä, samoin kuin 10 muuta liigajengiä. Niilläkään perusteilla en ainakaan Kiilholmaa ja Sallista ikävöi. Kokoa ja kovuutta kaipaisin kyllä jengiin, sehän on selvä, mutta myös hankala toteuttaa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Onnistuneen viime kevään taakse ei myös liiaksi kannata mennä. Joo, olihan se upea savotta. Haudan partaalta pleijareihin ja Jokereille kiitos menneistä. Mutta sitten tulikin realismi vastaan. 4-0, maalit 11-3. Ihan oikeesti, Tappara haastoi Kärpät ja laittoi köysiinkin, Kerho tarjosi hyvän sparrausvastuksen. Tasoero joukkueiden välillä oli lopulta vain liian suuri.

Minusta Kerho onnistui todella hyvin Karppia vastaan, vaikka selvasti loppujen lopuksi jalkoihin jaikin. Kentalla usein nahtiin, kuinka Kerho jopa vei Karppia ja se kylla vei sen sarjan plussan puolelle. Materiaaliero ja budjettiero oli valtava ja se nakyi loppuiksi.

Realismia oli se, etta Karpat oli paljon kovempi jengi ja mina hyvaksyn sen. Samoin Tappara oli paljon kovempi jengi ja mina hyvaksyn sen. Joten haluaisin kysya, etta hyvaksytko sina sen, etta HPK on Karppia tai Tapparaa heikompi jengi?

Yha enemman luulen, etta monet on viela jalosaikakaudessa kiinni, eika millaan suostu tuosta haaveesta lipsumaan. Fakta on se, etta Kerho on kaikilla mittareilla pohjasakkaa kun kauteen lahdetaan, aina. Oli sita jo Jalosen aikanakin. Onneksi ennenkin on nahty, etta ei valttamatta silti jumboja olla. Huonoista lahtoasetelmista voi myos parantaa, kuten on nahty, mutta verrattuna Jalosen aikaan, kaikki vain on pirun vaikeempaa nykyaan. Lisaksi tehtiin huonoja ratkaisuja, joista perseaukinen seura maksaa kovaa hintaa.

Ehka monen tarvisi herata tahan nykymaailmaan ja huomata, etta Kerho on pohjasakkaa, mutta kuitenkin se rakas seura. Emmannallakin voi perse levita ja pillu loystya, mutta jos rakkautta loytyy, niin kylla mun mielestani taytyy antaa mahdollisuus sille, eika joka paiva kitista emmannalle kuinka laskiperse se on ja kuinka vittulihat roikkuu kuin velhon hihat. Itse toivon etta tosiaan toi yhtioittaminen olisi totta ja etta se saataisin tulille asap. Vaikka siella pelaisi mikehardereita, niin tuo on tarkein juttu omalle kohdalleni nyt talla hetkella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös