HIFK:n ketjuruletti kaudella 2014–2015

  • 241 209
  • 1 057

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Mielelläni minäkin antaisin Luttisen jatkaa tuossa kakkosessa. Totuus lienee kuitenkin se, että Puustiselta pitää kaivaa ne viime kauden tehot uudestaan esiin. Goldobin ja Ramstedt kun on jakamassa kiekkoa niin tulosta täytyy tulla. Ja koska Puustisella se potentiaali on olemassa niin kyllä heittäsin hänet nyt tuohon ketjuun välittömästi. Itseluottamus on pakko löytyä.

Mielestäni joukkueessa tulee olla kilpailua, joten Puustinen voisi hyvin ottaa vauhtia kolmosesta tehojenkin puolesta..peliaikaa kaikille ketjuille tulee reilusti..kenenkään pelipaikkaa ei tulisi sementoida vahojen meriittien ansiosta..
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaksipiippuinen juttu kaiken kaikkiaan. Ollaan oikeastaan positiivisen ongelman edessä kun sairastupa tyhjenee. En sementoisi missään nimessä Puustisen paikkaa esim kakkosketjussa, mutta kyllä nyt siinä paikan antaisin kun potentiaali on tiedossa. Se on kyllä varmaa, että peliaikaa tulee kolmosessakin, mutta henkilökohtaisesti tyrkkäisin Puustisen (en Puustista) kakkoseen. Sieltä se ketsuppipullo vielä aukeaa, pelasipa missä ketjussa hyvänsä.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Ehdottomasti Puustinen kolmoseen ja Luttisen paikka säilytettävä. Jokainen ketju pelaa kotona lähes samoja minuutteja, joten mielummin koittaisin tehdä myös kolomosesta vaarallisen kuin hajottaisin jo toimivan kakkoskentän.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Annetaan oma mielipide myös, eli Puustinen kakkosketjuun. Puustisella liike ja maalintekouhka on kuitenkin Luttista kovemmalla tasolla. Puustinen loukkaantui siinä vaiheessa, kun Ramstedt ei vielä ollut nykytasolleen päässyt ja ehdottomasti pitää katsoa mitä tämä ketju saisi aikaiseksi. Goldobin ja Ramstedt tarvitsev maalintekijän ketjuunsa. Ramun rinnalla pitäisi 20 maalia olla paperia. Puustisesta on kyllä sanottava, että alkukauden liike ja asenne eivät riitä sitä paikkaa pitämään. Maalien rinnalle tarvitaan kovaa työntekoa.

Luttiselle kuitenkin edelleen YV-aikaa ja vastaavasti Raskin paikka YV:llä Puustiselle. Tuo aivan täysin eri uhkaa laukauksellaan. Luttinen pystyy jatkamaan maalintekoa myös alemmassa ketjussa, mutta Puustisesta ei saada 3-4 ketjussa pitkässä juoksussa mitään hyötyä.
 
Itse en lähtisi muuttamaan kahta ensimmäistä ketjua. Rask on tehnyt viimeisessä kuudessa pelaamassaan pelissä seitsemän pinnaa ja Luttinen taas on sopeutunut hyvin tasapainottamaan näitä hyökkäysihmeitä. Puustisen asenne varsinkin omaan päähän oli suoraan sanottuna paskaa alkukaudesta, joten kyllä mun mielestä näytöt pitää antaa Kuparisen kanssa kolmosessa. Kaksikon rinnalle sopisi mielestäni vielä hyvästi Ikonen tai Leino. Raskin voi kyllä siirtää alempiin ketjuihin, mutta nyt on hyvä jakso päällä, niin en lähtisi sekoittamaan.

No, parin minuutin päästä tuonkin näkee.

edit: No nyt on sitten vedetty kaikki uusiksi. Ramu - Goldi - Luttinen on heitetty kaikki eri ketjuihin, Puustisen ja Elkyn yhteistyön pakottamista jatketaan, Blomqvist jatkaa kivasti kolmosessa.

Voisinpa lyödä vetoa, että viimeistään kolmannen erän alkuun palataan ainakin Ramun kentän osalta vanhaan ja toimivaksi todettuun.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kokoonpanossa muutoksia:

Zaborsky - Ramstedt - Rask
Goldobin - Elkins - Puustinen
Blomqvist - Kuparinen - Partanen
Luttinen - Nykopp - Ikonen

Auvitu - Grillfors
Pikkarainen - Teppo
Söderholm - Taipalus
Nyqvist

Husso
(Lankinen)

Hyvältä näyttää ja mielenkiintoiset ketjut. Partanen vielä poppareille, niin avot.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jos Leinolla on jotain pikku vaivaa tai esimerkiksi flunssa? Tästä syystä oli pois jo viime pe pelistä? Rotaatio yksi vaihtoehto. Enemmän ihmettelen, miksi tyhjäntoimittaja Partanen saa surffailla kokoonpanossa illasta toiseen. Hän kun rikkoo koko ketjun pelin omilla suorituksillaan.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Jännä että Blomqvist ajaa hierarkiassa Leinon ohitse. Muuten ihan ok.

Vaikka nyt puhutaankin kokonaisuuden kannalta varsin marginaalisesta asiasta, niin mun mielestä Partanen on ensimmäinen tiputettava tosta hyökkäyksestä. Toki en tiedä onko Leinolla jotain pientä vaivaa tai vaikkapa flunssanpoikasta.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jännä että Blomqvist ajaa hierarkiassa Leinon ohitse. Muuten ihan ok.
Pakko olla kyse rotaatiosta tai lentsusta. Leino on idearikkaampi pelaaja kuin koko 3.kenttä yhteensä. Partanen on tällä hetkellä paketin turhin pelaaja Blomqvistin kanssa, ei saa mitään aikaiseksi ja peliaikaa tulee roppakaupalla. Paljon parjattu Raskin on alkanut löytää ideaa ja suoraviivaisuutta peliin.

Jännä myös huomata että Puustinen tulee suoraan viime kauden tutkaparin Elkinsin viereen ja siten hajoitetaan ykkönen joka on toiminut kohtuu hyvin viime peleissä.

Mutta joka tapauksessa tervetulleita kokeiluja ja voihan Ramu - Zabo olla match made in heaven jolla porskutetaan kohti kevättä, siirto voi myös kertoa siitä että Goldie ei saanut realisoitua Ramun syöttöjä ja potentiaalia joten nyt kokeillaan jotain muuta.

Pakistokin alkaa olla siinä kuosissa että kritiikkiä ainakaan ennen peliä ei tarvitse antaa. Auvitu - Grillfors on mielenkiintoinen kokeilu, Grilli saa selkeästi hyökkäävämmän roolin tässä ja onkin hyvä tuomaan kiekkoa ylös.

_
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Leino jätti ainakin Porin matsin väliin kuumeen takia, joten todennäköisesti on vielä toipilaana.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Mutta joka tapauksessa tervetulleita kokeiluja ja voihan Ramu - Zabo olla match made in heaven jolla porskutetaan kohti kevättä, siirto voi myös kertoa siitä että Goldie ei saanut realisoitua Ramun syöttöjä ja potentiaalia joten nyt kokeillaan jotain muuta.

Jotenkin Goldenboy on viime aikoina keskittynyt enemmän syöttelyyn kuin maalien viisteilyyn ja kun kaikki tiedämme että Ramukin "syyllistyy" usein samaan, niin ketjun pelaaminen on muuttunut hieman tehottomaksi.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän näissä HIFK:n ketjuissa on nyt selvästi haussa sellainen yritys rakentaa koko loppukauden pelaavia kokonaisuuksia. Zaborsky ei oikein Elkinsin ketjussa päässyt maalien määrissä sille tasolle, jota häneltä voi odottaa. Ramstedtin kentässä maalipaikkojen määrän pitäisi lisääntyä ja onhan herrat YV:llä toisensa löytäneet. Rask tuo ketjuun sitten liikettä ja paljon duunia. Lisäksi myös tehoja on alkanut löytyä viime peleissä. Hyvin roolitettu ketju näin paperilla. Zaborskyllä ja Ramstedtilla on niin paljon käsiä, että siinä menee hyvin yksi kädettömämpi, mutta sitäkin jalallisempi koohottaja. Toki ykkösketjussa Raskin rooli on myös niitä maaleja tasaisesti tehdä, että paikka siinä on ansaittu. YV-aika tosin Raskilla Puustisen paluun jälkeen tod. näk. pienenee.

Kakkosketju Goldobin-Elkins-Puustinen on myös mielenkiintoinen kokeilu. Ramstedt ja Goldobin ovat molemmat taiteilijasieluja ja pelaaminen olisi monesti voinut olla astetta suoraviivaisempaa. Elkinsin heikkous taas ehkä taas on siinä luovuudessa ja tätä puutetta paikkaa Goldobin. Puustisen ja Elkinsin viime kauden tehojahan tässä haetaan.

Kokonaisuudessaan nämä kaksi ensimmäistä kenttää ovat liigatasolle todella kovia. Kumpikin kenttä olisi aika monessa liigajengissä selkeä ykkönen. Toivottavasti tämä saadaan paperilta siirrettyä käytäntöön. Toivon todella, että tämä lähtisi rullaamaan, koska nyt on omissa papereissa sellaiset lähes ihanteelliset ketjut tällä materiaalilla. Ainakin roolitusten suhteen. Ehkä olisin toivonut Partasen nousevan sille tasolle, että olisi Raskin paikan ykkösessä vienyt, mutta näillä esityksillä annan paikan Raskille mielelläni ja nostan Törmäselle lakkia mikäli tekee hänestä 15-20 maalin miehen.

Puolustuskin näyttää nyt monta astetta paremmalta, kun siellä ei ole Heikkistä tai Salmea. Avauspelaamisen laadun pitäisi parantua ja monipuolistua ja sitä kautta myös päästäisiin kovalla materiaalilla laadukkaammin lähtemään omista.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Hienoa, että Puustinen ja Taipalus palaavat kokoonpanoon. Taipaluksen ja Söden tervehtymisestä ja Pikkaraisen hankinnasta huolimatta tuonne pitäisi saada vielä se yksi vahva omanpään luuta painavalla laukauksella oikealta puolelta. En pistäisi myöskään vastaan jos sinne joku Mika Norjan tasoinen jätkä hankittaisiin Husson tandemiksi. Hyökkäysketjut laittaisin suunnilleen kuten RedWhiteBlue yllä, mutta katsotaan nyt tämä uudet ketjut tänään ja kommentoidaan sitten enemmän. Pakkiparit, olettaen että sinne hankitaan se pakkivahvistus, rakentaisin seuraavasti:

Hank / Söde terveenä - "KurtisFoster"
Söde - Grilleri
Taipalus - Teppo
Auvitu/Honkaheimo

Söde ei puolikuntoisena mahdu ykköseen, Hank ei leijuessaan mahdu edes kakkoseen. Parhaimmillaan on kuitenkin se positiivinen ongelma, että molemmat voivat olla ykkösparin kiekollisempi puolustaja. Taipaluksen tiputtaisin hänen epätasaisuudesta (ja toipilaisuudesta) johtuen kolmoseen, seiskapakki vastuksen mukaan.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ketjuista sen verran, että Goldie menee aivan hukkaan jos ei pääse Ramun kanssa samaan vitjaan, ja saman voisi sanoa toisinkin päin. Puustisen tulo sekoitti hyökkäyspäänpelaajien pelin ihan totaalisesti, ja minusta tuo selittyy osittain roolitusten sekavuudella. Eilen meillä oli taidoiltaan kaksi 1. ketjua jalkeilla, sekä yksi 2. ketju, ja yksi 4. ketju. Stögöllä on kova työ saada pidettyä kaikki pelaajat tyytyväisinä peliaikaan.

Eilisen pelin perusteella muotoilisin vitjat näin (boldaan tutkaparit, jotka on pidettävä yhdessä):

Zaborsky - Kuparinen - Rask
Goldobin
- Ramstedt - Luttinen
Leino/Partanen - Elkins - Puustinen
Ikonen - Nykopp - Lamberg

PS. Tekisi mieli repiä se Puustisen ''A'' takaisin Ramun rinnuksiin, mutta kesken kauden tuota ei tulla näkemään.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä tuo kokoonpano alkaa näyttää hyvältä, kun on saatu äijiä takaisin...

IFK tänään:

Zaborsky - Kuparinen - Rask
Goldobin - Ramstedt - Leino
Blomqvist - Elkins - Puustinen
Luttinen - Nykopp - Ikonen

Grillfors - Auvitu
Teppo - Pikkarainen
Söderholm - Taipalus
Honkaheimo

Husso
Lankinen

Enää Lamberg tuohon Blomqvistin paikalle, niin hyökkäys näyttää kyllä helvetin hyvältä. Auvitulla alkaa olemaan nyt viimeiset hetket pelaavassa kokoonpanossa, mikäli homma ei lähde kulkemaan selkeästi parempaan suuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kauan siinä menikin, että Partanen saatiin pois kokoonpanosta häiritsemästä muiden pelaamista. Nyt näyttää hyvältä ja tuohon mukaan vielä tosiaan Lamberg, niin paketti on valmis.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kivasti on sairastupa tyhjentynyt. Lambergin toistuvat poissaolot kummastuttavat, kaveri kuitenkaan ei näytä varovan mitään silloin harvoin, kun pystyy pelaamaan. Olisi tärkeä pelimies kokoonpanoon, kuten kaikki tietää.

Ketju Goldobin - Ramstedt - Leino hieman ihmetyttää, koska kuka siinä hoitaa maalinedusrouhimisen ja fyysisyyden ylipäätään ? Toivottavasti Söde-Taipalus pelaavat tuon ketjun takana. Olisin vaihtanut Luttisen ja Leinon paikkoja, niin balanssi tuntuisi paremmalta. Leino on pelannut Ikosen kanssa välillä aika hyvin. Viimeksi mainittu on muuten tainnut tehojen puolesta hyytyä viime aikoina. Pääsispä välillä kokeilemaan esim. Ramun laidalla.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kuten odotin, ei tämä "neitiketju" päässyt tehoille. Eikä niitä laukauksiakaan juuri sadellut. Lamberg tai Ikonen tarvitaan Leinon tilalle työmieheksi, jotta nuo kaksi taiteilijaa saavat paremmin tulosta aikaan.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jep, työmies tarvitaan Ramun ja Goldobinin ketjuun. Itse pitäisin edelleen Luttisen siinä, vaikka hän joutui Puustisen tervehdyttyä siirtymään neloseen. Arttu tekee vahvaa duunia ja mikä tärkeintä, käyttää maalintekopaikat tehokkaasti hyväkseen. Taitaa olla IFK:n paras maalintekijä ja peliaikaa vasta 5:ksi-7:ksi eniten hyökkääjistä (en jaksa nyt tarkistaa).
 
Suosikkijoukkue
B&B&B&B
Kyllä se näin on että tohon Ramun ja Goldien ketjuun tarvitaan lihaa noiden taiteilijoiden ympärille. Itse kokeilisin Partasta siinä aluksi jos se ei toimi niin sitten Luttinen kehiin. Partasella on kuitenkin potentiaalia ja taitoa, Arttu olisi kuitenkin varma valinta ja yksi liigan parhaimpia pelaajia tekemään maaleja maalin edustalta.

PS. Zabo - Kupru - Pude toimi tänään todella hyvin, Kupru tarvitsee laiturit kenellä on taitoa luoda myös paikkoja
 
Partanen ei tarvitse yhtään enempää peliaikaa ennen kuin oppii joukkuepelaamisen perustaidot ja -periaatteet. Pelicans -pelissa katsoin suurennuslasilla Partasen toimintaa ja koko pelissä 0 syöttöä omille. Yrittää lähes aina yksin vaikka neljää pelaajaa vastaan ja lyhyetkin syötöt on todella luokattomia. Toki teki hienon maalin, mutta aivan käsittämättömällä tavalla tappoi pahimmillaan oman ketjunsa peliä. Kun Parrulla on kiekko, koko muu viisikko joutuu miettimään jo tilannetta, mitä tapahtuu kun kiekonmenetys tulee. En laittaisi siis kaksikon ketjuun, varsinkin kun puolustaessa pelinlukeminen on heikolla tasolla. Sille on syynsä, että jätkä on tippunut marginaalipelaajaksi, vaikka CHL:ssä onnistuikin loistavasti.
 

McLovin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vegas Golden Knights
IFK:n kokoonpano illan ottelussa:

67 Tomas Zaborsky - 11 Matti Kuparinen - 88 Joonas Rask
62 Robert Leino - 46 Teemu Ramstedt - 28 Jasse Ikonen
19 Sami Blomqvist - 91 Corey Elkins - 71 Juuso Puustinen (A)
39 Arttu Luttinen (A) - 80 Thomas Nykopp - 21 Mika Partanen
29 Toni Leinonen

18 Yohann Auvitu - 8 Daniel Grillfors
43 Miihkali Teppo - 40 Julius Nyqvist
56 Lauri Taipalus - 26 Toni Söderholm (C)
44 Otto Honkaheimo

34 Ville Husso
30 Kevin Lankinen (varalla)

Nikolai Goldobin tippunut pois sairastuvalle.
 

Time-out

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n kokoonpano illan ottelussa:

67 Tomas Zaborsky - 11 Matti Kuparinen - 88 Joonas Rask
62 Robert Leino - 46 Teemu Ramstedt - 28 Jasse Ikonen
19 Sami Blomqvist - 91 Corey Elkins - 71 Juuso Puustinen (A)
39 Arttu Luttinen (A) - 80 Thomas Nykopp - 21 Mika Partanen
29 Toni Leinonen

18 Yohann Auvitu - 8 Daniel Grillfors
43 Miihkali Teppo - 40 Julius Nyqvist
56 Lauri Taipalus - 26 Toni Söderholm (C)
44 Otto Honkaheimo

34 Ville Husso
30 Kevin Lankinen (varalla)

Nikolai Goldobin tippunut pois sairastuvalle.

Ihan hyvältä näyttää, toki Goldien poissaolo harmittaa mutta hyvin on jengi pelannut loukkaantumisista huolimatta. Onneksi kyseessä on sairastuminen eikä loukkaantuminen, joten poika tositoimissa varmasti pian.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ihan hyvältä näyttää, toki Goldien poissaolo harmittaa mutta hyvin on jengi pelannut loukkaantumisista huolimatta. Onneksi kyseessä on sairastuminen eikä loukkaantuminen, joten poika tositoimissa varmasti pian.

Ok, eli se on varmistettu jossain että sairastuminen eikä rotaatio. On mielenkiintoista nähdä miten Ramun kenttä toimii, voi nimittäin toimia ihan hemmetin hyvin Leinon ja Ikosen kanssa. Ehkä Goldie on pienen orastavan nuhaflunssan takia jätetty "varmuuden vuoksi" sivuun kauden ehkä potentiaalisesti nopeavauhtisimmasta pelistä.

Löytää pian itsensä 9. laiturin paikalta jota käytetään ylivoimalla ja voittomaalikilpailussa.

_
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös