HIFK:n peliesitykset kaudella 2011-2012

  • 744 699
  • 2 462

MegaMauler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taas IFK valmistautunut ihan päin persettä, ässät taktisesti todella hyvin matsiin sisään korkealla karvauksella ja IFK:n pakit ihan kusessa. Ässät oli varmempi eikä turhia riskejä kovin montaa otettu toki IFK:n molemmat maalit tuli ässien virheistä, mutta anyways paremmin niillä oli paketti kasassa. En tiedä minkä takia omissa pitää yrittää jotain ihme syöttökuvioita kun ei normi syötötkään mee perille.

Toka erä puolestaan oli IFK:ta hyvä erä, monia hyviä paikkoja.

Kolmannessa ässät otti jälleen ylhäältä kiinni ja IFK pompotteli omissa. täyttä kuraa.

Pelaajista Hirso oli ihan ok pelipäällä ja uusi pakki oli hyvä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ens lauantaina onkin sitten tiedossa Jyväskylässä sellainen hulabaloo HIFK:n puolustusalueella, ettei paremmasta väliä. JYP pistää kunnon prässin päälle, niin HIFK:n pelaajat laittavat kiekon mielummin omaan rysää, jotta saavat pelikatkon, kun eivät pääsisi omista pois muutenkaan. Kyllä toi pelaaminen on just niin paskaa, miten viimeisessä matsissa on pelattu. JYPiä vastaan voi varmaan yhden käden sormilla laskea järkevät avaukset koko pelin aikana. Noh, tätähän tässä ollaan haluttu, kun passipoliisi on tänne roudattu. Sitä saa mitä tilaa.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
1. Joukkue on melko hyvin koottu. Pakiston ja hyökkäyksen osalta näkisin että mestaruusjengi 2011-2012 on kasassa, veskariosastolla täytyy vielä tapahtua jotain: Lunkan aika on ohi, eikä Riksman selvästikään riitä kannattelemaan jengiä koko runkosarjaa. Hirso on kakkossentterinä vielä hiinä hiinä, mutta tuo kortti kannattaa kyllä katsoa loppuun asti: Lisää vauhtia hyökkäyksessä ja asennetta puolustuspelaamisessa , niin meillä on se puuttuva kakkossentteri.


Sum summarum: hyvä tuosta tulee. Uskon vakaasti, että IFK pelaa finaalissa tällä kaudella. Voittaminen jossain lokakuun peleissä on tietysti katsomisen kannalta kivempaa, mutta mestaruuden kannalta näillä syksyn peleillä ei ole mitään merkitystä.

Joukkue on myös mielestäni ihan hyvin koottu. Aika tähtipainotteinen tosin ja alempien ketjujen veikkoset alisuorittavat ihan yhtä paljon kuin Petu. Varsinkin tällä hetkellä on hyökkäyksen ja puolustuksen osalta järkyttävä epäbalanssi. Kaikki kunnia Vainoselle ja Tuohilammelle, mutta jos he ovat samaan aikaan kokoonpanossa, niin voi vittu. Kaiken lisäksi on pakko heittää mutu: Mikko Kurvinen ei olisi pelannut tänään, jos Kousa olisi ollut terve. Luulenpa, että IFK:n rosterissa vierailee vielä syksyn aikana pakki, jota ei ole aiemmissa peleissä näkynyt. Epäilen, että kyseessä on joko Brian Rafalski tai Lasse Korhonen.

Summa summarum-osioon täytyy kompata: uskon IFK:n pelaavan finaalissa. Tietysti vituttaa kuin pientä oravaa(ei Mika Toivola), kun kotona tulee järjestäen neppariin ja peli on kieltämättä vähintäänkin sekaisin.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Kaiken kaikkiaan jo toinen räikeä rimanalitus kotihallissa - kellään mitään käsitystä, mistä tämä johtuu; peliä oli tänään lähes yhtä tuskaista katsoa kuin Saipa-ottelussa?

Valmentajasta. Ässät oli muuten ennen illan peliä pelannut pari edellistä peliä suhteellisen huonosti. No sitten tuli vastaan HIFK, joka osaa olla vielä surkeampi.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. Joukkue on melko hyvin koottu.
Tästä täytyy olla hiukan erimieltä, jos miettii sitä, minkä tyyppinen minä haluaisin IFK:n olevan. Haluaisin, että minun IFK:ssani olisi taklausvoimaa ja kovuutta keskimääräistä enemmän. Nyt näin ei ole, varsinkaan hyökkäyksessä, kun meiltä on lähtenyt Petrell, Wärn, Ahtola ja Töykkälä. Taitava joukkue toki on kasassa, mutta ihan rehellisesti sanottuna vääntövoimaa puuttuu.
2. Pelitavan osalta IFK:n heikkous on tällä hetkellä oman pään avauksissa, kun vastustaja prässää kahdella miehellä
Tässä minäkin näkisin suurimman ongelman tällä kaudella. Miten ei vieläkään olla saatu nopeita avauksia toimimaan? Sen ymmärrän, että kestää opetella oikea avaustapa oikeanlaiseen tilanteeseen. Mutta pitäisi nyt opetella ne käytettävät avaustavat kunnolla. En tosin ole niin innoissani pelityylistäkään, missä pyritään hiukan varmistellen pitämään kiekkoa itsellään, eikä pelata rohkeasti nopeasti ylöspäin.
3. Asenteen osalta IFK:ta vaivaa selvästi mestaruuskrapula. Tietyt pelaajat eivät pelaa jokaisessa tilanteessa sataprosenttisesti. Esim. tänään joukkue hävisi selvästi ylimielisyyteen, ei pelillisiin asioihin. Pelillisestihän IFK vei Ässiä mennentullen, mutta ratkaiseva ero syntyi yksilöiden lepsuilun takia.
Tästä taas erimieltä. IFK ei hävinnyt tänään ylimielisyyteen. IFK yritti painaa aivan sata lasissa heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien, mutta avauspelaaminen ei toiminut, eikä kyllä karvauskaan. Tosin en oikein näe, että höyryllä päälle ja kova kiekkokontrolli toimii mitenkään yhdessä. IFK:n kaksi salamamaalia sai Ässät jotenkin varpailleen ja pudottamaan hieman karvausta, jolloin IFK pääsi mukavuusalueelleen ja homma lähti toimimaan. Maalipaikkoja oli vähintäänkin riittävästi kääntää tämä peli vielä meille, mutta tänään ei onnistunut. Täysin ilman maalipaikkoja ei vastustajaa tietenkään pysty koskaan pitämään, mutta toisesta erästä lähtien ei Ässillä kovin montaa niitä ollut. 4 maalikin oli täysin tuurimaali.
 

scholl

Jäsen
Siis mitä vittua?

Eikö nämä äijät ole ikinä ennen pelannut kovan paineen alla? Paskat valu lahkeista joka saatanan jätkällä omissa ja omista lähteminen oli aivan karseeta katseltavaa.

Tunnetko sanaa pelko? Kun alistetaan paskansyömisellä riittävän kauan niin se on shokkihoitoa. Sen jälkeen ihmiset ovat sekaisin, eivätkä pysty mihinkään järkeviin ratkaisuihin.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Katsoin erät 2 ja 3.

- Söderholm pelasi huonon pelin, mokasi yhden ässämaalin ajamalla vastustajasta ohi, turhaan edes lähti yrittämään, ajoi Fernholmin katolleen.

- Liivik pelasi mielestäni ihan hyvin, tahtotilaa oli. Vedot pitää vaan saada tuollaisista paikoista sisään.

- Tuohilampi ei pärjää miesten pelissä.

- Pesosta väsyttää edelleen, kuinka kauan saa olla väsynyt liigassa?

- 64:lta huikea syöttö toisen erän puolivälissä b-pisteen kohdalla selkä syöttösuuntaan, world class. Mikke ja Ville sai lähes joka alivoimalla aikaiseksi maalintekopakan ässien maalille,siinä mielessä ymmärrän heidän pelaavan myös alivoimaa.

- Ifk saa hyvän miehen Fernholmista, hyvä peliä lukeva pakki, hyvät avaukset. Oli välillä puolustuspäässä liiankin rauhallinen.

- Näinkö väärin vai oliko Hirso aavistuksen löytänyt itseään vaikka yhden ässämaalin saakin osittain laittaa sinne tuttuun piikkiin.

Poliisi on ykkönen. Vuodesta toiseen kansalaiset luottavat gallupeissa eniten juuri poliisiin. Minä luotan vielä enkä jätä pelejä katsomatta vaikka peli ei tyydytäkään, yhdessä mennään.

Liian hitaita lähtöjä omasta päästä liian paljon. Ässät rankaisi virheistä ja yksi meni tuurilla. meillä oli ihan riittävästi tekopaikkoja kolmeen pisteeseen. Peliä kuvaa hyvin viimeisen erän ifk:n 5 vs. 2 hyökkäys, siis milloin olette nähneet liigassa viisvastaankakkosen ? Ja lopputulos, ei maalia !

Uneliasta peliä,edelleenkään jlka ei liiku kunnolla. Useamman kerran ässäpelaaja luisteli takaa kiinni.

Kun toi homma saadaan rullaamaan tuolla materiaalilla niin sopivaa vastustajaa saakin sitten hakea isommista liigoista ;)
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mulle on tässä vaiheessa syksyä aika sama, miltä peli näyttää tai on näyttämättä, kunhan pisteitä vaan tulisi riittävästi. Mutta eipä tule ei. Tänään 5 omiin sellaisessa pelissä, missä piti ihan oikeasti hyvittää kotiyleisälle se SaiPa-pelin karma. Petun IFK:hon ei ole vielä kertaakaan ollut täydellinen luotto päällä, ja se vituttaa. Tänään ajattelin positiivisesti sentään, että ihan sama mikä jengi tästä liigasta on vastassa, niin IFK pelaa hyvän ottelun joka osa-alueella vihdoin kotonaan, mutta mitäs tästä enää sitten sanoisi. Kärki on jo melkein 20 pinnan päässä, ja vitutus on melkoinen tähän touhuun just nyt.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Muita lukematta:

Olipa hyvin ennustettava ja surullinen tapahtuma tänään. HIFK ei petä, se ryssii himamatsinsa, vaikka vastassa olisi Loimaan Pallo.

1) Kotijäälle tullaan huonosti valmistautuneena aina ja joka ainoa kerta! Vastustaja tekee 0-3 kymmenessä minuutissa, haloo!

2) Pelokkaat pelaajat syyllistyvät aivan käsittämättömiin henkilökohtaisiin mokauksiin nimenomaan kotihallissa. Eka maali puhtaasti Riksmanin, tokan alusti nähdäkseni MaG ja kolmannessa Kibe menettää helposti kiekon hyökkäyspäässä, Ässät nousee ja pari ifk-pakkia TÖRMÄÄ TOISIINSA. Ja maali. Zaborsky on Ässien kultakypärä ja pääsi molemmissa paikoissa kahdestaan Riksmanin kanssa. Jos Janne olisi ollut maalissa, nyt kuuluisi sanoa, että pakkien karmeita mokia, ei noita olisi torjunut Brodeurkaan. Sanon tylsästi aina saman: karmeatkin mokat SAA torjua. Mutta olivathan ne melkoisia. Ässien neljännessä maalissa Söde ei osaa tehdä pakin perushommaa eli pelata hyökkääjän mailaa pois, hohhoijaa! Siitä sitten ihmeellinen pomppu, jonka olisi myös saanut torjua, mutta olihan se vittumainen. Viides maali - en edes muista.

Jotain positiivista jos hakee, niin toivottavasti Hirso viimeistään nyt näytti olevansa tarpeellinen ja taitava. Ei ole hänen vikansa, että MaG sutii ohi avopaikasta. Peltonen-Wirtanen-Kuhta oli aivan kammottavan huono. Ketju on totaalisen epäbalanssissa. Ylivoimassa tältä ketjulta ei puutu kuin kaksi asiaa: pelintekijä ja maskimies. Voi hyvää päivää sentään. Ja yyveessä jumittaa Mikko Kurvinen viivalla. Petu on varmaan omasta mielestään fiksu ja kova jätkä, kun ei laita Hirsoa viivalle. Siinä tulisi sekä pelintekijä että osaava viivamies samassa paketissa. Mutta eipä mitään, Kurvisen Mikko hoitaa. Hän on tehnyt maalin viimeksi vuonna 1982. Voisiko joku vääntää Petulle rautalangasta ne asiat, jotka pitää löytyä yv-viisikosta: 1. pelintekijä, 2. snaipperi, 3. maskimies, 4. tarkan laukauksen omaava viivamies. Tämän kun lukee läpi, niin HIFK:n ylivoimista pitäisi lakisääteisesti pudottaa MaG, Kurvinen ja Jokela. Kenellekään ei ole mitään käyttöä ylivoimassa. Luulisi ajokoirahockeyn opettaneen edes sen, että maskipelaaminen on aivan välttämätöntä ihan tasakentällisinkin.

Fernholm on hyvä pakki, joka lopussa sekosi lähinnä parinsa Söden koomailuun. Mutta erittäin kova ja hyvä pelimies hän on. Tunnelma oli jäätävän huono, kaikki tiesivät suunnilleen 0-2:sta alkaen, että tämä oli tässä. HIFK;n näennäiskiri oli kosmetiikkaa. Tokassa erässä loihdittiin muutama hyvä paikka, mutta eipä mennyt sisään. Ja Liivik erikseen mainittuna täytti paikkansa mainiosti. Tarjosi sopivasti kovuutta Miliisin suuntaan ja raastoi hyvin irtokiekkoja itselleen. Surullista illassa oli kuitenkin se, että kaksikko Järvinen-Liivik vastasi myös parhaasta hyökkäyspelistä ja vei pelin suhteellisen vuorenvarmasti vastustajan päätyyn. Illan kohokohtia oli tämän magic hands -duon klap-klap -hyökkäyssommitelma, josta ei kyllä laukausta saatu aikaiseksi. Mutta hyvin pelattu Simo ja koko ketju se, minkä jäällä saitte olla. Matikaisen faileissahan 1-ketju pelaa 50 minuuttia ja tarvittaessa 60min, kakkonen 8 minuuttia ja kolmonen & nelonen minuutin per ketju.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Omasta päästä lähteminen oli kyllä tänään luokatonta. Syötöt tulivat jalkoihin. Vierasjoukkueet ovat näköjään tajunneet, että kun IFK:n pakeille laittaa painetta, niin ne on ihan paskat housussa. Tietyt yksilöt olivat tänään hyviä, mutta se ei riittäny varsinkaan kun viimeistely oli luokatonta. Näistä yksilöistä mainittakoon Hirschovits, joka oikeasti taisteli kiekosta ja kiekonkäsittely oli varmaa.

IFK siis selvästi pystyy sinnittelemään pelissä yksilöiden avulla, mutta pelaajille ei tunnu löytyvän yhteistä kieltä, ja tästä en syytä ketään muuta kuin Petua. Koko tekemisessä ei ole minkään näköistä suunnitelmallisuutta, kun KJ:llä oli se tietty visio, millä hän tiesi homman toimivan. Pelkkä paskan syöminen ja parin maalin iskeminen jostain onnekkaasta pompusta ei nyt riitä.
 

SailingFun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC(#12), U20 Mestis, Heiskanen
nyt itkettää

Olen harmillisen vähän nähnyt matseja tänä vuonna.Olisiko tämä ollut nyt sitten kolmas. Mutta sama ongelma on ollut kaikissa matseissa.
Hyökkäykseen lähdöt. Miksi ihmeessä ne pitää tehdä niin hitaasti sekä paikallaan olevan laiturin kautta. Ja se on ihan tarkoituksenomaista, että pakki antaa PAIKALLAAN laidassa olevalle laiturille. Miten ihmeessä siitä laidasta pystyy tekemään avausta? Ei ole kuin kaksi syöttölinjaa eteenpäin, joista toinen on kiekon luovutus vastustajalle ja toinen on riskisyöttö vastustajien välistä senalle. Tästä nimenomaisesta tilanteesta tuli suurin osa Ässien vaarallisista tilanteista. Toi pelisysteemi toimii vain jos vastustaja on passiivinen ja antaa meille oma puoliskon pelialueesta.

Siinä on turha itkeä huonojen puolustajien perään.

Suurin osa hyökkäyksistä saatiin siitä kun ensimmäinen avaus oli mennyt reisille(=vastustajalle) ja Ässät sai siitä tilanteen jonka tuhrivat.

Toinen mikä paistaa silmään on se että kaverit on todella kankeita. Sellainen "herkkyys" puuttuu pelistä.

Kolmas asia on se että maali pitää näköjään tehdä maalivahdin alueelta että se kelpaa HIFKlle. Peli ajautuu liian lähelle maalia ja pääsääntöisesti tullaan vielä maalin takaa tilanteeseen. Tällä tavalla saadaan vastustajan maalivahti näyttämään erittäin hyvältä.

Oli pelissä jotain hyvääkin. Tykkäsin ylivoimakuviosta jossa neliön kekelle laitetaan kova syöttö joka ohjataa suoraan maalia kohti. Nyt ei mennyt yksikään, mutta se on vain ajan kysymys milloin osuu. Tykkäsin myös siitä että meillä on aivan käsittämätön määrä hyviä hyökkääjiä, ne ratkaisevat meille pelejä ihan vain henkilökohtaisella suorituksella, vaikka pelitapa ei sitä meille suo. Hauskin tilanne on kun Mikke laitto laitoja pitkin ristikiekon ja luisteli itse ottamaan omaa vetoaan kiinni. Olisi muuten saanut mutta Eero oli välissä ja tumpeloi kiekon vastustajalle.
 

SailingFun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC(#12), U20 Mestis, Heiskanen
<clip> Tietyt yksilöt olivat tänään hyviä, mutta se ei riittäny varsinkaan kun viimeistely oli luokatonta. Näistä yksilöistä mainittakoon Hirschovits, joka oikeasti taisteli kiekosta ja kiekonkäsittely oli varmaa.

Oltiinko me samassa pelissä vai onko tää trolli. Hirso H-linnaan ja sassiin. Aivan käsittämätön määrä oman pään sähläyksiä, joista kiekko annettiin vastustajalle. Lisäksi hukkasi paineettomassa tilassa kiekkoa ja ei pystynyt pelaamaan yhteen juuri kenenkään kanssa. Yksi aivan idioottimainen jäähy pelin ratkaisuhetkillä täysin vaarattomassa tilanteessa joka vei HIFK:lta edes teoreettisen mahdollisuuden voittoon (ei sitä voittoa olisi tullut muutenkaan). Pöysti ja MaG olivat käytännössä kaksin hyökkäysalueella kun Hirso patsasteli milloin missäkin.

Niin sanoinko mä jo että Hirso ulos ja sassiin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Pelillisestihän IFK vei Ässiä mennentullen, mutta ratkaiseva ero syntyi yksilöiden lepsuilun takia....

En tiedä mitä tässä tarkoitat "pelillisellä", mutta jos tarkoitat 5-5- peliä, kontrolloituja pakki-pakki-syöttöjä, avauksia laitaan, rintamahyökkäyksiä, palautuksia, kulmapeliä, taktisesti tärkeitä aloitusvoittoja, maalineduspeliä hyökkäyspäässä, maalineduspeliä puolustuspäässä jne. niin kyllä Ässät oli Hifkiä aivan hirvittävästi edellä.

Totta on, että lopussa himmattiin ja Hifk pääsi pyörimään (Kiven Ässät passivoituu aina vähän liikaakin jos johdetaan yli kahdella), kun ketään ei enää kiinnostanut.

Se myönnettäkööne, että 2. erän alku oli myös Ässiltä sekavaa ja siinä ei tiennyt mihin suuntaan lottopallot pyörivät..
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oltiinko me samassa pelissä vai onko tää trolli. Hirso H-linnaan ja sassiin. Aivan käsittämätön määrä oman pään sähläyksiä, joista kiekko annettiin vastustajalle. Lisäksi hukkasi paineettomassa tilassa kiekkoa ja ei pystynyt pelaamaan yhteen juuri kenenkään kanssa. Yksi aivan idioottimainen jäähy pelin ratkaisuhetkillä täysin vaarattomassa tilanteessa joka vei HIFK:lta edes teoreettisen mahdollisuuden voittoon (ei sitä voittoa olisi tullut muutenkaan). Pöysti ja MaG olivat käytännössä kaksin hyökkäysalueella kun Hirso patsasteli milloin missäkin.

Jaa no me vissiin oltiin eri matsissa, kun mä näin Hirson pelin vähän erilailla. Mies tsemppasi tänään tosissaan ja sai nimenomaan niitä maalipaikkoja rakennettua. En nähnyt Hirsolta juurikaan kiekonmenetyksiä omassa päässä, enkä muuallakaan. Hirso oli nimenomaan niitä harvoja, jotka saivat pidettyä rauhassa kiekkoa. Jäähy oli sitä Hirson huonoa puolta, mikä pitäisi ehdottomasti saada kitkettyä pois. Myös Pöysti oli erittäin hyvä tänään. Katoava pelaajatyyppi meillä. Taklauksia, raastoa, likaista työtä, juuri sitä mitä tarvitaan jokaisessa ketjussa.
 

HIFK Keiju

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään peliESITYS oli aikalailla kyllä horror showta. Mielestäni en nähnyt huonoa asennetta, mutta jokin nyt jarruttaa pelaajien reaktioita. Joko epätietoisuus siitä, mitä valmennus odottaa kiekolla tehtätävän, tai pelko epäonnistumisesta. Syötöt eivät mene omille ja jos, niin se seuraava linkki ei ole tietoinen, mihin pelin tulisi seuraavaksi liikkua. Paikat ovat sekaisin ja keskarit alkavat hakemaan kiekkoja alhaalta ja sooloilemaan omiaan, kun hyökkäyksiin lähdöt kestää tai pysähtyvät ja vastustaja ehtii pelin sisään nopeammin. Henkilökohtaisten virheiden määrä on suuri.

Näin myös peli-ilo ja energinen pelaaminen puuttuu. Tahmeaa on.

Pelko epäonnistumisesta paistoi joukkueella kilometrien päähän. Taistele tai pakene. Se oli mielestäni shown nimi ja sitä arpoi tänään yksi jos toinen kentällä aina kiekon sattuessa omaan lapaan. Ässät teki ne päätökset nopeammin ja usein ne kaksinkamppailut näin ollen myös voitti kun Ifk.n pelaajat vasta harkitsivat joko tai..

Häiritsee myös se, että hyökkäyksiin lähtöjä ei ennakoida hyökkäävän pelaajan liikkeeseen. Nyt ne jäivät usein jalkoihin tai selän taakse, eikä luistelevan hyökkääjän eteen lapaan..

Mutta pilkahduksia hyvästä energisestä pelistä kyllä näkyi. Toivottavasti myös valmennus osaa sen sieltä kaivaa.
 

Siiklake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oltiinko me samassa pelissä vai onko tää trolli. Hirso H-linnaan ja sassiin. Aivan käsittämätön määrä oman pään sähläyksiä, joista kiekko annettiin vastustajalle. Lisäksi hukkasi paineettomassa tilassa kiekkoa ja ei pystynyt pelaamaan yhteen juuri kenenkään kanssa. Yksi aivan idioottimainen jäähy pelin ratkaisuhetkillä täysin vaarattomassa tilanteessa joka vei HIFK:lta edes teoreettisen mahdollisuuden voittoon (ei sitä voittoa olisi tullut muutenkaan). Pöysti ja MaG olivat käytännössä kaksin hyökkäysalueella kun Hirso patsasteli milloin missäkin.

Niin sanoinko mä jo että Hirso ulos ja sassiin.

En tiedä missä Hirson kadonnut veli pelaa, mutta Stadin ainoalla jäähallilla tänään pelannut Hirschovits oli mielestäni kyllä jopa HIFK:n paras hyökkääjä. Katsoin peliä toki Hirso merkkisten aurinkolasieni läpi, mutta kun vilkuilin peliä muutamaan otteeseen lasit otsallani, huomasin saman. Loistavaa kiekollista pelaamista tänään siis Hirsolta lukuunottamatta idioottimaista ideaa syöttää kiekko hyökkäysalueella Jokelalle, joka oli surullisen paska ja ryssi jokaisen hetkensä kiekon kanssa.

Hirson jäähy ei sytyttänyt joukkuetta, päinvastoin. Hirso jakoi kuitenkin namupasseja ketjukavereilleen useaan otteeseen ja näistä olisi pitänyt maali tehdä, mutta ei mitään. Jokohan kohta saadaan Hirso siirrettyä kakkosen keskella ja Pera kolmoseen. Pera tekee Hirson duunit kakkoskentässä hyvin, mutta Hirso ei tee yleensä hyvin Peran duuneja kolmosessa. Pera taas tekee omat duuninsa kolmosessa hyvin ja uskon, että Hirso tekisi omat duuninsa kakkosessa myös hyvin. Lähtökohtaisesti pidän Hirsoa kuitenkin kakkosen senana ja Peraa kolmosen senana.

Niin, ja todellakin mielummin olisin nähnyt Hirson yv:llä taas viivassa, mutta ei, näinkin Kurvisen...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Miksi Hirso veks? Teki maalin, teki pari avopaikkaa ketjukavereilleen ja lopun jäähy oli täysi oikeusmurha & vitsi. Dumarit olivat muutenkin tänään paskoja ja vetivät Poriin päin, mutta niihin ei kyllä kaaduttu. Hirsolle lisää kiekollista vastuuta, kiitos! 2-yv:n pyörittämisen pitäisi olla hänen hommaansa. Veteraaneista tänään oli Kiben vuoro olla aivan sysipaska, ei onnistunut yhtään mikään, eikä luistinkaan kulkenut. Tällä joukkueella ei ole varaa pistää ulos ainuttakaan kädet omaavaa pelaajaa. Hirson ulkoistaminen on yhtä typerä idea kuin Kiben ulkoistaminen. Aina ei voi kulkea, mutta kädet ovat aina kädet.

HIFK ei kyllä tosissaan vienyt peliä missään vaiheessa. Ässät oli aivan suvereeni 1. erässä ja HIFK:n kavennus 1-3 oli totaalista tsägää, mutta kaikki lasketaan. Ässät laittoi aivan suunnitelmallisesti painetta HIFK:n pakeille, joiden syöttölinjat ovat muutenkin kateissa. Ässät vei järjestään lähes kaikki kaksinkamppailut, lukuunottamatta aloituksia, joissa HIFK oli hyvä. Ässien hyökkäykset olivat vaarallisempia kuin HIFK:n vastaavat ja viidestä maalista huolimatta Riksman otti kiinni jokusen aika pahankin. En laske pelin hallinnaksi kulmissa pyörimistä. Ja korostan vieläkin, että HIFK:ssa ainoastaan nelosketju tekee joka kerran maskin maalille. Ketjujen balanssi on pahasti sekaisin. Esimerkiksi Kibe ja Ville eivät sovi mielestäni samaan ketjuun, kumpikaan ei mene maalille hakattavaksi ja ikävä kyllä jommankumman laitureista pitäisi tehdä se. PW oli ja on pirun tasokas sentteri edelleen. Hän pudotti esimerkillisen alas nähdessään pakkien tuskatilan ja se oli tietenkin pois hyökkääämisestä.

Tällä kertaa en pysty syyttämään HIFK:ta edes edaripelleilystä ja ylimielisyydestä. Huolestuttavaa kyllä, HIFK näyttää kotijäällä pelokkaalta laumalta vailla johtajia ja kun oikein kovasti pelkää virheitä, niitähän syntyy. Rentous on poissa ja itse asiassa olisi ehkä jopa virkistävää nähdä vaihteeksi ylimielinen HIFK, joka pelaa rumaa jälkipeliä. Yleensä yksi tällainen ottelu riittää ja sen jälkeen palataan normikomentoon ja muistan Nokan HIFK:lta useitakin elvistelytappioita. Älkää ymmärtäkö väärin, tappio on aina tappio ja ikävä homma, mutta nyt nähdään jäällä HIFK, jossa mikään ei ole ennallaan. Ei edes ylimielinen velttoilu. HIFK painaa vailla johtajaa ja ohjeistusta ja ilmiselvästi pelkää - ei vastustajia, vaan itseään. Tulos näyttää pelokkaan trapetsitaiteilijan amok-juoksulta: matka etenee huojuen ja pirun hitaasti. Hyvänä iltana sama tyyppi juoksee narua pitkin ja moikkailee yleisöä.
 

Rannanjärvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ford Fairlanen sanoin UNFUCKINBELIAVABLE! Muutamaa hyökkäystä lukuunottamatta oli sellasta roiskimista että huh huh! Jäänyt muutama matsi väliin mutta täältä luettujen kommenttien ja nyt itse nähdyn perusteella en todellakaan ole missannut mitään.

Joku sanoi täällä että ollaan pärjätty nimenomaan passiivisia vastustajia vastaan ja sen kyllä huomasi. Ässien karvatessa vähänkin aktiivisemmin oman pään peli oli aivan junnutasoa. "Näennäistä hallintaa" (paskan liekit ei edes kunnon kiekkokontrollia!) heti kun Ässät alkoi peruuttelemaan mutta mestoille ei päästy kuitenkaan, ei sitten vittu millään. Pitkä päätyyn ja perään. Voi vddu sentään.

Kaikki kunnia kuitenkin porilaisille, hyvä vieraspeli kaiken kaikkiaan ja Järvenpää pelasi hienon pelin. Ekan erän ekat 5min oli huonointa näkemääni kiekkoa pitkään aikaan, korjaan IKINÄ.

Ainut positiivinen asia, sitäkin suurempi kyllä, oli Hirson kentän peli. Hienoa että Kimi sai juonesta kiinni ja kentällinen pelasi mukavasti yhteen.

Yritän lohduttautua sillä että Kojon ekalla kaudella kotimatsit oli kuraa mutta vieraissa loistettiin. Kojolla vaan ei ollu ihan ton luokan rosteria...Onko kiinni siitä ettei Petu päässyt muokkaamaan jengiä mieleisekseen? En keksi enää mitään millä selitellä tätä turoilua.

Mitä seuraavaksi? Jyrätäänkö me huippuyksilöiden yksilösuorituksilla koko kausi?

Onhan tässä jo naatittu tarpeeksi, ryminäpronssi on se meidän juttu.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oltiinko me samassa pelissä vai onko tää trolli. Hirso H-linnaan ja sassiin. Aivan käsittämätön määrä oman pään sähläyksiä, joista kiekko annettiin vastustajalle. Lisäksi hukkasi paineettomassa tilassa kiekkoa ja ei pystynyt pelaamaan yhteen juuri kenenkään kanssa. Yksi aivan idioottimainen jäähy pelin ratkaisuhetkillä täysin vaarattomassa tilanteessa joka vei HIFK:lta edes teoreettisen mahdollisuuden voittoon (ei sitä voittoa olisi tullut muutenkaan).
Näköjään asiat tosiaan voi nähdä haluamallaan tavalla. Kannattaisi myös katsella sitä kokonaiskuvaa eikä tuijottaa pelkkiä virheitä, vaikka Hirson tapauksessa "käsittämätön määrä oman pään sähläyksiä" oli 1-2 tilannetta. Ja se jäähy? Vastustaja olisi ollut yksin läpi, jos Hirso ei olisi polkenut miestä kiinni. Yritti pelata kuekon pois ja mielestäni teki sen puhtaasti, mutta dumarit olivat eilen ivan luokattomia. Hirsoa sai mm lyödä mailalla päähän ilman jäähyä.

Hirson lisäksi Pöysti oli erinomaisella pelipäällä ja myös nelosketjulta hyvä peli, vaikka Liivikin olisi pitänyt noista mestoista se maali tehdä. Hyökkäyksen heikoimpia kaikessa epäonnistunut Pesonen ja koko Wirtasen ketju, jolta surullinen peli. Pakeista Jokelalta karkasi kiekko jatkuvasti ja ainoastaan Fernholm saa puhtaat paperit.

Niin ja Riksman: tänään antoi joukkueelle (Ässät) mahdollisuuden voittaa.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Oi miksi meidän yyveellä viivassa oli Kurvi/Jokela...Mikko pois ja Kimi sihen josta ei pakit riitä!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä en suostunut katsomaan tuota räpellystä kuin kaksi ensimmäistä erää. Onko tämä nyt sitä ''Meidän peliä'', jota nyt ollaan hehkutettu? Kuten täällä meidän puolella onkin jo sanottu niin HIFK ei ole Sm-liigan Suomi, ei vittu todellakaan vaan pikemminkin Sm-liigan Kanada, joten minkä helvetin takia meidän pitäisi pelata ''altavastaajakiekkoa''? No ei siitä sen enempää, kun muutama kirjoittaja on aika ansiokkaasti tiivistänyt myös omat ajatukseni tuosta idioottimaisesta ''Meidän pelistä''...

HIFK oli koko ajan Ässiä jäljessä, joka asiassa. Huh, piti ihan pysähtyä hetkeksi miettimään tuota tämän kappaleen ensimmäistä virkettä. Kotipeli, 7500 katsojaa ja sitten tarjolla on tuollaista paskaa? Ässät pelasi juuri niin kuin HIFK:ta vastaan pitääkin pelata: kauhea paine päälle. Siinä se. HIFK:lla ei ole aseita pelata vastustajaa vastaan, joka yltiöpäisesti karvaa kiekkoa HIFK:lta pois, toisin kuin viime kaudella jolloin moisen tapahtuessa Nokan HIFK heitti yhden syötön ja vastustajan päässä oli ylivoimahyökkäys. Siis niin surkea HIFK on tällä hetkellä, että vastustaja ei tarvitse kuin yhden taktiikan koko pelin ajaksi ja HIFK on käytännössä hävinnyt ottelun.

Mitäkö sitten pitäisi tehdä, että tästä nykyisestä suosta noustaan? En vittu minä vaan tiedä. Valmentajan vaihdollakaan ei todennäköisesti saavutettaisi yhtään mitään, mutta sitten taas nyt nähtyjä otteita ei huvittaisi katsella enää kertaakaan. Pelaajamateriaalimme on liigan paras ja ei näiden yksilöiden taidot ole mihinkään muutaman kuukauden sisällä kadonneet. Nyt on pelitapa edelleen kateissa ja siksi meidän tähtipelaajat näyttävät huonommilta mitä he oikeasti ovat.


PS. Fernholm oli HIFK:n paras puolustaja ja loistava haku Sm-liigaan. Harmi vaan Fergien kannalta, että meillä on paletti näin sekaisin...
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Oman maalivahdin päälle kun ajetaan, niin siitä pitää kuitata.

"Tämän kuittaamatta jättäminen todistaa joukkueen rämpivän jossain epätoivon ja säälittävän välimaastossa" Tämä sanoi eilen yksi varsin fanaattinen IFK fani. Taitaa se "brändi" olla hukassa.
 

SailingFun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC(#12), U20 Mestis, Heiskanen
Stand corrected

Ok, lähdenkin tästä optikolle kun Hirso olikin meidän paras pelaaja. Itse olisin laittanut Hirsoakin paremmaksi lähes jokaisen hyökkääjän, poislukien Kiben, Piiparisen ja Pesosen. Hirson maalista ei voi kehua Hirsoa vaan niitä laitureita jotka tekivät kaiken työn.
Jottei tule penaltya, niin vähän aiheesta. Meillä ei ole pelikontrollia. Keskialue on täysin vastustajan aluetta. Läpi päästään vain kovalla luistelulla ja yksilösuorituksella. Hyökkäys on epäbaslanssissa sivuttaissuunnassa. Tarkoitan sitä että hyökkäyspäässä hyökkääjät painottavat liikaa aina toista laitaa. Mikäli kiekko menetetään vastustaja pääsee helposti hyökkäykseen vaihtamalla laitaa.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK painaa vailla johtajaa ja ohjeistusta ja ilmiselvästi pelkää - ei vastustajia, vaan itseään.

Kiitos tästä. Ei tarvinnut itse kirjoittaa paljon. Kaikki on kiteytetty tähän lauseseen. Jokainen meistä täällä JA:ssa tietää mistä on kysymys.

Petulla ei ole tarjota HIFK:lle sopivaa pelisysteemiä, ja jos on jotain tekeleitä dokumentoitu johonkin "pelikirjaan", niin se kirja on hukassa. Ensi treeneissä voisi järjestää joukkueelle jonkunlainen "aarre-etsintä"-leikki. Kuka löytää Petun pelikirjaa ? Pelaajat seilailee epämääräisesti, eikä tiedä missä pitäisi olla tai mitä pitäisi tehdä. Joukkue elää vain muutamien huippuyksilöiden inspiraation varassa. Surullista.

Petu toivoo, että jengi hitsautuu yhteen ja pelaa jonkun systeemin mukaan jossain vaiheessa. Joukkue on täynnä kovia ammattipelaajia. Minkälainen on tilanne penkin takana ?
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Ite luulin ku tuli tietoon, että Petu tulee valmentajaks niin brändi kiekko on back, mutta ei todellakaan. Jengi on nii pussy asenteella liikenteessä ettei mitään rotia. Taklauksia tulee helvetin vähän ja ku hävitää ni hävittäis sit vittu niinku Niiralassa hävittii tulis edes jotai sirkushuveja katsojille.

Vituttaa katsoa ku hävityn pelin jälkee kaikki kävelee kananmunat kainaloissa, ei mitään tunnetta, ei mitään.

Toisaalta se kertoo jo aika hyvin, että jotain cola Ollin Hokkas kavereita palkataan tänne ja laitetaan kaikista eniten IFK:n näköisin pelaaja jonneki landelle? Oli mikä tahansa kurinpito järjestelmä yms. mutta ei tossa ole mitään järkeä. Ei missään!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös