HIFK - Tappara to 22.9.2005

  • 22 292
  • 114

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pärde kirjoitti:
Pari helppoa sisään, ...

Pari helppoa? Istuin poikkeuksellisesti A-katsomossa ja olin hyvin linjalla siinä ekassa maalissa. Tappara-pelaaja ohjasi kiekon alaspäin Askin nenän edestä. En minä sitä millään helppona maalina nähnyt. Mieluummin mahdottomana kiinniotettavana.

Unohtui äsken: Jere jumalauta. Vaikka kuinka tappio vituttaa, olit moukka, toistan, moukka, Pohjolan "ottelun vakuuttaja" -palkinnonjaossa. Ensin ei mies meinannut mennä palkintoa hakemaan ja laittoi kentän reunalla odotelleen yhteistyökumppanin edustajan noloon tilanteeseen. Kun vihdoin haki kunniakirjan, otti sen vetelästi vastaan ja nakkasi heti kaverin edessä sen laidan yli. Kyseessä oli, hyvä Jere, kuitenkin työnantajasi yhteistyökumppanin katsojille järjestämästä kilpailusta, johon tekstiviestittelee katsojat. Ei ehkä ihan järkevää käytöstä joukkueen kapteenilta. Toivottavasti toimistolta mies saa edes ojennuksen moukkamaisuuteensa tältä osin. Kovis saa olla, muttei tyhmä. Tappion hetkillä mitataan ammattilaisuus, varsinkin joukkueen kapteenilta. Saatanan tunari.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Senior kirjoitti:
Vaikkei IFKsta vastusta ollutkaan, näytti Tapparan peli yllättävän valmiilta ja kurinalaiselta. Matsku on tasainen, mutta laaja. Teillä on kelpo veskarikin.

Allekirjoitan tämän. Tappara jauhoi todella tappavasti, vaikka osa tästä vaikutelmasta meneekin IFK:n totaalisen surkeuden piikkiin. Lehdon ei tarvinnut montaakaan huippupelastusta tehdä, mutta suoriutui urakastaan kiitettävin arvosanoin.

Kun täällä taas kuitattiin kahvapuheet provoina, jatkan hieman omaa tekstiäni aiheesta. Tappara ei todellakaan kahvannut paljon. Tämä ei olisi ollut edes mahdollista, sillä se olisi vaatinut IFK:lta systemaattista hyökkäyspeliä suuremmassa mittakaavassa. Ja IFK oli tosiaan niin paska tänään, että mailassa ja vastustajassa roikuttiin kiinni enemmän kuin liikaa.

Siltikin, niinä harvoina kertoina kun Tappara joutui pelaamaan puolustuspäässään kiekottomana, koko juttu oli sitä tuttua ja turvallista Rautakorpea: pidä kiinni mailasta, revi paidasta ja roiku kiinni miehessä. Eikä tästä vihelletty mielestäni ollenkaan tarpeeksi.

Schnabel näytti tosiaan tänään T-O-D-E-L-L-A paskalta. Itse ehdin ottelun aikana jo toivoa, että Pena pitäisi kiinni Benysekistä, ja pistäisi Schnabelin hiuksista vittuun, sitten kun on hyökkääjiä tarjolla. Jos tässä oli kaikki mitä Schnapilla oli tarjota, bye bye.
 
JUHUU!

HIFK:lla omassa päässä todella kontrolloitua peliä. Annetaan vastustajan pyörittää, mutta parhaalta maalintekosektorilta ei laukauksia juurikaan tule. HIFK:n hyökkääjät auttavat puolustusta hyvin Tony Salmelaista lukuunottamatta. Puolustuksessa joka tilanteessa ollaan kokoajan iholla ja pelataan loppuun asti...

...Tosiasiassa. Täysin paskaa peliä molemmissa päissä ja vielä siinä päiden välissä oli kuitenkin, jos mahdollista, vielä huonompaa peliä. Kiekon hallittu ylöstuominen tuottaa todella pahoja ongelmia. HIFK puskee päälle ja läpi väkisin, vaikka kaikkihan sen tietää, että siitä ei pääse. Yksin kuljetetaan keskialueen läpi, sitten kun pitäisi laukaista, niin syötetään 4 vastustajan pelaajan taakse paikkaan, josta ei muutenkaan tulisi maalia, tai edes maalitilannetta. Puolustuksessa jätetään tilanteita ja kaksinkamppailuja järjestäen kesken, puolustuksen keskeltä vastustaja tuo kiekon lähes jatkuvasti omalle hyökkäysalueelleen. Jengissä on fyysisiä pakkeja (Karalahti, Benysek, Schnabel, jossain määrin Saarinen), mutta silti se kiekko ensin aina hyökkäysalueelle tavalla, jolla HIFK ei ole saanut kiekkoa ylös viiteen vuoteen paria poikkeusta lukuunottamatta. Sitten kun kiekko on saatu HIFK:n puolustusalueelle, maalin edessä on vähän väliä joku vapaana. Miksi? Etenkin Jere oli mielestäni tänään löysä omassa päässä. Schnabel piti usein oman miehensä maalin edustalla, ei edes keskittynyt mihinkään muuhun, niinkuin ei pidäkään. Hyökkääjät auttavat todella laiskasti omassa päässä, Tony Salmelainen oli lähes ainoa valopilkku hyökkääjistä omassa päässä. Loistavaa taistelua. Hyökkäyksiä ei saada rakennettua, vaikka kiekko saataisiinkin hyökkäysalueelle. Jotenkin kiekko pelataan aina pakille ja sitten jauhetaan ja kukaan ei voi laukoa. Kuinka silloin voi pärjätä? Jos ei ammu, ei voi tehdä maalia. Rönnistä en sano mitään muuta, kuin sen, että Rönnin takia HIFK ei tänään hävinnyt, vaan sen takia, että aina ei edes yritetty niin paljoa, kuin tässä liigassa pitäisi (tai siltä se näytti).

Muutamia huomioita:

Eetu Holma: Voi vittu mitä tämä jääkaappi tekee HIFK:ssa? Puolustuspäähän niin laiskaa pelaamista, että olisi pitänyt viltittää jo ensimmäisen erän loppupuolella. Oli muistaakseni kolme kertaa kentällä, kun Tappara teki maalin ja kaikissa lopetti pelaamisen kesken. Jos kaveri ei olisi niin iso, ei varmasti pelaisi HIFK:ssa tai välttämättä edes koko SM-liigassa. Tai sitten rooli on väärä, mutta taidot eivät riitä edes tämän hetken HIFK:ssa kahteen ensimmäiseen ketjuun. Kentän huonoimpia tänään. Eikö sittenkään ole löytynyt sitä motivaatiota?

Tony Salmelainen: Pelaa niin hienoa kiekkoa. Tekee töitä molempiin suuntiin, omaa pelisilmän ja kädet. HIFK:n paras pelaaja tänään.

Janne Hauhtonen: Itselleni ollut pettymys jokaisessa pelissä, jonka olen nähnyt (Jokerit, Ässät ja Tappara). Kovasti hehkutettiin, että on niin maan loistava aloittaja, mutta en nähnyt tänään yhtään tärkeää aloitusvoittoa. Muutenkin ollut mielestäni heikko odotuksiini nähden. Ja yksi mikä jäi mieleeni: Pitäisihän nyt kaverin tajuta, ettei siinä siniviivalla käännytä luistelemaan ja kikkailemaan siniviivan mukaisesti keskialueen puolelle, kun tietää aivan varmasti, että sieltä kaverit ovat tulossa kohti hyökkäysaluetta.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Senior kirjoitti:
Pari helppoa? Istuin poikkeuksellisesti A-katsomossa ja olin hyvin linjalla siinä ekassa maalissa. Tappara-pelaaja ohjasi kiekon alaspäin Askin nenän edestä. En minä sitä millään helppona maalina nähnyt. Mieluummin mahdottomana kiinniotettavana.

Aivan. Tämä oli omastakin mielestäni vaikea kiinniotettava (B-päädystä katsottuna). Sitä seuraavat kuitenkin, varsinkin viimeinen maali, olivat vähän niin ja näin. Haluaisin nähdä niistä hidastukset nauhalta, mutta tuollainen fiilis paikan päällä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk

Cracker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän niinku ässä matsissakin >ottelun alussa Hifk:n pelissa oli ideaa ja se mielestäni toimikin. Mielestäni ottelun kulminaatio piste oli ikävä kyllä jo helpohkosti uponnnut 1-2 maali ja varsinkin ekan erän Tapparan 2 seuraavaa maalia.

Ottelu oli ohi käytännössä 1 erän jälkeen, sen jälkeen Ifk:lla ei mielestäni löytynyt enää "selkärankaa" kääntää ottelua.

Kahvaaminen:
Kyllä sitä oli 1 erässä, mutta ei matsi siihen ratkennut.

Dumari:
Rönn oli tuttua rönniä, mutta ei matsi siihen ratkennut.

Parasta matsissa:
Hodarit & fani katsomo E 9 & B2

Edit.lukhäjrnies
 

Taasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat
Muiden kommentteja lukematta ja juuri kotiutuneena:

- Schnabel: Mitä helvettiä, mihin se harjoitusmatseissa pelannut äijä on hävinntyt?
- Hyökkääjät: Niin, mitkä hyökkääjät... Argh!!!

Summa summarum: jos meillä olisi toimiva hyökkäyyskalusto niin
puolustus ei joutuisi niin koville (ja pihalle) kuten tänään?
Nooh, tämä olin minun näkökulmani.

Ai niin, semmoisen kummallisuuden taisin ensimmäisessä erässä
havaita että HIFK taisi voittaa suurimman osan aloituksista? Oliko
se vain harhaa? En ole moiseen tottunut pariin vuoteen...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lupasin itselleni, etten käy koko kauden aikana yhdessäkään otteluketjussa, koska ne ovat aikalailla erilaisia kuin vielä muutama kausi sitten. Oma tasoni otteluketjuissa on noudattanut samaa kaavaa ilman muuta, joten on tauon paikka. Arvelin kuitenkin, että poikkeustapauksissa teen Jatkoajan perinteiset: "mä en enää koskaan.." + seuraus "mä tein comebackin, eiks oo kivaa, oliks hei kaikilla ikävä!?". Madon asteelle vajoten lataan ensimmäisen poikkeuksen jo 4. kierroksella, mahtavaa! Mutta syykin on selvä: Tappara.

Olen satavarma, että keskustelun pääaihe pysyy lujasti HIFKin huonoudessa, joka olikin käsinkosketeltavaa. Maalivahtimme päätti antaa 1-0 johdon valahtaa längistä 1-2:een ja pikapuoliin taululla luki 1-4. Vaihdoimme maalivahtia. Hän jatkoi siitä, mihin edellinen lopetti. Surkein mv-kaksikon esiintyminen yhden ottelun sisällä miesmuistiin. Mutta: Tappara oli helvetin hyvä! Sääli, että rämpivä kotijoukkue himmensi tätä tosiasiaa.

Tapparahan on pitkään ollut kömpelö ja kahvaava vitsi. Tänään ryhmä oli häkellyttävän kurinalainen, loistavasti liikkuva (nimenomaan viisikkoina!) ihka oikea jääkiekkojoukkue, joka varmaan vanhasta muistista B-katsomon iloksi blokkasi pari kertaa kärkikarvaajaa näytöstyyliseen klassiseen dieselmalliin. Ihanaa, perinteitä! Muuten Tappara ei ehtinyt kahvata, koska se a) piti kiekkoa b) vei peliä c) teki maaleja. Kaiken kaikkiaan pitkään kiekkoa seuranneelle illan kulminaatiopiste tuleekin tässä, tämä on t-paidan paikka: "Olen nähnyt HIFKin häviävän kotihallissaan LUISTELUSSAKIN Tapparalle". On samantekevää oliko HIFKillä ottelun alussa halua taklata ja olla iholla, olihan sitä. Mutta mitäs teet, kun kaveri luistelee alta? Kärppäleiriläisenä huolestuisin Tapparasta jo nyt. Rautakorpi-Makkonen on paha kaksikko, todella paha. Ja missä nämä kirvesrinnat ovat keväällä, jos/kun meno on näin herkkää jo syksyllä? Ja mitä, jos nämä hankkivat vielä vahvistuksia?* Mää ja Tapparan mies! Me and the tomahawk kid! Ugh!

* vahvistus = ulkopuolelta joukkueeseen hankittu tasokas, usein maailmanluokan pelaaja. Käsite on aika tuntematon stadilaisessa jääkiekossa nykyään. Löytyy myös hakusanalla "Caloun" , "Bednar" tai vastaava
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
L4E kirjoitti:
Täältä näkyvät ...

Tänks L4E.

Illan "isoa kuvaa" (copywright JHag) kuvaa hyvin Jatkoajan toimituksen antamat IFK-tähdet:
Tony Salmelainen***
Tobias Salmelainen**
Peter Freiberg*

Joukossa kaksi A-junnua. Hyvin menee, mutta menköön.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Senior kirjoitti:
Joukossa kaksi A-junnua.

Joista toinen on tsekki = ulkomaalaispaikalla. Ja HIFKillä ei olisi varaa menettää häntäkään. Olikos jollain vielä lisää suolaa? Mulla ois aika makee avohaava.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JHag kirjoitti:
Mulla ois aika makee avohaava.

Palstaa lukee myös lapsiväki, joten pysytellään vaan, ihan matalana, poissa noista "avohaava" -jutuista.

Yritän varoa tekemästä "svantecarlosmixuja", mutta kieltämättä illan show meni komedian puolelle. Voi vain toivoa, että se herätti ajatuksia IFKn seurajohdossa avaamaan lompakon nyörejä väkevin elkein.

ps näin Schnabelin illalla ekaa kertaa, enkä osaa vielä ristiinnaulita kaveria. Ns "lukematta yhtään edellistä viestiä tästä ketjusta."
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voiko käydä vielä pahemmin?

Tässä nämä kymmenen kommenttia:

1. Tappara oli todella hyvä. Rautakorpitotalhokia esiintyi vain ekan erän alussa, kun HIFK vielä jaksoi jotenkin taistella. Siinä Rönn teki pari tyhmää mokaa. Tappara on myös ottanut oppia TPS:ltä, joutsenlentoja oli pari kappaletta. Muuta sillä ei ollut suurta merkitystä ottelun kannalta.
2. Kaski maalia laittaisin Häppölän piikkiin. Hävittyjä aloituksia omassa päässä 100-0 ja niistä maalit Tapparalle.
3. En syyttäisi Jannea kokonaan maaleista. Tappara pääsi täysin vapaasti purjehtimaan puolustuksen läpi Jannen nenä alle. Missä oli meidän puolustuspeli ?
4. Tyhmää vaihtaa maalivahtia. Sheddeniltä moka. Miksi laittaa Tomppaa kärsimään. Tilanne oli kaverille mahdoton, ja antoi vaan pahaa makua suuhun, ja epävarmuutta.
5. Tapparan peli on todella valmista. Ekan erän puolenvälin jälkeen näytöstä.
6. Olin sitä mieltä, että Ässä-peli oli huono, tämä oli vielä pahempaa.
7. Hauhtonen nappasi kyllä aloituksia kohtuullisesti. Häppölä ei. Tämä oli musta päivä Häppölälle.
8. HIFK:ta vastaan on helppoa pelata. Kohtuullisella karvauksella menee peli puuroksi heti. ns. suorat avaukset jäävät pakkien persuksiin tai vastustajan lapaan. Huoh! Kiekon menetyksiä omalla alueella oli tänään varmasti n. 3-4 per vaihto. Jos vaihto on n. 1,5 min. niin se tarkoittaa yhteensä n. 45 kpl, eli kiekonmentyksiä abt. 150 kpl........:o(
9. Täältä nouseminen kestää kauan, ellei Tomppa ole aivan mieletön mv, ja vahvistukset luokkaa Peter Forsberg.
10. Freiberg oli pirteä, kuten tietysti Toni Salmelainen. Jerguksen Pohjolavakuuttajakäyttäytyminin oli pohjanoteeraus. Käyttäytymiskoulutukseen siitä. MARS!

Ainoa pelko juuri nyt on se, että Shedden ei jaksa tätä katsoa ja häipyy.
Saa nähdä miten Kalpaa hoidetaan, seuraava kotiottelu on samaa kyytiä kuin tänään, kun perunapeltojen kerholaiset saapuu Nordikseen.
Via Dolorosa jatkunee marraskuulle asti.....:o(
 

scholl

Jäsen
RoopeS kirjoitti:
4. Tyhmää vaihtaa maalivahtia. Sheddeniltä moka. Miksi laittaa Tomppaa kärsimään.

Viime vuonna olin katsomassa HIFK-Tappara 7-1 matsin muistaakseni A2:ssa ja silloin päiviteltiin sitä, että miksi valmentaja ei päästä molaria piinasta ja päästä häntä vaihtopenkille. On liian veemäinen diili joutua väijymään koko matsia maalin suulla, jos kenttäpeli on tuota tasoa. Molempi huonompi tilanne siis coachille. Ja olisihan 1-4 tilanteessa joukkue voinut vielä parantaa.
RoopeS kirjoitti:
10. Freiberg oli pirteä

Niin ja ansaitsisi jatkossakin näyttöpaikan, mutta kun vie eu-pelaajana ulkkarikiintiötä niin on syytä olla antamatta näyttöpaikkoja, koska tarvitaan niitä hankintoja ja pian. On muuten jännä se, että "mun kaveri on lätkäpelaaja, ulkkarit vie sen duunin" itkijät eivät täällä jatkoajassa ole havainneet sitä, että vaikka Turun Inter on täynnä ulkomaalaisia niin suomalaisiakin futaajia vielä löytyy ja muiden joukkueiden ei ole ollut pakko palkata runsain joukoin ulkomaalaisia. Freiberg on muuten itse asiassa avain tohon EU-kiintiömuutokseen. Joku vaan maksamaan Juha Rantasilalle fyrkkaa siitä, että hoitaa Freiberg vs. SM-liigakeissin, jos ei muuten saa pelata. Olisi kyllä oikein, että joku kokeilisi nyt miten hommassa kävisi. Aika epäreilua joka tapauksessa Freibergia kohtaan nykyinen tilanne. Jos äijä on ollut jo jostain 15 vuotiaasta asti HIFK:n junnuissa niin sille ei passin takia ole tilaa nousta liigaporukkaan ja sen takia sieltä jatkossa nostetaan todennäköisesti joku huonompi pelaaja.

Tänään ei edes vituttanut tuo matsi juurikaan. Alussa otti päähän se, ettei HIFK meinaa päästä edes hyökkäysalueelle ja se, että peli oli seisovaa kuin mikä, mutta kun sekava tilanne oli tiedossa ja toinen oli parempi niin tuli vaan fiilis, että hohhoijaa ennemmin kuin vitutus. Viime kaudellahan oli kauden alussa se tilanne, että vastustajan veskarista tehtiin aina se sankari. 50 torjuntaa ja HIFK ei saa maaleja aikaiseksi. Siihen vielä päätteeksi Lundellilta yks imaisu (vastustajalla yhteensä 1 hyökkäys) ja mennään rankkarikisaan, jossa IFK häviää laatujengeille tyyliin Ässät. Silloin vitutti ja paljon kun käveli autolle.

Huonommaksi tilanne ei enää voi mennä, mutta kun meillä toissa kaudellakin oli vain yksi kenttä, joka teki maaleja niin jos pari huippunimeä tulee Salmelaisen rinnalle niin voidaan nousta vielä taistelemaan hyvästä runkosarjasijoituksesta. Ja kun muutkin ehkä petraavat pudotuspeleihin (Järvinen-Hirso-Vihko ketju oli 03/04 pleijareissa hyvä) niin ties miten vielä käy. Eteenpäin on mentävä.

Huolestuttavaa on tietysti toi yleisömäärä. Koskakohan viimeksi on jääty tollaiseen lukemaan kuin mitä 5600 on. Vastassa oli kuitenkin ihan pätevä jengi.

Lopuksi voisi vielä todeta, että haastattelujen perusteella Shedden vaikuttaa kyllä rehelliseltä ja ihan fiksulta valmentajalta, eikä edes näytä sellaiselta epärehelliseltä pölynimurikauppiaalta kuin miltä Eaves näytti. Toivotaan, että Shedden saa HIFK:n kondikseen ja viihtyy täällä pitkään.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
punasydän kirjoitti:
Eetu Holma: Voi vittu mitä tämä jääkaappi tekee HIFK:ssa? Puolustuspäähän niin laiskaa pelaamista, että olisi pitänyt viltittää jo ensimmäisen erän loppupuolella.

Mitens viltität kun ei ole tilalle ketään muuta kuin kädetön ylihypetetty umpisurkea mestispakki. Harvoin tunnen jääkiekkoa katsellessani myötähäpeää IFK-pelaaja seuratessa, mutta eilen sekin nähtiin.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tappara näyttänee olevan terästä, sillä pelaaja-arsenaalin leveys takoi seittemän kassia Lundell/Askey -kaksikon taakse. Ei vakuuta oikein nämä IFK:n maalivahtihankinnat, joten UTJ:aa huutelen edelleen... Miksi sitä ei laiteta, saatana??
 

Marek#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SaPKo
Olihan eroa kahdella jengilla kun yöllä ja päivällä.

Aika komeita merkkausvirheitä omassa päässä. Mutta onnittelut Tapparalle komeesta voitosta ja kiitos nöyryytyksestä. jos tahti jatkuu tota menoa niin suht kirkkaita mitaleja ripustellaan keväällä takatukkaJukan jengille....Schnabel, mitä se äijä tekee tuolla jengissä, en tajua en...

Mutta onneksi voi taas kerran turvautua vankaa kliseeseen, "tästä on vain yksi suunta ja se on ylös päin".

Nyt Pentti ne loput fyrkat jakoon ja nopeesti....
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Fiilis on vain sellainen, että täällä kovasti mainostetut kaksi vahvistusta eivät riitä tätä joukkuetta nostamaan mihinkään. Hyökkääjissä meillä on tällä hetkellä 1 kahteen eka kenttään taidollisesti kuuluva pelaaja, jolloin tarvitsisimme siis jo 5 hyökkääjää. Itse voisin mielihyvin luopua ulkolaisista puolustuksessa ja maalilla ja palkata tilalle hyökkääjiä. Sitten verkot vesille kotimaisen puolustajan hankkimiseksi jostain, ei ole helppo tehtävä, mutta jotainhan pitäisi yrittää. Näin siinä käy kun talvella ja keväällä homma ryssitään.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
ultrar kirjoitti:
Fiilis on vain sellainen, että täällä kovasti mainostetut kaksi vahvistusta eivät riitä tätä joukkuetta nostamaan mihinkään. Hyökkääjissä meillä on tällä hetkellä 1 kahteen eka kenttään taidollisesti kuuluva pelaaja, jolloin tarvitsisimme siis jo 5 hyökkääjää. Itse voisin mielihyvin luopua ulkolaisista puolustuksessa ja maalilla ja palkata tilalle hyökkääjiä. Sitten verkot vesille kotimaisen puolustajan hankkimiseksi jostain, ei ole helppo tehtävä, mutta jotainhan pitäisi yrittää. Näin siinä käy kun talvella ja keväällä homma ryssitään.

Matsista ei oikeastaan juuri lisättävä aiemmin sanottuihin => Tappara oli jokaisella pelin osa-alueella huikeasti HIFK:ta parempi. HIFK oli sanalla sanoen paska. Ei ole vaikea päätellä kumpi leiri on ollut oikeassa kesän ajan "mixu-tikistit" vai "Isakssonistit". Harmi, että se meni taas kerran näin päin. Mutta ei kait se HIFK:ssa muuten voisi mennäkään. Moberg varmaan taputteli pelin jälkeen käsiään huutane "GOOD OLD TIME HOCKEY IS BACK IN TOWN!!!!" Frankin HIFK:n leimallisin piirrehän on viimeiset 15 ollut nimenomaan häviäminen ja tärkeimmällä hetkellä itsensä alittaminen.

Mutta mitä tulee tuohon lainaamaani pätkään, niin olen täysin samaa mieltä siitä, että kahteen ekaan ketjuun tarvittaisiin näiden ekojen matsien perusteella tuo 5 uutta äijää, minimissäänkin 4 (jos Luttinen ihmeen kautta löytäisi uusien vahvistusten rinnalla viime kauden tasonsa). Hauhtonen ei todellakaan ole kahden ensimmäisen ketjun pelaaja. Onneton puukäsi ja nyhvertäjä, jolta näkyvää kiekollista roolia taitaa olla turha odotella. Lisäksi alempiinkin ketjuihin tarvittaisiin vähintään 2-3 kokenutta liigajyrää tuomaan rutiinia ja oman pään pelin varmuuttaa, jotta vastustaja ei pitäisi tuollaista maali-iloittelua. Joten hankintalistalla pitäisi olla 6-9 hyökkääjää, jos mitaleista haluttaisiin taistella. Tosin seuran johdon tietäen, ei haluta. Kyllä olisi se Niko Mikkolakin todellinen vahvistus tässä jengissä.

Ja entäs puolustus?? Huh-huijaa, ei vastaa teot nimilistaa. Erityisesti eilen erottui tsekkoslovakian Snappi, mutta hänestä tarkempi kuvaus miehen omassa ketjussa.

Askeyta en vielä tuomitse, mutta jos eivät otteet muutu Thomas-tasoisiksi, niin ei hän joukkuetta pysty yksin pelastamaan.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kiitos Tappara! Tuli eilen kausikorttikin tienattua! Pelasin "isolla kädellä" Tapparaa eilen.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Selitys ?

Yöni nukuttua, olen tullut myös siihen tulokseen, että HIFK.n peli on erityisen sekaisin senkin takia, että Sheddenin pelitapa ei ole vielä iskostunut pelaajiin. Tämä on tietysti itsestäänselvä asia. Doug ei ole ehtinyt toimia valmentajana monta viikkoa, ja meidän nuorella rosterilla on vielä Alpon ja Aran opit selkäytimessä.

Sheddenin pelitapa vaatii todella hyviä avauksia pakeilta. Doug on analysoinut rosterimme teoriassa oikein. Pakisto on parempi kun hyökkääjistö. Ja meillä on itseasiassa 3 pakkia jotka kykenevät kiekolliseen peliin. Jergus, Pasi ja Hank. Eli näitten kaverien pitäisi pystyä avaamaan pelin pitkillä suorilla syötöillä. Hyökkääjien lapaan! Vastustajamme on vain kovalla karvauspelillä pystyneet estämään nämä aloitukset, koska mainittujen kolmen kaverin pakkiparit eivät ole riittävästi pystyneet auttamaan näitä kiekollisia pakkeja. Kun tämän lisäksi hyökkäjillä on selviä ongelmia syöttöjen vastaanottamisessa on tiedossa ongelmia. Herää siis kysymys onko pelitapa oikea. Tähän pelitapaan kuuluu myös kova taklauspeli ja hyvä oman maalin eduspeli. Nämä molemmat on myös sekaisin. Vähänkin nopeampi vastustaja, niin olemme todella lirissä.

Shedden valittaa, että kaverit välillä sooloilevat liikaa. Totta, mutta toinen puoli on se, että ne harvat kerrat kun Salmelainen, Hauhtonen tai jopa Hirso eilen piti kiekkoa yli 5 sekuntia, syntyi myös ottelun vaarallisimmat tilanteet Tapparan maalilla. Toinen puoli on tietysti se, että paljon tuhoisampaa jälkeä olisi syntynyt mikäli kiekko olisi liikkunut kaverilta toiselle. Mutta se ei taas onnistu kun liike on mikä se on.

Meidän piti saada vauhtia, suoraviivaista peliä ja taklauksia. Samalla luvattiin, että HIFK tulee olemaan v-mäinen vastustaja kenelle tahansa ja, että meidän maalin edessä ei ole mukavaa olla. Eilen epäonnistuttiin kaikilla näillä osa-alueilla. Onko meidän kavereilla uskonpuutetta, onko sisäiset erimielisyydet ja tyytymättömyys pistämässä päänsä esille. Nyt otetaan myös mittaa Sheddenistä valmentajana. Onko hän maineensa mittainen kaveri, saako hän nostettua HIFK.n suosta. Vaikeampi tehtävä on hänellä ainakin kun naapurin Wadella. narreilla on sentään jokunen kädellinenkin rosterissaan.

Edessä on kivinen tie, mutta jokainen matka alkaa yhdellä askeleella. Seuraava suuntaa Kuopioon.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Se alkoi hyvin. Ensimmäiset pari minuuttia näytti aivan hyvältä. Pukka kahvaroi itsensä jäähylle. Roikkuminen pois ja Salmelainen ja Karalahti näyttivät jälleen, että ovat pelimiehiä.

Mitähän tosta lopusta sanoisi. Paskin HIFK ikinä? Ei se nyt ainakaan kaukana ollut. Takaumat meni takaisin siihen yhteen lätäkön takaa tulleen valmentajan aikaan vajaan 10 vuoden päähän, vaikka niiden pitäisi kai mennä jonnekin 60-luvun loppuun. Näin ainakin uskoin olleen tavoitteena, vaikka eilen jäin pikkasen empimään.

Laitetaan homma pakettiin näin. Mietin toisella erätauolla pitäisikö käydä ostamassa broileri ...

... ehkä sellainen pitää oikeasti hankkia. Hevosen pää voisi myös toimia sopivana herätteenä :)

No hätä. Se oli pahin peli tähän mennessä, mutta ei tätä kautta vielä ole hävitty. Jokeritkin on aika kaukana takana, myös tuloksissa. Seuraavaa peliä ei kyllä pitäisi hävitä ...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
RoopeS kirjoitti:
Yöni nukuttua, olen tullut myös siihen tulokseen, että HIFK.n peli on erityisen sekaisin senkin takia, että Sheddenin pelitapa ei ole vielä iskostunut pelaajiin. Tämä on tietysti itsestäänselvä asia. Doug ei ole ehtinyt toimia valmentajana monta viikkoa, ja meidän nuorella rosterilla on vielä Alpon ja Aran opit selkäytimessä.

Mihin muuten perustuu tämä mieliala, jossa jotkut jopa pelkäävät Sheddenin lähtevän kesken kauden? Milloin valmentaja voidaan asettaa vastuuseen nimenomaan siitä pelitavasta, jolla joukkue pelaa? Kyllähän kuka tahansa pystyi jo kesällä vilkaisemaan HIFKin rosteria ja todeta miten sillä pitäisi pelata, että pisteitä tulee edes silloin tällöin, mutta sen toteuttamiseen vaaditaan ammattitaitoa. Eikö Sheddeniltä voida pikkuhiljaa odottaa näyttöä jo tuonkin suhteen? Miksi hän on monien viestien perusteella koskematon? Kyseessä on kuitenkin alasarjavalmentaja a la Ted Sator, ei todellakaan mikään Scotty Bowman.

Ihan mielenkiinnosta, vailla vittuilun häivää, kyselen.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
lintu kirjoitti:
Kelasin ekan erän juuri läpi, enkä todella enää yhtä paljoa kahvaa nähnyt kuin paikan päällä. Jos olisin himassa matsin Canalilta katsonut, en olisi vetänyt tuollaista itkuraivaria kahvaliigasta mitä nyt tein. Ehkä minut on aivopesty kun todella näin ihan helvetisti kahvaamista paikan päällä, kiekoton mies vedettiin myös aina pois pelistä. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä että Tappara kahvasi.

Katsoin myös itse ottelun Canalilta ja ensimmäisen erän haukoin henkeäni, kun kahvara ei kahvannutkaan. Jossain vaiheessa 2. erää muistin, että yleensähän Tapparalla on (Rautakorven aikana) ollut tapana koukkia (vähintään) yhtä kiekotonta miestä, jolta näin olleen saadaan vauhti pois eikä hänelle kannata syöttää. TV:ssähän yleensä kuvataan sitä kiekollista pelaajaa. Tätä kyseistä pelaajaa siten myös katsoja seuraa eikä välttämättä huomaa kiekottoman pelaajan estämistä. Estäminen ei välttämättä edes näy kuvassa. Myös tuomarin on vaikea nähdä tällaista estämistä, kun sitä kiekkoakin tulisi välillä seurata. Olisiko aika siirtyä kahteen erotuomariin?

Tästä kyseisestä ottelusta olen kuitenkin jäävi sanomaan, kahvasiko Tappara vai ei. En heitä edes veikkausta asiasta. Tämä vain tuli mieleen matsia katsoessa.

Eipä sinänsä, kyllä Tappara voittonsa ansaitsi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
RoopeS kirjoitti:
Shedden valittaa, että kaverit välillä sooloilevat liikaa. Totta, mutta toinen puoli on se, että ne harvat kerrat kun Salmelainen, Hauhtonen tai jopa Hirso eilen piti kiekkoa yli 5 sekuntia, syntyi myös ottelun vaarallisimmat tilanteet Tapparan maalilla.

Ehkä hänen peliajatuksensa on perikanadalainen kiekko päätyyn ja halukkaat perään. Muuta ei kyllä voi toivoakkaan kun käsiä hyökkäyksessä on tasan kaksi eikä nekään kuulu keskushyökkääjälle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
The Nikkari kirjoitti:
Tästä kyseisestä ottelusta olen kuitenkin jäävi sanomaan, kahvasiko Tappara vai ei. En heitä edes veikkausta asiasta. Tämä vain tuli mieleen matsia katsoessa.

Ei Tapparan tarvinnut kahvata, koska olivat koko ajan kaksi potkua HIFK:ta edellä. Olisivat toki voineet kahvata jäljessä olevan HIFK pelaajan rinnalleen, jotta ei olisi ollut niin helppoa tehdä maaleja. Eivät näin kuitenkaan ryökäleet tehneet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös