HIFK:n peliesitykset kaudella 2013–2014

  • 732 914
  • 2 229

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Maailmassa ei ole kyllä mitään oikeudenmukaisuutta... Huhhuh. IFK oli huolimaton, laiska, ylimielinen; kiekot lipsui lavan alta, syötöt vähän mihin sattuu. Todella turhauttavaa seurattavaa. Juurikin se the paskapeli, joka kotona nähdään SaiPoja tms. vastaan se pari-kolme kertaa kaudessa. Ja heti alusta näkee, ettei pelin edetessä mitään roimaa parannusta nähdä.

Tänään onneksi vastustajan maalivahti ja hyvät yksilösuoritukset käänsivät kärsimyksen lopulta voitoksi - ei huono merkki voittaa tällaisella pelillä! Ja toki voitot maistuu vähän huonommankin matsin jälkeen.
 

BigRedKoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tää pahalta näytä.

1. Joukkue ottaa pisteitä heikommallakin pelillä.

2. Joukkue voittaa niitäkin jengejä jotka on perinteisesti olleet pahoja.

3. Joukkue kaivaa voittoja parin maalin takaa-ajoasemastakin.

4. Sarjataulukko alkaa näyttämään sopivalta. Kotiedussa kiinni ja pientä hajurakoa jo sääli-viivaan. Runkosarjan voittoa ei ole ennenkään tarvittu, mutta hyvä olisi jos keväällä olisi hyvissä ajoin mahdollisuus alkaa keskittymään play offeihin ilman suurempaa huolta jokaisesta pelistä. Oikeastaan tollanen Tapparan ja Saipan välistä tän hetken asetelmassa oleva paikka olis oikein hyvä IFK:lle olympiatauolle mennessä. Ei huolta eikä liikaa saavutettavaakaan. Esim. Matikaisen kaudella saatto olla haitaksikin että runkosarjavoitto oli saavutettavissa melkein loppuun asti.

Anyway, ei liikaa voi hehkutella ja onhan ainakin Kärpät ja Tappara vielä suuria ennakkosuosikkeja kevääksi, mutta kyllä nää alkaa olla sellaset syksyiset asetelmat joista on ennenkin mestareita leivottu.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipahan melkoinen ottelu tänään - alun vahvaa vajaannviiden minuutin jaksoa huolimatta HIFK pelasi suurimman osan matsista huolimattomasti ja kaikki Kalpan kolme maalia oli räikeiden pelillisten virheiden seurausta. Erityisesti se toinen maali oli hyvin omituinen - kolme HIFK:n pelaajaa lopetti nippuun ajaudutuaan pelaamisen ja yks kaks vastustaja irti ja hienolla viimeistelyllä maali.

Kolmanteen erään nostettiin selvästi tempoa ja Söderholmin ja erityisesti ennakkoluulottomasti Kalpa-puolustuksen haastaneen Luttisen yksilösuorituksilla peli tasoihin. Siinä vaiheessa kun Pakarinen pääsi jatkoajalla irti, nousin jo ylös ja aloin tuulettaa - tekemisessä oli sellaista päättäväisyyttä, että halu ratkaista ottelu näkyi ylimmillekin katsomoriveille.

Illan ottelu oli hyvä muistutus siitä, että peliotteen ja valmistautumisen ei saa yhtään antaa herpaantua. Hyvä ja balanssissa oleva joukkue pystyy nousemaan tappioasemasta, sen HIFK on osoittanut reilun viikon aikana kahteen kertaan. Nyt analyysi tästä ja tarvittavat hienosäädöt ja perjantaina Lappeenrantaan. Kiitos HIFK nousujohteisesta ja hienon huipennuksen saaneesta ottelusta!
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä vaiheessa kun Pakarinen pääsi jatkoajalla irti, nousin jo ylös ja aloin tuulettaa - tekemisessä oli sellaista päättäväisyyttä, että halu ratkaista ottelu näkyi ylimmillekin katsomoriveille.

Näyttää Iirolla olevan aikamoinen maalinälkä aina Puustisen onnistuessa maalinteossa, sillä muistikuvieni mukaan noin viimeisen kymmenen matsin aikana lähes aina kun Puustinen on onnistunut maalinteossa, on Iirokin vaikka väkisin puskenut maalin. Toimii ainakin kilpailu "kuopiolaisveljesten" kesken. Vielä kun saataisiin Ikonen liittymään joukkoon.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Tämän illan peli oli minun krapulapäivänä pienoiskoossa. Ensin ei huvita vaan halutaan nukkua. Vielä päivälläkään ei huvita, vaan nukutaan. Iltapäivällä saadaan energiaa ja illalla jokin jo onnistuukin.
Ei ollut tosiaan mikään hyvä peli, mutta se lämmittää äärimmäisen paljon, että tällaisen jeesjees-kiekon jälkeen poistutaan voittajana. Hyvän joukkueen merkki.
Perjantaina Lappeenrantaan ja paikallinen SaiPa nurin, eiks jeh?
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Perjantaina Lappeenrantaan ja paikallinen SaiPa nurin, eiks jeh?

Tämä olisi taas yksi todella iso voitto, joka kantaisi joukkuetta taas eteenpäin. Saipa on ollut jo pitkään HIFK:lle todella vaikea vastustaja, ja nyt se pääsee HIFK:n kimppuun perjantaina kierroksen kärkikamppailussa, luultavasti katsomon pullistellessa katsojia ja tunnelmaa yli äyräiden. Tähän joku kliininen 1-3 voitto, niin nam. Mutta todella kova haaste on edessä, toivottavasti tämä huono kenraali herätti.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yleisöön varmasti meni tuo 0-3:sta nousu voittoon ja:lla, jengiin sitten tuhat kertaa enemmän.

- Hussolta hieno 'nousu' puolustuksen perseilyn jälkeen ja 3 maalin takaa voittoon. Olin myös näkevinäni pientä kuumentumista vikassa erässä kun joku kalakukko kävi liian röyhkeäksi maalilla.

- Puustisen ranne. Laittaa niitä tilaukseen tuleviksi kausiksi. Lisäksi lämmittää miten kaveri taklaa ja takakarvaa all the time. Välillä mietitytti että kuinka kauan kestää kondis noilla minuuteilla mutta puh pah. Hyvin se jaksaa.

- Fernholm voisi myös olla 2v jatkolapun arvoinen. Huikeaa rauhallisuutta ja laskin itse että yhden passin mokasi koko pelissä.

- Desantti ja Foppa. Nitrokamaa. Onkohan Fopan todellinen taso tullut esille vai mihin on kadonnut se takuuvarma peruspakki alkukaudesta?

Ramille hatunnostoa siitä minkalaiseen lentoon on jengin päräyttänyt. Voi kun meillä olisi se mäkliini vol 2 ja yksi kunnon pakki Desantin tilalla. Mutta hienosti on jengi hitsautunut yhteen ja olen aistivani pientä yhtäläisyyttä -11 Rikollislaumaan. Luit sen ekana tässä.

ps. Il Capitanolla on yksi liigan juonikkaimpia pelisilmiä jos nyt ikä alkaakin tulla vastaan fysiikan puolesta. Tänään pari sellaista perusvilhomaista no-look passia mutta ei muut snaijannu...
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Tämän illan peli oli minun krapulapäivänä pienoiskoossa. Ensin ei huvita vaan halutaan nukkua. Vielä päivälläkään ei huvita, vaan nukutaan. Iltapäivällä saadaan energiaa ja illalla jokin jo onnistuukin.
Ei ollut tosiaan mikään hyvä peli, mutta se lämmittää äärimmäisen paljon, että tällaisen jeesjees-kiekon jälkeen poistutaan voittajana. Hyvän joukkueen merkki.
Perjantaina Lappeenrantaan ja paikallinen SaiPa nurin, eiks jeh?

Oma mielikuvani vastaa hieman yllämainittua;
Herätään kännissä vielä, aamubonerit annetaan pikkukohmeessa päätä kolottaessa ja sitten mennään pelaamaan kiekkoa.
Onneksi Tuokkola oli vielä paskempi, Lehkonen ei osaa heittäytyä ja Pakarinen vaan toipuu krapulasta nopeammin kuin muut.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
HIFK ylivoima: 6.41 / 2. paras liigassa
HIFK alivoima 18.31 / paras liigassa (KalPa toisena, 12.31)
Ville Husso 93,12 (3. paras liigassa)

Tuossa kolme tärkeintä tilastollista pointtia miksi HIFK on voittoputkessa tällä hetkellä.

-Tinke
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Onkohan Kuopiossa ollut junnuilla aikoinaan lämärikielto kun Puustinen & Pakarinen ovat oppineet rannarin noin hemmetin hyvin. Puustisen eilinen veto oli huima, Tuokkolakin vain puisteli päätään.
 

Feenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix ja San jose
Ei toi SaiPan peli niin järin vakuuttavaa ole omaan silmään ainakaan vieraissa kerhoa vastaan. Hyökkäyksissä hyvin usein tiputetaan toiseen aaltoon, jos siellä sentteri pysyy omassa miehessä niin kaikki hyvin. Usein hyökkäyksiin lähdöt tosin hitaita lyhyillä syötöillä, sen pitäisi sopia meidän pelitapaan.

Iso sydän, nopea luistin, yhtenäinen puolustus ja muutama ratkaisija ja meillä on kolme pistettä tuotavaksi Lappeenrannasta perjantaina.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tämä kyllä hassua. Nyt on HIFK tullu peliin juuri niin, kun peleihin tullaan, eli hyvin latautuneena. Ei todellakaan anneta Saipalle hetkeäkään rauhaa, mutta sitten toki ollaan tappiolla. Esim. toisessa erässä Saipa ei pääse yhtään mihinkään ja muutamia sellaisia paikkoja ollut HIFK:lla, että pakko olisi laittaa, mutta ei mistään. Saipa teki toki maalin siitä, kun Elkins kerran pelissä häviää yhden aloituksen.

Aika paljon päätykiekkojen kautta HIFK tässäkin pelissä tulee, mutta ne voitetaan kovalla prosentilla. Koskakohan kotona satasiin tämän tyyppinen peli-ilme päälle? Ei tästä puutu, kuin maalit.

Saipalle pitää siitä nostaa hattua, että vaikka ovat vähän sillassa aika ajoin, niin silti jatkavat pelaamista samalla sinnikkäällä tyylillä. Kukaan ei sinkoile ja sooloile tai ota turhia jäähyjä.

HIFK:lta Peltonen on huikeassa tikissä. Puustinen alkaa jo ampumaan sellaisistakin paikoista, joista pitäsi ehkä rakentaa jotain muuta.

No nyt tuli tasoitus. Oli kyllä ansaittu.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Saipa on hyvin valmennettu joukkue ja kruununa loistava mv Markkanen. Vaikka meillä on parempi pelaaja-materiaali kokonaisuutena, niin vaikeasti voitettava joukkue SaiPa on.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huhhu, kun pelaa IFK Lappeenrannassa hyvin ja ansaittu tasoitus tuli toisen erän lopussa, kun Partanen passaa loistavasta Thangille joka saa laittaa IFK uransa ensimmäisen maalin tyhjään rysään.

Saipan maali oli kyllä mielestäni täysin Luttisen moka, kun Luttinen ryntäsi päin Saipa pakkia siniviivaan, mutta meni ohi ja Saipa pakki sai kävellä loistavaan veto paikkaan Artun ollessa potkun pari jäljessä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No nyt se tappio tuli sitten sellaisessa pelissä, jossa oltiin jopa vastustajia dominoivampi ja enemmän maalipaikkoja rakentava joukkue. Kaksi puolustusalueen aloitustappiota tuli kalliiksi. Varsinkin se jälkimmäinen oli täysin turhan pitkän kiekon jälkiseuraus. No muutama peli voitettiin, että oltiin täysin telineissä, mutta vastustaja ei osannut tilannetta hyödyntää.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi tappio sinne tänne ei hetkauta vittuakaan. Loistava peli jengiltä vaikka dunkkuun tulikin. Huomenna sitten Raumam boikia päihin ja lomille.

Luotto tohon jengiin on kova. Sen verran hyvin se pelaa.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Voittoputki meni tosiaan katki, mutta ei tässä osaa mitenkään huolissaan olla. Hyvä vierasmatsi joka olisi voinut kääntyä IFK:lle ihan hyvin, mutta Markkanen oli maalilla aivan helvetin hyvä.

+++ Nelosketju
++ Alivoima
+ Jasse Ikonen

Ei jaksa miinuksia tänäänkään alkaa latoa, mutta Jason DeSantisin viivapelaamisesta täytyy mainita. Jumalauta, mun mutsi olisi parempi pitämään viivan kiinni kuin tämä herra. Muuten ihan ok-peli JDS:ltä, mutta tuota viivapelaamista pitäisi nyt treenata.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Yksi tappio sinne tänne ei hetkauta vittuakaan. Loistava peli jengiltä vaikka dunkkuun tulikin. Huomenna sitten Raumam boikia päihin ja lomille. Luotto tohon jengiin on kova. Sen verran hyvin se pelaa.

Niinpä. IFK:lla oli maalipaikkoja (esim. Elkinsillä 2 aivan avopaikkaa) viedä tuo peli, mutta riemukulku maalinteossakaan ei voi loputtomiin jatkua. Huominen rypistys vielä ja jengi ansaitulle joululomalle.
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huhhu, kun pelaa IFK Lappeenrannassa hyvin ja ansaittu tasoitus tuli toisen erän lopussa, kun Partanen passaa loistavasta Thangille joka saa laittaa IFK uransa ensimmäisen maalin tyhjään rysään.

Saipan maali oli kyllä mielestäni täysin Luttisen moka, kun Luttinen ryntäsi päin Saipa pakkia siniviivaan, mutta meni ohi ja Saipa pakki sai kävellä loistavaan veto paikkaan Artun ollessa potkun pari jäljessä.

Sen verran pitää antaa palautetta, että se HIFK:n maali tuli usean SaiPan pelaajan peräkkäisestä virheistä. Eli kun asian esittää noin niin HIFK teki taidolla maalit, mutta SaiPa vaan hifkiläisen virheestä. Kannattaa katsoa se tilanne kauempaa, että kuinka Partanen sai kiekon.
Mielestäni hieno peli ja kyllä toivon, että SaiPa ja HIFK päätyvät sijoille 4 ja 5. Uskoisin, että siitä tulisi jotain hienoa niin kaukalossa kuin fanikatsomoissa.

-H-
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Yksi tappio sinne tänne ei hetkauta vittuakaan. Loistava peli jengiltä vaikka dunkkuun tulikin. Huomenna sitten Raumam boikia päihin ja lomille.

Luotto tohon jengiin on kova. Sen verran hyvin se pelaa.



Tää peli toisaalta oli aika tärkeä, kuuden pisteen peli. Juuri se mikä olis pitäny kairata väkisin..
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tää peli toisaalta oli aika tärkeä, kuuden pisteen peli. Juuri se mikä olis pitäny kairata väkisin..

Ei näitä voi tässä vaiheessa kautta noin ajatella, sitten kun on joku 5-10 kierrosta jäljellä niin ehkä silloin . Pääasia, että kokonaisuus on hyvä koska pitkässä juoksussa tulee väkisin tappioita. IFK oli tänään niskan päällä, mutta se pomppu menikin Saipalle. Ei tarvitse hävetä esitystä pätkääkään.

Tämän ottelun perusteella tiedän, että pitkässä sarjassa IFK voittaisi tällä hetkellä Saipan. Se riittää mulle.
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämän ottelun perusteella tiedän, että pitkässä sarjassa IFK voittaisi tällä hetkellä Saipan. Se riittää mulle.

Aika vahva päätelmä yhden ottelun perusteella. Etenkin, kun SaiPalta puuttui suhteellisen merkityksellinen osa pelaajista. Suhteellisesti merkityksellisempi osa pelaajista, kuin HIFK:lta. Sanoisin, että tänään oli SaiPalta parempi esitys kun HPK:a vastaan, mutta kaukana oltiin siitä mitä ollaan parhaimmillaan esitetty. Sanoisin, että tämä peli kasvatti itselleni luottoa joukkuettani kohtaan.

-H-
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Molemmilta puuttui tärkeitä pelaajie kyllä. Ei Kuparinen, Talaja ja Kurvinen ( jonka laittaisin tervehdyttyään Forsbergin tilalle ) ole mitään turisteja, vaan oikeilla paikoilla erittäin hyviä pelaajia ja Pakarinen saadaan tällöin omalle paikalle laitaan ja leveys siellä senkus kasvaa.

Saipa vei matsin nyt, mutta jos juuri nyt tahkottaisiin playoff sarjaa ja tämä olisi ollut game 1, niin en olisi huolissani tippaakaan vaan luotto olisi kova HIFK:hon. Jumankauta, että oli hyvä esitys Lappeenrannassa joka on aina ollut IFK:lle paha paikka, mutta niin vaan dominoitiin ( okei aika voimakas ilmaisu, mut oltiin parempia kyllä ) peliä. Maalipaikkoja luotiin ihan tarpeeksi pelin voittamiseen, mutta nyt ei vaan uponnut sisään ja Markkanen, olihan se aivan jäätävässä vedossa tänää!

Toivottavasti jalat eivät paina huomisessa pelissä ja Lukko lyödään jään rakoon!

Sen verran pitää antaa palautetta, että se HIFK:n maali tuli usean SaiPan pelaajan peräkkäisestä virheistä. Eli kun asian esittää noin niin HIFK teki taidolla maalit, mutta SaiPa vaan hifkiläisen virheestä.

Eikös maalit yleensä tule pelaajien virheistä, merkkausvirhe tai jokin muu vastaava? Saipan ensimmäisessä maalissa mokasi Arttu. Hieno lämäri ja liike keskelle Taipalukselta toki ei siinä mitään, mutta minä keskityn IFK:oon pelaajiin täällä. Tämä tarkoittaa sitä, etten hirveesti esim. siinä HIFK:n maalissa katsonut, kuka SaiPa pelaaja mokasi ja miten ( ja jos Thang on noin vapaana niin pakkohan siellä on ollut tyriä jonkun ja pahasti ) vaan katsoin miten HIFK:n pelaajat siinä pelasivat ja Partanen pisti aika jäätävän passin Thangille.


Tähän loppuun pakko sanoa: Ai vitsi mä diggaan tosta Partasen pelaamisesta! Siinä paistaa kyllä kaikki potentiaali läpi ja jos toi jätkä tyritään johki maakuntiin niin syön hatullisen paskaa! Niin HIFK:n jätkä kuin vain voi olla!
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikös maalit yleensä tule pelaajien virheistä, merkkausvirhe tai jokin muu vastaava? Saipan ensimmäisessä maalissa mokasi Arttu. Hieno lämäri ja liike keskelle Taipalukselta toki ei siinä mitään, mutta minä keskityn IFK:oon pelaajiin täällä. Tämä tarkoittaa sitä, etten hirveesti esim. siinä HIFK:n maalissa katsonut, kuka SaiPa pelaaja mokasi ja miten ( ja jos Thang on noin vapaana niin pakkohan siellä on ollut tyriä jonkun ja pahasti ) vaan katsoin miten HIFK:n pelaajat siinä pelasivat ja Partanen pisti aika jäätävän passin Thangille.


Tähän loppuun pakko sanoa: Ai vitsi mä diggaan tosta Partasen pelaamisesta! Siinä paistaa kyllä kaikki potentiaali läpi ja jos toi jätkä tyritään johki maakuntiin niin syön hatullisen paskaa! Niin HIFK:n jätkä kuin vain voi olla!
Olet asian ytimessä. Nyt, kun luet uudelleen viestini niin hokaset mitä tarkoitin.

-H -
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös