HIFK playoffs 2023

  • 104 868
  • 871

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Eikös JOS Ässät voittaa Ilveksen, niin silloin ole Tappara - Ässät välierät?

Ja käsittääkseni Tappara on aika pahasti Ässien taskussa?
 

Stintti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Lapin kiekkoilu
Hieno 2-0 johto ottelusarjassa. Taponen jumalmoodissa ja puolustuspeli toimii kiitettävästi. 4 kenttä pelaa pirun hyvin ja laittaa usein Lukon puolustuskannalle. Mites saatais tuo ylivoima toimimaan edes, että se olisi vaarallisen oloinen? Nyt, jos Berglund on sivussa, kuka nousee ykkösylivoimaan? Rantakari viivaan, Pakarinen pointille ja kapteeni maalin eteen? Vai olisiko järkeä laittaa Nättinen ns Rantakarin paikalle, jolloin meillä olisi molemmilla pointeilla leftin äijä. Lukko ottaa erittäin hyvin Vesalaisen pois niin Nättinen pääsisi haastamaan toiselta puolelta ja mahdollisuuksien mukaan tarjoilemaan sieltä poikittain Krisulle. Jotain sille pitäisi kuitenkin tehdä oli Berglund mukana tai ei.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toki jo pelkkä finaaleihin pääsy takaa melkoisesti enemmän kassaa ensi kaudeksi.
Välieristä alkaen katsomotulot menee liigalle. Toki ne sitten jaetaan seuroille loppusijoitusten perusteella, mutta ei se ole sama kuin yleisötulot.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Välieristä alkaen katsomotulot menee liigalle. Toki ne sitten jaetaan seuroille loppusijoitusten perusteella, mutta ei se ole sama kuin yleisötulot.
Eikö lippujen tulot jaeta välierissä jollain prosentilla liigan ja seuran kesken?

Ja miten muuten kausikortit, meneekö niiden tuotto kokonaan seuralle?

Tästä sarjasta jatkoon niin ensi kausi talouden näkökulmasta näyttää paremmalta mitä joulukuussa olisi uskonut.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö lippujen tulot jaeta välierissä jollain prosentilla liigan ja seuran kesken?

Ja miten muuten kausikortit, meneekö niiden tuotto kokonaan seuralle?
Jaetaan käsittääkseni lopullisten sijoitusten mukaisesti, mutta prosentteja en tiedä.

Nuo kausikortit on hyvä pointti, en tiedä miten se niiden kohdalla menee.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Melart ja Berglund puuttuvat seuraavasta pelistä, Salin Mestiksestä messiin, Luhanka seiskapakin paikalta vakkariksi ja Hedberg seiskapakiksi.

Berglundin kohdalla en ottaisi suuria riskejä. Ainakaan ennen kuin on ihan pakko. Victor on nimittäin ollut aika kehno. Välillä väläyttää, mutta ei ne ”säteet” kovin kauan ole kestäneet.

Puolustajana korkeintaan keskitasoa ja jos ei tuota hyökkäyspäähän, ei hänen poissaolonsa mikään ihan maailmanloppu ole. Välillä tulee fiilis, että Berglund on sellainen vähän köyhän miehen Rantakari.

Pitkässä juoksussa tarvitaan toki Victoriakin, mutta pari peliä pärjätään luultavasti ilman häntäkin.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Tulen heittämään vähän jarrua ja maalailemaan mustia pilviä tänne kun yleinen mielipide tuntuu olevan että mestaruus on meidän.

Ei kai tuo ole edes kertaalleen esitetty mielipide? Siitä alkaa olemaan yksimielisyyttä, että Lukkosarja saattaa olla meidän, ellei nyt sitten sekä Melart että Berglund ole poissa koko loppusarjaa. Mutta semifinaaleissa tie nousee varmuudella pystyyn jos vastassa on Tappara, se nyt vain on valitettavasti näin.

Ässien varassa on finaalipaikka, eli jos Ässät pystyvät kampeamaan Ilveksen on tie auki finaaliin, ja jos vielä pystyisivät Tapparankin kellistämään niin sitten vasta voi alkaa unelmoimaan mestaruudesta. Ässien väsyttämä Tappara finaaleissa on sitten vielä yksi mahdollisuus, mutta edes repaleinen Tappara tuskin IFK:lle finaaleita häviää. Jos Pelicans tai KalPa tulee vastaan semifinaaleissa, on se mahdollista voittaa toisin kuin Tappara, mutta pelin täytyy kuitenkin vielä parantua tästä.
 
Viimeksi muokattu:

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jos nyt Melart ja Berglund puuttuu, niin kasaisin seuraavanlaisesti

Larsson - Rantakari
Hedberg - Motin
Kåsastul - Salin
Luhanka

Luhanka pelannut mielestäni hyvin mutta Salinilla myös pelituntumaa Vantaalta ja tehot 4+2 6 matsiin sekä +8. Peliaika keskimäärin noin 20 minuuttia.

Luhanka varmaan pelaisi 7. pakkina paremmin kuin Salin hajavaihtoja ja Luhanka ollut ihan hyvä alivoimalla.

AV:lle Larsson, Motin, Kåsastul, Luhanka ja Rantakari
YV:lle Rantakari ja toiseen ylivoimaan Salin vaan rohkeasti mukaan.

Hedberg toivonmukaan sen verran elämässään pelannut, että pystyy puuttujia paikkaamaan edes tyydyttävällä tasolla.

Ylivoimalle sitten hyökkääjistä Paajanen mukaan maalin eteen hakkaamaan kiekkoja sisään tai Väänänen.

Jos Pakarinen irroitetaan hyökkäyksestä, niin hyökkäys on niin vajaa, että mieluummin Hedberg ja Salin mukaan tai sitten Luhanka Motinin pariksi ja Hedberg 7. pakiksi varmuuden varalta.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse toivon salaa Kalpa-IFK-välieriä, koska työt ovat pakottaneet asumaan tämän kevään Kuopiossa. Luotto Ässiin että mahdollistaisivat tämän.

Perjantaina kuitenkin tullaan oikein lentäen Nordikselle katsomaan miten Lukko-sarja laitetaan 4-0 pakettiin!
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäisen pelin perusteella peluuttaisin sekä Luhankaa että Salinia ennemmin kuin Hedbergiä. Useampi isohko virhe mahtui pelaamaansa kuuteen minuuttiin. Ehkä tasaisemmalla peluutuksella Hedberg voisi päästä paremmin peliin kiinni, mutta jos hän jälleen toheloi heti alusta asti, voi olla liian riskialtista peluuttaa häntä ja toivoa otteiden muuttuvan paremmiksi.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Itse en lähtisi todellakaan hajottamaan pakkipareja. Mä en usko, että Berglund loukkaantui pahemmin, kun kävi testailemassa jäälläkin ja seuraava peli on vasta huomenna. Melart ehkä se todennäköisempi huilaaja, ei välttämättä hänkään. Mutta kuvitellaan, että molemmat on poissa niin rakentaisin pakiston seuraavasti.

Larsson-Rantakari
Kåsastul-Motin
Luhanka-Hedberg
Salin

Salinin toisin ihan vain ylivoiman takia Vantaalta rosteriin. Väläytellyt hyvää viivapelaamista ylivoimalla ja ennenkaikkea todella hyvä luistelija, joka on tärkeä juttu ylivoimalla. Hedberg myös omaa jonkunnäköistä potentiaalia tehdä kiekolla juttuja niin sekin voisi olla hyvä kokeilu. Mutta kaikista tärkeintä tämänhetken puolustajien kriteereissä on puolustuspelaaminen ja kamppailuvalmius.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Mitäs se Hakki aikoinaan sanoikaan Raumasta...?

Tämä taisi olla retorinen kysymys, mutta Hakki taisi sanoa että Rauma pitäisi leikata irti mantereesta ja työntää mereen. Miksi hänellä sellaisia antipatioita Raumaa kohtaan oli, sitä en tiedä. Käsittääkseni oli kuitenkin ihan hyvä frendi Esa Isakssonin kanssa.

Kiitos Rauma Isakssonista, anteeksi Isaksson karanteenipelleilystä.
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarja on vielä pahasti kesken, mutta nythän matemaattinen tosiasia on, että Lukon pitäisi voittaa IFK neljää kertaa viidestä pelistä. Nyt nähdyllä pelillä ei kyllä voita. Ei vaikka Melart (ja ehkä Berglund?) on hetken sivussa. IFK on kova jengi, jota on vaikea voittaa. Tämähän on ollut trendi jo joulukuusta asti, ja tätä ovat kaikki neutraalit IFK-laseja omistamattomatkin toistelleet. Ei sitä asiaa muuta ne matkan varrelle osuneet muutamat huonot pelit, koska niitä tulee joka ikiselle jääkiekkojoukkueelle.

Totta kai fanit löytävät aina jotain mitä moittia ja mitä voisi parantaa, ja niin täytyykin, sehän kuuluu tähän hommaan ja niin toimivat pelaajat ja valmentajatkin, mutta iso kuva keväällä 2023 on, että IFK on erittäin vittumainen joukkue voittaa. Eilen olin Nordiksella ja peli alkoi haiskahtamaan toisessa erässä semmoiselta peliltä, minkä Lukko voi aivan hyvin itselleen klaarata IFKn pelillisestä hallinnasta huolimatta. Mitä vielä, eihän se ollut lähelläkään. Onneksi oli firman paikat D-katsomossa, jossa pääsi paraatipaikalta todistamaan kun Pakarinen räjäytti hallin.

Nyt ei pidä mennä asioiden edelle ja miettiä mitä sitten jos mennään välieriin että kenet kohdataan ja mitä lie, peli ja sarja kerrallaan, mutta toistan vielä että pidän erittäin epätodennäköisenä, että Lukko onnistuisi voittamaan IFKn neljä kertaa viidestä. Se vaatisi erittäin radikaalia tasonnostoa Lukolta, tai IFKlta ihan käsittämätöntä sulamista. Taposen loukkaantumista, noh ei mennä nyt siihen. Kiekkojumalat ei vaan voi tehdä sitä meille.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Mahtavaa, että useilla palstalaisilla on noussut luottamus tämän kauden jengiin huimasti sitten viimeisten runkosarjaotteluiden. Olen myös ollut ihan fiiliksissä kahdesta voitosta, mutta silti huomaan aavistuksen pelkääväni sitä tasonlaskua, joka ollaan yksittäisten matsien välillä nähty niin moneen otteeseen VP:n aikana. Poff-matsit pitää finnata summerin soidessa - näissä geimeissä ei ole tarjolla pisteputkien venyttelyä jatkoaikatappiolla. En halua synkistellä kevään parhaina hetkinä tämän enempää, mutta en näe myöskään syytä alkaa kahden ottelun jälkeen leijumaan Lukkoa kesälomalle. Meillä on itse ansaittu etu puolellamme, mutta kaikki on silti täysin auki! Jos käy vaikkapa ”Jatkolat”, niin ollaan syvässä suossa.

Edit: mikähän mahtaa olla meidän tämän kauden pisin voittoputki?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös