Hirvosen kompetenssi

  • 9 674
  • 83

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Eikös tiedotteessa lue, että Sihvosen sopimus on voimassa toistaiseksi. Ei tarvitse varmastikaan asiaa ihmeemmin pyöritellä, kun pystyy luetusta ymmärtämään ettei kyseessä ole välttämättä lopullinen ratkaisu. Erittäin hyvä merkki, että ollaan valmiina toimimaan kuten ennen kautta on kerrottu. Myös se, ettei mitään Teijo Räsäsiä edes haluta tänne raahata, on hyvä merkki. Jos Sihvonen ei onnistu pikaisesti muutoksen tuomiseen, voisi kuvitella suunnitelma b:n olemassa oloon.

Sihvosen otteista vastuullisena viime kaudelta voidaan muistaa kaksi peliä Hirvosen ollessa Tsekeissä. Kyseiset pelit olivat kauden parhaat, oli ansio sitten Sihvosen tai ei. Itse uskon yleisilmeen muutokseen.

Jotain pitää tapahtua myös pelaajapuolella. Joukkueesta puuttuu luovuutta ja maaliteko taitoa. Myös tappamisen meininki on ollut kadoksissa. Odotellaan mielenkiinnolla.
 

LäJa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Minäkin ymmärsin, että Sihvosen sopimus päävalmentajana olisi voimassa vain siihen asti kunnes sopiva korvaaja Hirvoselle löytyy.Tai ainakin tälläisen käsityksen sain, koska pelsujen kotisivuilla kerrotaan, että Sihvonen toimii päävalmentajana toistaiseksi...

Saa nähdä miten käy. Uudeksi valmentajaksi olisi tarjolla ainakin Jalonen ja Mälkiä. Itse olisin tyytyväinen jos Mälkiän kanssa saataisiin sopimus aikaan.

Korjatkaa jos muistan väärin, mutta eikö Sihvonen ollut viime kaudella jossain Lukko-pelissä päävalmentajana, kun Hirvonen oli kipeä? Ottelu oli muistaakseni Pelsuilta taktisesti melko hyvä ja taisi päättyä Pelicansin voittoon maalein 4-1. Mielenkiintoinen peli huomenna luvassa Espoossa... Tai sitten ei :)
 
Viimeksi muokattu:

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Viestin lähetti LäJa
Minäkin ymmärsin, että Sihvosen sopimus päävalmentajana olisi voimassa vain siihen asti kunnes sopiva korvaaja Hirvoselle löytyy.Tai ainakin tälläisen käsityksen sain, koska pelsujen kotisivuilla kerrotaan, että Sihvonen toimii päävalmentajana toistaiseksi...
Sihvonen on Hirpan korvaaja. Ulkopuolelta ei valmennusapuja etsitä. Kosonen sanoi, että mikäli tästä manööveristä ei ole apua, alkaa tapahtua pelaajapuolella.

Ike
 

gusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Reipas, Reipas-Lahti, Pelicans
Toivoisin tälle osastolle vähän positiivisuutta. Nyt on tapahtunut niitä muutoksia mitä olette koko ajan toivoneet ja heti ollaan teilaamassa uutta kaveria. Antakaa kyseiselle herralle mahdollisuus näyttää mitä osaa ja arvostelkaa vasta sen jälkeen.

Positiivisuutta ja malttia herrat. Pelicans on kumminkin se mitä meillä on ja meidän pitäisi olla siitä ylpeitä meni miten meni.
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Gusta, on luonnollista, että omia kannatetaan, mutta ihan yhtä luonnollista on, että samaista porukkaa ruoskitaan, varsinkin kun perseily on tän kautista tasoa. Toivoa aina saa, niinhän me tehtiin ennen kaudenalkuakin.

Mielestäni ensimmäinen kunnon ratkaisu meitin TJ:ltä. Oli sangen selkeästi havaittavissa, että kaljulla ei ollut mitään rotia touhussa ja se sitten näkyi kentällä. En sitten tiedä, onko SIhvosen nosto järkevää. Mielestäni ei ja tämän perustelen sillä, että jos miehestä oikeasti olisi johonkin, olisi sen luullut näkyvän myös kentällä. Hirppa oli räväkämmän tyylin edustaja ma muistan Pehmon mm. kritisoineen viimekaudella tilanteista, jossa Hirppa veti kassarin pois. Tietysti voihan meidän pehmo olla niin saamaton, että on jäänyt kokonaan jyrän alle kun Hirppa on käskyttänyt. Toisaalta mikäli näin on käynyt, en usko, että mies saa sen kummempaa aikaan tossa meitin kanalaumassa.

Itse tulkitsin tuon Kososen haastattelun siten, että tarkoituksella ei haettu ulkopuolista, mutta sekään vaihtoehto ei ole pois suljettu. Täysin oikea ratkaisu siinä mielessä, että pelin on selkeästi lähdettävä parempaan suuntaan, jotta pehmon jatko olisi perusteltua. Valmentajan vaihto ei ole mielestäni mitenkään korkealla prioriteeteissa vain sen vaihtamisen takia, mutta jos otteet ei parane, niin uutta miestä ruoriin. Kaanit vetää tällä kaudella sen verran isolla taloudellisella riskillä, että TJ:n on toimittava sen mukaisesti. Hirpan aikaansaama munaton kohellus ei tuo voittoja eikä pisteitä eikä vedä katsojia. Tämä asettaa taloudellisesti niin isot rasitteet, että moisesta taaperruksesta ei selvitä joten ratkaisuja on tehtävä.

Jos ajatellaan rosteria, niin mielestäni se on edelleenkin täysin kilpailukykyinen tarkasteltaessa niitä porukoita, kun sinne sijoille 8-10 tähtää. Porukassa on tarpeeksi kiekollista taitoa ja kovuutta, se vaan pitää saada esiin. Tämä tääsen vaatii oikean tyyppistä pelitaktiikkaa, joka paitsi sopii porukalle niin on myös vastustajalle ilkeä. TÄmän peluutuksen ja roolituksen tekee valmentaja joka tässä tapauksessa epäonnistui pahasti. Merkit oli näkyvillä jo viimekaudella, mutta hirppa pääsi vielö silloin luimuamaan "huonon" jengin taakse. Tällä kaudella materiaali on täysin pätevää, mies ei vaan saa mitään aikaiseksi. Joten ratkaisu kaiken kaikkiaan oli mielestäni toivottu, odotettu ja oikean suuntainen. Munaa ei ollut viedä hommaa täysin loppuun asti ja pehmo nostettiin vetovastuuseen, mutta toivon että tarpeen vaatiessa TJ on valmis hommaamaan myös uuden ykkösen.

Pelaajamateriaalista sen verran, että mielestäni ainoa perusteltava vaihdos on Topo. Mies ei ole kyllä esittänyt yhtään mitään. Todella pehmeää touhua verrattuna siihen, mihin periaatteessa avut riittää. Sezingerin pitäisin porukassa, sillä oli aika selvää, että miehellä meni sukset ristiin Hirpan kanssa. Tosin syytäkin oli kurinpalautukseen, mutta nykyisillä näytöillä Sezinger on vähintään yhtä hyvä vahvistus kuin Topo ja varmasti halvempi. Kuten jo ollaan huomattu, on tällä hetkellä jenkkilässä paljon "vapaata" pelaajamateriaalia, joka ei ole mahtunut NHL:ään. Samaten kun veroetu astui voimaan, niin jos Topolle saadaan jostain seura joka maksaa liksan, niin ei kun ukko kilometritehtaalle ja joku munakkaampi kanukki tms. tilalle.

Katsellaan, mutta nyt paljon toiveikkaammin kuin vielä eilen.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Viestin lähetti gusta
Toivoisin tälle osastolle vähän positiivisuutta. Nyt on tapahtunut niitä muutoksia mitä olette koko ajan toivoneet ja heti ollaan teilaamassa uutta kaveria. Antakaa kyseiselle herralle mahdollisuus näyttää mitä osaa ja arvostelkaa vasta sen jälkeen.

Positiivisuutta ja malttia herrat. Pelicans on kumminkin se mitä meillä on ja meidän pitäisi olla siitä ylpeitä meni miten meni.

Itse olen kannustanut kaikkia lahtelaisia lätkäjengejä kautta historian (eli mitä niitä nyt on ollutkaan) tappion ja voiton hetkellä. Tällä kaudella on kyllä koeteltu uskoa olan takaa, mutta silti lojaalisuus on säilynyt. Kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu..
 

NallePyh

Jäsen
Suosikkijoukkue
se lahtelainen
Mielestäni askel oikeaan suuntaan. Toivottavasti joukkue herää. Jostain muistan kuitenkin lukeneeni, että Pelicans maksaa Hirvosen palkan kauden loppuun? Tämähän voi olla joku tuulesta temmattu huhu, mutta jos se on totta niin Sihvonen jatkanee kauden loppuun. Ellei sitten vuokrata taas pelaajia muualle.

Off-topic:
Mistähän saataisiin yksi kappale rahamiehiä tyyliin Hjallis Lahteen? Lahti on mielestäni kuitenkin sen kokoinen kaupunki, että kyllä yhdelle jääkiekkojoukkueelle luulisi taloudelliset edellytykset löytyvän. Ei tarvitsisi (välttämättä) aina kauden alussa olla se, jolla on paperilla heikoin materiaali.

Mutta hei; sarjataulukossahan on vain yksi suunta: ylös.
 

Kamov Ka-50

Jäsen
Suosikkijoukkue
1977-1984 ZSKA
helvetti yli yks vuotta

En mitenkään pidä Sihvosta parempana valmentaja kuin hirppaa.
Fakta on että Hirppa itse scouttasi Sihvosen aikoinaan kakkosvalmentajaksi. Perusteluina Sihvosen valintaan oli hirpalla se, että miehet olivat olleet yhtäaikaa Vierumäellä suorittamassa valmentajatutkintoa ja Sihvosella oli ollut aina pelillisissä asioissa päinvastaiset mielipiteet mitä hirpalla oli.

Jos Sihvonen ei saa nostettua jo suohon haudattua joukkuetta, niin ehkä on turha kuvitella Mälkiän tai Jalosen astumista puikkoihin. Jorma on niin nuuka mies, että kun persnettoa tulee jokatapauksessa, niin sitten palkataan halvin mahdollinen, eli joku Arto Sirviön hintaluokkaa oleva valmentaja.

...ja loppusilaus:

"Hirvonen on vastaus ongelmiin -- Ei Hirvosta, ei ongelmia."
"Yhden valmentajan potkut on tragedia, mutta kahden valmentajan potkut on statistiikkaa"
 

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti NallePyh
Jostain muistan kuitenkin lukeneeni, että Pelicans maksaa Hirvosen palkan kauden loppuun?

Näinhän se asia tuppaa olemaan näiden pihallepotkimisien yhteydessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös