Holy tights! Keskustelua DC-universumin elokuvista ja tv-sarjoista

  • 132 517
  • 758

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
En tiedä onko tämän elokuvan Keatonin Batman samasta universumista kuin se Keatonin Batman jonka olemme nähneet valkokankaalla 80- ja 90-luvulla (oletan että on) , mutta itse haluaisin nähdä myös noiden elokuvien Gotham Cityn.

Promomateriaali antaa ymmärtää että tämä olisi sama Burton-Batman, mutta tämä aikajana jättää(syystäkin) Schumacher-Batmanien tapahtumat pois.

Trailerin perusteella ei ole ihan täysin Flashin "Flashpoint"-juonikaaren kopio, mutta lainaa siitä muutamia elementtejä ja muuttaa muutamia:

-Maailma ei tunne Supermania, Flashpointissa USA:n hallitus vangitsee Kal-Elin jo lapsena salaiseen paikkaan josta Flash, Cyborg ja Thomas Wayne/Batman pelastavat tämän, tässä näyttäisi siltä että vangittu kryptonialainen on Kara Zor-El, eli Supergirl ja Cyborgi unohdetaan juonesta pois( WB ei oletettavasti halua enää roolittaa Ray Fisheriä)

-Flashpointissa maailmaa uhkaava Wonder Womanin(Themiscyra) ja Aquamanin(Atlantis) sota korvataan sillä että Zod kavereineen hyökkää taas maahan.

- Batman ei Flashin muuttamassa aikajanassa ole muuttunut Thomas Wayneksi joka kostaa Joe Chilin murhaamaa Bruce Waynea, vaan on jostain syystä "Burton" Batman

- Tässä aikajanassa ei edelleenkään ole toista "Speedforcen" käyttäjää eli Professori Zoomia. Tuo uuden aikajanan Barry Allen on kyllä pukeutunut jostain syystä enteilevästi Zoomin tapaan keltaiseen asuun.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Batman ei Flashin muuttamassa aikajanassa ole muuttunut Thomas Wayneksi joka kostaa Joe Chilin murhaamaa Bruce Waynea, vaan on jostain syystä "Burton" Batman
Liekö johtuu ihan vaan siitä ettei olla haluttu tehdä ihan Flashpoint Paradox -kopiota, mutta on kuitenkin otettu jonkin verran vaikutteita sieltä. Jos nyt en ihan väärin muista niin eipä nuo DC:n leffat ole koskaan tainneet ihan suoraan sarjiksiin tai animaatioihn perustua, erilaisia vaikutteita on kuitenkin otettu paljon mutta tarinat on kuitenkin olleet omiaan.

Maailma ei tunne Supermania
Tämä muuten tavallaan "vahvistaisi" sen ajatuksen että Burtonin Batmanit ja leffa-Schumin Batmanit on eri universuminsa, Batman & Robinissa Bättis nimittin heittää kuolemattoman lauseen "This is why Superman works alone". Tuo taitaa itse asiassa olla näytellyissä Batman-leffoissa ainoa kerta kun Teräsmies mainitaan ennen kuin vasta Batman vs. Supermanissa.

Eli kun Teräsmiestä ei tunneta tässä Burton/Keatonin aikajanassa niin se ei sijoittua samaan paikkaan leffa-Schumin kanssa. Joo, tärkeä huomio eittämättä.
 

PuckFutin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hmjaa, eipä tiedä. Onko noita ihan noin tarkkaan suunniteltu kuin fanit ajattelee?

Toisaalta esim. tuo heitto "This is why Superman works alone" ei välttämättä koske reaalista Teräsmiestä vaan vaikkapa sarjisten fiktiivistä Teristä, ihan kuten ihmiset (joka Batmankin on) puheissaan ajattelee.

Kiehtovaa noita on toki pohtia.
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Eilen tuli saatua Smallville maaliin. Olihan tässä varsin intensiiviset pari kuukautta tämän sarjan kaikkiaan kymmenen tuotantokauden ja 218:n jakson kanssa. Marraskuun lopussa taisin aloittaa joten kyllä tässä melkein pari kuukautta meni ja lähes päivittäin tuli katsottua. Kyllä tämän parissa viihtyi vaikka ajoittain ehkä alkoi tuntua siltä että on tässä pikkusen liikaa jaksoja, mutta toisaalta tarina sinänsä kulki eteenpäin jouhevasti ja Clark Kentin matka kohti Teräsmieheksi tulemista oli hyvä tarina. Omaan makuuni ylivoimaisesti paras Teräsmies-filmaus koskaan kun laskee sekä sarjat että elokuvat. Pointsit myös siitä että aika ennen Teräsmieheksi tulemista kantoi kyllä äärimmäisen hyvin koko sarjan ja varsinaista Teräsmiestähän ei nähdä sarjassa kuin ihan muutama minuutti viimeisen kauden lopussa.

Aiemmin tuossa tuli kirjoitettua pientä välianalyysiä sarjasta joten ei nyt sinänsä varsinaisesti mitään lisättävää enää tämän kymppikauden osalta. Viimeisin kausi oli ehkä aavistuksen sellaista fanserviceä ja siinä hassuteltiin paljon niillä tapahtumilla jota tässä sarjassa oli käynyt etenkin niiden parin ekan kauden aikana. Olisin ehkä jopa enemmän tuonut niitä vanhojakin tyyppejä mestoille ja Lana Langiakin olisi tavallaan ollut kiva nähdä, mutta nyt näin.

IMDB:ssä sarja on saanut kokonaisarvosanan 7,5 ja ihan hyvin suuntaa se antaa. Itse antaisin kyllä korkeammin ja rankkaisin ihan reilustikin johonkin kasin paikkeille ainakin. Parhaimmillaan etenkin kaudet 3-7 oli erinomaisia, 1-2 myöskin hyviä joskin pientä teinidraamailua oli liikaa (toki kasvutarinaan sopivaa) ja 8-10 ajoittaisista notkahduksista huolimatta kuitenkin myös todella hyviä ja viihdyttäviä. No ehkä se viimeisin kausi oli vedetty aavistuksen letkeämmällä otteella muutenkin kun kaikki tiesi että Clark on kehittymässä Teräsmieheksi ja eihän tässä sankarille voi huonosti käydä. Tai noh, se nyt toki sinänsä oli varmaan selvää ihan alusta asti...

Jos nyt jotain itse muuttaisin niin ehkä sitä Oliver Queenin eli Arrow'n roolia olisi voinut vähän pienemmäksi laittaa. Arrow sai kuitenkin sitten myöhemmin vielä oman syntytarinansa uudelleen omassa sarjassa, toki se tuli myöhemmin ja oli kai joku reboot tähän nähden mutta kuitenkin. Mutta muutenkaan se Arrow nyt ei erityisen kiinnostava noin hahmona ole, tai ainakin itselle tulee siitä vähän sellainen Batmanin b-luokan versio mielen. Taustatkin on vähän samanlaisia.

Batmania ei tosiaan sarjassa mainittu, muuten kyllä suurin osa DC:n sankareista tuli koluttua läpi. Mutjoo, hyvä sarja ja kyllä tätä voi suositella kaikille jos vähänkin nämä DC:n jutut uppoaa.

Lainataanpas vanhaa viestiä vähäsen. En tiedä johtuuko siitä että ainakin joskus oli puhetta joidenkin jaksojen väärästä järjestyksestä tai jopa kokonaan puuttumisesta?

Mutta jotenkin tuossa kuudennen kauden lopusta tultaessa yhdeksänteen kauteen mä jotenkin kadotin punaisen langan. Toki välissä oli pientä taukoa ettei jaksanut katsoa ollenkaan ja muutenkin tahti ollut verkkaista. Kokoajan on tunne etten oikein ole juonessa mukana. Uusia hahmoja tulee ja menee, vanhoja vaan katoaa ilman että oikeestaan muistaisin miksi ja minne ne hävisi.

Nyt olisi enää viimeinen kausi katsomatta mutta vähän mietityttää pitäisikö jättää katsomatta ja kerrata koko sarja alusta, ihan vaan koska nuo kaudet 1-6 oli aivan loistavia ja ehkä saisin puuttuvat palaset samalla mun palapeliin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ensi viikollahan tuo Flash tulee ensi-iltaan, pitää kyllä varmaan mennä heti tuoreeltaan katsomaan. Mikähän tossa muuten on, virallinen ensi-ilta on 14.6. eli ensi keskiviikko, mutta esim. Kuopiossa näyttää olevan jo 13.6. iltanäytös siinä vähän ennen iltayhdeksää? Joskushan näitä uusia leffoja tulee ensi-iltaan heti puoliltaöin, mutta nyt ollaan selvästi vielä edellisen vuorokauden puolella

Anyway, ei nyt ihan älytöntä tungosta taida olla vielä leffateatterissa kun täälläkin näyttää salikartan mukaan alle 20 paikkaa olevan varattu. Ei vissiin ihan älytön hype taida olla. Varovaisen positiivisia arvosteluita tuo on saanut, jotkut pitävät tuota parhaana DC-leffana sitten Nolanin Batmanien ja Keatonia on vähemmän yllättäen kehuttu.

Pitää itse mennä tuolloin 14.6. katsomaan.
 
The Flash nähty. Ihan hauska elokuva, joskaan ei nyt erinomainen. Enkä siitä sellaista odottanutkaan. Kouluarvosanalla 7, eli viihdyin kyllä.

Ensimmäisenä pisti silmään Bruce Waynen kartanossa/lepakkoluolassa toki ruokailutila, jossa Vicki Vale ja Bruce ruokailivat deiteillään.

Lepakkoluola oli hyvin osuva Burtonin Batmaneista. Oli mm. legendaarinen levysoitin jolla saatiin Pingviinin pormestari jutut lopetettua. Hauska oli myös se Nicholsonin Jokerin naurupussi.

Lopussa vielä lisää vähän vanhoja muisteloita eri elokuvista, vaikkakin jäivät vähän lyhyiksi CGI pätkiksi . Nicholas Cage teräsmiehenä ehkä paras yllätys. Loppukohtauksen Clooney toki myös hauska lisä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kävinpä itsekin tuon Flashin katsomassa, ja samoja mietteitä mitä @AlapaanKarvaaja eli ei mikään erinomainen mutta jos voisi jotenkin kuvailla niin "viihdyttävää kohellusta". Ei tuossa aika tullut pitkäksi loppua odotellessa.

Tavallaanhan tuo oli aika suurelta Flashpoint Paradoxin leffaversio muutamalla twistillä, eli tässä ei ollut metaihmisiä (pl. Supergirl) ja tuon maailman jättimäinen katastrofi on Zodin aikaansaannoksia. Flashpointissahan oli se että Aquamanin ja Wonder Womanin joukot oli hippasilla keskenään, ja siellä tämä "toinen Salama" oli se pahis-versio kun taas tässä se oli Barry itse.

Michael Keaton teki kyllä erinomaisen paluun Batmaniksi, olkoonkin että olisin kaipaillut ehkä vähän isompaa roolia hänelle ja lisäksi siltä aikajanalta olisi voinut tulla vähän enemmän nostatuksia kuin pelkät Jokerin tekohampaat (tai se naurupussi) ja Pingviinin kiusaksi ollut levysoitin. Lisäksi ihan niitä fyysisiä tappeluita olisi voinut olla vähän enemmän, nythän tuo oli paljon sitä lentokoneella lentämistä. Olisi ollut vaikka Batmobilella kruisailua. Mutjoo, tässä tosiaan se ero myös Flashpointiin eli Batman oli ihan Bruce Wayne, eikä suinkaan Thomas Wayne. Ja tässä Batman oli jo tavallaan eläkkeellä, vaikka lopulta sitten "let's get nuts".

Loppuhetkillä oli myös ihan hienoja cameoita, Teräsmiehen eri versiot käytiin läpi kun siellä oli George Reeves, Christopher Reeve ja myös Nicolas Cage sai viimein vetää Teräsmiehen puvun niskaan. Smallvillen Clark Kentiä eli Tom Wellingiä jäin kaipaamaan. Batmaneista siellä vilahti ainakin Adam West ja myös Cesar Romeron Jokerin naurua kuultiin. Helen Slater oli myös Supergirlinä nopeasti siellä. Ja Lynda Carterin Wonder Woman muistaakseni kanssa?

Ja joo, olihan se loppukohtaus sitten myös suht hajottava kun Ben Affleckin tilalle Bruce Wayneksi olikin tälle "oikealle" aikajanalle vaihtunut George Clooney. Voin myöntää että nauroin vedet silmissä pari minuuttia kun tilanne oli oikeasti niin hajottava. Jätti silleen toki vähän avoimia kysymyksiä että mikähän oli mennyt vituiksi kun Flash palasi nykyaikaan, mutta mikäpäs tuossa.

Niin ja joo, Gal Gadot on edelleen oikein kiva ilmestys Wonder Womanina, vaikka rooli nyt olikin hyvin lyhyt.

Mutjoo, hauska leffahan tuo oli. Jonkun sellaisen 7-8 voisi tosiaan kouluarvosanaksi antaa.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Kaveri sairastui ja joutui perumaan leffareissun. Mulla sitten tarjolla paikka huomiseen Flash-näytökseen klo 17 Tennispalatsi, Helsinki. Siis ilmaiseksi. Ensimmäinen yv:llä pääsee leffaan.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kävinpä itsekin tuon Flashin katsomassa, ja samoja mietteitä mitä @AlapaanKarvaaja eli ei mikään erinomainen mutta jos voisi jotenkin kuvailla niin "viihdyttävää kohellusta". Ei tuossa aika tullut pitkäksi loppua odotellessa.

Tavallaanhan tuo oli aika suurelta Flashpoint Paradoxin leffaversio muutamalla twistillä, eli tässä ei ollut metaihmisiä (pl. Supergirl) ja tuon maailman jättimäinen katastrofi on Zodin aikaansaannoksia. Flashpointissahan oli se että Aquamanin ja Wonder Womanin joukot oli hippasilla keskenään, ja siellä tämä "toinen Salama" oli se pahis-versio kun taas tässä se oli Barry itse.

Michael Keaton teki kyllä erinomaisen paluun Batmaniksi, olkoonkin että olisin kaipaillut ehkä vähän isompaa roolia hänelle ja lisäksi siltä aikajanalta olisi voinut tulla vähän enemmän nostatuksia kuin pelkät Jokerin tekohampaat (tai se naurupussi) ja Pingviinin kiusaksi ollut levysoitin. Lisäksi ihan niitä fyysisiä tappeluita olisi voinut olla vähän enemmän, nythän tuo oli paljon sitä lentokoneella lentämistä. Olisi ollut vaikka Batmobilella kruisailua. Mutjoo, tässä tosiaan se ero myös Flashpointiin eli Batman oli ihan Bruce Wayne, eikä suinkaan Thomas Wayne. Ja tässä Batman oli jo tavallaan eläkkeellä, vaikka lopulta sitten "let's get nuts".

Loppuhetkillä oli myös ihan hienoja cameoita, Teräsmiehen eri versiot käytiin läpi kun siellä oli George Reeves, Christopher Reeve ja myös Nicolas Cage sai viimein vetää Teräsmiehen puvun niskaan. Smallvillen Clark Kentiä eli Tom Wellingiä jäin kaipaamaan. Batmaneista siellä vilahti ainakin Adam West ja myös Cesar Romeron Jokerin naurua kuultiin. Helen Slater oli myös Supergirlinä nopeasti siellä. Ja Lynda Carterin Wonder Woman muistaakseni kanssa?

Ja joo, olihan se loppukohtaus sitten myös suht hajottava kun Ben Affleckin tilalle Bruce Wayneksi olikin tälle "oikealle" aikajanalle vaihtunut George Clooney. Voin myöntää että nauroin vedet silmissä pari minuuttia kun tilanne oli oikeasti niin hajottava. Jätti silleen toki vähän avoimia kysymyksiä että mikähän oli mennyt vituiksi kun Flash palasi nykyaikaan, mutta mikäpäs tuossa.

Niin ja joo, Gal Gadot on edelleen oikein kiva ilmestys Wonder Womanina, vaikka rooli nyt olikin hyvin lyhyt.

Mutjoo, hauska leffahan tuo oli. Jonkun sellaisen 7-8 voisi tosiaan kouluarvosanaksi antaa.

Kävin myös katsomassa, harmi että tämä on lippuluukulla flopannut USA:n päässä, johtuuko sitten siitä että porukka tiedostaa että James Gunn pistää tämän jälkeen DCEU:n uusiksi eikä tälle tule sitten enää minkäänlaista jatkumoa, vai vaikuttavatko Ezra Millerin siviilielämän perseilyt näin voimakkaasti? Miller kyllä paransi roimasti tuosta Justice Leaguesta.

Tavallaan myös harmi että oikeastaan monet Keatonin repliikit joissa viittasi aiempiin roolitöihinsä oli jo paljastettu trailereissa (Yeah, I am Batman ja Let's get Nuts),
oikeastaan minä olisin vähän kaivannut actionin rinnalle lisää taustaa tästä Batmanista, esim missäs Alfred on(Michael Gough on ollut jo hetken haudssa, joten oletus on että tuon aikajanan Alfred puskee myös horsmaa). Lisäksi tuo maalaus jota Flashit ihmettelevät etsiessään Bruce Wayneä mielestäni viitannee Vicki Valeen
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Flash nähty ja ihan hyvä leffa. Ei kyllä todellakaan ole lähelläkään mainostettua "kautta aikain sarjakuvaelokuva". DC:n puolelta The Batman ja Nolanin trilogia ovat aivan omassa luokassaan kun puhutaan parhaista.
Eikä tämä myöskään ollut Batman-leffa naamioituna Flash-leffaksi kuten jossain arveltiin, vaan ihan 100% Flash-leffa. Paskakasa nimeltä Ezra Miller tekee ihan hyvää työtä pääosassa, mutta eihän tällä neuroottisella Snyderversen versiolla Barry Allenista ole mitään tekemistä sarjakuvien Barryn kanssa.
Wokeismikin oli leffassa mukana, kun aivan käsittämättömästi argentiinalaiset leffan tekijät päättivät tehdä valkoisen Barryn äidistä latinon. Tässähän ei ole mitään järkeä, koska Barry on täysin valkoinen, kuten Ezrakin. Ezran isä on juutalainen ja äidin sukujuuret ovat Hollanista/Saksasta. Nuorta Barryakin saatiin näyttelemään aasialainen ja Iris muutettiin jo Justice Leaguessa mustaksi, että kaikilla roduilla on varmasti edustus leffassa.
En ymmärrä nykyisten leffojen tekijöiden järjetöntä ajatuksenjuoksua, että katsojat pystyvät muka samaistumaan vain hahmoihin jotka ovat samaa rotua kuin he ja esim. latinot nyt muka juoksevat kilpaa näkemään tämän leffan, kun he ovat edustettuna Barryn äidin toimesta. Ei tämä tuo yhtään persettä lisää teatteriin, vaan ainoastaan rikkoo katsojien immersiota, kun niin selvästi Maribel Verdú ei voi olla Ezra Millerin äiti.

Sasha Calle oli muuten erinomainen, vaikka ei Karalta näytäkkään. Annetaan se anteeksi, kun kyseessä eri universumi.


Leffassa nähtiin odotetusti cameoita muista universumeista ja varsinkin oli loistava oivallus palkata Nicolas Cage vihdoin Supermanin rooliin.
Sen sijaan kenen helvetin mielestä oli hyvä idea tuoda historian paskimmasta leffasta George Clooney tähän. Vesitti totaalisesti tämän kunnianosoituksen menneiden vuosien menestys leffoille/sarjoille, kun joukkoon oli lipsahtanut Batman & Robin-leffa, joka on niin karseaa paskaa ja syvä loukkaus Batman-faneja kohtaan, että DC:n ei pitäisi ikinä mainita kyseistä leffaa.

Tätä leffaahan markkinointiin hyvin pitkälti Keatonin Batmanin paluulla ja leffan suurin pettymys oli että Batmobilella ei tehty yhtään mitään leffassa, vaan se nähtiin vain Batcavessa. Otetaanpas nostalgia-lasit pois ja ollaan rehellisiä, että Burton-leffat ovat yliarvostettuja ja niiden ylivoimaisesti paras asia oli tuo Batmobile.
Eihän nuo Burtonin Batmanit olleet oikeita tulkintoja Batmanista, vaan ihan taattua Burtonin outoutta. Ekassa leffassa oltiin vielä jollakin tavalla kiinni Batmanin maailmassa, mutta toisessa Burtonilla lähti totaalisesti laukalle, kun hän sai vapauden tehdä mitä haluaa.
Batmanillahan on tunnetusti vain yksi sääntö, ja se on ettei hän tapa. Affleckin Batman on saanut aiheesta kritiikkiä kun hän tappaa ihmisiä ja konekiväärit laulaa, kun idiootin Snyderin mielestä "Batmanin ei tappamista-sääntö on tyhmä". Huvittaa vaan että nämä samat kritisoijat yleensä pitävät Keatonin Batmania parhaimpana, vaikka hän tappaa leffoissaan vielä kahta kauheammin väkeä, ilman mitään omantunnontuskia.

Balen ja Pattinsonin tulkinnat ovat ainoat oikeat tulkinnat Batmanista.
 
Viimeksi muokattu:

Buster

Jäsen
Wokeismikin oli leffassa mukana, kun aivan käsittämättömästi argentiinalaiset leffan tekijät päättivät tehdä valkoisen Barryn äidistä latinon. Tässähän ei ole mitään järkeä, koska Barry on täysin valkoinen, kuten Ezrakin. Ezran isä on juutalainen ja äidin sukujuuret ovat Hollanista/Saksasta. Nuorta Barryakin saatiin näyttelemään aasialainen ja Iris muutettiin jo Justice Leaguessa mustaksi, että kaikilla roduilla on varmasti edustus leffassa.
En ymmärrä nykyisten leffojen tekijöiden järjetöntä ajatuksenjuoksua, että katsojat pystyvät muka samaistumaan vain hahmoihin jotka ovat samaa rotua kuin he ja esim. latinot nyt muka juoksevat kilpaa näkemään tämän leffan, kun he ovat edustettuna Barryn äidin toimesta. Ei tämä tuo yhtään persettä lisää teatteriin, vaan ainoastaan rikkoo katsojien immersiota, kun niin selvästi Maribel Verdú ei voi olla Ezra Millerin äiti.
Onko tuolla kallonmittailulla / rodullistamisella hirveästi väliä. Fiktiivisiä hahmoja ja fiktiivisiä tarinoita, eikä Flashin tai sen äidin rodulla ei ole mitään väliä hahmojen narratiivin kannalta. Jos sinne on vain palkattu sopivin näyttelijä, joka omaa sellaisia äidillisiä ominaisuuksia ja josta katsoja nopeasti pitää. Näin samaistuen Flashin menetykseen ja toivoen, että tämä onnistuu korjaamaan kaiken. Samalla se kuvaa monirodullista New Yorkia ja moderneja perheitä, etenkin kun elokuvan menneisyydessäkin oltiin vielä enintään 90-luvun lopussa. EDIT: Lisään vielä, että pystyin ihan luontevasti muutenkin kuvittelemaan Verdun hahmon Flashin äidiksi myös ulkonäöllisesti, joten ei se castaus ole mielestäni ihan pystymetsästä revitty siltäkään osin tällaisen tavan tallaajan näkökulmasta. Ja että Ezra Miller on tosiaan paska jätkä. DC:llä ei mennyt ihan nämä pari castausta (Shazam, mikä senkin näyttelijän nimi nyt oli) nappiin ulkoelokuvallisin osin ainakaan.

Itse olen ainakin tämän sokean / monivärisen castingin ansiosta käsi ylhäällä paljon sokeampi rotujen kannalta kuin joskus aikoja sitten, enkä liitä hahmoihin tai näyttelijöihin mitään rodullista identiteettiä, tai näe poliittista agendaa jos jokin hahmo ei olekaan hetero ja valkoinen mies. Yleensä, poikkeuksiakin toki aina löytyy ja joskus pitää puhallella kun koetellaan rajoja. Mutta pieni merenneitokin meni ilman, että edes ajattelin miten espanjalainen miesmerenneito on voinut saada jälkikasvukseen kaakaonruskean merenneiton (sisarukset taisivat olla myös aika laaja-alaisesti castattuja) ja miten se lapsi puhuu täydellistä englantia, kun isä puhuu melko raskaalla espanjalaisaksentilla ja se holhooja-rapu taas vetää jamaikalaisaksentilla.

Eli asioita ei voi ottaa liian kirjaimellisesti, joillain asioilla ei vain ole juurikaan merkitystä ja rodun pitäisi olla yksi, jolla harvoin on merkitystä tarinankerronnallisessa kontekstissa. Eikä kyse ole samaistumisesta, vaan representaatiosta. Näytetään maailma sellaisena kuin se on ja samalla karistetaan ihmisten ennakkoluuloja, ja avarretaan asenteita. Väkisin jos on pakko, seuraavan sukupolven vuoksi.

Toki globaalit isot yritykset tekee sen mikä on parhaaksi brändille nyt ja tulevaisuudessa, sekä mikä tuottaa dollareita. Siinä jaemme saman kyynisyyden.
 
Viimeksi muokattu:

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Tulin vain ilmoittamaan, että tuleepa Peacemakerin soundtrackista ja introsta hyvälle mielelle. Hanoi Rocksin ja muun skandinaavisen rockin jalustalle nostolle iso rispekti. Muutenkin mukavaa viihdettä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Flash nähty ja ihan hyvä leffa. Ei kyllä todellakaan ole lähelläkään mainostettua "kautta aikain sarjakuvaelokuva".
En kyllä muista ihan tuollaisiin arviointeihin törmänneeni, sen muistan kyllä lukeneeni että parasta sitten Nolanin Batmanien ja ei tuo nyt ihan huono arvio ole.

Otetaanpas nostalgia-lasit pois ja ollaan rehellisiä, että Burton-leffat ovat yliarvostettuja ja niiden ylivoimaisesti paras asia oli tuo Batmobile.
Tää nyt oli taas niin vajaa mielipide että ei mitään rajaa, mutta jokainen tyylillään. Tosin jos tällaisia juttuja oikeasti laukoo niin olen aika varma ettet ole koskaan niitä leffoja edes nähnyt.


Balen ja Pattinsonin tulkinnat ovat ainoat oikeat tulkinnat Batmanista.
Aika raskasta lukea tällaista ehdottomuutta.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ulkoisen habituksen puolesta toivon, että punttikuuri on jo aloitettu.
Jutussahan mainittiin, että uusi elokuva keskittyy hahmon aikaisempaan vaiheeseen elämässä. Jos elokuvassa kuvataan taas yksi kasvutarina, näytetään että miten kasvetaan riisikepistä puntti-penaksi tekemällä maatilan(oletan näin)töitä.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Luin, että DCEU, Snyderverse tai mikä lie se olikaan, on kuollut ja haudattu? Gal Gadot, Henry Cavill, Ben Affleck, Jason Momoa ja Ray Fisher menevät pesuveden mukana, Ezra Miller ymmärettävästi meni jo.

En ole DC:n elokuvista kovin innostunut ollut, mutta olihan Gal Gadot soma katsella. No, hän saanee muitakin mahdollisuuksia, tosin Wonder Woman -roolin ulkopuolelta muistan ainakin yhden heikon esityksen, Red Notice nimeltään.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Luin, että DCEU, Snyderverse tai mikä lie se olikaan, on kuollut ja haudattu? Gal Gadot, Henry Cavill, Ben Affleck, Jason Momoa ja Ray Fisher menevät pesuveden mukana, Ezra Miller ymmärettävästi meni jo.

En ole DC:n elokuvista kovin innostunut ollut, mutta olihan Gal Gadot soma katsella. No, hän saanee muitakin mahdollisuuksia, tosin Wonder Woman -roolin ulkopuolelta muistan ainakin yhden heikon esityksen, Red Notice nimeltään.
Eipä tuosta taida ottaa vielä itse uusi pääjehu James Gunnkaan selvää. Mitä olen yrittänyt seurata niin Twitterissä höpisee, että tulee uusi universumi (DCU), mutta kuitenkin Gal Gadot sanoi haastattelussa, että Gunnin kanssa puhuttu Wonder Woman 3sesta. Kesällä tuli Sininen Beatles, joka oli Gunnin mukaan "ensimmäinen DCU-hahmo, mutta ei kuitenkaan ensimmäinen DCU-leffa". Vähemmän yllättäen tuo leffa floppasi.

Ensimmäinen DCU-leffa taasen on Superman Legacy, jossa siis uusi Teräsmies. Viimeinen vanha DCEU-leffa puolestaan on Aquaman 2, joka tulee nyt joulukuussa. Mutta jatkossa Gunnin DCUssa Momoa kai esittää Aquamanin vihollista Loboa. Tuossakin aikamoinen floppivaara kun mikä idea on mennä nyt jouluna katsomaan kuollutta universumia.

Kuinkahan sekavaa tuokin on peruskatsojalla kun seuraavassa Aquamanissä on uusi Aquaman ja se Aquaman, joka on ollut neljässä aiemmassa leffassa Aquaman, esittääkin nyt Aquamanin vihollista. Ja samassa uudessa universumissa kun saattaa olla vielä vanha Wonder Woman (näyttelijä), joka ei kuitenkaan sittenkään ole sama Wonder Woman, mutta tällä saattaa olla kuitenkin sama tausta tms. Öö.

Gunnin itsensä ohjaamasta Suicide Squadista kai myös palaa hahmoja rooleihinsa.

Eli ilmeisesti kenen naama miellyttää Gunnia saa jatkaa roolissaan ja kenen leffa menestyy on canonia. Vähän tuntuu, että yritetään ns. syödä ja säästää kakkua yhtä aikaa.

Jos joku ymmärtää tämän kuvion paremmin niin voi selittää mullekin :D Omasta mielestäni kokonaan puhdas reboot olisi ollut parempi ja reilumpi idea.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei kyllä jaksais mitään universumi reeboottia. Tarpeeksi sekavaa meno jo nyt DC:n puolella. Tosin itsellä alkaa olla kyllä niin ähky kaiken maailman supersankari leffoihin että kai se on kohta ihan sama mitä DC ja Marvel tekee.

Mutta vaikee kuvitella että Gal Gadot / Wonder Woman yhdistelmästä luovuttaisiin. On mielestäni ollu tän universumin suurin stara ja paras onnistuminen. Mutta ei nyt ois eka kerta kun nää filmistudiot ampuu itseään jalkaan vaan huomatakseen että kyllähän se sattuu.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lueskelin tuota DCEU:n loppumista käsittelevää artikkelia Guardianista eilen. En tiedä miten kohdillaan se on, mutta Guardian yleensä on tarkka lähteistään.

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
which rather takes for granted the time fans have invested in them
Jep, jep. Aika monta leffaa tässä on tietenkin katellu tota universumia. Jotenkin toivonut että siihen vuoden 2011 Green Lantern leffaankin käytetty n. 2 h vielä tulisi jotenkin hyödyksi ja sankari ilmestyisi tohon universumiin. Ryan Reynoldsia nyt ei varmaan saa tohon rooliin enään millään, mutta kaksoisolento Ryan Goslingin ois hyvä valinta. Tosin Goslingillakin taitaa olla varaa skipata rooli.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Ensimmäinen DCU-leffa taasen on Superman Legacy, jossa siis uusi Teräsmies. Viimeinen vanha DCEU-leffa puolestaan on Aquaman 2, joka tulee nyt joulukuussa. Mutta jatkossa Gunnin DCUssa Momoa kai esittää Aquamanin vihollista Loboa. Tuossakin aikamoinen floppivaara kun mikä idea on mennä nyt jouluna katsomaan kuollutta universumia.
Kävin mä uuden Kaurismäenkin katsomassa, vaikka sille tuskin jatko-osia ilmaantuu, eli on "kuollut universumi". Jos Aquaman 2 on hyvä leffa, se on hyvä leffa, ei siihen universumia tarvita. Ja jos se on huono, ei sitä universumi hyväksi muuta.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Kävin mä uuden Kaurismäenkin katsomassa, vaikka sille tuskin jatko-osia ilmaantuu, eli on "kuollut universumi". Jos Aquaman 2 on hyvä leffa, se on hyvä leffa, ei siihen universumia tarvita. Ja jos se on huono, ei sitä universumi hyväksi muuta.
No ehkä kuitenkin hieman eri asia tuo Kaurismäki vertaus kun kyseessä yksittäinen itsenäinen elokuva. Tämän Aquamanin kuitenkin pitäisi olla osa jatkuvajuonista elokuvasarjaa niin kyllä se vähän syö ainakin itsellä mielenkiintoa lähteä teatteriin kun tietää, ettei sille tule enää jatkoa eikä todennäköisesti loppuratkaisua. Olipa sitten miten hyvä elokuva tahansa.

Ja toki varmaan tuon jossain vaiheessa katson esim. sitten kun tulee Maxiin, mutta eipä nyt houkuttele ostaa kallista elokuvalippua näistä syistä.

Tämä siis on toki vain ja ainoastaan oma mielipide.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös