HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

  • 881 552
  • 3 409

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On vasta sitten, kun Olli on saanut siivun IFK:sta. Mikä ei ole kirkossa kuulutettu. Ei niitä osakkeita osteta, että ilmoitetaan haastattelussa, että haluan tuosta palan itselleni.

Lähes näin kyllä, sillä viimeksi vajaaksi jäänyt osakeanti on tarkoitus haastattelutietojen mukaan avata joko tämän vuoden puolella tai sitten ensi vuonna. Toisella osakeannilla on tarkoitus saattaa ry:n ulkopuolisten omistajien osuus 60 priosenttiin, muistaakseni nyt ollaan 40 prosentissa. Nythän vain Bäckström on vielä pelaavista/juuri lopetaneista mukana, enkä tiedä, miksei edellisellä kierroksella mukaan saatu juuri Jokista, Ruutuja vaikka heidän yhteisen osakeyhtiön omistuksen kautta, Peltosta (tosin tiedä vaikka hänelle olisi luvattu maksaa osa nykyisestä palkasta osakkeina), Hagmania tai vaikkapa villinä vetona marekia.

Muistaakseni pienin paketti osakkeita, joka viimeksi myytiin oli 50 000 euron arvoinen.

Eli: kyllä se taitaa olla niin, että osakeita saa, jos ilmoittautuu toimistolle ja latoo vähintään 50 000 euroa pöytään.

Ja sanoisin, että on aika hyvä pitkäaikaissijoitus, sillä kun 60 prosenttia on täynnä tän kierroksen jälkeen, noita osakkeita ei tule enää lisää, mutta ostajia tulee taatusti ja silloin hinnan määrää myyjä.

Osingonjaosta en HIFK:n kohdalla tiedä, mutta luulen, että HIFK siirtyy governancessaan normaaliin oy-käytäntöön nykyisen ammattimaisemman aikakauden myötä, eli vuotuinen osinko tulee melkeinpä riippumatta voiton määrästä.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Ei. HIFK:n takana olisi ollut rahamiehiä iät ja ajat, mutta silloin sijoittaminen HIFK:hon ja osaomistus ei tullut kuuloonkaan. Dinot eivät halunneet muita hiekkalaatikolleen. Valitettavasti.

Juuri näin! Hyvä että asioista puhutaan oikeilla nimillä. HIFK:hon on aina imua ja mukaan tulossa kiinnostuneita rahamiehiä. Mutta dinot eivät halunneet ammattimaistaa seuraa ja tuoda laatikolle oikeita rahamiehiä oman asemansa takia. Siinä vaiheessa, kun ymmärsin että tämä organisaatiomuutos on oikeasti toteutumassa, eikä vain bluffia niin tajusin että tulevaisuus on hyvä. Töitä pitää tehdä kovassa kilpailussa, mutta pohjat menestykselle on olemassa.

PS: Muistaako joku paremmin, mutta eikö Päällikkö ollut jo aiemmin halukas ostamaan osan seurasta?
 

scholl

Jäsen
Eli: kyllä se taitaa olla niin, että osakeita saa, jos ilmoittautuu toimistolle ja latoo vähintään 50 000 euroa pöytään.

Noinhan se ei missään tapauksessa saisi olla, vaan pitäisi hyvin tarkasti katsoa, keille osakkeita myy. Vertailun vuoksi Bayern München esim. on myynyt kahdelle taholle osakkeitaan ja molemmat ovat olleet ns. strategisia partnereita. Ensiksi Adidas osti vuonna 2002 10% 77 miljoonalla eurolla ja sitten 2010 Audi sopi ostavansa 9,09% osuuden 90 miljoonalla eurolla kolmessa vaiheessa. Samalla Adidaksen omistusosuus putoaa myös 9,09 prosenttiin, koska tehtiin osakepääoman korotus.

Eli ei niitä osakkeita voi ihan kelle tahansa myydä, vaan vakavaraisille strategisille partnereille. Yritysmaailmassa niitä voisivat olla Koff tai pitkäaikaisten fanien yritykset (kuten Benskyen putiikki 1. annissa oli) ja toisaalta sitten sellaiset ex-pelaajat, joilla on riittävästi omaisuutta. Osakkeiden päätyminen nyt tai jatkossa puliveivareiden tai jopa huijareiden haltuun täytyy estää.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli: kyllä se taitaa olla niin, että osakeita saa, jos ilmoittautuu toimistolle ja latoo vähintään 50 000 euroa pöytään.

No, näinhän se ei todellakaan ole.

Peukku Ollille ja IFK:lle. Vielä kun saadaan Ruudut mukaan, niin IFK:n iso pahuus on hyvissä käsissä ja keulakuvat seuran näköisiä.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, ehkä selvyyden vuoksi: ei nyt ihan kuka tahansa, esimerkiksi Harkimo, mutta esim. ex-pelaajista varmasti otetaan kaikki mukaan, jotka haluavat, sillä tuskin halutaan enää jättää osakeantia vajaaksi. Ja luulen, ettei liikemiehiäkään ulos heitetä, ellei ole tunnettu sekopää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Siirretty fanimatkat-ketjusta.

Fanitoimintaa tämäkin:

Tiedättekö pk-seudulta mitään paikkaa joka näyttäisi UrhoTotalin kautta HIFK:n kaikki pelit? Vastaava ravintola Bluesin osalta löytyy joten luulisi ettei pikkuveli laita tässä paremmaksi...

P.S. Ja kyllä, selasin pelejä näyttävät juottolat -ketjun mutten löytänyt vastausta sieltä.

Tästä tuli mieleen, että jos olisi se oma halli tai jos edes Nordiksen hallimyynnin tuotot kilahtaisivat Restelin sijaan seuran omaan kassaan, niin eikö olisi ideaa avata hallin ovet aina vierasottelupäivinä ja näyttää hallin rafloissa seuran omat vieraspelit aina kun mahdollista. Joka pelissä se ei tietenkään onnistuisi, kun Nordiksellakin on kaiken maailman kissanristiäisiä toisinaan, mutta varmaan joku 20 peliä 30:sta voisi onnistua. Saisi tsiigata matsit asiantuntevassa seurassa miellyttävässä miljöössä ja erätauolla voisi esimerkiksi hilpaista fanituotetiskille ostamaan jotain vaatetta tai pikkusälää kotiinviemisiksi.

Tällä hetkellä useimmat ravintolat taitavat viedä voiton jäähallista halvempien hintojen ja paremman juoma-/ruokatarjonnan ansiosta, mutta jos Restel saataisiin potkittua pois Nordikselta, hintoja tarkistettua alaspäin ja sen mitäänsanomattoman Koffin-litkun lisäksi jotain kunnollista olutta tarjolle, niin ainakin itse voisin hyvinkin harkita kannattavani tällaista faneille suunnattua toimintaa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän tuo vaadi mitään muuta kuin viitseliäisyyttä ja vähän vaivaa, että saataisiin tällainen "Official IFK-bar" pystyyn. Jääkiekkodiggarit ovat tunnetusti janoista porukkaa, eivätkä IFK-fanit ole poikkeus. Tässähän sitä olisi oiva sauma IFK:nkin saada hieman lisää pennosia kassanpohjalle, kun suunniteltaisiin yhdessä IFK-bar, jossa näkyy IFK:n vieraspelit ja jälkipelit pidettäisiin aina kyseisessä pubissa. Pientä purtavaa, juomia, IFK-henkistä musaa ja muuta ohjelmaa kehiin ja meikäläinen suunnistaisi ainakin tällaiseen mestaan, varsinkin viikonloppupelien jälkeen. Kesällä tällainen mesta olisi oiva paikka treffata hallifrendejä, joita ei muuten juurikaan näe. Ja onhan IFK:lla kesällä futistakin, joten uskoisin toimivan konseptin houkuttelevan jengiä paikalle myös jääkiekkokauden ulkopuolella.

Töölössä käy kesäisin turistejakin yllin kyllin ja uskoisin uteliaiden ulkomaan elävienkin eksyvän paikalle. Paikassa voitaisi myydä myös fanikamoja (ei tarvitse olla koko repertuaari), joita viedä matkamuistoina kotimaahan.

IFK on vakavarainen yritys. Joskus olisi syytä ottaa pienimuotoista riskiäkin, jos on mahdollista saavuttaa jotain, mikä palvelee yleisöä eli maksavia asiakkaita. Kun on osaavat ihmiset pyörittämässä toimintaa, riskitkin kutistuvat. IFK:lla on brändi, jota pitäisi oppia käyttämään monipuolisemmin hyväksi. Moni perustaa esim. ravintolan ilman mainittavan suurta pääomaa ja saavat homman menestymään. Ilman mitään tunnettua omistajaa, keulakuvaa tai brändiä. En näe vaihtoehtona, että IFK tulisi suuria summia menettämään, jos tekee taustatyön huolellisesti ja pyrkii kehittämään toimintaa. Juostenkusten on ihan turha lähteä mihinkään.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asiaa...

-han.... täällä puhutaan. Jutut voisi joskin siirtää tervetuloa Koffgarden-ketjuun. Koska sitten kun on se oma halli Töölössä, sen kulmaan on helppo toteuttaa ravintola, baari, fanituotemyymälä... tällä hetkellä se ei vain ole mahdollista, kun ei omisteta hallia ja sinne tunkee ylihintaista tankkausta myyvä rahanahne Restel...
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
-han.... täällä puhutaan. Jutut voisi joskin siirtää tervetuloa Koffgarden-ketjuun. Koska sitten kun on se oma halli Töölössä, sen kulmaan on helppo toteuttaa ravintola, baari, fanituotemyymälä... tällä hetkellä se ei vain ole mahdollista, kun ei omisteta hallia ja sinne tunkee ylihintaista tankkausta myyvä rahanahne Restel...

Eihän näihin em. juttuihin omaa hallia tarvita, vaan ainoastaan halu kehittää tuote- ja palvelupaketteja. Tyhjiä, ravintolakäyttöön sopivia liiketiloja lienee Nordiksen välittömässä läheisyydessä nytkin vapaana. Siitä sitten sisustamaan mestaa niin, että siellä voi lipittää virvokkeita, nauttia isompaa tai pienempää purtavaa, humpata rockin tahdissa, ostaa fanikamoja ja tsiigata vieraspelit Urho Totalista. Mä voisin heittää vielä lisääkin ideoita, mutten nyt viitsi ilmaiseksi tässä tehdä jollekin toiselle kuuluvia hommia ;).

Väitän kuitenkin, että kassakone kilisee ja kaikki on himaan päin. Turha itkeä, että hallissa ei voida Restelin vuoksi tarjota sitä ja tätä. Se on fakta, joka tietysti ikävästi vaikuttaa meihin kaikkiin, varsinkin ottelujen aikana. Mutta väitän, että suurin osa ihmisistä olisi anteeksiantavaista ja ymmärtäväistä, jos IFK itse pyrkisi tarjoamaan meille vastineeksi jotain muuta. Mä maksan tuopposestani mielummin 6€ IFK:lle kuin 5,5€ Restelille. Koff yhteistyökumppanina oluen hinta on sisäänostohinnaltaan varmasti vähintäänkin kohtuullinen, joten kyllä katteetkin saadaan kohdalleen. Moni jäisi pelin jälkeen nykyisinkin mielellään istumaan Main Streetille pidempäänkin, vaikka palvelu on mitä on ja hinnat katossa. Kun se vaan tuppaa menemään niin, että pelin jälkeen jengi hajoaa kuka minnekin. Jos olisi oma mesta, väitän, että sinne menisivät suurin osa niistä ihmisistä, jotka ovat varanneet kalenteriin IFK-frendien kanssa seurustelua. Moni voisi viipyä nykyistä pidempäänkin, koska faktahan on se, että aika rientää, kun on hauskaa. Ja tottahan meillä IFK-Barissa kliffaa olisi. Böndereissujen jälkeen Ventoniemi tiputtaa jengin IFK-Barin eteen ja tästäkin hyötyy Helsingin IFK, koska siellä voidaan vaihtaa kuulumisia niiden kanssa, jotka ovat pelin paikanpäällä Urho Totalista seurannut.

Helppoa! Edelleenkin.

Kaikella kunnioituksella Hegua kohtaan, mutta juuri tuollaiset "Kun ei ole sitä omaa hallia"-tekosyyt ovat kaiken kehityksen este. Kaljan myymiseen ei omaa hallia tarvita. Ihan sama esim. nettisivujen kanssa: "Me ollaan vain tällainen pieni yritys"-asenne on ihan bullshittiä. Skeidat tässä mitään pikkuseuraa kannateta, vaan Suomen suurinta, hienointa ja arvokkainta! Sen pitää näkyä kaikessa tekemisessä.

Jos toimistolla ei ole osaamista, sitä pitää sinne hankkia. Jos toimistolla ei osata heitellä hullujakin asioita ilmaan ja leikkiä ajatusleikkejä, sitä pitää joko opetella tai sitten hankkia sinne joku sitä tekemään. Jos yritys tekee puoli miljoonaa euroa voittoa, on ihan turha itkeä, että me ollaan vain tällainen pikkufirma, jossa oman perheen kesken yritetään vain selvitä päivästä toiseen ja toivotaan, että saadaan palkat maksettua. Kyllä sinne on varaa palkata yksi lisäihminen, joka vastaa toiminnan kehittämisestä ja tulevaisuuden innovoimisesta. Eiköhän hänen palkkansa tule tavalla tai toisella takaisin lisämyyntinä. Puol miljoonaa, hei!
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikella kunnioituksella Hegua kohtaan, mutta juuri tuollaiset "Kun ei ole sitä omaa hallia"-tekosyyt ovat kaiken kehityksen este. Kaljan myymiseen ei omaa hallia tarvita.
Olen ideoistasi täysin samaa mieltä ja ne ovat loistavia. En halua niitä vastaan harata millään tavalla, mutta tietyn realistin varovainen olen ettei mene haaveiden puolelle. Ja asenteestahan se on pitkälle kiinni, mitä HIFK-johto haluaa tehdä. Itse en siellä istu, joten tätä on vaikea tuntikaupalla lähteä analysoimaan. Mutta....

Henkilökunta on yksi iso menoerä. Ymmärtääkseni HIFK:n johdossa ei löydy tällä hetkellä halua alkaa pyörittämään ravintolabisnestä omalla työvoimalla, koska emme omista hallia (siksi tämä oma halli putkahti edelliseen viestiini, ehkä liian voimakkaasti). Mistä löytyisi ravintolaan työvoimaa, jos se ei olisi vakituista? Keikka työvoimaa tarvitaan sen verran paljon nuppilukumääräisesti...

Tällä hetkellä hallissa on Restelin henkilökuntaa töissä... osa siellä on täysin satunnaista keikkaa Restelille tekevää, joka hakee oman päätoimensa ohella lisätuloja kuten hoitsuja ja opiskelijoita yms.... samalla sinänsä myös kokevat jäähallin baarissa työskentelyn mielekkäämmäksi kuin yökerhoissa känniläisten pamentamisen, jossa joutuu valvomaan. Löytyisikkö tuolta ratkaisu?

Josko mennään nykyehdoilla, niin helpoiten toteutettavissa voisi olla hallin E1-katsomon takaisen yläkulman muuttaminen ravintolaksi. Ongelma IFK & vieraskannattajien sekoittuminen. Vaikka hallissa olisi joku muu tilaisuus, niin kyseisen alueen pystyisi rajaamaan hallin tilaisuudessa käyville sekä niille, joita ei hallin tilaisuus kiinnosta. Ainoastaan WC-tilat puuttuisivat. Edelleenkin Restel pitäisi potkia pois ja vaikka vuokrata ravintolahenkilökuntaa, mutta edelleenkin tuo henkilöstöpolitiikka on todella hankala käytännössä toteuttaa. Työntekijöitä olisi HIFK:lla sen verran paljon, että pitäisi palkata vähintään yksi henkilö hoitamaan asioita ja oheiskuluineen 50k/vuosi. Sitten se asioiden innovoija toiset 50k/vuosi... sitten kaikki muut aloittamiskustannukset... Sen päälle itse työskentelevä henkilöstö... tähän pitää todella PANOSTAA, että se saadaan kannattavaksi ja en näe sitä mitenkään mahdottomuutena! Yllättäen taas olen tällä talousrealismi ajattelulinjalla toppuuttelemassa, mutta en tyrmäämässä ;-)

Kyseisessä ravintolassa voisi hoitaa lounasravintolaa päivisin, pelaajien muonitus yms.. Kesällä voisi ylätasanteelle hakea terassiluvat, koska lähellä ei asutusta, niin saisi suht helposti pitkään iltaan... kyllä näitä ideoita riittää, mutta pitkällä aikajänteellä näkisin tämän toiminnan oman hallin kyljessä taloudellisesti realistisimpana ja kannattavimpana... mutta toisaalta olet oikeassa: Jos nyt harjoiteltaisiin jo sitä omaa toimintaa, niin sitten oltaisiin valmiina seuraavaan askeleeseen, joka olisi taas monikertainen! Organisaatio oppii ;-)
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin kauan, kun IFK on Nordiksella vain hyyryläisen ominaisuudessa ja Restelin ja Jääkenttäsäätiön armoilla, Jäähallin toimintaa ei oikeasti kannata ihan hirveästi kehittää, jos halutaan taloudellisesti hyötyä. Sekä Restel että Jääkenttäsäätiö suhtautuvat hyvinkin nihkeästi kaikenlaisiin yleisön mukavuutta lisäviin hankkeisiin. Kyse ei siis ole ainoastaan Museovirastosta säädöksineen, vaan myös em. tahojen asennevammasta uusia tuulia kohtaan.

Siksipä IFK:n pitäisi ihan oikeasti alkaa harkita vakavasti vaihtoehtoisia tapoja yleisön palvelemiseen. Se on selvää, että suurin osa haluaa pelinsä Nordiksella katsoa jatkossakin, koska Nordis nyt vain on The Jäähalli. Mutta ennen ja jälkeen ottelutapahtumien ihmisillä on käytössään sekä aikaa että rahaa, jotka moni antaisi enemmän kuin mielellään IFK:n käyttöön.

Tottakai kaikki hankkeet vaativat pääomaa, mutta sitähän on osakeantien muodossa nyt kerätty ja kerätään jatkossakin. Kaikessa liiketoiminnassa on riskinsä, mutta riskien otto ja typeryys eivät ole synonyymeja. Ja esimerkiksi ravintolatoiminnalla on mahdollista tehdä tulosta, joka voidaan sitten käyttää edustusjoukkueen tai junioireiden toiminnan kehittämiseen. Mitenkäs se Rauman Lukon ja RTK:n yhteistyö nyt taas menikään...? IFK:n ravintolatoiminta olisi luonnollisesti alussa pienimuotoisempaa kuin RTK:n, mutta sama perusidea. Kaikki tuotot ovat himaanpäin!

Mitä tulee henkilökuntaan ja toiminnan pyörittäjiin käytännössä, ei vakipalkollisia montaa tarvita. Vastuuhenkilöiden on oltava päätoimisia työntekijöitä, koska hommassa pitää olla järkeä ja tavoitteellisuutta, mutta tiskin takana toimivat työntekijät on mahdollista kyllä vuokrata henkilöstövuokrausfirman kautta. Oletan, että on mahdollista tehdä sopimus ko. firmojen kanssa, jossa tietyt hyväksihavaitut työntekijät pyritään aina valjastamaan IFK:n käyttöön. IFK hoitaa näiden osa-aikaisten vuokrahenkilöiden koulutuksen ja pitää huolta siitä, että ymmärretään, mistä on kysymys. Eihän noissa Stadin baareissakaan kaikki työntekijät ole kyseisten baarien palkkalistoilla, vaan aika suuri osa on henkilöstövuokrausfirmojen kautta. IFK-faneissakin on aivan varmasti paljon tällaisia ihmisiä. Ja asioista vastaavien henkilöiden pitäisi oikeasti ymmärtää olla asiakaslähtöisiä ja hiffata, että faneja kannattaa aidosti kuunnella toimintaa kehitettäessä. Kaikki nämä ovat vain järjestelykysymyksiä. Ja kuten aiemmin kirjoitin, mulla on toteuttamiskelpoisia tai ainakin harkitsemisen arvoisia ideoita vaikka kuinka paljon (ihan vain viiden minuutin miettimisen jälkeen), mutten niitä nyt ilmaiseksi kaikkia tänne kirjoittele :).

Ei tässä tarvitse mitään pyörää uudelleen keksiä! Seurojen omistamia ravintoloita on Eurooppa pullollaan. Sieltä vaan esimerkkejä etsimään. Pienestä kannattaa lähteä liikkeelle, mutta missään ei ole kielletty, etteikö toiminnasta voisi tulla monimuotoisempaa tulevaisuudessa. Mutta mitä enemmän mä näitä asioita olen päässäni veivannut, sitä enemmän olen tullut siihen tulokseen, että nykyisillä ehdoilla ravintolatoimintaa ei kannata Nordiksella kauheasti kehittää, koska suuren osan sisään tulevista rahoista vie joku muu. Uskoisin, että kun IFK ohjaa asiakkaansa, eli maksavat katsojat, mielummin jonnekin muualle kuin Restelin lihapatojen ääreen, aletaan Jääkenttäsäätiössäkin herätä. Kun kerran vastapuolella ei ole aidosti halua kehittää toimintaa ja parantaa IFK:n ehtoja, olkoon niin. Pysykööt sitten nykytilassa. Meidän ei tarvitse syödä tätä paskaa! Mutta jos IFK haluaa sitä meille syöttää, niin sittenhän sitä on syötävä ;).
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kröhöm... Alkuperäinen vaatimaton ideani oli vain, että vierasmatseja voisi seurata Töh Nordiksella ja nimenomaan Nordiksella, mutta ehkä se nykyisellään on turhan kolkko paikka hengata muulloin kuin kotiotteluissa. Näin ollen idea IFK-raflan perustamisesta Koff Gardenia odotellessa vaikuttaa enemmän kuin toteuttamiskelpoiselta. Tosin Ladyn visiot IFK-henkisestä musasta ja/tai rokin tahdissa humppaamisesta särähtävät hieman korviini, koska nykyisetkin hallimusat ovat toisinaan puuduttavan yksipuolisia ja -toikkoisia. Voi olla, että valtaosa IFK-faneista on Radio Rockin "kanta-asiakkaita" ja itse olen vähemmistössä musamakuineni, jolloin mun olisi varmaan tyydyttävä enemmistön päätökseen.

Pohdiskelin, mihin ravintolan voisi läntätä ja pienen pohtimisen jälkeen tuli mieleen Kisahallin pääty, jossa on ollut jos jonkinlaista yrittäjää, mutta yleensä omistaja tai ainakin juottolan nimi on vaihtunut parin vuoden välein. Joko kyseisellä paikalla on ollut intiaanien hautausmaa ja siitä syystä se on kirottu tai sitten se ei ole kyennyt tarjoamaan mitään riittävän kantavaa bisnesideaa. Nordikselle kävelee tuolta vajaassa vartissa ja toisen legendaarisen liikuntapaikan päädyssä sijaitsevana henkinenkin yhteys olisi olemassa.

Eihän noissa Stadin baareissakaan kaikki työntekijät ole kyseisten baarien palkkalistoilla, vaan aika suuri osa on henkilöstövuokrausfirmojen kautta. IFK-faneissakin on aivan varmasti paljon tällaisia ihmisiä. Ja asioista vastaavien henkilöiden pitäisi oikeasti ymmärtää olla asiakaslähtöisiä ja hiffata, että faneja kannattaa aidosti kuunnella toimintaa kehitettäessä.

Jesh! Mulla esimerkiks on järkkärikortti. Voisin toimia pokena aina ehtiessäni ja huolehtia siitä, että sisään ei pääse ihan mitä tahansa sakkia - narrifanit lähtekööt meneen vielä kun ehtii!
 

Bedrock

Jäsen
En keksinyt aiheelle parempaakaan ketjua, joten tämä saa luvan kelvata.

HIFK on mukana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa tekeillä olevassa Pro Gradu-työssä, jossa käsitellään jääkiekkokannattajien suhtautumista jääkiekko-organisaation osatekijöihin. Nyt on siis jokaisella hyvä mahdollisuus kertoa omat mielipiteensä HIFK:n nykytilasta ja siitä miten sitä tulisi kehittää.

Linkki HIFK:n sivuilta löytyvään uutiseen, josta pääsee vastaamaan itse kyselyyn: http://www.hifk.fi/uutiset/osallistu_kyselyyn
 
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK ja Koff

25 vuotta yhdessä ja yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa.

HIFK&Koff 25v

Linkki vie HIFKn kotisivuille.
 

scholl

Jäsen
Eikös se siellä huoraa vieläkin?
Ainakin Ilveksen ja TPS:n paidassa on KOFF:n mainokset

Niin ja Bluesin, mutta jostainhan se alkoi. En ymmärrä sitä päätöstä lähteä lähes joka joukkueen matkaan, jos kerran IFK:ta väittävät tukevansa ja mainostavat itseään stadilaisena oluena. IFK ja KOFF - Stadin Ykköset on ihan huijausmainos. Harvoin isoimmissakaan liigoissa noin on. Sen ymmärtäisin, että Karhu esim. olisi Ässien sponsori, koska kyllähän ala on keskittynyttä. Samoin Golden Cup ja Battery olivat ok TPS:n paidoissa, mutta en hyväksy sitä, että KOFF on monen joukkueen asuissa.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Sen ymmärtäisin, että Karhu esim. olisi Ässien sponsori, koska kyllähän ala on keskittynyttä.
Luulenpa, että aika harva muistaa enää Porin Karhu -aikoja. Ne meni ohi joskus 90-luvun alkupuolella. Ja korniahan se olisi heittää Karhun logo Ässien paitaan, kun kaljat pannaan Keravalla.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut Koffille!

Kerjäämällä saivat Suomen parhaan urheilubrandin vielä messiin ;)

No ei, kyllä Koff on aina hoitanut hommansa hyvin meidän jengin kanssa.

Mutta saisiko HIFK-Koffia?

Hemmetti, tehdas on duunnannut koffaa n. 60V Hietalahdessa (1882) jo ennen kuin HIFK perustettiin, kyllä nää muumiot pitäis pistää samaan pakettiin.

Tehkää vaikka samaa kuraa kuin se perusheitto, mutta astetta tyylikkäämmässä astiassa. Myynnissä VAIN pääkaupunkiseudulla...

Saa olla kyl parempaakin, vaikka Nikolaihin päin...
 

scholl

Jäsen
Mutta saisiko HIFK-Koffia?

Miten olisi cobranding? Mulla on sellainen Weissbier-laseja esim. missä on sekä Erdingerin ja FC Bayern Münchenin logot. Sittemmin sponsori on siellä muuttunut Paulaneriksi, mutta se on tässä tarinassa sivuseikka. Voitaisiin ihan hyvin suunnitella jotkut tyylikkäät lasit, joissa olisi 25v ja IFK:n kilpilogo sekä Koffin logo. Niitä voisi laittaa sitten myyntiin fanikauppaan ja samoin samalla teemalla lasinalusia. Joissain valikoiduissa kapakoissa voisi olla myöskin ne lasit ja pahviset lasinaluset.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Nyt kun rahaa sataa taas ovista ja ikkunoista, IFK voisi käynnistää neuvottelut kaupungin kanssa kaukalon laitojen ja pleksien uusimisesta.

Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys) teki tammikuussa 2011 jäähalleja koskevan pelaajakyselyn SM-liigan ja Mestiksen pelaajille. SK24:n uutisen mukaan Huonoimmat laidat löytyvät Helsingin jäähallista 2,1 ja parhaat Lahden Isku Areenasta 2,9. Huonoimmat (vaarallisimmat) pleksit kehystävät Helsingin jäähallin kaukaloa 1,9 ja miellyttävimmät (vähiten vaaralliset) Espoon hallia 2,7. Kaikkien hallien keskiarvo pleksien kohdalla oli 2,3 ja laitojen osalta 2,6.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nyt kun rahaa sataa taas ovista ja ikkunoista, IFK voisi käynnistää neuvottelut kaupungin kanssa kaukalon laitojen ja pleksien uusimisesta.[/I]

Tai ei kannata kaupungin kanssa, koska heillä ei ole osaa eikä arpaa tähän asiaan, vaan jääkenttäsäätiön, joka omistaa jäähallin. Nuo pleksit ja laidat ovat kyllä surkeita. Ensinnäkin, nuo päätypleksit pitäisi saada samanlaisiksi, kuin tuossa stadikan kaukalossa oli, NHL-malliset. Ovat turvallisemmat ja kiekot eivät mene niin helposti yli. Uudistus olisi suotavaa ihan joka paikkakunnalla...
 

scholl

Jäsen
Tai ei kannata kaupungin kanssa, koska heillä ei ole osaa eikä arpaa tähän asiaan, vaan jääkenttäsäätiön, joka omistaa jäähallin.

Bogo sanoi, että ne uusittiin vähän aikaa sitten ja liigan standardit olivat tuollaisia niin sellaiset tulivat. Turha Jääkenttäsäätiön piikkiin tuota on laittaa, vaan liigan.

Ikalla oli muuten aika hyvä ratkaisu tuohon ongelmaan. Hän ehdotti viime to Urho TV:llä, että pelaajayhdistys kustantaisi pleksit liigaan ja Jääkiekkoliitto Mestikseen. Pelaajilla on kuitenkin niin hyvät palkat ja kun tuo uudistuksen hinta jyvitettäisiin kaikkien kesken niin per henki se ei edes tuntuisi missään, mutta nuppi pysyisi terveempänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös