HIFK peliesitykset kaudella 2012-2013

  • 936 472
  • 3 115

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2 erää paskaa. Mutta IFK johtaa, sillä hpk on aivan yhtä paska. Potkut siis siirtyy jälleen, sillä tuskin voiton jälkeen potkuja annetaan.

Ei sitä pysty edes yksittäisessä matsissa toivomaan jengin tappiota, vaikka pidemmällä tähtäimellä se olisi parempi hävitä tänään ja tehdä ratkaisut kerralla heti kuntoon, eikä pitkittää tuskaa. 2-3 tappiota ja tsägävoitto -tahti jatkuu.

Junnuilta ihan pirteää esiintymistä! Ihmetyttää miksei voitu ottaa yhtä lisää, jotta olisi edes täysi kokoonpano.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on jopa karvattu ylhäältä, ja välillä päästy ihan mallikaasti omista ulos.

No välillä joo vähän paremmin kuin muissa matseissa, mutta kyllä on hpk laimea. Jopa hitaampi kuin IFK, ja se on paljon. Eivätkä anna painetta, tossa vauhdissa meidän pakit pääsee melkein 2-0 hyökkäykseen keskinäisillä jättö-jättö-jättö-syötöillä.
 

AnotherBrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canadiens
Nykopp on jo nyt pelannut paremmin kuin Somervuori koko kaudella, joten oletan, että miehellä on käyttöä myös seuraavissa peleissä. Muutenkin positiiviset vibat tästä kaverista! Iso, hyvä luistelija ja taitoakin näyttää löytyvän.
Totta! Hieno mies tästä kehkeytymässä. Voi olla ettei Perraultin paluun jälkeen paljon senapaikkoja aukea, mutta toivottavasti vastuuta kertyy myös jatkossa, olisi kiva nähdä lisää.

Sen sijaan Friman ei vielä vaikuta ihan kypsältä tälle tasolle. Norja avasi 3-0 hyökkäyksen joka päättyi, kun Nicon kädet jäätyivät ja laittoi kiekon suoraan heittäytyvään kerholaiseen.

Luistelu oli kaksi erää hyvää ja pakkien maalit komeita, mutta pelillinen kokonaisuus on edelleen aivan metsässä. Kolmas erä pelkkää pakittelua ja kuinkas taas kävikään. HPK huono tänään ja se ei suinkaan ollut HIFK:n dominoinnin ansiota.
 

Koffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
TAAS vastustaja ilman maalivahtia tasoihin. Aina ku Ortsu luistelee vaihtoon niin omissa soi. Aina. Huolimattomuutta vai kirous
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun varsinaisen kahdelle viimeiselle minuutille tullaan IFK:n maalin johtoasemassa, niin sitä tietää, että vastustaja tulee vielä tasoihin.

e. Niinpä tänäänkin 3 pisteen voitto vaihtui 1 pisteen tappioksi. No, nyt voidaankin hyvällä mielellä antaa valmennukselle potkut, kun ei tullut voittoa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seitsemän pistettä mennyt näihin loppuhetkien jäätymisiin, jos kaikki olisi hoidettu kotiin, olisi sijoitus ihan mukava. Rankkareiden torjuminen ei tunnu luonnistuvan oikein kummaltakaan - vähän toista kuin viime kaudella, jolloin taisi tulla kaikki jatkoajat/rankkarikisat kotiin. Niitä ei onneksi kovin montaa ollutkaan.
 

Koffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tarkoitti varmaan sitä, kun IFK pelaa ilman maalivahtia, niin vastustaja tekee tyhjiin.

Kolmas erä yritettiin varmistella ja HPK:n järvisellä 1 torjunta. Hienoa.
Ja vikoilla minuuteilla meni johto. Taas.

Juurikin näin. Hyvä että joku ymmärsi ehkä jopa osittain erittäin epäselvän viestini :D
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Just joo, taas menetettiin kaksi pistettä viimeisen minuutin sekoiluun. Toistan tässä saman kuin eilisen Ässät-matsin jälkeen; jengi ei tällä hetkellä jostain kumman syystä vihaa häviämistä tarpeeksi. Häviäminen on jollain tapaa hyväksyttävää - joo, mutta kun pelisysteemi on aivan kateissa. Ensi viikon alussa on pakko tulla muutoksia. Muutoksiahan voi tulla kahta eri kautta - joko aletaan taas pelaamaan aggressiivisesti ja sitä kautta sytetään jokainen pelaaja ylpeyteeteen kantaa HIFK-paitaa tai sitten valmennuksessa on tapahduttava joku muutos. Tällä hetkellä HIFK on aivan liian helposti voitettava joukkue ammattilaissarjassa.
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Onnettomat tunarit. Nyt alkaa riittää. Koska noustaan barrikaadeille. Nyt olis aika kaivaa ne pakastebroilerit ja lakanat esiin veljet ja siskot. Nyt on mitta täysi.
 

VSP73

Jäsen
Tämän syksyn HIFK ei kykene pitämään hankkimaansa johtoasemaa otteluiden kiihkeillä loppuhetkillä. Se on nyt nähty. Tällä ei ole sattuman kanssa mitään tekemistä.

Mikä polku tähän on johtanut?

Tässä yksi versio LYHYESTI – kronologisesti:
1. Keväällä 2012 punaiset pelaavat runkosarjan lopussa huikeaa kiekkoa.
2. Johtavilla pelaajilla ja Matikaisella sanailua pleijareissa käytettävästä pelitaktiikasta.
a) ei päästä yhteisymmärrykseen ->
b) HIFK häviää järkyttävän pystyyn 0-4 Jokereille puolivälierissä.
3. Matikainen palaa Leijoniin SM-liigavelvoitteidensa jälkeen.
4. Peltonen putoaa dramaattisesti kotikisojen MM-joukkueesta (syy-seuraus / kohdat 2-4).
5. Kapteenille tuplaboosti kesäharjoitteluun rankkojen seura- ja Leijonapettymystensä jälkeen.
6. Matikainen kokee em. tapahtumien jälkeen henk.koht. ahdistavana paluun punaisiin kesäharjoittelun omatoimijakson jälkeen 1.8.2012.
7. Matikainen lähtee vielä punaisempaan. Rahasauma osui 100% oikeaan PM:n kannalta!
8. Sormunen & Pennanen vastuuseen.
-----------------------------------------------------------------------
9. 1.9.2012.
10. 13.9.2012 joukkue ja kapteeni haluavat ”kostaa” – ja tekevät sen äärityylikkäästi.
11. Liigakaukaloissa nähdään Leijona- ja HIFK-legenda yllättävissä rooleissa (pykälä n:o 9:n vaikutuksista):
a) sentterinä
b) toistuvasti koukkimisjäähyilijänä
c) keskialueella ”huonoissa merkeissä”
d) pelillisesti järkyttävän kaukana esim. viime keväästä.
12. Kapteenien kapteenin näin tehdessä voidaan miettiä:
a) miksi hän näin tekee?
b) miten ne vaikuttavat muuhun joukkueeseen: valmennukseen, seurajohtoon?

Ville Peltoselle on mitä ilmeisemmin – ja sinänsä ymmärrettävästi – muodostunut iso vaikutusvalta seurajoukkueessaan. Leijonauransa on poikkeuksellinen (13 aikuisten arvomitalia). Tällaisen pelaajan suhdanteet eivät voi olla vaikuttamatta joukkueen kollektiiviseen suorittamiseen.

Puhumattakaan juuri nyt HIFK:ssa vallitsevista tilanteista…
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Vaikka pelistä olisi tullut täydet 3 pistettä, niin siltikin vituttaisi. Jos tuo on se, mitä IFK haluaa kannattajilleen tarjota, niin osaan minäkin näyttää persettä siihen suuntaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
HPK - HIFK, arvosana 6

Jos nyt ranskalaisilla viivoilla laitan omia ajatuksia tänne kerho matsista.

Positiivista:

- Peli-ilme parempi kuin eilen ( tietenkin ylöspäin oli ainut tie, mutta kumminkin ).
- Nuoret kaverit Nykopp, Friman, Åsten ja Leinonen pelasivat hyvin. Hyvä peli kaikilta.
- Vakiojätkistä hyvin pelasivat: Makke, Talaja, Pakarinen, Eriksson, Söde ja Varakas joka oli tänään varma kiekon kanssa.
- HIFK taklasi tänään.

Negatiivista:

- Luttinen, aivan yössä. Ei lähelläkään omaa tasoa.
- Kibe, sama kuin Luttisella.
- Liivik. Tuntuu, että kaveri ei meinaa vaihtoakaan pystyssä pysyä. Taklaukset loistavat poissaolollaan.
- Neljää ketjua ei saatu kasaan, on se uskomatonta. Ei näin.
- Kolmas erä. Väsyttiinkö vai mitä tapahtui, mutta HIFK vetäytyi täydellisesti kuoreensa. Tasoitusmaali haisi koko erän ilmassa ja tietenkin se lopulta sitten myös tuli.

- Ei liity peliin, mutta on se aika kumma, että lähes koko joukkue alisuorittaa. Ja näitä alisuorittajia yhdistää eräs asia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, nimittäin korkea ikä.
 
Negatiivista:
-----
- Kolmas erä. Väsyttiinkö vai mitä tapahtui, mutta HIFK vetäytyi täydellisesti kuoreensa. Tasoitusmaali haisi koko erän ilmassa ja tietenkin se lopulta sitten myös tuli.

Kyllähän sinä rupeaa kovakuntoisempikin jätkä väsymään, kun viimeisessä erässä Eriksson ja Liivik taisivat vetää erän lähes puoliksi. Varsinkin Erikssonin peliaika 26.08 on aivan liian paljon hyökkääjälle. Ei ehkä ole raketti luistimilla, mutta ei se pyhällä hengelläkään kulje, vaikkei vauhti päätä huimaa.

Tavallaan ymmärrän tämän päivän pelistä valmennuksen "kauden parasta" -kommentit, sillä itsekin sanoin samaa kahden erän jälkeen. Mutta jos pelaat kaksi erää kauden parasta kiekkoa, mutta kolmannessa et pelaa edes Mestistasolla, ei ole paljoa iloa. Kolmannessa erässä yksi laukaus. Ei edes yksi laukaus maalia kohti, vaan yksi laukaus ylipäätänsä (ainakin laukaisukartan mukaan, eikä kyllä montaa tilannetta muistu mieleenkään).
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Vaikka rankkarit kenties ovatkin kyseenalainen tapa ratkaista pelejä, ottaa sekin päähän, että tällä kaudella HIFK häviää aina nekin. Joku muisteli aiemmin, että näin ei viime kaudella tainnut käydä kertaakaan. Itse olen lisäksi ihmetellyt, miksei Retiisiä ole laitettu niitä ampumaan (eilinen tietysti on asia erikseen). Muistaakseni hän ei viime kaudella missannut ainoatakaan rankkaria.
Edelleen harmittaa viime kevään 2. puolivälieräpelin jatkoaika, jossa Granlund laitettiin ampumaan, vaikka Redenbachkin olisi ollut mahdollinen. Vähän otsikon vierestä, pahoittelen...
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Eilinen Kerho-matsi?

Mites eilinen Kerho-matsi, ne jotka olivat paikalla tai näkivät TVstä? Vähän ristiriitaista raporttia tullut, ihan sillä kyselen. Kuuntelin MetroFM selostusta ja jääkiekosta hyvin vähän ymmärtävä Kehäkettunen oli ihan pähkinöissään, samoin Sormunen&Pennanen ylistivät peliä ja julistivat tässä olleen jonkun suuren alku. Näinkö nyt on, että ongelmat on ratkaistu?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Näinkö nyt on, että ongelmat on ratkaistu?

Jos ongelmien ratkaisu jatkuu sillä tiistain JYP-pelissä, että mm. Redenbach ja Somervuori eivät surffaile taas HIFK-kokoonpanossa, niin silloin voi väittää, että eilinen HPK-peli oli jo alku ongelmien ratkaisulle. Muuten ratkaisupuheet voi kuittaa normaalina höpinänä median suuntaan, esim. pari päivää ennen valmentajien potkuja ja uuden valmennuksen tuloa esiin.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Mites eilinen Kerho-matsi, ne jotka olivat paikalla tai näkivät TVstä? Vähän ristiriitaista raporttia tullut, ihan sillä kyselen. Kuuntelin MetroFM selostusta ja jääkiekosta hyvin vähän ymmärtävä Kehäkettunen oli ihan pähkinöissään, samoin Sormunen&Pennanen ylistivät peliä ja julistivat tässä olleen jokun suuren alku. Näinkö nyt on, että ongelmat on ratkaistu?

Pähkinänkuoressa: kahden keskinkertaista kiekkoa pelaavan joukkueen tasapäinen taisto, jossa IFK vei pääosin ensimmäiset 40 minuuttia. Vaikka IFK pelasi ehjemmän pelin kuin esimerkiksi perjantaina, ei se silti riittänyt voittoon. IFK:sta erottuivat edukseen Nykopp, Söderholm ja Robidas.

IFK siis ylsi pelissään keskinkertaiseen tasoon. Tasoon, jolla ei kukisteta yhtäkään kuuden kärjessä pelaavaa joukkuetta kotona tai vieraissa. Peli on/oli todella kaukana ehjää kokonaisuutta, ainoa mikä loisti poissaolollaan oli perjaintain kaltaiset räikeät, toistuvat virheet henkilökohtaisella ja joukkuetasolla.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No en tiedä onko niitä ratkaisu, mutta kriittisinkin silmin HIFK peliä vei. HPK sai vielä avausmaalin helposti ja siti HIFK tuli ohi. Etenkin toinen erä oli HIFK:ta vahva, kuten jo torjunnat Järvinen 10 ja Norja 4 kertovat. HPK:n 1-0 maali lipsahti Norjalta helposti. Kolmannessa HIFK sittenl opetti aktiivisen pelaamisensa jo siinä 8 minuutin jälkeen. En tiedä oliko tämä valmennuksen tahto vai loppuiko HIFK:lta bensa, kun kuitenkin erittäin vajaalla rosterilla mentiin ja tiettyjen pelaajien jääaika kasvoi kohtuuttomasti. Yli 20 minuutin peliaikoja 9 kpl. Esim. Eriksson 26 minuuttia.

Jos eilinen peli käsiteltäisiin irrallisena suorituksena tästä kaikesta paskasta, eli ei otettaisi huomioon tappioputkea ja ottelun lopussa menetettyjäpelejä ja otettaisiin sen sijaan humioon poissaolojen määrä, niin HIFK:n esitystä olisi voinut kuvata rohkeaksi taisteluksi vajaalla rosterilla. Nykytilanteessa tämä ei vai riitä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos eilinen peli käsiteltäisiin irrallisena suorituksena tästä kaikesta paskasta, eli ei otettaisi huomioon tappioputkea ja ottelun lopussa menetettyjäpelejä ja otettaisiin sen sijaan humioon poissaolojen määrä, niin HIFK:n esitystä olisi voinut kuvata rohkeaksi taisteluksi vajaalla rosterilla. Nykytilanteessa tämä ei vai riitä.

Olen ehdottoman samaa mieltä. Tavallaan täysin yhdentekevä asia on myös se, alisuorittiko HPK vai ei, vai tekikö IFK HPK:sta aseettoman. Itse kallistun jälkimmäiseen ja olen edelleen sitä mieltä, että IFK pelasi viisaan vieraspelin. Valitettavasti se ei nyt riittänyt kuin pisteeseen.

Itse näen, että eilisen johdon pitäminen loppuun asti olisi ollut henkisesti tärkeämpää kuin kolmen pisteen saaminen. Vaikka joukkue kipeästi pisteitä tarvitseekin, yksi hyvä kokemus 5-6- pelaamisesta olisi tehnyt joukkueen itseluottamukselle eetwarttia. Me voimme ihan oikeutetusti täällä huutaa vittusaatanaa noista loppujen katkerista tasoituksista, mutta sillä ei ole joukkueen pelin kulkemiselle mitään merkitystä. Se, millä olisi merkitystä, olisi positiiviset kokemukset. Joita ei näköjään tule ikinä. Olisi hienoa, jos Kimmo Kuhtakin saisi pelata useamman pelin ihan oikean sentterin kanssa. Joo, onhan Simokin sentteri, mutta kiekollisessa pelissä hän on ainakin tällä kaudella ollut lähes epäsentteri ja muutenkin hänen pelaamisensa on ollut asennevammaista paskaa jo pidemmän aikaa. Itse en valitettavasti ainakaan kuvittele, että Simon passeista Kibe komeroita paljon skodailee. Ja nykyisellään Kuhdan liike ei riitä omien paikkojen rakentamiseen. Myöskään Ville Peltonen ei ole kiekollinen sentteri. Ei edes sentteri. Kuhta on pelannut yhden ottelun Redenbach sentterinään, yhteensä 3 matsia Erikssonin ketjussa (2 putkeen + 1 "irrallinen" peli), yhden ottelun O´Sullivanin ketjussa, muutaman pelin Simon kanssa ja kerran ilman omaa sentteriä hajaminuutteja. Tämä ei ole puolustuspuhe Kuhdan esityksiin, parempaan pitää ilman muuta pystyä, mutta onhan tämä tilannekin ollut Kuhdalle surkea, kun on ketjulotto on arponut häntä minne sattuu ja sentteri on vaihtunut vähän väliä. Tätä taustaa vasten ei ole ihme, ettei tulosta tule. Nyt pitäisi valmennusjohdon pyrkiä rauhoittamaan tilanne ja lyömään ketjuja lukkoon. Tai sitten istuttaa Kuhtaa katsomossa, koska energiaketjuun hänestä ei todellakaan ole. Eilisissä rankkareissa mua vituttaa pistemenetyksen lisäksi se, että Kuhta ei maalia onnistunut tekemään. Yhden onnistumisen hänkin tarvitsisi ja ansaitsisikin, koska kyllä hän heikoista esityksistään huolimatta duunia tekee ja asenne on kunnossa illasta toiseen.

Valmennuksen kommentteja voi lukea joko objektiivisesti tai ennakkoasenteellisesti pelkkänä paskan jauhamisena. Itse olen sitä mieltä, että IFK oli eilen ihan hyvä, vaikka kolmannessa erässä käytännössä vain puolustettiin. Vaikea kuitenkaan valmennustakaan tästä taktiikasta syyttää, sillä johtavat pelaajat pelasivat hurjat minuutit ja tämän jaksaakseen, jostain oli tingittävä. Taktiikka toimi 19min 43s. Lopussa vastustajalla oli yhden äijän ylivoima ja Laakson veto oli tarkka ja kova. Aloitusvoitolla tämänkin olisi voinut välttää, mutta paha siitäkään on ketään syyttää, koska aina aloitusvoitto ei johdu varsinaisesti edes omasta paskuudesta, vaan toisinaan vastustaja on yksinkertaisesti parempi.

Mä toivon, että KOKO joukkue jaksaisi nyt kärsivällisesti pelata riittävän yksinkertaista peliä ja keskittyä olennaiseen. Pelaajilta toivon myös oikeanlaista nöyryyttä kuunnella valmennusta ja pelata yhteisen hyvän eteen. Jos joku ei tähän tosissaan pysty, hänen paikkansa ei ole kentällä, vaan katsomossa. Jotain muutoksia tarvitaan, se on selvä. Mutta niiden puuttuminen ei tarkoita sitä, että on hyväksyttävää unohtaa työnteko ja asenne himaan. Hyväksyttävää ei myöskään ole hillua harva se viikonloppu Stadin yössä huikka päällä. Ja tätäkin on harrastettu enemmän kuin yhden kerran, ainakin muutamien pelaajien toimesta.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi hienoa, jos Kimmo Kuhtakin saisi pelata useamman pelin ihan oikean sentterin kanssa. Joo, onhan Simokin sentteri, mutta kiekollisessa pelissä hän on ainakin tällä kaudella ollut lähes epäsentteri ja muutenkin hänen pelaamisensa on ollut asennevammaista paskaa jo pidemmän aikaa. Itse en valitettavasti ainakaan kuvittele, että Simon passeista Kibe komeroita paljon skodailee. Ja nykyisellään Kuhdan liike ei riitä omien paikkojen rakentamiseen.

Kiben tilannehan on aika sama kuin Hirson viime kaudella. Rikkonaisen kesän jälkeen ei heti ehkä täydessä iskussa. Ja kun parissa ekassa matsissa ei tule tulosta, ei todellisia näyttöpaikkoja enää edes saa, vaan joutuu pelaamaan miikkatuomaisien kanssa hajavaihtoja. Ei ihme ettei niitä onnistumisia edes tulekaan. Ja Kiben pelistä paistaa nimenomaan se onnistumisten tuska läpi. Pari maalia voisi muuttaa tilannetta aika lailla.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikin tavoin déjà vu viime kaudelta. Katsoja ei ymmärrä pelisuunnitelmaa, ei ymmärrä ketjurulettia eikä kohta ymmärrä lähteä hallillekaan.

Mur.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Katsoja ei ymmärrä pelisuunnitelmaa, ei ymmärrä ketjurulettia eikä kohta ymmärrä lähteä hallillekaan.

Totta. Se on yhtä kiva asia kuin nainen, joka antaa ymmärtää, mutta ei ymmärrä antaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös