HIFK:n maalivahdit 2009-2010

  • 486 465
  • 2 061
Suosikkijoukkue
HIFK
Pari kautta takaperin Näädissä Nokka hommasi Chiodon tolppien väliin kun Tarkilla ei kulkenut. Toivottavasti hän suhtautuu IFK:n tämän kauden maalivahtipeliin yhtä kylmän ammattimaisesti. Nieminen on koko IFK-uransa päässyt helpolla: ensin Suomi-sarjasta pelaamaan liigadebyytissä nollapeliä ja sitten tuuraamaan Lunkkaa ja Pöksyä vailla mitään paineita, kaikki ollut vain plussaa ja pienet epäonnistumiset on kuitettu miehen iällä ja millä milloinkin. Nyt hän on ykkönen ja voidaan vaatia onnistumisia illasta toiseen.

HIFK pelaa mestaruudesta EHT-tason veskarilla tällä kaudella. Toivottavasti se siellä officella nyt vihdoin tajutaan.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä! Jani oli eilen huono, mutta en mä nyt sitä yhden pelin perusteella rupea tuomitsemaan riittämättömänä kuten moni takinkääntäjä täällä.

Nyt ei puhutakaan enää yhdestä matsista. Vaan Jani on ollut yksinkertaisesti huono ainakin Kärppiä, Lukkoa, Tapparaa ja Jypiä vastaan. Sitten Nieminen on ollut kohtalaisella tasolla Lukkoa(kotipeli) vastaan, mutta siinä vastustajan veskari pesi Niemisen tylysti.

Nieminen alkaa valumaan sille tasolle, että IFK joutuu voittamaan veskarista huolimatta. Ja se on kivinen tie, sillä maalivahti on kuitenkin niin iso palanen joukkuetta ja sen puolustuspeliä. Nyt tulee näitä maalin tappioita jatkuvalla syötöllä, mutta ei auta kuin uskoa Niemisen kehitykseen ja toivoa. Ei IFK:lla ole vara päästää vähintään neljää maalia joka matsiin. Tähän toki vaikuttaa myös puolustuksen kyvykkyys, mutta maalivahti on suurin yksittäinen osa puolustusta.
 

Helmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, nyt on pakko taipua ja myöntää tosiasiat: tarvitaan maalivahti ja ihan helvetin äkkiä sittenkin.
Joku Andy Chiodo tänne ja nopeasti. Nieminen kakkoseksi tai vielä mieluummin laittaisin Janin KiVaan ja Lunkan kakkoskassariksi.

Pomminvarmasti mennään finaaleihin asti jos byyriin löytyy joku joka osaa torjua edes 'vähää alusta'..
Ihan oikeasti nyt on officella pakko reagoida tähän tilanteeseen!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei kiinnosta edes kuinka HIFK:n mv:t ne taas päästivät, 4 maalia ja kuka oli maalissa, sinne ne taas menivät, vaikka tiedänkin kuka oli maalissa ja miten maalit tehtiin. 3-4, se kertoo kaiken. Avatkaa laukaisukartta : )
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Täysin riippumatta siitä miten maalit on tehty, niin n75% torjuntaprossa ei oikein vetele.

Ei sulle henk.koht. Hemmo, mutta tällainen ajattelu osoittaa aikamoista ymmärtämättömyyttä maalivahtipelaamisesta yleisellä tasolla => riippumatta siitä miten maalit on tehty!!

Maalivahdin onnistumista ei yksinkertaisesti voi yksittäisessä matsissa mitata pelkällä prosentilla (pidempi otanta antaa toki hyvää tietoa) vaan nimenomaan pitää katsoa todella tarkalla silmällä sitä miten maalit on tehty. En edelleenkään voi sanoa tän illan pelistä mitään, koska olen nähnyt tasan sen one-timer maalin joka YLE:llä näkyi, mutta se on periaatteessa aivan sama tuleeko erässä 1 vai 11 vetoa jos maaliin johtava kuti on ns. mahdoton otettava. Jos koko ajan tulee tasaisesti tilanteita ja torjuttavaa, on veskarilla jopa paremmat saumat saada joku noista mahottomistakin kopattua, joten vähän ja aina hemmetin pahoja tilanteita on veskarin painajainen...

Palataan kun maalit on nähty!

edith; sen verran piti vielä sanomani, notta kilven puolelle näyttivät pommittaneen 3 byyriä => röitä sano!!
 

velipunainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Opintiellä?

Jalonen totesi jossain Tappara matsin jälkeen, että Janin kanssa ollaan opintiellä. Jep, näin on! Mutta opintiellä voisi olla kyllä kakkosenakin. Sen verran pahasti tuo kilpipuoli nyt vuotaa! Rupeaa meinaan nämä vuosia jatkuvat opintiet milloin mistäkin nostamaan käyrää kohtalaisiin korkeuksiin! Mestaruus viidentoista vuoden välein ei oikein jaksa lämmittää siinä välissä olevia opinteitä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paikanpäältä tänään katottuna:

Nieminen vs Noronen

Noronen on perusvarma kassari. Piste. Nieminen ei ole. Jotenkin oli tänään jo aistittavissa HIFK:n pakeissa sellasta samanlaista epävarmuutta kun viimekaudella kun Housu paljastu sysipaskaks.

Norosen mailapeliä ja siitä seuraavaa pelinlukua ei voi kuin ihailla. Niemisen mailapeli on epävarmaa ja luo omille pakeille aivan liikaa painetta. Mielummin jättäsin menemättä kun laittaisin noin vaikeita syöttöjä/putsauksia.

1-0 maalia en kunnolla nähnyt. Ne kaksi seuraavaa oli yyvee maaleja, mutta se Riskan suoraan syötöstä veto olisi pitänyt ottaa. Siinä vähän narahti selkäranka meijän jätkiltä(mitä ei tietenkään saisi käydä myöskään).

Sitten taas Hattu otti pari gameseiveriä ja perusvarmaa loppupeliä. Vaan ei se riitä. HIFK ei tällä hetkellä(ehkä asia muuttuu Haatajan paluun myötä ehkä ei) voi antaa vastustajalle 2 maalia enempää. Tänään me kaaduttiin tokan erän mustaan hetkeen josta Hattu imasi sen toisen+ siihen, että meidän hyökkäyspeli on tällä hetkellä yhden Rammsteinit ketjun varassa. Siitä muissa ketjuissa, tämä on veskojen kritisointia/kehuja.

Hattu pelaa mun mielestä sillä tasolla, mikä meillä pitäisi olla 12-15 peliä pelaavalla kakkosveskalla. Suurimman osan peleistä pelaavana toi taso ei riitä ja nyt ollaan vielä runkosarjassa. Tarvitaan siis se 'chiodo' nyt kehiin.

Se Hatusta. Seuraavaksi HIFK:n maalivahtivalmennus. No mutta, eihän sellaista ole! Haloo Office! Tähdätään liigan kärkeen/kannuun ja mennään tällä tavalla sinne? Tehkää nyt jo jotain päätöksiä tästä. Trendi on selkeä ja sitä osaa lukea tavallinen tölliäinenkin.

Akuuttihoitona koodinimi nyt vaikka olkoon se 'chiodo'. Krooniseen veskavalkkupuutokseen pitää myös puuttua.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Nyt ei puhutakaan enää yhdestä matsista.

Nyt ei tosiaan puhuta enää yhdestä matsista, ja alan itsekin olemaan huolissani.

Nyt tulee näitä maalin tappioita jatkuvalla syötöllä, mutta ei auta kuin uskoa Niemisen kehitykseen ja toivoa. Ei IFK:lla ole vara päästää vähintään neljää maalia joka matsiin. Tähän toki vaikuttaa myös puolustuksen kyvykkyys, mutta maalivahti on suurin yksittäinen osa puolustusta.

Niemisen kehitykseen täytyy uskoa, hän saattaisi etenkin hyvässä valmennuksessa olla liigan eliittiä parissa vuodessa. Mutta se ei nyt näiden Lukko-, Tappara- ja JYP-pelien perusteella näytäkään tapahtuvan vielä tällä kaudella. Helvetti että vituttaa, sillä tämä tarkottaisi että kaikki kolme osastoa toden totta tarvitsee täydennystä (pakki, mv, maalintekijä), ja kaikkiin kolmeen hankintaan ei varmastikaan ole varaa. Eli tällä hetkellä on aika pessimistinen fiilis, tekis mieli ilmoittaa taas kausi hävityksi :P

Jos tässä IFK nyt joutuu vielä maalivahtikaupoille, maksaa seura palkkaa tällä kaudella neljälle veskarille + vielä Pitkämäelle erorahat. Melkoista.

Ratkaisu?
- Turunen takas loppukaudeksi, olisi semihalpa ja perusvarma pakki. Clarke-Kurvinen, Kanki-Mara, Söde-Turunen saattais jopa riittää. Tai Kurvinen ja Turunen voisi vaihtaa paikkoja.
- Kerhon kanssa vaihto Lassila + Kaakku <-> Aake + Sakke + kaikki rahat mitä löytyy. Tuskin ikinä suostuisivat, ainakaan mistään pienestä summasta. Mutta rahapulassa kun ovat, on mahdollisuuksia. Jonkun esim. Wärninkin voisi heittää mukaan diiliin.
- Ja sit toivotaan vaan että Haataja on se sateentekijä hyökkäystehoille, joka maagisesti nostaa ykkösen ikiroudasta hellelukemiin. Ja ettei kukaan loukkaannu.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän Niemisestä huomaa, että hän on pienehkö ihminen kookkaan ihmisen työssä. Vähänkin, kun on maskia ja Jani ei näe laukasta, niin hän ei yksinkertaisesti peitä maalista tarpeeksi ollakseen kiekon tiellä.

Itse pelkään myös sitä, että joukkue menettää luottonsa maalivahtiin ja puolustajat alkavat tehdä vähän Janinkin työtä sekä sitä kautta pelaavat tilanteita yli ja puolustuspelin rakenne hajoaa.

Jos HPK on oikeasti niissä isoissa talousongelmissa ja niin ei muuta kuin koko rahalla Lassilan perään. Tai sitten VPK "skouttaa" AHL:stä jonkun uuden maalivahdin.
 

Stigu

Jäsen
Maalivahdin onnistumista ei yksinkertaisesti voi yksittäisessä matsissa mitata pelkällä prosentilla (pidempi otanta antaa toki hyvää tietoa) vaan nimenomaan pitää katsoa todella tarkalla silmällä sitä miten maalit on tehty.
Kuten aiemmin sanoin, Hattu on nyt valahtanut tuonne 92%:n tasolle, ja taistelee statsien puolesta sijoista 8-12. Noilla statseilla ei siis ole mitään asiaa tällä kaudella liigan TOP3-veskareiden joukkoon. Tuohon vielä kirsikkana kakun päälle liigan huonoimmat torjuntaprosentit kahdella perättäisellä kierroksella. Tämä kortti on jo nähty, ja nyt on ainoastaan kysymys onko IFK:n johto samaa mieltä: Halutaanko mestaruudesta taistella edes teoriassa? Jos on, niin homma menee kyllä aika kinkkiseksi. Ainakin omilla kriteereilläni SM-liigan huippuveskari täyttää seuraavat ehdot (tässä järjestyksessä):

1. Kokemusta ja onnistumisia SM-liigan pleijareista. Mielellään yli 20 peliä yli 92,5%:n torjuntaprosentilla ja/tai alle 2.00 :n GAAlla

2. Kokemusta ja onnistumisia SM-liigan, tai jonkun yhtä tasokkaan liigan runkosarjasta. Ainakin yksi kausi noin 93%:n torjuntaprosenteilla ja/tai alle 2.00:n GAA:lla

3. Veskarin taustalla maalivahtivalmentaja, joka on nostanut muitakin veskareita huippuveskareiksi.

Ja neljäntenä kriteerinä vielä mukava IFK-bonus:

4. Veskari on jo tarpeeksi kehittynyt (ja sinut SM-liigan pelitavan kanssa) , eli ei tarvitse erillistä veskarivalmennusta.

Hattu ei luonnollisestikaan täytä yhtään noista kriteereistä. SM-liigassa noita kriteereitä täyttäviä veskareita on paljon, mutta vapailla markkinoilla ei liiemmälti taida olla. Tästä päästäänkin sitten plan B:hen, eli verorajan jälkeen vaan näitä Never Heard-veskareita try-outilla sisään ja ulos, kunnes mahdollisesti nappaa. Ei tuossa mitään voi hävitäkkään.
 

RS77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cosa Nostra
Pakko se on itsekin myöntää, että Nieminen ei riitä. Ennen kauden alkua olin sitä mieltä, että kyllä riittää. Nyt täytyy löytää selkeä ykkösvahti ja Jani kirittämään sitä. Jos ottaa ykkösvahdin paikan siltä niin hyvä niin, koska tietysti toivon sitä että Nieminen olisi( ja onkin)jossain vaiheessa huippuveska. Tällä hetkellä se kuitenkin on nuori ja vain keskitasoa viimeisten pelien perusteella. Onneksi se kuitenkin on tilastoiden valossa parempi kuin Riksman.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjoitin tästä jo otteluketjuun, mutta laitetaan tänne myös. Kyllä kaikki merkit viittaavat siihen, että HIFK:lla on sekä maalivahtiongelma että maalivahtivalmennusongelma. Kautonen tai kuka tahansa nopeasti Nykin koneeseen ja katsomaan AHL-matseja. Jos maalivahtipeli jatkuu sillä tasolla, mitä se on ollut viimeiset neljä matsia, niin laittakaa samoin tein A-juniorit pelaamaan. Kylmä tosiasia, mutta niiden edessä kannattaa olla ajoissa nöyrä: HIFK tarvitsee uuden maalivahdin ja nopeasti!
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
...
...
Ainakin omilla kriteereilläni SM-liigan huippuveskari täyttää seuraavat ehdot (tässä järjestyksessä):

1. Kokemusta ja onnistumisia SM-liigan pleijareista. Mielellään yli 20 peliä yli 92,5%:n torjuntaprosentilla ja/tai alle 2.00 :n GAAlla

2. Kokemusta ja onnistumisia SM-liigan, tai jonkun yhtä tasokkaan liigan runkosarjasta. Ainakin yksi kausi noin 93%:n torjuntaprosenteilla ja/tai alle 2.00:n GAA:lla

3. Veskarin taustalla maalivahtivalmentaja, joka on nostanut muitakin veskareita huippuveskareiksi.

Ja neljäntenä kriteerinä vielä mukava IFK-bonus:

4. Veskari on jo tarpeeksi kehittynyt (ja sinut SM-liigan pelitavan kanssa) , eli ei tarvitse erillistä veskarivalmennusta.

...
...

Kari Lehtonen, Wiikman, Rämö, Tuokkola, Mika Lehto, Jouni Rokama :) .... ainakaan nuo eivät olisi kelvanneet aikoinaan mestaruutta tosissaan tavoittelevaan joukkueeseen kriteereillä 1. , 2. ja 4. Tuokkola taisi selvittää vain kriteerin nro 2. Junnu-Lehtonenkin jäi loppukautta kohti mentäessä Jamie Ramin taakse, mutta nousi ykköseksi taas pleijareihin.Eli aika ajoin löytyy keltanokkia ja taunotasalakkejakin kannun kaappaajaksi.

Mutta ei siinä mitään, tottakai olisi ideaali tilanne, jos HIFK:llekin nyt saataisiin esitetyt kriteerit täyttävä konkariykkösveskari ja Nieminen olisi kakkosena. Luulisi seurajohdonkin jo zuumailevan uudistuksia tälle osastolle. Pitkämäki sai viime kaudella aikaa jonnekin marraskuun loppuun (?). Nyt olisi myös syytä tapahtua jotain viimeistään silloin - ei haittaa vaikka jo aikaisemmin.
 

HemmoP

Jäsen
Ei sulle henk.koht. Hemmo, mutta tällainen ajattelu osoittaa aikamoista ymmärtämättömyyttä maalivahtipelaamisesta yleisellä tasolla => riippumatta siitä miten maalit on tehty!!

No ei sullekkaan henk koht, mutta Niemiselle on tehty viimeisessä neljässä matsissa 12 maalia 72 vedolla = n83.3%, kahdessa viimeisessä 6/21 71.4%.

Jotain osviittaa kuitenkin missä mennään. Ei kaikkea voi laittaa huonon puolustuksen piikkiin ( vaikka paljon voikin ). Tuolla "miten maalit on tehty" tarkoitin, että näyttää menevän vähän joka suunnasta vaikkakin leväri vuotaa pahimmin.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tervetuloa Salama katsomaan niitä pelejä paikanpäälle sen sijaan, että nysväät niiden laukaisukarttojen ym. epäolennaisten selitysten kanssa. Nieminen on tällä hetkellä liigan huonoin veskari ja Hifk häviää ottelut pitkälti sen takia. Ihan sama mistä kulmasta ja kilvestä ne vedot menee sisään.
Tänään kaksi maalia Niemisen piikkiin. Ensimmäisessä päästi Hytösen lyömään luvattoman helposti patjoista sisään ja kolmatta maalia tarvitsee tuskin sen enempää analysoida niille jotka pelin näkivät. Joka pelissä se 1-2 helppoa on liikaa ja siinä syy miksi päästettyjen maalien keskiarvo on sitä luokkaa ettei pelejä voi pitkässä juoksussa voittaa.
 

Stigu

Jäsen
Kari Lehtonen, Wiikman, Rämö, Tuokkola, Mika Lehto, Jouni Rokama :) .... ainakaan nuo eivät olisi kelvanneet aikoinaan mestaruutta tosissaan tavoittelevaan joukkueeseen kriteereillä 1. , 2. ja 4.
Tarkennetaan sen verran, että kyseessä siis IFK:hon kesken kauden hankittavan veskarin kriteerit. Tosin siinä mielessähän on sama, tuleeko veskari IFK:hon kauden alussa vai kesken kauden- Saken takia hänen on joka tapauksessa oltava ns. valmis paketti.
 

Helmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saken takia hänen on joka tapauksessa oltava ns. valmis paketti.

Juurikin näin. Sakkea ei varmastikaan ikinä IFK:sta potkita pihalle, joten kassarin täytyy olla superhyperkokenut ja muutenkin tyyppiä 'tietää mitä tekee'... No, nyt tuli mieleen Vokoun..auts..
Uusi hemmo maalille ja heti, laitoin jo omasta puolestani viestiä officelle, tehkää muutkin niin, onpahan ainakin yritetty!
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Jep. Myös tänään meni kaksi helppoa ja se riitti viemään meiltä voiton ja kolme pistettä. Torstain pelin jälkeen sanoin, että jos lauantaina menee kolme tai yli, olen huolestunut. No nyt meni neljä joista kaksi meni Niemisen piikkiin. Olen siis huolestunut.

Seitsemässä pelissä on IFK:lle (Niemisen ollessa maalissa) tehty kolme maalia tai yli. Se on liikaa. Nieminen on pelannut 13 ottelua ja se tarkoittaa, että vähintään joka toisessa ottelussa verkko heiluu IFK:n päässä väh. 3 kertaa. Se ei ole voittava pelityyli. Vaikka halutaan uskoa joulupukkiin, hammas keijuun ja Lundelliin, niin Nieminen ei riitä tällä kaudella kantamaan ykköstorjujan vastuuta. Ehkä vielä joskus, mutta ei nyt.

Vaikka sitä yritti positiivinen olla ja uskoa Niemiseen, niin tänään se usko romahti. Hänen työskentelynsä on epävarmaa. Ei siitä mihinkään pääse.
 

IFK4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kuulin että myös officella + KJ on tiedostanut veskaritilanteen. Taustalla käydään jo vääntöjä miten homma ratkeaisi. Kyllä Jalonen haluaa reagoida samalla lailla kuin teki aikanaan Kärpissä.

Haluttu muutos vaatisi yhteensä kolmen veskarin liikahtamista omista seuroistaan, katsotaan josko tää kuvio menisi maaliin..
 

julle-jr

Jäsen
Ei sulle henk.koht. Hemmo, mutta tällainen ajattelu osoittaa aikamoista ymmärtämättömyyttä maalivahtipelaamisesta yleisellä tasolla => riippumatta siitä miten maalit on tehty!!
Voi vittu sun kanssas, ei tässä nyt kukaan niin idiootti ole, että olettaa veskarin ottavan ne mahdottomat vedot kiinni. Voit toki väännellä asioita ihan kuin haluat ja aina keksiä uuden syyn Niemisen puolustukseksi, mutta tosiasiat ovat tosiasioita. Jos torjuttujen vetojen määrä on luokkaa 3/5, niin onhan silloin veskarissa vikaa. Ei edes IFK:n puolustus NIIN kuutamolla ole, vaikka kuutamolla välillä onkin.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Taustalla käydään jo vääntöjä miten homma ratkeaisi...

Toivottavasti, mutta meillä on kolmen kassarin kanssa pahvi ja yhtälö ei varmaan ole helppo. Länki koulun penkille ja jatkossa Pygmin tilalle, AA kiertoon tai KiVaan, Hattu kakkoseksi ja SE kassari ykköseksi / kilpailemaan Hatun kanssa ajasta auringossa....
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Voi vittu sun kanssas, ei tässä nyt kukaan niin idiootti ole, että olettaa veskarin ottavan ne mahdottomat vedot kiinni. Voit toki väännellä asioita ihan kuin haluat ja aina keksiä uuden syyn Niemisen puolustukseksi, mutta tosiasiat ovat tosiasioita.

Jos nyt ihan ensiksi näyttäisit tuosta mun tekstistä sen kohdan jossa puolustelen Niemisen tämän päivän otteita?? Jos löytyy niin onneksi olkoon, minä en löydä... Ja mitä vitun asioiden vääntelemistä se on, että yrittää muistuttaa kanssakirjoittajille niistä tosiasioista jotka ovat tosiasioita; erässä tulee kaksi vetoa => toisen MV torjuu varmasti ja toinen klapklap-tyhjiin => 50%, ei tee mitään, lähe meneen? Prossat toimii pitkällä otannalla, ei yhdessä pelissä! Tottahan myös sekin on, että Janin viimeiset pelit eivät ole menneet kovin hyvin ja sen olen täällä myös tuonut esiin (katsot vaan kirjoitushistoriaa).

Jotain osviittaa kuitenkin missä mennään. Ei kaikkea voi laittaa huonon puolustuksen piikkiin (vaikka paljon voikin).

Tänään ei voi laittaa puolustuksen piikkiin kuin sen yhden takatolpalta one-timerilla menneen. Eka 100% Janin piikkiin, Riskan veto myös jos ei muuttanut pakista suuntaa (Hattu levitteli käsiään vähän siihen malliin). Pilen veto oli taasen hyvä esimerkki siitä, että vaikka puolustus ja MV tekis periaatteessa kaiken oikein on myös vastustajan osaamisella, onnistumisella ja henk.koht. taidolla merkitys => upea veto suoraan syötöstä aivan etuyläristikkoon!

Tervetuloa Salama katsomaan niitä pelejä paikanpäälle sen sijaan, että nysväät niiden laukaisukarttojen ym. epäolennaisten selitysten kanssa.

On kattos vähän muutakin elämää ja lievästi tärkeämpiä (junnu-)asioita hoidettavana... Mutta torstaina paikan päällä kun Pata saapuu!

Ja mitä epäolennaista on asioilla, jotka pitäisi olla esim. HIFK:n veskarivalmennuksenkin tärkeimpiä työkaluja?? Pygmin niiden kimpussa pitäisi nysvätä... Minä katson niistä (+ videokoosteista) ottelun trendit ja maalilaukaukset ja päivitän omaa osaamispankkiani analysoimalla mitä MV:n olisi siinä_ja_siinä tilanteessa pitänyt tehdä jotta olisi kyennyt kiekon torjumaan. Näistä analyyseista te saatte sitten referaatit tänne ja sanon suoraan sen jos mielestäni joku maali oli tai ei ollut veskarin moka.

Meikäläinen ei fantasioi vaan analysoi => jos HIFK:n johto on päättänyt mennä hamaan hautaan asti Hattu maalilla niin analysoin & puolustan / moitin häntä ja jos maalilla on Lunkka / Aake, hän saa saman kohtelun. Jos maalille ilmestyy Noronen tai Lassila tai brödööri niin ihan samalla tavalla minä täällä väittelen erinäisten nimimerkkien kanssa siitä, oliko joku maali veskarin vai puolustuksen moka vaiko oikein peräti vastustajan hyvyyttä!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Nieminen yksin ei riitä tavoitteeseen, eli finaalipaikkaan. Se on nyt nähty. Torjuntaprosenttikin alkaa olemaan jo niin heikko, että joku kokenut huippuveskari täytyy tänne hommata, joka jo pelkällä olemuksellaan tekisi hyvää myös Niemisen pelille, ja toisi todellisen kilpailutilanteen maalille.

Nyt on pelejä hävitty veskaripelin heikkouteen. Söde ja Clarke saavat siitä osansa, mutta silti.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Ratkaisu?
- Turunen takas loppukaudeksi, olisi semihalpa ja perusvarma pakki. Clarke-Kurvinen, Kanki-Mara, Söde-Turunen saattais jopa riittää. Tai Kurvinen ja Turunen voisi vaihtaa paikkoja.
- Kerhon kanssa vaihto Lassila + Kaakku <-> Aake + Sakke + kaikki rahat mitä löytyy. Tuskin ikinä suostuisivat, ainakaan mistään pienestä summasta. Mutta rahapulassa kun ovat, on mahdollisuuksia. Jonkun esim. Wärninkin voisi heittää mukaan diiliin.
- Ja sit toivotaan vaan että Haataja on se sateentekijä hyökkäystehoille, joka maagisesti nostaa ykkösen ikiroudasta hellelukemiin. Ja ettei kukaan loukkaannu.

Jeps. Pala kakkua ja mestaruus on meidän... Tuo lista pitää täysin kutinsa ja samaa kutia on myös tuon lista utopisisuus.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Sanoin jo kauden alla, että Niemiselle pitää antaa luottoa ja katsoa mihin se riittää, koska olisi typeryyttä olla niin tekemättä.

Ja ihan oikein on tehty, katsottu Niemisen kortti. Nyt alkuvuodesta, eikä odotettu ratkaisupeleihin.

Uskon, että niin kuin kaikilla nuorilla pelaajilla Janilla on menossa nyt huonompi vaihe. Pienenä veskana, joka ei peitä niin paljon, se huonompi vaihe näkyy todella pahasti. Jani varmasti parantaa, mutta kyllä nyt nähtyjen hyvien ja huonojen pelien perusteella on todettava, ettei mies meille riitä.

Eli konkretisoiden: Janissa on potentiaalia, muttei ole tällä kaudella mestaruusveskari ja sellainen on hankittava verorajan jälkeen välittömästi tai sitten se Lassilakuvio HPK:sta.

EDIT: Ja Lassilakuviolla en tarkoita utopistisia NHL-treidejä, joissa maalivahtivalmentaja vaihtaa paikkaa mukana. Kyllä kait se menee niin, että rahaa siinä palaa ja paljon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös