HIFK-SaiPa ma 27.3.2006

  • 38 051
  • 299
Johannes kirjoitti:
Ei uhkapeliä kannata vielä noin aikaisin pelata, ellei vastustajalla ole jäähyä samaan aikaan. Ei kukaan valmentaja ota tuossa vaiheessa vielä maalivahtia pois 2 maalin tappioasemassa. Pitää luottaa vielä 2-3 minuuttia oman joukkueen tekemiseen ja kavennusmaaliin, jos pelataan 5-5 kiekkoa. Mälkiä munasi ja se on sillä sipuli. Saa toki olla eri mieltä.

Toisalta IFK:lla oli erittäin vahva jakso alla ja sputnikien päät painuksissa. Lisäksi alla oli pitkä ja kuluttava alivoima. Tasakentällisin Saipa ei saanut mitään aikaan siihen mennessä. Tuskin olisi tosin saanut sen jälkeenkään, ellei olisi saanut heppoista ylivoimaa loppuun, josta Nylander tekikin maalin. Sen jälkeen Saipa vasta kunnolla heräsi, mutta valitettavasti hieman liian myöhään.

Edelleenkin siis, Mälkiä teki ainoan oikein ratkaisun, joka vaan ei tänään toiminut. Eri mieltä saa toki olla.
 

Juulia

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa. Sympatioita ei muille heru...
scholl kirjoitti:
Itse olen sitä mieltä, että se oli ainoa oikea ratkaisu siinä tilanteessa. IFK teki kolme maalia putkeen, saipalaisilta painuivat kypärät niin jäällä, vaihtoaitiossa kuin fanikatsomossakin. Aikalisä ja veskari pois olivat mahdollisuus näyttää pelaajille, että vielä on mahdollisuus päästä peliin mukaan. Ilman sitä en usko, että olisi tullut enää minkäänlaisia kavennuksia, vaan viimeiset 5 min olisi nuhjattu keskialueella maaleitta.

No joo, ehkä. Toisaalta Viitaluoma olis voinut tehdä sen av-maalin ja jätkät olis saanut lisävirtaa siitä. Ja meidän huikean suuri faniryhmä. Edelleen sanon, että olen erittäin pettynyt näihin, jotka kesken erän lähtivät menemään. Valitettavasti fanibussi starttasi vasta pelin jälkeen. No, itsehän en bussilla tullut kun täällä Etelä-Suomessa asun.

Mutta tämä peli on ollutta ja mennyttä. Huomenna pelataan Lappeessa, valitettavasti en pääse sinne. Joten toivon, että SaiPa voittaa huomenna.
Ja jos ei voita, niin miun elämä ei siihen lopu. Ensi kaudeksi sama meininki astetta kovemmalla mieluusti, niin taas pitkälle mennään. Tosin huomenna tulee se voitto. SaiPa haluaa näyttää kotiyleisölleen, että pystyvät kauden aikana edes kerran voittaa HIFK:n \o/
 

bizkit78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Vielä Salmelaisesta..se tuskin on filmaamista jos luistimen terät on vaan niin heikossa hapessa. Niistähän ei tietääkseni tullut jäähyä. Turha sitä 5 min. jäähyä on sen enempää spekuloida. Saipa olis voinu ratkaista pelin jo monta kertaa läpiajoissa. Näin tällä kertaa, hyviä vääntöjä. Toivottavasti ei huomenna tulis mitään ylilyöntejä ettei taas Muukkosen ja kumppaneiden tarttis tehdä mitään fiaskopäätöksiä. Fakta on kuitenkin se, että tällaisella pelillä kattila kiertää Stadin hyvin hyvin kaukaa. Saipalle tunnustus hyvästä tsempistä! Viitaluoma jyrää!
 
Birkku kirjoitti:
Kyllähän se tappio meitä kaikkia harmittaa, mutta eihän yhden virheen takia tuon tason pelimiestä pois olla potkimassa. Sitä paitsi Neiti Hirsollakin oli aika iso osuus tuon vitosen hankkimisessa.

Niimpä. Olisi kannattanut lyödä niin, että Hirsolta ei olisi tullut verta!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
punasydän kirjoitti:
Niimpä. Olisi kannattanut lyödä niin, että Hirsolta ei olisi tullut verta!

Niin...eikös sitä poliisikoulussakin opeteta, että pitää hakata niin ettei tule jälkiä.
(kohta mä saan bannia)
 

BigRedFamily

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
#26 kirjoitti:
SM-liigan pellestä avauduin jo hänelle tarkoitetussa ketjussa, joten ei siitä sen enempää.

En kyllä löytänyt kirjoittamaasi juttua pikku Kristianista, joka otti mallikkaasti turpaansa Patrik Lostedtilta Mikkelissä...
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Sydäntä lämmittää nähdä, miten hyvää huolta HIFK pitää cheerleadereistaan. Yhdestä neidistä saattoi jo yhdellä silmäyksellä todeta, että tuon tytön ei varmasti ole tarvinnut jättää yhtään ateriaa väliin vaan hän on kyllä aina saanut nälkänsä tyydytettyä. Onneksi nykyään ei pihistellä kustannuksissa.

Kaukaloväkivallasta en haluaisi puhua, sillä nämä pehmeät arvot ovat tärkeämpiä, mutta on se silti ihmeteltävä, miten Lostedt sai vain kaksi minuuttia törkeästä sikailustaan, joka olisi voinut johtaa jopa kuolemaan. Lostedt oli kuin sadistinen keskitysleirin johtaja. Kuin Jarkko Ruutu! Tämä ei kuulu jääkiekkoon! Mielestäni Doug Sheddenin ja Pentti Matikaisen pitäisi välittömästi esittää julkinen anteeksipyyntö ja lähettää delegaatio kaikkiin mahdollisiin paikkoihin levittämään jääkiekon ilosanomaa, johon tällainen silmitön väkivalta ei kuulu. Sitten heräsin ja kysyin itseltäni, miksi ja mistä Lostedt sai väkivaltaisuusjäähyn. Sitten katsoin hidastusta. Sitten en nähnyt mitään muuta kuin pientä painia ja tuikeailmeisen Tikkasen. Sitten tunsin itseni eksyneeksi. Sitten näin Jari Levosen luottamusta herättävät kasvot ja taivaaseen kurottavan käsivarren. Sitten kaikki oli taas hyvin.

Vihko muuten sanoi ennen peliä, että ylilyönteihin hän ei missään nimessä tule sortumaan, sillä joukkue on etusijalla ja ottelussa kova panos tms. Näinhän se on, ja harkitun kylmäverisesti hän sitten ottelussa varmistikin voiton omalle joukkueelleen. "Vittu mie en ainakaan istu ton vieressä", sanoi SaiPa-pelaaja linja-autossa, kun Joonas Vihkon näki.

Miksi sympaattiselle SaiPalle aina käy lopulta kalpaten? Miksi Tony Salmelainen kaatuu aina? Miksi Peter White on olemassa aina? Miksi Malmivaara loukkaantuu televisiossa aina? Miksi tällä palstalla itketään aina kovempaa kuin ikinä missään koskaan? Ah, niin paljon kysymyksiä, niin vähän aikaa.

PS. Ketkä näistä pelaa Jokereissa ensi kaudella?
 
Viimeksi muokattu:

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Birkku kirjoitti:
Kyllähän se tappio meitä kaikkia harmittaa, mutta eihän yhden virheen takia tuon tason pelimiestä pois olla potkimassa. Sitä paitsi Neiti Hirsollakin oli aika iso osuus tuon vitosen hankkimisessa.

Jep, Hirso on niin taitava että se filmasi naamansa verta. Sitä ei moni pelaaja osaa. Kelaa nyt, Hirso sai naamansa auki ihan pelkällä tahdonvoimalla!
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
ahal kirjoitti:
Juuri näin. Tuolla pelillä IFK ei mestaruutta voita.

Näillä peleillä HIFK juuri voi mestaruuden voittaa. Uskomalla omaan juttuunsa, vihaamalla häviötä ja kääntämällä tiukat pelit lopulta itselleen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ihan akateemisena keskusteluna, edelleen saa olla eri mieltä.

Maalivahdin voi ottaa pois 5 minuuttia ennen loppua, jos järjestää ensin hässäkän, jossa jäällä on vain 3 tai 4 pelaajaa molemmilla joukkueilla. 5-5 kiekkoiltaessa ei kuudes kenttäpelaaja mv:n tilalle ole kovinkaan suuri lisäys omaan hyökkäysvoimaan, kun vastustajalla on kuitenkin ne tavalliset viisi pelaajaa jäällä puolustamassa. Mälkiä pelasi sellaista uhkapeliä, jossa etu oli HIFK:lla. Minusta sellainen ei ole koskaan järkevää, mutta jotkut pitävät pelamisesta isolla riskillä.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Levosen tuomiot puhuttavat... Mielestäni Schnabelin taklaus muuttui vaaralliseksi siinä vaiheessa kun Paakkarinen päätti kääntyä laidan puoleen sen sijaan, että olisi jatkanut matkaa eteenpäin. Fyysisesti pelaavat pakit ajavat omassa puolustuspäässä taklaukset aina loppuun, kysykää vaikka Bergiltä tai Väänäseltä. Valitettavasti sm-liigassa on tapana pyöriä kun kaukalopallossa vielä laidankin vieressä. Joku tuomari ei olisi antanut rangaistusta ollenkaan.

Vihkon tilanne oli suora kopio viime torstain pelistä. Levonen varmaan toteaa lehdille että "tätä oli haettu ja nyt kaveri jäi kiinni..". 2+2 olisi voinut antaa myös mutta kai Levonen ajatteli että rähinä on valmis jos Vihko jää vielä kentälle.

Hauhtonen on ihan yössä. Canalin kommentaattori Koivulla oli ehdotus että jännittää ja suorittaminen ei ole rentoa ja sitä myöten peli väkinäistä. Toivottavasti rentous löytyy huomiseksi...
 

atsku

Jäsen
Frankie kirjoitti:
Salmelainen tuli toisessa erässä vauhdilla Saipan alueelle ja kiersi Kudrocin kun reimarin, sitten Salmelainen harhautti vielä nopealla suunnanmuutoksella Saipan toisen pelaajan ja oli pääsemässä hyvään vetopaikkaan, mutta tässä vaiheessa Kudroc oli jo ehtinyt isku etäisyydelle, ja sai kahvattua Salmelaisen nurin. Selvä jäähy.
Katoppas tilanne uudestaaan nauhalta. Kudroc painoi Salmelaisen mailaa takaapäin, kun tämä yritti laukaista. Tony oli huonossa asennossa ja kaatui. Kudroc jäähylle. Väärä tuomio. Täysin Levosen linjan mukainen tuomio, mies oli pihalla kuin lumiukko tänään. Harmi että Hifkin tähdet ovat kohdillaan, sillä tämän päivän voitto oli säkää (Vihkon 5+20min). Noh, kerho pudottaa punaiset kotikisulit kuitenkin, joten ei minua harmita ollenkaan. Onhan se neljäs sijakin paras kehä kolmosen jengeistä. ;)
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Fist of God kirjoitti:
Hauhtonen on ihan yössä. Canalin kommentaattori Koivulla oli ehdotus että jännittää ja suorittaminen ei ole rentoa ja sitä myöten peli väkinäistä. Toivottavasti rentous löytyy huomiseksi...

Ihan yössä ollut Hauhohtonen keräsi tehot 0+2, mitäs sitten kun Hauhtonen ei enää ole "yössä". Ei vaan, oikeassa olet. Todella väkinäisen näköistä peliä Hauhtoselta.
 

Hevonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
IFK voitti tänään itseluottamuksensa ansiosta. Missään vaiheessa peliä ei hädän päivää ollut. Puolustus pelasi harkitusti ja rauhallisesti. Tasoitusmaalia tehtiin hartaasti. Joonas Good Night Sleep Tight Vihko tuskin katsoikaan neiti Kimiä, joka maassa ollessaan jyrsi neitimäisillä kynsillään haavan. Tämän seurauksena IFK ratkaisi seitsemännen voittonsa SaiPasta Rouva Fortunan avustuksella. Lopuksi sirkusapina Lostedt käytännössä raiskasi SaiPan taitopelaaja Harri "yritin kyllä kohottaa" Tikkasen laitaa vasten. Saakohan Haba nukuttua yöllä?

IFK menestyy itseluottamuksella ja se uskoo omaan tekemiseen. Se on voittamisen kulttuuria Pohjois Ameriikasta. SaiPa ei yksinkertaisesti löydä sitä tarvittavaa rypistystä voittoon vaikka lähellä onkin. Ehkä syy sitten onkin kun Lostedt saa meuhata kentällä, Tony kaatuilee, tuomarit syrjivät eikä etelässä ollut tarpeeksi lunta..Syitä voidaan miettiä sitten kesälomalla, 7-0 ei nimittäin kauaa päde. 8-0 on oikea ja oikeutettu tulos tämän kauden kohtaamisista. Kiitos IFK!

Loppuun vielä, uskon IFK:n pelin parantuvan jatkossa, mutta aivan takuulla jatkopelitkin voitetaan puolustuksen kautta ja yhden maalin turvin. Mutta sehän ei ole oikein.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
wizmerlin kirjoitti:
Eli yrität kertoa minulle, että Joonas Vihko teki oikein kun häntä harmitti jokin asia ja hän, nojautuen ideologiaasi, "haki oikeutta" kopauttamalla vastustajaa mailalla päähän?

Kirjoitit (vaikka se osaltaan kohdistui tapaus Vihkoon) seuraavaa:

"Koiruuksien kostaminen fyysisesti vahingoittamalla toista pelaajaa on mielestäni perseestä aina ja poikkeuksetta."

Johon vastasin:

"Muista, että tämä on vain sinun mielipiteesi, ei mikään yleispätevä ja universaali totuus (joskaan itse en edes usko "univeraaleihin lainalaisuuksiin" moraalin tms. saralla). Tarkoitan edellä olevalla lähinnä sitä, että toisinaan on kaukalossa "haettava oikeutta" vaikka se rikkoisikin sääntöjä."

Voi tulkita tämän siten, että tarkoitan tässä kohdin tapaus-Vihkoa tai tapauksia yleisesti ottaen koska kuitenkin tekstissäsi viittaat "aina ja poikkeuksetta". Omassa ideologiassani otetaan huomioon vallitseva tilanne, mikä Vihkon tapauksessa ei anna oikeutta "oikeuden hakemiselle" koska se ei ole pelillisesti järkevää mutta on tilanteita jossa hyväksyn täysin oikeuden hakemisen (tosin omalla kohdallani raja menee mailan käytössä, se on peliväline jota käytetään vain kiekon pelaamiseen) tietyissä rajoissa ja tällainen raja voi olla esim. nouto, mv:n ajelu tai kova taklaus - omassa ideologiassani ei ole puhtaiden taklausten osalta mitään taklaajan vastuuta olemassakaan vaan silloin kun taklataan niin taklataan kunnolla riippumatta taklattavasta.

vlad.
 
Viimeksi muokattu:

efektimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Hevonen kirjoitti:
Lopuksi sirkusapina Lostedt käytännössä raiskasi SaiPan taitopelaaja Harri "yritin kyllä kohottaa" Tikkasen laitaa vasten. Saakohan Haba nukuttua yöllä?

Tuskin saa, miettii varmaan koko yön että sai olla sirkusapinan kanssa samaan aikaan kaukalossa. Harvalla kai siihen on mahdollisuus.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Hevonen kirjoitti:
Lopuksi sirkusapina Lostedt käytännössä raiskasi SaiPan taitopelaaja Harri "yritin kyllä kohottaa" Tikkasen laitaa vasten. Saakohan Haba nukuttua yöllä?
"Raiskasi" Hmm...tai noh toisaalta IFK...ruåttalaiset. :)
 

Darius

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muita viestejä lukematta yritän muutaman hajanaisen muistikuvan julkiseen jakeluun luoda. Lappeenrantalaisten mielestä varmaan Vihkon tapaus oli kyseenalainen joten tässä ranskalaisin viivoin:

- Saipa oli hyvä, ajoittain jopa erittäin hyvä
- Vihkon jäähy ratkaisi ottelun, tosin IFK olisi ottelun kääntänyt muutenkin
- lopun löysäilyä ei tulevaisuudessa saa sallia!
- Pikkarainen heti Isoon Omenaan, miehen ylimielisyydellä ei ole näköjään mitään rajoja
- Viitaluomalle heti sopimus, tosin ei liian kalliilla sopimuksella
- vähällä tekemisellä on IFK selvinnyt, viimeistään välierissä on pelin parannuttava rutkasti
- Tony, koita pysyä pystyssä!
- Zion, rautainen peli, oikea kolmen tähden mies:)

Tässä näin muutama mielipide. Toivottavasti Paakkariselle ei käynyt pahemmin vaikka siltä näyttikin:(

EDIT. Unohtui kehua Kudrocia ja Grönholmia. Pelimiehiä molemmat:)
 
Viimeksi muokattu:

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Kysymys kuuluu, miksi SaiPa häviää yhdellä maalilla? Jos eroa on vain yksi maali, ei tasoero voi olla valovuosia. Pelaako Hifki kaikkien aikojen nerokkainta kiekkoa, jossa tehdään aina vain yksi maali enemmän kuin vastustaja, ja jos verkko pölisee useammin, annetaan vastustajalle maaleja jotta päästään voittamaan yhdellä maalilla. Jos tämä on tarkoituksellista, miksi se on? Jos se ei ole, miksi se sitten tapahtuu? Onnistuuko SaiPa sittenkin laittamaan Hifkille kampoihin, mutta vain melkein?

Onko Kudroc Sm-liigan neiti numero uno, koska ei voi tapella? Vai tappeleeko sittenkin? Jos tappelee, voittaako koska on niin iso, vai häviääkö huonommuuttaan?

Taidanpa ostaa tuommoisen Jatkoaika-mukin, ihan sikasiisti.Mahtuukohan tuohon kahvaan kaksi vai kolme sormea?

"Hyvää yötä maailma." -Pelle Miljoona
 

Darius

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lostedt, Fagerstedt ja kumppanit pelasivat aivan loistavan minuutin vaihdon ennen Patrikin jäähyä, joka muuten tuli aika heppoisin perustein. Saipa kolmen maalin takaa-ajoasemassa eivätkä millään päässeet pois omasta päädystä mitä ei koko ottelun aikana muutoin tapahtunutkaan:) Joten aika hyvä "täsmävaihto# jota tosin tämä "jäähy" hieman sotki...
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Birkku kirjoitti:
Miksi sympaattinen SaiPa oli tällä kaudella valovuoden edellä Hjalliksen ja Masan huolella rakentamaa dynastiaa, jonka piti nylkeä Patrik Juhlinin aikanaan Matille tuliaisiksi tuomalla Moralla tuo Pohjoinen pikkupeto.

Se laiva on jo uponnut, ei kannata enää pommittaa niihin ruutuihin tällä kaudella. Tuo "huolella rakentaminen" on toki osuva ilmaisu noiden kahden suuren strategin toiminnalle. Jokerit nylkee kaikki, aina ja kaikkialla, joskus myös itsensä. Näin täällä meillä, mutta onneksi liigassa on tosiaan sympaattisiakin seuroja. ;)

HIFK:kin on tällä kaudella yllättävän sympaattinen. Jos tuolla joukkueella voittaisi mestaruuden, se olisi jo saavutus. Itse toivoin Sheddenin jatkavan IFK:ssa, sillä pitkästä aikaa IFK:ssa palaset ovat loksahtaneet oikeille paikoilleen. Palaset eivät tosin näillä esityksillä riitä mestaruuteen.

Tämän illan pelissä minua muuten ihmetytti, miksi Mälkiä peluutti ylivoimallakin uusia koostumuksiaan. Eikö Vihko-Viitaluoma-Koskenkorva ole toiminut ylivoimalla hyvin? Ketjujen sekoittamisen kyllä ymmärtää taktisena vetona tasakentällisin pelattaessa, mutta miksi myös erikoistilanteisiin laitettiin ukot uudessa järjestyksessä? Liiasta sekoittelusta (osittain pakotetusta) kaiken lisäksi koitui SaiPalle lopulta jäähy väärästä vaihdosta.

SaiPa on ansainnut tästä kaudesta enemmän kuin 4-0-tappion puolivälierien ottelusarjassaan, mutta ei taida jalka jaksaa edes yhteen voittoon enää, vaikka Mälkiä uskoikin (unelmoi?) HIFK:n olevan joukkueista väsyneempi.
 

Morgoth

Jäsen
Muutama komentti näin 'ulkopuolisena'.

Saipa tuli tosi hyvin peliin. Vastaavasti taas HIFK todella surkeasti eikä saanut pelijuoneesta kiinni kuin 5min. ylivoimalla. Vihkon käsittämättömän typerä jäähy ja Viitaluoman naurettava yritys yksin läpi tilanteesta - siinpä mihin peli ratkesi. Ei ihme, että juuri nuo kaksi pelaajaa myytiin Saipaan. Luulisin Vihkolla olevan aika yksinäistä bussimatkalla ja meniköhän Saipan pukukoppi pahastikin remonttiin?

Saipa pelasi ihan liian passiivisesti johdossa ja sen aavisti, että HIFK päästessä tasoihin menee myös ohi. Saipalta loppui kädet maalintekopaikoissa. HIFK ihmeen koheltava ja puolustus välillä aivan käsittämättömän hidas ja kuutamolla.

Väittäisin että HIFKn ykkösen ongelma on Hauhtonen. JYPin kolmossentteristä kuitenkin aika pitkä matka HIFKn ykköseen. Yksi hyvä runkosarja ei vielä kesää tee. Tänään tosin 0+2, mutta lukuunottamatta sitä ylivoimaa - kuka Hauhtonen? Luttinen tekee roolinsa ja Salmelainen yrittää kahdenkin Hauhtosen puolesta. Välierissä tarvitaan Hauhtostakin ja HIFK ykköstään. Saipa kaatuu ilmankin.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Morgoth kirjoitti:
Vihkon käsittämättömän typerä jäähy ja Viitaluoman naurettava yritys yksinläpi tilanteesta. Ei ihme, että juuri nuo kaksi pelaajaa myytiin Saipaan.

Jos nyt kuitenkin muistettaisiin se, että ilman noiden kahden jannun tekemisiä tällä kaudella, ei SaiPa todennäköisesti edes olisi pelaamassa puolivälieräsarjaa IFK:ta vastaan. Tai ainakin taivalta pudotuspeleihin helpotti helvetisti se, että meillä on Viitaluoman ja Vihkon tasoiset pelimiehet joukkueessa.
 
Taas tuli turpiin. Siinä kaikki oleellinen illan pelistä. SaiPa ei kaatunut tuomarilinjaan vaan taas kerran omaan saamattomuuteensa. SaiPa ei vaan osaa voittaa. IFK taas on mestari kääntämään tiukat ottelut edukseen.

Tässä sarjassa ei pelata mistään muusta kuin siitä, että kumpi voittaa ensiksi neljä ottelua. Se on kuitenkin selvä, että tämä ottelusarja ratkesi Vihkon hölmöilyyn. Se ottaako SaiPa tässä ottelusarjassa vielä voiton tai kaksi on pelkkää kosmetiikkaa. Neljää perättäistä voittoa SaiPa ei kuitenkaan IFK:sta ota.

Vihkon tapauksessa Levosella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin antaa Joonakselle vitonen. Se, että 5 minuuttia annettiin, johtui kuitenkin enemmän ensimmäisen pelin tapahtumista, ja siitä seuranneesta kohusta ja julkisuusmyllystä. Lehdissä spekuloitiin saako Vihko jälkikäteen lisärangaistuksia vai hoitaako IFK (Lostedt) homman. Nämä yhdessä saivat kuitenkin Joonaksen pelin sekaisin. Joonaksen pää ei kestänyt IFK-fanien edessä ja seuraukset sitten tulivat Hirson päähän poikittaisen muodossa, täysin turha jäähy. Kuten jo sanoin Levosella ei ollut muuta vaihtoehtoa. Vihko pääsi ilman jäähyä ekassa pelissä ja nyt selvän päähän osuneen poikittaisen jälkeen IFK-pelaaja makaa ”tuskissaan” Helsingin jäähallin jäällä. Hirsokin osasi hoitaa homman kotiin, sillä näillä makaamisilla on ennekin saatu vähän ekstraa tuomioihin. Jos kyseessä olisi ollut joku muu SaiPan pelaaja, olisi tuomio ollut lievempi.

SaiPan johtokin on mielestäni toiminut hölmösti, kun on päästänyt Vihkon jatkuvasti kommentoimaan ekan pelin tapahtumia ja toisen pelin Lostedt –episodia kaikille mahdollisille toimittajille ja vastailemaan kysymyksiin, miltä tuntuu pelata vanhoja pelikavereita vastaan jne. Tämä johti siihen, että Vihkon keskittyminen ei ollut sataprosenttisesti oikeissa asioissa. Vihko antoi kaikenmaailman haastatteluja siitä, että ketä IFK:n joukkueesta kannattaa kuumentaa jne. Kävikin niin, että Joonas oli se, jonka sipuli petti ensimmäiseksi.

Hirson filmi oli siinä täysin ymmärrettävää ja hienoa pelinlukua. Vain voitosta pelataan ja silloin käytetään siihen kaikki keinot. Välillä mittaillaan mailoja, ajetaan maalivahtia, filmataan, tapellaan (Lostedt), taklataan, tökitään vihellyksen jälkeen jne. Tämä vaan on Play-off lätkää ja edellä mainittuja keinoja pitää vain osata käyttää taktisesti oikein hyväksi.

Schnabelin tapauksessa olisi sääntöjen mukaan kuulunut iso rangaistus. Mutta Levonen antoi vaan kakkosen. Paakkarinen yritti pyörähtää alta pois, eikä ottaa taklausta vastaan. Schnabel pelasi tilanteen oikeaoppisesti, ja vei taklauksen loppuun. Paakkarisen kannalta oli valitettavaa, että Schnabel osui ja Paakkarinen oli irti laidasta > loukkaantuminen. Schnabel oli onnekas ja selvisi pelkällä kakkosella. Näitä vain sattuu välillä.

Ottelusarja on IFK:lle 3-0 ja tämän kauden pelit 7-0. Itse olen nähnyt kyseisistä peleistä viisi ja näkemissäni otteluissa kaikki ovat menneet saman kaavan mukaan. SaiPa on ollut ns. hallitsevampi osapuoli, mutta IFK on roikkunut kyydissä mukana ja käyttänyt murhaavasti maalipaikat hyväkseen. SaiPalla on ollut lukuisia 2-1 hyökkäyksiä ja läpiajoja, mutta kun panokset kasvaa alkavat kädet vapista. Huonoja syöttöjä ja surkeita laukauksia.

Rouva Fortunaakaan ei voi syyttää. Onni pitää ansaita. Shedden on osannut käyttää viehätysvoimaansa Rouva Fortunaa kohtaa Mälliä paremmin. Mielestäni Mälkiä otti maalivahdin pois pari minuuttia liian aikaisin. Tosin myös Shedden hieman lopussa hölmöili, kun päästi Paten kentälle 4-1 tilanteessa. Viesti joukkueelle oli, että peli on ohi ja IFK lopetti pelaamisen. SaiPa sai vielä aivan lopussa jopa tasoitusmahdollisuuden.

Tämä sarja on mennyt osittain aivan kuten Shedden kommentoi runkosarjan kolmea ensimmäistä IFK:n ja Bluesin kohtaamista urheilulehdessä: ”... olemme olleet heikompia mielestäni... mutta löytäneet aina keinon voittaa ottelu... Tehtiin lujasti töitä, emmekä aina ottelussa kovin hyvin onnistu, mutta lopulta löydämme aina keinot voittaa nekin pelit. Siitä tässä on kyse.”
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Birkku kirjoitti:
Ilman Pohjois-Amerikkalaista "voittamisen kultturiakin" olen hiton ylpeä tästä Keltamustasta joukkueesta, joka on pelannut loistavan valmentajansa johdolla loistavan kauden.

Ensin pitkä jaada-jaada kylmistä faktoista, ja sitten tämä kappale. Kylmää faktaahan on myös se, että loistava valmentajanne ja loistava joukkueenne on kaikesta huolimatta kellarikamaa.

Joten suhteutettuna jääkiekon tasoon SM-Liigassa, ei SaiPan voi väittää menestyneen millään mittarilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös