HIFK:n peliesitykset

  • 1 152 300
  • 4 653
Tila
Viestiketju on suljettu.

El Crushero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Kühnhackl
Kotikirouksen murtuminen taisi sittenkin laittaa liikaa iloa puseroon, on se kumma kun ammattilaisurheilijat eivät saa itseään psyykattua siihen kuntoon että pelejä voitetaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei siinä mitään jos välillä tulee tappioita, mutta sillon ne pitää tulla niin, että pelaajat ovat antaneet kaikkensa kentällä. Tällä kaudella ei olla hävitty yhtään ottelua hyvän taistelun jälkeen (pois lukien jyväskylän reissu), vaan tappiot ovat tulleet välinpitämättömällä ja löysällä pelillä.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Se oli muuten 12. tappio ja matkaa on viimeiseen sijaan 5 pistettä. Tää on taas tätä, kun yksi tai kaksi matsia voitetaan niin kuvitellaan, että kaikki on taas kunnossa. Tosiasiassa mikään ei ole muuttunut. Tässä sarjassa jokainen voittaa joskus, mutta vain IFK-fani luulee, että yhden voiton jälkeen kaikki alkaa taas näyttää valoisalta ja voittoputki aukeaa. Valitettavasti näin ei tule tuolla jengillä tapahtumaan.

Viitossijaan on matkaa myös viisi pistettä. Miksi asiat pitää nähdä aina noin pessimistisesti?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Siis voi muna. Tuo eilinen olisi pitänyt voittaa, niin olisi tullut sellainen tuntuma, että ehkä tästä keskikastista kuitenkin on pyrkimys ylöspäin. Mutta ei. Nyt pelataan yhtä epätasaisesti kuin pahimmat kilpailijatkin. Tässähän on se hyvä puoli, että kukaan ei pääse kunnolla karkuun (paitsi kärkikolmikko...), mutta samalla kukaan ei jää selkeästi jälkeenkään. Nyt on tosiaankin vain 5 pinnaa jumbosijaan, mutta myös vain 5 pojoa sijaan 5. ja varsin siedettävästi vain 9 pistettä sijaan 4. Rasti seinään sikäli, että ehkä ensimmäistä kertaa tällä kaudella HIFK:n sijoitus sarjataulukossa on "oikea" eli sama kuin sijoitus suoritusten mukaan pistekeskiarvoilla laskettuna. HIFK:lla on 7. paras pistekeskiarvo 1,41p, eikä neljäntenä (!) oleva Kalpakaan ole nakuttanut kuin 1,68p. Kalpan pisteka on btw. pienempi kuin Baxterin HIFKin viimekautinen lopullinen suoritus 1,73p. Kaiken lisäksi kauden kuvaan kuuluu se, että kun hävitään, hävitään selvästi. Joka ei sinänsä nosta toiveita korkealle koskien hallittua, pidempää nousua. Valitettavasti.

Tässä olisi (ollut) nyt paikka aloittaa selkeä voittojen kerääminen ja erojen kiinnikurominen Kalpaan ja kumppaneihin. Pitkäaikaisten tilastojen mukaan joku alhaalta tuleva joukkue tekee itsestään vielä puolikkaan kauden mittaisen pinnarohmun ja kahtena edellisenä kautena nimenomaan HIFK itse on tehnyt tämän. Nyt TPS kiskoo kärjen tahtiin pinnoja vaihdettuaan koutsia ja todistaa täten, että läheskään aina valmentajan vaihtaminen ei ole "turhaa", koska "ei sieltä montaa sijaa nousta". Ei valitettavasti noustakaan tässä 3 pinnan sarjassa, kun kauden aloittanut koutsi (Virta, Viiksi-Bob) on jo ehtinyt ryssiä alkukaudesta tarpeeksi. Kannattaa verrata mikä olisi ollut todennäköinen loppupistemäärä vaikkapa TPS:llä Virran kanssa (Virran pisteka:lla laskettuna) verrattuna Suikkasen saavuttamaan pistemäärään. Sitten voi kiusata itseään laskemalla paljonko pinnoja olisi ollut, jos uuden koutsin taso olisi jatkunut koko kauden. Tein tämän, kun Baxter korvasi Viiksi-Bobin ja kylmä totuus on se, että Baxterin kevään -07 pistekeskiarvo olisi vienyt HIFK:n runkosarjan kakkoseksi.

Jos TPS jatkaa lentoaan, menee se ennen pitkää HIFK:n ohitse. Kuten monen muunkin. Tämä koko kausi rupeaa vääjäämättä osoittamaan runkosarjasijoitukseen 7. Pidemmän aikaa ollaan oltu tällä tasolla ja sehän on vittumaisin mahdollinen sijoitus runkkarissa ja toinen peräkkäinen meille, jos toteutuu. Ensimmäinen sääläreihin joutuva. Melkeinpä olisi nastempaa olla 8. ilman kauheaa pettymystä kenties viimeisillä kierroksilla menetetystä 6. sijasta. Mutta, kuten Idolsissa: jokainen piste merkitsee! Tosin Idolseissa pisteitä jakaa yleisö, liigassa ne pitäisi kerätä itse pelaamalla.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Piirtelimme baarissa kavereiden kanssa kautta paperille. Tuntui, että semifinalipaikka on tänäkin vuonna varsin tiukassa. Runkosarjan kolme parasta on jo nyt karkumatkalla, ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa saa paljon tapahtua ennen kuin ne putoavat semeistä. Jotenkin tuli sellainen fiilis, että IFK voi vielä joutua karvaasti katumaan McVävyn päästämistä muualle. Nimittäin tällä hetkellä Kalpa tuntuu parhaalta mahdolliselta P:off vastustajalta, ja Kapanen-Mäkiaho tulee olemaan monelle jengille pirullinen kaksikko kun tiukemmat väännöt alkaa
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nimittäin tällä hetkellä Kalpa tuntuu parhaalta mahdolliselta P:off vastustajalta, ja Kapanen-Mäkiaho tulee olemaan monelle jengille pirullinen kaksikko kun tiukemmat väännöt alkaa

Joo, pakkohan tässä on siis faktat myöntää: jos päästäisiin edes kuudenneksi, olisi sijoitus neljänkin joukkoon tästä saumasta jo käsittämättömän kova. Puhumattakaan finaalipaikasta. Kyllä se on tosiaankin niin, että kerran 20 vuodessa pelataan finaali, josta puuttuvat sekä 1. että 2. sijalla runkosarjassa olleet. Ja tämä paikka "käytettiin" jo 05/06: HPK-Ässät. Ja keskimäärin joka toinen vuosi finaalissa ovat tylsästi runkosarjan 1. ja 2.

HIFK:n liki ainoa järjelliseltä tuntuva mahdollisuus kiilata alemmilta sijoilta ylemmäs, on jälleen kerran se, että vastaan tulisi Jokerit. Jos Jokerit on runkosarjassa kahden parhaan joukossa, kannattaisi HIFK:n siis olla sääleissä mukana. Heh. No, jos Jokerit on runkosarjan kolmonen, olisi kuudes sija HIFK:lle aivan bueno. Neljän pelin voittaminen Jypiltä tai Bluesilta? Valitettavasti täytyy sanoa, että ei kuulosta todennäköiseltä. Mutta eihän tää ole ohi ennenkuin Anneli Saaristo laulaa.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n liki ainoa järjelliseltä tuntuva mahdollisuus kiilata alemmilta sijoilta ylemmäs, on jälleen kerran se, että vastaan tulisi Jokerit.

Ja oikeastaan ainoa syy miksi Jokerit olisi helpompi voittaa löytyy maalin suulta. Muilla on kaksi veskaa, mutta ajelemalla Riksman epäbalanssiin voisi saada ihmeitä aikaa.

Ikävä kyllä se alkaa näyttää siltä, että oma scenarioni: runkkarin kuudes ja kvartoista jatkoon, ei ole kovinkaan todennäköinen. Runkkarin viitonen saa vastaansa jonkun kolmikosta Kerho/Kalpa/Kärpät ja jonkun näistä voisi vielä kellistääkin. Mutta tämä vaatii siis nousua runkosarjan viidenneksi, ja sekin näyttää tällä hetkellä hiukan kinkkiseltä.

Itselleni viime kauden Blues-sarja oli silmänavaaja mitä P:off sarjojen maailmaan tulee. Runkosarjan kolmenkymmenen pisteen erolle löytyy syy. Esim. Jokerit tekee tasaisen tappavaa tulosta kun IFK:n peli ailahtelee ihan vitusti. Me pystytään kasaamaan itsemme yhteen kovaan peliin kun se on oikein sytyttävä, mutta paras seitsemästä sarjaa sillä ei voiteta. odennäköisin lopputulos sarjalle Jokereita vastaan tällä hetkellä olisi, että kuudesta pelistä IFK pelaa neljä hyvää ja kaksi umpisurkeaa. Jokerit voittaa meidän huonot pelit ja neljästä hyvästä kuitenkin kaksi. Jokerit jatkoon 4-2. Bluesille tai Jypille taas veikkaisin tällä hetkellä tappiota 4-1
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eipä viitsitä mennä vielä asioiden edelle, tässä on vielä reilu puolet runkkaria jäljellä ja mitä vain voi tapahtua, onhan tämä meidän HIFK.

Jalonen hehkutti pe-pelistä, että voitettiin puolustuspelillä ja la ei ollut enää puolustuksesta tietoakaan, mitäs vittua se meinaa? No sitä tietysti, että sama leijuminen mikä on ollut näkyvissä koko kauden pelaajien otteista ei ole hävinnyt yhtään mihinkään, tämän päivän joukkueessa ei tunneta sanaa nöyryys. Joku voisi mennä kertomaan mitä se todellisuudessa tarkoittaa, ettei se ole vain iloista sanan helinää pelaajien antamissa täysin ilman pohjaa antamissa haastatteluissa. Eihän kukaan ota enää edes todesta mitä paskaa ne kehtaa suoltaa esim. HIFK-sivujen videoissa. Se on fanien kusettamista kun puhutaan kaikenlaista otteiden parantamisesta ja mitään ei kuitenkaan tapahdu siellä missä tulokset tehdään, Saatana.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Jotenkin tuli sellainen fiilis, että IFK voi vielä joutua karvaasti katumaan McVävyn päästämistä muualle.

Millä tavalla IFK on "päästänyt" Mäkiahon muualle?

La Tappara-tappio oli kyllä huono juttu. Ti en usko kyllä hetkeäkään, että IFK voittaa HPK:n Rinkelinmäellä. Eihän me nyt voida voittaa 2 kertaa runkkarissa HPK:ta Hämeenlinnassa. Vähän sama asia, kun Suomi kohtaa Kanadan MM/Olympia/Kanada Cupin finaalissa, ja Suomi on voittanut Känädän alkusarjassa jo kertaalleen. Ei ole voittamassa toista kertaa.

No, ei siinä kun voitto on otettava seuraavasta pelistä, ettei tule 2 tappiota enempää.
 

Mies-Olavi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä se on tosiaankin niin, että kerran 20 vuodessa pelataan finaali, josta puuttuvat sekä 1. että 2. sijalla runkosarjassa olleet. Ja tämä paikka "käytettiin" jo 05/06: HPK-Ässät. Ja keskimäärin joka toinen vuosi finaalissa ovat tylsästi runkosarjan 1. ja 2.

JHag, heitit tän ehkä vähän kärjistetysti? SM-liigahan on ihan kuin osakemarkkinat, menneisyys ei todellakaan ole tae tulevaisuudesta. Ymmärrän kyllä mitä tuolla haluat sanoa mutta eikö tuo väite vähän sivuuttaa sitä että SM-liiga uusiutuu joka vuosi niin paljon että lähdetään käytännössä puhtaalta pöydältä, pelaajat kehittyy, vaihtavat seuraa, uusia valmentajia, säännöt voivat muuttua, jne, jne.

Pointtisi että runkosarjan 1. ja 2. ovat usein finaalissa on luonnollisesti totta ja hyvinkin huomionarvoinen sikäli että pitkässä sarjassa parhaat joukkoeet eittämättä erottuvat. Sehän on pitkän sarjan idea. Playoffit ovat vain yleisölle viihdykettä, pelillisesti eivät enään tuo lisäarvoa sinänsä, parhaat jengit tiedetään jo. Mutta meidän onni nuo playoffit, ainahan on se mahdollisuus että tehdään "Ässät" ja noustaan jopa finaaliin asti - ja se on se suola minkä playoffit tuovat näin rivikansalaiselle. Ja tämä mahdollisuus toistuu aivan joka vuosi, ei joka toinen tai 20. vuosi.

Tai sitten vain yritän keksiä uuden ilmiön, koko kauden kestävän optimismi try-out:in. Se kuuluisa h:lla alkava ja ymiö:llä loppuva sana tähän.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Millä tavalla IFK on "päästänyt" Mäkiahon muualle?

Mitään faktista tietoa ei minulla ole, mutta niihin aikoihin kun Mäkiaho kengitettiin Timråsta hän oli vapailla markkinoilla hetken. Korostan siis, että en tiedä neuvotteluista mitään, mutta arvelisin, ettei ukkoa olisi ollut mahdoton saada meille. Pahaksi onneksemme tämä tapahtui juuri Hackerin ostamisen jälkeen, ja ilmeisesti Nybari ajatteli (täysin oikeutetusti), että hyökkäyksemme ei enää tarvitse lisävahvistuksia.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Nyt voitettiin pe kotona ja hävittiin la vieraissa. Viikonloppu tuotti 3 pistettä eli 1,5/peli, aika keskinkertaista meininkiä. Ei näin saada kärkiviisikkoa ainakaan kiinni ja ohitettua. 3 pisteen kotivoitto paikanpäällä todistettuna on aina kiva juttu, mutta Tampereen peli sujui sen verran kehnosti, että odotukset ovat taas melko latteat, kun edessä on 5 vieraspeliä ja vain 1 peli Nordiksella. Huomiseen HPK-vieraspeliin saadaan toivottavasti samanlainen peliote HIFK:lle kuin edellisellä Hämeenlinnan vierailulla, josta saatiin 3-0 voitto mukaan. Kannataisikohan kokeilla Jani Niemistä maalissa, kun hän torjui maalissa nollapelin viime kerran HPK-vieraspelissä. Ei vaan, jatkakaa Pitkämäellä, koska Pitkämäen otteet ovat parantuneet ja nyt ei kannata sotkea enää uudestaan mv-peliä, ellei HIFK Pitkämäki maalissa häviä esim. kolme peliä putkeen tai Pitkämäki palaa alkukauden kehnoon torjuntavireeseen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tampereen peli sujui sen verran kehnosti, että odotukset ovat taas melko latteat, kun edessä on 5 vieraspeliä ja vain 1 peli Nordiksella.

Nyt kun saatiin sitten vihdoin se kotivoitto, ja peli auki täälläkin, niin tottakai IFK:n tuurilla on vuorossa monta vierapeliä. Kova yllätys varmasti kaikille.

IFK:n pistekeskiarvo on edelleen masentavasti alle 1,5:n, jota nyt voi pitää ihan minimi-saavutuksena suoraan poff-paikkaa ajatellen. Ennen joulutaukoa pitäisi rykäistä pieni voittoputki, jotta asemat paranisivat edes jonkin verran. Helpommin sanottu kuin tehty taas kerran, kun vieraspaikat ovat H-linna, Oulu, Tampere ja Espoo.
 

ORK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jalosella on suunnitelma, ei ku...

Oma teoriani oli tuossa vierasvoittoputkessa semmoinen että KJ on nero. Hän on virittänyt itselleen joukkueen joka voittaa kaikki vieraissa pelaamansa pelit. Tämän jälkeen ei olisikaan enää tarvinnut kuin sijoittautua runkkarissa kymmenenneksi niin mestaruus olisi ollut varma. Ja tuo 10. sija nyt olisi ihan realistinen tavoite.

Mutta sitten tuli tuo tappio Tapparalle vieraissa juuri kun piti ruveta varmistelemaan että vieraissa voitetaan aina kun halutaan, kotona perseillään ja viedään ennakkosuosikin paineet pois niskasta. Odotukset kun ei joukkueelle oikein tunnu sopivan. Noh, seuraavaa teoriaa kehittämään...
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tyypillistä HIFK:ta valmentajasta ja pelaajista riippumatta: Muutaman pelin voittoputki alla ja ollaan saamassa otetta omasta pelaamisesta. Seuraavasta pelistä voitto ja asemat paranisivat runkosarjassa huomattavasti. Vastassa ennakoon runkosarjan perusteella heikompi joukkue ja pataan tulee juuri silloin, kun alkaa olemaan faneillakin jonkunlaista luottoa joukkueeseen. HIFK:n pitäisi edes kotona pystyä olemaan se joukkue, joka häviää max. muutaman ottelun kaudessa.

Hyvin harvoin HIFK saa aikaiseksi kunnollisia voittoputkia. Tappioputkia sen sijaan vedellään lähes joka kausi. Baxterin aikana taidettiin jonkun näköinen voittoputki nykäistä, mutta niissäkin suurin osa voitoista oli Vescen rankkarivoittoja. 97-98 kaudella HIFK veti huikean putken joulutauon jälkeen ja taisi hävitä TPS:lle vieraissa, mutta muuten pelkkiä voittoja nakkikattilan nostoon asti. Nyt kolmen perättäien ottelun voittaminen tarkoittaa liki organistista suoritusta.

Täällä etelässä kusi tuppaa nousta kupoliin joukkueella pohjoista herkemmin ja asenne jää narikkaan, kun pari peliä voitetaan. Olisiokohan tähän jotain tieteellistä selitystä.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Täällä etelässä kusi tuppaa nousta kupoliin joukkueella pohjoista herkemmin ja asenne jää narikkaan, kun pari peliä voitetaan. Olisiokohan tähän jotain tieteellistä selitystä.
Älä yleistä, kyllä Jokerit ja Blues pystyvät vuodesta toiseen pelaamaan nöyrästi ja hyvällä asenteella hyvää kiekkoa kaudet läpeensä.

Mutta kysymykseesi, kyllä tuolle ilmiölle on paitsi selvä selitys, niin myös ihan nimi:

"Täällä etelässä kusi tuppaa nousta kupoliin joukkueella pohjoista herkemmin ja asenne jää narikkaan, kun pari peliä voitetaan" = BRÄNDI

Vastustajien aliarvioiminenhan on viimeisest parikymmentä vuotta ollut ihan olennainen juttu HIFK:ssa tyyliin:

-"Ne on jotain landehomoja. Kyllä me ne aina voitetaan."
-"Antaa noidenkin nyt vähän aikaa juhlia."
-"Mennään vaan baariin, pelihän on vasta illalla."
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tää on taas tätä, kun yksi tai kaksi matsia voitetaan niin kuvitellaan, että kaikki on taas kunnossa. Tosiasiassa mikään ei ole muuttunut. Tässä sarjassa jokainen voittaa joskus, mutta vain IFK-fani luulee, että yhden voiton jälkeen kaikki alkaa taas näyttää valoisalta ja voittoputki aukeaa. Valitettavasti näin ei tule tuolla jengillä tapahtumaan.
Päätit taas kaivaa vakioviestisi naftaliinista. IFK-tyylisesti, eli ylimielisen oloisesti tulit ja ojensit meitä kuolevaisia harharetkellämme, kun erehtyväisinä maan matosina menimme ilakoimaan kotivoitosta ja sitten - parempaa tietoa vailla - kehtasimme toivoa voittoa myös seuraavasta vieraspelistä! Mikä meitä mitättömiä mulkeroita oikein vaivaa? Miksemme voi tunnustaa muutamien Tietäjien meille jo monesti paljastamia tosiasioita? Kannattamamme ja rakastamamme joukkue on silkkaa ulostetta, eikä yksittäisistä tilastokummajaisista, voitoista, kannata innostua, koska totuus on, että kaikki on jo menetetty ja maailma räjähtää.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
-"Ne on jotain landehomoja. Kyllä me ne aina voitetaan."
-"Antaa noidenkin nyt vähän aikaa juhlia."
-"Mennään vaan baariin, pelihän on vasta illalla."

Olen aivan varma, että nuo kaikki on oikeasti kirjoitettu fläppitauluun ennen kotimatsia. Lisäksi siellä lukee:

"Älkää väsyttäkö itseänne, meillä on 9 päivän päästä matsi Lahdessa asti, sairas ajomatka"
"Tuomari on tänään muuten aivan paska"
"Älkää rikkoko mailoja, ne on kalliita"
"Hikoileminen kielletty, Bio Luvilia menee ihan liikaa"
"Noiden maalivahti on ihan nhl-tasoa, meillä ei oo mitään mahdollisuuksia"
Ja ihan viimeisenä:
"Me on muuten hävitty tää peli"

Eilen oli sateinen maanantai ja kävin ikävä kyllä katsomassa HIFK:n lähiajan ohjelmaakin. Se vaikuttaa oikeasti pirun kovalta ja lähtisin sitä kohti paljon mieluummin niin, että Tapparakin olisi kaadettu ja jopa selvästi lauantaina. Siis hävitähän saa, mutta lauantaina toistui taas tämä ikävä kaava: hävittiin selvästi, ei hävitty Pitkämäkeen mutta hänkin oli vastustajan veskaria huonompi ja sokerina pohjalla KJ muikisteli yllättävän rennon oloisena matsin jälkeen ja päästi suustaan aika lohduttoman sammakon: "Mentiin kyllä vähän huonosti valmistautuneena peliin". Haloo! Ensinnäkin tuo pitäisi sanoa Summasmainen psykopaatin kiilto silmissä, jolloin kaikki huomaisivat, että joukkueelle on tulossa ihan perustreeniä - ja ulkojäällä. Toisekseen kannattaisi miettiä myös sitä, että kenen duunina on joukkueen psyykkaminen.

Olen myös kehittänyt omalla tahollani saman teorian kuin nimimerkki Brewer. Aivan toisistamme tietämättä. Kysyn vakavissani onko kenelläkään havaintoa Kai Rautio -nimisestä kaverista, jonka kuulemma pitäisi toimia valmennustiimissämme tuomassa omaa panostaan, joka on... siis mikä se on? Muutama pelaaja on joskus nähnyt tai kuullut jotain. Mutta Kai Rautiokin kuuluu niihin henkilöihin, että hän voisi kävellä edestakaisin täydellä Nordiksella niin, että alle 5% ihmisistä tuntisi hänet. Mukaanlukien käveleminen pukuhuonetiloissa ja aitiossa. Itse olen sitä mieltä, että "Kai Rautio" on oikeasti sama henkilö kuin "Harri Rindell". Joka puolestaan on sama henkilö kuin "Jönni Blomqvist". Huikeimmat teoreetikot epäilevät lisäksi, että "Kari Jalonen" on sama henkilö kuin "Antti Muurinen".

Nyt jätkät, nyt ottakaa se usean voiton putki! Joku keskikastin joukkue tekee sen joka tapauksessa ja tepsukoilla on nyt kiinnitys tähän paikkaan. Ei kai me anneta niiden mennä ohi? Kuvitelkaa nyt: turku , JP Jalo , Kipru , Tuanoin ... Ja mitään "keskikastiahan" ei siis ole tällä kaudella ainakaan toistaiseksi olemassakaan. On vain kärkikolmikko + muut. Eli samalla kun ollaan keskikastissa, ollaan myös alakastissa. Muutama tappio, niin tapahtuu kuin Ässille. Eikös olisi paljon kivempi ottaa muutama voitto ja ajaa tosissaan vaikkapa Kalpaa takaa. 9 pisteen etumatkan saa vielä tässä vaiheessa kautta kiinni ihan normaalilla tavalla: pelataan itse 2 pinnan keskiarvolla. Mutta puhuinpa skeidaa, ei tämäkään itse asiassa riitä, vaan Kalpan pitäisi huonontua selvästi. Jos Kalpa pelaa omalla 1,7 -tasollaan ja HIFK pääsee kahteen pinnaan, niin kiinniottoon tarvittaisiin itse asiassa 30 ottelua!! Se on tulee tästä: otetaan kiinni 0,3 pistettä per matsi ja 30 x 0,3 = 9p. Realistinen tavoite on siis 5-6 sija ellei Kalpa romahtele omia aikojaan.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Mutta puhuinpa skeidaa, ei tämäkään itse asiassa riitä, vaan Kalpan pitäisi huonontua selvästi. Jos Kalpa pelaa omalla 1,7 -tasollaan ja HIFK pääsee kahteen pinnaan, niin kiinniottoon tarvittaisiin itse asiassa 30 ottelua!! Se on tulee tästä: otetaan kiinni 0,3 pistettä per matsi ja 30 x 0,3 = 9p. Realistinen tavoite on siis 5-6 sija ellei Kalpa romahtele omia aikojaan.

Väärin. Nopean laskutoimituksen mukaan Kalpa päätyy nykytahdilla runkosarjassa pistemäärään 97,36. Jos lasketaan, että HIFK tarvitsee runkosarjan lopussa 98 pistettä mennäkseen Kalpan ohi, tähän vaaditaan HIFK:lta 1.935 pistettä per peli. Siis kaksi pistettä per peli tahti riittää kepeästi Kalpan ohittamiseen, jos Kalpa jatkaa nykytahtia. Kalpan ei tarvitse "romahtaa".

Olet oikeassa, että kiinniottoon tarvittaisiin 30 ottelua, mutta mikäs ongelma tuo nyt on? Niitähän on HIFK:lla jäljellä 31.
 

#76

Jäsen
Ei pelkästään tämän kauden juttu, vaan aiemminkin saanut lukea otteluraporteissa ja välillä itsekin hallissa nähtyä löysäileviä pelaajia punanutussa. Nyt olisi loistavat kelit kunnon motivaatioharjoituksille eli lenkkiä Jäähallin ympäri tuulessa&sateessa, kunnes alkaa taistelutahtoa löytymään.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Olet oikeassa, että kiinniottoon tarvittaisiin 30 ottelua, mutta mikäs ongelma tuo nyt on? Niitähän on HIFK:lla jäljellä 31.

Ongelma on, että IFK ei tule pääsemään 2 pistettä/ottelu keskiarvoon. Ellette lainaa meille peleihin maalivahtia. Vaikka Housupitkis on nyt pelannu ihan ok/hyvin, niin Juuso tuntuu omalla panoksellaan kääntävän pelit yhden maalin voitoksi teillä. Meillä mennään liian ailahtelevasti.

Tänään olis taas ehdoton paikka ottaa kolme pistettä, mutta niin kuin aiemmin totesin, ei olla toista kertaa voittamassa hopukkaa Rinkelinmäellä. Ehkä seuraavan kerran vuonna 2013 runkkarissa. Toivottavasti olen väärässä kaikissa näissä ja päästään jopa yli 2 ka:han ja tänään tulee päiväkerholle noutaja 1-6.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ongelma on, että IFK ei tule pääsemään 2 pistettä/ottelu keskiarvoon. Ellette lainaa meille peleihin maalivahtia. Vaikka Housupitkis on nyt pelannu ihan ok/hyvin, niin Juuso tuntuu omalla panoksellaan kääntävän pelit yhden maalin voitoksi teillä. Meillä mennään liian ailahtelevasti.

Onhan tässä sekin mahdollisuus, että HIFK pelaa tasan 3,0 keskiarvolla. Silloin tarvitaan Kalpan kiinniottamiseen paljon vähemmän otteluita. En mä nyt halunnut olla hirveä ilonpilaaja tuon Kalpa-laskelmani muodossa, mutta otin vain esiin sen, mitä täällä jo alkukaudesta esitin: 3 pisteen sarjassa kiinniottaminen ei ole niin helppoa kuin äkkiseltään luulisi. Sitähän katsotaan edelläolijoita sillä oletuksella, että me mennään 2-3 pinnan välisellä keskiarvolla ja nuo kaikki ottavat silläaikaa 0 pistettä kaikista matseistaan.

HPK:n voittaminen toisen kerran on lähtökohtaisesti epätodennäköistä, mutta ei mahdotonta. Lähtisin itse Nieminen maalissa, hänen kanssaan se toimi viimeksikin. Kaikki voitot mitä otetaan edellä olevista joukkueista, varsinkin vieraissa, ovat henkisesti tärkeitä, sillä ikävä kyllä sieltä osastosta tulee mahdollinen playoffvastustajammekin sitten keväämmällä. Ensin pitäisi toki kaapia itsensä 8 parhaan jengin joukkoon ensimmäiselle varsinaiselle kierrokselle. Ja mielellään edes sarjakutosena, jäisi naurettavat säälit väliin. Maltan tuskin odottaa ensi kevään säälejä ja esimerkiksi Hank Pikkaraisen "pirun hyviä pleijareita", joiden perusteella hänelle on pakko saada diili ensi kaudeksikin...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kalpa-skenaariosta:

Näinhän se 9 pinnan takaa-ajourakka tietenkin helpottuu olennaisesti: HIFK pelaa vielä 2x Kalpaa vastaan, molemmat Kuopiossa: 13.1. ja 10.2. Hyvänä vierasjoukkueena otetaan noista molemmista 3 pinnaa ja kappas - kiinniotettavaa onkin enää 3 pistettä! Ja jos HIFK pelaa muissa otteluissa 2 pinnan tahdissa ja Kalpa 1,7 pinnan, tarvitaan enää 10 ottelua näiden keskinäisten lisäksi! 10 x 0,3 = 3p. Keskinäisilläkin on siis merkitystä. Mutta se ei poista sitä tosiseikkaa, että kauden edetessä pidemmälle joukkueet tuppaavat pelaamaan tietyssä pinnakeskiarvohaarukassa ja se koskee myös keskinäisiä matseja. Näinhän tässä tietenkin HIFK-tyyppisesti kävisi: voitetaan Kalpa kahdesti ja hävitään heti perään Ipalle & Tapparalle. Tulos näistä neljästä ottelusta on 1,5p / matsi ja Kalpa sitten voittaa vaikkapa samat Ipan ja Tapparan - ja niin käteen jää plusmiinusnolla. Homman ydinhän on se, että jo saavutettu pistekeskiarvo kuvastaa hyvin joukkueen yleistä iskukykyä.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kalpa-skenaariosta:


Vanhana veikkaajana ja todennäköisyyslaskijana varmaan ymmärrät järkeilyn ongelman: Kuvailemasi skenaario sisältää kaksi olettamusta, joiden molempien pitää toteutua. Äkkiseltään todennäköisyydet menee jotenkin näin:
1. IFK ottaa jäljellä olevat pisteet 6-0 : noin 20 %. Ja tämä on aika lähellä todellisuutta.
2. IFK ottaa muissa peleissä 3 pistettä enemmän kuin KALPA: Maksimissaan 50 %. Ja sekin taitaa olla punalasien läpi laskettu.

Summa summarum: IFK:n saumat mennä tällä tavalla KALPA:nohi on maksimissaan 10%. Tämän lisäksi pitäisi tietenkin laskea myös todennäköisyydet sille, että IFK ottaa keskinäisissä pisteet 5-1 ja muissa 5 pistettä enemmän (nopea arvio maks 4%), IFK ottaa pisteet 4-2 ja muut 7 enemmän (noin 3%) jne. Lopputulema on kuitenkin lohduttomat noin 25 % (nopea arvio). Tämä ei ehkä kuulosta pahalta, mutta samalla pitäisi ohittaa Kärpät (ehkä 45%) ja Kerho (noin 40%) ja pitää muutkin takanamme (veikkaisin 65 %). Näin näemme, että saumat neljänteen paikkaan on enää 3 % luokkaa. Kiva.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös