HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

  • 881 591
  • 3 409

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin kuin mä eilen toiseen ketjuun jo kirjoitin, ei näissä yleisöluvuissa ole mitään uutta tai yllättävää. Tai ei ainakaan pitäisi olla... Ja käsittääkseni näin olekaan, vaan toimistolla osataan kyllä tulkita katsojalukuja(kin). Täytyy myös muistaa, että vaikka IFK on ilmoittanut katsojatavoitteekseen 6200 maksanutta katsojaa, sen ei suinkaan odoteta toteutuvan jokaisessa ottelussa. Luonnollisesti toivotaan, että jokaisessa ottelussa olisi vähintäänkin tuo reilu 6000 katsojaa, mutta vilkaisu historiaan kertoo kyllä sen, että mitä suuremmalla todennäköisyydellä näin ei tule tapahtumaan. Eli IFK:n tavoite on, että kauden jälkeen yhteenlaskettu yleisömäärä tulee olemaan vähintään se 6200 maksanutta katsojaa per peli, jotta ollaan tavoitteessa. Ja kaiken järjen mukaan sen pitäisi ylittyä heittämällä, varsinkin, jos joukkue jatkaa samalla tyylillä kuin toistaiseksi on esiintynyt. Surullisen kuuluisa viime kausikin toi hallille keskimäärin 6324 maksanutta katsojaa. Tosin tuossa luvussa on varmastikin mukana myös jaetut vaparit. Mutta silti. Eli eiköhän se keskiarvokin tuosta nouse, kunhan alkaa paskakelit ja kohdataan muutama oikeasti mielenkiintoinen jengi.

Ja mikä tärkeintä, tällä kaudella IFK ilmoittaa maksaneiden katsojien todellisen lukumäärän, ei mitään epämääräistä lukua, missä saattaa olla kaikki liikkeellä olevat vaparit, tai sitten ei. Ja käsittääkseni tällä kaudella vapareita ei juurikaan jaella. Että edistystä kai sekin on.

Jokainen voi halutessaan tutustua yksityiskohtaisempaan dataan koskien katsojamääriä, vaikka liigan nettisivuilta. Sieltä löytyy helposti todisteita siitä, että ei tämä syyskuu ole mitenkään poikkeuksellisen huono, vaikka SaiPa-matsissa säälittävän vähän jengiä olikin. Esim. HPK näyttää herättäneen aikaisemmillakin kausilla yhtä vähän kiinnostusta kuin tänäkin vuonna. I wonder why... ;).
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei ne yleisömäärät kovin radikaalisti tule tuosta nousemaan, alle 6000 jäädään keskiarvossa koko kaudella. Tähän vaikuttaa kausarimyynnin tippuminen ja irtolippujen kallis hinta. Siksi uskonkin että seurajohto on kaukaa viisas ja paikkailee jo valmiiksi näitä budjettivajeita uusilla yhteistyösoppareilla. Ei mennä enää Pena-tyyliin soitellen sotaan ja katsotaan mitä viivan alle jää kauden loputtua.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
... uskonkin että seurajohto on kaukaa viisas ja paikkailee jo valmiiksi näitä budjettivajeita uusilla yhteistyösoppareilla.

Jep jep. Tämähän on yleinen tilanne liigassa, että ovella on jonoksi asti yhteistyökumppaneiksi haluavia firmoja. Tarpeen iskiessä niin ei muuta kuin ovi auki ja ensimmäiset sisään.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jep jep. Tämähän on yleinen tilanne liigassa, että ovella on jonoksi asti yhteistyökumppaneiksi haluavia firmoja. Tarpeen iskiessä niin ei muuta kuin ovi auki ja ensimmäiset sisään.

Tämä on hyvä tilanne HIFKin osalta, koska siellä näyttä olevan ihmisiä ketkä pystyvät neuvottelemaan uusia yhteistyösoppareita tällaisessakin taloustilanteessa. Ei ole kuitenkaan kyse mistään Pizza-paikoista, vaan näistä voisi olettaa olevan jotain taloudellistakin hyötyä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep jep. Tämähän on yleinen tilanne liigassa, että ovella on jonoksi asti yhteistyökumppaneiksi haluavia firmoja. Tarpeen iskiessä niin ei muuta kuin ovi auki ja ensimmäiset sisään.
United Wankers siis viimeisimpänä, sieltä vaan rahahanat auki officen suuntaan, tack. Jossain vaiheessa kautta olisi kiva saada joku hämärällä, konsonanttipitoisella nimellä varustettu slaavitakatukka kaukalotaiteilijaksi tahi sitten jämerä rouhijanikkari hämmentäjäksi. Ettei pelkkiä traiautti-dalloja tarttis kattella pimeimpänä vuodenaikana.
 

Stigu

Jäsen
En kyllä itsekään usko, että noita budjetoituja yleisökeskiarvoja tänä vuonna saavutetaan. Optimistisin skenaario on se, että IFK jatkaa hyviä otteitaan ja pelaa joukkueena voittavaa lätkää, ja tämän kautta edes osa puuttuvista katsojista saadaan takaisin halliin.

Suuren yleisön kiinnostavuuden kannalta IFK:n suurin ongelma on kuitenkin se, ettei IFKta oikein erota liigan muista jengeistä millään: Joukkue, sen yksittäiset pelaajat, pelityyli, valmentaja, UTJ ja TJ ovat kakki hyvin persoonattomia. Penan aika oli urheilullisesti mitä oli, mutta silloin IFK:n ainakin erotti muista jengeistä:
- meillä oli värikkäitä pelaajia
- meillä oli IFK-ikoneita
- meillä oli värikästä peliä (ylilyönnit, noudot, maalirkkaat ottelut, jopa tyylikkäät häviöt)
- kulisseissa tapahtui (pelaajien siviiliörvellykset, pelikiellot, ym)
- meillä oli värikkäitä valmentajia
- meillä oli värikäs TJ/UTJ

Eihän noita kaikkia yllä olevia elementtejä ollut joka vuosi, mutta ainakin joku ym elementeistä oli nähtävissä joka kaudella. Ja korostan, että urheilulliseen menestykseen noilla tekijöillä ei ollut (ainakaan positiivista) vaikutusta, mutta IFK oli ns. rivikatsojalle jotain erikoista. Mikä erottaa tämän päivän IFK:n rivikatsojan kannalta vaikkapa SaiPasta, Bluesista tai HPK:sta? Ei mikään.

Jos voisi verrata rokkimaailmaan, niin mielestäni IFK oli aikoinaan (70-luvulla) Led Zeppelin (menestyvä, erikoinen bändi) , josta Dinot muokkasivat Pentin avustuksella Spinal Tapin ("erikoinen" bändi) . Uuden hallituksen myötä on siirrytty sitten Rasmus/Britney Spears-aikakauteen (ehkä menestyvä, mutta ei mitenkään erikoinen). Lopputuloksena on, että Rasmuksen keikalle saapuvat ainoastaan ne innokkaimmat fanit, jotka odottavat kuulevansa Laurin tulkintoja kappaleista "Stairway to Heaven" tai "Sex Farm".
 

IFK4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Penan aika oli urheilullisesti mitä oli, mutta silloin IFK:n ainakin erotti muista jengeistä:
- meillä oli värikkäitä pelaajia
- meillä oli IFK-ikoneita
- meillä oli värikästä peliä (ylilyönnit, noudot, maalirkkaat ottelut, jopa tyylikkäät häviöt)
- kulisseissa tapahtui (pelaajien siviiliörvellykset, pelikiellot, ym)
- meillä oli värikkäitä valmentajia
- meillä oli värikäs TJ/UTJ

Tartutaan noihin Stigun esittämiin kohtiin, joita ei nyt siis olisi verrattuna Penan aikakauteen.

-Laskisin kyllä MG:n värikkääksi, suurta huomiota jo nyt herättävänä tulevaisuuden pelaajana. Hirsokin kuuluu tähän kategoriaan, viime vuoden pistepörssivoittonsa sekä narri-loikkauksensa ansiosta.
-Lennu, Söde ? Varauksella myös Luttinen nousemassa tähän pikkuhiljaa.
-Vielä ei ole näitä ollut, mutta harkkapelit antoi osviittaa että tällä kaudella kundeilla ei olis kädet yhtä sidottuina kuin viime kaudella.
-Aivan yhdentekevää...
-Aravirta/Ape yms. värikkäitä? Nokka ei toki ole värikäs, siinä samaa mieltä.
-OK. Pena oli 100% värikkäämpi kuin Nybari - so what? (ei peleihin mennä kattomaan UTJ/TJ:tä, mulle se ei ainakaan oo kriteerinä)

Yleisökeskiarvoja kun miettii, niin liian pitkälle meneviä loppupäätelmiä ei kannattane tehdä kahden matsin perusteella. Vastassa kun on ollut viime vuosista merkittävästi heikentynyt HPK ja kesto-HMV Saipa, sekä taustalla viime kauden totaalinen perseily (varsinkin himapeleissä) - niin ei kai kukaan odottanut näihin peleihin hirveää yleisöryntäystä? Hyvät otteet vkl-länsirannikon turneella, niin katsojamäärä noussee selkeästi ensi viikon Blues-pelissä.

Itse ainakin uskon että tavoiteltu yleisökeskiarvo tullaan tällä kaudella saavuttamaan (mutta olenkin optimisti luonteeltani, myönnetään).
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse lukeudun niihin kannattajiin, jotka ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen jätti 2 kausariaan uusimatta. Viime kausi katkaisi kamelin selän. Olihan aikaisemminkin paskoja kausia mutta viime kaudelta jäi niin megalomaaninen vitutus päälle, ettei tosikaan.
Yksinkertaistettuna tuote ja hinta eivät kohdanneet ja ja kannattajille vittuilu lippujen/kausarien/oheissälän hinnoittelussa oli/on liikaa.
Enkä usko olevani ainoa, joka näin ajattelee.
Yhden matsin kävin katsomassa irtolipuilla (SaiPa) enkä ollut erityisen hurmioitunut joukkueen meiningistä. MG on hyvä, mutta jos joukkueen toivo saada katsojat takaisin kohdistetaan 17-vuotiaaseen, niin jotain on pielessä.
Ja kyse ei kohdallani johdu laman vaikutuksesta lompakkoon, vaan puhtaasti kyllästymisestä paskoihin joukkueisiin, niiden kokoajiin, ylimieliseen johtoon ja aliarvoisiin/ylihinnoitettuihin tuotteisiin, jota siellä myydään.
 

2Six

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Itse lukeudun niihin kannattajiin, jotka ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen jätti 2 kausariaan uusimatta.

Kuin myös. Käytännössä 70-luvulta lähtien kortti, mutta viime kausi sai aikaan tuloksen että eipä enää innostanut. Kuuleman mukaan en ole edes mikään harvinaisuus, vaan kortteja on hyllytetty ihan tuttujen ym piirissä kohtuu rankalla kädellä. Eipä siis kauheasti yllätä katsojaluvut, vaikka miten seliteltäisiin milläkin laskutapojen muutoksilla. Fakta taitaa kummiskin olla että kohtuu tyhjää on (eipä muistu juuri pelejä että esim toinen pääty olisi tyhjä kuten viime pelissä taisi käytännössä olla).

Vaatii myös hieman enemmän kuin yhden lupaavan junnun muutoin kohtuu hmv jengiin jotta kortti palaa taskuun. Omasta mielestäni tuote ei vastaa tällä(kään) hetkellä millään muotoa kustannuksia katsojan osalta, eikä siltä osin ei ole ollut mitään merkkejä että tilanne korjaantuisi, joten seuraillaan Urholta kun näkyy ja muutoin radiosta/tekstiltä.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
IFK:n viimeaikaiset esitykset ovat onneksi selvästi saaneet lisää väkeä halliin. SM-Liigan virallisten sivujen mukaan IFK:n tämänhetkinen yleisökeskiarvo on 6176. Kun tavoite tälle kaudelle oli 6200, jäljessä ollaan enää 24 katsojaa ottelua kohden. Alkukaudella tilanne näytti paljon huonommalta, kun otteluihin raahautui huonoimmillaan alle 5500 katsojaa. Tämäniltaisen TPS-matsin yleisömäärä oli jo erittäin mukavaa katseltavaa.

Näyttää siis siltä, ettei budjetoidusta yleisötavoitteesta jäädä tällä kaudella ainakaan kovin paljon, joten pahoja taloudellisia tappioita ei yleisövajauksen vuoksi liene tulossa. Ei nykyiseen yleisökeskiarvoon tietenkään vielä huipputyytyväinen kannata olla, mutta suunta näyttää erittäin positiiviselta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos Jalonen ja joukkue aloittavat kauden voittoisasti, niin halli kyllä täyttyy ihan itsestään, kuten aina ennenkin, lama/taantuma tai ei.

Täytyy lainata itseään 9.9.2009 eli ennen kauden alkua. Näin se vaan menee ja alkukausi 10 peliä 6-0-2-2 ja niistä 20 pistettä maalierolla 38-21 on riitävän voittavaa peliä, 1x2-analyysissä prosentit ovat olleet 60-20-20, 60 minuutin jälkeen. Lähes ainoa miinusmerkki kotipeleissä on ollut rangaistuslaukaukset, joissa Nieminen on 0/3. Tappiot 60 minuutin pelin jälkeen ovat yhden maalin tappioita luvuin 2-3 ja 3-4. Eilen tuli ensimmäinen iso repsahdus TPS-pelissä, muta sieltäkin vaan noustiin 5-5 tasapeliin, vaikka hävittiin peli jatkoajalla.

HIFK tarjoaa hyvää viihdettä kotiyleisölle, joista se on saanut tasan 2p/ottelu. Se on riittävä taso, että yleisö saapuu kotipeleihin Nordikselle. Lisäksi Mikael Granlund on ollut alkukauden ehdoton piristysruiske, ei vaan HIFK:lle, vaan koko sm-liigalle ja toivon pikaista paranemista Granlundille.

Voittava HIFK saa peliin kuin peliin paikanpäälle 6500-7500 katsojaa ja tässä on talouden pohja urheilupuolen osalta. Valtanen ja kumppanit hoitavat sitten sen toisen puolen eli sponsori- ja mediapuolen tuotot ja kyllä niitäkin rahoja on helpompi hankkia, kun väkijoukot ovat innostuneita HIFK:n joukkueesta, menestyksestä ja erityisesti voittamisesta kotipeleissä.
 

scholl

Jäsen
Voittava HIFK saa peliin kuin peliin paikanpäälle 6500-7500 katsojaa ja tässä on talouden pohja urheilupuolen osalta.

Ei se nyt täysin noin ole. Suomi-Saksa lauantaina vetää enemmän jengiä olympiastadionille kuin Suomi-Azerbaidzhan viikolla. Sama pätee lätkään. Jotta pääsylipputulot voitaisiin maksimoida, pitäisi pystyä reagoimaan paremmin hinnoittelulla. TPS on kärkipään jengejä ja peli oli lauantaina. On eriasia kohdata joku haistapaskajengi tiistaina. Silloin lippujen hinnat ovat liian korkeita. Jokerit myy tänään Ässät darrapeliin liput 9euroa. IFK:lla ei ole vastaavaan tarvetta, mutta kyllä siellä silti pitäisi reagoida hinnoittelussa eri otteluihin eri tavalla. Ja olla koko ajan hereillä. Nyt lippuhinnoista vastaa joku puolikuollut leonidbrezhnev, eikä mitään tapahdu.

Yksityishenkilöt ovat herkempiä kuin firmat hintajouston suhteen ja nyt kun on tilanne, jossa irtoliput ovat vähän liian kalliita ainakin parempiin katsomoihin niin huonoihin peleihin keskellä viikkoa ei saada jengiä. Kotimatsejahan on joku 30, joten huonoihin matseihin ei tarvitse lippua ostaa. Olisi eriasia, jos hinnoittelulla reagoitaisiin niin huonoihin matseihin saataisiin myytyä (menestyksen siivittämänä) niille, jotka eivät muuten peleissä nykyhintojen vuoksi käy lainkaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei se nyt täysin noin ole. Suomi-Saksa lauantaina vetää enemmän jengiä olympiastadionille kuin Suomi-Azerbaidzhan viikolla. Sama pätee lätkään. Jotta pääsylipputulot voitaisiin maksimoida, pitäisi pystyä reagoimaan paremmin hinnoittelulla. TPS on kärkipään jengejä ja peli oli lauantaina. On eriasia kohdata joku haistapaskajengi tiistaina. Silloin lippujen hinnat ovat liian korkeita. Jokerit myy tänään Ässät darrapeliin liput 9euroa. IFK:lla ei ole vastaavaan tarvetta, mutta kyllä siellä silti pitäisi reagoida hinnoittelussa eri otteluihin eri tavalla. Ja olla koko ajan hereillä. Nyt lippuhinnoista vastaa joku puolikuollut leonidbrezhnev, eikä mitään tapahdu.

Tässä mennään hienosäädön puolelle ja kirjoitat ihan eri asiasta kuin minä. Olen ihan samaa mieltä kanssasi, lähes koko kirjoituksestasi. Esim. Jokereilla on tällä kaudella 9 euron hintaiset lastenliput myynnissä, ei HIFK:lla. Paljon olisi työtä tehtävänä, että saadaan aina halli täyteen ja se onnistuu kuvailemallasi tavalla paremmin kuin HIFK:n nykymeiningillä hinnoitella liput. Tämä lippujen hinnoittelu ei kuitenkaan tuo hallia täyteen ottelusta toiseen, jos sille ei esiinny kotipelit 3 pisteen voitoilla n. 60% voittava HIFK, kuten kaudella 09/10.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pena is back?

IFK on laajentanut markkinointiaan nyt myös yritysten suuntaan. "IFK Team Member:iksi" voi ryhtyä sijoittamalla seuraan 295 €, jota vastaan saa kuusi lippua runkosarjapeliin, IFK Magazinen vuosikerran ja yrityksen nimen näkyville Magazineen sekä seuran kotisivuille.

Toisin sanoen kolmen huntin panostuksella saa Mahtavat edut (joita ei muualta saa). Onko ne siellä Officella ottaneet The Pentin mukaan suunnittelemaan näitä mainoksia? :O

Vaikuttaa hyvältä idealta. 300 € on melko pieni raha, mutta vastaavasti se alentaa kynnystä lähteä mukaan tällaiseen toimintaan. Pienistä virroista ne isotkin joet syntyvät, joten kaipa seuran talous kohenee tätäkin kautta. Vielä kun yksityisille faneillekin annettaisiin mahdollisuus sijoittaa vähäisiä ropojaan seuraan muutenkin kuin vain pääsylippujen ja fanituotteiden ostamisella.
 

Muro

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK on laajentanut markkinointiaan nyt myös yritysten suuntaan. "IFK Team Member:iksi" voi ryhtyä sijoittamalla seuraan 295 €, jota vastaan saa kuusi lippua runkosarjapeliin, IFK Magazinen vuosikerran ja yrityksen nimen näkyville Magazineen sekä seuran kotisivuille.

Peukku ylös uudelle tavalle lähestyä pienempiä yrityksiä, mutta mielestäni rahalle saa jo liikaa vastinetta. Hinta sopisi paremmin yksityisille, hieman eri ehdoilla. Yrityksille hinnan pitäisi olla tonnissa.
 

scholl

Jäsen
Peukku ylös uudelle tavalle lähestyä pienempiä yrityksiä, mutta mielestäni rahalle saa jo liikaa vastinetta. Hinta sopisi paremmin yksityisille, hieman eri ehdoilla. Yrityksille hinnan pitäisi olla tonnissa.

Se on helppo nostaa myöhemmille kausille se hinta, kun saadaan sitoutettua mukaan. Kuinka moni haluaa tarransa ikkunastaan veke sitten kun ihmiset ovat oppineet tuntemaan, että tuokin on mukana. Parempi, että halvemmalla firmat mukaan ja yrittäjät hallille katsomaan menoa ja sitten kun menestystä tulee ja IFK taistelee vuodesta toiseen kärjessä kuten Kärpät on tehnyt niin hintaa voi nostaa. Toki 295e voi todellakin olla liian vähän, mutta tonni olisi liikaa. Näinä aikoina joku pikkukiska miettii varmaan aika tarkkaan, mihin tonnin laittaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Yleisökeskiarvo on saatu hilattua kauden tavoitelukuihin, eikös se ollut 6300 tällä kaudella? Illan Jokerit-matsi nosti keskiarvoa ihan mukavasti ylöspäin... Nyt ollaan muutenkin sellaisessa voittoputkessa, että ihmetellä täytyy, jos ei porukkaa ala löytyä halille ihan normi matseissakin viikolla.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Yleisökeskiarvo on saatu hilattua kauden tavoitelukuihin, eikös se ollut 6300 tällä kaudella? Illan Jokerit-matsi nosti keskiarvoa ihan mukavasti ylöspäin... Nyt ollaan muutenkin sellaisessa voittoputkessa, että ihmetellä täytyy, jos ei porukkaa ala löytyä halille ihan normi matseissakin viikolla.

Tavoite oli 6200, joten ihan hyvältä näyttää. Ottelut Tuukkaa ja Jokereita vastaan tietysti nostivat keskiarvoa aika paljon. Ässät-pelissähän yleisöä oli tosi laimeasti, 5300 tai jotain.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Aamun Hesarissa oli koko sivun juttu siitä, kuinka HJK on ostanut Finnair-stadionin itselleen ja alkaa kehittää Finskin toimintaa nykyistä laajemmaksi ja monipuolisemmaksi. Aki Riihilahti on nimetty Stadionin kehitysjohtajaksi. Jutussa pisti silmään maininta siitä, että HJK:lla ei ole just nyt käyttöä Restelille, vaan stadionin ravintolapalvelut saavat uuden isännän.

IFK:n puuhamiehet ja/tai Jääkenttäsäätiö voisivat kysyä siitä naapuritontilta, miten tällainen temppu tehdään. Jos Restel on mahdollista häätää Finnair-stadionilta, niin ei sen luulisi olevan täysin mahdotonta Nordiksellakaan.

Ongelma tietysti on se, että HJK omistaa stadioninsa, mutta Nordis on kaupungin hallussa ja lisäksi museoviraston muumiot jarruttavat kaikin voimin hallin uudistamista. Muumiovirasto tosin ei suoranaisesti liity ravintolapalveluihin.

Sama juttu lyhennettynä netissä
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Jos Restel on mahdollista häätää Finnair-stadionilta, niin ei sen luulisi olevan täysin mahdotonta Nordiksellakaan.[/URL]

Restelillä taitaa olla pari vuotta sopparia jäljellä. Omistaja taholta on käyty tunnusteluja hallipalveluista toisen, ulkopuolisen järjestäjän kanssa. Mutta jos tulee tulevaisuudessa ajankohtaiseksi tietämälleni taholle, niin sallittujen rajojen puitteissa palaillaan täällä aiheeseen.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Aamun Hesarissa oli koko sivun juttu siitä, kuinka HJK on ostanut Finnair-stadionin itselleen ja alkaa kehittää Finskin toimintaa nykyistä laajemmaksi ja monipuolisemmaksi. Aki Riihilahti on nimetty Stadionin kehitysjohtajaksi.
Sama juttu lyhennettynä netissä
Ei muuten ole ostanut Finnair -stadionia vaan yhtiön jolla on omistajan (eli käytännössä Helsingin kaupungin) kanssa vuokrasopimus stadionista. Harvinaisen epäselvästi koko Hesarin juttu on kirjoitettu.

Asia aukeaa ehkä Ruoskan linkkaaman jutun tästä kohdasta:

Uudet liiketoimintakuviot tulivat mahdollisiksi, kun stadionia hallinnoiva Helsinki Stadion Management Oy (HSM) ja Helsingin kaupunki solmivat vuokrasopimuksen stadionin kokonaisvaltaisesta hoitamisesta käytännössä vuoteen 2025 asti.
Paperiversiossa on maininta kaupungin omistamasta yhtiöstä, joka puolestaan omistaa itse stadionin.


Jotain yllämainitun kaltaista järjestelyä HifK:nkin kannattaisi varmaan tavoitella DDR:n suhteen.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Katsojamäärät

Tälle kaudelle kun oli budjetoitu 6200 katsojaa / kotimatsi, ja nyt ollaan tämän päivän lukujen valossa hieman yli, 6311 ( sm-liiga.fi ) niin nyt olisi iskun paikka. Uskon että esim Jere Karalahti tai Ville Peltonen, tai miksi ei molemmat, nostaisi tuon luvun taas muutamalla sadalla. Ei kannata nyt tyytyä nykytilanteeseen, vaan pientä riskiä peliin ja joku nimimies kehiin!

Se ei pelaa joka pelkää!
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tälle kaudelle kun oli budjetoitu 6200 katsojaa / kotimatsi, ja nyt ollaan tämän päivän lukujen valossa hieman yli, 6311

Tämä on aika ihme juttu, kun ottaa huomioon laskeneet kausarimyynnit ja alkukauden todella tyhjät hallit. Eli markkinointiosasto on tehnyt kovaa duunia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös