HIFK:n peliesitykset kaudella 2010-2011

  • 546 847
  • 2 221

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Tämän viikon jälkeen ihmettelen suuresti, jos herrat Eddie DelGrosso ja Ilari Melart eivät saa näytön paikkaa 'edareissa'. Kurvinen ja Kousa vaihteeksi skulaamaan KiVaan, kiitos. Vaikka Kurvinen onkin perusjyrä ja ok pakki, niin äijämäisyys puuttuu ja sitä taas Melartilta mielestäni löytyy. Ainakin Kurvismikkoa enemmän. Kousa taas saa järjettömästi anteeksi hyökkäyspään tehoillaan, mut hei! Oon joskus kuullu, et puolustajien pääsääntöinen tehtävä on puolustaa! Kousalla tämä tuottaa vaikeuksia, mikäli omia silmiä ja +/- tilastoja on uskominen. Rohkeasti nyt se Mafiooso kokoonpanoon. EDG oli Kousaa parempi harkkapeleissä, miksi ei olisi nytkin? Ainiin, lassekorhos-syndrooma. Rightin kätisyydellähän näitä pelejä on ennenkin voitettu.

Kuhta ei oikeasti ole niin huono, kun mitä annetaan ymmärtää. Kuhta on varsin poikkeuksellisesti parissa näkemässäni kotimatsissa antanut välillä todella huikeita passeja mm. Ahtolalle, joka ei sitten ole saanut limppua börsään. Totta on, että liike ei ole ollut sitä, mitä se viime kaudella oli. Merkkejä paremmasta saatiin kuitenkin tänään, kun äityi todella kovaan spurttiin kahden Tapparapelaajan välistä. Ja tilannehan johti loppujen lopuksi maaliin. Hyvä näin ja tätä lisää.

Mutta sitten. Juha-Pekka.

Mitä lisäarvoa tuo joukkueelle? Joukkueen ykkös snaipperi, joka on saanut pelata sellaisten veljien, kuin Ville Peltosen (2+3) ja Mikael Granlundin (2+2), vierellä, ei ole so far tehnyt maalin maalia. Pasi Rautiaisen voisi kutsua seuraaviin Kojon VHS-kinkereihin valistamaan Juha-Pekkaa maalinteon tärkeydestä. Ja Kousa pitää siinä vaiheessa pelotella parturin saksilla pois huoneesta.

Voihan se tietty olla, että Hade vielä toipuu käsivammastaan, mutta kun tämä ilmiö on kuin toisinto viimekaudesta. Silloinkin vakuuteltiin, että kyllä vielä kylmän kliinisten tilastofaktojen perusteella Haataja tulee osumaan maaliputkien väliin. Ja kyllähän se sitten osui, mutta muuan Kuhta osuikin useammin (suhteessa ottelumäärään).

Case Granlund. Ymmärrän kyllä enemmän kuin hyvin sen, että Granlundia on pakko vain ajaa sisään sentteriksi. Tästä tietysti IFK kärsii, mutta ei voi mitään. Mikelle on sattunut ja tulee jatkossakin sattumaan karmeita virheitä, jotka johtavat vastustajien maaleihin. Se on oppirahaa ja pakko maksaa. Tässä ei sinänsä ole ongelmaa, koska uskon Miken pystyvän jo keväällä kelvolliseen puolustuspeliin. Ja koska ykköskenttä pystyy pääasiassa aina painamaan pelin painopisteen hyökkäyspäähän, kelvollinenkin puolustuspeli riittää.

Sentterille en näe niin pakottavaa tarvetta, kuin ihan oikealle snaipperille, joka vaikka perkele vain seisoo b-pisteellä ja sitten kun saa kiekon niin tekee maalin. Saa olla mun puolesta vaikka karvainen turkkilainen, kunhan pistää kiekot reppuun. Niin kauan, kun Haataja vaeltaa mikä-mikä-maassa, meidän kolmen ensimmäisen ketjun maalintekovoima rajoittuu käytännössä Jerryyn ja Peltoseen, varauksin Kibeen. Siis yhdeksästä pelaajasta vain 2+1 on kykeneväisiä maalintekoon! Granlund tietysti voi silloin tällöin häkin tai pari tehdä, mutta hänen pääfokuksensa tulee olla maalipaikkojen rakentamisessa. Taksikuski-Pirssi-Ramu-Ramstein-Ramstedt tekee myös maaleja, mutta hänenkin päätehtävänsä on sama kuin Miken. Tosin hän tuntuu pelaavan paikkoja ainoastaan Jebelle, mikä sinällään on surullista.

Ketjusommitelmat kuuluisi toiseen ketjuun varmaankin, mutta pistäisin nyt nykyisellä kokoonpanolla hyökkäyksen tämmöiseen muotoon:

Peltonen - Mikke - Kibe
Wirtanen - Ramu - Ahtola
Lennu - Töykkälä - Liivik
Wärn - Pipari - Hade

Se karvainen turkkilaislaituri ratkaisisi ketjulottoni lopullisesti, kun hän ottaisi PW:n paikan. PW muodostaisi sitten Lennun ja Haden kanssa kolmosen, Wärn, Tykki ja Liivik nelosen.

Ja sitten nukkumaan..
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Kuhta ei oikeasti ole niin huono, kun mitä annetaan ymmärtää. Kuhta on varsin poikkeuksellisesti parissa näkemässäni kotimatsissa antanut välillä todella huikeita passeja mm. Ahtolalle, joka ei sitten ole saanut limppua börsään. Totta on, että liike ei ole ollut sitä, mitä se viime kaudella oli. Merkkejä paremmasta saatiin kuitenkin tänään, kun äityi todella kovaan spurttiin kahden Tapparapelaajan välistä. Ja tilannehan johti loppujen lopuksi maaliin. Hyvä näin ja tätä lisää.

Täysin samaa mieltä. En ymmärrä miksi Kille olisi juuri se kaksikosta Haden kanssa, joka joutuisi vilttiin... Hade on mielestäni pelannut vielä huonommin kuin Kille...
Kun vielä katsotaan tätä "kaikkien tilastojen äitiä" eli +/- tilastoa, niin jengissä on vain 3 pelaajaa plussalla: Ahtola (+2), Kuhta (+1) ja Ramstedt (+1)

Ja paikalla sekä tv:stä nähtynä toi PW:n maali oli tänään TÄYSIN Killen ansiota, niin kuin mainitsit. Harhauteli itsensä vapaaseen paikkaan keskelle ja laukoi, mistä PW pisti Niemisen torjuman irtokiekon maaliin. Lämmitti vanhan mieltä. Killeä parhaimmillaan, tai no maalin olis voinu ite värkätä...=) Yksi loistava skode nähtiin yv:lla myös, mutta se meni valitettavasti tolppaan. Tänään Kille sai nitä laukaisumestoja enemmän kuin ehkä koko kaudella ja alkoi näyttämään jo lupaavalta. Tuo ylivoiman tolppakuti oli yksi hyvä esimerkki siitä... Killelle pitää antaa niitä mestoja!!! Se oli loistava onetimer, joka vaan tällä kertaa osui tolppaan. Eli ruuti on edelleen kuivaa, kun vaan pääsee tosissaan yrittämään...

Taksikuski-Pirssi-Ramu-Ramstein-Ramstedt tekee myös maaleja, mutta hänenkin päätehtävänsä on sama kuin Miken. Tosin hän tuntuu pelaavan paikkoja ainoastaan Jebelle, mikä sinällään on surullista.
Ramu on edelleen ollut jengin parhaimpia hyökkääjiämme ja etenkin senttereitämme, mutta Killen kanssa ei yhteistyö ole sujunut niin kuin on toivottu... Tiedä sitten johtuuko se pelureiden aivoituksista vai mistä. Ramu hakee todellakin liikaa vain Jerryä. Tänään tuo Ahtolan, Ramstedtin ja Kuhdan ylivoima näytti kyllä jo ihan lupaavalta. Toisaalta Kille voisi olla ihan ihanteellinenkin peluri Ramulle. Odottaisi niitä passeja vain maalin kulmilla... ;) Taitavat vaan molemmat rakastaa kiekkoa vähän liikaa - siis nimenomaan parivaljakkona pelatessaan. Mutta toisaalta Ramu on mielestäni kehittynyt sekä puolustussuuntaan että syöttöjen toimittamisessa nopeammin, niin ehkä siitä sittenkin tulisi jotain...

Hade ei ollut tänäänkään mitenkään huikaiseva hyökkäyssuuntaan, vaikka ihan kiitettävästi tsemppasikin ja paremmin tämä matsi meni mielestäni kuin 4 ekaa. Aina voidaan toki sitten kysyä, että onko tämä se mitä Hadelta odotetaan... Tehoja pitäisi tulla.

Töykkälä oli tänään huonoimpia pelureita. Älyttömän huonoa taistelua ja kiekon hallintaa. Toivottavasti kyse oli vain hetkellisestä nukahduksesta, sillä miestä tarvitaan jatkossa.

Ja sitten kovasti täällä parjattu Söderholm... Ollut minun(kin) mielestäni yksi ehdottomasti parhaimpia puolustajiamme. Tänäänkin. Tuossa Tapparan ekassa maalissa oli huonoa tuuria, että kaatui juuri ennen Tappara-pelaajan syöttöä ja muutenkin vapaaksi jäänyt mies oli minusta PW:n... Tokassa Tapparan maalissa ei ollut edes kentällä ja kolmannessa toki istui jäähyllä (mielestäni aika hepoisen kampitusjäähyn takia...). Kun mies vielä toi meidät tasoihin hienolla siniviivalaukauksella ylivoimalla, niin ei voi valittaa... En oikein ymmärrä perusteita Söden dissaukselle... Miinuksilla on toki yhden maalin verran, mutta kun ottaa huomioon, että edellä mainittujen plusmiesten lisäksi vain Töykkälä, Wirtanen, Kankaanperä (ainoa puolustajamme muuten) ja Järvinen ovat 0:ssa, muiden ollessa enemmän tai vähemmän miinuksella, niin tämänkään suhteen ei ole valittamista. Söde on uskaltanut pelata ja nousta tukemaan hyökkäyksiä. Vanha kunnon Söde on monesti jo ollut nähtävissä.

Kapteenimme ei sen sijaan ollut kovinkaan vahvasti esillä tänään(kään?). Kiekonmenetyksiä ja kaksinkamppailujen häviämisiä tuli yllättävän paljonkin. Noh, uskon että kyllä se tästä vielä ajan kanssa paremmaksi muuttuu... Kuten myös Miken kohdalla. On se kuitenkin jo nyt aika kone mm. noissa rankuissa. Vaikkakin moni meistä paikalla olleista ihmetteli Miken laittamista kolmatta kertaa rankkaria ampumaan... Myös Ahtolan valinta rankkuihin ihmetytti mm. allekirjoittanutta... Noh, nää on näitä mielipideasioita ja valinnoista voidaan aina jossitella...

Peltonen - Mikke - Kibe
Uskon että toimisi loistavasti. Kille on mielestäni "samalla jalalla" liikkeellä ja tarjoilu pelaisi, niin kuin tarve olisi.

Wirtanen - Ramu - Ahtola
Mä laittaisin vielä toistaiseksi Haden tähän. Molemmat laiturit ovat ns. voimahyökkäjiä ja suoraviivaisia pelureita. Maalipaikkoja uskoisin tulevan ihan riittämiin, mikäli malttavat odottaa...

Lennu - Töykkälä - Liivik
Wirtanen olisi viimeinen lukko kovaan energiaketjuun Lennun ja Töykkälän kanssa.

Wärn - Pipari - Hade
Wärn-Piiparinen-Liivik TOIMII jo nyt.

Niin ja DelGrossolle EHDOTTOMASTI näytönpaikka! Mä "uhraisin" joko Kurvisen, Kousan tai Järventien... Kojon papereissa se on varmaan Kurvinen. Mutta toisaalta mies on yksi peruspuolustajistamme, joten... Kousa taas on pelannut hienosti koko alkukauden, ihan pisteidenkin valossa, että en ensimmäisenä olisi pois pistämässä... Mara on ajoittain hiukea ja ajoittain hasardi. Vaikea paikka. Toisaalta ei Vallinkaan ole pelannut ihan niin kuin odotettiin tai ainakin minä odotin treenipelien perusteella... Hmm...

Tällaista tältä erää.
 
Viimeksi muokattu:

CatGarfield

Jäsen
Suosikkijoukkue
Internazionale, Newcastle, NY Rangers, HIFK, ManU
Alkukauden saldo

Viimeinen ilta kotosuomessa, humalatila saavuttaa jopa ennennäkemättömiä lukemia, ei pitäis tänne kirjoitella, mutta silti niin teen. Bänniä vaan, pakko saada avautua, koska ottaa aivoon aika jumalattomasti tämä helvetin joukkue nimeltään Idrottsföreningen Kamraterna Helsingfors, jota näin tuttavallisesti Iiefkooksikin kutsutaan.

Pelattu 5 matsia, 2 voittoa, yksi säälivoitto, yksi turpasauna ja yksi säälitappio. Eli ilman lisäpistekikkailuja 2-2-1. Sinänsä ihan kohtuullinen saldo. Mutta se tyyli, jolla nuo pisteet on hankittu.Minä kun kuvittelin, että vihdoin saan tulla katsomaan joukkuetta, josta on kaikki turhanpäiväinen ylimielisyys ja leijuminen karsittu, ja VP:n tulo siihen päälle vielä tois jotain lisää. P****n V***T, niin surkeata haluttomuutta olen nyt 5 pelissä nähnyt, että oikeasti yllätyin, kuinka päin helvettiä siellä osataan taas surffailla ja asiat tehdä. Viime kaudellakin oli marraskuun peleissä enemmän intohimoa, kuin nyt. En vain pystynyt kuvittelemaan, että viime kauden playoff-flopin jälkeen olisi joukkueessa kellään varaa leijua. Olin väärässä. Tuonne saa tulla kuka tahansa vitun maailmanmies NHL-stara, kyllä talo tavoilleen opettaa.

Monet asiat olisin voinut antaa mennä alkukauden hermoilun/"paketti ei vielä kasassa"-juttelun piikkiin, mutta kun tuo on vain itsensä kusettamista. Joukkue ei ole muuttunut juuri miksikään edelliskaudesta, ainoa merkittävä menetys on Hirso (Luttinen ja ulkomaanpakit eivät merkittäviä menetyksiä mielestäni ole). Mutta vaikka se ykkössentteri lähtikin, on viime kauden paketista kasassa karkeasti ottaen 90%, ja peli on aivan totaalisen sekaisin. Ja kun siihen laittaa päälle vielä selkä suorana luistelun, haluttomuuden ja intohimottomuuden, voidaan jälleen kerran odotella sitä niin kunniakasta puolivälierätappiota. Jos nyt edes sinne saakka pääsevät.

V***U S*****A minä odotin niin paljon tästä kauden avaus kaksviikkoisesta, ja Narri-matsin toinen erä vastasikin odotuksia, mutta muuten esitykset ovat olleet ala-arvoisia.

Mitä tehdä? En tiedä, eikä minulle tuohon kysymyksen vastaamiseen palkkaa maksetakaan. Mutta toivoisin, että seuraavan kerran Suomeen tullessani voisin mennä IFK:n matsiin toiveikkaana katsomaan jotain muuta kuin halutonta, ylimielistä paskaa.
 
Viimeksi muokattu:

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JA:n otteluraportissa Jalonen kertoo: "Kova vääntö oli. Täytyy olla tyytyväinen yhteen pisteeseen. Hyvä korjausliike edelliseen peliin verrattuna."

Ton perusteella mä en hirveästi pidättelisi hengitystäni muutoksien suhteen. EDG ja Melart olisi molemmat hyvä nähdä kentällä jo.

Muuta mitä Nokan lyhyt kommentti mulle kertoo on se, ettei tässä mitään hätää nyt ole. Kurssi on ns. korjattu ja projekti etenee. Ensi pelissä on jo lupa odottaa 1-2 erän selkeää dominointia ja kenties yhden maalin koko otteluvoittoa. Silloin se olisi taistelupeli, mistä ansaittiin piste ja pojat olisi antaneet kaikkensa.

HIFK:n kuumat parit eivät muuten ole vielä mitenkään kuumia. Mielestäni VP-MG kaksikko on keskitason suorittaja ja alakerrassa sukka. Ahtola-Ramua voi jo ehkä sanoa tehokkaaksi, mutta epätasaiseksi. PW-Kibe ei toimi. Jos meidän ainoa toimiva kokonaisuus on nelosketju Wärn-Pipari-Liivik, on menty metsään ja huolella.

Ankkaa vaakkuu ja tepastelee mutta Nokka luottaa siihen ettei se ole kuitenkaan aku. Tämä illuusio voitaisiin nyt rikkoa ja samalla hakea uusia kokonaisuuksia. Viimekaudella superloistava ARG hajoitettiin jotta ykkönen saataisiin tikkiin pleijareita varten. Nyt voitaisiin jo todeta että ARG on palautettava kunnes niitä vahvistuksia tulee jengiin. VP-PW-x kokoon vaan. Töykkälä laidasta kolmosen keskelle ja Lennu pois koirankopista tähän+x. Haataja ja Kibe laitetaan sinne minne mahtuvat.

Tärkeintä olisi nyt saada jo uskottavuus kondikseen ja se vitun viisikkopeli edes näyttämään siltä että sitä oltaisiin harjoiteltu. Onneksi Riksman näyttää olevan tikissä ettei tässä ihan tarvitse katsetta 11-12 suuntaan jo kääntää.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Case Granlund. Ymmärrän kyllä enemmän kuin hyvin sen, että Granlundia on pakko vain ajaa sisään sentteriksi. Tästä tietysti IFK kärsii, mutta ei voi mitään. Mikelle on sattunut ja tulee jatkossakin sattumaan karmeita virheitä, jotka johtavat vastustajien maaleihin. Se on oppirahaa ja pakko maksaa. Tässä ei sinänsä ole ongelmaa, koska uskon Miken pystyvän jo keväällä kelvolliseen puolustuspeliin. Ja koska ykköskenttä pystyy pääasiassa aina painamaan pelin painopisteen hyökkäyspäähän, kelvollinenkin puolustuspeli riittää.

Tätä en täysin ymmärrä. Kyllä, puhutaan yhdestä Suomikiekon suurimmasta lupauksesta. MUTTA, miksi HIFK:n täytyisi kärsiä siitä, että Micke makselee oppirahoja nyt. Lätkä on kuitenkin tulosurheilua ja täälläkin iso osa faneista vaatii mestaruutta. Alkukauden osalta on tullut aika selväksi se, ettei Mickestä ole ainakaan vielä siihen rooliin johon hänet on istutettu, ykköskentän sentteriksi. Ensimmäisen pelin jälkeen neljässä pelissä on syntynyt tehot 0+1 ja kokonaisuudessaan tasaviisikoin mies on saanut kasaan yhden syöttöpisteen ja ison kasan miinuksia +- tilastoon. Tähän kun lisätään kohtuullisen karmaiseva oman pään työskentely (eikä pelkästään tilastojen tuijottelu), niin olen ehdottomasti sentterihankinnan kannalla.

Onko tämä sitten Micken vika? Ei. Syyttävää sormea kohdistan enemmän Nybondas&Jalonen kaksikkoon joka kuvitteli Micken (toki ilmeisimmin moni muukin, mukaanluettuna minä) pärjäävän (eikä edes vain pärjäävän, vaan loistavan) mestaruudesta taistelevan SM-Liigajoukkueen ykkössentterinä. Toki Granlund vielä varmasti parantaa otteitaan sentterinä, mutta pitää muistaa että niin parantavat kaikki muutkin, pleijareissa peli tiivistyy entisestään jne. Joten en usko että MG, vaikka kuinka huikea talentti onkin, ottaisi kauden aikana varsinkaan puolustusvelvotteissa niin suurta harppausta, että mies olisi nostamassa kannua heti Villen jälkeen ilmaan. Jos siis "mennään näillä".

Jotenkin on aistittavissa osissa tänne kirjoittavissa faneissa mentaliteetti, jonka mukaan HIFK on Mickeä varten, Suomen suurimmasta talentista on täällä hiottava timantti, vaikka se osittain heikentäisi joukkueen menestystä/menestysmahdollisuutta. Näin ei saa olla, ainakaan todellisuudessa. HIFK ei voi olla vain alusta yhden yksilön kehittymiselle, vaan HIFK:n pitää olla menestyvä, mestaruudesta taisteleva joukkue. Se kehittyykö MG tässä ympäristössä on toissijainen asia. Oikein johdettuna varmasti kehittyy. Oli sitten Micken paikka ykkösessä, kakkosessa tai kolmosessa. Laidalla tai keskellä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko tämä sitten Micken vika? Ei. Syyttävää sormea kohdistan enemmän Nybondas&Jalonen kaksikkoon joka kuvitteli Micken (toki ilmeisimmin moni muukin, mukaanluettuna minä) pärjäävän (eikä edes vain pärjäävän, vaan loistavan) mestaruudesta taistelevan SM-Liigajoukkueen ykkössentterinä. Toki Granlund vielä varmasti parantaa otteitaan sentterinä, mutta pitää muistaa että niin parantavat kaikki muutkin, pleijareissa peli tiivistyy entisestään jne. Joten en usko että MG, vaikka kuinka huikea talentti onkin, ottaisi kauden aikana varsinkaan puolustusvelvotteissa niin suurta harppausta, että mies olisi nostamassa kannua heti Villen jälkeen ilmaan. Jos siis "mennään näillä".

Onhan se suorastaan kohtuutonta odottaa, että 18-vuotias kaiffari 'kantaisi' joukkuetta, joka on kyntänyt syvällä jo vuosia. Ja vaikka HIFK ei olekaan Mickeä varten, on iso kuva silti se, että kyseessä on suomalainen huippulupaus. Emme tule koskaan saamaan anteeksi sitä, jos kaveri palaa loppuun heti :)

Joten, joo, minäkin odotan ykkösentteriä. Jos Micke ottaa ykkösentterin paikan, fantastic, mutta ihan persiilleen meni jos se oli lähtökohtaisesti odotusarvo. Tästähän käytiin täälläkin keskustelua jo kesän aikana. Pitivätkö Jalonen ja Nybondas liigaa todellakin niin huonona?

Ehkäpä siinä on syy myös joukkueen löysään kenttäesiintymiseen? Että oltiin jo elokuussa voittajia? Ja Ilvekset summuut (anteeksi, Ilves) kaatuu jo siitä, kun vaivaudutaan kaukaloon asti.

Räyh.
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Yksi loistava skode nähtiin yv:lla myös, mutta se meni valitettavasti tolppaan. Tänään Kille sai nitä laukaisumestoja enemmän kuin ehkä koko kaudella ja alkoi näyttämään jo lupaavalta.

Tästä täysin samaa mieltä, laukaus lähti napakasti, oikeastaan kahteen kertaan samalla yv:llä, samasta paikasta.
Hyvä passi, ja loistava one-timer, eikä ollut kaukana.
Haataja tuntuu jotenkin surffailevan kentällä eikä oikein tiedä missä hänen kuuluisi olla. Eilen Kuhta kuitenkin paransi, Haataja ei.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Tätä en täysin ymmärrä. Kyllä, puhutaan yhdestä Suomikiekon suurimmasta lupauksesta. MUTTA, miksi HIFK:n täytyisi kärsiä siitä, että Micke makselee oppirahoja nyt. Lätkä on kuitenkin tulosurheilua ja täälläkin iso osa faneista vaatii mestaruutta. Alkukauden osalta on tullut aika selväksi se, ettei Mickestä ole ainakaan vielä siihen rooliin johon hänet on istutettu, ykköskentän sentteriksi. Ensimmäisen pelin jälkeen neljässä pelissä on syntynyt tehot 0+1 ja kokonaisuudessaan tasaviisikoin mies on saanut kasaan yhden syöttöpisteen ja ison kasan miinuksia +- tilastoon. Tähän kun lisätään kohtuullisen karmaiseva oman pään työskentely (eikä pelkästään tilastojen tuijottelu), niin olen ehdottomasti sentterihankinnan kannalla.

Onko tämä sitten Micken vika? Ei. Syyttävää sormea kohdistan enemmän Nybondas&Jalonen kaksikkoon joka kuvitteli Micken (toki ilmeisimmin moni muukin, mukaanluettuna minä) pärjäävän (eikä edes vain pärjäävän, vaan loistavan) mestaruudesta taistelevan SM-Liigajoukkueen ykkössentterinä. Toki Granlund vielä varmasti parantaa otteitaan sentterinä, mutta pitää muistaa että niin parantavat kaikki muutkin, pleijareissa peli tiivistyy entisestään jne. Joten en usko että MG, vaikka kuinka huikea talentti onkin, ottaisi kauden aikana varsinkaan puolustusvelvotteissa niin suurta harppausta, että mies olisi nostamassa kannua heti Villen jälkeen ilmaan. Jos siis "mennään näillä".
Itse näkisin tilanteen niin, että mikäli Mikestä halutaan maksimipotentiaali käyttöön keväällä, on hänen saatava pelata sentterinä ja oppia myös puolustamaan. Miken nopean oppimisen tuntien en usko, että näiden puolustusvelvoitteiden omaksuminen vie kovin paljon aikaa. Mikke joutui viime vuonna pelaamaan laiturina, jonka myötä varmasti eräänlainen rutiini sentteripeliin katosi. Harkkamatseja Mikke ei kovin montaa päässyt pelaamaan, joten onko se ihme, että heti ei luonnistu?

Ja sitä paitsi Mikke on järjestellyt tänäkin vuonna yhtä paljon avopaikkoja niin Peltoselle, Ahtolalle, kuin erityisesti Haatajallekin. Kaiffarit eivät vain ole hyödyntäneet paikkoja, niin kuin pitäisi. Ville ja Ahtola saa multa synninpäästön, koska ovat kuitenkin pari maalia mieheen tehneet. Mites J-P?

En toki pistä itse pahaksi, jos ensi viikolla julkistetaan jonkun "Brosin" sopimus. Sehän olis vaan helvetin hyvä; Meillä olis kaksi ykkösketjun sentteriä (Micke, "Bros"), kaksi kakkossentteriä (PW, Ramu) ja sitten jarruspesialisti Töykkälä. Dreamteam, eh? No ei niin kauan, kun ei ole päteviä snaippereita..

Aika näyttää, tuleeko Granlund ottamaan näitä suuria puolustuspelillisiä harppauksia. Mielipiteitä varmasti on puolesta ja vastaan. Itse uskon, että tulee ottamaan. Jos alkaa jouluna näyttämään pahalta, niin sitten suunnitelma B:tä käyttöön ja uus ykkössentteri tilalle. Joka sinäänsä IFK:n skouttaustaidot ja tuurin tietäen on vähän sama kuin pelaisi venäläistä rulettia konekiväärillä, josta vain yksi kuti on poistettu.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pientä ennakkoa huomista TPS-ottelua ajatellen Ramstedtin haastattalun muodossa: HIFKin sivuilla.

HIFK lähtee hakemaan kovaa alkua ottelulle, koska TPS:n joukkueella heikko itsetunto huonon alun takia. Pari maalia matsin alussa ratkaisee voiton HIFK:lle ja sen jälkeen voidaan himmailla? Miksi? Tästä saa sellaisen kuvan, että pelaajat tuudittautuvat myös itse voittajiksi, vaikka ottelu on kesken, ei siinä tarvita edes mitään valmentajan peruuttelukäskyä. Ja sen nyt tietävät kaikki vähänkin enemmän jääkiekkoa seuraavat ihmiset, mitä siitä seuraa, jos annat ottelun haltuun toiselle tällaisessa tilanteessa. Jos vastustaja saa hurmoksen päälle, on hankala lähteä enää korjaamaan omaa peliä. Tämä on nähty niin usein HIFKin matseissa, ei ainoastaan KJ:n aikana. Sama pätee ihan Suomen maajoukkuetta myöten.

Siinä asiassa Ramu on enemmän kuin oikeassa, että yhtään ehjää 60 minuuttista ei ole vielä joukkueelta nähty tällä kaudella. Onkohan asianlaita kuitenkaan näin joukkueen sisällä, mitä Ramu toteaa yleisesti vastustajista: "Mikään jengi ei ole IFK:lle heittopussi. Oli vastustajan sarjasijoitus mikä tahansa."
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Onkohan asianlaita kuitenkaan näin joukkueen sisällä, mitä Ramu toteaa yleisesti vastustajista: "Mikään jengi ei ole IFK:lle heittopussi. Oli vastustajan sarjasijoitus mikä tahansa."

Niin, tässä on sellainenkin mahdollisuus olemassa, että esim. Ilves pelissä HIFK ei lähtenytkään takki auki, vaan varovaiseen "normi vieraspeliin" puolustusvoittoisella taktiikalla ja vastaiskuja kytäten. En sano, että näin on, mutta onhan se mahdollista, kun asiaa miettii. Kyllä minäkin olin huutamassa sitä huonoa valmistautumista ja rotsi auki peliintuloa, mutta tiedä sitten. Jälkikäteen on kuitenkin helppo todeta, että vaikka asianlaita näin olisikin ollut oli taktiikka jokatapauksessa väärä ja peli lähinnä katastrofi.
 
Viimeksi muokattu:

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pientä ennakkoa huomista TPS-ottelua ajatellen Ramstedtin haastattalun muodossa: HIFKin sivuillaSiinä asiassa Ramu on enemmän kuin oikeassa, että yhtään ehjää 60 minuuttista ei ole vielä joukkueelta nähty tällä kaudella.

Täytyy kyllä aivan rehellisesti sanoa, että viimekaudelta ei muistu kuin se blegiä vastaan pelattu kotimatsi(missä Matikainen huusi itsensä katsomoon) missä HIFK kotiluolassa todella pelasi sen 60min. Toissakaudelta on vaikea muistaa, mutta eikös silloin ollut trendi että kotona otettiin kakkoseen ja vieraissa tapeltiin voitot?

Eikä se täyden 60min pelaaminen vaadi mitään nollapeliä veskalle tai viittä maalia. Hyvätasoinen vastustaja tekee ne maalit jos niille tulee paikat eikä kukaan ole täydellinen puolustaja/hyökkääjä/mv. Mutta hyvään 60min kuuluu nimenomaan sen periksiantamattomuus, selät ei suoristu ja se voitto revitään vaikka väkisin.

Koska viimeksi tällaista on nähty? Mitä taas tulee tohon Ramstedtin tekstiin, ei oikein enää jaksa kiinnittää huomioita noihin pelaajienkaan jorinoihin. Liikaa puhetta, liian vähän tekoja. Nyt se pitäis kääntää toisinpäin.
 

Red Tiger #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pientä ennakkoa huomista TPS-ottelua ajatellen Ramstedtin haastattalun muodossa: HIFKin sivuilla.

HIFK lähtee hakemaan kovaa alkua ottelulle, koska TPS:n joukkueella heikko itsetunto huonon alun takia. Pari maalia matsin alussa ratkaisee voiton HIFK:lle ja sen jälkeen voidaan himmailla? Miksi? Tästä saa sellaisen kuvan, että pelaajat tuudittautuvat myös itse voittajiksi, vaikka ottelu on kesken, ei siinä tarvita edes mitään valmentajan peruuttelukäskyä. Ja sen nyt tietävät kaikki vähänkin enemmän jääkiekkoa seuraavat ihmiset, mitä siitä seuraa, jos annat ottelun haltuun toiselle tällaisessa tilanteessa. Jos vastustaja saa hurmoksen päälle, on hankala lähteä enää korjaamaan omaa peliä. Tämä on nähty niin usein HIFKin matseissa, ei ainoastaan KJ:n aikana. Sama pätee ihan Suomen maajoukkuetta myöten.

Nimenomaan koutsin tehtävä on pitää pelaajien ajatus "tässä ja nyt"-hetkessä, jos herpaantumista on vähänkään havaittavissa esim. johtoasemassa. Ja koutsin tehtävä on myös ennaltaehkäistä ajatusten karkaamista pelaajien päissä jo ennen huolestuttavien merkkien ilmaantumista. Vaikka jokainen pelaaja on yksilö ja kukin vastaa omista tekemisistään, on koutsin tehtävä tukea jengiä ja puristaa myös henkisiä voimavaroja äijistä lisää tosi tilanteessa. Vaikka en ole IFK:n vaihtoaitiossa tai pukukopissa kertaakaan ollut Nokkaa kuuntelemassa, niin näen selvästi, että me ollaan hävitty lukematon määrä pisteitä viimeisen reilun parin vuoden aikana nimenomaan koutsin kyvyttömyyteen reagoida pelin sisällä eri vaiheisiin - ja tässä tapauksessa nimenomaan johtoasemassa pelaamiseen. Nokalta - niin kuin kaikilta valmentajilta voi vaatia, että jengi pidetään oikealla tiellä koko pelin kaaren ajan. Nyt meininki näyttää monesti samalta, kuin että Stadista Tampereelle ajava dösäkuski meinaisi eksyä suoralta Hämeenlinnan motarilta matkalla sivutielle ja reitin hyvin tunteva matkanjohtaja sen kuin istua töröttäisi hiljaa vieressä sanomatta sanaakaan. Sitten, kun dösä parkkeerattaisiin pitkän seikkailun jälkeen Turun torille, niin matkanjohtaja N toteaisi matkustajille, että "olipa sinnikästä yritystä. Pojalla oli vähän vaikeaa - mutta eteenpäin on taas menty".
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
TPS-ottelun 1.erän pohjalta täytyy sanoa, että Ramun ketjun pelaaminen oli kaunista katseltavaa, hienoja syöttöketjuja, joista yhdestä tuli varmastikin alkukauden yksi hienoimmista maaleista. Tässä on kyllä meidän ykköskenttä, ainakin yhteispeli on sitä luokkaa, mitä ykköseltä olisi lupa odottaa. Mikä parasta, Hade näyttää olevan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin Kuhta tähän ketjuun, tämä johtuu siitä, että Hade on monipuolisempi pelaaja kuin Kuhta. Toivottavasti saisi vielä maalin aikaiseksi, niin jonkinlainen simpanssi tippuisi hartioilta. Tänään kuitenkin jo hieno syöttö Ahtolan maaliin.

Yleisilme joukkueella on ollut aivan erilainen kuin edellisessä kotiottelussa, TPS:lle ei ole annettu mitään mahdollisuutta, tällaista se HIFKin kotipelaaminen pitäisi olla jokaisessa matsissa Nordiksella. Tietysti tätä auttaa myös TPS:n totaalisen aneeminen joukkue...
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietysti tätä auttaa myös TPS:n totaalisen aneeminen joukkue...

Vastustajan tasolla ei ole väliä, koska nyt kahden erän läpi on jokainen ketju vetänyt täysillä ja kovalla tahdolla. HIFK:n omat yökkäyspään jäähytkin on tullut tuosta energiatasosta. Tämä on brändikiekkoa; periksiantamattomuutta, voiton halua ja tahtoa tilanteesta riippumatta. Ja sitä fyysisyyttäkin on riittänyt.

Vaikka tämä on vain yksi ottelu, kuten tätä ennen oli vain 5 ottelua, niin näen ketjujen pikkuhiljaa muotoutuvan ja näemme välähdyksiä siitä mihin ne parhaimmillaan pystyvät. Haatajallekin olen antanut aikaa, koska mies hyppäsi suoraan sairastuvalta ensimmäiseen liigaotteluun. Mies selkeästi on palaamassa tasolleen, joka on kiistatta tilastojen valossa kova. Enkä mä ole huolissani Kibenkään maalisaldosta, koska aina voi tulla putkia jossa maalia ei tule; esimerkiksi Hentunen naapurissa tai Selänne liigassa 94/95 jolloin ei 8 perättäiseen matsiin maalannut. Jalat Kibellä näyttää kumminkin toimivan. Lisäksi entisiä lukemia ei nähdä, koska Kibe pelaa taustalla kolmosessa.

Jos 3. erä olisikin aneemista verrattuna kahteen edelliseen, niin siitä huolimatta tässä ottelussa on osoitettu tahtotilaa löytyvän. Harvoin mikään joukkue vetää montaa matsia kauden aikana täysillä 60 minuuttia. Kaksi erää on "himokkuudellaan" ollut loistavaa kiekkoa lisänä kauniit maalit.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hyvä peli kaiken kaikkiaan, paras kotiottelu tähän mennessä. Joukkue teki hienoja maaleja ja saimme uusia onnistujia, Hadelle hyvät tehot 1+2. Peltonen oli MG:n ketjun helmi, yläbörsä oli nätti maali. Ahtola teki pari maalia ja Ramu 0+3. Kankaanperältä turhan ylimielistä pelaamista TPS:n tokassa maalissa ja Riksman ylipelasi tilanteen. Riksmanille helkkarin vaikea matsi, kun TPS ei päässyt edes kunnolla vedoille. HIFKin totaalista hallintaa täydet 60min. kiitos siitä. Ja vikassa erässä näytettiin vähän kovuuttakin, Melart tulee jälkitilanteisiin intopiukeana, tykkään. Järventie oli myös hyvä, nyt alkaa näyttää pelaaminen taas samalta kuin viime kaudella. Tästä sitten samalla draivilla kalakukkojen kaatoon... se ottelu tulee kuitenkin olemaan täysin erilainen, koska kuopion kääpiöillä on huomattavasti parempi liike kuin TPS:llä.

edit. Ylivoima toimii myös tällä kaudella, tähän mennessä 9 yv-maalia. Se on puolet tehdyistä maaleista, melkein.

edit 2. Ottelussa oli huikeat 5300 katsojaa (SaiPaa vastaankin oli 5500), ei vittu kukaan viitsi maksaa tuota TPS-lisää, sehän on vitsi. Muutenkin nämä alkuviikon matsit pitäisi varmaan lopettaa kokonaan, ei ne vaan jaksa kiinnostaa satunnaiskatsojia tai ketään muutakaan. Kausarilaiset melkeinpä pakotettu lusimaan hallilla, ettei maksa tyhjästä.
 
Viimeksi muokattu:

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden tähän mennessä ehjimmät 60 minuuttia nähty ja viime viikon tasonlaskun jälkeen peli oli selvästi oikeansuuntaista. Nopeita hyökkäyksiin lähtöjä ja syötöt löysivät hyvin ketjukaverit. TPS oli vaisu, mutta se ei ole mikään syy väheksyä HIFK:n esitystä. Pelissä oli myös tunnetta ja niitä taklauksia. Lisäksi pisti silmään aktiivinen karvauspeli, joka puri hyvin TPS:n puolustajiin.

Peltonen parantaa peli peliltä ja myös Haataja sai kaivattua onnistumista. Nyholm - Liivik-Wärn-kolmikko pelasi hyvin ja mun mielestä ensimmäisenä hyökkäyksestä on pois putoamassa Kuhta. Ei edelleenkään oikein saa juonesta kiinni ja pari matsia kovilla peliminuuteilla KIVA:ssa voisi tehdä hyvää.

Jos Kalpa kaatuisi kotona, niin lauantaimatsiin olisi hyvät eväät. Ja uskon, että myös fanitkin ottaisivat tämän huomioon matsiin valmistautumisessa ja asenneoitumisessa. Tänään hallilla viihtyi - tätä lisää.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Ahtola-Ramstedt-Haataja kolmikon peli toimi todella hyvin ja nyt näyttäisi että palaset ovat loksahtaneet paikoilleen 2. kentän osalta. Peltonen-Granlund-Petrell ketjukin näytti toimivan hyvin joten nyt ja tässä, HIFK:n kaksi ekaa kenttää näyttäisi olevan iskussa. Vielä kun saitaisiin Kuhdasta enemmän tehoja irti niin HIFK:n tilanne näyttäisi hemmetin hyvältä. Mutta onneksi tämä on meidän HIFK joka voi pettää missä ja milloin tahansa. Lauantain Ässä-peli kertoo taas enemmän HIFKn nykytasosta. TPS ei missään nimessä ollut vaikea vastustaja mutta tuota peliä oli ilo seurata. Miksei HIFK pelaa tällä tavalla enemmän?

- Tinke-80
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Lyhyesti fiilikset pelistä...

Tänään nähtiin taistelevaa ilmettä ja tunnetta!!!!! Mielikuvituksellista hyökkäyspeliä MG:n ja Ramun kentiltä, ja hyviä pyörityksiä yleensäkin. Petrell elävöittää ykköstä, kuten arvelinkin käyvän. Peltonen ja Ahtola ovat hyviä ratkaisijoita omissa ketjuissaan.

Riksmanille erittäin hankala peli. Pari ihan hyvää torjuntaa, mutta molemmat maalit menivät vähän helposti. Toivottavasti pääsee kunnolla iskuun pian, ja pääsee myös kipuamaan torjuntaprosenteissa ylöspäin... jo tällä viikolla. Sitä odotellessa.

Ainoana miinuksena tuo av peli. Melkein aina kun vastusta on ylivoimalla, niin peli pyörii täydet 2min IFK:n päässä. Alivoimaan lisää jämäkkyyttä ja vastuunkantamista, kiitos. Töykkälää ja Järvistä tarvitaan takaisin.

Mutta ihan ok fiilikset tästä illasta jäi. Kiitos siitä.
 

Naakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vakuuttava voitto tänään. Ei tarvinnut jännittää kolmannessa erässä, kun jostain syystä ei alettukaan lepsuilemaan loppua kohti. Tänään siihen olis jopa ollut varaa, kun vastustaja oli niin paljon jäljessä läpi koko matsin. Mut hyvä näin.

Mun silmiin näytti vahvasti korkealta mailalta Haatajan maali, mutta ei sitä edes videolta katseltu. Oliko ees lähellä korkeeta vai oonko vain sokea?
Tuomareihin meinasi hermot palaa välillä, ehkä menee taas omien silmien piikkiin mutta pari jäähyä ihmetytti aika lailla.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Plussat:

-Jumalauta, että toimi laakista Ahtola-Ramu-Haataja! Nyt oli jäällä kolme oman roolinsa hyvin vetänyttä ketjua

Miinukset:

-Nyt alkaa olla meikäläiselläkin peiliin katsomisen paikka. Olen aivan hämmingissä Kiben alavireen kanssa. Ei voi olla sattumaa, että juuri se ketju, missä Kuhta pelaa, jää aina vaisuimmaksi. Rupeaa pikkuhiljaa huolestuttamaan, 6 matsia ja Kibellä 0+1. Samoilla peliminuuteilla paljon parjattu Haataja 1+4, Ramu 1+7. Kausi on pitkä ja vielä tulee Kibellekin monta paikkaa näyttää maankuulua laukaustaan. Tänäänkään sitä ei valitettavasti nähty.

Maalivahtipeli:

Riksmanilta rimaa hipoen aivan minimit. Eli päästi maksimit = 2 kpl, joista molemmat olisivat olleet torjuttavissa. HIFK on päästänyt käsittämättömät 17 maalia kuudessa matsissa (Jyp 7kpl) ja HIFK:n maalivahtikaksikko eli Veteraani ja Huonompi Veteraani taitaa olla -mikä yllätys!- heikoin lenkki. Nyt kannattaisi olla realisti ja soitella vaikka Nortille. Pidetään sellainen optio kuitenkin, että tämäniltaisen tasoisilla otteilla maalivahtipeli ei ole voiton estekään. Pitää vaan tehdä kolme. Mutta kaukana ollaan siitä, että meillä maalivahti joskus voittaisi otteluita - toisaalta meillä on Ville Peltonen, joka tänään kenttäpelaajan tontilta voitti koko matsin. Tänään olisi ollut helppo nollapeli tarjolla, TPS oli aivan paska. Toissakauden Riksman olisi luultavasti pitänytkin nollan.

Kaikkiaan aivan peruskauraa. Selvästi parempi joukkue voitti kotonaan 5-2 ja sitä on aivan turha kutsua täysosumaksi. Niin kauan kuin annetaan 2 lörppömaalia, ei olla täyosumassa. Muuten matsi oli kohtuullisen viihdyttävä ja Lennu on hieno ihminen! Pinnat myös Melartille ja Liivikille siitä, että kumpikin oli heti paikalla, kun kaveria tönittiin. Melart-Kousa oli parempi pakkipari kuin Kanki-Mara.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pidetään sellainen optio kuitenkin, että tämäniltaisen tasoisilla otteilla maalivahtipeli ei ole voiton estekään. Pitää vaan tehdä kolme.

Niin, tässähän on nyt se vaara että sekä HIFK että jotkut kannattajista tuudittautuvat taas The Uneen, missä HIFK:n peli tulee vain paranemaan ja paranemaan tuosta. Mä en usko siihen enkä varmasti ole ainoa. Mutta tietysti voitto aina lämmittää ja hetken siitä voi nauttia.

Piestiin siis sarjan jumbo kenellä on karmeat loukkaantumissumat(minkä taakse ei tietenkään piilouduta mutta pitää silti ottaa huomioon). Tätä ennen otettiin turpaan sarjan ennakoidulta jumbolta todella pahasti. Mun silmissä HIFK nyt ehkä hieman paransi sitä häpeää, mikä ekasta Treen reissusta tuli. Hieman.

On tosiaan hyvä katsoa se ns. eka kierros, milloin ollaan kohdattu kaikki muut kerran. Katsotaan, miten hyvin on pullat uunissa Jypin, Kärppien, Lukon ja vaikka HPK:n jälkeen. Kolme ensimmäistä on kuitenkin ne päävastustajat ja hämptönin porukalla on jokuvitunvoodookirous meidän kohdalla.

3p kelpaa tietysti mutta vähän on vielä menty eteenpäin, jos nyt tuota 2. ketjun löytymistä voisi pitää sellaisena korkeintaan. Nokka piti tätä tietysti superbowlia vastaavana saavutuksena, mutta totuus tulee sitten vasta kun ollaan kohdattu ne kovimmat.

Jännä muuten katsoa mitä naapurissa tapahtuu. Samanlainen dinosaurus sielläkin on ratissa mutta rallin kustantaa paljon tarkempi pomo. Kekäläinen ei kauaa katsele jos näyttää siltä, että Jortsu tekee Nokat.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Plussiin laittaisin jo mainittujen lisäksi Melartin esityksen. Okei, olihan siinä ekassa vaihdossa yksi hätäpurkupitkäkiekko, mutta pääosin selkeää parannusta viime kauteen. Kiekko ei enää polta liigamatseissa lavassa ja tilanteisiin tullaan ajallaan.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
3p kelpaa tietysti mutta vähän on vielä menty eteenpäin, jos nyt tuota 2. ketjun löytymistä voisi pitää sellaisena korkeintaan. Nokka piti tätä tietysti superbowlia vastaavana saavutuksena, mutta totuus tulee sitten vasta kun ollaan kohdattu ne kovimmat.

Yleensä isoin mussutuksen aihe tulee joukkueen asenteesta sarjan heikkoja vastaan ja ihan aiheesta. Nämä pelit mittaavat millä tahtotasolla joukkue suorittaa vaikka vastassa on ennalta surkeampi joukkue. Nyt joukkueen pelattua nimenomaan TAHTOTASOLLA hienon ottelun, niin se kuitataan vastustajan paskuudella. Mikään ei ole oikein. Ja tämä ei ole Red masiinalle henk.kohtaisesti osoitettua dissausta, vaan läväytystä yleisesti siihen suuntaan, mikä ei näe HIFK:n pelissä juuri mitään hyvää, kun KJ on penkin takana. Tänään näimme brändikiekkoa ja toki toivottavasti näemme sitä useammin, mutta kelpaakohan sekään. Mahtavaa tämän päivän matsissa oli se, että kaverit ottivat Haatajaa myöten vielä 3. erässä hyökkäyspään jäähyjä, koska tilanteet haluttiin vetää loppuun läpi ottelun. Ei ottelun vastustaja eikä tulos ollut varmastikkaan KJ:n tyytyväisyyden aihe pelkästään, vaan korkeimmalla oli kokonaissuorittaminen, joka oli mallikasta. Ja mä olen vitun onnellinen, jos tätä Kojo hehkuttaa haastattelussa. Se kertoo miehen haluavan HIFK:n pelistä niitä oikeita, meitä faneja tyydyttäviä elementtejä.

Ensimmäisessä matsissa HIFK murskasi Jokereita puolimatsia, toisessa matsissa Bluesia vastaan käytiin hyvä fyysinen vääntö, jossa KJ:n punaiset vääntivät ruuvia tahdolla vielä viimeisellä minuutilla, kun Petun siniset jarruttelivat. Se maali ei ollut onnenkantamoinen, vaan oli tulosta lopun pelityylien eroavaisuuksista. Tämän voi todentaa katsomalla ottelun lopun tallenteelta tai wat evä. Saipaa vastaan luotiin maalintekopaikkoja, mutta alkukierroksien löysyyttä oli viimeisessä erässä ja tästä pistemenetys. Ilves matsi oli katastrofi, mutta alkukierroksilla sattuu ja tapahtuu - Porin Ässät on liigan kärkijoukossa. Toinen Tampereen matsi oli minun mielestäni huomattava askel eteenpäin katstrofiottelusta; HIFK nousi kahden maalin päästä tasoihin, tosin päästi taas yhden, mutta taisteli lopussa viimeisillä minuuteilla tasoituksen. Ei mikään mallisuoritus, mutta ei päätäkään tuon takia tarvinnut haudata. Tänään aika lähellä täydellisen ehjät 60 minuuttia mitä tuonkaltaisessa pelissä voi olla. Pari henkilököhtaisella tasolla tapahtunutta nukahdusta, mutta ei mikään joukkue vedä kauden aikana kuin muutaman "täydellisen" kuuskympppisen. Kaiken kaikkiaan alkukierroksille tähän mennessä kumminkin hyvä suoritus, koska pelin perustoja ja suoritusvarmuutta haetaan vielä läpi kauden - toki loppua kohti yhä vähemmän. Jotkut uskovat tulevaisuuteen ja joitain jaksaa hiertää kauden loppuun saakka joku vitun alkukierroksien Ilvestappio. Ei siinä mitään.

Mä nyt annan tämän pelin jälkeen positiivisen näppäimistöni laulaa, koska jotkut meistä tuudittautuu optimistiseen uneen ja toiset taas katastrofiin jossa heitetään parin ekan matsin jälkeen jannuja pihalle ja ollaan ihan tärinöissään. Ihan varamsti tämän pelin jälkeen on vähemmän tekstiä, kuin Ilvesmatsin jälkeen, joten pitäähän tätä tasapainottaa snadisti. Katsotaan onko puolet palstan HIFK-faneista ranteet auki 15 pelin jälkeen. Ja täydellistä peliä ei ole olemassakaan - aina voi parantaa suoritustaan.

Edit. Ja pahoittelut palstalaisille arvioidessani Nokkaa jopa positiiviseen sävyyn. Se poikkeaa tämän palstan pohjois-korealaisesta konsensuksesta, mutta toivottavasti säästyn pakkoleiriltä, koska mä vedän sellaisia positiivisuusaineita, jotka saavat kuupan ihan sekaisin.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
HIFK on päästänyt käsittämättömät 17 maalia kuudessa matsissa (Jyp 7kpl).

Muuten en ansiokkaaseen kirjoitukseen puutu, mutta toivon ettei tuo ole mikään toteutuva ennustus. JYP on päästänyt viidessä pelissä tasan neljä (4) maalia tähän mennessä ja toivon, ettei narripakka sentään melkeen tuplaa päästettyjä yhdessä matsissa. Viisikko on toistaiseksi toiminut kuin timantti, joten en nää, että se siitä mihinkään ykskaks repsahtaisi sittenkään.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Fyysistä peliä nähtiin. Merkittävä osa ottelusta oli tasaviisikoinkin pakkopeliä. Me pidettiin kiekko alueella vaikka väkisin taistellen.

Ilari Melart pelasi oikeasti hyvän pelin. Jos olisi ollut ekan tepsimaalin aikana siivoamassa maalinedustaa, maalia ei olisi syntynyt. Kangesta ja Marasta ei siihen ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös