HIFK peliesitykset kaudella 2012-2013

  • 936 719
  • 3 115

scholl

Jäsen
Kaksi kertaa vastustaja päästetty tasoihin viimeisillä sekunneilla. Eikö siellä keskitytä vai ollaanko hermostuneita vai eikö tahdota enää kunnolla voittaa, kun jatkoajan ja rankkareiden myötä on tullut takaportti uudelleen "voittoon"? Ihmeellinen lepsuilu.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mun mielestä tämä Pennasen antama kommentti eilisestä pelistä pitää paikkansa. Ortiota oli kiittäminen, että HIFK sai edes pisteen.

– TPS olisi tänään ansainnut kolme pistettä. Se, että sai vain kaksi johtui meidän maalivahtipelaamisesta, joka piti pelin sellaisena, että pysyttiin mukana. Omasta pelaamisesta lyhykäisyydessään, että ensin epäonnistuimme alivoimapelaamisessa ja sitten tasakentällisin pelaamisessa. Jos hyökkäät huonosti, niin sen jälkeen myös puolustat huonosti. Emme saaneet missään vaiheessa peliämme kulkemaan sillä tavalla, että olisimme voineet viidellä viittä vastaan tuota peliä jollain tavalla hallita. TPS otti peliä hallintaansa nimenomaan hyökkäyspelaamisen kautta, mihin mekin olisimme halunneet päästä, mutta emme päässeet, tiivisti viimeistä kertaa HIFK:n päävalmentajan ominaisuudessa toiminut Antti Pennanen.

Tämä Jatkoajan otteluraportista.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Kaksi kertaa vastustaja päästetty tasoihin viimeisillä sekunneilla. Eikö siellä keskitytä vai ollaanko hermostuneita vai eikö tahdota enää kunnolla voittaa, kun jatkoajan ja rankkareiden myötä on tullut takaportti uudelleen "voittoon"? Ihmeellinen lepsuilu.

Samahan tapahtui myös pre-seasonilla pariin otteeseen. Ne mukaanlukien IFK on viidesti johtanut maalilla viimeisellä minuutilla ja neljä kertaa vastustaja on noussut tasoihin. Jalosen aikana ainakin minulle jäi IFK:sta mielikuva joukkueena joka voi nousta missä ottelussa tahansa takaa ohi, mutta nyt näyttää siltä, että viimeisen minuutin pupelluksista olisi tulossa "tapa". Ja vaikka vielä ei asiasta toistaiseksi tarvitsekaan huolestua, niin huomioitava se on, ja syyn on löydyttävä, jotta sen saa korjattua.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noista otteluiden lopuista, niin Porissa HIFK oli lopussa ihan kusessa viimeiset minuutit ja pelasi vetäytyen/joutui vetäytymään omalle alueelle. Vain Ortio ja tuuri toivat suoran kolmen pisteen voiton tuossa pelissä. Turussa puolestaan pelattiin se viimeinen kolme minuuttia helvetin hyvin. TPS vain rokotti ainoasta paikastaan. Turussa HIFK kuitenkin vielä ottelun lopussakin pyrki onnistuneesti pitämään kiekon ja paineistamaan. Yhteenvetona näistä kahdesta pelistä se, että yleensä niin miten pelattiin Porissa vastustaja tasoittaa ja miten pelattiin Turussa, niin voitetaan. Nämä meni väärin päin.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikenkaikkiaan kuitenkin, kuten aika moni on jo todennut, tämän kauden HIFK on ollut paljon paremmalla peli-ilmeellä kun viimevuotinen. Myös tässä Turun pelissä oli samat ainekset ja esim. hyökkäyksiin lähtö sujui paikotellen tosi hyvin. Näkyyhän tuo myös pisteissä. Syitä tähän on ruodittu keskustelussa tuossa P. Matikainen ketjussa. Positiivisesti ajatellen, ei tämä ihan täyttä skeidaa ole.
 

Snaibeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
... Jos hyökkäät huonosti, niin sen jälkeen myös puolustat huonosti ..., tiivisti viimeistä kertaa HIFK:n päävalmentajan ominaisuudessa toiminut Antti Pennanen.

Tämä Jatkoajan otteluraportista.

Katkotusta lainauksesta näkee, että on tässä ainakin vielä toivoa. Uskotaan nyt siihen, että Sormunen ei O'Sullivanin tapaan heti pilaa kaikkea, kun penkin päähän asettuu.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Snickersin haastattelussa Ville Peltonen kaivaa peilin esille, eikä selvästi ole tyytyväinen TPS pelin omiin eikä myöskään alkukauden omiin esityksiinsä. Haastattelussa ei sen kummemmin oteta kantaa O´Sullivanin esitykseen, mutta Ville toteaa, että "muutamissa vaihdoissa ei ollut päätä eikä häntää". Uuge sen sijaan kommentoi asiaa: "Sillä ei ole mitään merkitystä minkä verran viime kaudella tuli pelattua, kyse on ammattiylpeydestä mr O’Sullivan. Ei kiinnostanut miestä, ei sitten millään lailla ja sitä kautta levisivät koko ketjun aikeet pitkin laajaa Elysee-areenan jäätä."

Oma ehdotukseni Peltosen ja ykköskentän ongelmiin on se, että siihen pitää yksinkertaisesti laittaa lihaa/suoraviivaisuutta: Talajan, Petrellin, Pakarisen, Luttisen tai Bergenheimin muodossa. Luttinen sulkeutuu pois vajaan liikkeen takia. Bergenheim olisi ominaisuuksiltaan ykkövaihtoehto, mutta en tiedä kannattaako työsulkupelaajan varaan rakentaa ykkösketjua. Mtös Petrell ei ominaisuuksiltaan ole illasta toiseen suorittavan ykkösketjun vakiopelaaja.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lennu, Bergenheim ja O'Sullivan pelaavat tänään. Mielenkiintoista missä ketjuissa. Pyhä Patrick saa ainakin vielä yhden tilaisuuden näyttää pienessä kaukalossa ja kotiyleisön edessä, mihin pystyy kun haluaa. Vai pystyykö.

Sormunen taitaa palata tänään myös penkin taakse?
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hienoa, Lennun muodossa saadaan yksi (1 kpl) kananmunattomia hyökkääjiä ykkösketjuun! Minne ne Pate Ousallivanin sitten laittavat, neloseen rouhimaan Kiben ja Villen kanssa? Ja että Ville on kaivanut peilin esiin...tämä on huono merkki! Taisi olla Baxterin surullinen kausi, kun Kibe katsoi peiliin joka matsin jälkeen ja siltikään mitään ei tapahtunut jäällä. Peilit helvettiin, ammattiylpeyttä ja tahtotilaa peliin - siinä tulee mustelmia, kun haluaa tehdä maaleja. Ei voi auttaa.

Turun matsin aikaan olin työesteen vuoksi tilanteessa, jossa pystyin vain silloin tällöin vilkaisemaan texti-tv:tä. Katsoin että vika minuutti menossa ja ynnäsin HIFK:lle 3 pinnaa sarjataulukkoon. Olipa hienoa katsoa myöhään illalla lopputulos: 4 -vittu- 3 ! Ilmeisimmin Ortio on ollut hyvä, häntä on kehuttu vuolaasti? Mutta kuinka helvetin mones kerta tänä syksynä joukkue kusee johtonsa kalkkiviivoilla? Yksi-kaksi kertaa per kausi on tilastollinen fakta. Samoin HIFK tulee menemään pari kertaa maaliviivalla ohi. Mutta useampi tällainen lörähdys lyhyen ajan sisään? Vaikka siellä pelaajat pelaavatkin, niin lasken tässä aika paljon valmennuksen osaamattomuuden piikkiin. Jotenkin kavereille pitäisi saada oikea moodi: ei ole vaikea pitää vastustajaa maalittomana yhden minuutin verran, ei vaikka se olisi viimeinen minuutti. Muuten voittaja tekisi 60 maalia per matsi. Kun jäällä vilistää virheitä pelkääviä nössöjä, jotka tekevät pelkotilassaan virheitä, kääntyy katse valmennukseen & psyykkaukseen sekä peluutukseen. Viimeiselle minuutille pitää kerätä Uhrautuva Lihapartio, jos tarkoitus on pitää johto. Silloin ei esimerkiksi Redenbachin, Somervuoren tai Villen pitäisi päästä lähellekään jäätä. Sormunen-Pennanen-Joukkue, tehkää jotain tälle lopun pelkotilalle!
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kun jäällä vilistää virheitä pelkääviä nössöjä, jotka tekevät pelkotilassaan virheitä, kääntyy katse valmennukseen & psyykkaukseen sekä peluutukseen. Viimeiselle minuutille pitää kerätä Uhrautuva Lihapartio, jos tarkoitus on pitää johto.

Huvittavinta näin jälkikäteen tuossa lauantaissa oli, että ottelun loppuhetkillä ainakin itselläni oli siellä HK-Areenan lehtereillä tunne, että homma on hallussa, kun IFK pyöritti peliä TPS:n päätyyn kellon näyttäessä 58:30. Tuntui, ettei TPS pääse edes kiekkoon kiinni, saati saa pyöritystä aikaan. No, ei saanutkaan, vaan yhden vastahyökkäyksen ja peli tasoihin. Kuten joku tässä ketjussa aiemmin kirjoittikin, voitto lauantaista olisi viime minuuttien perusteella ollut "oikeutettu", kun taas Porissa oltiin ihan lirissä, mutta Ortion avulla klaarattiin kolme pistettä. Joskus siis näin päin, mutta tässä on nyt muutaman viikon sisään menetetty pisteitä Pelicansille ja TPS:lle yhden varsinaisen peliajan voiton verran viimeisellä minuutilla, joten toivoisi tässä hieman petrattavan jatkossa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Vaikka siellä pelaajat pelaavatkin, niin lasken tässä aika paljon valmennuksen osaamattomuuden piikkiin. Jotenkin kavereille pitäisi saada oikea moodi: ei ole vaikea pitää vastustajaa maalittomana yhden minuutin verran, ei vaikka se olisi viimeinen minuutti.

No hankala tuossa on valmennusta syyttää, kun HIFK:lla oli oikeasti hyvin homma hanskassa viimeisillä minuuteilla, mutta TPS pääsi yhteen suoraan hyökkäykseen, jossa pelaajat eivät merkanneet omia miehiään. Tästä sitten Koskirannalla helppo työ laittaa kiekko maaliin. Samanlainen tyräily tapahtui jatkoajalla. Ortio pelasi HIFK:lle tuon yhden pisteen, muuten ei kyllä ollut kaksista pelaamista, vaikka toisessa erässä pari kertaa pääsivät myllyttämään (tehotonta). Koko peliä ajatellen, tuo yksikin piste oli hyvä suoritus.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
No hankala tuossa on valmennusta syyttää, kun HIFK:lla oli oikeasti hyvin homma hanskassa viimeisillä minuuteilla, mutta TPS pääsi yhteen suoraan hyökkäykseen, jossa pelaajat eivät merkanneet omia miehiään.

Yritän olla looginen ja käsittelen kaikki valmentajat samalla tavalla. Nokasta Sormuseen. Ei valmentajaa ja joukkuetta voi erottaa tietyistä toistuvista mokailuista sillä klausuulilla, että 'pelaajathan siellä pelaavat'. Yhtä hyvin voitaisiin sanoa, että kevään -11 mestaruudessa Nokka oli sivustakatsoja, koska pelaajathan siellä pelasivat. Joukkueen psyykkaus käsittää muutakin kuin ennen ottelua tapahtuvan motivoinnin. Psyykkauksen täytyy kestää koko 60 minuuttinen. Osaava valmennus tietää etukäteen, että joukkueen viimeinen minuutti tulee olemaan vaikea ja ottaa esimerkiksi aikalisän. Sen voi ottaa myös voiton varmistamiseksi, kuten Nokkakin usein teki HIFK:n ollessa johdossa pelin lähetessä loppuaan. Mä lasken valmennuksen joukkueen osaksi kaikissa tilanteissa: silloin kun menee huonosti ja silloin kun menee hyvin. Ei se ole sattumaa, että tietyn valmentajan alaisuudessa HIFK tuntuu ryssivän lopun pirun usein. Olit muistaakseni äärimmäinen PS:n vastustaja ja Petullehan täällä lykättiin kaikki syyllisyys kaikesta. Ole looginen = yhtä vaativa Sormusta-Pennasta kohtaan. HIFK hävisi playoffeissa narreille 4-0 - ja pelaajathan siellä vetivät, joten ei voida syyttää PS:ää?

Mä tietysti toivon, että valmennus ja joukkue hinkkaavat epävarmat alueensa kuntoon ensi kevääksi. PS sai jengin tekemään tulosta runkosarjassa loppujen lopuksi, mutta tutut viat löytyivät heti uudestaan playoffeissa, jotka olivat kuin alkusyksyn toisintoa. Ei tätä enää, kiitos...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Aikalisillä yms. ei ollut paljon sijaa tuossa TPS-ottelun lopussa, koska pelikatkoa ei tullut hetkeen. TPS otti veskarin pois samalla hetkellä, kun lähtivät hyökkäykseen. Sitä ennen pelailtiin varmaan 1,5 minuuttia ilman katkoja. Tottakai valmentajien pitää psyykata myös ottelun sisällä pelaajia.

TPS-ottelun loppu ja Pelicans-ottelun loppu eroavat aika paljon toisistaan. Lahdessa, koko joukkue oli sillassa viimeisen erän ja tuo tasoitusmaali käytännössä odotti tuloaan. Se myös tehtiin kovan painostuksen päätteeksi. Turussa tilanne oli taas aivan erilainen, kun TPS teki ensimmäisestä paikastaan maalin. Porissa taas onnistui tuo Lahdessa nähdyn kaltainen selviytymistaistelu.
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Olipa hienoa katsoa myöhään illalla lopputulos: 4 -vittu- 3 !
Nuurdiksen jumbotronia ollaan kuuleman mukaan laajentamassa/parantamassa ensi vuodeksi, jotta tuo -vittu- näkyy myös tuloksessa. Tuo 3-4 (kotihallissa) ei tosiaan kerro paljon mitään katsojalle. Paljon kuvaavampaa on esim. 3-vittu-4. Muita sanallisia vaihtoehtoja tuloksen näyttämiseen tulevat olemaan "5-perkele joko taas-6" ja "2-ei saatana voi olla totta-7" sekä "2-väärin voitettu-1". Kaudeksi 2013-2014 laajennus tulee myös käsittämään vaihtoehdon "1-ei se mitään sillä Kurvinen teki maalin-4".

No IFK on nyt liigassa hävinnyt 1 pelin aivan lopussa, joten en hirveän huolissani olisi. AN:n tavoin olen samaa mieltä, että tepsukoita vastaan IFK pelasi fiksusti pitkiä hyökkäyksiä lopussa, mutta nyt vain sattui onni hymyilemään tepsukoille.

Ja kentälläkin taisivat olla ne "oikeat" pelaajat lopussa, eli nuo meidän voimahyökkääjämme, ellen ihan väärin muista.

HIFK:lla sattuu kyllä ylipäänsä jokaisessa matsissa noita karmeita puolustushasardeja, joissa vastustaja pääsee miesylivoimalla hyökkäämään. Eikös jossain matsissa tainnut olla IFK:n maalille 3 vs 0-tilanne? Laitan tuon haparoinnin kuitenkin vielä alkukauden piikkiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eikös jossain matsissa tainnut olla IFK:n maalille 3 vs 0-tilanne?

Ei, kyllä se oli "3 vittusaatanahuora 0" -hyökkäys tyylipuhtaimmillaan.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Soppa on pistäny kokoonpanoa uusiksi, saas nähdä miten toimii. Puhetta oli ennen kautta että siihen Petun ketjurulettiin ei lähdetä ja sinällään on hyvä että on pidetty noita pareja kasassa, jotka boldasin.

Peltonen-Redenbach-Petrell
Söderholm-Nyqvist

Luttinen-Eriksson-Somervuori
Varakas-Melart

Bergenhaim-O'Sullivan-Pakarinen
Tuohilampi-Jokela

Talaja-Töykkälä-Liivik

Makke, Kuhta ja Leinonen siis filassa. Ykköseen Petrell sopii, tästähän on toki kahden matsin takaa kokemuksia. Kakkoseen tuotiin Luttisella Maken tilalle vähän lihaa. Nyt on O'Sullivanin paikka näyttää. Laidoilla tullaan ohi vasemmalta ja oikealta paitsioon, jos ei syötöt ala napsumaan nopeasti lapoihin. Nelonen on erittäin hyvä yhdistelmä!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Peltonen-Redenbach-Petrell
Söderholm-Nyqvist

Luttinen-Eriksson-Somervuori
Varakas-Melart

Bergenhaim-O'Sullivan-Pakarinen
Tuohilampi-Jokela

Talaja-Töykkälä-Liivik

Olihan tuo Sullivanin ja Bergenheimin hankkiminen Nybondakselta varsin penamainen toimenpide. Joukkue huutaa puolustajia, mutta laitureita hankittiin. 6-5 tänään arvaan.
 

skolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Guti.HAZ
Olihan tuo Sullivanin ja Bergenheimin hankkiminen Nybondakselta varsin penamainen toimenpide. Joukkue huutaa puolustajia, mutta laitureita hankittiin. 6-5 tänään arvaan.

Mun mielestä UrpoTvn hokkihemmot jaksossa Nybondas vielä painoittaa, että tykkää lähteä vahvan pakiston kautta. It stinks of Pena up in this mofo!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
About pari erää takana, ja nyt pitää lähteä duuniin, mutta näiden kahden erän perusteella herrat Somervuori, Redenmouho ja Peltonen ovat seuraavat katsomokomennuksen ansaitsevat kaverit.
 

Stigu

Jäsen
Tänään sitten nähtiin, mikä vaikutus on valmentajalla jengiin. Rautakorpi vs. Soppa-mittelö meni kyllä odotetusti Rautakorvelle: Tapparan viisikkopeli oli valovuoden edellä IFK:n vastaavaa. No, täytyy toivoa, että Sopalla oikeasti on kompetenssia valmentamiseen.

IFK:n puolustus haparoi tuttuun tyyliinsä myös tämän illan matsissa. Vaikka diggaankin Varakkaasta, oli hän tänään jengin heikoin lenkki.

Soonista ei voi olla kuin diggaamatta. Siinä on IFK:n näköinen pelaaja.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Torstaina tullee turpaan ja ekasta kymmenestä pelistä 1,5 pistettä per peli, hyökkäyksestä ei löydy kunnon liideriä, pakisto on heikko ja veskaripeli keskinkertaista. Sopalle kenkää -ketjussa tyyntä myrskyn edellä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tänään sitten nähtiin, mikä vaikutus on valmentajalla jengiin. Rautakorpi vs. Soppa-mittelö meni kyllä odotetusti Rautakorvelle: Tapparan viisikkopeli oli valovuoden edellä IFK:n vastaavaa. No, täytyy toivoa, että Sopalla oikeasti on kompetenssia valmentamiseen.

Soppa jatkaa hyvällä saldolla valmennusuraansa HIFK:ssa, yksi voitto 11 ottelusta, ei huono saldo ollenkaan, voisi olla 11 tappiotakin. HIFK:n pelitapa ei toimi edelleenkään, hyökkäyksiin kyllä pästään, mutta omalla alueella pelaaminen on surkeaa. Ja niin kuin mainitsit, HIFK:n pakit tekevät järkyttävän määrän virheitä, niissä selvää piikkipaikkaa pitää Varakas. Mutta kaikille olisi pitänyt olla tämä tiedossa jo ennestään, Bluesissa homma täysin samanlaista.
 

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
Kokonaisuutena kehno peli.

Hyökkäyksiä ei pystytä rakentamaan järjestelmällisesti, vaan (harvat) tilanteet syntyvät voitetuista kulmaväännöistä. Toisinaan kiekko saatiin tuotua vauhdilla laidan kautta sisään, mutta tuolloin vaihtoehdot rajoittuivat roiskaisuun pienestä kulmasta ja maalin taakse kaartamiseen.

Myös taklauspeli loisti poissaolollaan, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Illan hyvät ja huonot:

+ Nyqvist. Hyvä suoritus Söden parina, pari junnumaista harhailua, mutta Söderholm oli hyvin paikkaamassa. Oli rauhallinen kiekon kanssa ja avasi muutamaankin kertaan erinomaisesti. Ylitti odotukseni.

+ Söderholm, oma perushyvä itsensä. Plussana old school -perstaklaus kolmannessa erässä.


- O'Shit. Vässykkä mikä vässykkä. Ei uskalla mennä tilanteisiin, vaan tyytyy tökkimään mailalla parin metrin päästä. Maali oli joo hieno, mutta kun pelin muut osa-alueet ovat näin huonolla tolalla, niin ei riitä.

- Varakas. Todella monta pahaa hasardia ja erikoismaininta Tapparan ensimmäisestä maalista, kun puolusti tiukalla tuijotuksellaan.

- Peltonen. Luistin ei liiku ja pelaaminen on todella väkinäistä.

-Petrell. Pari hyvää niittiä, mutta aivan idioottimainen huitomisjäähy, kun kolme minuuttia kellossa ja Tapparalla 3-2 -johto. IFK vei kolmatta erää miten halusi, mutta tuo jäähy tappoi tsempin.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Torstaina tullee turpaan ja ekasta kymmenestä pelistä 1,5 pistettä per peli, hyökkäyksestä ei löydy kunnon liideriä, pakisto on heikko ja veskaripeli keskinkertaista. Sopalle kenkää -ketjussa tyyntä myrskyn edellä.

Joo näin on. Sopan syytä kaikki!?? Ja vitut! Nybari vittuun. Sehän se on ton jengin kasannu!
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Olipa taas aikamoista skeidaa. Ekasta erästä lähtien huomasi, ettei tänään hyvä heilu ja jostain syystä Rautakorven Tapparaa vastaan on aina ollut hankalaa.
Ortiollakaan ei ihan paras päivänsä ollut, tokassa maalissa toki Barkovin hyvyyttä , että laittoi sisään ja kolmas maskista, mutta parhaana päivänä olisi ottanut molemmat. Ekassa maalissa taas Nieminen sai perustaa kiskan Ortion eteen, kun pakit olivat ihan vittu missä sattuu.
Pelistä puuttui idea tänään ihan täysin eikä tahtotilakaan ehkä ollut ihan parhaimmillaan. Tapparalta jäi pari selvää jäähyä tokassa erässä 1-1-tilanteessa viheltämättä, mutta ehkä se ei olisi auttanut järin paljon.

+Ylivoima pyöri ihan nätisti ne kerrat, kun päästiin yrittämään.

+O'Sullivan maali oli jäätävä suoritus.

+Bergenheim onnistui onneksi heti tokassa pelissä.

+Liivik, Töykkälä, Talaja. Mukavasti tsemppiä joka vaihdossa.

-Peltonen nyt johonkin etsimään sitä kadonnutta virettä.

-Pelin sisällä reagointi näköjään olematonta valmennusjohdolla.

-Puolustus välillä niin tuuliajolla kuin olla ja voi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös