Hiihdon harrastajat Jatkoajassa

  • 236 653
  • 1 391

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kertokaapa Lahden seudulla asustelevat, onko mitään mahdollisuuksia järjestää ensi lauantaina Finlandia-hiihtoa??? Onko siellä ylipäätään lunta niin paljoa?? Pisin matkahan on jo lyhennetty, mutta perutaankohan tapahtuma kokonaan??

Kysyy Lokakuussa jo ilmoittautunut
Ihme, jos peruvat koko kisan, koska se on taloudellisestikin todella iso päätös. Eilen käytiin Lahdessa hiihtämässä ja ei siellä lunta ihan liikaa ole, mutta jos on vaan pakkasta, niin uskoisin, että joku reitti kuntoon saadaan. Alla on kuitenkin kova jäinen pohja ja siinä päällä lunta sentti tai pari.

Hiihdimme urheilukeskuksesta Tapanilaan ja siellä vitosen lenkki ja sitten takaisin. Aika tervanjuontiahan se tuntui olevan ja kunnollista latu-uraa ei monestakaan kohdasta löydy. Roskaa on ladulla myös todella paljon, mutta on niitä Finlandioita aika huonoilla laduilla ennenkin vedetty läpi. Jos lunta ei tule yhtään lisää, niin tuskin 50 km reittiä mitenkään saadaan tehtyä. Itselle kyllä riittää ihan hyvin tällä kunnolla se 32 km, vaikka vähemmänkin.

edit. Nyt kun katsoo perjantain säätä, 3 astetta lämmintä ja vesisadetta, niin on aika skeptinen kyllä ton hiihdon suhteen. Vituttaa jos pitää liisterillä alkaa leikkiä, kun oma pertsan suksi on ihan purkkisuksi.
 
Viimeksi muokattu:

Birchman

Jäsen
Pirkan hiihto

Noniin elikkä 2.3 järjestetään Pirkan hiihto ja tässä hieman mietiskelin, että mikä mahtaa lumitilanne olla välillä Kankaanpää - Tampere? Onko mitään jakoa järjestää tuollaista massahiihtotapahtumaa?
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo nyt sitten hiihdetään Finlandia kuitenkin 50 km mittaisena. Ennusteita kun katsoo, niin todella nihkeää keliä lupaa. Voi unohtaa tänä vuonna hyvän ajan ja sijoituksen sekä ennen kaikkea hyvän olon. Todennäköisesti maalissa vaan vituttaa, niin kuin pari vuotta sitten.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pohjois-Karjalassa fantastiset hiihtokelit. Muutama aste pakkasta, luisto hyvä jne. Eilen vajaat parikymppiä tuli sujuteltua, juuri lähdössä vastaavalle lenkille. Toimii!
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tulipa käytyä vetämässä työpäivän lomassa Paloheinässä kymppi (4x1,8 ja 1x3), etenkin 1,8 oli hyvässä kunnossa, mitä nyt hieman pehmeänä. Kolmonenkin oli luisteltavassa kunnossa, mutta vaatinee vielä vähän laittoa, lunta on niukasti (ei nyt silti niin, että kiviä paistaisi lumen seasta) ja latua ei ole ajettu.

Aurinko paistoi pilven välistä, puut olivat lumisia ja hiihto kulki, eli jäipä aivan loistava fiilis kauden ekasta hiihtokeikasta.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itse hiihdin kahdesti Paloheinän femman alkuillasta pertsasuksilla, ja hyvin toimi se pohja. Ajettua latua ei ollut, joten ihan sunnuntaimenijänä ei varmaankaan pertsaa kannata lähteä sitä lenkkiä hiihtämään, mutta tässä kun on kilometrejä kohtuullisesti takana, ihan hyvin kulki luistelupohjaakin laskien ja nousten. Kiva keli.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkos kellään tietoa Keravan Keinukallion latutilanteesta? Vien tyttären nimittäin synttäreille niille kulmille huomenna ja lastenkemujen aikana olisi hyvää aikaa käydä silpasemassa pieni lenkki. Ja perinteisellä olisi hinku mennä.
 

TmiT

Jäsen
Suosikkijoukkue
<Your ad here>
Viime lauantaina hiihtelin appiukon välineillä 15km perinteistä Uudenkaupungin hiihtoputkessa. Piti perkele ajaa lähes 500km hiihtämään (toki en nyt ihan pelkän hiihtämisen takia matkustanut), mutta minkäs teet kun ei ole välineitä itsellä. Oli kyllä todella hauskaa hiihtää pitkästä aikaa, vaikka hiihtoputken maisemat ja ladut nyt mitään hilpeitä olleetkaan. Seitsemän-kahdeksan kilometrin jälkeen alkoi tekniikkakin palautua mieleen, pääsi hiihtämään kuin joskus ennen wanhaan.

Kait tässä on aloitettava säästökuuri, jotta raaskii ostaa itselle kunnon välineet.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kait tässä on aloitettava säästökuuri, jotta raaskii ostaa itselle kunnon välineet.

Kannattaa todella ostaa kunnon sukset. Jos yhtään enemmän aikoo hiihtää, markettikamoilla saa vain vitutuksen aikaan, kun ne eivät kestä ja ovat kaikin puolin lusuja. Kevättarjouksista saattaa saada alle parinsadankin kyllä jo ihan laadukkaita suksia.
 

TmiT

Jäsen
Suosikkijoukkue
<Your ad here>
Kannattaa todella ostaa kunnon sukset. Jos yhtään enemmän aikoo hiihtää, markettikamoilla saa vain vitutuksen aikaan, kun ne eivät kestä ja ovat kaikin puolin lusuja. Kevättarjouksista saattaa saada alle parinsadankin kyllä jo ihan laadukkaita suksia.

Juu, tämä on tiedossa. Meinasinkin hyökätä juuri kevään suksimarkkinoille. Nuorempana (peruskoulu- ja lukioaikaan) tuli hiihdettyä melko aktiivisesti, joten mitään cittarisuksia en todellakaan ole hommaamassa.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Äsken tuli heitettyä järven jäällä vähän pidempi, noin 15 kilometrin lenkki reilussa tunnissa. Hiihtokansaa oli liikkeellä kuin pipoa: varmasti toista- ellei kolmattasataa tuli vastaan kuka naama, kuka selkä edellä. Sää on mitä mainioin, joten suositella voin! Toisaalta kun sopivasti sattuu, saattaa tuuli vähän hidastaa menoa. Itselläni alkoi loppupuolella huutamaan ojentajat ja reidet leipää, kun piti painaa suoraan vastatuuleen pelkkään vassua. Sen kun ottaa reittivalinnassa huomioon, niin jäällä on juuri nyt mukava hiihtää!
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Parin viikon paussin jälkeen kävin taas tänään ladulla. Kymppi taittui melko mukavasti osittain pehmeällä latu-uralla. Kevyessä lumisateessa luisto ei ollut aivan paras mahdollinen, mutta kelvollinen kuitenkin. Vielä ehkä kolmisen viikkoa hiihtokelejä jäljellä, mikäli kevät normiaikaan saapuu.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokos hiihdon harrastajat ovat lopettaneet kautensa, kun ketjussa on niin hiljaista?

Tänään hiihtelin mukavassa pikkupakkasessa ja loistavan kirkkaassa auringonpaisteessa mökkijärven jäällä. Lunta jäällä oli melko vähän, joten sauvat eivät oikein hyvin purreet jäähän. Muuten voisi sanoa, että unelmailma ulkoilla ja hiihtää. Tosin liian kirkas keli ilman aurinkolaseja sai aikaan mojovan päänsäryn, joka poistui päiväunien aikana.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Jokos hiihdon harrastajat ovat lopettaneet kautensa, kun ketjussa on niin hiljaista?
Itse asiassa vasta eilen aloitin, kun kotipuolessa kaunis ilma ja järven ympäri menevä latu houkuttelivat miehen suksien päälle. Itse sukset olivat jotkut lukioaikaiset rimpulat. Voitelupurkit olivat kadonneet (ja voiteluhalut samoin), joten vauhdin hurmasta ei ollut kyse. Mutta varmasti kävi tehokkaasta liikunnasta - olkapäät ainakin ilmaisivat, että "hei, meitä rasitetaan". Jään päällä kun ei kummoista lumikerrosta ole. Tosin lunta on sen verran, että luistelutyylillä ei jaksa kauaa hiihdellä.

Mutta mukava liikuntamuoto. Ja väriä tarttuu poskipäihin mukavasti. Joten sinne vaan sivakoimaan, tytöt ja pojat, ennen kuin on liian myöhäistä. Tällaisia kelejä (aurinkoisia) ei ole tänä talvena turhan usein ollut!
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Eihän sitä vielä lopeteta! Tuossa parina päivänä on ollut aivan hemmetin hyviä hiihtosäitä, jäällä on ollut todella hyvä painaa menemään. Eilenkin siinä viiden korvilla oli aivan loistava mennä auringonlaskussa kovaa kyytiä kalliorantojen vierustoja varsinaisista latu-urista piittaamatta.

Jäällä on siis sellainen tilanne, että pinnassa on sentti pari pehmeää ja liukasta lunta, joka luistaa todella hyvin. Sen alla sitten kovempi kerros, johon sauva puree kuitenkin loistavasti. Luisto ja tuntuma on siis erittäin hyvä meneepä sitten missä tahansa. Tuuli saattaa paikoitellen vähän hidastaa menoa, mutta tasaisella mennessä se pieni vastus on vain hyväksi. Nyt tosin pyryttää lunta parhaillaan aika sankasti, mutta jospa se tuosta vielä iltaa kohti kirkastuisi.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Saariselällä tuli hiihdettyä tämä viikko, yhteensä plakkariin noin 100 km. Latuverkostohan on siellä loistavan laaja ja monentyyppistä latua löytyy. Itse ostin alennusmyynneistä luistelusukset ja sivakoin sitten niillä. Kyllähän tuosta taas innostui, joten täytynee vielä täällä pääkaupunkiseudullakin lähteä jotain hiihtolatua etsimään.
 

sjuttonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, bostonilaiset, italofutis
Tämän kauden hiihtomittarissa on nyt vajaa 300 kilometriä, hieman enemmän kuin edellisinä vuosina. Parit leikkimieliset kilpailutkin on tullut kierrettyä. Hyvällä kelillä hiihto on kyllä ylivoimaisesti hauskinta kuntourheilua, ja erittäin tehokasta myöskin.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kausi tuli tänään avattua. Hyvässä kunnossa oli Lahden maastot, vaikka vähän lunta olikin tullut päälle. Miehen kunto ei sitten ollutkaan niin hyvä. Hieman yli tunnin jaksoin hiihtää ja kilometrejä vajaa 15. Verenmaku suussa jo muutaman kilometrin jälkeen, kun tuli yliarvioitua voimat. Tarpeeksi hiljaa ei osaa mennä.

Toivottavasti lumet nyt ei heti sula pois. Tällä viikolla voisi mennä vielä uudestaan kokeilemaan ja aloittaa pikkuisen rennommin.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Hyvässä kunnossa oli Espoon Oittaan ladut jo tänään kun kävin kympin verran sivakoimassa. Maanantaina oli vielä varsin nihkeää lumimyräkässä mutta tänään jo luistoakin hieman löytyi. Tulipa samalla näytettyä aiemmin syksyllä muuttoapuna ollelle kaverille, joka sukset nähtyään totesi että "noita et muuten sitten täällä tartte". Eihän tuo meno kovin helppoa kyllä ole, kun kunto on päässyt alkusyksystä jo hieman rapistumaan, ja lakeuksien miehelle tuollaiset pitkät jyrkät ylämäet tahtovat vielä aikamoista myrkkyä olla.
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Eilen tuli avattua hiihtokausi tuossa läheisiellä ladulla. Kolmesti heitin reilun kahden kilometrin lenkin. Yllättävänkin kevyesti meni. Latu oli suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta valitettavasti lenkkeilijät ja koiranulkoiluttajat käyttävät tuota myös ahkerasti, joten siellä on ikävästi kengänjälkiä jne. Toivottavati kelejä riittää tänä talvena. Viime talvena en käynyt muistaakseni kertaakaan suksilla.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tunnin verran Paloheinässä ja saldo viitisentoista kilometriä. Hieno luisto, sääli että lähipäivät pilaavat ladun. Pitoa ei ollut kyllä nimeksikään, joten suunnitellun pertsan joutui vaihtamaan luisteluun, mutta luisto hoiti tämän. Mahtava laji, kuten aina.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pikku hiljaa alkaa jo syyhyttää ladulle pääsy. Lauantaiaamuna lennetään Kittilään ja viikon verran olisi aikaa keräillä kilometrejä. Ainoa pieni kysymysmerkki on tällä hetkellä nuha, joka alkoi pari päivää sitten. Nyt vaan C-vitamiinia ja Finnrexiniä naamaan, jotta lauantai-iltana olo on riittävän hyvä ladulle. Tarkoituksena on vetää viikon aikana noin 200 kilometriä, joka on onnistunut kohtuu helposti kolmena edellisvuonna. Levillä latuja on vain 17 km, mutta pari vuotta sitten sahattiin 4,5 km:n tykkilumipätkää edestakaisin 265 km edestä viikon aikana, joten pääasia on, että ladulle pääsee.

Etelässä ei tullut viime talvena hiihdettyä kuin kaksi kertaa, joista toinen oli Finlandia-hiihto. Toivottavasti tänä vuonna olisi vähän parempi talvi. Auto kieltämättä helpottaisi hommaa, koska julkisilla laduille kulkeminen on liian aikaa vievää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös