HIFK:n peliesitykset kaudella 2009-10

  • 521 204
  • 1 969
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Joukkue on niin täynnä epäkohtia ja aukkoja että heikompaa hirvittää, mutta ei sitten puhuta niistä koska niistä ei saa puhua. Sovitaan että kaikki on hyvin ja HIFK on mestari seuraavat 3 vuotta putkeen.

Olet tämän luultavasti jo aiemmin tehnyt, mutta voisitko listata nämä räikeät epäkohdat ja suhteuttaisit ne samalla muihinkin ja erityisesti liigan kärkijengeihin? Näin minäkin pääsisin helpommin eroon näistä positiivisrealistisista tunnelmista, jossa seinät alkavat vähitellen paakkuuntua kaiken maailman hunajaisista mahloista.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaahas, kitinäsiipi taas vauhdissa.
Säälittävien vanhojen miesten horinat jää "oikeassakin elämässä" omaan arvoonsa, joten samaa periaatetta kannattaa noudattaa myös nettimaailmassa.

Itse en ole huomannut mitään yltiöpäistä hehkutusta nykyjoukkueen tilasta ja suurin yksimielisyys lienee siitä, että pakistoa tulee vielä vahvistaa. Näin myös varmasti ajatellaan valmennus- ja seurajohdon parissa. Se ei kuitenkaan poista sitäkin toisasiaa, että jo nykyisen materiaalin pitäisi suoriutua paremmin ja nimenomaan ongelmavyyhti on yhdistelmä Clarke-Söderholm. Kankaanperä ja Järventie on yksi tasapainoisimmista pakkipareista koko liigassa ja vastaavasti 5.-6. pakeilta on saatu sitä mitä nykyliigassa voi odottaakin ja samalla tasolla suhaavat myös pahimpien kilpailijoiden alempien kentällisten runkopakit.

Maalivahtisektorin suhteen on sitten suurempaa erimielisyyttä. Moni luottaa vielä Niemiseen, itse en. Jo kauden alussa oli epäilyksiä, mutta toiveikkaan optimistinen olin sen suhteen, että Jani vakiinnuttaa paikkansa luotettavana ja varmana ykköskassarina. Näin ei ole käynyt. Kuten on osuvasti todettu, niin yhtään peliä ei ole tällä kaudella voitettu loistokkaalla maalivahtipelillä. Esim. Lukko ja TPS on ryöstänyt kumpainenkin 1-2 voittoa kyykyttämällä vastustajaa oman maalivahdin ollessa pääroolissa. Lundellia pidin sillä oletuksella hyvänä hankintana mv-sektorille, että tämä hoitaa muutamat pelivuoronsa samalla tasolla kuin pelatessaan ykkösenä, eli torjunta% ~92-93 ja GAA 2,5 tai alle. Nyt näin ei ole käynyt ja taitaa olla Jannella viimeinen kausi menossa.

Hyökkäykseen on tulossa oletusarvoisesti hyvä vahvistus Haatajan muodossa ja kun ottaa huomioon nykyisen maalintekovoiman, niin hyökkäyssuuntaan vahvistuminen on agendalla viimeisenä. Toki hyökkäyksen ja pakiston yhteistyötä tulisi parantaa (viisikkopeli!) varsinkin Söde-Clarke + hyökkääjät sektorilla, mutta siinä hommassa on iso vastuu valmennusjohdolla.
 

Carlos

Jäsen
Olet tämän luultavasti jo aiemmin tehnyt, mutta voisitko listata nämä räikeät epäkohdat ja suhteuttaisit ne samalla muihinkin ja erityisesti liigan kärkijengeihin?

Minua ei kiinnosta muut joukkueet, joten suot anteeksi jos jätän sen osan pyynnöstäsi roikkumaan.

HIFK:n epäkohdat:

1. Maalivahtipeli on taas kerran pettämässä, syytä en osaa hakea mistään muualta kuin taas sieltä maalivahtivalmennuksesta. Tämä on ihan käsittämätön suojatyöpaikka, joka tuhoaa joukkueelta paljon mahdollisuuksia. Taisteltaessa ihan kirkkaimmista paikoista, joukkueella ei voi olla 95% suorittavaa maalivahtiosastoa, 75% puhumattakaan. Jotenkin jännää että lupauksia kyllä lappaa sisään, mutta ajan mittaan ne sitten aina vaan heikkenevät, kun saavat tarpeeksi "valmennusta".

2. Joukkueen varsinainen ykkösketju majailee jossain varjojen mailla, joukkue ei voi menestyä pitkälle ilman todella rautaista 1. ketjua, joka on rautainen myös pleijareissa.

3. Joukkueen puolustuspeli ei ole tasapainossa eikä luotettava. En usko että pelkkä Söde-Clarke hajottaminen auttaa, jossain muualla mättää. Eli noin yleensä ottaen takapään peli ei ole tarpeeksi hyvin uomissaan, myös ottaen huomioon kauden varhaisen vaiheen.

Näihin juttuihin yleensä aina kaadutaan kun kaadutaan, ellei sitten rammsteinit vedä unelma-iltaa.

Hyvää HIFK:ssa on parantuneet kuviot, ne rammsteinit, ja valmennus joka on selvästi saanut joukkueen paremmin haltuunsa.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkue on niin täynnä epäkohtia ja aukkoja että heikompaa hirvittää, mutta ei sitten puhuta niistä koska niistä ei saa puhua. Sovitaan että kaikki on hyvin ja HIFK on mestari seuraavat 3 vuotta putkeen.

Saahan niistä puhua. Mutta tietenkin aina pystyisi asiallisemminkin. En nyt syytä mistään, mutta et voi väittää, etteikö ole aika provoavaa IFK:n kannattajia kohtaan julistaa täällä tosissaan IFK huonoksi joukkueeksi ja kauden hävityksi kun viisi peliä oli pelattuna. Sanoit ettei enää ole mitään tehtävissä. Mielestäni se ei ole kovin tasokasta kritiikkiä, ennemminkin luovuttamista ja siinä on luettavissa muiden fanien pilkkaamista. Sitä tukee myös se, että hävittyjen pelien jälkeen tänne tulee aina katkeraa kommenttia IFK:sta tietyiltä tahoilta. Oikeastaan vain hävittyjen pelien jälkeen sellaista lälläslää-hengessä heitettyä juttua. Senkin moni voi ottaa vittuiluna tai provoiluna ja sitten vastaukset ovat kärjistettyjä ja hyökkääviä.

Eli en nyt ota kantaa, että esim. sinä Carlos tai Isaksson olisitte täysin väärässä tai täysin oikeassa, mutta koitin tuossa tuoda esiin syitä minkä takia Carlos saattaa tuntea ettei kritiikkiä saa esittää ollenkaan. Lisäksi vedätte aika äärimmilleen mielestäni tuon kritiikin. Esim. tuo lausahdus, että joukkue on täynnä aukkoja ja epäkohtia. Se luo mielikuvaa, ettei joukkueessa ole mitään hyvää. Vai onko niin, että liigassa pystyy pelaamaan neljän joukkoon joukkueella, joka on täynnä aukkoja ja epäkohtia.

Faktoja on nyt se, että joukkueen hyökkäyspelaaminen ja pelisysteemi on kunnossa. Paikkoja saadaan pirusti ja esimerkiksi TPS ja Jokerit peleissä oltiin niskan päällä ja voitettiin maalipaikat räikeällä erolla. Tehoja ei tullut tarpeeksi, eli siitä syyttävä sormi ennen kaikkea ykkösketjuun. Vielä isompi asia on kuitenkin se, että ne vähät paikat mitä vastustaja saa, niin kolisee sitten hirveällä prosentilla omassa häkissä. Miksi?

Vastaan hieman kärjistettynä.

Syitä ovat se, että vastustajan harvat paikat ovat liian monesti huippupaikkoja ja tästä syyttävä sormi pariin Söderholm-Clarke.

Veskarit eivät juuri koskaan ota näitä huippupaikkoja kiinni, ei ole sankarimaalivahtia. Syyttävä sormi IFK:n johto.

IFK:n pitää tehdä paikoistaan paremmalla prosentilla maalit ja varsinkin ykkösketjun -> HERÄTKÄÄ HIRSO JA LUTTINEN.

Maalivahtikysymys on hankalahko. Nyt on ainakin helppo todeta, että olisi pitänyt kesällä hankkia jostain se ykkösveskari. Nyt on myöhäistä. Mistä löytää tällä hetkellä hyvän veskarin? Kaikilla hyvillä veskareilla on sopimus jonnekin ja jos joku saadaan, niin se on epäonnistunut omassa seurassaan niin pahasti, että on vapaana.

Söderholm-Clarke. Näihin on luotettu joukkuetta kasattaessa. Söderholm on aika reilusti huonompi kuin tulokaskaudellaan IFK:ssa. Ei ole ykkösketjun pakiksi edes nykyliigaan. Clarke on hyvä hyökkäyspäässä, mutta sössii välillä jopa pahemmin kuin Söderholm. Tehtävissä on ainoastaan se, että hankitaan joku hyvä stay-at-home pakki ykkösketjuun Clarken pariksi ja heitetään vaikkapa Söderholm kolmosvitjaan(on se Söde sentään parempi kuin Haverinen). Tai Clarke kolmoseen, miten vain. Clarke on kuitenkin kiekollisena hyvä ja paljon parempi kuin Söderholm.

Onko sitä rahaa hankkia sitten veskari ja puolustaja ja vaikka olisikin rahaa, niin löytyykö sitä veskaria. Tuskinpa on. On se silti harmillista nähdä, että mielestäni tuossa on joukkue jolla olisi saumat yltää jopa finaaleihin asti parilla lisäyksellä. Niemisen ja Lundellin kanssa menestys jää uupumaan. Se on fakta.

Kuten Tami sanoi, että suurin piirtein tasaväkisten joukkueiden kohtaamisessa se joukkue, jolla on parempi maalivahti, voittaa aina. Sitten tuli erikoistilanteet, 5-5 peli ja individual effortit. Tämä pitää mielestäni aika hyvin paikkaansa.

Mitä joukkuetta parempi maalivahtipeli meillä lähtökohtaisesti on ? Ei niitä joukkueita vastaan, joita pitäisi kaataa pleijareissa mikäli mielii edes välieriin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kovvääntöä täällä ja kaikkia ottaa ns. "kupoliin" viime otteluiden heikohkot tulokset. Kausi ei ole kuitenkaan vielä taputeltu, kuten edelliset ovat olleet jo tässä vaiheessa, silloin joukkue on ollut niin heikosti rakennettu, ettei sitä kauden aikana enää korjata. Kuten täällä on jo pitkään monen suusta todettu, niin jo kahdella korjauksella olemme aika vahvoilla, loppukädessä kaikki on sitten pienestä kiinni, kuka menestyy ja kuka ei.

JHag on ansiokkaasti todennut, että kiekkoilu on maalinestopeliä ja sitä se juuri ratkaisuvaiheessa onkin. Kyllä meillä hyökkäysvoimaa on riittävien maalien tekemiseen, mutta puolustuspäässä on ne puutteet. Varmasti sen tietävät sekä Jalonen että Nybondas, jos käteistä löytyy, niin uskon siihen myös panostettavan kauden aikana. Löydetäänkö sitten oikeat pelaajat, se jää nähtäväksi. Mikäli mitään ei tehdä, niin arvostus nykyorganisaatiota kohtaan kyllä laskee melkoisesti. Tarvitaanko vielä yhtä snaipperia, niin miksi ei, jos rahaa siihen löytyy. Tämän ehtii tehdä tammikuussakin, jolloin ei tarvitse maksaa monen kuun palkkaa enää. Meillä on ihan kelvollinen runko vieläkin, kuten oli viimeisellä mestaruuskaudellakin tässä vaiheessa.
 

velipunainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän kauden IFK on kuin auto, jonka kone kiertää ja vääntää vahvasti. Alustakin toimii ja renkaista löytyy pitoa. Mutta vaihdelaatikossa on ongelmia. Pakki puuttuu ja ykkönen ei meinaa toimia. Hermot meinaa mennä, kun suorituskyky kärsii näistä vaihteiston ongelmista. Mutta josko tänään JYPiä vastaan pakki menisi vielä runttaamalla päälle ja ykkönenkin alkaisi vielä menemään silmään. Mutta jos ei, niin huoltoon!
 

Jeihki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
IFK:n pitää tehdä paikoistaan paremmalla prosentilla maalit ja varsinkin ykkösketjun -> HERÄTKÄÄ HIRSO JA LUTTINEN..

Tähän lauseeseen on kyllä harvinaisen helppo yhtyä En lukeudu HC kannattajaporukkaan, mutta olen ehtinyt tällä kaudella katsomaan kolme matsia paikan päällä. Hirso vaikuttaa edes vähän siltä, että yrittää, mutta Luttinen on ihan väärässä paikassa. Niin käsittämätöntä räpellystä, ettei mitään rajaa. Kaverille tekisi varmaan hyvää vetää muutama matsi Kivassa. Tämän hetken tasolla pitäisi ehdottomasti olla katsomossa vetämässä hodaria tai sitten loungessa kestitsemässä vip vieraita. Tai sit nimenomaan siellä Kivassa, mikäli mahtuisi edes sinne.

Maalivahtikysymys on hankalahko. Nyt on ainakin helppo todeta, että olisi pitänyt kesällä hankkia jostain se ykkösveskari. Nyt on myöhäistä. Mistä löytää tällä hetkellä hyvän veskarin? Kaikilla hyvillä veskareilla on sopimus jonnekin ja jos joku saadaan, niin se on epäonnistunut omassa seurassaan niin pahasti, että on vapaana

Vaikka ei olisi muualla epäonnistunutkaan, niin meillä epäonnistuu varmasti. Itselläni oli vakaa luottamus hattuun kauden alla, mutta nyt on kyllä tullut huomattua muutamaan otteeseen, että ratkaisevalla hetkellä ja ratkaisevissa matseissa ei pystytä voittavaan maalivahtityöskentelyyn. Tämä maalivahtidilemma on ollut tällä jengillä jo ihan käsittämättömän monta vuotta. Ne ei voi enää olla ne hallin kirkkaat valot, vaan kyllä se pygmi pitäisi oikeasti tajuta heittää sieltä valmennuksesta tukkalaitteesta sinne kuuluisaan hevosen vittuun. Mieluummin sitten vaikka vaan itsenäistä treeniä kun se, että siellä on oku täysin puusilmä vastuussa valmentamisesta. Joku aiemmin jo mainitsikin tästä Ifk:n käsittämättömästä tavasta pitää suojatyöpaikkoja ja tämä on ehkä räikein esimerkki siitä.

Ratkaisu pähkinänkuoressa: Luttinen Kivaan hyökkääjäksi ja Sakke perässä maalivahtivalmentajaksi.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä maalivahtidilemma on ollut tällä jengillä jo ihan käsittämättömän monta vuotta. Ne ei voi enää olla ne hallin kirkkaat valot, vaan kyllä se pygmi pitäisi oikeasti tajuta heittää sieltä valmennuksesta tukkalaitteesta sinne kuuluisaan hevosen vittuun. Mieluummin sitten vaikka vaan itsenäistä treeniä kun se, että siellä on oku täysin puusilmä vastuussa valmentamisesta. Joku aiemmin jo mainitsikin tästä Ifk:n käsittämättömästä tavasta pitää suojatyöpaikkoja ja tämä on ehkä räikein esimerkki siitä.

Ratkaisu pähkinänkuoressa: Luttinen Kivaan hyökkääjäksi ja Sakke perässä maalivahtivalmentajaksi.

Niin. Tai kokeiltaisiin Petrelliä Luttisen tilalla. Kyllä Luttinen alemmissa ketjuissa menee. On kuitenkin kova tekemään töitä ja yrittämään. Hirson vierellä se ei vain riitä, kun pitäisi paikoista laittaa kohtuu prosentilla kiekko häkkiinkin.

Sakesta on niin paljon puhuttu täällä, ettei tarvitse itse toistaa samaa asiaa. Onhan tuo ihmeellistä. Jos halutaan antaa suojatyöpaikka, niin voihan se olla joku joukkueenjohtaja tai mikä lie, jonka vastuulla on vaikkapa pikkujoulujen järjestämiset. Mutta maalivahtiveskarina tulosta ei ole tullut, oli se sitten täysin Saken syy tai ei, niin kyllähän tuo on jo niin monta vuotta tuloksettomasti saanut yrittää. Pakkohan sinne on hommata joku oikea maalivahtivalmentaja. Se ei vain tämän kauden maalivahtipeliä enää pelastaisi. Pitäisi saada jostain luunkova kassari. Liekö jengillä rahaa tai haluja siihen.
 

Jeihki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Pitäisi saada jostain luunkova kassari. Liekö jengillä rahaa tai haluja siihen.

Rahaa nyt varmaan saisi vaikka Elisalta(nehän teki jusst hyvän tuloksen), jos oma kassa on ihan tyhjä. Enemmän on näin vuosien varrella vaikuttanut siltä, että sen halun on pakko puuttua. Jos jatkoajan pertti perusfanittaja on tajunnut jo monta vuotta, että meidän mv-valmennuksessa/maalivahdeissa on vakavia puutteita, niin miksi samaa ei olisi huomannut kaverit, jotka oikeasti saa havainnoistaan liksaa.

Kolmas pointti halun ja rahan lisäksi voisi olla myös seuraava:

Sakke on näyttänyt kykynsä niin lähtemättömästi, että meille ei kukaan oikeasti edes vähän nosteessa oleva kaveri halua tulla. Kyllähän tämä sellainen maalivahti uran hautausmaa on tämä jengi, että saattaa pieni totuuden siemen olla tuossakin spekulaatiossa.

Tämä Sakesta. en halua enää enempää tuhlata kaveriin kirjoituskoneeni kallisarvoista mustetta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
HIFK:n epäkohdat:

1. Maalivahtipeli on taas kerran pettämässä, syytä en osaa hakea mistään muualta kuin taas sieltä maalivahtivalmennuksesta.[..]

2. Joukkueen varsinainen ykkösketju majailee jossain varjojen mailla, joukkue ei voi menestyä pitkälle ilman todella rautaista 1. ketjua, joka on rautainen myös pleijareissa.

3. Joukkueen puolustuspeli ei ole tasapainossa eikä luotettava. En usko että pelkkä Söde-Clarke hajottaminen auttaa, jossain muualla mättää.
[..]

Hyvää HIFK:ssa on parantuneet kuviot, ne rammsteinit, ja valmennus joka on selvästi saanut joukkueen paremmin haltuunsa.

Kun lukee tekstisi tiedostamatta nimimerkkiä voisi olettaa sen edustavan ns. positiivisrealistista kantaa. Mielestäni kukaan positiivisiivestäkään ei ole kieltänyt näihin osa-alueisiin liittyvää haastetta; suurimpana eroavaisuutena nähtäneen niiden suuruusluokka ja mahdollisuus tehdä hienosäädöt kauden aikana.

Aivan samaa mieltä, että maalivahtivalmennus tarvitsisi tuuletusta, 1. ketju on pihalla ja puolustus ei ole pettämätön. Samalla uskon kuitenkin Haatajan tulon parantavan tilannetta ja seuraan innolla tämänpäiväistä matsia, jossa pakon edessä 1. pakkipari on hajoitettu. Näkeepähän sitten onko näkemyksesi lähempänä totuutta. Itse uskon edelleen IFKn tarvitsevan vain 1-2 pelaajaa (kiirettä tällä ei ole, painotus ensisijaisesti puolustuspäähän - tammikuussa sitten mahdollinen täsmäsnaipperi) lopullista menestystä varten - milloin viimeksi joukkue on ollut näin hyvä kokonaisuutena?
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt näyttää siltä, että IFK on pikkuhiljaa palaamassa tasolleen, eli tippumassa keskikastiin. Ei tässä voi olla ajattelematta sitä miten olisi viimeisessä kolmessa ottelussa käynyt, jos meidän maalilla olisi seisonut "Vehanen". Toivottavasti Jalonen ja Nybondas tajuaisi nyt itsekkin reagoida tähän ongelmaan hiukan nopeammin mitä viime vuonna. Yksi pakki päälle ei tekisi pahitteeksi. Torstaina pakko katkaista tappioputki Ässiä vastaan.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt ongelmahan ei ole se, etteikö meidän viides ja kuudes pakki pelaisi riittävällä tasolla, vaan se että meidän etukäteen parhaat pakit pelaavat niin huonosti, ettei näillä esityksillä kuuluisi päästä edes jäälle. Epäilen vahvasti, että tähän ei auta uusien puolustajien raahaaminen kokoonpanoon. Ei se voi mennä niin, että me tarvitaan maajoukkuetason puolustava puolustaja paikkaamaan näiden kahden sankarin virheitä. Jos kumpikaan ei omassa päässä yksinkertaisesti kykene pitämään miehiään tai saamaan kiekkoa sieltä pois, niin ei siinä paljon auta vaikka kaveri vierellä olisi minkälainen taikuri tahansa.

Kun Kurvinen palaa lomilta ja jos nyt vaikka Turunen hommattaisiin tuonne pyörimään, niin on todella lähellä mahtuuko kauhukaksikko edes pelaavaan kokoonpanoon. Siis jopa Haverinen on pelannut paremmin kuin Söderholm ja Clarke. -8 ja -9 ei voi käsittää.
 

HemmoP

Jäsen
IS:
"
HIFK:n vastuuvalmentaja Kari Jalosta tappio ei lausuntojen perusteella kaivellut kovasti.

- Ollaan löydetty oma pelityyli ja -tapa. Se näkyi, vaikka se toi tappion, Jalonen kuittasi kolmannen peräkkäisen tappion jälkeen.
"

No hei, mutta hieno juttu, ihan oma tyyli ja tapa hävitä ! Samaa kaavaahan ollaan jo neljässä matsissa ajettu sisään, mutta kärpät eivät osanneet hävitä vaikka kovasti yritettiin.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Nyt näyttää siltä, että IFK on pikkuhiljaa palaamassa tasolleen, eli tippumassa keskikastiin. Ei tässä voi olla ajattelematta sitä miten olisi viimeisessä kolmessa ottelussa käynyt, jos meidän maalilla olisi seisonut "Vehanen". Toivottavasti Jalonen ja Nybondas tajuaisi nyt itsekkin reagoida tähän ongelmaan hiukan nopeammin mitä viime vuonna. Yksi pakki päälle ei tekisi pahitteeksi. Torstaina pakko katkaista tappioputki Ässiä vastaan.

Väitän edelleen, että tässä ei olla palattu mihinkään tasoon, vaan ollaan vaan veskaria vajaa huippujengi. Tänään upposi kyllä niin helposti Niemiselle, että pakko vaan itsekin ottaa hattu(sic!) kauniiseen käteen ja todeta että Nieminen on kakkosveskari, ykköstä meillä ei ole. Kovasti odotin, että Nieminen olisi ollut se hyvä veskari sitten TT:n, jolla mentäisiin pitkälle. Ei auta.
 

RS77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cosa Nostra
Huonoltahan tämä näyttää tällä hetkellä. Tappioputkessa ollaan jotain pitää tehdä, että palataan voittojen tielle. Naapuriinkin verrattuna 3. viimeistä peliä meillä 0 pistettä ja niillä 3 pistettä. No jos seuraavasta pelistä alkaa pitkä voittoputki niin ei hätää. Onneksi kalja maistuu yhtä hyvältä peleistä riippumatta.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun Kurvinen palaa lomilta ja jos nyt vaikka Turunen hommattaisiin tuonne pyörimään, niin on todella lähellä mahtuuko kauhukaksikko edes pelaavaan kokoonpanoon.

En mene aivan takuuseen, mutta muistaakseni Turunen sai loppukauden diilin HC Bratislavaan Slovakian pääliigaan, joten tuskin lienee sieltä tulossa takaisin. Joka tapauksessa, hänen tyyliselle pakilleen olisi edelleen käyttöä. Tai sitten se Kudroc.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IS:
"
- Ollaan löydetty oma pelityyli ja -tapa. Se näkyi, vaikka se toi tappion, Jalonen kuittasi kolmannen peräkkäisen tappion jälkeen.
"
Nimenomaan se viime kauden pelitapa on löytymässä. Alkaa meinaan olemaan suoraa toisintoa viime kaudesta ihan näitä toisen erän koomailuja myöten. Eikä sitä voi kokonaan maalivahtipelin piikkiin laittaa. Hifkin viisikko- ja puolustuspeli on ihan sekaisin. Toisen erän ensi sekunneista lähtien näki, että omissa soi kohta eikä siihen sitten kauaa mennyt. Kun se peli sekoaa, niin se sekoaa aivan totaalisesti. Äijät joka seisoo puolustusalueella paikallaan tai törmäilevät toisiinsa. Näky on suoraan sanoen koominen. Nuo koomailut eivät välttämättä kestä edes kovin pitkään, mutta niiden takia ottelut hävitään - useamman maalin johtoasema sössitään tappiolle jota ei ikinä saada viimeisessä erässä käännettyä. Nytkään ei Hifk pystynyt esittämään minkäänlaista loppukiriä.

Tätä perseilyä on jatkunut jo toista kautta ja se menee täysin valmennuksen piikkiin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelillisestihän HIFK ei ole ollut yhtäkään joukkuetta vastaan pelillisesti totaalisen alakynnessä, kun on kohdattu kaikki joukkueet ja pelattu 15 kierrosta. HIFK:n suurin tappio on kauden avauksessa 4-1 Jokereille. Tämän jälkeen 3 kahden maalin tappiota, joissa kahdessa vastustaja teki viimeisen tyhiin. 2 maalin tappiota sekä 1 rankkaritappio Jokereille. Käytännössä siis kahta vaille kaikki ovat olleet maalin tappioita. Maalivahtipeli nousee näin tasaisissa otteluissa ratkaisevaan osaan ja jos lähes jokaisessa pelissä päästät 1-2 sellaista maalia, jotka eivät vastustajan päähän uppoa, niin selittää paljon. kenttäpelin pitää olla sen 1-2 maalia vastustajan vastaavaa parempaa. Onhan IFK:n peli monessa pelissä tietysti ollutkin tätä, mutta ei se loputtomiin kanna.

Yksi mikä pistää silmään on se, että tällä keskustelupalstalla tulee välillä sellainen olo, että kunhan Haataja palaa, niin nämä ongelmat poistuvat, kun joka pelissä sitten tehdään se 1-2 maalia enemmän ja voidaan jatkaa nykyisen maalivahtipelin tasolla. Ei se niin mene. Vaikka Jokerit antaisi meille Hentusen ja Pirneksen ja JYP Kariyan, niin siitä huolimatta IFK ei voi päästää 4maalia illassa ja olettaa taistelevansa runkosarjan voitosta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
IFK:lla on erittäin potentiaalinen jengi kasassa jo nyt ilman pelaajahankintoja, ja uusia tuulia näkyy joka päivä. Olen ollut pessimistisestä perusluonteestani poiketen aika "hyvällä jalalla" liikkeellä tämän vuoden IFK:n kanssa, eikä tähän mennessä ole tarvinnut kiroilla pelejä läheskään niin paljon kuin esim. viime kaudella. Paljon positiivista on nähty, paljon enemmän kuin negatiivista, joten on ollut lupakin odottaa hyvää tulevaisuutta.

Nyt olen kuitenkin todella huolissani tuosta IFK:n "avoimet ovet" -teemasta. Omissa on alkanut soimaan todella paljon, eikä 3-4 tehtyä, mikä on hyvä määrä, maalia enää riitä voittoihin... tai edes tasuriin. Pelejä menee ja tulee, eikä muutama peli mihinkään kaada, mutta tämä negatiivinen vaihe on nyt jo kestänyt 5 peliä, joissa on päästetty yht. 20 maalia (jopa tuukkamäntyläkin osaa laskea, että ka on 4/peli). Se on todella paljon, ja nuo lukemat ovat aika kaukana tavoitteista, kun se kuitenkin on olla kärkijengi tässä liigassa. Omaa kieltään puhuvat noiden viiden pelin aikana kerätyt pisteet: 3/15.

Nyt pitää toimia. Kun selvästikin mättää pahasti veskaripelissä ja pakistossa, niin kissa pöydälle nopeasti, tai ollaan seuraavan 5 pelin jälkeen täysin ulkona tavoitteesta. Nieminen yksin ei riitä finaalipaikkaan, ja se on nyt nähty. Hänen torjuntaprosenttinsakin alkaa olemaan jo niin heikko, että jonkun kokeneen huippuveskarin täytyy tänne tulla, joka jo pelkällä olemuksellaan tekisi hyvää myös Niemisen pelille, ja toisi todellisen kilpailutilanteen maalille.

Vitutus alkaa olla jo sietämätön, kun puhutaan nimistä Söderholm ja Clarke. Tässä on hinta/laatu -suhde niin vitun kaukana, ettei mitään rajaa. Molemmat telttaan viikoksi, ja treeneissä viivaluistelua niin paljon. että laatta lentää. Tai sitten KiVaan pelaamaan, jos ei kiinnosta IFK:ssa skulata. Otetaan sieltä tai junnuista pelaajia tilalle.

Lopuksi haluaisin heittää ilmaan kysymyksen: Mitä yhteistä on IFK:lla ja hyvällä maalinestopelillä? ........niinpä.
 
Viimeksi muokattu:

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Väitän edelleen, että tässä ei olla palattu mihinkään tasoon, vaan ollaan vaan veskaria vajaa huippujengi. Tänään upposi kyllä niin helposti Niemiselle, että pakko vaan itsekin ottaa hattu(sic!) kauniiseen käteen ja todeta että Nieminen on kakkosveskari, ykköstä meillä ei ole. Kovasti odotin, että Nieminen olisi ollut se hyvä veskari sitten TT:n, jolla mentäisiin pitkälle. Ei auta.

Tästä täysin samaa mieltä! Allekirjoittaneella oli kova luotto Janiin, mutta viime pelit ovat osoittaneet, että venymiskykyä ei taida olla riittävästi. Tänään meni kolme maalia helposti. Näissä peleissä ei vaan voi antaa kaverille niin paljoa eteen.

Eli uusi äijä maalille mahdollisimman pian, koska tämän iltaisiin turhiin pistemenetyksiin ei ole varaa. Jani on hyvä kakkonen, mutta ei riitä ykköseksi.

Peli oli tasainen ja sitä jopa hallittiin, mutta kun Jani imuroi muutaman häkin, niin koko paletti sekosi aivan täysin. Kaikki kiekkokontrolli hävisi ja pelin hallinta siirtyi totaalisesti Jypille. Aina voi jossitella, mutta kunnollisen maalivahdin kanssa ei olisi tänään ajauduttu tälläisiin ongelmiin. The Veskari olisi poimimut nuo marjat pois ja pinnat olisi jäänyt tänne.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä tuo ykkönen vaan niin paljon huutaa Haatajaa ettei mitään rajaa. Kovat on odotukset Haatajalta kun hän ensi viikolla palaa kokoonpanoon. On tämä jumalauta, kun 17v pelaaja on ainoa pelaaja Ahtolan ohella joka on illasta toiseen omalla tasollaan ja hieman ylimääräistäkin siinä päällä.

Toisaalta olen myös hyvin iloinen, että meillä on näin toimiva kakkoskenttä, mutta tässä tulee ihan viime kausi mieleen kun elettiin Hirson ja I.Pikkaraisen voimilla. Nyt se on vaan pakko toimia, kun Haataja palaa kehiin. Itse tähän kyllä uskon, koska nyt puhutaan niin kovista tekijöistä kuin Hirschovits ja Haataja. Sitten tämä puolustus taas - EI AJSSASKJMASDKJ. Hyökkäyksessä OK, mutta ei vittu kun päästään sinne alakertaan niin ollaan aaaaivan kuutamolla. Siinä taas sai jokaisessa maalissa pyöritellä puolustusta miten tykkäsi ja kun Nieminenkin aivan kylmiltään joutuu näihin kohteeksi niin lopputulos ei yhtään hjuva.

Vaikka Niemiselle tänään menikin torjuntoihin nähden aivan liian monta maalia selän taakse niin veti kyllä semmoset gamesaverit toisen erän loppuun kun pelattiin alivoimalla ja ottelu oli kääntymässä JYPille 3-5 johtoon. Piti vielä meidät pelissä mukana, mutta JYP oli aivan tajuttoman kova puolustamaan vikassa erässä ja tätä kilpparia ei pystytty murtamaan, ei sitten millään. Ketuttaa vaan aivan törkeesti, että pitää kusta pisteet heikon erän alun takia. Ensiksi huono aloitus ensimmäisessä ja tästä ei sitten opita yhtään ja tööt kaksi maalia kahdessa minuutissa.

Hyvään kohtaan kyllä tulee tauko. Peli alkanut menemään vähän huonompaan suuntaan niin päästään vähän harjoittelemaan ja sitten uudella ryminällä taas uuteen nousuun. Olisi tärkeää saada ensi viikon otteluista voitot niin huomattavasti helpompaa lähteä tauolle ja palata tauolta.
 

Joosef

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Oli todella erikoinen tuo Nokan lausunto eilisen pelin (siis totaalipaskan 2. ja 3. erän) jälkeen. Tulee tosiaan mieleen että onko meillä ollut tarkoitus oppia häviämään? Nimittäin alkaa tuntua siltä että oppi on mennyt perille ja vielä tosin hyvin ja lyhyessä ajassa.

Eilen juteltiin kaverin kanssa ekan erän jälkeen ja todettiin molemmat että taas näyttäis peli kulkevan, eli "notkahdus" on takanapäin. Peli näytti kivalta, oli liikettä ja syötöt menivät omille ja hyökkäykset tuotti mukavasti tulosta. Kyllä kolme maalia per erä on hyvä ja olen sitä mieltä että yhdeksällä tehdyllä maalilla per peli pitäisi voittaa lähestulkoon jokainen peli.

Ei helvetti sentään kun tuli pikainen paluu arkeen ajassa 22.20 peli oli tasan! Kai siinä oli jo avattu kaljat erätauolla kun kaveri iskee tuolla tavoin takaisin. No tästä sisuuntuneena tää meidän lammaslauma lopettaa fyysisen pelin ja JYPPI ukkelit taisivat jo taklata enemmän kuin me. En kaipaa peliin mitään "bang-bang verta ja ylilyöntejä" tyylistä touhua, mutta voisi se sytyttää joukkuetta ja hiipuvaa yleisöä jos joku meidän laatutaklaajista paiskoisi muutaman vastustajan seinille ja kyytipojaksi vielä tarjoilisi jonkun avojääpomminkin. 95% varmuudella sanoisin että se sytyttäisi meidän muun jengin ja herättäisi yleisön. Riskihän on suuruusluokaltaan jäähyn verran, mutta näkisin että voitettavaa on enemmän. Vai onko niin että nämä meidän voimalaiturit ja taklaukset osaavat pakit on pakotettu johonkin pasifistin rooliin omat vahvuutensa piilottamaan? Jotenkin on juokkue herätettävä kun valmentajalta se ei onnistu!

Yksilötasolle siirtyminen ja sormella osoittelu:

Söde vaan on niin paska! Kaveri ei parjää puolustuksessa ei siitä ole iloa hyökkäyksessäkään (ei tasaviisikoin eikä ylivoimalla). Samalla liksalla olis varmaan saanut jonkun seikolan tai anderrsdoninkin. Vitun adoptio-lapsi! Jos ei homma ala kohta toimia niin ei muuta kuin maatakiertävälle radalle - uusi pujottelukeppi jostain tilalle - neljännes liksalla.

Nieminen, no eihän se kaverilla helppoa ole kun eilenkin vastustaja teki n. 10 - 15 kunnon hyökkäyksestä neljä maalia. Mutta olisi kyllä siinä toisessa erässä ollut itsetutkiskelun paikka ja vaihtoon niin vitun äkkiä.

Hirso, ei ole tällä kaudella päässyt vauhtiin. Uskon kuitenkin että kun ne oikeat miehet rinnalle saadaan niin ei meillä ole ykkösketjun osalta mitään hätää - eli JPH:ta odotellessa.

Se mikä tässä on surullista niin ei tämä homma miksikään muutu vaikka hankittaisiin 1-2 pelaajaa lisää. Enempään ei varmasti ole rahaa. Valmentajan pitäisi lainata kuhdalta yhtä peiliä ja pällistellä sitä vaikka huominen päivä. Sen jälkeen sitä peiliä pitäisi kierrättää valikoiden nuo kaikkein suurimmat pettymykset (tai pettymysten aiheuttajat). Rahaa ei saada lisää elisoilta eikä keltään muiltakaan sponsoreilta, kyllä tuo homma vielä suomessa niin lasten kengissä on että kauden alla on sovittu tuen rahamäärä ja siitä vastineeksi saadut näkyvyys ja palvelut. Eli ei osta Elisa eikä kukaan muukaan meille yhtään uutta "kummipelaajaa".
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pari matsia nähneenä niin en ihan niin pessimistisesti ajattele kauden jatkoa kuin useimmat palstakirjoittajista.

Eilisestä pelistä jäi lopulta ihan luottavainen fiilis, koska mielestäni Jyp ei oikein missään vaiheessa ottanut peliä täydellisesti hallintaansa. Oman näkemykseni mukaan peli oli ihan tasainen lukuunottamatta ekaa erää. Silloin kun pelin "momentum" kääntyy hetkeksi vastustajalle, olisi kyllä hyvä jos veskari pystyy pitämään jengin pinnalla vaikeimpien hetkien yli. Ja sitten taas uutta matoa koukkuun ja kääntämään pelin "momentum" itselleen. Eilen Lennu(?) hukkasi ekassa maalissa oman äijänsä totaalisesti niin herää kysymys onko jengi lähtenyt aivan takki auki tokaan erään vai mikä v*ttu jengiä vaivaa. Tokan erän alku oli kuitenkin aika ratkaiseva vaihe koko pelin kannalta. Kolmannessa erässä oli mehut jo vähissä eikä varsinaista takaa-ajoa saatu aikaiseksi.

Haatajasta odotetaan ratkaisijaa jengin ongelmiin niin muistelisin ettei Haataja mitenkään erityisesti loistanut harkkamatseissa eikä niissä parissa runkosarjan pelissä ennen loukkaantumista. Paperilla näyttäisi vahvalta jos IFK:ssa olisi kaksi vahvaa kenttää mutta pahoin pelkään että pitkä kausi tulee osoittamaan että nuoret eivät koko kautta tule kannattelemaan IFK:ta niin kuin tällä hetkellä.

Jokaiselle jengille tulee kauden aikana ylä- ja alamäkiä ja IFK:n alamäki tulisi saada käänettyä aika nopeasti.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosta Kojon eilisestä lausunnosta täytyy todeta sen verran, että lehdistötilaisuuden nähneenä, tosin en kuulleena, kiitos Main Streetin huonon äänentoiston, Jalosen naamasta näki, että miestä vitutti ja paljon. Koska en kuullut, mitä herra puhui, tuli sanomisten sisältö itselleni täydellisenä yllätyksenä, koska kehon kieli ja naamavärkin ilmeet antoivat olettaa jotain aivan muuta. Itse siis kallistun sille kannalle, että Jalonen pelaa ns. mediapeliä. Hän pitää pokkansa ja ns. kulissit kunnossa, mutta joukkueen kesken hän todennäköisesti toimii, kuten viime kierrokset kohtuullisen sekaisin olevan joukkueen valmentajan kuuluukin. Eli pyrkii pitämään realiteetit kohdillaan: aihetta paniikkiin ei ole (vielä), mutta jokaisen jätkän on pystyttävä vähintäänkin viisikkotasolla parempaan, henkilökohtaisista suorituksista nyt
puhumattakaan.

Kakkoskenttä on pitänyt päätä veden pinnan yläpuolella omilla onnistumisillaan, mutta muuten joukkue on pelannut huomattavan paljon alle oman osaamisensa. Kakkosessakin tosin on yksi ongelma: Ramstedtin suoritukset vaihtelevat liikaa. Välillä tulee aivan uskomattoman hienoja oivalluksia, mutta omiin silmiini on näyttänyt, että kohtuullisen suuri osa ajasta kentällä menee kiekon hieromiseen ja ketjukavereiden suoraviivaisemmat pelityylit kärsivät tästä. Sekä Ahtola että Granlund pyrkivät molemmat pitämään kiekon liikkeessä ja näin antamaan vastustajalle painetta. Ramstedt taas tykkää pitää kiekkoa itse, mikä sinänsä on joskus ihan hyväkin piirre, ongelma vain on siinä, että usein se hieno kiekon siirtely ja haastaminen päättyy siihen, että Ramu menettää kiekon. Joko lerppuun syöttöön, jonka vastustaja katkoo helposti tai sitten häviää kaksinkamppailunsa. Lopputulos on joka tapauksessa se, että ketjukavereiden hyvä ja maalia kohti tähtäävä duuni menee aivan hukkaan. Lisäksi kun muistetaan, että kakkonen pistää kuitenkin kohtuullisen hyvällä prosentilla paikoista sisään, tämän ketjun potentiaalia valuu paljon hukkaan.

Mielestäni IFK ei ole löytänyt toimivia ketjukoostumuksia viime kierroksilla ollenkaan pl. kakkosketju. Liivik-Töykkälä-Petrell-kenttä oli hyvä ja hoiti oman ruutunsa. Lennun siirryttyä ykköseen, ainakaan eilisen perusteella Turo Järvinen ei todellakaan pysty paikkaamaan Lennun jättämää aukkoa. Ihmettelen suuresti myös sitä, miksi Bobby Nyholm on pois pelaavasta kokoonpanosta ja Max Wärnille paikka löytyy. Itse ihastuin Bobbyn suoraviivaiseen pelityyliin jo treenipeleissä ja alkukierrokset vain vahvistivat mielikuvaani siitä, että Bobbyn kohdalla on menty eteenpäin ja potentiaali voi onnistumisten kautta jalostua jo tällä kaudella uudelle tasolle. Siksi ihmettelen esim. sitä, miksi Samu Vilkman pelasi eilen ykkösessä, mutta Bobby ei mahtunut jengiin. Nyholmin vahvuutena on ollut myös se, että hän keskittyy pelaamaan yksinkertaisesti ja tekemään oikeita asioita, oikeassa paikassa.

Olen Söderholmia puolustellut ja uskonut, että heikot esitykset ovat johtuneet esim. ylikunnosta. Tämä voi edelleenkin olla osasyy, mutta totuus on myös se, että Söde pelaa ainakin kotona jatkuvasti itseään ulos tilanteista lähtiessään hakemaan esim. taklauksia. Vaikka taklauksia arvostankin, puolustajien tehtävänä on ensisijaisesti pelata niin, etteivät nyt ainakaan pelaa itseään tilanteista ulos ja näin aiheuta vastustajalle avopaikkoja. Söden kohdalla tosin uskon myös, että ongelma on ennen kaikkea pään sisällä. On vaikea yhtälö tiedostaa pelaavansa aivan päin helvettiä ja samalla yrittää pelata rennosti ja hakea onnistumisia yksinkertaisten asioiden kautta. Söde vihaa häviämistä yli kaiken ja se, että hän on itse ollut vaikuttamassa tappioihin niin rankasti kuin tähän mennessä, syö miestä aivan varmasti. Ole siinä sitten. Positiivinen asia tässä nyt kai kuitenkin on se, että Söde on asenteeltaan 100%:sti IFK ja ammattimies. Löysäilyä tai asennevammaa hänen kohdallaan ei tarvitse edes miettiä. Sekin on laiha lohtu näiden peliesitysten rinnalla, mutta jotain sekin.

Haatajaa tässä nyt kaikki odottavat pelastajaksi. Epäilen, että Haataja yksin ei tule tätä laivaa kääntämään, mutta mj-tauko, kova treeni, pieni tauko peleistä (ja potentiaalisista tappiosta ;)) ja vaikkapa saunailta saattavat yhdessä aukaista lukkoja ja uusia, toimivia ketjukoostumuksia voi hyvinkin löytyä. Pakistossa on myös pakko tehdä muutoksia, vaikka Kurvinen palaakin. Clarke on varmaankin pelannut sillä tasolla, mitä odottaa sopikin. Miinuksia on toki kauhea määrä, mutta toisenlaisella pakkiparilla voitaisiin aivan yhtä hyvin olla lähempänä nollaakin. Söde on pelannut puolustavana pakkina ja paluu yksinkertaisen tekemisen ääreen voisi hyvinkin laukaista lukkoa. Kurvinen siis Clarken kanssa ykköseen, Söde kolmoseen Ahosen tai Haverisen kanssa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Jotkut kommentit täällä viittaavat siihen, että ihan kuin olisi joku isokin kriisi päällä. En lähtisi niin radikaaliin viittaukseen. Peli on kuitenkin ajoittain todella mallikkaan näköistä ja kaikki pelit ovat olleet voitettavissa. Eli silloin se ei ole kriisi. Viime vuonna oli suurin osa peleistä sellaisia, ettei meillä ollut mitään mahkuja taistella voitosta. Se oli paskaa ja kriisi.

Meillä on pieni taantuma ja pienen taantuman voi aukaista todella pieni muutos. Siis tyyliin Haatajan innokas paini parissa pelissä. Tälläinen taantuma oli esimerkiksi Kalpalla. Pari paskaa peliä, pieni tappioputki. Homma kääntyi ja kas...joukkue porskuttaa taas kakkosena. Ovat todenneet, ettei materiaali silti riitä Lukon kaatamiseen ja hankkivat Mäkiahon.

Sama asia IFKssa pitäisi tapahtua. Eka peli raiteilleen pienillä muutoksilla ja voittojen tielle. Sitten vahvistaa parilla täsmähankinnalla.

Nyt testataan organisaation kyvykkyyttä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös