Hiihdon harrastajat Jatkoajassa

  • 236 343
  • 1 391

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä taas tuohon massaan ja suksen löystymiseen tulee, niin kyllä siinä pääsääntöisesti mies löystyy enemmän kuin suksi. Sitäpaitsi jos oikein muistan, niin mieshän rakensi tuossa juuri käytännössä omakotitalon lähes yksinään, niin että ei kai siinä läski mukana kerkeä?

Taisi fluoriparafiini olla Rex RCF-sarjaa, jollen väärin muista. Sillon kun nuo sukset hankin, painoin jotain 83 kg. Lopetettuani tupakoinnin kävi kuten lähes kaikille muillekin lopettaneille. Eli paino nousi huomaamatta liki kymmenen kiloa. Suksen jäykkyys pysyi samana, joten yhtälö ei enää toimi niin hyvin kuin aiemmin.

Lihakset tulee ja menee, läski on ikuista. Ei mulla rakennustalvena, siis viime talvena, paino juurikaan pudonnut. Iltamyöhään vetelin epäterveellistä ruokaa hevosen annoksen ja sitten nukkumaan. Pari kiloa karistui, mutta nekin palasivat korkojen kanssa rakennusprojektin päätyttyä. Nyt koitetaan suksia kilot kuutamolle. Joulun jälkeen on painoa lähtenyt hiihtämällä ja ruokavaliota säätämällä n. kuusi kiloa. Toinen mokoma vielä tavoitteena.

Ja mikä mukavinta, keli lauhtui yöllä todella mukavasti. Lämpömittari on aavistuksen plussalla, mutta lumi selväsi pakkasella. Toinen, uudempi pari luisti tänään erittäin hyvin. Jatkuisipa keli tällaisina vielä reilun kuukauden.
 

Fat Mark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Boston Bruins, Nott'm Forest
Olisiko silkka itsemurha lähteä 42km pituiselle perinteisen tyyliin laturetkelle, jos pertsaa ei ole hiihdetty tänä talvena vielä yhtään. Vapaalla tyylillä olen toki lykkinyt talvena aikana noin 250km ja lenkillä sekä salilla on tullut käytyä säännöllisesti, joten kunnon pettämistä en niinkään epäile. Epäilyttää vain se, että hiihto on jo kahden viikon päästä eli kauheasti aikaa perinteisen tyylin harjoitteluun ole. Sen verran kilpailuhenkinen olen, että ihan sunnuntai hiihtelyksi en viitsisi hommaa pistää.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olisiko silkka itsemurha lähteä 42km pituiselle perinteisen tyyliin laturetkelle, jos pertsaa ei ole hiihdetty tänä talvena vielä yhtään. Vapaalla tyylillä olen toki lykkinyt talvena aikana noin 250km ja lenkillä sekä salilla on tullut käytyä säännöllisesti, joten kunnon pettämistä en niinkään epäile. Epäilyttää vain se, että hiihto on jo kahden viikon päästä eli kauheasti aikaa perinteisen tyylin harjoitteluun ole. Sen verran kilpailuhenkinen olen, että ihan sunnuntai hiihtelyksi en viitsisi hommaa pistää.
Ihan sopiva haaste mikäli toimivat välineet löytyy. Laturetkien rataprofiilit ovat yleensä loivia/tasaisia joten kun vaan keskivartalo ja kädet ovat kunnossa niin tasatyönnöllä selviää jo pitkälle. Kyllähän pariin viikkoon palauttelee hitaammankin hiihtotavan mieleen. Muutama, pari kolme lenkkiä alle että löytyy lihakset joita ei vapaan hiihdossa tarvita. Pitävä suksi, parempi mieli.
 

Rööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisiko silkka itsemurha lähteä 42km pituiselle perinteisen tyyliin laturetkelle, jos pertsaa ei ole hiihdetty tänä talvena vielä yhtään. Vapaalla tyylillä olen toki lykkinyt talvena aikana noin 250 km...

Nääh, kyllä sieltä hengissä selviää, kunhan et lähde röyhimään heti alkumatkasta täböllä. Vapaan lykkiminen on aktivoinut yläkropan lihakset eikä se luistelu niin merkittävästi erilaista jaloillekaan ole pertsaan verraten, ettei siellä pitävällä suksella pärjää.

Kelit alkaa olemaan tuolloin aika haasteellisia, ainakin täällä pk-seudulla pertsaan, että siinä kannattaa olla voitelun kanssa tarkkana. Lämpötila muuttuu tuollaisen reilun neljänkympin "laturetken" aikana auringon paisteella lähes kymmenisen astetta, jos startti on varhain. Semi-aktiivithan tietysti tuollaisen lykkää siihen pariin timmaan, että se ei sikäli kerkeä muodostumaan ongelmaksi asti.

Kamik:
Joo, tuo Rex:in Rcf-fluori ei ole ihan yhtä liukas uudella pakkaslumella kuin Olympico-sarja, mutta kyllä ongelma varmaan on lähinnä suksessa. Tuo iltatankkaaminen on karvaan tuttua puuhaa mullekin, kun on ns. tilanne päällä.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikaa tappaakseni postaan helmikuun hiihtoraportin. Helmikuuhan oli kylmä, välillä suorastaan hyinen. Silti hiihtäjän veri veti ladulle. Luisto-ongelmien ja kylmyyden kanssa tapellessa lenkit jäivät kestoltaan suhteellisen lyhyiksi, vaikka tahtoa olisi ollutkin. Varpaat kohmettuivat usein noin tunnin hiihdon jälkeen, jolloin oli pakko lopettaa.

Helmikuu:
14 hiihtolenkkiä
264 hiihtokilometriä
ka 18,86 km/lenkki
17395 kcal

Ja pikakatsaus talven kokonaissaldoon:
28 hiihtolenkkiä
465 hiihtokilometriä
ka 16,61 km/lenkki
46739 kcal

Tavoitteena oli/on tuhat kilometriä, jonka saavuttaminen riippuu huhtikuun alkupuolen keleistä. Marras- ja joulukuussa laiskotti liikaa, muuten tonni olisi jo suksittu. Maaliskuu on edennyt mukavammin kuin aiemmat kuukaudet. Siitä myöhemmin.

Mitenkä muut hiihtäjät, joko on tuhat kilometriä taivallettu talven aikana?
 

scholl

Jäsen
Mitenkä muut hiihtäjät, joko on tuhat kilometriä taivallettu talven aikana?

Ei. Ei ole ikinä elämässäni lähimainkaan tapahtunut. Liikaa pakkasta ollut aiemmin talvella, jotta olisi edes 500 ollut mahdollista saavuttaa.

Kyllä laturetkelle voi mennä treenaamattakin. Kisa on eriasia.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo ei tonnia ole tullut täyteen, eikä tule. Tällä hetkellä on 750 km ja taitaa olla talven hiihdot hiihdetty. Nyt pitää keskittyä juoksemaan 3-4 kertaa viikossa ja pyöräilemään mahdollisimman paljon. Maastopyöräily kovilla koiranulkoiluttajien tekemillä polulla on äärettömän hienoa ja nyt siihen on vielä mahdollisuus.

Positiivista hiihdon kannalta oli, että Finlandiassa kulki paremmin kuin ennen ja kovatasoisessa kisassa sijoitus oli parempi kuin koskaan ennen. Vielä oli yli 160 parempaa hiihtäjää, mutta yllätys oli, että pystyi hiihtämään pertsaa 3.40-kilsavauhdilla, kun keli ei mikään supernopea ollut. Suksiin tuli panostettua vähän liikaa, kun hiotin ne ja ostin yli 200 eurolla voiteita kisaa varten. Kun ei mikään tykkipari ole, niin laskuissa taas jäi pulvereista huolimatta, mutta todella hiihdettävä pari vuorotahdilla on tärkeä, kun ei ylävartalossa ole liikaa voimaa. Saa nähdä tuleeko uusittua ensi kaudeksi kalustoa pertsalle, kun ainakin vapaan sukset pitäisi vaihtaa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Parhaina talvina on toista tonnia tullut hiihdettyä (kuten talvella 2008-2009, jota edelleen pidän viime vuosien parhaana hiihtotalvena Helsingissä, kun ei ollut pakkasia ja lunta riitti); tämän talven saldot ovat alle 600 km. Aika vähiin on jäänyt.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Mitenkä muut hiihtäjät, joko on tuhat kilometriä taivallettu talven aikana?

Just tuli siirreltyä sykemittarista tietoja koneelle. Näyttää tässä vaiheessa lukemia 889 km, noin suurin piirtein. En ole jaksanut kuljettaa Polarin huonosti toimivaa GPS:ää monellakaan lenkillä, joten suurin osa lenkkimatkoista on arvioita, toki tutuilla reiteillä tarkkoja sellaisia.

Viikko sitten hiihdin elämäni ensimmäisen massahiihdon, 58 km:n Pogostan hiihto tuli raavittua läpi. Keli ja suksi loistavat, mies kuin pystyynpaskannettu lapamato. Ei siis kulkenut, ei yhtään. Vitutti niin paljon, että vasta tänään seuraavan kerran olin ladulla. Eikä ainakaan paremmin kulkenut. Toki Pogostasta olin kuullut, että ei sinne "etelän herrat" lähde harrastelemaan retkihiihtoa, kun on niin syrjässä; sinne tulevat ne jotka hiihtävät kovaa. Mutta enpä silti olisi uskonut että sijoitus on noin paska ja keskimäärin porukka painaa kovempaa kuin minä. 70-vuotiaiden sarjassakaan en olisi sijoittunut kuin puolivälin tietämille.

Kun nyt talviloma kuitenkin alkoi ja mökki on vuokrattu noin 20 metrin päästä huippukuntoisista hiihtoladuista, niin kai se tonni pitää ensi viikon aikana kokoon raapia...
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maaliskuu oli ja meni ollen tavalliseen tapaan talven paras hiihtokuukausi. Kunnon kohoamisen huomaa parhaiten pidentyneistä lenkeistä.

Maaliskuu:
hiihtolenkkejä 16
kilometrejä 414
keskiarvo 25,88 km

Talven saldo maaliskuun jälkeen; 43 lenkkiä, 879 km ja ka. 20,58 km. Tonnia tavoitellaan vielä ihan vakavissaan, mutta kevät painaa päälle aika ikävästi. Menee sohjo-/vesihiihdoksi, mutta pohojalaanen ei pienistä vastoinkäymisistä välitä.

edit. sääennusteet näyttävät todella huonoilta hiihtoa ajatellen.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tänään kävin itsekin kääntymässä Oittaalla ja kyllä vähän heikolta tulevaisuuden hiihtokelit näyttävät ainakin E-Suomessa. Sikäli latu oli vielä ihan hyvässäkunnossa, mutta siinä missä vielä pari päivää sitten ladut olivat ihan priimakunnossa vastasataneen lumen jäljiltä niin eiliset vesisateet sitten veivät senkin pois.

Toisaalta taas latupohjat ovat varmaan parikymmensenttiset joten ihan heti pohja ei tule vastaan, mutta sääennusteen valossa kyllä hiihtopäiviä voi laskea jo sormilla.

Itse en ole kilometrejä laskenut, marraskuusta lähtien takana on n. 36 hiihtokertaa joten kilsoja lienee siellä 300 ja 400 välimaastossa. 4 Kertaa vielä voi olla mahdollista jos hiihtelisi jokaikinen päivä kun ei sada vettä, mutta tiedä sitten onko se tavoittelun arvoista...

Tuli ostettua uudet monotkin, kun vanhat olivat ihan hajalla mutta hieman nyt ihmetyttää monojen jotenkin "löysä" tuntuma, käytännössä piti ottaa puoli numeroa isommat monot koska pienemmät tuntuivat aivan liian isoilta mutta näissä monoissa sitten taas jotenkin tuntuu että jalkaterä liikkuu vähän turhankin vapaasti. Tiedä sitten miten paljon se oikeastaan vaikuttaa hiihtoon.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Paloheinän 1,8:lla hiihtää kyllä vielä kohtuukauan, jollei vettä sada, muilla voi olla tiukempaa. Eri asia, onko se sohjohiihto enää mikään nautinto. Vielähän tuolla viime vuonnakin oli melkein vappuna latu.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Mittari näyttää lukemaa 1060km hiihtokilometrien osalta joten pari sataa kilsaa enemmän kuin normaalitalvena. Jonkin verran enemmänkin voisi olla, pari viikkoa meni maaliskuun alussa flunssan kourissa. Flunssan takia tuli sitten tosin vähän kiristettyä tahtia ja parissa viikossa kiometrejä tuli n. 300 jonka jälkeen palasin normaaliin vajaan sadan kilometrin viikkoihin.

Eilen aamulla pääsi vielä hyvin hiiihtämään Jyväskylässä (37km lenkki) ja jonkinlainen mahdollisuus on että pakkasaamuja olisi ensi viikon lopulla tulossa. Voisi oikeastaan pitää huonommat luistelusukset vielä nurkassa sen varalta mutta muut sukset voisi pistää säilytyskuntoon ja viedä varastoon.
 

Rööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkä muut hiihtäjät, joko on tuhat kilometriä taivallettu talven aikana?

Juu, ei.

Olet kyllä kohtuu kovassa kunnossa noin niinkuin ylipainoiseksi kaveriksi, kun tuollaisia yli kahden kympän lenkkejä yhtenään heittelet. Kai se laardikin on jo väkisinkin tuossa tahdissa on sulanut?

Itselläni kilsoja on tasan tarkkaan 490. Se on kymppi vajaa asetetusta tavoitteesta ja ylittyy kyllä vaikka pelkällä purualustalla sen vikan kympin lykin. Talvi oli nyt sikäli pitkä ja luminen, että suoritus nyt ei ole kovin kummoinen. Helmikuu meni munille kurkkua potiessa, viikonloput ja vapaapäivät taas muun hurvittelun merkeissä. Positiivista on, että nyt jaksan heitellä 15 km:n lenkkejä jo ihan reippaalla rytmillä ja wassukin alkaa jo sujua kohtalaisesti. Turhan pitkiä välejä vaan on jäänyt lenkkien väliin. Useita viikon pausseja on talveen mahtunut.

Ensi talven tavoitteeksi 750 km. Jos sitä olisi vaikka niin reipas poika, että kävisi vähän kuntoilemassa jo ennen lumia, niin se startti ei sitten olisi niin tuskainen.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Eilen aamulla pääsi vielä hyvin hiiihtämään Jyväskylässä (37km lenkki) ja jonkinlainen mahdollisuus on että pakkasaamuja olisi ensi viikon lopulla tulossa. Voisi oikeastaan pitää huonommat luistelusukset vielä nurkassa sen varalta mutta muut sukset voisi pistää säilytyskuntoon ja viedä varastoon.

Olen sinua kilometreissä tuon 37 km:n lenkin verran jäljessä.. Missäs kävit Jkylässä? Olin viikonvaihteen reissussa ja kotiin tultua katselin auton ikkunasta noita latupohjia, aika pehmeiltä näyttivät. Ja kun ei taida edes yöksi pakastua + hiihtämään pääsee vasta töiden jälkeen = onkohan talven kilsat takana?
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olet kyllä kohtuu kovassa kunnossa noin niinkuin ylipainoiseksi kaveriksi, kun tuollaisia yli kahden kympän lenkkejä yhtenään heittelet. Kai se laardikin on jo väkisinkin tuossa tahdissa on sulanut?

No ei se ylipaino mitenkään huomattavaa ole. Joulun aikana pahimmillaan puntari näytti ~ 93,5kg, nyt noin kahdeksan kiloa vähemmän. Pituutta on about 180 cm. Vähän saisi vielä lähteä, mutta näyttää pahasti siltä, että talven kilometrit on suksittu. Tänään on satanut 40 mm vettä ja pian kaksi vuorokautta putkeen on ollut plussan puolella kahdesta kuuteen astetta. Ainakin pihat ja tiet ovat sulaneet ihan puhki, latua en tänään käynyt katsomassa.

Kävin vielä eilen ladulla, mutta tuskaista se taas oli. Pehmeä ja erittäin vetinen lumi imi suksea kiinni todella kovaa ja jatkuvasti olin mennä nenilleni. Talven saldo nyt 930 km, josta se kasvaa vain, jos on yöpakkasia ja hankikelejä.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Olen sinua kilometreissä tuon 37 km:n lenkin verran jäljessä.. Missäs kävit Jkylässä? Olin viikonvaihteen reissussa ja kotiin tultua katselin auton ikkunasta noita latupohjia, aika pehmeiltä näyttivät. Ja kun ei taida edes yöksi pakastua + hiihtämään pääsee vasta töiden jälkeen = onkohan talven kilsat takana?

Kotalampi-Mustalampi-Ladun maja maastoissa on noita kilometrejä tullut pääasiassa keräiltyä, kuten myös launataina. Nyt näyttää kelit aika huonoilta, Laajavuori lienee ainoa paikka missä latuja vielä ajetaan Jyväskylässä.
 

Rööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No ei se ylipaino mitenkään huomattavaa ole. Joulun aikana pahimmillaan puntari näytti ~ 93,5kg, nyt noin kahdeksan kiloa vähemmän. Pituutta on about 180 cm. Vähän saisi vielä lähteä, mutta näyttää pahasti siltä, että talven kilometrit on suksittu. Tänään on satanut 40 mm vettä ja pian kaksi vuorokautta putkeen on ollut plussan puolella kahdesta kuuteen astetta. Ainakin pihat ja tiet ovat sulaneet ihan puhki, latua en tänään käynyt katsomassa.

Kävin vielä eilen ladulla, mutta tuskaista se taas oli. Pehmeä ja erittäin vetinen lumi imi suksea kiinni todella kovaa ja jatkuvasti olin mennä nenilleni. Talven saldo nyt 930 km, josta se kasvaa vain, jos on yöpakkasia ja hankikelejä.

No en nyt oikeasti pulskaksi pojaksi epäillytkään. Muistuipa vain mieeleni, kun muuan mies lohkaisi melko mehukkaasti tässä samassa topikissa: "lihakset tulevat ja menevät, mutta läski on ikuista". Siitä kevennetty kuitti.

Joo, se on tarpeeksi märällä kelillä tuo hiihto kuin tempoisi saapasta suonsilmäkkeestä. Maiskahtaa potkun päätteeksi.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Täällä keskisessä Satakunnassa hiihtokelit on ihan mainiot, ainakin aamuisin. Iltapäivän +8 alkaa olla liikaa. Ladut ja luistelubaanat ovat aika roskaisia, mutta luisteluhiihtoa ne eivät haittaa. Yöpakkasen jälkeen oli ihan lentokeli ja tuollaisen runsaan 15 km/h vauhdin pystyi ylläpitämään tosi helposti.

Kokonaissaldo on tällä hetkellä 2331 km, ja ennätys talvelta 2006 taitaa paukkua helposti rikki (2381km), vaikka viime viikot olen jo himmaillut tahtia. Maaliskuun kilometrit jäi alle viiden sadan. Kuvaavaa tälle talvelle on ollut pitkä yhtäjaksoinen kausi. Ensimmäiset kilometrit vedin jo 10.11.2010. Nyt on menossa 22:s peräkkäinen kalenteriviikko, jolloin on kilometrejä kertynyt.

Jos hiihtokelit vielä jatkuvat, vyöhön pitää tehdä lisää reikiä; 74.8 kg:sta on lähtenyt 3.4 kg pois. Pituutta on 182 cm.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Espoon Keskuspuiston 10km eilen illalla (+4C).

Harmitti kun kaupunki oli juuri ajanut ladut mutta luistelu-ura oli jo aika kuoppainen jalan- ja tassunjälkien vuoksi. Pari koiraa jolkotteli irrallaan. No, upotti se joka tapauksessa hieman, mutta silti ottaa kaaliin se ettei voisi vielä hetkisen sieltä hiihtoladun keskeltä hurttien kanssa poissapysyä.

Koirien lisäksi "törmäsin" kahteen peuraan.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Vielä piti kolmekymppiä käydä tänä aamuna hiihtämässä mutta nyt saa kyllä riittää vaikka kyllähän Laajavuoressa vielä pääsee hiihtämään ensi viikon. Aika äkkiä keli kyllä muuttuu aamulla kun aurinko lämmittää.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika äkkiä keli kyllä muuttuu aamulla kun aurinko lämmittää.

Taivahan tosi. Eilen aamulla ehdin hiihtää reilun kympin ennen kuin pilvipeite hajosi ja aurinko alkoi pehmittämään latua. Yhteensä painelin puuttuvat kilometrit ja sain kuin sainkin tuhat kilometriä täyteen tänä talvena. Hiihdot on hiihdelty, vaikka lunta latupohjalla melko hyvin vielä olikin. Pohja tosin oli hyvin urainen, sillä kunnostus on lopetettu jo viikko sitten. Pohja antoi periksi muutamissa kohdin ja sauva upposi parikymmentä senttiä syvälle. Aamuisin olisi vielä hyviä kelejä, mutta työt estävät aamuhiihdot.

Talven saldo: 48 hiihtokertaa, 1000 km ja 9 kg painoa pois. Hyvällä syyllä voin taputtaa itseäni olalle, hyvä minä!

Ensi talvena uudestaan.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Hämmentävää kyllä Espoon keskuspuiston ladut ovat yhä hiihtokunnossa ja juoksulenkillä vieressä hiihti (latupohja ja ulkoilureitti menevät rinta rinnan paikoin) useitakin ihmisiä ja latu oli kuulemma ihan hyvä, ilmeisesti jopa niin hyvä että ihmiset kehtasivat siellä vedelläpriimaluokan Fischereilläkin.

Eli pitää ehkä huvin ja urheilun vuoksi käydä huomenillalla kiertämässä lenkkiä muutamaan kertaan.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Hämmentävää kyllä Espoon keskuspuiston ladut ovat yhä hiihtokunnossa ja juoksulenkillä vieressä hiihti (latupohja ja ulkoilureitti menevät rinta rinnan paikoin) useitakin ihmisiä ja latu oli kuulemma ihan hyvä, ilmeisesti jopa niin hyvä että ihmiset kehtasivat siellä vedelläpriimaluokan Fischereilläkin.
Eli pitää ehkä huvin ja urheilun vuoksi käydä huomenillalla kiertämässä lenkkiä muutamaan kertaan.

Joo hyvät olivat vielä keskuspuistossassa ladut. Eilen aamulla ne ajettiin vielä, mutta iltapäivällä sinne ei ole enää mitään asiaa pehmeyden vuoksi. Sitten tuo eilinen +10C saattaa jo alkaa hankaloittamaan asiaa. Priimaluokan Fischerit? Tarkoitatko niitä maailmancup Skating-suksia joissa reiät kärjessä? Ettemme vaan lauantai-aamupäivällä sattumalta törmänneet? :)
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Noniin, aloitetaanpas esinahanvenytyskilpailu nokittamalla hiihtokausi käyntiin. 10 km Ylläs-Hallin älyttömän pehmeällä ladulla.

Itse paikka yhä jumalan selän takana, mutta sinänsä lämpötila, ympäristö ladulla jne. ok sekä latuprofiili yhä mukavan vaihteleva. Mutta sitten se ladun kunto...ehkä pyhäpäivän yms. takia huolto oli jäänyt kokonaan väliin, parvella tasainen baana oli vielä ihan sellaisessa "loppukevään sohjo"-kunnossa ja ihan ok hiihdettävä, mutta alakerran latu oli etenkin ylämäissä aika lähellä hiihtokelvotonta. Mutta kyllä tuolla toisenkin kerran käynee, kunhan vain selvittää ensin vähän tarkemmin huoltoaikoja.

Edelliseen viestiini viitaten, 12.4 tuli tehtyä viimeinen hiihtolenkki viime kaudella, eli eipä tämä hiihtotauko järin pitkä ollutkaan tänä vuonna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös