HIFK:n peliesitykset kaudella 2013–2014

  • 732 881
  • 2 229

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Juuri näin. Puolustajilta melkoista rynnimistä, josta Jokela paras esimerkki Hirson 1-2 maaliin.. näitä ei vaan voi tehdä tällä tasolla.

Ei ole ensimmäinen kerta eikä varmasti viimeinenkään kun sama kaveri ryntäilee itsensä pois pelistä ja vielä alivoimalla! On mielestäni aivan uskomatonta, kuinka kaksi kautta niin paskasti pelannut kuin mitä Jokela on pelannut niin sai vielä jatkosopimuksen HIFK:hon!?
 

Phage

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas Stars, Jurassic park
Omia havaintoja F-katsomosta ranskalaisilla viivoilla:

-Thiessen menee helposti jäihin ja sijoittuu huonosti.
-Eklund ja Jokela olivat usein myöhässä tai heidän ohi luisteltiin helposti.
-Pakkien avauspeli on vähintäänkin erikoista
-Maalia kohti saadut vedot olivat lähes poikkeuksetta huonoja
-Sokkosyöttöjä ja "seläntaaksekääntöjä" on liikaa
-Ulkkarit eivät ole vahvistuksia
-Kurtis McLeanin tapaista johtaajaa kaivattaisiin joukkueeseen
-Iiro on henkilökohtainen suosikki ja tätä tahtopelaamista tarvitaan lisää
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Lyhyesti omatkin kommentit pelistä:

- hyvin ajettiin taklaukset loppuun, kun paikka oli, mutta muutoin yllättävän passiivinen karvaus.
- puolustuspelaaminen todella sekavaa henkilökohtaisten virheiden ryydittämänä, kruununa Bluesin voittomaali.
- Block alkaa tosiaan näyttää siltä, että liigavauhti on liikaa. Näillä otteilla ei jatkoon.
- Thiessen oli epävarma. Pakko parantaa tai uutta matoa onkeensa. Jos Ortio on saatavilla, kaikki paukut sinne.
- DeSantis ei tule pitkään täällä pelaamaan, samoin Birch oli huono treenipeleihin verrattuna.
- Hirsoa tuli heti ikävä, Kuparinen ei näyttänyt ykkössentteriltä. Samoin Puustinen vähän vaisu. Näiden kahden pitää olla johtavia pelaajia ja ratkaisijoita.

Paljon parannettavaa, voi tulla tuskainen syksy ja ovet tulevat käymään molempiin suuntiin.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikille Summasfaneille ja "kaikki tähtää siihen, että keväällä ollaan kunnossa" faneille: entäs jos ollaan runkkarin lopussa sijalla 11? Silloin ei ole mitään iloa siitä että ollaan kunnossa, kun pelit loppuu ennen poffien alkua.

Nyt on päin persettä kaikki mitä jääkiekko nimisessä pelissä on tärkeää:
-5vs5 ei toimi
-maalivahti ei ole voittava
-av ei toimi
-yv ei toimi

Nuo kaikki ovat niin isoja juttuja, että yksittäinkin olisi syytä huoleen, saati sitten että kaikki nuo on kuralla. Mikään jengi ei korjaa tuollaisia puutteita tuosta vaan, eikä joulutauolle ole varaa mennä liigan häntäpäässä.

Kauden saldo on 1 - 7, joten saattaa olla että HIFK on juuri nyt liigan huonoin joukkue. Huonoin. Peli on saatava kuntoon jo ennen joulua, jotta edes ylipäätänsä päästään sääleihin ja summasfanien "keväällä ollaan kunnossa" mantraa päästäisiin testaamaan. Tottakai toivon että kaikki alkaisi toimia, mutta puutteet ovat nyt niin pahoja että pahaa tekee ja pahinta pelkään. Yleensä ongelmana on että yksi ketju toimii ja muut ei, nyt ei toimi MIKÄÄN.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikille Summasfaneille ja "kaikki tähtää siihen, että keväällä ollaan kunnossa" faneille: entäs jos ollaan runkkarin lopussa sijalla 11? Silloin ei ole mitään iloa siitä että ollaan kunnossa, kun pelit loppuu ennen poffien alkua.

Eikös tuota kannata surra sitten keväällä? Turha käyttää kuutta kuukautta tuohon.

Tässä tulee matkan varrella varmasti muitakin surun aiheita - ihan uusia ja sellaisia, joita ei edes tiedetä vielä! Kannattaisiko niitäkin jo varmuuden vuoksi surra? Ihan randomilla vaikka tulevaa Rico Fatan viiden pelin pelikieltoa? Just in case, you know :)

Voidaan toki kirjata jonnekin ylös, että timotl tiesi jo 14.9.13 että on mahdollista olla sijalla 11. runkosarjan lopussa. Happy?

PS. Kyllä, peli on kauheaa juuri nyt.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomenna jos ei tule voittoa tai edes pisteen pistettä, niin IFK taitaa olla sarjan viimeisenä ja ainoa joukkue jolla ei ole pisteitä. :)
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomenna jos ei tule voittoa tai edes pisteen pistettä, niin IFK taitaa olla sarjan viimeisenä ja ainoa joukkue jolla ei ole pisteitä. :)

viimeisestä sadasta pelistä jokereita vastaan ollaan voitettu 1, joten helppo voitto meille tulossa.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voidaan toki kirjata jonnekin ylös, että timotl tiesi jo 14.9.13 että on mahdollista olla sijalla 11. runkosarjan lopussa. Happy?
.

EN halua olla oikeassa, olisin todella mieluusti väärässä. Siis todella.

Haluan vain, että tälläkin palstalla herätään huomaamaan se että harkkakausi korreloi todella hyvin HIFKin tapauksessa (ässät ja jypit on erijuttu) koko kauteen. Ei kannata paijata Ramin päätä ja hokea, että kevääseen tähdätään.

Jos homma ei ala sujumaan pikkuhiljaa, on tehtävä oikeat johtopäätöksen ja vapautettava tehtävistään tiettyjä tahoja. Toinen alkaa N:llä ja toinen S:llä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos homma ei ala sujumaan pikkuhiljaa, on tehtävä oikeat johtopäätöksen ja vapautettava tehtävistään tiettyjä tahoja. Toinen alkaa N:llä ja toinen S:llä.

Jalosella oli kolmen vuoden projekti, josta kitistiin koko ajan. Minä etunenässä (pun intended). Mutta IFK:n tilanne tänään on sellainen, että valmentajarumbaa ei kerta kaikkiaan voi taas aloittaa alusta. Kaksi kautta on jo mennyt hukkaan milloin mistäkin syystä. Kyllä minuakin pelottaa mennä vapaapudotukseen Ramin kanssa, mutta jatkuvuus on tässä tapauksessa sellainen itseisarvo, jolle annan paljon anteeksi. Myönnettävä on sekin, että The Sir Penan vetovoima is back. Se on aina huolestuttavaa :)

Kuka tai mikä taho mielestäsi tekisi nuo johtopäätökset, että sekä N että S vapautettaisiin tehtävistään?
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eklund huolestuttaa mua todella paljon. Onko saanut ikinä kiekkoa maalille asti? Jokainen veto eilen meni ensimmäistä pelaajaa päin. European Trophyssa keskittyi hutikuteihin ja tuhnuihin.

Tartutaanpa tähän kiinni. Oulussa pelatessaan oli aina tasan kolme vaihtoehtoa Eklundilla. Syöttö viereen tai veto päin vastustajaa tai päin päätypleksejä. Kyseessä ei valitettavasti ole kaveri joka saisi kiekkoa maalille asti. Laukaus on kyllä sinällään tulinen mutta olisi sen joskus osuttavakin jonnekkin. Ihan ulkomuistista heitettynä, niin ei tainnut Osku tehdä kärppäaikana kuin 2 tai 3 maalia ja se on kyllä kiekolliselle puolustajalle joka pelaa säännöllisesti ylivoimaa, todella vähän.

Miehen vahvuudet ovatkin muualla, kuin tuossa laukauksessa.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kausi on vasta alussa mutta eihän tuo tällä hetkellä hyvältä näytä:

- Mitään pelikuvioita ei näytä olevan, mitähän se Rami nyt oikein yrittää ajaa
sisään. Joka tapauksessa peli on nyt aivan sekaisin, ei toimi hyökkäys eikä
puolustus. Ramilla on nyt paljon skarpattavaa.
- Ulkomaalaisvahvistukset vaikuttavat huonoilta, muutoksia varmaan tulee.
- Thiessenin pitää parantaa roimasti, on epävarma, eikä herätä pauolustuksessa
luottamusta, ellei paranna nopeasti ajoissa uutta kassaria kehiin.
- Gillies oli aivan turha hankinta, ei osaa pelata, eikä tappelijaa joukkueessa
tarvita.
 

joey77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HIFK
Jalosella oli kolmen vuoden projekti... Kyllä minuakin pelottaa mennä vapaapudotukseen Ramin kanssa, mutta jatkuvuus on tässä tapauksessa sellainen itseisarvo, jolle annan paljon anteeksi.
Rami ja jatkuvuus? Tässä tämä isoin ongelma. Kannatan itse aina ja ehdottomasti pidempiä projekteja, vuoden sopimuksilla tempoilu ei johda mihinkään. MUTTA milloinpa tuo ihmissuhdetaitojen huippuosaaja joka meillä nyt on päävalmentajana on osallistunut viimeksi mihinkään yli 6kk projektiin ennenkuin on saanut kenkää?

Raato on mikä on ja ei jääkiekollisesta osaamisestaan huolimatta osaa johtaa mitään eikä ketään pitkäaikaiseen menestykseen. Maksimisuoritus on yksi maajoukkueturnaus, mikään pidempi projekti ei vaan ole mahdollinen. Tämän on kaverin lähihistoria osoittanut ja näin käy nytkin. Seuraavaksi Rami alkaa potkia pelaajia pois ja haukkua heitä kaikenmaailman paskahousuiksi ja ennen pleijareita meillä on uusi koutsi, koska kukaan organisaatiossa ei enää jaksa katella tuota "huippu"valmentajaa.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tämänpäivän nöyryytystä tarttee onneksi vaan kuunnella Metro FMn kautta.

Kokoonpanot ja varsinkin tuo pakisto ja nuo ensikertalaiset, huoh, ei mitään jakoa tänään. Ja kyllä, olen mielelläni väärässä. Kyllähän se Gillieskin olisi voitu sinne penkin päähän raahata istumaan vaikka kipeenä/loukkaantuneenakin.
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Blues pelistä jäi kyllä paljon parannettavaa tähän iltaan. Oikeastaan ainoa positiivinen seikka minkä löydän on, että ylivoimalla lauottiin paljon. Toki tulosta ei tullut, mutta yritystä oli kuitenkin. 5-3 YV:llä Salmelainen syöttää kolme kertaa Pakariselle Koskisen nenän eteen, mutta eipä vaan saanut herra limppua verkkoon. Eklundista hieman kaksijakoiset fiilikset. Otti kiekollista roolia ja pelasi hyvin paitsi veto aina päin lähintä vastustajaa.

Huonoja puolia on toki enemmän alkaen veskarista. Thiessen oli eilen huonompi kuin virkaveli ja IFK hävisi pelin, mutta antaisin kuitenkin aikaa totutella täkäläiseen kaukaloon eikä puolustajiltakaan tukea ole juuri tukea näkynyt. Pakeista DeSantikselta heikko esitys, ei taida nähdä joulua meillä. Samaten Jokela todella kuutamolla. Puolustus muutenkin pelaa miestä enemmän kuin aluetta ja siitä johtuen se näyttää karmaisevalta kiekon perässä juoksemiselta.

Kuparinen on tähän mennessä ehkä suurin floppi Thiessenin lisäksi ja hän ei voi piiloutua pakkien eikä ison kaukalon taakse. Odotukset kuitenkin, että ottaisi ykköskentän liiderin paikan. Todella näkymätön ollut kentällä ja pelintekeminen ei onnistu ja esimerkiksi Puustinen kärsii tästä. Puustinen ei ole päässyt käyttämään kutiaan, kun ei saa kiekkoa. Vaikka tässä viestissä taisikin olla negatiivinen sävy, niin ranteet vielä toistaiseksi ehjänä eikä tarkoitus ollut julistaa kautta hävityksi yhden pelin jälkeen. Parannettavaa on ja paljon, mutta niin myös uskoa paremmasta huomisesta.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi luulet, että rukoilen joka ilta :)?

"Anna meille takas meidän vopattimne..." Köh.

Eniten pelottaa se, että Ramilla palaa kiinni Nybarin kanssa. Paskat ulkkarit esim. -> ei tasoa uusissa/korvaajissa -> siitä se alkaa. Joo, tiedän että Rami on ollut mukana vaikuttamassa hankintoihin. Tietääkö Rami sen siinä vaiheessa kun sulake pettää?
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Tämänpäivän nöyryytystä tarttee onneksi vaan kuunnella Metro FMn kautta.

Ei tarvitse, jos on telkkarin läheisyydessä. Nelosen pääkanava näyttää tämän matsin ihan ilmaiseksi.
Matsi pelottaa, mutta on näitä ennenkin hoidettu kaikkien todennäiköisyyksien vastaisesti.

-Thiessenin on pelattava helvetin hyvin.

-IFK:n pitäisi vihdoin tehdä Irvingille maaleja, se auttaa voittamisessa.

-Pakistolta virheetöntä peliä.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuparinen on tähän mennessä ehkä suurin floppi Thiessenin lisäksi ja hän ei voi piiloutua pakkien eikä ison kaukalon taakse.

No kai se numerolla 11 pelaava Hauhtonen pitäisi lyödä yhteen Luttisen ja Salmelaisen kanssa, jos ne vanhat kemiat sitten löytyisivät, ja saataisiin se toimiva ykkösketju.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hyvä meno Thiessen. Ja kenttäpelaajistakin joka ainoa hävisi kiekolliset kaksinkamppailut ennen tuota jäähyä. Surullisimpana 1-sentterimme Kuparinen, jolta otettiin kiekko kuin karkki lapselta omalla alueella. Ei tämä nyt kovin kummoiselta näytä.
 
Viimeksi muokattu:

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Ahdistaa. Helppo maali heti alkuun omiin. Vääristä vaihdoista on nyt päästävä. Ja samaan aikaan Moses tykittää 2-0. Nyt ei kyllä näillä esityksillä tänään tule voittoja.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ei vittu mikä molari meil on...
2-0 ja riitti mulle, tv kiinni.

Ei aihetta videoclippianalyyseihin, ei toivottavasti aloiteta sitä ikiadoptiohommaa enää, vaan pistetään uutta matoa koukkuun. No, tänäänhän Thiessen tekee oman ennätyksensä ja päästää ainoastaan 2 maalia. Neljässä minsassa. Ei hyvää päivää näitä HIFK:n veskarikuvioita.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tätäkö sitä odotettiin taas puolisen vuotta. Vittu että ahdistaa ja paljon. Thiessen on aivan perseestä.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No mä muutinkin mieleni, en katsokaan, 2-0 ja Thiessen vaihtoon, VMP sanon minä. Ei noilla junnuilla ole mitään jakoa näissä matseissa vielä, Teppo jäähylle ja kohta soi omissa taas. Pakka sekaisin kuin seinäkello ihan karmeeta kuraa IFKn peli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös