HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

  • 881 771
  • 3 409

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Illan KalPa-pelin ilmoitettu yleisömäärä: 5005 katsojaa. Viime kaudella ei näin heikkoa lukemaa jouduttu todistamaan, enkä tiedä milloin viimeksi ollaan alempana käyty. Luojan kiitos torstaina vastassa on paikallisvastus Jokerit, mutta kyllä nyt ollaan todella, todella syvällä.
Noviisit Nybondas ja Valtanen ovat kovan paikan edessä.

Ei me mitään syvällä olla. Nostetaan lippujen hintaa kesken kauden ja kaikki on taas hyvin. Pitää tietysti välttää se sarjasta putoaminen.Meillähän kaikki tähtää tulevaisuuteen, joukkue on täynnä innokkaita kovaa duunia tekeviä oman juniorituotannon helmiä, joita vain kukaan ei ole tajunnut varata NHL- joukkueisiin. Kertoo vain kykyjenetsijöiden heikosta ammattitaidosta.

Ehkä pikkuhiljaa meilläkin aletaan ymmärtää jotain kiekkoilun päälle, tusinajunnuista ei vaan saa mestarijoukkuetta. En myöskään ymmärrä, miten meillä muka maksetaan liigan kovimpia palkkoja keskinkertaisuuksille, ai niin, meillähän ei suvaita taitavia pelaajia maakunnista. Ehkä olisi aika myöntää tosiasiat ja uusia lopultakin koko organisaatio. Toivottavasti Nybondas ymmärtää, että nyt pitää jo rakentaa se ensi kauden joukkue ja jonkin muun varaan, kuin aidosti keskinkertaisen juniorituotannon. Toinen vaihtoehto on sitten ryhtyä kasvattajaseuraksi ja laskea pelaajapalkkiot tasolle Saipa ja leikata puoliksi muun organisaation kulut, suojatyöpaikkoja siellä on aivan liikaa. En ole ennen uskaltanut heittää, mutta tuskin pystyisin yhtä heikkoon suoritukseen. Nyt mitataan Nybondaksen ja Valtasen kyvyt, Tuohimaa ja kumppanit on jo heikoiksi todettu.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Illan KalPa-pelin ilmoitettu yleisömäärä: 5005 katsojaa.
- - -

Korrrostan sanaa ilmoitettu. Aika pirun kauan kausikorttilaisena katsoneena veikkaisin että nyt oikeasti oli reilusti alle kerrotun, mutta imagosyistä varmaan oli pakko panna se kuusi päälle. Tai sitten niitä mopoja oli enemmän kuin joukko-osastossa oli ilmoitettu alunperin.

Oikeasti n. 4300, ja niistäkin n. 400 ilmaislipuilla. Jip jip hurraa.
 

XXLshirt#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Drumheller Miners
Videotaululle käyttöä

Täällä on monissa ketjuissa ihmetelty pelaajien fleguilua, ehkäpä joidenkin kohdalla ihan aiheesta. "Niin pienet perässä, kuin isot edellä". Vuodesta toiseen olemme ihmetelleet Nordiksen videotaulun tylyilyä asiakkaan eli katsojan kannalta. Vielä tänään 28.10.08 puuttuu taululta kuuden kokoonpanossa olleen pelaajan tiedot (mitat). Puhumattakaan siitä, että ilmeisesti kaikissa muissa halleissa, joissa videotaulu on käytössä, näytetään pelaajista tyylikkäitä "eläviä kuvia". Nordiksella on DDR:n puna-kelta väreissä vakavia passikuvia. Kun pelissä jotain tapahtuu, yllätys - yllätys tämä taulu ei näytäkään hidastuksia, vaan mainoksia ja tekee sponsorille, näin väitän, karhunpalveluksen, joka näin ollen kääntyy mainostajaa vastaan - vastaanotto on negatiivinen. Puhumattakaan siitä, että myös lipunostajat ovat "sponsoreita". Tässä syljetään ylimielisesti molempien tahojen silmille. Yksi fleguilun muoto organisatiossa voitaisiin poistaa tässä kohdin. Mielestäni HIFK -tuote kaipaa nyt näillä lippujen hinnoilla ja yleisömäärillä kaiken mahdollisen vastaantulon asiakkailleen, eli rahoittajilleen. Ai miksikö kirjoitan tämän "taloudellinen tilanne" -osioon, tämähän saattaa vain lisätä kustannuksia. Miettikääpä sitä.
 

#76

Jäsen
Kymmenen kotiottelua takana ja 19 jäljellä. Yleisökeskiarvo näyttää 6181 eli tavoitteesta ollaan jääty 519 katsojaa. Loppujen kotiotteluiden jakauma vielö osoittaa, että TPS kohdataan kolmesti, Ilves kahdesti, Pelicans kerran, Saipa kerran ja Lukko kahdesti. Kymmenen ottelua, joihin en usko kovin suurta yleisöryntäystä tulevan. En tiedä milloin viimeksi HIFK on jäänyt katsojakeskiarvossa alle 6000, mutta nyt siihen on aito mahdollisuus.

Taloudellisesti viime kausi oli katastrofia ja ennusmerkit eivät povaa tästä kaudesta kovin paljoa kummoisempaa. Bob casen mahdolliset korvaukset, yleisömäärästä useampi sata tonnia tappiota ja mitä vielä? Onko kohta uutinen miten HIFK lomauttaa toimiston väen vai kaivetaanko ensin osakeantiin joku ex-IFK NHL-kiekkoilija?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä milloin viimeksi HIFK on jäänyt katsojakeskiarvossa alle 6000, mutta nyt siihen on aito mahdollisuus.
Sanoisin, että keskiarvo jää alle 6 tonnin vuorenvarmasti. Vaikka tulisi millainen voittoputki. Eikä sitäkään tule, shaatana.
 

Ajaja-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2. Siirtoamarkkinoilla on tapahduttava vilskettä: veskaria ja pakkia sisään, ja näitä ylilöysiä, ylipalkattuja paskoja (Pitkänen, Kuhta) ulos

Kuka on Pitkänen? Lisäksi en luonnehtisi Kuhtaa ihan ylilöysäksi paskaksi, ollut kuitenkin joukkueen paras ja yritteliäin lähes joka ottelussa ja esittänyt kautta linjan huikeaa tsemppiä ja otteita.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK on nyt pelannut 12 kotiotteluaan keskimäärin 6076:n katsojan edessä, kun katastrofaalisella viime kaudella vastaava lukema oli 6384. Täksi kaudeksi IFK on budjetoinut 3 400 000 €:n lipputulot ja 6700 katsojan yleisökeskiarvon, josta tällä hetkellä ollaan jäljessä 624 katsojaa per ottelu. Ottamatta kantaa ilmoitettuihin lukuihin tai alkukauden otteluohjelmaan, voi todeta, että kiinnostus IFK:ta kohtaan on jyrkässä laskussa ja seura on matkalla taloudellisesti tappiolliseen kauteen. Trendi on selvästi liiganlaajuinen, mutta IFK kuuluu selvään etujoukkoon. Viime kaudella tuloksellisesti komea loppukausi nosti yleisömääriä reippaasti, mutta saman ei voi olettaa automaattisesti tapahtuvan tälläkin kaudella.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Norlyn viestiin viitateen, tilanne on kuitenkin (kuulemma) selkeästi parempi kuin viime kaudella. Jutustelin eilen Valtasen kanssa ja hän kertoi (tai valehteli uskottavasti), että valomainosten ja kausikorttien lisäksi irtolippuja on myyty enemmän kuin viime kaudella ja yleisömäärät "näyttävät pieniltä", koska ilmaislippuja ei ole jaettu niin ahkerasti kuin vuosi sitten. Antoi silti ymmärtää, että rahasta on todella tiukkaa - mikä kertonee siitä, kuinka katastrofaalinen viime kausi oli - eivätkä surkeat kotimatsit ainakaan paranna tilannetta.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Azul kirjoitti:
Antoi silti ymmärtää, että rahasta on todella tiukkaa - mikä kertonee siitä, kuinka katastrofaalinen viime kausi oli - eivätkä surkeat kotimatsit ainakaan paranna tilannetta.

Onko tämä nyt sitten tulkittava niin, että HIFK on taloudellisissa vaikeuksissa? Itse olen aina pitänyt seuraa melkoisen vakaavaraisena, joten omituiselta tuntuu, jos todellinen taloudellinenkriisi painaisi päälle.

Ei kai nyt sentään mistään konkurssista puhuta vielä?
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Itse olen aina pitänyt seuraa melkoisen vakaavaraisena, joten omituiselta tuntuu, jos todellinen taloudellinenkriisi painaisi päälle.

HIFK ei ole mitenkään vakavarainen verrattuna kahteen taloudellisesti kärkiseuraan eli Kärppiin ja Ässiin, saatikka sitten konsernipuolen Lukkoon ja Bluesiin sekä tietenkin Jokereihin.

Tuolla menolla HIFK on pulassa, jos ei sitä ulkopuolista ja joka ikinen vuosi tarjolla olevaa rahoitusta oteta vastaan.

Mutta pois negatiivisyys minusta, haluan että HIFK nousee vielä sinne minne ne edellytykset ovat.
 

#76

Jäsen
Norlyn viestiin viitateen, tilanne on kuitenkin (kuulemma) selkeästi parempi kuin viime kaudella. Jutustelin eilen Valtasen kanssa ja hän kertoi (tai valehteli uskottavasti), että valomainosten ja kausikorttien lisäksi irtolippuja on myyty enemmän kuin viime kaudella ja yleisömäärät "näyttävät pieniltä", koska ilmaislippuja ei ole jaettu niin ahkerasti kuin vuosi sitten.
Tämä selityshän oli aiemmin Hesarissakin ja silloin jo särähti korvaani. Täksi kaudeksihan HIFK nosti budjetoitua yleisökeskiarvoa ja mikäli samalla vähennetään ilmaislippujen jakamista, niin kova on ollut usko omaan tekemiseen. Mikäli viime vuonna ilmaislipun saanut tietysti ostaakin irtolipun tilalle, niin rahat lisääntyy vaikkei yleisömäärä muutu.

Tuossa yllä mainitun yleisökeskiarvon ja budjetoitujen lipputulon pohjalta voi laskea, että tavoite on saada 17,50 euroa per katsoja. Tämänhetkisellä vauhdilla HIFK jäisi 18096 katsojaa tavoitteestaan eli tappiota tulisi 316 680,- euroa. Tämä tietysti suuntaa antava, koska voivathan kalliimmat liput käydä edelleen kaupaksi, jolloin vähemmällä väellä saadaan isompi osa budjetoidusta summasta kokoon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n mainos päivän Hesarissa pisti silmään kahdesta syystä. Ensin positiivisessa mielessä, kun kyse on ns. perhepäivästä lauantaisessa JYP-matsissa Nordiksella. Sen jälkeen negatiivisesti, kun kyse onkin vaan pelkistä ylimääräisistä ohjelmanumeroista ennen matsia, mutta pääsyliput ovat täysin saman hintaisia kuin ennenkin. Olisin odottanut, että tuollaiseen perhetapahtumaan myytäisiin poikkeuksellisesti jonkinlaisia perhelippujakin, mutta paskan marjat.

No, toivottavasti tuo pienimuotoinen kampanja houkuttelee silti hieman lisää katsojia matsiin ja toivon mukaan kotijoukkueen pelikin on siinä kuosissa, että peliajan päättyessäkin on vielä suunnilleen saman verran katsojia paikalla kuin matsin alkaessa. Itse toki loistan poissaolollani.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n mainos päivän Hesarissa pisti silmään kahdesta syystä. Ensin positiivisessa mielessä, kun kyse on ns. perhepäivästä lauantaisessa JYP-matsissa Nordiksella. Sen jälkeen negatiivisesti, kun kyse onkin vaan pelkistä ylimääräisistä ohjelmanumeroista ennen matsia, mutta pääsyliput ovat täysin saman hintaisia kuin ennenkin. Olisin odottanut, että tuollaiseen perhetapahtumaan myytäisiin poikkeuksellisesti jonkinlaisia perhelippujakin, mutta paskan marjat.

No, toivottavasti tuo pienimuotoinen kampanja houkuttelee silti hieman lisää katsojia matsiin ja toivon mukaan kotijoukkueen pelikin on siinä kuosissa, että peliajan päättyessäkin on vielä suunnilleen saman verran katsojia paikalla kuin matsin alkaessa. Itse toki loistan poissaolollani.

Kovasti oli muuttunut myös IFK-mainoksen myyntilause, joka oli nyt "Lähe meneen juntti!":n sijaan "Tuo mutsi ja faija halliin!". Hyvä, että heikkoihin yleisömääriin ja joukkueen esityksiin ja pelilliseen ilmeeseen reagoidaan, mutta tietenkin kaiken ydin ja ratkaisu on joukkue ja sen tekeminen. Lippujen hinnat tuskin tulevat ainakaan tällä kaudella putoamaan, mutta noita ylimielisiä(pidin itse ajatuksesta ja mainokset saivat kyllä kauden kynnyksellä minut hymyilemään) mainoskampanjoita kannattaa kehitellä oikeasti vasta sitten, kun IFK on voittanut mestaruuden tai kausikortit myyty loppuun ja halli täynnä ottelussa kuin ottelussa. Nyt, kun ollaan melkoinen luuserijengi, niin koko seuran toiminnasta ja tekemisestä pitäisi huokua nöyryyttä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Onko tämä nyt sitten tulkittava niin, että HIFK on taloudellisissa vaikeuksissa? Itse olen aina pitänyt seuraa melkoisen vakaavaraisena, joten omituiselta tuntuu, jos todellinen taloudellinenkriisi painaisi päälle.

Ei kai nyt sentään mistään konkurssista puhuta vielä?

Tässä kohtaa pitää tehdä ero ns. teknisen (kirjanpidollisen) vakavaraisuuden ja potentiaalisen vakavaraisuuden välillä.

Jos katsoo pelkästään kirjanpitoa niin HIFK on ollut välillä vitun isossa lirissä, välillä OPO on kolkutellut jo ihan minimejä eikä tälläkään hetkellä tase kestä turskaa paljon yhtään. Ja tuosta OPOn kurantista arvostakin voi olla hyvin montaa mieltä, koska HIFK:ta ei sido mitkään pörssin IFRS-säännökset niin esim. liikearvon arvostus voi olla melkein mitä tahansa. Pörssiyhtiöhän joutuu arvostamaan liikearvon realistisella tasolla (ulkopuoliset kirjanpitäjät tekevät tämän oma maine/elinkeino mielessä) jokaisessa tilinpäätöksessään.

Konkurssiin HIFK ei mene ellei sitten Dinot pidä jääräpäisesti kiinni vallastaan loppuun asti, potentiaalisia sijoittajia on varmasti useita tahoja jotka mielellään toisivat lisäpääomaa taseeseen jos vastikkeeksi saisivat osuuden HIFK Hockey Oy:stä. Se taas tarkoittaisi sitä että Dinot eivät saisi enään mellastaa rauhassa joten jos (kun?) tuo suunnattu osakeanti joskus tapahtuu niin meno varmasti muuttuu aika radikaalisti.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos katsoo pelkästään kirjanpitoa niin HIFK on ollut välillä vitun isossa lirissä, välillä OPO on kolkutellut jo ihan minimejä eikä tälläkään hetkellä tase kestä turskaa paljon yhtään. Ja tuosta OPOn kurantista arvostakin voi olla hyvin montaa mieltä, koska HIFK:ta ei sido mitkään pörssin IFRS-säännökset niin esim. liikearvon arvostus voi olla melkein mitä tahansa. Pörssiyhtiöhän joutuu arvostamaan liikearvon realistisella tasolla (ulkopuoliset kirjanpitäjät tekevät tämän oma maine/elinkeino mielessä) jokaisessa tilinpäätöksessään.
Itse asiassa, Suomen kirjanpitoasetukset (FAS) on liikearvon suhteen aika tarkkoja, joten liikearvon arvostus ei voi olla "mitä tahansa". Suuremmat riskit mahdollisen liikearvon yliarvostukselle on nimenomaan "IFRS -velvollisilla" yrityksillä ja usein nimenomaan näillä tehdään rankkojakin liikearvon alaskirjauksia tilinpäätösten yhteydessä - yhtenä suht tuoreena taisi olla Harri Koposen johtama Tele2.

Eli OPOn "kurantin arvon" arviointi ei ole HIFKn osalta olennaista. FASin mukaan "itse tehtyä" arvonnousua ei saa kirjata taseeseen liikearvona. Jos (/kun) Oy:n perustamisvaiheessa (v.2000) taseeseen on ylikurssirahastoa vastaan kirjattu liikearvoa ja/tai muita aineettomia tai aineellisia oikeuksia, niin niiden poistoaika on tällöin määritelty maksimissaan 10 vuodeksi, jolloin iso osa arvonalentumisesta on jo tehty. Mitään sellaisia yritysostoja tai vastaavia järjestelyjä, jonka yhteydessä olisi ollut mahdollista aktivoida liikearvoa ja samalla kaunistella tulosta, ei HIFKssa perustamisen jälkeen ole käsittääkseni tehty.

Mitään välitöntä konkurssiriskiä seuralla ei ole, jos velattomuus pitää paikkansa. Paha mitään yritystä on hakea konkurssiin, jos se on velaton ja pitkällä aikavälillä kassavirrat pysyy plussalla. Se ei toki poista sitä tosiasiaa, että suurempiin investointeihin ja julkisuuteen annettujen tavoitteiden toteuttamiseen tarvitaan taseen vahvistamista ja ainut nopea tie siihen on osaekanti. Tulorahoituksellakin se toki onnistuu, mutta esim. 1M€ OPOn vahvistaminen onnistuisi osakeannilla melko nopeasti, kun taas tulorahoituksen kautta se vaatisi esim. 200k€ plussatuloksen seuraavan 5 vuoden aikana ja se on taas nykyisessä taloustilanteessa melkoisen haastava tehtävä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Daespoo kirjoitti:
Tässä kohtaa pitää tehdä ero ns. teknisen (kirjanpidollisen) vakavaraisuuden ja potentiaalisen vakavaraisuuden välillä.

Vastauksesi valoitti aika hyvin tilannetta siitä. Itse olen talousasioissa aika kuutamolla, joten hyvä, että joku edes tietää.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Eli OPOn "kurantin arvon" arviointi ei ole HIFKn osalta olennaista. FASin mukaan "itse tehtyä" arvonnousua ei saa kirjata taseeseen liikearvona. Jos (/kun) Oy:n perustamisvaiheessa (v.2000) taseeseen on ylikurssirahastoa vastaan kirjattu liikearvoa ja/tai muita aineettomia tai aineellisia oikeuksia, niin niiden poistoaika on tällöin määritelty maksimissaan 10 vuodeksi, jolloin iso osa arvonalentumisesta on jo tehty. Mitään sellaisia yritysostoja tai vastaavia järjestelyjä, jonka yhteydessä olisi ollut mahdollista aktivoida liikearvoa ja samalla kaunistella tulosta, ei HIFKssa perustamisen jälkeen ole käsittääkseni tehty.

Jep, liikearvo oli vain esimerkki siitä miten kirjanpidon koukerot vaikuttavat yrityksen tunnuslukuihin.

Viimeisimmässä tilinpäätöksessä mikä minulla on (03-04) liikearvoa oli enään 181K jälljellä ja oletan että se on kokonaan poistettu 04-05 taseesta.

Yhteensä aineettomia oikeuksia taseessa oli 200K ja niiden arvo on pysynyt samana useamman vuoden. Mitä ne ovat ja miten ne on arvostettu on sitten eri asia.

Mitään välitöntä konkurssiriskiä seuralla ei ole, jos velattomuus pitää paikkansa. Paha mitään yritystä on hakea konkurssiin, jos se on velaton ja pitkällä aikavälillä kassavirrat pysyy plussalla.

Vuoden 04 tilinpäätöksessä lyhytaikaista VPO:ta oli 1.2M€. Nykytilanteesta en tiedä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Aika turhaa keskustella vakavaraisuudesta. Kyllä toiminnan jatkuvuuden ratkaisee kassavirta (lue: maksuvalmius), eikä vakavaraisuus.

Siinä vaiheessa kun täälläkin puhutaan uuden hallin rakentamisesta niin vakavaraisuudella on aika helvetin suuri merkitys.

Bisneksen normipyörityksessä kassavirta on tietysti tärkeä ja pitää olla pitkällä tähtäimellä positiivinen.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aineettomia oikeuksia taseessa oli 200K ja niiden arvo on pysynyt samana useamman vuoden. Mitä ne ovat ja miten ne on arvostettu on sitten eri asia.
Kyseessä voi olla esim. liigalisenssiin liittyvä arvostus, joka ei menetä arvoaan poistoina. Paha sanoa, mutta jos sama erä pitää arvonsa vuodesta toiseen, niin en näkisi mitään merkittävää yliarvostusriskiä siinä.

Vuoden 04 tilinpäätöksessä lyhytaikaista VPO:ta oli 1.2M€. Nykytilanteesta en tiedä.
Lyhytaikaista velkaa jää aina taseeseen tilinpäätöksessä. Tämä lyhytaikainen velka muodostuu mm. ennakonpidätys- ja sotumaksuvelasta, mahdollisesta eläkemaksuvelasta, ostoveloista, arvonlisäverovelasta, muista tilinpäätösvienneistä muodostetuista siirtoveloista etc. "Velattomuutta", millaisena se tässä yhteydessä tulee ymmärtää, tarkasteltaessa tulee kiiniittää huomiota nimenomaan esim. pitkäaikaisiin velkoihin pankille tai muille rahoituslaitoksille. Lisäksi, jos pitkäaikaista velkaa on, niin täytyy ottaa huomioon, onko se pääomaehtoista vai "normaalia" lainaa.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Lyhytaikaista velkaa jää aina taseeseen tilinpäätöksessä. Tämä lyhytaikainen velka muodostuu mm. ennakonpidätys- ja sotumaksuvelasta, mahdollisesta eläkemaksuvelasta, ostoveloista, arvonlisäverovelasta, muista tilinpäätösvienneistä muodostetuista siirtoveloista etc. "Velattomuutta", millaisena se tässä yhteydessä tulee ymmärtää, tarkasteltaessa tulee kiiniittää huomiota nimenomaan esim. pitkäaikaisiin velkoihin pankille tai muille rahoituslaitoksille. Lisäksi, jos pitkäaikaista velkaa on, niin täytyy ottaa huomioon, onko se pääomaehtoista vai "normaalia" lainaa.

Kyllä, näin juuri. Suurin osa velasta oli ostovelkoja ja "muita velkoja", n. 700K€.

Pitkäaikaista velkaa ei ollut ainakaan tuolloin.

Pääomaehtoinen vaihtovelkakirja ei taida tulla HIFK:n kohdalla kysymykseen ihan ensimmäisenä.
 

seetre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ingvar Hirdwall
Tämä selityshän oli aiemmin Hesarissakin ja silloin jo särähti korvaani. Täksi kaudeksihan HIFK nosti budjetoitua yleisökeskiarvoa ja mikäli samalla vähennetään ilmaislippujen jakamista, niin kova on ollut usko omaan tekemiseen. Mikäli viime vuonna ilmaislipun saanut tietysti ostaakin irtolipun tilalle, niin rahat lisääntyy vaikkei yleisömäärä muutu.

Tuossa yllä mainitun yleisökeskiarvon ja budjetoitujen lipputulon pohjalta voi laskea, että tavoite on saada 17,50 euroa per katsoja. Tämänhetkisellä vauhdilla HIFK jäisi 18096 katsojaa tavoitteestaan eli tappiota tulisi 316 680,- euroa. Tämä tietysti suuntaa antava, koska voivathan kalliimmat liput käydä edelleen kaupaksi, jolloin vähemmällä väellä saadaan isompi osa budjetoidusta summasta kokoon.

IFKn lipun keskihinta liikkuu nettona 22-23 euron välillä.
Parempi tunnusluku on keskihinnan ja kättöaste% suhde (lentoyhtiöiden käyttämäRevPAS), jonka voi laskea myös liikevaihto jaettuna käytettävissä olevalla kapasiteettilla. Jäljessä IFK on, mutta pitämällä keskihinnan korkealla voivat varmistaa jonkunmoisen kannattavuuden.
em laskelmien mukaan IFK on "säästänyt" n 100 tonnia pitämällä hinnan korkealla eikä dumpannut hintoja ja päätymällä pienempään keskihintaan käyttöasteen säilyessä samana. En usko, kuten eräät palstan porvariwannabeet, että tuolla tuotteella hintoja laskemalla saavat luotua lisääkysyntää tiistai ÄssätKalpaTPSjne- peleihin, joten keskihinnan varmistaminen on ensisijaisen tärkeätä kun hallissa ei käy kun elinkautiset.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
En suosittele merkitsemään uusia osakkeita, jos mukaan ei tule päätösvaltaa. Tuskin jääkiekkoseuran takana olevan Oy:n osakkeita kannattaa muutenkaan merkitä, jos tuottovaatimus osakeomistukselle on tavallinen eli suuri. Siksi nämä sijoitukset sopivat vain niille, joilla on varaa jopa menettää sijoitettu summa rahaa. Entiset HIFK-pelaajat, jotka nyt ovat menestyksekkäitä NHL-pelaajia, olisivat hyvä kohderyhmä, entä miten olisi Teemu Selänne, jos taas vähän hämmennetään soppaa. Kai Teemun rahat kelpaisivat siinä missä muidenkin kiinnostuneiden raharikkaiden. Tämä on sitten arvailua, ei tietoa Teemun kiinnostuksesta HIFK:n omistamiseen.

Hyvä homma, jos osakeanti etenee ja HIFK-Hockey Oy saa uusia omistajia ja valtaa jaetaan omistuksen mukaan, esim. hallituspaikkojen muodossa.
 

Viljuri

Jäsen
Jos pitkäkestoista ratkaisua nykyiset ja tulevat omistajatahot miettivät, niin ottakaa kaikin mokomin mallia Svenska Kulturfondenin puolelta, perustamalla vaikkapa säätiö hallinnoimaan merkittävää osaa emission kohteina olevista osakkeista, siis sikäli mikäli tasetta vahvistavan operaation tarkoituksena on järjestää pitkäkestoisesti IFK:n taloudellista pohjaa.

Ns. "voimakkaasti" yhteen tai useampaan omistajatahoon henkilöityvä strategia, puhumattakaan ns. yrittäjävetoisesta mallista á la Ilmala olisivat omiaan aiheuttamaan epävarmuutta, mitä merkittävistä osa taustavaikuttajista ja ruohonjuuritason yhteistyökumppaneista (~ åskådare) karttaisi jo valmiiksi.

Kysyntää osakkeille on, tästä ei oikeasti ole kahta kysymystä, ja suurimmat haasteet liittyvätkin emission toteutustapaan ja jopa tyyliin, ettei turhaan saada aikaan potentiaalisten ostaja- ja yhteistyökumppaneiden pariin ristivetoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös