HIFK:n peliesitykset kaudella 2010-2011

  • 546 387
  • 2 221

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei se Vallinkaan ihan tumpelo sentään ollut. Mielestäni mies oli moneen otteeseen itse varmuus ja esitti ajoittain isännän otteita omassa päässä. Pari maaliin johtanutta mokaa ilmeisesti tuli, mutta kokonaisuutena esitys oli niin lupauksia antava, että uskon Vallinin täyttävän punaisen kolmosen asettamat vaatimukset helposti tämän kauden aikana.

Kaikki muu täällä onkin jo hyvin sanottu, mutta tätä on pakko kompata. Vallin oli tänään näkymättömän hyvä. Esim. yyveellä paljon parempi kuin Söde.

Olinkohan ainoa, joka kiinnitti huomiota Kankaanperän kiekolliseen peliin? Vittu kaverihan on aina ennen pelannut kiekon välittömästi a) Maralle b) laidan kautta hyökkääjille. Tänään kuljetti, haki syöttölinjoja ja ennenkaikkea piti kiekkoa ja ohjasi omasta päästä lähtöjä. Tässäkö meidän tuleva rafalski vol 2? Vitsivitsi. Helvetin hyvä peli meidän Isännältä.

Hyökkäyksestä ei tarvi hirveästi sanoa muuta mitä ei ole jo sanottu, kiinnitetään huomio pakistoon. Kousa tarvitsee fyysisen pelin omaavan varmistajan 5vs5 menossa. Yyveellä sitten eri asia. Söde ja Kurvinen ei ole hyvä pari. Kokeilisin Kousa-Kurvinen ja Söde-Vallin pareja. Mara-Kanki on edelleen niin hyvä kuin aiemminkin. Ellei sitten parempi. Mara on muuten aika ilkeä pelaaja. Käyttää sellaista pikkuvittumaistasikaa aina välillä. Liekö Kangelta oppinut mutta mä diggaan. Ei siellä omassa päässä tarvi muiden juhlia.

Jos Del Grosso on parempi kuin Kousa laittaisin lahtelaisen tuolloin vilttiin ja: Mara-Kanki, Mafioso-Kurvinen, Söde-Vallin. Mutta kyllä mä ottaisin sen fyysisen vittupään alakertaan vielä. Kurvinen on peruspakki mutta ei tarpeeksi ilkeä.

Ai niin. Turre veti hyvät aaveet tänään. Ylläri.
 

Meister

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä Pedron tarina voisi olla ihan hyvin HIFK-fanin tarina: http://www.youtube.com/watch?v=V80byOsCbb8

Vähän OT:nä mainittakoon, että hyvä video, mutta voittihan se Atletico jo viime kaudella jotain kohtuullisen suurta. Eli josko meilläkin sitten natsaisi lähitulevaisuudessa.

Laittaisin tämän illan velttoilun 5-0 tilanteessa, monen muun tavoin, enemmän pelaajien henkilökohtaisen nukahtamisen piikkiin, kuin KJ:n syyksi. Tuntui jotenkin siltä, että pelaajatkin olivat vähän ihmeissään siitä, kuinka helpolla rakasta verivihollista ryöpytettiin ja tästä seurasi valitettava intensiteetin lasku. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä aloitus kaudella ja tunnelmakin hallissa oli mielestäni parempi, kuin mitä se on parilla aikaisemmalla kaudella avauspelissä ollut.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Laittaisin tämän illan velttoilun 5-0 tilanteessa, monen muun tavoin, enemmän pelaajien henkilökohtaisen nukahtamisen piikkiin, kuin KJ:n syyksi. Tuntui jotenkin siltä, että pelaajatkin olivat vähän ihmeissään siitä, kuinka helpolla rakasta verivihollista ryöpytettiin ja tästä seurasi valitettava intensiteetin lasku.

Tässäpä tämä. Luvattoman paljon on laitettu veistä haavaan suolan kera. Kenellä tahansa alkaa selkä suoristumaan ottelun puolivälissä tilanteessa 5-0. Paljonko ne loppunumerot olisivat pitäneet olla, että olisi hyvä mieli? 100-0? Itse olen niitä onnekkaita, joka on nähnyt HIFK:n laittavan Jokereita lättyyn 13-0. Siitä on jo tosin vähän aikaa...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kenellä tahansa alkaa selkä suoristumaan ottelun puolivälissä tilanteessa 5-0. Paljonko ne loppunumerot olisivat pitäneet olla, että olisi hyvä mieli? 100-0? Itse olen niitä onnekkaita, joka on nähnyt HIFK:n laittavan Jokereita lättyyn 13-0. Siitä on jo tosin vähän aikaa...

Tässähän tämä, hyvin perisuomalainen ajattelutapa, kun johdetaan peliä selvästi. Ei sen selän pidä suoristua missään vaiheessa ottelua, varsinkaan tässä tilanteessa, kun ottelua vielä puolet pelaamatta... Se on nähty niin useasti suomalaisessa jääkiekossa, mitä tapahtuu, kun ottelun hallinta annetaan vastustajalle. Ville Peltonen on muuten ollut joka kerta todistamassa sitä, kun vastustaja nöyryyttää Suomea ja ottelu hajoaa suomen osalta käsiin. Eilen olisi pitänyt jatkaa samalla tavalla vähintään tokan erän loppuun asti, numerot taululla ovat vain kosmetiikkaa, pelin hallinta on se tärkein asia (ei mulla olisi ollut mitään sitä vastaan, jos ottelu olisi ollut 2. erätauolla vaikka 8-0. Siihen oli mahdollisuus, mitä ei käytetty). Ei tätä KJ:n piikkiin voi laittaa, varsinkin kun herra on itse vaatinut pelaajilta enemmän.

Yksi huomioita seikka eilisessä matsissa, oli purkkukiekkojen vetäminen. Välillä oli helvetin hankalaa ja pelaajilla kauhea kiire. Tästä johtuen osa pelaajista joutui pelaamaan usemmankin kerran reilusti ylipitkiä vaihtoja. Ottelun lopussa HIFK pelasi taas kypsästi viimeiset 2min., eikä antanut narrilaumalla mahdollisuutta yrittää kavennusmaalia, siitä pisteet joukkueelle.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Laitetaas omat kommentit, ennen kuin luetaan muita ja tullaan jees jees -miehenä paikalle.

Peli meni odotettua paremmin. Olin ihan varma sen viimeisen viikon harkkapeli-esitysten jälkeen, että Narrit möyhentää meidät, mutta toisin kävi ja hyvä niin. Peli näytti ihan hyvältä, ykkönen aika hot. Hade vielä oli pikkusen pihalla, mutta kaveri tullut juuri lasaretista. Tästä ketjusta saamme nauttia varmasti paljon.

Viisikko puolustus oli ihan hyvällä tasolla ajoittain, mutta esim. eka erässä naapurit pääsivät ajoittain vaarallisesti one timereille sektorilla ja maalit oli myös puolustuspaketin aukeamisesta johtuvia. Mutta minusta ei peruuteltu niin kuin play offeissa, paitsi vikassa säästettiin dieseliä tämän päivän peliin, mikä oli ihan oikein siinä tilanteessa. Ei meillä ollut hädän päivää.

Janne pelasi hyvin, vaikkei mihinkään ihan ilmiömäisiin tarvinnut venyä. Yhden varman kyllä nappasi Eavesilta patjalla. Mutta kokonaisuutena loistosuoritus Jannelta. Kiitos Lunkka!

Yksittäisistä pelaajista jäi ykkösen lisäksi mieleen Maran vaikeudet omissa, ylöspäin on edelleen yhtä hyvä, mutta oli omissa kiekon kanssa ja ilman aika hukassa varsinkin ensimmäisessä erässä. Tuli muutama paha Ruotanen!

Söde oli aivan eri jätkä kuin viime kaudella. Lisää tätä! Jerryn? kanssa upea seinä ja kynät vielä päälle kiskis ja kiekko tyhjälle luukulle.

Kousa, paljon parjattu Mikko Kousa. Jos otteet jatkuvat näin, niin tämä kansitakki suhisee ja kovaa. Ei minusta panikoinut omissa eikä tehnyt virheitä. Kiekko nopeasti vaan omista pois. Veto saisi olla kyllä parempi! Sanoinkin, että voi ottaa ihan rauhassa -20, jos painaa sen 60 pinnaa tauluun! Paljon parempi kuin nähdyssä harkkapelissä.

Eipä muuta, yleisö oli vähän kohmeessa. Huudot ja chantit eivät lähteneet kunnolla, oli aika väkinäistä. Pannaan ekan pelin piikkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Janne pelasi hyvin, vaikkei mihinkään ihan ilmiömäisiin tarvinnut venyä.
...clip..

Kousa, paljon parjattu Mikko Kousa.

Janne pelasi juu ihan perus ok pelin, mutta illan kassari-pystin antaisin siltikin Lennulle. Lennu otti kyllä pari gamesaveria asenteella.

Ja mitä tuohon Kousaan tulee, niin onhan tuota kasi-paitaa kannettu arvokkaamminkin.
Eka peli ja kirkkaat valot juu, mutta rohkeutta kiekon pitoon ja vähän itseluottamusta lisää, niin kai tästä vielä jotain voi tulla. Tai sitten ei.

Luulis muuten, että Nokka saisi jotain otetta tuosta ryhmästä, mutta ei. Tuli taas sellainen bon voyager-fiilis toisen erän puolenvälin jälkeen, kun porukka lopetti pelaamisen.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kousa, paljon parjattu Mikko Kousa. Jos otteet jatkuvat näin, niin tämä kansitakki suhisee ja kovaa. Ei minusta panikoinut omissa eikä tehnyt virheitä. Kiekko nopeasti vaan omista pois. Veto saisi olla kyllä parempi! Sanoinkin, että voi ottaa ihan rauhassa -20, jos painaa sen 60 pinnaa tauluun! Paljon parempi kuin nähdyssä harkkapelissä.

Tämä on totta. Jos näillä otteilla Kousa jatkaa, niin joutuu ottamaan sanojaan takaisin ko. kaverista. Vallinin parina on hyvä paikka Kousalle tällä hetkellä, koska Vallin ei juuri virheitä tee ja varmistaa hyvin. Ihan noin yleisesti oli miellyttävä huomata, miten Kousaa ja Piiparista eilen tsempattiin ja ohjeistettiin kentällä kokeneempien pelaajien toimesta.

Anta Kousan pelata nyt, jos kulkee. Toki DelGrossokin olisi mukava nähdä liigavauhdissa, kun kaveri on kerta tänne hommattu. Kousan tilalle on tosin ainoa paikka, johon häntä sijoittaisin, jos Söden otteet jatkuvat eilisen kaltaisena. Södeltä tosi hyvä matsi verrattuna siihen, mitä viime kaudella ja vielä harkkapeleissäkin nähtiin.

JHagin ajatukseen tarttuen, jos Haataja ei tunnu toimivan tuossa ykkösen laidalla, niin itse laittaisin siihen Ahtolan. En missään nimessä pudottaisi Kibeä kolmoseen. Mielestäni Kibe tukee hyvin Ramstedtia hyökkäyksessä, kun taas Ahtola olisi ehkä se ykkösen täydentävä palanen isokokoisena, fyysisenä hyökkääjänä, joka osaa lapioida ne kiekot verkon perukoillek. Mutta annetaan nyt muutama matsi aikaa Haatajankin päästä vauhtiin Granlundin ja Peltosen kanssa.

Loppuun täytyy vielä todeta, että Petrell-Wirtanen-Töykkälä oli muuten mielestäni eilen erittäin hyvä, mutta tuo 5-0 -maalin jälkeinen vaihto oli ihan perseestä. Uskoisin, että Piiparinen saa nyt alkukaudesta vastuuta, mutta jossain kohtaa Kojo palauttanee Töykkälän nelosen keskelle jarruketjun muodostaakseen. Ainakin näin toivoisin tapahtuvan.

Keskimäärin on kuitenkin kivempaa aloittaa kausi voitolla, vaikkei ihan vielä sellaista pleijarikelpoista menoa ollutkaan..
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Luulis muuten, että Nokka saisi jotain otetta tuosta ryhmästä, mutta ei. Tuli taas sellainen bon voyager-fiilis toisen erän puolenvälin jälkeen, kun porukka lopetti pelaamisen.

Nokka oli vaatinut pelaajilta asennetta ja fyysisyyttä tokassa erässä ja onhan meillä siellä vielä Peltosen Villekin, jonka pitäisi näyttää tällaisissa tilanteissa esimerkkiä ja vaatia enemmän muilta pelaajilta. Mutta, suomalainen jääkiekkoilija on siitä erikoinen lajike, että niiden pääkopissa ottelut ratkeavat jo ennen päätössummerin sointia. Tämä on ihan yleinen taudinkuva suomikiekossa, ei ainoastaan HIFK:ssa, vaikka meillä se on ollutkin enemmän sääntö kuin poikkeus.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mielestäni yllättävän rakentavaa keskustelua. Kaikki ovat tyytyväisiä kolmeen pisteeseen ja kai sitä silti saa todeta, että luvattoman helposti narrit kiskoi itsensä peliin mukaan. Ikuisuuskysymys: Pelaajathan ne siellä velttoilevat, ei mene valmentajan piikkiin? Miksi ihmeessä siis valmentajia ylipäätään käytetään, kun pelaajat ratkaisevat kaiken? Ja valmentajille maksetaan vielä jopa hyvää palkkaakin. Jotkut valmentajat (kuten johtajat ylipäätään) ovat vahvoja äkillisissä kriisitilanteissa, toiset taas muilla alueilla ja HIFK:n valmennuksen vahvin alue ei selvästikään ole reagointi. Ei siinä sen kummempaa. Kun sen hyväksyy, pitää HIFK:n vaan pyrkiä tekemään muut asiat paremmin, sillä ei pelkällä kriisitilannetaidollakaan pitkälle lennetä. Tami on mielestäni esimerkki toisen tyyppisestä kaverista: hyvä ja nopea kun pitää tehdä jotain tässä ja nyt. Mutta kokonaiskuva ja pitkäjänteisyys? Tasapainoiluahan tämä on.

Narrit on eilisen perusteellakin odotetun vaisu välikauden joukkue. Siinä ei pahemmin vielä näy Kekäläisen kädenjälki ja Jortikka + ryhmänsä on väsynyt puurtajanippu. Jos joukkueen näkyvin pelaaja on Semir Ben-Amor, ei se juurikaan säkenöi. Jos eilen olisi ollut vastassa Jyp tai joku muu ahneempi lauma, olisi HIFK ollut oikeasti kusessa sen jälkeen kun lopetti prässäämisen. Olin melko kauhuissani, kun narrien kaltainen väsynyt vanha dieselkin puski aika helposti peliin mukaan. Kolme päästettyä maalia kotona tuollaista dinosaurusta vastaan on liikaa ja harvoin maalivahtipelikään on ollut oikeasti hyvää, kun taulussa on 3 päästettyä ja torjuntaprosentti 89%. Punalasien läpi Lunkka oli ehkä loistava. Minusta hän oli keskinkertainen, mutta pelastuksemme oli tällä sektorilla se, että Järvinen oli todella surkea, 79% eli housumaiset lukemat. Suokaa siis anteeksi, etten voi uskottavasti hehkuttaa HIFK:n maalivahtipeliäkään, kun ensimmäisessä kotiottelussa menee 3 sisään ja torjunnat jäävät alle 90%:n. HIFK:n maalivahtikompleksia kuvaa hyvin se, että tällaisetkin luvut selitellään ihan ookooksi. Olkaamme onnellisia voitosta ja siitä, että liigan mv-taso on mitä on. Mutta tappiin asti ei mennä eilisen kaltaisella peliesityksellä - mukaanlukien maalivahtipeli. Ja jubinat olisivat aivan samat, jos maalissa olisi ollut Riksman. En katsele nimeä selässä, katson pelisuoritusta ja voittojen määrää ja minua ainakin vituttaa, että Noronen ei jatka. Milloin viimeksi HIFK:ssa oli maalivahti, joka valittiin liigassa kuukauden pelaajaksi? Lisää tylsää dataa eiliseltä: HIFK hävisi 3. erän. Kokonaisarvosana HIFK:lle oli kaikkiaan korkeintaan 8 ja narrien paskuus mahdollisti voiton.

Vallin oli mielestäni hyvä ja mahdollisti pitkälti omalla pelillään Kousan suorituksen. Vallinista tuskin koskaan revitään isoja otsikoita, mutta voittajajoukkueiden takalinjoilta hän pirun usein on löytynyt. Vakaata duunia ja hyvää viisikkopeliä = Vallin pähkinänkuoressa. On todella suomalaista antivoittaja-ajattelua väsähtää omaan ylivoimaansa ja samalla menettää uskoaankin. Kyllä mulle olisi kelvannut 9-0 lukemat ja tasoero taidossa oli sitä luokkaa, että se olisi ollut täysin mahdollistakin! Siinä missä Nadalit ja muut voittajat eivät anna tippaakaan löysää, suomalainen ryhtyy tekemään yksinkertaisista asioista vaikeita. Jos yksi pelityyli on vienyt isoon johtoon, rutinoitunut voittaja ei korjaa ehjää. Johtoasemaa pelkäävä epävarma tyyppi unohtaa, miten on sen johtoaseman saavuttanut ja vaihtaa varmuuden vuoksi pelityyliä. Vähän sama kuin olisi ratsastanut yhdellä hevosella eroon muista ja vaihtaisi varmuuden vuoksi kuitenkin hitaampaan hevoseen loppumatkaksi, vaikka tämä nykyinen ei ole edes väsynyt. Voi voi, silloin pahikset tulevat takaa tosi lähelle ja mahdollisesti menevät ohikin. Onneksemme tämä on SM-liiga ja siis suomalaisten välinen taistelu. Tänään on kova ilta Bluesia vastaan. Narrit oli kiltti joukkue, vain pari kertaa ajeltiin Mickeä ja Villeä ja Södelle siis pinnat siitä, että kuittasi Villen ajamisen. Toivon sydämestäni, että HIFK on tänään a) varautunut siihen, mitä on odotettavissa ja b) kuittaa takaisin. m&t:n suosikit Pöde ja Töde olivat eilen yllättävän hentoista tavaraa nelosessa. HIFK tarvitsisi kovia joukkueita vastaan jäälle Wärnin, Liivikin, Nyholmin, Melartin. Ainakin pari nimeä tästä osastosta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFK tarvitsisi kovia joukkueita vastaan jäälle Wärnin, Liivikin, Nyholmin, Melartin. Ainakin pari nimeä tästä osastosta.

Liivik ja Wärn olivat eilen katsomossa, joten voi olla hyvinkin todennäköistä, että tänään jompikumpi näistä pukee vaakunapaidan päälleen ja Pöysti siirtyy syrjään nelosesta. Tai mikä parempi, molemmat pääsevät pelaamaan ja näin ollen Piiparinen ja Pöysti sivuun. Eihän sitä tiedä, jos Lennun jalka meni siihen kuntoon eilisen kolhun takia, ettei pysty pelaamaan tänään? Yhtä kaikki, Liivik olisi ainakin tervetullut tämän päivän peliin mukaan. Kiitos.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kolme päästettyä maalia kotona tuollaista dinosaurusta vastaan on liikaa ja harvoin maalivahtipelikään on ollut oikeasti hyvää, kun taulussa on 3 päästettyä ja torjuntaprosentti 89%. Punalasien läpi Lunkka oli ehkä loistava. Minusta hän oli keskinkertainen, mutta pelastuksemme oli tällä sektorilla se, että Järvinen oli todella surkea, 79% eli housumaiset lukemat. Suokaa siis anteeksi, etten voi uskottavasti hehkuttaa HIFK:n maalivahtipeliäkään, kun ensimmäisessä kotiottelussa menee 3 sisään ja torjunnat jäävät alle 90%:n. HIFK:n maalivahtikompleksia kuvaa hyvin se, että tällaisetkin luvut selitellään ihan ookooksi. Olkaamme onnellisia voitosta ja siitä, että liigan mv-taso on mitä on. Mutta tappiin asti ei mennä eilisen kaltaisella peliesityksellä - mukaanlukien maalivahtipeli.

Samaa mieltä tästä. Lundell pelasi eilen perusmatsin, ei esittänyt mitään häikäisevää, vaikka pari hyvää ja tärkeää seiviä heittikin. Silti, itse en jaksanut tuosta sen suuremmin huolestua, koska kyseessä ei ollut ykkösveskarimme. Riksmanin mukana noustaan tai kaadutaan tällä kaudella.

Järvinen oli huono. Pienikokoiseksi maalivahdiksi aika keskinkertainen liikkuvuus ja pari kertaa iski suolapatsaaksi jättäen metrin verran vapaata itsensä ja maalin välillä - Söde kiitti ja kumarsi pistämällä pakit solmuun ja tarjoilemalla Ahtolalle helpon maalin.

Lundell voitti siis keskinäisen, vaikkei pelannutkaan itse millään mittarilla loistavaa matsia. Pisteet silti ratkaisevat, joten siinä mielessä annan Jannelle eilisestä synninpäästön.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFKin ylivomassa oli huomion arvoista sellainen seikka, että viivalta ei yritetty väkisin lämätä pakkien toimesta. Useamman kerran pakit heittivät puolikovan vedon maalin eteen maskimiehen jalkoihin ja tästä pyrittiin tekemään ratkaisuja. Kankaanperän syöttö Ramulle oli loistava esimerkki onnistuneesta kuviosta. Viime kaudella Clarke paukutti vastustajan polvisuojiin 95%:a vedoistaan, siinä ei ollut mitään järkeä. Tykkään enemmän tästä nykyisistä variaatiosta. Tähän vaikuttaa osaltaan sekin, että HIFK:lla ei ole mitään selkeätä viivapyssyä joukkueessaan. Tämä on oikeastaan hyvä asia, koska helposti pyritään saamaan vetopaikkaa vain yhdelle pelaajalle.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa mieltä tästä. Lundell pelasi eilen perusmatsin, ei esittänyt mitään häikäisevää, vaikka pari hyvää ja tärkeää seiviä heittikin.
Lunkkahan pelasi eilen aivan kuten Voittavan Maalivahdin (TM) pitääkin. Ensimmäisen kolmesta päästetystä olisi ehkä voinut hyvänä päivänä napata, mutta toisaalta - Janne otti teki tärkeät, voittavat torjunnat juuri silloin kun pitikin, eli Jokereiden kolmannessa erässä yrittäessä jotain kirin tynkää.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Lunkkahan pelasi eilen aivan kuten Voittavan Maalivahdin (TM) pitääkin. Ensimmäisen kolmesta päästetystä olisi ehkä voinut hyvänä päivänä napata, mutta toisaalta - Janne otti teki tärkeät, voittavat torjunnat juuri silloin kun pitikin, eli Jokereiden kolmannessa erässä yrittäessä jotain kirin tynkää.

Kyllä, näinkin sen voi ilmaista. Siksi sanoinkin, että henk.koht. annan Lunkalle synninpäästön, koska kolme pistettä tuli plakkariin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan ok peli kauden ekaksi liigamatsiksi. Janne oli hyvä, mutta totuuden nimissä ei esittänyt mitään maailmoja syleileviä torjuntoja. Mutta missä on sanottu, että maalivahdin pitää olla joukkueen näkyvin hahmo ja tehdä näyttäviä torjuntoja jatkuvasti? Eilen Janne teki sen, mitä vaadittiin ja se riitti voittoon. Piti muutamaan otteeseen ihan yksin jengiä pystyssä, niin kuin veskarin kuuluukin. Hyvä peli siis.

Mäkin olen jakanut Lennulle täällä kritiikkiä ja seison edelleen sanojeni takana. Mutta eilen Lennu oli loistava! Kertakaikkiaan erinomainen. Eilisillä esityksillä Lennu mahtuu mun jengiini minä päivänä hyvänsä. Haastoi, raastoi ja teki ketjukavereille tilaa. Kyllä noilla esityksillä pisteitäkin ropisee, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Lennun varaan ei voi pisteiden tekoa laskea millään muotoa. Lennun avut ovat muualla ja juuri eilisen kaltaisilla esityksillä hän auttaa joukkuetta eniten. Kädet toki Lennultakin löytyy, mutta sihti on useimmiten huono. Valitettavasti. Voi olla, että jossain vaiheessa tilanne muuttuu, mutta siihen saakka Lennun kannattaa tehdä itsensä joukkueelle hyödylliseksi muilla tavoin.

Söde oli hyvä, alun haparointia lukuunottamatta. Vanhan kone käynnistyy näköjään vähän hitaammin. Mutta aivan eri tasolla kuin viime kaudella. Olen oikeasti vilpittömän onnellinen, että Söde sai hyvän ekan pelin, koska itseluottamus on aivan varmasti ollut viime kauden sekoilun jälkeen koetuksella. Mara oli hyökkäyspäässä hyvä, mutta puolustuspäässä aika huono. Toki yhden "varman maalin" pelasti omalla panoksellaan. Mutta turhaa söhläystä, joka toivoakseni katoaa hyvinkin pian. Kousa oli hyvä. Toki on ajoittain kokonsa vuoksi pulassa omassa päässä, mutta se on fakta, mikä pitää tiedostaa ja ketjukavereidenkin huomioida. Tässäkin jeesaa kommunikointi ja aika, kun oppii tuntemaan jengikaverit paremmin. Potentiaalia varsinkin kiekollisessa pelissä on paljon. Eikä ole ihan helppo paikka nuorella miehellä vetää IFK:n ykköspakkiparissa täyden tuvan edessä.

Mä en -yllätys, yllätys- saa tosta kolmannen erän sohelluksesta menemään Jalosen piikkiin juuri mitään. Erän alussa IFK selvästi pyrki pelaamaan aktiivisesti ylöspäin, mutta homma kusi pelaajien henkilökohtaisiin virheisiin ja yleiseen sähläykseen. Tämä näkyi eritoten syötöissä omassa päässä, eikä sieltä meinattu päästä ollenkaan pois. Huolellisemmilla syötöillä Jokereiden prässi olisi avattu helposti. Pitkään näytti siltä, että paskathan ne taas valuivat pitkin puntteja. Tässä söhellyksessä meni aikaa niin paljon, että lopulta piti vain pyrkiä varmistelemaan voitto. Ainakin mulle oli täysin selvää jo alusta alkaen, että mikäli lukemat "antavat myöden", joukkue pyrkii säästämään paukkuja tälle päivälle. Tänään on kuitenkin odotettavissa fyysisesti kova peli ja tavallaan myös pakkovoiton paikka. Toisekseen, pelin jäädyttäminen on oltava hanskassa, kun on oikeasti tiukka paikka ja matsi. Ei sitä pelkästään oman jengin kanssa pysty treenaamaan, vaan kyllä sitä on harjoiteltava ihan pelitilanteissa. Mulle ei ainakaan missään vaiheessa tullut sellaista fiilistä, että jengi ei olisi ollut valmentajan näpeissä. Enemmänkin näytti siltä, että pieni pelko hiipi myös pelaajien perseisiin ja se viimeinen silaus jäi puuttumaan. Eiköhän tähänkin auta aika, rutiini ja hyvät aiemmat kokemukset, mikä nostaa itseluottamusta.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Paineet olivat varmasti joukkueella suuret ja pistetili on nyt avattu, kenties runkosarjan tärkeimmän ottelun voitolla.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ikuisuuskysymys: Pelaajathan ne siellä velttoilevat, ei mene valmentajan piikkiin? Miksi ihmeessä siis valmentajia ylipäätään käytetään, kun pelaajat ratkaisevat kaiken? Ja valmentajille maksetaan vielä jopa hyvää palkkaakin. Jotkut valmentajat (kuten johtajat ylipäätään) ovat vahvoja äkillisissä kriisitilanteissa, toiset taas muilla alueilla ja HIFK:n valmennuksen vahvin alue ei selvästikään ole reagointi. Ei siinä sen kummempaa.

Hyvää tekstiä. On se vaan kumma, miten jotkut näkevät valmentajat vastuullisina joukkueen peleistä ja toiset antavat synninpäästön kohdistaen syytökset pelaajiin. Mikähän tässä on se totuus? Ei sellaista ehkä olekaan. Silti, narrileirissä ei anneta Jortsulle eilistä anteeksi vaan laitetaan aika suoraan jopa päävastuulliseksi. Viimekaudella eräs herra Suikkanen takoi pää punaisena ja vitun vihaisen näköisenä omiensa tärykalvoja verbaalisella "en pojat ole kauhean tyytyväinen näihin 2 ekaan erään!"- heitoilla ja kas kummaa, ohi tultiin vikassa 20minuuttisessa.

Ettäkö Nokka on taas tilannut fyysisyyttä ja karvausta mutta jätkät ei sitä toteuta? En usko tähän ikinä. Menis vaikkapa energiaketjun taakse penkillä ja uhkais loppukauden pelikiellolla jos eivät karvaa kunnolla ja luistele keuhkojaan ulos. Ääriesimerkki, mutta juuri tällaista mä kaipaisin sieltä HIFK:n penkiltä. On hyvä että säästellään vaikkapa ykkösketjua seuraavan päivän peliin. Mutta jos meillä löytyy noita energiakoohottajia enemmänkin reservistä, mitä helvettiä siinä säästellään sitten sen päivän kavereita? Kuten Jhag sanoi, Lunkka ei ollut eilen muuta kuin keskinkertainen mutta onneksi a) HIFK:lla oli jo 4:n maalin johto siinä vaiheessa kun rupesivat peruuttelee ja b) vastustajan veska oli täysin susi.

On tässä vielä duunia edessä paljon. Tietysti näitä kahta peräkkäistä pelipäivää ei ole montaa. Mutta mikäli Nokka jatkaa samoilla linjoilla, enkä näe nyt mitään mikä todistaisi muuta, me todella tarvitaan sitä Riksua joka pelasi siinä Hanlonin anti-lätkä jengissä narrinutussa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin mulle oli täysin selvää jo alusta alkaen, että mikäli lukemat "antavat myöden", joukkue pyrkii säästämään paukkuja tälle päivälle. Tänään on kuitenkin odotettavissa fyysisesti kova peli ja tavallaan myös pakkovoiton paikka. Toisekseen, pelin jäädyttäminen on oltava hanskassa, kun on oikeasti tiukka paikka ja matsi. Ei sitä pelkästään oman jengin kanssa pysty treenaamaan, vaan kyllä sitä on harjoiteltava ihan pelitilanteissa.

Varmasti näinkin, mutta ainakin musta tuntuu, että nyt turhaan tuhlattiin niitä arvokkaita paukkuja. Jokerit oli eilen tilanteen ollessa 5-0 jo köysissä ja tuomarin luvunlasku oli edennyt kahdeksaan sekuntiin. Siinä vaiheessa IFK käänsi katseensa jo kameramiesten suuntaan ja otti kasvoilleen voittajan hymyn eikä ollenkaan huomannut, miten vastustaja keräsi viimeiset voimanrippeensä ja huitaisi vasemman koukun IFK:n laskeneen suojauksen läpi ja osti itselleen lisäaikaa. Vielä yksi maali toiseen päähän ja 6-0 -tilanteessa Jortikka olisi todennäköisesti ottanut maalivahdin vaihtoon. Silloin peli olisi viimeistään ollut ohi ja kolmas erä olisi ollut tällöin pelkkää pelailua vailla sen kummempaa panosta kumpaankaan suuntaan. Voimia olisi säästynyt runsaasti tämän illan koitokseen Espoossa. Nyt jouduttiin pelaamaan tosissaan loppuun asti, kun vastustaja pistikin isännät kovan paikan eteen ja energiaa paloi runsaasti.

Virheistä sanotaan opittavan eniten, mutta IFK se vain toistaa samat virheet uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja ...

Täällä muisteltiin viime viikolla Suomen ikimuistoista tappiota Ruotsille 5-6, kun peliä johdettiin 5-1. Kun Jokerit eilen kiri IFK:n johtoa maali kerrallaan kiinni, mulle tuli mieleen, että ei kai vain... En halunnut uskoa, että Jokerit pystyisi siihen, mutta silti ajatus kummitteli mielessä. Joku paremmin kasattu ja valmennettu jengi olisi ehkä tehnyt "Ruotsit", mutta meidän onneksemme narripakka oli eilen niin levällään, että kykenivät vain säikäyttämään meidät pahasti.
 

Jimi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lupauksia antava avaus

Ennakkoon oli epäilyjä kun erehdyin lukemaan Jatkoaikaa ja eräitä ah niin pessimistisiä kannatajiamme, mutta nopeasti epäilyt karisivat. En muista ihan heti koska olisi avauksen jälkeen ollut näin postitiiviset fiilikset kaudesta.

Tarpeen vaatiessa IFK oli hyvä. Hyökkäyksiin lähdöt, keskialueen ylitys, liike, viimeistely, maalivahtipeli. Siis muistaen että kauden eka peli ja "pakkovoitto". Se on vaan niin että 5-0 tilanteessa ei löydy montaa ihmistä joka ei löysää. Ja miksei saisi ? Tänään on tiukka peli Espoossa. Toisaalta Jokereiden heikkous mahdollisti varmistelun. Olin varma että pistävät meidät ahtaalle 3. erässä mutta ei. Todellista painetta eivät saaneet aikaan ottelun alun 5 minuutin jälkeen ja nekin tulivat Kanki & Mara kaksikon mokista.

Jalonen peräänkuulutti liikettä kun intensiteetti lopahti. Mitä muuta pitäisi tehdä ? En todellakaan kaipaa pää punaisena meuhkaajaa kun tilanne oli pelillisesti hallinnassa. Kousa suurin positiivinen yllättäjä. Kylmäpäisyyden ja pisteiden lisäksi jäi mieleen hyvät katkot mailalla ja erinomainen liike.

ja niissä hävityissä Ruotsi peleissä oli se suuri ero että niissä naapuri sai lopussa mielettömän paineen aikaan. Eilen ei siitä ollut tietoakaan. Kiitos kypsästi ja tarkasti pelatun lopun.
 

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
Jo mainittujen onnistujen lisäksi pisti silmään Haatajan suoritus. Teki tosi likasta duunia maalin edessä Villen ja Miken pyörittäessä laidoilla. Maran maalissa huikee maski. Lisää näitä J-P! Ei ollut kaukana se maalikaan toisessa erässä. Kousakin yllätti hyvillä nousuilla, omassa päässä pari virhettä, mutta pelasi Vallinin kaa hyvin. Toivottavasti jengi jatkaa tänään siitä, mihin se jäi toisessa erässä. Sillä viimesellä 30 minuutilla turha kuvitella ees voitosta tänään Espoossa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmasti näinkin, mutta ainakin musta tuntuu, että nyt turhaan tuhlattiin niitä arvokkaita paukkuja. Jokerit oli eilen tilanteen ollessa 5-0 jo köysissä ja tuomarin luvunlasku oli edennyt kahdeksaan sekuntiin. Siinä vaiheessa IFK käänsi katseensa jo kameramiesten suuntaan ja otti kasvoilleen voittajan hymyn eikä ollenkaan huomannut, miten vastustaja keräsi viimeiset voimanrippeensä ja huitaisi vasemman koukun IFK:n laskeneen suojauksen läpi ja osti itselleen lisäaikaa. Vielä yksi maali toiseen päähän ja 6-0 -tilanteessa Jortikka olisi todennäköisesti ottanut maalivahdin vaihtoon. Silloin peli olisi viimeistään ollut ohi ja kolmas erä olisi ollut tällöin pelkkää pelailua vailla sen kummempaa panosta kumpaankaan suuntaan. Voimia olisi säästynyt runsaasti tämän illan koitokseen Espoossa. Nyt jouduttiin pelaamaan tosissaan loppuun asti, kun vastustaja pistikin isännät kovan paikan eteen ja energiaa paloi runsaasti.

En ole ollenkaan eri mieltä, mutta mä näen sen niin, että se keskittyminen herpaantui pahasti heti 5-0 maalin jälkeen. Jokerit kavensi heti perään, peräti 9 sekuntia myöhemmin. Sen jälkeen pelattiin tulokseton yv ja Mara otti jäähyn. Jokerit saivat vielä erän loppuun toisen kavennusmaalin, vieläpä yv:nsä päätteeksi ja tavallaan kaikki oli vielä mahdollista. Ja sen tiesi myös IFK, joka itse söhelsi kolmannen erän alussa Jokereiden painaessa päälle. Yritystä aktiiviseen pelaamiseen siis oli, mutta ei onnistunut. Eli IFK teki pelistä itse vaikean itselleen perseilemällä Jokereiden ekan maalin, sössimällä yv:nsä ja nukkumalla av:n jälkeiset 3 sekuntia. Jos Jokereiden eka maali olisi jäänyt tekemättä tai olisi tullut vasta myöhemmin, uskon, että pelistä olisi tullut erilainen ja paukkuja olisi pystytty säästämään paremmin ja fiksummin.

Mitä tulee Red Machinen avautumiseen siitä, ettei ikinä usko Nokan tilanneen fyysisyyttä ja karvausta, sanoisin, että kommentti on jo lähtökohtaisesti sellainen, että se on ihan sama, mitä Kari Jalonen tekee, se on väärin. Vaikka täällä ihmiset ovat jo sanoneet Jalosen puhuneen penkillä sitä ja tätä, niin sillä ei ole merkitystä. Sinä et usko ja tiedät paremmin. Jos sieltä puuttuu ajokoira Liivik kuumeilun vuoksi ja tilalla on vaikkapa Pöysti, niin onhan se nyt hieman eri asia. Pistä Piiparisen tilalle Liivik/Wärn, niin saat oikean lihaketjun. En tiedä, miksi Wärn ei pelannut, mutta ehkäpä Jalonen on hakenut sopivinta koostumusta. Tai jos Liivik ja Wärn ovat oletettavasti tänäänkin pois kokoonpanosta, samalla lailla nelosen jätkilläkin on peli tänään. Tai sitten ne ei vain parempaan pystyneet, en tiedä. Nelonen joutui muuten Jortikan viimeisen vaihto-oikeuden vuoksi pelaamaan ajoittain myös Jokereiden ykköstä vastaan, joten siinä sai oikeasti nuoret pojat olla hereillä, koska Narrien papat pesee pelisilmänsä ja kokemuksensa ansiosta IFK:n Järvisen, Pöystin ja Piiparisen 1000-0. Ja omissa ei saanut kolista, koska IFK:n kokeneemmat jannut perseilivät Jokereille pari kavennusta. Muuten kyllä näin nelosen pelin ihan pirteänä ja teki omat hommansa.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ikuisuuskysymys: Pelaajathan ne siellä velttoilevat, ei mene valmentajan piikkiin? Miksi ihmeessä siis valmentajia ylipäätään käytetään, kun pelaajat ratkaisevat kaiken? Ja valmentajille maksetaan vielä jopa hyvää palkkaakin. Jotkut valmentajat (kuten johtajat ylipäätään) ovat vahvoja äkillisissä kriisitilanteissa, toiset taas muilla alueilla ja HIFK:n valmennuksen vahvin alue ei selvästikään ole reagointi.

Näinhän se menee. Siksi uskon Villen olevan kullanarvoinen pala kokonaisuudessa. Oma mielipide eilisestä 2. erästä pysyy edelleen; punaista kantaneet pelaajat löysäsivät henkilötasolla pelaamistaan, varsinkin luistelua jolloin liike loppui - kyse ei tuolloin ollut KJ:n ultrapassiivisesta pelitavasta. Kolmannen erän toisen puoliskon passiivisuuden ymmärrän juuri tähän peliin, koska oli nähtävissä mitä pelaajien mentaaliosastolla tapahtui 5-0 tilanteessa. Kaiken kaikkiaan kyseinen mentaalinen notkahdus on hyvin yleistä joukkuelajeissa ja heikoista joukkueista mestarijoukkueisiin. Ymmärrän kyllä HIFK-fanin huolen asiasta varsinkin KJ:n aikakaudella, mutta eilinen oli jotain erilaista kuin esim. viime pudotuspelien peruuttelu. Ja Ville tulee varmasti vaikuttamaan näihin asioihin rajummin, kunhan saa aikaa työskennellä joukkueen kanssa. Siinä on todellinen johtaja ja itselleni skenaario jossa VP vaikka loukkaantuu ei kirpaise niin pahasti, kun tietää kaverin keskittyvän tuolloin edelleen joukkueeseen ja tuovan paljon asioita kehiin toipilaanakin.
 

scholl

Jäsen
Vähän OT:nä mainittakoon, että hyvä video, mutta voittihan se Atletico jo viime kaudella jotain kohtuullisen suurta. Eli josko meilläkin sitten natsaisi lähitulevaisuudessa.

Ei voittanut. Franz Beckenbauerhan nimesi jo vuosikausia sitten UEFA-cupin Cup der Verliereriksi eli häviäjien cupiksi ja hän oli oikeassa. Jos lähtökohtaisesti liigojen 3-4 parasta eivät ole mukana niin ei se mitään suurta ole. Toki voittivat ja voittivat nyt kesällä Supercupissa Interinkin, mutta itse kyllä olen silti sitä mieltä, että ainoa kerta viime aikoina, kun ovat jotain voittaneet oli 1996, kun heille tuli liigamestaruus. Aika lähellä IFK:n 1998:a.

Tässäpä tämä. Luvattoman paljon on laitettu veistä haavaan suolan kera. Kenellä tahansa alkaa selkä suoristumaan ottelun puolivälissä tilanteessa 5-0. Paljonko ne loppunumerot olisivat pitäneet olla, että olisi hyvä mieli? 100-0?

HIFK-HPK 7-0 oli hyvä mieli. Tosin kyllä eilisestä pelistä 3p oli tärkeintä ja kelpasi mulle.
 

scholl

Jäsen
Milloin viimeksi HIFK:ssa oli maalivahti, joka valittiin liigassa kuukauden pelaajaksi?

Itse en kyllä arvosta noita kuukauden pelaaja -arvontoja yhtään. Niitähän annetaan välillä ikäänkuin lifetimepalkintoina jollekin Ojaselle tai Raipelle. Fakta on se, että oliko viime tai edellisenä syksynä, kun Janne olisi ansainnut kuukauden pelaajan palkinnon. Hän oli ehdottomasti sinä kuukautena paras pelaaja liigassa, mutta se kähmittiin se palkinto jollekin muulle jannulle. Eli sinänsä Lunkka on välillä pelannut huikeasti kurritermiä käyttääkseni, mutta se tasainen huippusuorittaminen ei ole pitkässä juoksussa löytynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös