HIFK:n valmentajat kaudella 2005-2006

  • 312 628
  • 1 534

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Isaksson
Olishan siinä sellainen kolmikko, ettei ihan äkkiä ala pelaajat silmille hyppimään.

Joo toihan on se olennaisin asia valmentamisessa.
Ja se että on joukkueen entinen pelaaja. Millään muullahan ei niin väliä olekaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Isaksson
Ai jaa, kyllä Hexi mulle kelpaisi aivan mainiosti. Tiimiin voisi ottaa vaikka sitten The Pentin ja Kifen. Olishan siinä sellainen kolmikko, ettei ihan äkkiä ala pelaajat silmille hyppimään.

Oletkohan Isakkson vähän liikaa menneisyyden ja perinteiden vanki?! Nyt on 2000-luku eikä mikään 80-luku.

Ei Ifkin kaltaisella organisaatiolla ole varaa palkata mitään toivotaan- toivotaan tapauksia valmentamaan.
Matikainen vielä menisi.
Täytyy toivoa että Pena saa jatkaa TJ:na. Alun Pienen hapuilun jälkeen tehnyt hyvää jälkeä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU,MIFK
Viestin lähetti Isaksson
Ai jaa, kyllä Hexi mulle kelpaisi aivan mainiosti. Tiimiin voisi ottaa vaikka sitten The Pentin ja Kifen. Olishan siinä sellainen kolmikko, ettei ihan äkkiä ala pelaajat silmille hyppimään.

Hexi kuulostaa munki karvaisiin korviini enemmän kuin hyvältä. Hexissä olisi juuri sitä äijämäisyyttä mitä Arassa ei ollut ja eikö kaveria oltu jossain vaiheessa rahtaamassa yhdessä Aran kanssa penkin taakse? Tosin samaisissa huhuissa puhuttiin silloin myös paketista Jan Caloun ja Peltonen, mutta minun korviini Aran ja Hexin yhteistyö IFK:ssa ei olisi kuulostanut niin huonolta, eikä edes mahdottomalta. Hexi ja Ara olivat periaatteessa maajoukkuepaketti, kun taas Caloun ja Peltonen pelanneet vain joskus yhdessä San Josessa, mutta enempää yhteistä miehillä ei tainnut olla.

En ole koskaan ymmärtänyt, että Hexille ei aikoinaan annettu tilaisuutta IFK:n takana vai kävikö niin, että Hexistä oltiin leipomassa seuraavaa ykköstä, mutta maajoukkue vei? En ole kuvioista ihan täysin selvillä, mutta kyllä mies, joka minusta IFK:n miehen teki on minulle aina tervetullut vahvistus penkin taakse. Ikävä kyllä tieto Hexin tulosta, ei taida olla edes oikea huhu? Vai Isaksson?
 

gordion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koiraporin Veto
Viestin lähetti Q



Ykkösvalmentajan tilanne sen sijaan on vielä auki. Minun tietojeni mukaan esillä ovat nimet mm. Tamminen, Rautakallio, Lindfors, Haanpää.


Omien tietojeni mukaan vain kaksi ensimmäistä ovat enää harkinnassa. Lindforsia ei ole missään vaiheessa pidetty vakavasti otettavana vaihtoehtona ykköseksi. Haanpäästä ei ole puhuttu missään vaiheessa tosissaan.

Tammisen ongelmana on sopimus Sportiin. Tosin saattaa olla, että Tamilla on olemassa sopparissaan joku pykälä, että diili on purettavissa, mikäli nousu ei toteudu.

Rautakalliolla on omat kannattajansa, mutta myöskin oma oppositionsa. Jos pitäisi laittaa rahaa kiinni, löisin vetoa Tammisen HIFK-pestin puolesta. Kakkoseksi sitten vaikka Sakke ja Rindellin Harri.
 

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Tamminen tulee valmentajaksi, niin ainakin medianäkyvyys on taattu. Mutta muuten kyllä epäilyttää. Westerlund ja Aravirta kelpaisivat minulle. Jortikka ja Jursinov ehkä. Tammisen ja Rautakallion kohdalla alkaa tökkimään. Pena menisi muuten tuohon ehkä-kategoriaan, mutta kenestä sitten äkkiä saataisiin uusi Mr. Veribigbos? Ja sitten on tietysti joku meille tuntematon ulkomaalaisvaihtoehto. Kakkoseksi pitäisi saada joku joka TÄYDENTÄÄ SOPIVASTI ykköskoutsia. Kuitunen, Surenkin, Riihiranta ja Rindell ovat kaikki periaatteessa OK, kunhan vain saadaan aikaan yhtälö 1+1=3. Kuitusessa saattaisi olla potentiaalia tulevaisuuden ykkösvalmentajaksikin, mutta vasta tulevaisuuden. Lindfors on mielestäni enemmän joukkueenjohtaja kuin valmentaja, joten hoitakoon hän sen, etenkin kun on kuulemma hoitanut homman hyvin. Itse haluaisin päätoimisen maalivahtivalmentajan koko organisaatiota varten, joka huolehtisi kaikkien maalivahtien valmennuksesta ja ohjauksesta junnuja myöten.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Virginialaiselle

Tiedätkö mitä eroa on valmentajalla ja joukkueenjohtajalla?
Helpotetaan vielä sen verran että toinen näistä ei valmenna.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vepu Surenkin, niin loistava hahmo kuin HIFKiin olisikin, ei ole edelleenkään itse tietoinen "varmasta" pestistään HIFK-valmennukseen. Intresanttia :). HIFKin junnutyössä mukana olevat pitävät Kuitusta jo pomminvarmana tiiminjäsenenä, jotkut jopa ykkösenä. Itse uskon, että ykkönen ja kolmonen ovat vielä haussa, kakkonen on Kuitunen.

Rockylla on paljon kannatusta, varsinkin pelaajien keskuudessa. Tammisellakin on paljon taustatukea: kun kohderyhmäksi otetaan Juhani Tamminen, saadaan 100%:nen kannatus Juhani Tammisen nousulle HIFKin ykkösvalmentajaksi. Lisäksi Tammisella on kovat suosittelijat: Juhani Tamminen on suositellut häntä HIFKiin jo viimeiset 10 vuotta Voihan se olla, että tämä "tulen tuulikaappiinne asumaan kunnes palkkaatte minut" -taktiikka sitten tuottaa tulostakin loppujen lopuksi? Mutta kovin monesta suunnasta ei Tamia ole kuulutettu vielä mukaan kuvioihin. Sportissa annetaan jokatapauksessa ymmärtää, että yhteistyö Tammisen kanssa ei tule jatkumaan sittenkään.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti Q
Lähteenmäen nostaminen esille HIFK:n edustusjoukkueen yhteydessä on erikoista. Vaikka kaveri yrittää jokaisessa MTV3 Anun lähetyksessä esiintyä punapaitaisena, ei pojan artikulaatio riitä kuin Salamoiden tai naisjoukkueen peräsimeen.

Joku on liiaksi herrasmies ja tämän kaverin artikulaatio ei riitä, jotta tulisi valituksi. On tää huimaa tää valintaprosessi ja -kriteeri.
"Q": kiva kun isäukkosi lukee näitä sivuja ;-)
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti JHag
Itse uskon, että ykkönen ja kolmonen ovat vielä haussa, kakkonen on Kuitunen.

Onko varmaa ettei Sakke jatka MV-koutsina? Nyt meillä on tilaisuus kasvattaa Sakesta hyvä valmentaja vuosikymmeniksi emmekä aio sitä tehdä? Kyllä Sakesta hyvän koutsin saa jos hiukan malttaa antaa aikaa.

Kannatan edelleen Kuitusta ykköseksi, noilla näytöillä A-junnuissa ansaitsee edes mahdollisuuden. Hei, yhtä puskista tuli suurelle yleisölle myös aikoinaan myös SW-kaksikko. Ei aina tarvitse olla ennakkoon tunnettuja nimiä. Paljon mielummin näen Kuitusen kuin Jortikan, Tammisen tai Rautakallion.
 
Suosikkijoukkue
Suomi
Viestin lähetti werther
Kuitusessa saattaisi olla potentiaalia tulevaisuuden ykkösvalmentajaksikin, mutta vasta tulevaisuuden.
Miksi Kuitunen olisi vasta tulevaisuuden ykkösvalmentaja? Ensinnäkin, mies on jo ollut päävalmentajana liigassakin ja toiseksi, vuonna 1956 syntynyt mies ei voi hirveän montaa kautta enää olla tulevaisuuden mies.

Toivon, että HIFK:n johdossa on rohkeutta valita Kuitunen ykköseksi.
 

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Silitysrauta-Mike
Miksi Kuitunen olisi vasta tulevaisuuden ykkösvalmentaja? Ensinnäkin, mies on jo ollut päävalmentajana liigassakin ja toiseksi, vuonna 1956 syntynyt mies ei voi hirveän montaa kautta enää olla tulevaisuuden mies.

Toivon, että HIFK:n johdossa on rohkeutta valita Kuitunen ykköseksi.
Mitäh, niin vanha! Lähinnä ajattelin, että hyppy A-junnuista median ristituleen on ISO. Pelottaa kun muistelee aiempia valmentajia ilman kovia näyttöjä liigasta.
 
Suosikkijoukkue
Suomi
Eihän Kuitunen mikään ihan keltanokka ole.

Hän on nykyistä työtään ennen toiminut kuitenkin

Suomen Jääkiekkoliiton valmennuspäällikkönä
Olympiajoukkueen valmentajana
20 v. maajoukkueen vastuuvalmentajana
HPK:n liigajoukkueen päävalmentajana
Rullakiekon päävalmentajana
Juniorimaajoukkueiden vastuuvalmentajana
1. divisioonassa päävalmentajana Karhu-Kissat, JoKP, Haukat
Valmennuspäällikkönä Porvoo Hunters, Pita
Mäkelänrinteen urheilulukiossa valmentajana
Juniorijoukkueet SM tasolla 6v.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silitysrauta-Mike

Myös Ika Lehkoselta löytyy pitkälista joukkueista mitä hän on valmentanut. Laitatko vielä tähän Kuitusen valmennushistorian perään joukkueiden sijoitukset hänen valmennuksessaan.

Kuitunen ehkä kakkoseksi, muuta ykköseksi tarvitaan kokenut, näyttöjä antanut valmentaja. Ja se ei vielä ole näyttö valmennustaidoista että on joskus pelannut HIFK:ssa vaikka jotkut niin luulevatkin.
 
No voi jumalauta. Päivän on pois, niin eiköhän täällä ole pahin pelkoni tullut "huhuksi". Juhani Tamminen penkin päähän. Ei voi olla mahdollista, pahempaa ei olekaan. Sinne penkin päähän tulee sössöttävä prinsiippimies ja vielä kaiken lisäksi turkulainen. Nojoo onhan se meillä pelannut joskus, mutta silti. Jos pitää paikkaansa, että Sportin ja "Tamin" yhteistyö ei jatku, niin olisipas lähtökohdat meille. Ensin potkut Ässistä ja sitten perään Sportista. Onneksi tämä ei tapahtunut pari vuotta sitten, koska nykyään Pena ei ole enään niin Pena. Kotimaan markkinoilta ei kyllä kovin montaa supernimeä löydy.

Asiasta viidenteen. Mikä on Kari Elorannan tilanne? Jatkaa, oliko se Rapperswillissä ja kuinka paljon on sopimusta jäljellä?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ei kyllä kukaan näistä heitetyistä nimistä istu HIFK:n ykköseksi mun silmissä...Rocky ja Tamminen edustaa jotain ihan muuta linjaa kuin HIFK:n perinteinen tyyli ja varsinkaan Tamin egoa on vaikea kuvitella samaan halliin Pentin kanssa vaikka kavereita taitavatkin olla. Voiko kukaan kuvitella Tamin muuttavan tyyliään enemmän brändin näköiseksi Penan pyynnöstä?? Paskat, samat saatanan prinsiipit sillä on ollut vuodesta yksi ja kaksi suuren kivisateen jälkeen eikä ne miksikään muutu vaikka oma henki olisi kyseessä.

Rocky on peluutuksessa niin pihalla että pahaa tekee, jos väkisin haluatte nähdä ensi kaudella teidän ykkös-YV:ssä miehet Vihko-Fagerstedt-Järvinen Kultasen ja Kurvisen kompatessa viivassa niin Rocky on teidän kaveri.

Surenki-Kuitunen on henk.koht. suosikkini, menestyksestä en tiedä mutta lööppikamaa tulee urakalla.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Joku muu, mikä?

Tämä on hauska ketju, HIFK:ta valmentaa ensi kaudella:

Raimo Summanen
Allu Lähteenmäki
Vesa Surenkin
Samu Kuitunen
Jukka Rautakorpi
Hannu Jortikka
Jukka Jalonen
Pekka Rautakallio
Pentti Matikainen
Sakari Pietilä
Kari Heikkilä
Tihonov jr
Erkka Westerlund
Vladimir Jursinov
Curt Lindström
Timo Lahtinen
Mike Keenan
Jukka Koivu
Reijo Ruotsalainen
Boris Majorov
Mika Saarinen
Jarmo Tolvanen
Harri Rindell
Hannu Kapanen
Petri Skriko
Mike Eaves
Kari Jalonen
Juhani Tamminen
Esa Tikkanen
Ari Haanpää
Sakari Lindfors
Heikki Riihiranta

Tai sitten joku muu.
 
Suosikkijoukkue
Suomi
Re: Silitysrauta-Mike

Viestin lähetti Metukka
Laitatko vielä tähän Kuitusen valmennushistorian perään joukkueiden sijoitukset hänen valmennuksessaan.

Kuitunen ehkä kakkoseksi, muuta ykköseksi tarvitaan kokenut, näyttöjä antanut valmentaja. Ja se ei vielä ole näyttö valmennustaidoista että on joskus pelannut HIFK:ssa vaikka jotkut niin luulevatkin.
JoKP meni liigakarsintaan, HPK kahdeksas, eikä päässyt kuuden joukkueen pudotuspeleihin.

Tarkoitukseni oli vain muistuttaa, että A-junnujen valmentajan ei tarvitse olla junnu valmentajana, sillä sitä Kuitunen ei ole.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU,MIFK
Re: Virginialaiselle

Viestin lähetti Metukka
Tiedätkö mitä eroa on valmentajalla ja joukkueenjohtajalla?
Helpotetaan vielä sen verran että toinen näistä ei valmenna.

Niin ja olenko väittänyt Hexiä jossain vaiheessa maajoukkueen tai IFK:n päävalmentajaksi? No joustetaan sen verran, että en ehkä Hexiä suoraan ykköseksi haluaisi, mutta kyllä Hexi minun mielestäni, vaikka Rindellin paikalla vaihtoaitiossa voisi hyvinkin olla. Ja muistelen jostain lukeneeni, että oli IFK:ssa aikoinaan kakkosvalmentaja vai oliko silloinkin nimikkeenä joukkueenjohtaja?
 
Viimeksi muokattu:

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Hehee, tämä on kyllä hauska ketju. tuuski tossa jo laittoikin kunnon listaa, josta voidaan alkaa "kelpaa" "Mulle ei kelpaa"-keskustelu. JHagilta odotetaan uusinta huhua, niin voidaan taas velloa itsesäälissä.
 

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Virginialaiselle

Viestin lähetti Virginialainen
Ja muistelen jostain lukeneeni, että oli IFK:ssa aikoinaan kakkosvalmentaja vai oliko silloinkin nimikkeenä joukkueenjohtaja?
Kakkosvalmentajana kolme kautta 1987-90. Ykkösenä oli tuolloin The Sir Pena.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Penttihän sanoi taannoisessa haastattelussa verkkojen olevan kaikilla vesillä.
Toivottavasti Sir Pena lukee(kuten aina) näitä tekstejä ja ottaa huomioon myös jatkoajan jäätävät kriteerit.

-Ei turkulainen
-Ei vanha
-Ei nuori
-Pelannut IFKssa
-Ei liikaa menestystä
-Ei venäläinen
-Ei kokenut
-Ei kokematon
-Ylilyönteihin kykenevä
-Menestystä tuova
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Rebel
Hehee, tämä on kyllä hauska ketju. tuuski tossa jo laittoikin kunnon listaa, josta voidaan alkaa "kelpaa" "Mulle ei kelpaa"-keskustelu. JHagilta odotetaan uusinta huhua, niin voidaan taas velloa itsesäälissä.

No mikäs muu jengi kuin HIFK ylipäätään herättää näin laajaa kiinnostusta ja ennenkaikkea huolta myös muiden joukkueiden fanien keskuudessa :). Vastaava pohdinta vaikkapa Kärppien tulevasta valmentajasta, jos pesti olisi auki, keräisi kommentin viikossa...

Kyllä se niin on, että HIFK ja Pena tulevat jatkamaan outoa linjaansa; kasvun paikkaa ei valitettavasti tarjota Vepulle ainakaan. Hän ei kuulu HIFKin "joensuu-osaston" suosikkeihin. Koko ajan HIFK on metsästänyt ns. nimeä ykköseksi ja kun Summasen kanssa meni vituiksi, ovat Rocky ja Prinsiippi (viime aikoina) nousseet esiin. Kiva-Harri tuntuu olevan eläkepaikalla valmennustiimissä ja pelkästään se sotkee mahdollisuuksia saada roots-osastoa mukaan. Odotan lähinnä huvittuneena minne juna lopulta menee ja Rockyn näkisin HIFKin peräsimessä noin 1.000 kertaa mieluummin kuin Tamin, jolta jää taakseen aina vaan savuavia raunioita. Jos The Penalle on todellakin tärkeintä lobata kehiin omia kamujaan ohi HIFK-intressien, oma Pena-faniuteni rajoittuu hänen toimintaansa pelaajahankinnoissa. Olisikin liian hyvää ollakseen totta, että myös valmennussignaukset olisivat yhtä kovia. Oli miten oli, nythän pitäisi ensin pelata tämä -05 kevät poistuvan luuserin alaisuudessa. Viime aikoinakin HIFK on pelannut päin vittua, onneksi päätettiin hankkiutua moisesta hahmosta eroon jo tammikuussa. Eka kaudella pronssi ja nyt jos jää hopeaan, niin turhaahan se olisi kolmatta yritystä enää katsella...
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Viestin lähetti JHag
Odotan lähinnä huvittuneena minne juna lopulta menee ja Rockyn näkisin HIFKin peräsimessä noin 1.000 kertaa mieluummin kuin Tamin, jolta jää taakseen aina vaan savuavia raunioita.
Tamin valintaa puoltaa tietenkin se tosiseikka että Treillen kaltaiset ranskalaiset supertähdet saisivat valmennusta omalla äidinkielellään. Tätä logiikkaa seuraten olisi kuitenkin vakavasti harkittava jonkun kreikkaa taitavan palkkaamista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös