HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

  • 932 342
  • 3 846

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Kerran suippoleuka aina suippoleuka...

Itse en jaksa kovin tiukasti enää fanittaa, mutta ......pariin vuoteen en ole kausikorttia hankkinut.....Nyt sitten on taskussa kortit itselle ja narreja kannattavalle kaverille Areenalle.....ainoa järkevä ratkaisu. Täytyy lohduttautua sillä...........kotona näkyy Canal+.
En ymmärrä, miten tällainen takinkääntöpuheenvuoro sopii osaltaan IFK:n tulevaisuutta käsittelevään ketjuun. Totuus näissä asioissa on yksinkertainen: anna kerran rahasi Hjördikselle ja olet aina suippoleuka. IFK:n fanittamisesta on aivan turhaa puhua, jos pyörit hevosenpaskaringissä muiden suippoleukojen keralla. Auf Wiedersehen, OneBigRed, bienvenue Hjördis!
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Itse en jaksa kovin tiukasti enää fanittaa, mutta pidän jääkiekon seuraamisesta paikan päällä. Aiemmin istuin muutaman kauden E6:ssa, pariin vuoteen en ole kausikorttia hankkinut.

Täksi kaudeksi kiinnosti homma taas, mutta hinta taasen ei. 638€ yläkatsomon paikasta sivustalla. Aika moni asia ajaa tärkeysjärjestyksessä kiekon ohi, joten kiitos ei.

Firman alennuksella about vastaava paikka Jokereiden Areenalla 270€. Sillä hinnalla ei Nordiksella pääse edes seisomakatsomoon. Nyt sitten on taskussa kortit itselle ja narreja kannattavalle kaverille Areenalle. Ilkeältähän se tuntuu, mutta taloudellisesti ainoa järkevä ratkaisu. Täytyy lohduttautua sillä että IFK ravaa Areenalla neljästi, ja kotona näkyy Canal+.
Hetkinen. Miksi tuossa sinun suosikkijoukkueen kohdalla lukee HIFK eikä Jokerit? Voisitkin siirtyä keskustelemaan tuonne Jokerit-osioon, vai mitä?

Minusta tuntuu, että tällaisia "faneja" on koko jatkoajan HIFK-osio täynnä. Jos ei peli kulje niin kuin halutaan niin ei myöskään hallille mennä. Tämähän onkin juuri oikea ajattelutapa.

Hauskoja hetkiä vain sinulle jaffa-areenalla OneBigRed! Toivottavasti viihdyt.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Noh, noh, julkinen itsensä nöyryyttäminen on nykyään muotia, on BB-talot, Idols-kisat, maajussille morsian-kekkerit. Mitä tässä on yksi siirtyminen narrileiriin, hei hei vaan ja terveisiä Hjallikselle.

Kun HIFK:n brändi oli voimissaan 60-70 lukujen vaihteessa, niin "tuunarikin" tarkoitti sitä, että henkilö ei osannut sanoa d-kirjainta, nykyään se saattaa tarkoittaa jotain sellaista jota en viitsi edes ajatella. Maailma muuttuu ja nyt huutaa jo HIFK:n talouskin sitä, että "brändi" uudistuisi nykyaikaan, vanha brändi on kaunis ideologia, sen parasta ennen päivämäärä meni jo 80-luvun keskivaiheessa ohi.

HIFK:n talous ja tulevaisuus huutavat sitä, että HIFK uudistuu nykypäivään, voittavaksi 2000-luvun brändiksi, joka ei hylkää vanhaa perinnettään p-amerikkalaistyylisenä periksiantamattomana, fyysisenä, stadilaisena, kaksikielisenä joukkueena, mutta muokkaa kaiken tekemisensä sellaiseksi, että se fiksusti palvelee voittamista. Olkoon tavoitteemme se, että HIFK:n pelitapa on versio nyky-Kanadan maajoukkueiden voittavasta jääkiekosta.

Kuulutan nyt HIFK:n hallitusta, Haari Tuohimaan johdolla visioineen esiin. Alan kohta epäilemään, että Timo Everi ja Alexandr Lindholm ovat virtuaalihahmoja, kun he eivät tuo julkisuuteen "mitä uusi HIFK tarkoittaa", heidän hallituskaudellaan.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hetkinen. Miksi tuossa sinun suosikkijoukkueen kohdalla lukee HIFK eikä Jokerit?

Syistä jotka olen jo selittänyt, mutta ne ovat niin hankalasti suomeksi kirjoitettu, ettei niitä jokainen apina ymmärrä.

Näköjään kuvaamani "fani"-status sopii aika monelle tässä osastossa. On selvästi liian hankala konsepti (katso sanakirjasta, on lähellä konserttia) että joku on kiinnostunut kiekkoilun seuraamisesta, mutta ei halua maksaa siitä "mottipäisiä" summia. Ihan yhtä paljon kannatan IFK:ta vieläkin, mutta katsomossa ei juuri nyt kykene noilla hinnoilla kautta istumaan. Nordiksen hinnoilla kiekon hinta/laatusuhde viihteenä on aika heikko.

Nähtävästi putoan teksti-tv-fanin alapuolelle siinä, että haluan silti nähdä liigaa myös livenä, sopivaan hintaan. Kertoo ehkä jotain "fanin" käsityskyvystä.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Firman alennuksella about vastaava paikka Jokereiden Areenalla 270€.

20 €:n lisällä olisit päässyt katsomaan Nordiksellekin pelejä, seisomakatsomoon tosin... Eli rahasta(kaan) se tuskin on kiinni, mutta jos haluaa istua, vaikkapa Areenalla, niin sitten...

No hard feelings, mutta ei ymmärrä...
 

julle-jr

Jäsen
Nähtävästi putoan teksti-tv-fanin alapuolelle siinä, että haluan silti nähdä liigaa myös livenä, sopivaan hintaan. Kertoo ehkä jotain "fanin" käsityskyvystä.
Mielestäni fanin ei tarvitsekaan käsittää moisia ratkaisuja. Itse en ainakaan yritäkään ymmärtää. Ei sillä ettei kaikilla olisi oikeuttaa päättää rahankäytöstään ja surulliseltahan se kuulostaa, että IFK:n tilanne on tuollainen, että monella osa-alueella hävitään hjalliksen tuotteelle.

Itselläni ei ole kausaria, hinta-alennus verrattuna irtolippuihin on sen verran pieni, ettei kausaria kannata ostaa kun läheskään joka peliin ei kuitenkaan pääse. Toki onhan sitä mukava hypistellä ja hienolta se näyttää, mutta opiskelijan budjettiin kyseiseen muoviin uppoava rahakasa tekee liian ison kuopan siihen nähden, että monessa pelissä ei ehdi käymään.
 

Stigu

Jäsen
HIFK:n talous ja tulevaisuus huutavat sitä, että HIFK uudistuu nykypäivään.....

Kuulutan nyt HIFK:n hallitusta, Haari Tuohimaan johdolla visioineen esiin. Alan kohta epäilemään, että Timo Everi ja Alexandr Lindholm ovat virtuaalihahmoja, kun he eivät tuo julkisuuteen "mitä uusi HIFK tarkoittaa", heidän hallituskaudellaan.

Niin, Pentin aikakauden saavutuksethan ovat kronologisessa järjestyksessä edenneet jotakuinkin seuraavasti :
- seuran urheilullisen menestyksen tappaminen. Tämä "puhdistusoperaatiohan" alkoi välittömästi valtakauden alettua ja Penan aikakaudella IFK on pysyvästi myös junttaantunut tuonne keskikastiin.
- seuran imagollisen ilmeen tappaminen infernaalisella määrällä häsläilyä, päämäärätöntä toimintaa ja epäonnistuneita päätöksiä. Tämä kausi tullee kruunaamaan myös tuon imagonpuhdistusoperaation: en muista, milloin IFK:n joukkue olisi ollut yhtä väritön, hajuton ja mauton.
- seuran taloudellisen menestyksen tappaminen. Tähän astihan Penan suurin ansio on ollut TOP3-budjettien kerääminen, mutta uskon (ja itse asiassa toivon) , että tämän kausi tulee tuomaan muutoksen myös tälle puolelle: IFK-ilmeen kadottua katoaa myös yleisö, sitten sponsorit, ja sitä myötä myös isot budjetit, minkä seurauksena mestaruuden tavoitteleminen ei ole seuralle mahdollista edes teoriassa.

Itsekin olisin odottanut uudelta hallitukselta vahvempaa esilletuloa julkisuudessa. Luulisi, että hallitusta vaihdetaan nimenomaan sen takia, että se antaisi seuralle uudet suuntaviivat, ja toisi nämä suuntaviivat ja tavoitteet esiin julkisuudessa.

Veikkanpa, että IFK:n nostaminen takaisin pysyvästi SM-liigan huipulle vaatii että, 1) seura romahtaa täydellisesti, paitsi urheilullisesti, myös taloudellisesti ja 2) seura joutuu tämän johdosta miettimään tavoitteitaan ja organisaatiotaan ns. puhtaalta pöydältä. Mm. rakas naapurimmehan joutui aikoinaan käymään tämän jälleensyntymisprosessin noustakseen takaisin SM-liigan huipulle.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Veikkanpa, että IFK:n nostaminen takaisin pysyvästi SM-liigan huipulle vaatii että, 1) seura romahtaa täydellisesti, paitsi urheilullisesti, myös taloudellisesti ja 2) seura joutuu tämän johdosta miettimään tavoitteitaan ja organisaatiotaan ns. puhtaalta pöydältä.

On tietysti tavallaan turhaa kirjoitella siitä mitä on aikanaan kirjoittanut, mutta joskus vuosia sitten kirjoitin jo, että onko Matikainen narrien kätyri ja tuhoaa HIFK:n? Nyt olemme aika lähellä sitä tilannetta ja itsekin hiukan epäilen ensi kaudella tulevan taloudellisesti takapakkia. Matikainen on kuitenkin näyttönsä antanut ja ne ovat käsittämättömän heikot.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
IS Veikkaaja täsmentää Oy HIFK-Hockey Ab:n tilikauden 06-07 liikevaihdoksi 6.168.181 euroa. Tilikauden voitto on 190.766 euroa. Henkilöstökulut olivat IS-veikkaajan mukaan 3.6 miljoonaa euroa, jossa kasvua 18%. Kasvu on siis yli 0.5 miljoonaa euroa edellisestä tilikaudesta, joka on aika holtitonta rahankäyttöä. Onkohan korvaukset Francisille kirjattu kuluiksi jo etukäteen vai mikä ihme tähän henkilökulujen nousuun voi olla selityksenä.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Onkohan korvaukset Francisille kirjattu kuluiksi jo etukäteen vai mikä ihme tähän henkilökulujen nousuun voi olla selityksenä.

Sheddenin kauden suuri voitto tehtiin sillä ettei käytetty koko pelaajabudjettia? Whitet ja kumppanit olivat halpoja miehiä. Lisäksi esim. Hauhtonen ei paljon tienannut.
 

Maalituomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
. Henkliöstökulut olivat IS-veikkaajan mukaan 3.6 miljoonaa euroa, jossa kasvua 18%. Kasvu on siis yli 0.5 miljoonaa euroa edellisestä tilikaudesta, joka on aika holtitonta rahankäyttöä.

Hurjat on henkilökulut. Eikös jossain vaiheessa väitetty, että pelaajabudjettiin (2.3 milj) oli jo sisällytetty muitakin henkilökuluja kuin pelaaja- ja valmentajakulut? Muistan Uugen jossain näin horisseen. Karrikoiden voisi laskea, että ko.summalla palkkaa 20 henkilöä 65 000 e:n/hlö vuosikustannuksilla. Onhan meillä hierojia, huoltajia, lääkäri, toimiston työntekijät, hallituksen jäsenet, cheerleaderit, klubiemännät...mitä vielä?
Nakki- fanituote- ja hallimyyntihän ei suoranaisesti IFK:lle kuulu.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
IS Veikkaaja täsmentää Oy HIFK-Hockey Ab:n tilikauden 06-07 liikevaihdoksi 6.168.181 euroa. Tilikauden voitto on 190.766 euroa. Henkilöstökulut olivat IS-veikkaajan mukaan 3.6 miljoonaa euroa, jossa kasvua 18%. Kasvu on siis yli 0.5 miljoonaa euroa edellisestä tilikaudesta, joka on aika holtitonta rahankäyttöä. Onkohan korvaukset Francisille kirjattu kuluiksi jo etukäteen vai mikä ihme tähän henkilökulujen nousuun voi olla selityksenä.

Aika mielenkiintoinen yhtälötuo henkilöstökulujen noinkin suuri kasvu. Käsittääkseni hallinnon puolella ei tullut uusia virkoja ja toisaalta pelaajabudjetin piti olla samaa tasoa edellisen kauden kanssa. Olisiko totuus siinä, ettei edellisellä kaudella, kuten arvailtiinkin, käytetty läheskään kaikkia pelimerkkejä, vaan sitä kautta tehtiin hyvä taloudellinen tulos. Toisaalta valmentajasekoiluissa on varmaan palanut rahaa edellistä kautta enemmän, joka näkyy osaltaan tuloksen heikentymisessä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan korvaukset Francisille kirjattu kuluiksi jo etukäteen vai mikä ihme tähän henkilökulujen nousuun voi olla selityksenä.
Olettaa voisi, että näin olisi toimittu ja ainakin osa palkkakulusta on varattu viime tilikaudelle. Varmaksi tietoa ei voi tokikaan huudella, ellei pääse käsiksi tase-erittelyyn tai muuhun kirjanpitoaineistoon. "Hyvä" puolihan tässä on tietysti se, että jos varaus on tehty, niin korvausten negatiivinen kuluvaikutus on otettu ennakkoon ja jos HIFK pääsee tapauksesta kuin koira veräjästä, niin varaussumma purkautuu jollekin tulevalle tilikaudelle parantaen siltä osin tulosta.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Hyvä" puolihan tässä on tietysti se, että jos varaus on tehty, niin korvausten negatiivinen kuluvaikutus on otettu ennakkoon ja jos HIFK pääsee tapauksesta kuin koira veräjästä, niin varaussumma purkautuu jollekin tulevalle tilikaudelle parantaen siltä osin tulosta.

Tämmöisessä tapauksessa kyllä alkeellisimpaankin kirjanpitotapaan kuuluu tehdä tuosta palkkavaraus ja kirjata se kuluksi sille kaudelle, mihin kuuluukin. Ja uskon siis, että näin on myös tehty. Varauksen suuruus on sitten eri asia, jos koko Francisin vaatimus on varmuuden vuoksi kirjattu, niin IFK:n tulosta voi pitää erinomaisena.
 

scholl

Jäsen
Tämmöisessä tapauksessa kyllä alkeellisimpaankin kirjanpitotapaan kuuluu tehdä tuosta palkkavaraus ja kirjata se kuluksi sille kaudelle, mihin kuuluukin. Ja uskon siis, että näin on myös tehty. Varauksen suuruus on sitten eri asia, jos koko Francisin vaatimus on varmuuden vuoksi kirjattu, niin IFK:n tulosta voi pitää erinomaisena.

En usko, että on tehty muuta varausta kuin kevään palkan osalta. Loppupalkka eli tämän kauden mahdollinen palkka jäisi tälle tilikaudelle. Niihin kipu- ja särkykuluihin en usko seuran varautuvan.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämmöisessä tapauksessa kyllä alkeellisimpaankin kirjanpitotapaan kuuluu tehdä tuosta palkkavaraus ja kirjata se kuluksi sille kaudelle, mihin kuuluukin. Ja uskon siis, että näin on myös tehty. Varauksen suuruus on sitten eri asia, jos koko Francisin vaatimus on varmuuden vuoksi kirjattu, niin IFK:n tulosta voi pitää erinomaisena.
Jos HIFK olisi jo hävinnyt oikeuskäsittelyn ja palkkakulut lankeaisivat sille maksettavaksi, niin silloin tuon varauksen tekeminen olisi selviö. Nyt tässä on sellainen huvittava ristiriita, että mikäli varaus on tehty, niin kirjanpidollisestihan HIFK myöntää olevansa Francisille velkaa tämän vaatimusten (tai osan niistä) verran rahaa, mutta toisaalla taas oikeudessa väittää olevansa Bobin kanssa sujut.

Olisiko tehty niin, että HIFK on varannut sen summan viime tilikaudelle, jonka se on valmis maksamaan case - Francisin sovittelusta? Edellen paha sanoa, kun ei ole faktatietoa saatavilla.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Huonolta näyttää tulevaisuus jos sitä peilaa myytyihin mainospaikkoihin. Valomainoksia oli varmaan 2 myyty, ja melkein puolet kaukalostakin valkoisena. Ei terve, joko hinnoitelu on pielessä tai myyjät on vähän venyttänyt kesälomiaan. No ehkä siinä vähän muutakin voi olla taustalla...

Vaikka paljon on ollut kuohuntaa, ei tilanne nyt ihan näinkään pitäisi olla. Pelin puolesta ei pitäisi suurempaa hätää olla. Pari kolme hyvää peliä tekisi silti eetvarttia, jos se saisi mainostajat kilpailemaan vielä hyvistä paikoista ja loputkin harkitsijat hallille.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huonolta näyttää tulevaisuus jos sitä peilaa myytyihin mainospaikkoihin. Valomainoksia oli varmaan 2 myyty, ja melkein puolet kaukalostakin valkoisena. Ei terve, joko hinnoitelu on pielessä tai myyjät on vähän venyttänyt kesälomiaan. No ehkä siinä vähän muutakin voi olla taustalla...

Vaikka paljon on ollut kuohuntaa, ei tilanne nyt ihan näinkään pitäisi olla. Pelin puolesta ei pitäisi suurempaa hätää olla. Pari kolme hyvää peliä tekisi silti eetvarttia, jos se saisi mainostajat kilpailemaan vielä hyvistä paikoista ja loputkin harkitsijat hallille.

Olen ymmärtänyt, että kaupunki joka ennen hoiti mainostilan myynti, antoi tilat lähes ilmaiseksi yritysten käyttöön, jotta jokainen metri olisi käytössä. Nyt kun tilasta pitää vähän maksaakin, niin meneekin vähän aikaa jotta asiakkaat ymmärtäisivät maksaa. Vrt. jos olisit ennen saanut hodarin hintaan 50 centtiä ja nyt pitäisikin maksaa 2 Euroa.
 

Isokissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huonolta näyttää tulevaisuus jos sitä peilaa myytyihin mainospaikkoihin.
Tähän kiinnitin myös huomiota. Paidoista taisi puuttua ainakin DNA.

Pari kolme hyvää peliä tekisi silti eetvarttia, jos se saisi mainostajat kilpailemaan vielä hyvistä paikoista ja loputkin harkitsijat hallille.

Näin sen varmaan on Pena suunnitellut ja nostaa hinnat pilviin.
 

scholl

Jäsen
Erikoista on se, että Nordic Trophyssa pelattiin vielä vanhoilla pelipaidoilla, joten sitten vasta eilen tuli esille se, mitä oltiin ounasteltu eli DNA ei ollut enää mukana. Kauppalehden mukaan sponsorisopimukset budjetissa samalla tasolla kuin ennen ja en millään jaksa uskoa, että budjetti olisi tehty sen mukaan, että niitä odotellaan kesken kautta.

Mitä tulee peliasuihin niin aika hyvin kyllä se on myyty täyteen. Taisi olla Eila Kaisla (oliko Kovasella yllättäen kovasen puhelinnumero) niskassa ja sitten Jetpak uutena sukissa. Ideologisesti sukkamuutos tietysti merkittävä, mutta joka tapauksessa DNA-poistuminen ja Sunny Tradingin isompi rooli ja näkyvyys ovat jättäneet toki vielä muutamia tyhjiä paikkoja kuten valmentajien kaulukset, veskarien patjat jne. DNA:n lisäksi muuten 7päivää lehti on poissa. Huvittavaa on se, että hehän taisivat vasta hiljattain ottaa hallilta aition. Oliko cheerleadereilla muuten joka erässä Chiquita asut vai muistanko totaalisen väärin? Viime kaudellahan asut vaihtuivat joka erään.

Mitä tulee hallimainontaan niin jokereiden mukaan (Virmanen Kauppalehdessä) se on miljoonan verran. Koska Jokereiden sponsoriraha ilman hallimainontaa oli viime vuonna 1,1me vähemmän kuin IFK:n ja tällä kaudella 0,8me vähemmän niin se kertoo paitsi siitä, että Jokerit ovat keränneet tulevalle kaudelle hieman enemmän sponsorirahaa, kun taas IFK polkee paikallaan, mutta ennenkaikkea se kertoo sen, että on se IFK:llekin se hallimainonta tärkeä asia. On sen sitten myynyt kaupunki tai kuka niin rahat ovat kai pääasiassa tulleet IFK:lle? En tiedä toki tulonjakoa sen suhteen, että paljonko Jääkenttäsäätiölle on jouduttu antamaan. Nyt toki oli todella harvinaista, että niin paljon laitamainoksissa oli tilaa. Yleensä siellä on voinut olla yksi, kaksi paikkaa, jotka ovat täyttyneet kauden aikana. Nyt tilaa oli todella merkittävästi. Samoin kaksi B-pistettä oli valkoisena. Ehkä on todellakin niin, että Pena on nostanut hintoja kaikilla sektoreilla. Eli lippujen hinnat, kausareiden hinnat, sponsorisopimuksten hintalaput etc. Jos menestystä tulee niin tuloja on mahdollista saada merkittävästi enemmän kuin ennen. Ainoa riski on se, jos budjetti on tehty optimistisesti eikä realistisesti.

Hallimainonta on muuten yksi syy pelata omassa hallissa. Jos 2 jengiä pelaa samassa hallissa niin kaikki pitää dilkata. Toki enemmän tapahtumia, joten hintalaput voivat olla suuremmat, mutta vaikea löytää maksajia, jotka esim. Hakametsässä maksavat 2krt sen, mitä halleissa täällä.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Helsinkovskaja IFK ?

http://www.kauppalehti.fi/4/i/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=5935

Mielenkiintoinen uutinen. Ruplamiljonääreistäkö ratkaisu HIFK:nkin rahatilanteeseen ja dynastian pystytykseen ? Venäläisillä on pitkät perinteet Helsingin alueella ja kun muistetaan Penan kontaktit rajan taakse, niin 1+1 = harasoo. Kohta alkaa Kontulan-Itäkeskuksen slaavilaisten maahanmuuttajien takinkääntökampanja ja tunku Ilmalan sijasta DDR-halliin, vai kuinka ?

HIFK:n ulkomaalaiskiintiö alkaisi kenties täyttyä pitkästä aikaa itänaapureilla, joista ei paljonkaan kokemuksia tähän asti ole ollut (heil to Kuznetsov ja Zankovets ja melkein Larionov). Bautin II ja pari kiekollista staraa tottakai roudattaisiin PUNApaitaan. Pelipaidassa nähtäisiin myös kyrillisiä kirjaimia, koska sponssia saataisiin pääosin Putinlandiasta.

Mutta miten kävisi HIFK:n perinteisen Canada-imagon tässä myllerryksessä ? Vakavasti ottaen raha kyllä kelpaisi, mutta ei ihan millä hinnalla tahansa. Toisaalta onko esim. Chelsea joutunut 'ryssittymään' nykyisen omistajansa aikakaudella - käsittääkseni ei. Näitä rahahanoja ei kannattane ylenkatsoa ennen tarkempia selvittelyjä. Olisihan se hienoa, kun oltaisiin taas se 70-luvulta tuttu iso,rikas ja röyhkeä pääkaupunkiseudun menestyvä (osto)joukkue.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Venäläisten rahat ei kelpaa ja piste. Mielummin mestikseen kuin ryminäkulta naapureiden rahalla.
 

scholl

Jäsen
Jotenkin naurettavaa, että joku ottaa edes esille tuollaisen vaihtoehdon IFK-ketjussa (en nyt ota esille sitä seikkaa, että juttu on ensinnäkin potaskaa), kun tiedetään, että suomenruotsalaista rahaa olisi tulossa ovista ja ikkunoista vaikka kuinka paljon, jos seura olisi kaupan.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
"Joku" tässä , hei . Älkää nyt kuitenkaan sortuko peri-brezhneviläiseen keskustelukulttuuriin, vaikka itänaapurin rahoille punaista näytättekin. Jos mediassa on tuollaisia ajatuksia ilmoille heitetty, niin onko se nyt niin kauheaa, jos semmoisesta tänne pyhään HIFK-osioonkin leikkimielisesti kirjoittaa ?

"Vakavasti ottaen raha kyllä kelpaisi, mutta ei ihan millä hinnalla tahansa."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös