HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

  • 881 552
  • 3 409

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Markkinointia ja ottelutapahtumaa on tietysti myös koko ajan pystyttävä kehittämään. Se on kuitenkin todettava, ettei SM-liiga ja jääkiekko nyt erityisemmin ole tällä hetkellä helsinkiläisten huulilla ja yleinen kiinnostus yksittäisiä pelejä kohtaan on aika pientä. Voisi sanoa, että "saisinpa hankittua x eurolla lipun huomiseen peliin" -ajatus on vaihtunut monen helsinkiläisen peruskannattajan mielessä "jaksaisinkohan lähteä illan matsiin tolla firman ilmaislipulla" -pohdintaan.

Aivan totta. Mutta totta on sekin, että kaikenlaiset 'ilmaistapahtumat' vähenevät koko ajan kun taloudellinen tilanne kiristyy. Firmat eivät vie enää yhtä avokätisesti mihinkään tapahtumiin, joten kilpailevia tapahtumiakin on vähemmän... Jos viikonloppu Levillä pistetään jäihin, niin ehkä jääkiekkoiltaa ei?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Katsojamäärä oli hieman huolestuttava n. 5700, kun peli sentään pelattiin lauantaina.

Ai miten niin huolestuttava? Sama trendi oli muillakin paikkakunnilla paitsi Kuopiossa, siellä taisi olla täysi tupa? Kyllä se nyt vaan on niin että kuluttajat alkavat miettimään yhä tarkemmin mihin on järkevää rahojaan laittaa. Firmat tekevät tätä myös ja esim omalla työnantajalla oli vielä viime kaudella 10 kausaria mutta tänä vuonna ei ole hankittu yhtään (kyseessä suurempi firma). On helppo poistaa tällaiset ns. turhat kulut. Ja en myöskään usko siihen että normikatsojalla vaikuttaa viime kauden pelit millään tavalla halille tulemiseen. Kyllä siihen vaikuttaa enemmän nykyinen hintataso ja tosiaan myös hallin tarjoilut olivat taas nostaneet hintaa. Esim pepe´s pubissa oltiin siirrytty 0,5l tuoppiin ja tämän johdosta hintaa oli nostettu yhdellä eurolla kuuteen €, vittu mitä kusetusta. Viereisestä grillimyymälästä sai muovituopissa saman määrän viidellä eurolla.
 
Viimeksi muokattu:

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Varmasti tämä meneillään oleva lama ja taloustilanne tulee vaikuttamaan katsojamääriin yms, mutta kyllä sekoilu 2000-luvulla, menestymättömyys ja suoranainen perseennäyttö faneille ovat myös syy katsojakatoon! Sitäpaitsi MG:tä lukuunottamatta meillä ei ole jengissä "nimeä" jota kiinnostaisi tulla katsomaan. Tasaisen harmaata, mitäänsanomatonta massaa lähinnä!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin kuin moneen kertaan todettu niin paras markkinointikeino on pelata mestaruudesta ja hallita runkosarjaa. Ne kun tekee tulee yleisökeskiarvot olemaan takuulla budjetoitua korkeampia eikä mitään sen kummempaa markkinointijippoja tarvita. Rahaa tulee ikkunoista ja ovista tulevaisuuden näyttäessä niin kirkkaalta että heikompien täytyy pitää aurinkolaseja.

Eilinen 5700 oli viime kausien valossa jopa yllättävän hyvä. Tiistaina SaiPaa vastaan sitten rikotaan 4500?
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kotiavauksen 5700 yllättävän hyvä? Oletko ihan tosissasi vai kenties sekaisin? Totta kai se on helvetin huolestuttavaa. Osaltaan siihen kuitenkin vaikutti varmasti viikonlopun hyvä ilma, jolloin moni stadilainen on mökillä.

Lisäksi uskon ihmisten pian tajuavan, että MG on jo yksinlän riittävä syy hallille tuloon. Unohtamatta lupauksia herättäviä peliesityksiä eilen.

Mitä tulee hintatasoon ja tuoppien kokoon, uskoisin jokaisen laskutaitoisen oluesta pitävän miehen maksavan ennemmin viidestä desistä 6 egeä kuin neljästä desistä 5 egeä. Eikä sillä ole ainakaan kusetuksen kanssa mitään tekemistä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilinen 5700 oli viime kausien valossa jopa yllättävän hyvä. Tiistaina SaiPaa vastaan sitten rikotaan 4500?

Tiistaina voi kyllä olla heikko yleisömäärä, kun otetaan huomioon pelipäivä, vastusta ja se, että Jokerit pelaavat samaan aikaan Areenalla KalPaa vastaan.

btw. Nordiksen kaukalo oli täysin uusittu.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
sekoilu 2000-luvulla, menestymättömyys ja suoranainen perseennäyttö faneille ovat myös syy katsojakatoon!

Näin se on. Katsotaan nyt mihin haarukkaan katsojaluvut asettuvat, mutta pelkäänpä, että isohkolle joukolle homma on jo riittänyt. HIFK:n on aika voittaa häipyneet kannattajat takaisin hyvällä pelillä, ja eilisenkaltaisella taisteluilmeellä se voi onnistuakin. 5700 on lauantain kotiavaukseksi vähän, mutta ei nyt kannata vielä huolestua. Odotellaan.

Kymmenen vuotta koomailua on aika pitkä aika, ja siinä ajassa monen lompakosta on hävinnyt fyrkkaa taivaantuuliin isot kasat, eikä vastineeksi ole tullut kuin kovaa vitutusta. Ihme että IFK:n katsojaluvut ovat pysyneet noinkin korkeina, kun ne viime vuosina on ollut.

Katsojien saapuminen paikanpäälle ei ole mikään itsestäänselvyys, vaikka IFK:ssa on niin jo pitkään luultukin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Lisäksi uskon ihmisten pian tajuavan, että MG on jo yksinlän riittävä syy hallille tuloon. Unohtamatta lupauksia herättäviä peliesityksiä eilen.

MG on ainakin itselläni syy mennä hallille, muiden pelaajien mahdollinen seuraaminen meneekin sitten siinä sivussa. Eikä muuten HIFK olisi saanut lähellekkään niin paljon palstatilaa ennen kauden alkua ellei tämä nuorukainen meillä pelaisi. Miksi HIFK ei alkaisi markkinoimaan pelejään tämän superlahjakkuuden avulla?

Ai se olikin 0,4l bisse, no sama se, kallista on olut silti. Ja jos muissakin murkinoissa on noussut hinnat, niin kohta pitää kiikuttaa omat HK:n hodarit mukana ;)

Kaiken maailman tekosyitä voidaan hakea heikkoon katsojamäärään, mutta tämä sama ilmiö toteutuu myös muilla paikkakunnilla vaikka ei olisikaan pelattu heikosti. Eilen Blues-ottelua oli seuraamassa 4000 katsojaa ja vastustaja oli sentään kärpät. Lahdessa ja Kuopiossa taisi olla ainoat hallit missä tupa oli täynnä. Moni seura tulee olemaan ihmeissään näiden katsojamäärien kanssa, voi meinaan katsojatavoitteet heittää häränpyllyä kauden päätyttyä.
 

scholl

Jäsen
Oluen koon nostaminen lätkämatsissa on mielestäni väärä signaali. Hauskanpidon pitää olla pääasia, eikä mikään jurrin saaminen. Niinpä oluiden pitäisi olla 0,3l kokoisia - varsinkin autoilijoita ajatellen. Makeita long neck pulloja, eikä mitään hiton muovimukissa olevaa kamaa. Pullot eivät ole mikään ongelma, kun juomia ei saa viedä katsomoihin muutenkaan.

Eilinen yleisömäärä on ihan ok, kun ajatellaan, että samaan aikaan pelattiin Tapiolassakin (siellä vain 4000, vaikka lappalaiset vastassa). Jokainen voitto mahdollistaisi toki yleisömäärän nostamisen kampanjoinnilla. Jos joukkue alkaa pärjäämään edes kohtalaisesti niin lähtisin siitä tavoitteesta, että tupa olisi semitäynnä (7000+) joka ilta vaikka sitten halvemmilla lipuilla. Kunhan ei yhtään ilmaislippua jaeta niin hyvä. Myyntiorganisaation toki pitää olla luova ja reagoida jokaiseen vastustajaan ja viikonpäivään eri tavalla. Välillä pitää myydä selkeästi halvemmalla kuin välillä. Ihan kuin lentoliput. Silloin saadaan halpoina iltoina uusia faneja. MG (ja ehkäpä IFK:n tuleva menestyminen) on mahdollisuus saada uusia faneja vaikkapa koko elämäksi. Myymällä nyt jonkun lipun halvemmalla mahdollistettaisiin kohoavat lipputulot jatkossa, kun fanipohja on saatu laajennettua.
 

scholl

Jäsen
myös seuran on ansaittava hyvät yleisömäärät ja lipputulot. IFK ei rehellisesti sanottuna ole tätä tehnyt kolmen viimeisen kauden aikana. Isoin ja se ratkaisevin ongelma on ollut ehdottomasti joukkueen heikot peliesitykset kotijäällä ja heikot tulokset.

Itse näen sen niin, että suurin ongelma on ollut se, että silloin, kun urheilullinen puoli dyykkasi, nostettiin lippujen hintoja varmaan joku 25-30%. Ihmiset kokivat niin, että toisaalta joku lipun hinta (A, C katsomoihin about 40e) saattoi mennä kipurajan yli, mutta ennen kaikkea hintalaatusuhde muuttui aivan mahdottoman huonoksi. Monelle matsiin meneminen ei tuntunut enää luontevalta, kun tuntui, että siellä kusetetaan kybällä ja näiden kannattajien saaminen takaisin halliin on vaikea tehtävä. Jos ei ole tottunut käymään niin se on iso kynnys mennä.
 

#76

Jäsen
Varmasti monella sama tilanne kuin itsellä. Omalla rahalla halliin ei ole mitään järkeä lähteä älyttömien lippuhintojen takia ja satunnaisesti vapaalipuilla nähtyjen pelien perusteella hintalaatusuhde on mennyt vuosi vuodelta alaspäin.

Ymmärtääkseni HIFK:n taloudelle lipputulot ovat erittäin tärkeässä asemassa, joten yleisön mahdollisesti kadotessa talous tulee olemaan tiukoilla. Uusien osakkeenomistajien rahat tietysti paikkaavat tilannetta lyhyellä aikajänteellä ja mikäli löytyy RTK tai Salonoja tyylinen ratkaisu, niin silloin ongelmaa ei ole. Ellei soveliasti lisätulonlähdettä löydy, niin kulujen karsiminen on välttämättömyys.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Minäkin hämmästelin tuota lauantain suht alhaista katsojamäärää. Mutta kun asiaa tarkemmin miettii, niin johdonmukainenhan tuo lukema on.

  • Kausareista luopumisella uhkailleet ovat todellakin pitäneet sanansa
  • Taloudellisten realiteettien vallitessa mietitään hieman sitä, mihin rahaa käytetään
  • Jääkiekon vetovoima ei ole parhainta mahdollista tällä hetkellä
  • Irtolippulaiset odottavat selkeästi parempien peliesitysten tuovan motivaation matsissa käyntiin
  • Suht pitkään jatkuneet kesäkelit pitävät mielen talvilajeista poissa

Tiedä häntä onko ihan kaikissa noissa tolkkua, mutta varmaan siinä jotakin on. Osiensa summana tuon voisi kiteyttää lauseeseen: Kannattajien luottamus on saatava takaisin ja se onnistuu vain hyvillä pelillisillä tuloksilla. Kannattajien kriittisyys vain on näinä aikoina niin kova, että IFKlla voi olla hieman tuskaista saada porukkaa hallille niin paljon kuin haluttaisiin. Kotimatsien menestyksellä/menestymättömyydellä on hintansa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tappio Narreille vaikutti varmasti marginaalikatsojan mentaliteettin ylimääräisenä lisänä: "Mikään ei ole muuttunut, samaa paskaa".

Jos meinataan saada katsomoihin jotain liikettä, niin joko MGn pitää alkaa tahkoa hulluja tehoja, jotta lehdet tekevät otsikoita tyyliin "MaaGinen." tai/ja HIFKn sijoitus pitäisi olla siellä kolmen parhaan joukossa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappio Narreille vaikutti varmasti marginaalikatsojan mentaliteettin ylimääräisenä lisänä: "Mikään ei ole muuttunut, samaa paskaa".
Tälläistä mietin kanssa. Vaikka varmasti kaikki tajusivat, että kyseessä on ensimmäinen peli pitkässä runkosarjassa, niin silti numerollisesti selvä 4-1 tappio varmasti vei mielenkiintoa vielä kun joukkuetta ollaan povattu korkealle tänä vuonna. Eiköhän ne yleisömäärät nouse kunhan Sm-liigaa aletaan joka ilta Urheiluruudusta rummuttamaan ottelukoosteineen. Viimeisetkin tajuavat uuden kauden alkaneen. Jengi odottelee aikansa miten kausi lähtee käyntiin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ymmärtääkseni HIFK:n taloudelle lipputulot ovat erittäin tärkeässä asemassa, joten yleisön mahdollisesti kadotessa talous tulee olemaan tiukoilla. Uusien osakkeenomistajien rahat tietysti paikkaavat tilannetta lyhyellä aikajänteellä ja mikäli löytyy RTK tai Salonoja tyylinen ratkaisu, niin silloin ongelmaa ei ole. Ellei soveliasti lisätulonlähdettä löydy, niin kulujen karsiminen on välttämättömyys.

Mä oikeastaan toivon, että ei löydy mitään RTK:ta tai Salonojaa, koska tämä vain mahdollistaisi sen, että pää työnnetään uudelleen sinne samaan pensaaseen/perseeseen, josta se on juuri otettu pois. Kun on ns. "helppoa" rahaa tiedossa kaudesta toiseen, on lopputulos juuri sitä, mistä Pentin aikana saatiin nauttia. On "scouttaus"-matkoja Tsekkiin, on golfreissuja Espanjaan, välillä käydään Afrikassa safarilla ja silloin tällöin muistetaan, että siihen jengiin tarvitaan pari pelaajaakin, joten eikun teksti-tv auki. Onko Lukon tai Blegin urheilullinen menestys todellakin ollut niin huikeata, että sitä kannattaisi kadehtia? Ei niin. Kun raha on tiukilla, johto joutuu oikeasti miettimään päänsä puhki, miten ja millä toimenpiteillä sitä saisi. Ehkä sitten joku voisi keksiä kokeilla vaikkapa alennettujen lipunhintojen vaikutusta.

Totta kai sponsseja tarvitaan, ja esimerkiksi Snickersin kanssa tehty diili oli tosi hyvä uutinen. Silti mitään "jatkuva piikki auki" -tyylisiä ratkaisuja ei parane tähän lafkaan unelmoida, ennen kuin on takuuvarmaa näyttöä siitä, että sitä rahaa osataan myös käyttää fiksusti eikä vain tuhlata joka suuntaan. Valtaseen mä kyllä luotan, mutta Nybarin saalistusretket ovat tuottaneet toistaiseksi melko vaatimatonta saalista. Muutama iso fisu on tarttunut koukkuun (Granlund, Kanki, Järventie, Haataja), mutta ihan liikaa on lammikosta tullut niitä vanhoja autonrenkaita ja kuluneita kenkiä.
 
Sattuu ja tapahtuu

Tuossa jo aiemmin joku mainitsikin niin voi olla että Jaffalassa on normikaduntallaajaa enemmän kiinnostava matsi kun vieraana on Kalpa, jolla tuntuu olevan mielenkiintoisia pelimiehiä ja peli toimii. Saipa ei hirveesti iske itsellenikään, joten jää matsi väliin tällä kertaa.

Mihinköhän on hiipumassa IFK:n aikaisemmin niin vahva "ryminäbrändi" ? Jeren jälkeen ei mielestäni joukkueessa oo ollut ketään vahvaa persoonaa, joka olisi ylläpitänyt tätä brändiä. En kaipaa Jeren pronssiotteluita, mutta jotain intohimoa tuosta nyt puuttuu.

Mielestäni ennen ei vaikuttanut näin paljoa se, että ketä vastaan Nordiksella pelattiin, koska omassa joukkueessakin oli tarpeeksi pelureita jotka kiinnostivat.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Tässäpä se on tiivistettynä. Oli sitten vastassa Puna-armeijan kuoro tai...

.....ennen ei vaikuttanut näin paljoa se, että ketä vastaan Nordiksella pelattiin, koska omassa joukkueessakin oli tarpeeksi pelureita jotka kiinnostivat.
...kotimaisia suippoleukoja, taisteleva ja LOPPUUN ASTI YRITTÄVÄ IFK kiinnostaa aina. Nykyiset oravapartion jäsenet ja ex-jokerit puolestaan eivät. On kauheaa, kun ensimmäisessä kotimatsissa kaksi erää on täyttä p.s.aa ja ilman "Anitra" Ahtolan hirveää tsemppausta ja vastaavasti Lassilan hirveää mokaa olisi menty vielä jatkoajalle ottelussa, jossa vastassa oli täysin unten mailla ollut HPK.
 

#76

Jäsen
Onko Lukon tai Blegin urheilullinen menestys todellakin ollut niin huikeata, että sitä kannattaisi kadehtia? Ei niin. Kun raha on tiukilla, johto joutuu oikeasti miettimään päänsä puhki, miten ja millä toimenpiteillä sitä saisi. Ehkä sitten joku voisi keksiä kokeilla vaikkapa alennettujen lipunhintojen vaikutusta.
En kadehdi edellämainittujen joukkueiden tilannetta, enkä kaivannut HIFK:lle vastaavaa järjestelyä. Totesin vain RTK/Salonojan ratkaisevan heikon taloustilanteen. Samoin kuin lyhyellä aikajänteellä uudet osakkeenomistajat pitävät seuran pinnalla, mikäli tappiokierrettä ei saada poikki ja katsojaluvut hiipuvat.

Omasta hallista seura on muutaman kerran puhunut. Tämä korjaisi tulonjakotilannetta, mutta vastaavasti maksaisi vuorostaan. Joten olisiko tilanne silti nykyinen kunnes oma hali olisi kuoletettu?

Nykyisellään kustannukset HIFK:n pelien seuraamiseksi nousevat tasaisesti, mutta vastineeksi kannattaja ei saa mitään uutta. Jääkiekko on ihan kiva katsoa ja HIFK ihan mukava joukkue, mutta homman mennessä kalliiksi ja/tai työlääksi sitä keksii helposti jotain muutakin kivaa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole mikään muovisten monitoimiareenoiden ylin ystävä, mutta rehellisesti sanottuna Nordiksella on aika vähän tarjota 2000-luvun Helsingissä. Jos IFK:n peli -joka ei tosiaan ole vähään aikaan toiminut- ei toimi, niin eipä satunnaiskatsojalla ole pahemmin todellisia syitä tulla hallille kokemaan vitutuselämyksiä. Euroopan kovimmat lipunhinnat taas pitävät huolen siitä, että esimerkiksi perheenisälle jo pelkkä leffateatteri on ylivoimainen vaihtoehto, kun mietitään miten viettää laatuaikaa muksujen kanssa. Aika hyvin helsinkiläiset tiedostavat sen, mitä eri mahdollisuuksia heillä on itsensä viihdyttämiseksi ja mitä milläkin rahasummalla saa. Toisaalta saman ongelman kanssa painivat muutkin pk-seudun urheiluseurat ja ylipäätään Suomessa varmaan aika monen potentiaalisen katsojan kohdalla kotisohvalla nautittava maailmanluokan urheiluviihde ja erilaiset maksukanavapaketit vievät voiton kotimaisen seurapalloilun seuraamisesta halleissa tai stadioneilla.
Toivottavasti IFK saa kuitenkin nykytilanteeseen omalta osaltaan jotain parannusta ja syöksykierteen katkaistua. Hallin loistava sijainti, lajin suosio, laajahko kannattajakunta ja noin miljoonan ihmisen talousalue antavat tietysti vähän "turvaa" ja hyvän pohjan toiminnan kehittämiselle. Toisaalta useamman vuoden kestänyt puuhastelu ja seuravaikuttaja Mobergin viime kevään ylimielinen "IFK:ssa on aina toimittu niin kuin huippuseurassa pitääkin" -kommentti eivät pahemmin herätä toivoa.
 
Viimeksi muokattu:

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos IFK:n peli -joka ei tosiaan ole vähään aikaan toiminut- ei toimi, niin eipä satunnaiskatsojalla ole pahemmin todellisia syitä tulla hallille kokemaan vitutuselämyksiä. Euroopan kovimmat lipunhinnat taas pitävät huolen siitä, että esimerkiksi perheenisälle leffateatteri on jo ylivoimainen vaihtoehto, kun mietitään miten vietetään laatuaikaa muksujen kanssa.

Mielenkiintoista, että otit leffan vertailukohdaksi! Mietin juuri itse, että kun pikkulikkana katsojanurani aloitin 60-luvun lopulla, olivat leffalippu ja halvin jääkiekko-ottelun lippu (seisomakatsomo) samanhintaisia. Nyt vertailuhinnat ovat 9 € ja 12,50 €, joten eroa on kyllä syntynyt.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Jeren jälkeen ei mielestäni joukkueessa oo ollut ketään vahvaa persoonaa, joka olisi ylläpitänyt tätä brändiä.
- - -

Tämä pitää pitkälle paikkaansa. Ei ole ketään Breweria, Hexiä, Murtsia, Lallia, Rantasilaa, Arimaa, younameit jota tulla katsomaan vähän kauempaakin. Jeren jälkeen on viety viimeisetkin mohikaanit, joiden takia hallille on porukkaa saatu. Muutaman kympin takia.

Pelkästään jo tarjolla ollut kokenut ei-EU-maalivahti olisi saanut taustansa takia varmasti kansaa hallille, vaan eipähän kiinnostanut.

Tai jos pari vuotta sitten olisi omistuspohjaan otettu eräs mielenkiintoinen nimi, niin jopa olisi alkanut kansaa kiinnostaa. Mutta ehdoista ei päästy sopuun, kun ei varsinaisesti haluttu edes tosissaan neuvotella.

Jotenkin tuntuu, että nyt aletaan pikkuhiljaa jo alkaa liikaa luottaa siihen että kyllä ne tulevat hallille, maksoi mitä maksoi ja oli peli mitä paskaa hyvänsä millä tahansa mikkihiirijengillä.

Ja lopuksi: mun monivuotiset paikat annettiin Paten jengille ja meikäläinen tuupattiin syrjään. Alkaa kyrsiä.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoista, että otit leffan vertailukohdaksi! Mietin juuri itse, että kun pikkulikkana katsojanurani aloitin 60-luvun lopulla, olivat leffalippu ja halvin jääkiekko-ottelun lippu (seisomakatsomo) samanhintaisia. Nyt vertailuhinnat ovat 9 € ja 12,50 €, joten eroa on kyllä syntynyt.

No jaa normaali leffalippu Finnkinon teatteriin illalla maksaa 11,50 eli eipä tuota eroa niin paljon ole.
 

#76

Jäsen
Toisaalta halvimman leffalipun ja kalleimman leffalipun välinen ero illan vieton kannalta on aika marginaalinen. Jääkiekkolipuissa on ihan eri asia istua lähellä kaukaloa kuin piippuhyllyllä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös