HIFK:n peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 118 813
  • 22 268

VSP73

Jäsen
Ei se että heittäytyy sarkastiseksi, tahi viljelee ironiaa niinä voittoiltoinakin, tarkoita varmaankaan että mieli on synkkä. Pisteistä ollaan varmaankin kiitollisia ja iloisiakin, mutta eihän tuota pelin rakennetta oikein parhaalla tahdollakaan kykene kauheasti kehuskelemaan. Tuossa jo viittasinkin, että saa olla valmennus kiitollinen muutamasta pelaajasta, joita ilman tämäkin kausi voisi olla viime kauden toisinto. Nyt onneksi tämä Salmelaisen joukkue sisältää sen verran henkilökohtaista taitoa -joista nyt se Lehterä on kyllä erityisesti mainittava- että pisteitä kertyy, mutta kyllä liki jokainen osa-alue pelissä on todella ontuvaa, eikä lainkaan tasolla jota varmaankin moni kesäissä unelmissaan haaveili tämän "parhaanjoukkuemunaikana" esittävän.
"Valmennus saa olla kiitollinen muutamasta pelaajasta, joita ilman..."

Voi hyvä isä, miten typerää jossittelua! Meillä on kutakuinkin se rosteri, mikä haluttiin. Sillä pelataan. Sillä voitetaan ja sillä hävitään. Varmasti ollaan kiitollisia jokaisesta pelaajasta.
 

Tarantula

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Ja silti sarjakärjen aivan välittömässä tuntumassa. Ei mielestäni huono. Mutta kun joillekin ei vaan riitä. Mikään.
Nimenomaan mun pointti. Me vedetään vajaalla rosterilla ja peluutetaan melko sattumanvaraisesti kenttiä. Silti pärjätään nyt tässä syksyllä. Mutta riittääkö tämä peli keväällä? Mun mielestä ei riitä.

Me annetaan aika rajusti tasoitusta siinä että meillä ei tunnu olevan minkäänlaista pelisysteemiä, eikä edes merkkejä että sellainen olisi syntymässä. Meidän kova rosteri on kyllä tehnyt tarvittavat maalit ja nyt neljän matsin voittoputkessa on helppo paukutella henkseliä. Ne pari tappiota ennen tätä näyttivät myös sen nurjan puolen että mitäs sitten kun ei kiekot pompikaan ja turhautuminen lyö päälle. Meillä näyttäisi myös olevan aika hurja asenneongelma pesiytynyt tonne, tai vaihtoehtoisesti toivomaton sympatiajaosto kun pitää pelata samalla tasolla kun vastustaja.

En ala nyt tässä kirjoituksessa nostamaan ketään sen kummemin tikun nokkaan, mutta isoja huolenaiheita itselle yleisellä tasolla aiheuttaa illasta toiseen huonot ja hitaat syötöt, liiallinen pehmeys 1vs1 tilanteissa, taklausten/fyysisyyden puute, sijoittuminen, ylivoiman ideaköyhyys, ylivoiman väärät kätisyydet, sekä toisen maalivahtimme kyseenalainen tämänhetkinen pelivire.

En sano että sairastuvan tyhjeneminen on se hopealuoti joka pamauttaa meidän kiertävälle radalle nakkikattila sylissä, mutta ei se voi haitatakaan. Eihän?

Enemmän näen että ongelma lepää siinä että kundit ei tunnu sisäistävän sitä pelityyliä mitä VP & Co Incorporated yrittää ajaa. Tai sitten ovat sisäistäneet sen jo täydellisesti, missä tilanteessa Härre Gud mitä hokia.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Todellakin on syytä olla tyytyväinen tähänastiseen pistesaldoon, varsinkin kun se on saavutettu melko takkuisista otteista huolimatta - viittaan siihen, että odotusarvot ovat korkealla, koska Tobias on nyt satsanut pelaajistoon kunnolla. Tällä kaudella ei vihdoinkin tarvinne ruveta ylimääräisiä rimpuilemaan esim. siksi, että selvittäisiin kuuden joukkoon runkosarjassa. Nyt realistinen tähtäin on korkeammalla jo runkosarjassa, saati sitten playoffseissa.

Tämä pisteillä mitattuna onnistunut syyskausi antaa joukkueen valmennukselle rauhaa kehittää pelaamista. Ja toivoa sopii, että sitä kehitystä taas tapahtuu, kuten viime kautenakin kävi. Tarvetta sille on ihan riittävästi nähdyn perusteella. Ja kun ne muutkin joukkueet kehittyvät, niin ei ole varaa jäädä telineisiin tuudittautuen vain hyvään pistekeskiarvoon. Kaukalossa pitää alkaa useammin näkyä isännän otteita kauden edetessä, jotta luottamus menestykseen vahvistuu. Eikä pidä pahastua siitä, että täälläkin esiin nostetaan kehityskohteita eri osa-alueihin liittyen. Kannattajana sitä tietenkin haluaa varmuuden maksimointia, ettei HIFK:ssa olisi heikkouksia ollenkaan sitten, kun playoffsit alkavat.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Valmennus saa olla kiitollinen muutamasta pelaajasta, joita ilman..."

Voi hyvä isä, miten typerää jossittelua! Meillä on kutakuinkin se rosteri, mikä haluttiin. Sillä pelataan. Sillä voitetaan ja sillä hävitään. Varmasti ollaan kiitollisia jokaisesta pelaajasta.
Suotakoon kuitenkin se typerä jossittelu, vaikka se vähän harmittaisikin. Liekö tässäkään tapauksessa yhtä oikeaa. Hassu yksityiskohta täällä kuitenkin on se, että täällä ne positiivarit tuntuvat olevan säännönmukaisesti kaikista negatiivisimpia jatkuvasti. Tosin heillä se tuntuu olevan yhtä itkua ja kritiikkiä muita kohtaan, jotka näkevät pelin ehkä eritavalla kuin ne oikein kannattavat. Se aiheuttaa jatkuvaa tällaista toisten palstalaisten vähättelyä. Perin outoa, mutta kaiketi ihan samoin sallittua joten sen kanssa eletään sitten.

Mutta tosiaankin, oli jossittelua tahi ei, niin nähdyn valossa voi arvailla, että hyvä ei laulaisi sen mikä haluttiin joukkueen kanssa, jos se olisi viime kauden joukkue. Eli kuten sanottu, suurin muutos saavutettujen pisteiden suhteen on tosiaankin siinä pelaajistossa. Pelitavallisesti vielä opetellaan. toivotaan, että se jo tällä kaudella löytää uomansa. Ehkäpä jo tänään Tapparaa vastaan. Toivotaan, että Tapparan pelitapa tuo parhaan esille meistäkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä. Mielestäni rosteripuutteet ovat normaaleja tällä hetkellä.
Joo, ei voida enää mennä rosterin taakse. Kyllä nytkin pelaavalla kokoonpanolla pitää vaan pystyä parempaan pelaamiseen. Mutta edelleen todella kiva, että ei jäädä kuitenkaan takamatkalle, ja tosiaankin tänään voidaan olla vielä paremmassa tilanteessa, sillä IFK pelaa yleensä paremmin tuota huiomista pelitapaa vastaan. Tosin noin hitaasti ei voi omassa päässä toimia, tai sieltä ei päästä ollenkaan pois.
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hassu yksityiskohta täällä kuitenkin on se, että täällä ne positiivarit tuntuvat olevan säännönmukaisesti kaikista negatiivisimpia jatkuvasti. Tosin heillä se tuntuu olevan yhtä itkua ja kritiikkiä muita kohtaan, jotka näkevät pelin ehkä eritavalla kuin ne oikein kannattavat. Se aiheuttaa jatkuvaa tällaista toisten palstalaisten vähättelyä. Perin outoa, mutta kaiketi ihan samoin sallittua joten sen kanssa eletään sitten.
Tämä on vain minun (posisiiveen kallellaan olevan ihmisen) mielipiteeni, mutta kyllä musta kovin usein täällä jatkiksella tuntuu siltä, että IFKn suorituksia ylianalysoidaan, ylikritisoidaan, ja ennen kaikkea yliverrataan johonkin muottiin sopivaan vertailukohteeseen (kuten edellisten kausien mestarit).

IFKn ikään kuin odotetaan ja toivotaan samaan aikaan voittavan, viihdyttävän, räiskyvän, taklaavaan, hämmentävän ja mitä näitä kaikkia nyt on, ja ehkä ennen kaikkea, peliesitysten kokonaisuudesta haluttaisiin nähdä joku punainen lanka, joku oletettu/kuviteltu toisteisuus, joka ennustaisi sitä, että keväällä ollaan vahvoilla kannujahdissa.

Täydellistä jääkiekkojoukkuetta ei ole ja sehän riittää kun on paras paikalla olijoista jne. mutta mä näen sen tässä vaiheessa kautta positiivisena että IFK on voittanut pelejä sekä hyvällä että vähän keskinkertaisemmallakin suorittamisella. Aikataulussa ollaan. Pelirauhaa on vielä testata nykyisen rosterin riittävyyttä ja myös tehdä tarvittaessa uusia hankintoja.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ai viihdebisnestä? Eli pelaaja kun palkataan joukkueeseen niin sopparissa lukee työn kuvauksessa että "yleisön viihdyttäminen"? No ei lue.
Ei kannata heittäytyä hölmömmäksi kuin oikeasti on. Sait kyllä luultavasti kiinni nimimerkin @Apassi ajatuksesta, ja se ei ollut tuo. Kaikki varmasti tietävät, että viihdyttävä jengi myy lippuja paremmin kuin rautakorpikiekko. Ja lätkähän on toimiala, jossa kilpaillaan ihmisten vapaa-ajasta ja siitä mihin he rahojaan käyttävät. Ja kun jengi viihtyy matseissa, niin ne tulee uudestaan ja luultavasti saavat joskus jonkun muunkin mukaansa. Ja tämä tuo rahaa, jota yhdelläkään liigajengillä ei ole liikaa. Eli kyllä myös HIFK on mukana viihdebisneksessä, vaikka sen ensisijainen toimiala on urheilu. Ei sitä tarvitse erikseen kirjoittaa pelaajan työsopimukseen.

Toki sen viihdebisneksen alalajeja ovat myös tragedia ja komedia, mutta urheilupuolella ne eivät myy yhtä hyvin kuin teatterialalla. Valmentajia ei tokikaan välttämättä kiinnosta se näyttävyys, vaan ainoastaan voittaminen. Mitä korkeammalle noustaan organisaatiossa, niin sitä enemmän sen viihdyttävyys alkaa kiinnostamaan, kun se näkyy suoraan tiliotteessa. Kun valmentaja osaa yhdistää viihdyttävyyden ja voittamisen, niin siltä ei lopu työt koskaan. Ja kun koko jengi naulaa asian, niin niitä muistellaan vielä 25 vuotta myöhemminkin. Kuten -98 mestaruusjengiä. Se voitti ja viihdytti samassa paketissa, ja uskon että jokainen tykkäsi käydä työpaikallaan.

Pleijareissa toki tulos menee tyylin edelle, mutta ei ne silloinkaan ole toisiaan poissulkevia asioita. Mutta marraskuisessa runkosarjassa sillä viihdyttävyydellä on kyllä iso rooli. Myös euroissa mitattuna. Moni katsoo silloin sitä farssia mieluummin tv:stä kuin isohkolla rahalla jäähallissa, mutta calounit, heiskaset, lehterät ja karuselliin laitetut saipat saavat jengin ylös sohvalta tiistainakin.
 
Viimeksi muokattu:

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eilinen vitutus heikosta pelistä jotain sarjajumboa vastaan on nyt nukuttu yli.

Kyllä mä haluisin, että toi peli olis saakelin paljon viihdyttävämpää, mutta kai se tässä vaiheessa vaan ne voitot merkkaa.

Eilen piti voittaa Saipa. Tänään pitää voittaa Tappara. Tänään joutuu pelaa vähän erilailla kuin eilen ja toivottavasti se onnistuu, kun on ensin perjantain sneppaillu.

Tappara on pelannut todennäköistä finaalijengiä vastaan kovan pelin ja on varmaan valmiimpi tulemaan peliin tänään.

Mutta tää jengi on kyllä yllättänyt mut moneen otteeseen, että hallille kannustaa!
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Eilinen vitutus heikosta pelistä jotain sarjajumboa vastaan on nyt nukuttu yli.
Oma luotto on vahva että eilen ajatus jengillä jo vähän karkaili tämän päivän matsiin, ja tehtiin vaan se mitä täytyi. Tänään kaikki tiskiin.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Eipä tosta eilisestä esityksestä muuta kuin että YV on kyllä ihmeellisen mielikuvituksetonta. Jotenkin noilla pelaajilla luulisi että sieltä löytyisi vaikka mitä juttuja kikkapankista mutta ei niin ei. Joka kerta samat haut, ja hiiiiitaaassti niin kovin hitaasti. Ja kukaan ei vedä suoraan syötöstä vaan aina siinä kestää sen nanosekunnin liikaa kun asetellaan. Tai sitten Lehterä namupassiin ei kellään riitä silmä-käsi koordinaatio. Toisaalta YV:llä jotenkin myös yritetään liian hienoa. Äijää maalille ja vedot sinne. Ja vastustaja pakotettava liikkumaan. Nyt kaikki on liian staattista hierontaa.

Tänään se kovin mahdollinen mittari sitten, toivottavasti jengi laittaa parasta pöytään.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en nähnyt eilistä peliä, mutta ei oikeastaan kiinnostakaan millainen peliesitys oli kunhan pisteet tuli himaan.

Se oli jo ennakkoon tiedossa ainakin itsellä että se tulisi olemaan helvetin vaikea peli henkisesti, eikä yllätä yhtään raportit että peli oli heikon näköistä. Yksittäinen vieraspeli liigan paskinta joukkuetta vastaan kahden huomattavasti vaikeamman kotimatsin välissä, seuraavana päivänä tiedossa sarjakärki, vastustajalla kova motivaatio pestä kasvot kotiyleisön edessä edellisen rökäletappion jälkeen, juhlapeli, jne. Tottakai toi tulee olemaan monelle se henkinen ohipeli. Vaikka miten yrittää sanoa itselleen et "kaikki pelit on yhtä tärkeitä", mutta kun ihmismieli ei ole niin yksinkertanen.

Eiliseltä se tärkein eli kolme pistettä taskussa, nyt tänään kaikki peliin kärkimatsiin.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Hauskasti Kaskimäki unohti ensin tuulettaa maaliaan. Meni ehkä sekunti tai pari, ennen kuin hän itsekään tajusi, että tuli tehtyä maali, vieläpä erittäin hieno.
 

F#21

Jäsen
Nyt lähdetään hyvin omista ja Tappara ei pääse tuolla kovalla karvauksella kiekkoon. Heillä ehkä nuo pakkien ja hyökkääjien etäisyydet auttaa HIFKn keskialueen ylityksissä, kun siellä näyttää olevan reilusti tilaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös