HIFK kaudella 2022–2023

  • 689 718
  • 3 969

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllähän tässä nyt tosiseikka on se, että pahimpiin kilpailijoihin verrattuna takamatkalla ollaan rosterissa aika selvästikin. Jos näillä mennään, niin luultavasti ei menestystä ole luvassa, joten ajattelin tulevan kauden ilonaiheet löytää junnuista. Jospa sieltä nyt muutama löisi itsensä oikeasti läpi tulevaisuuden runkoon. Vaikea kausi todennäköisesti luvassa, niin koitan keskittyä positiivisiin asioihin mitä jengistä löytyy enkä velloa negatiivisuudessa, koska suoraansanottuna omat odotukset on aika nollassa mitä menestykseen tulee. Sanokoon joku sitä tyytymiseksi tai ettei vaadita, sitähän se toisaalta onkin. Jos tämä projekti ei tuota noita junnuja ensikauden rosteriin vakirooliin, niin saa Salmelainen munkin puolesta pakata kamansa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
IFK on yksinäisenä kukkona tunkiolla Suomen suurimmalla talousalueella. Ihan helvetin paljon parempaan pitäisi pystyä.

Jep ja Jokereiden Siperia-seikkailun aikana, joka kesti kahdeksan vuotta IFK ei voittanut yhden ainutta mestaruutta. Ei yhden ainutta. Tuo on oikeastaan ainoa fakta, joka mua kiinnostaa ja se on tyrmistyttävä.

Varovainen optimismi on vaihtunut tämän "kiekollisen kärkipakin" hankinnan myötä siihen ajatukseen, että IFK pelaa realistisesti vain paikasta kuuden sakkiin ja ne ajat kun puolivälierissä lähdettiin heti lauluun, ovat vakaasti tekemässä paluuta.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Minkähän takia just internetissä olevat valittaa. Miksi ei tosielämän? Monet ei viitsi kirjoittaa tänne just noiden negailijoiden takia. Tosi hyvä joukkue kun kuitenkin on.
Minä ainakin tosielämässä kirjoitin Salmelaiselle henkilökohtaisesti asiallisen, mutta tiukan palautteen tämän "hyvän" joukkueen tilasta ja rakentamisesta. Vastausta en ole toki saanut ja en sitä toki odottanutkaan, sillä tuskin olen ainoa. Positiivareille löytyy esimerkiksi täältä "Nyt just hymyilyttää"-ketju ja Facebookista useampi erilainen ryhmä, johon voi ylistää tätä IFKn touhua samanhenkisten kanssa. Sieltä löytyy niitä ihmettelijöitä lisää, joiden mielestä mestaruus vuosikymmenessä on ihan riittävä urheilullinen vaatimustaso
 
J

Just-Ice-Hockey

Itse pystyn hyväksymään sen, että IFK vetää pienemmällä budjetilla kuin muut sarjan isot, katsomorajoitukset ovat varmasti tehneet IFK:n budjettiin ison loven, eikä tällöin ole realistista odottaa, että mennään sarjan isoimmalla budjetilla, kun ei sitä aina ennenkään ole tehty. Se, miksi IFK:n budjetti ei vastaa talousaluetta, ja miksi tulovirta on rakennettu niin voimakkaasti yhden jalan (lipputulot) varaan, on eri keskustelu. Sen paikka ei kuitenkaan ole kausiketjussa, eikä pienentyneestä budjetista johtuva suhteellinen heikentyminen ole asia, mistä Salmelaista voi kritisoida.

Sen sijaan Salmelaista voi (ja minusta pitää) kritisoida siitä, miten hän on käytössä olleet eurot allokoinut. Maalivahtien ja puolustuksen osalta vedetään järjettömällä riskillä, kun taas hyökkäykseen on panostettu selkeästi enemmän. Jos jo lähtöjään tiedetään, että budjetin puolesta ei pystytä kilpailemaan muiden isojen kanssa, tulisi ne käytössä olevat eurot käyttää todella harkiten. Tähän yhtälöön ei vain yksinkertaisesti sovi kolme itseään kuntouttavaa puolustajaa. Tähän yhtälöön ei myöskään sovi se, että joukkueen laadullisesti laajin osa ovat laitahyökkääjät. Siellä on parinkymmenen maalin miestä kolmosketjua myöten.

Tässä kontekstissa valitettavasti Dykin sekä Palolan jatkot, Lyytisen jatko, Melartin ja Rantakarin sopimuksen sekä Åstenin jatko näyttäytyvät vaan todella pahalta. Dykin ja Palolan välillä olisi pitänyt kyetä valitsemaan ja toisesta säästyneet varat allokoida puolustukseen ja maalivahteihin. Sama koskee myös Åsteniin käytettyjä euroja. Hyökkäyksessä olisi rohkeasti voitu lähteä tarjoamaan paikkoja erittäin lupaaville nuorille, Kaskimäki, Halttunen ja miksi ei myös Teissalalle ja Hedelle.

Åstenista ja Dykistä/Palolasta säästyneillä euroilla olisi varmasti saatu alakertaa jo itsessään yksi hyvä puolustaja. Puhumattakaan siitä, jos tuohon olisi vielä lisätty Lyytisen tai Rantakarin eurot. Sillä rahalla olisi oletettavasti ollut mahdollista kiinnittää alakertaan tasoa sarjan paras puolustaja oleva pelaaja. Nyt samalla rahalla saatiin rotaatiopelaaja neloseen, vajavaisella viimeistelytaidolla/huonolla liikkeellä varustettu laitahyökkääjä ja loukkaantumisherkkä puolustaja. Melartin hankinnan ymmärrä , oma poika oli pakko kotiuttaa, vaikkakin on pakko sanoa, ettei Ilari mitään isoa IFK-sydäntä osoita palatessaan seuraan vasta tultuaan puolirammaksi, toivottavasti ei kehäraakiksi. Jo näillä muutoksilla tuo joukkue näyttäisi tasapainoisemmalta ja valmiimmalta haastamaan mestarisuosikkeja. Puhumattakaan siitä, että Larssonin sijaan olisi kolmospariin pyritty kiinnittämään esimerkiksi Heshka Vaasasta ja Rantakarin sijaan olisi saatu vaikka vuoden Euroopan kaukaloihin totutellut Schmaltz sopimukseen.

Henkilökohtaisesti mun on mahdotonta ymmärtää joukkueenrakennusta, joka perustuu ihan vitullisten kysymysmerkkien varaan maalivahtien ja puolustuksen osalta. Se, että kesken kauden reagoidaan mahdollisiin puutteisiin on todella harhainen ajatus, mikä ei saa tukea ainakaan historiasta. IFK on tehokkaasti korjannut maalivahtivajeen viimeksi Summasen kaudella ja sitä ennen Dave Stathosilla. Rakenteellisesti vajaata puolustusta ei tämän seuran historiassa ole taidettu korjata ikinä kesken kauden. Puolustuksen kiekollista johtajaakaan ei ole tainnut koskaan tulla kesken kaiken mukaan.

Todella toivon, että UJ:n paikalle aletaan joulun tienoilla kartoittamaan uutta miestä, jos on vähänkin viitteitä siitä, että loukkaantumisiin tai epävarmaan maalivahtipelin kytkeytyvät riskit realisoituvat.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Minkähän takia just internetissä olevat valittaa. Miksi ei tosielämän? Monet ei viitsi kirjoittaa tänne just noiden negailijoiden takia. Tosi hyvä joukkue kun kuitenkin on.
Tosi hyvä joukkue? Missä? Hyvyys on aina suhteessa vastustajaan. Slovakian liigassa varmaan olisikin tosi hyvä, samoin Saksassa. NHL:ssä ihan paska. Liigassa on nyt useita parempia joukkueita (paperilla). Ollaan lähtökohtaisesti ihan hyviä, sijoilla 4–6. Jos se riittää sinulle, olkoot. Tietysti pienikin voi yllättää, mutta siihen en luottaisi eikä IFK:n pidä sellaiseen lähtökohtaiseen tasoon pyrkiä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Nyt kyllä uskallan väittää, ettet kärsi elinkautista Nordiksella. Enemmän matseissa katsomossa negaillaan kuin täällä.
Tämä varmaan kyllä riippuvainen siitä, missä istuu Nordiksella? A5:ssa, jossa itse istun elinkautista meno on kyllä kuvailemaasi, mutta voisin kuvitella fanikatsomosta ja sen liepeiltä löytyvän samanhenkistä porukkaa kuin se yksi sankari aikoinaan jossain TV-pelissä oliko se nyt Kärppiä vastaan tms.? Tällöin taisi olla joku kisastudio jossain leffateatterissa ja Kärpät taisi vaihteeksi painaa meitä rumasti dunkkuun ja tämä sankari vailla mitään ketunhäntää kainalossa oli sitä mieltä, että IFK oli parempi vaikka tilanne oli 0-5 Kärpille.
 

samsuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Omat ajatukset ensi kauden joukkueesta ovat aika ristiriitaiset. Toisaalta, joukkueessa on paljon potentiaalia ja hyökkäys näyttää hyvältä vaikka hiukan pelintekotaitoa se voisi kaivata. Puolustus ja maalivahdit ovat se isoin kysymysmerkki.

Aloitetaan senttereistä. Hirvonen saattaa olla osittain tähän ratkaisu, sen verran vakuuttavaa oli herran otteet loppukaudesta. Koivistoinen ja Paajanen ovat kummatkin laadukkaita kahden suunnan senttereitä ja Väänänen on vielä kehitysvaiheessa oleva kaveri ja mielestäni on hyvä valinta alempiin ketjuihin.

Laitureissa on kysymysmerkkejä pari kappaletta mutta myös hyvin laadukkaita pelaajia. Nättinen on hyvin laadukas maalintekijä mutta pystyy myös rakentamaan jonkun verran peliä ja Pakarinen on Liigaan kärkipelaajia roolissaan. Palola ja Dyk on saanut paljon rapaa niskaan ja osittain syystäkin. Palola kuitenkin on jo näyttänyt että pystyy tekemään tulosta, viime kaudella oli hyvässä iskussa ennen loukkaantumistaan. Jalka on hieman hidastunut mutta korvasi sitä sijoittumisellaan. Aika näyttää oliko järkevää tehdä jatkosopimus. Dyk tuntuu taas menettäneen hieman itseluottamusta ensimmäisen kauden jälkeen, hänen pitäisi saada suoraviivaistettua peliänsä ja saada takaisin menettämänsä itseluottamus. Tarvitsee tosin laadukkaat ketjukaverit vierelleen että voi tehdä tulosta. Jääskän uskon nostavan tasoaan kunhan pysyy ehjänä, oli aika kovassa tikissä ennen kauden päättänyttä loukkaantumista. Tallberg oli loppukaudesta kuin varjo itsestään, kuitenkin parhaimmillaan todella hyvä voimahyökkääjä. Hyökkäyksestä löytyy myös muutama erittäin lupaava nuori mies. Halttunen ja Kaskimäki omaan silmään lupaavimmat. Halttusella on täysi mahdollisuus napata paikka pelaavasta kokoonpanosta, iso koko jota osaa jo ikäisekseen käyttää hyvin ja taitavat kädet. On rankattu ensi vuoden draftissa top-10 ja ensi vuoden draftin odotetaan olevan laadukkaampi kuin tämän vuoden. Tässä voi hyvinkin olla ensi kaudella meidän oma "Slafkovsky". Kaskimäellä löytyy nopeutta ja taitavat kädet enkä ihmettelisi yhtään jos raivaa itselleen paikan pelaavasta kokoonpanosta. Ilmeisesti on saanut hieman lihaa luiden ympärille mikä auttaa paljon.
Teissala ja Hede kärkkyy myös paikkoja kokoonpanosta. Hede on mielestäni hieman aliarvostettu, löytyy nopeutta ja hyvät kädet, hieman lihaa pitäisi saada lisää ja tasaisuutta otteisiin että pärjäisi paremmin.
Teissala väläytteli viime kaudella pari kertaa mutta sama pätee myös häneen.
Karvinen ei näyttänyt mitään sellaista minkä takia ansaitsisi tulevalla kaudella paikan kokoonpanosta, hieman turha pelaaja omaan silmään.
Åsten on oma jätkä jonka mielelläni haluisin kokoonpanossa nähdä mutta en tiedä riittääkö enää.
Lähtisin kokeilemaan harjoituspeleissä näillä hyökkäysketjuilla:

Nättinen - Koivistoinen - Pakarinen
Jääskä - Hirvonen - Palola
Kaskimäki - Paajanen - Dyk
Tallberg - Väänänen - Halttunen

Puolustus on taas täysin oma lukunsa.
Kiekollista vastuuta kantanee Rantakari ja Lyytinen. Rantakarilla ollut pari vaikeampaa kautta mutta päässyt kesän harjoittelemaan kunnolla ja on laadukas puolustaja hyökkäyssuuntaan ja osoittanut että pystyy pelaamaan kärkiroolissa laadukkaasti.
Lyytinen on hieman outolintu. Toissa kaudella oli itseluottamus tapissa ja tuntui että pystyi tekemään kentällä mitä halusi. Viime kausi meni täysin pieleen loukkaantumisen takia ja kun pelasi oli todella epävarma. Loukkaantumisherkkä, mutta kunnossa ollessaan hyvä puolustaja. Kuitenkin iso kysymerkki.
Melart on erittäin laadukas hankinta. Loukkaantumisia hänelläkin takana. Kunnossa ollessaan pelaa erittäin laadukasta kahden suunnan peliä ja on osoittanut pystyvänsä tuloksentekoon myös.
Kotkansalon potentiaali tiedostetaan ja aloittikin viime kauden loistavasti. EHT-komennuksen jälkeen oli kuin varjo itsestään. Kuitenkin nuori pelaaja vielä jonka täytyy löytää itseluottamuksensa ja tasaisuutta otteisiin.
Motin on laadukas peruspuolustaja, jonka taso harvoin vaihtelee.
Larsson on itselle täysi kysymysmerkki mutta pelaatyypiltään vastaa aika paljon Motinia. Odotan varmaa oman alueen pelaamista ja sen hyvän ensimmäisen syötön antamista.
Kokoonpanosta paikkaa kyttää Salin, Luoto ja Luhanka, näistä odotan eniten Salinin otteita, oli vakuuttavan oloista pelaamista viime kaudella ikäänsä nähden. Voi yllättää monet ensi kaudella. Luodosta en hirveästi osaa sanoa, vaikutti muutamassa pelaamassaan ottelussa lupaavalta mutta tarvitsee lihasta ja tasaisuutta otteisiin.
Luhangasta voi kasvaa meille hyvä peruspakki ja meidän loukkaantumishistorialla näytönpaikkoja löytyy.
Puolustuksen laittaisin tähän sommitelmaan:

Melart - Rantakari
Lyytinen - Motin
Larsson - Kotkansalo
Salin

Maalivahdit ovat iso riski.
Halonen väläytteli viime kaudella mutta ei loppukaudesta vakuuttanut. Saatava tasaisuutta otteisiin että pystyy pelaamaan hyvällä tasolla.
Taposen ei annettu näyttää loppukaudesta mikä itseäni hieman ihmetyttää mutta on lupaava maalivahti, Mestiksessä oli ilmeisesti paras maalivahti joten potentiaalia löytyy. Toivon että Taponen saa reilun mahdollisuuden haastaa Halonen ykköstorjujan paikasta.

Peltonen ja kumppanit sai joukkueen pelaamaan hyvin viihdyttävää ja tehokasta kiekkoa ennen sitä suruisenkuuluisaa koronaa, sen jälkeen peli ei asettunut uomiinsa kuin ajoittain. Tasaisuutta vaaditaan ja nyt nähdään minkälainen valmentaja Peltonen on.

Haastajan roolissaan ollaan lähdössä kauteen ilman isoja hankintoja. Tämä tuntuu oudolta verrattuna viime kausiin mutta tilanne nyt on tämä. Annan joukkueelle omasta puolesta täyden mahdollisuuden näyttää mihin he pystyvät ja tuen joukkuetta täysin. Ehkä haastajana oleminen sopii tälle joukkueelle, heillä on paljon näytettävää meille ja kaikille muille epäilijöille.

Tämä nyt hieman venähti pitkäksi mutta tässä on omat mietteet pelaajistosta ja valmennuksesta tulevalle kaudelle. Sijoitusta en uskalla lähteä arpomaan, annan joukkueen näyttää mihin he pystyvät.

Kiitos ja anteeksi!
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikään muu ei häiritse tuossa kokoonpanossa kuin se, että hyökkäyskalusto on taas 8+ ja pakisto 7+ ja veskarit 7. Mielestäni tälle kaudelle piti olla selvää, että puolustuskalusto nostetaan samalle tasolle kuin hyökkääjät. Ihan sama sitten onko se 8+ vai mikä, mutta samalla tasolla yläkerta ja alakerta. Siinä on epäonnistuttu ainakin paperilla.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mikään muu ei häiritse tuossa kokoonpanossa kuin se, että hyökkäyskalusto on taas 8+ ja pakisto 7+ ja veskarit 7. Mielestäni tälle kaudelle piti olla selvää, että puolustuskalusto nostetaan samalle tasolle kuin hyökkääjät. Ihan sama sitten onko se 8+ vai mikä, mutta samalla tasolla yläkerta ja alakerta. Siinä on epäonnistuttu ainakin paperilla.

Juuri näin, ja tämä sama IFK:ssa toistuu ja toistuu ja toistuu...
Ehkä meillä joskus vielä on sellanen joukkueenkokoaja, joka osaa purkaa tämän epäsuhdan. Toki otan vastaan menestyksen ilolla vastaan tälläkin porukalla, mutta just nyt ahdistaa jo kesähelteellä ajatus kohdata Oulu tai Tampere poffeissa, jossa selvästi kovempi materiaali ja valmennus pitäisi voittaa 4 kertaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Eemin76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä mä uskon, että sieltä löytyy euroja täydentää joukkuetta. Monena kautena sitä tehty ehkä jopa liikaa, mutta varmaankin kauden aikana tulee pelaajia sisään/ulos. Ihan hyvin voi sen 20 peliä katsoa kuinka kulkee. Eiköhän tuolla joukkueellakin taistella kotiedusta? Ja se, että esim.Kotkansalo,Dyk ym olivat aika heikkoja viimekaudella ei tarkoita, että he ovat ihan paskoja loppu-uransa. Kotkansalon palatessaan EHT-tasolle niin puolustushan onkin taas monta astetta parempi.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä mä uskon, että sieltä löytyy euroja täydentää joukkuetta. Monena kautena sitä tehty ehkä jopa liikaa, mutta varmaankin kauden aikana tulee pelaajia sisään/ulos. Ihan hyvin voi sen 20 peliä katsoa kuinka kulkee. Eiköhän tuolla joukkueellakin taistella kotiedusta? Ja se, että esim.Kotkansalo,Dyk ym olivat aika heikkoja viimekaudella ei tarkoita, että he ovat ihan paskoja loppu-uransa. Kotkansalon palatessaan EHT-tasolle niin puolustushan onkin taas monta astetta parempi.

Uskon myös että keskikaistaa, puolustusta ja mv osastoa täydennetään jos tarve tulee.

Jos Kotkansalo, Salin, Luoto, Luhanka, Hirvonen, Jääskä, Kaskimäki, Teissala, Hede, Halttunen, Taponen, Halonen eivät pääse mittaamaan itseään niin ei mitään kehitystäkään tapahdu. Tuosta pakasta kun puolet nostavat tasoaan niin voi olla että hankintoja ei juuri tarvita ja jos tarvitaan niin luulisi rahaa olevan. Kukaan ei maksa isoja summia noista.

Jos Jääskä ja Hirvonen sekä Kotkansalo parantaa, Hede ja Kaskimäki sekä Salin breikkaavat niin joukkue on helvetin kova.

Milloin viimeksi meillä on ollut noin paljon potentiaalia joukkueessa ja noin paljon kilpailua 3-4 ketjujen pelipaikoista? Nyt valitetaan kun ei paperilla riitä mutta jos yksi AB hankittaisiin 2. keskelle, valitettaisiin että Hirvonen ja junnut ei saa näytönpaikkoja.

Jos tuolla nipulla tulee onnistumisia niin joukkueen runko omista kasvateista voi saada hyvän putken aluilleen. Siellä on nyt Hirvonen, Kaskinäki, Salin ja Halttunen joista pitäisi vähintään yksi ukko vuodessa lähteä Änäriin ja junnuista varmaan lisää tulossa ensi ja seuraavalle vuodelle.

Luulen että joukkuetta täydennetään tarpeen mukaan loka-marraskuussa.
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse pystyn hyväksymään sen, että IFK vetää pienemmällä budjetilla kuin muut sarjan isot, katsomorajoitukset ovat varmasti tehneet IFK:n budjettiin ison loven, eikä tällöin ole realistista odottaa, että mennään sarjan isoimmalla budjetilla, kun ei sitä aina ennenkään ole tehty. Se, miksi IFK:n budjetti ei vastaa talousaluetta, ja miksi tulovirta on rakennettu niin voimakkaasti yhden jalan (lipputulot) varaan, on eri keskustelu. Sen paikka ei kuitenkaan ole kausiketjussa, eikä pienentyneestä budjetista johtuva suhteellinen heikentyminen ole asia, mistä Salmelaista voi kritisoida.

Sen sijaan Salmelaista voi (ja minusta pitää) kritisoida siitä, miten hän on käytössä olleet eurot allokoinut. Maalivahtien ja puolustuksen osalta vedetään järjettömällä riskillä, kun taas hyökkäykseen on panostettu selkeästi enemmän. Jos jo lähtöjään tiedetään, että budjetin puolesta ei pystytä kilpailemaan muiden isojen kanssa, tulisi ne käytössä olevat eurot käyttää todella harkiten. Tähän yhtälöön ei vain yksinkertaisesti sovi kolme itseään kuntouttavaa puolustajaa. Tähän yhtälöön ei myöskään sovi se, että joukkueen laadullisesti laajin osa ovat laitahyökkääjät. Siellä on parinkymmenen maalin miestä kolmosketjua myöten.
Ketkä ne 3 puolustajaa ovat??? Tietääkseni Rantakari totesi että on päässyt nyt reenaamaan kovaa ja uskoo olevansa valmis... Lyytinen on myöskin jo pelannut loukkinsa jälkeen ja on kesän varmasti vetänyt joukkueen mukana ihan yhtä kovaa kuin muutkin. Melartista en ole ihan varma mikä on tilanne mutta ei viime kaudella loukkaantuneet ole automaattisesti seuraavallakin kaudella vielä "kuntoutuvia"! Onko sinulla mahdollisesti muuta tietoa että joukkueessa olisi toipilaita?
 
J

Just-Ice-Hockey

Ketkä ne 3 puolustajaa ovat??? Tietääkseni Rantakari totesi että on päässyt nyt reenaamaan kovaa ja uskoo olevansa valmis... Lyytinen on myöskin jo pelannut loukkinsa jälkeen ja on kesän varmasti vetänyt joukkueen mukana ihan yhtä kovaa kuin muutkin. Melartista en ole ihan varma mikä on tilanne mutta ei viime kaudella loukkaantuneet ole automaattisesti seuraavallakin kaudella vielä "kuntoutuvia"! Onko sinulla mahdollisesti muuta tietoa että joukkueessa olisi toipilaita?

Voit vapaasti uskoa, että Rantakari, Melart ja Lyytinen vetävät lähes täyden kauden jokainen. Olisikin ensimmäinen kerta ties kuinka moneen kauteen. Mutta tuskin ne aikaisempien kausien pelimäärät mitään kertoo, kun kerran joukkueen haastattelussa on jotain sanottu.
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Olen sitä mieltä, että Halttusen ja Urosen pitää ehdottomasti saada liigapelejä alle. Tässä artikkelissa kaksikko on rankattu 2023 NHL Draftin suomalaispelaajien ykköseksi ja kakkoseksi.

 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Olen sitä mieltä, että Halttusen ja Urosen pitää ehdottomasti saada liigapelejä alle. Tässä artikkelissa kaksikko on rankattu 2023 NHL Draftin suomalaispelaajien ykköseksi ja kakkoseksi.


Saa ottaa talteen: Halttunen tekee ensi kaudella Liigassa noin 10 maalia.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Saa ottaa talteen: Halttunen tekee ensi kaudella Liigassa noin 10 maalia.

Mielenkiintoista nähdä, jos kaikki kunnossa (kopkop) että kuka huilaa tai pelaa nelosessa jos Halttunen / Kaskimäki pelaa laidalla.

Tallberg - Väänänen - Jääskä/Dyk on kova nelonen mutta vaikea nähdä että noin kovin monta peliä pelattaisiin.

Olisi kyllä hienoa jos pojat breikkaisivat mutta nyt ainakin kilpailua pelipaikoista on kun sekä Hede että Teissala pelaavat samoista laiturin paikoista.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen sitä mieltä, että Halttusen ja Urosen pitää ehdottomasti saada liigapelejä alle. Tässä artikkelissa kaksikko on rankattu 2023 NHL Draftin suomalaispelaajien ykköseksi ja kakkoseksi.

Vai onko kyseinen toimittelija taas käyttänyt HIFK:ta keppihevosenaan, jotta hänen juttujaan luettaisi ja ne herättäisi enemmän tunteita, kuten analyysissaan Eddie Larssonista.

Ei vaan, kyllä minullakin on kovat odotukset HIFK:n nuorisoa kohtaan ja odotan heidän saavan peliaikaa.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Uronen oli jopa U18 kisoihin täysi raakile vielä tällä kaudella. Ihan iisisti nyt. Ei 17 vuotiaiden pelaajien paikka normaalisti ole Liigassa ellei ole fyysisisiltä ominaisuuksiltaan ikäistään vanhempi tai on joku aivan poikkeuksellinen yksilö. Voin sanoa, että Uronen ei ole.
Halttusen edesottamuksia taas on mielenkiintoista nähdä mihin riittää jo ensi kaudella, jos ei lähde Jenkkeihin.
Olen sitä mieltä, että Halttusen ja Urosen pitää ehdottomasti saada liigapelejä alle. Tässä artikkelissa kaksikko on rankattu 2023 NHL Draftin suomalaispelaajien ykköseksi ja kakkoseksi.

 

DelJampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Norwich City
Tappara voitti mestaruuden aika suvereenilla tavalla, vaikka pakistossa oli vain yksi right (Kinnunen), ja tänä vuonna pelaavassa seitsikossa on vain yksi right (Kemiläinen)

Jos tuo olisi meillä, niin Uunot huutaisivat kurkku suorana, että joukke on väärin koottu

Vale-Mestaruus sanon minä
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappara voitti mestaruuden aika suvereenilla tavalla, vaikka pakistossa oli vain yksi right (Kinnunen), ja tänä vuonna pelaavassa seitsikossa on vain yksi right (Kemiläinen)

Jos tuo olisi meillä, niin Uunot huutaisivat kurkku suorana, että joukke on väärin koottu

Vale-Mestaruus sanon minä
Saattaapi myös olla niin, että siellä menestys on saanut fanit uskomaan ja luottamaan siihen että joukkueen kasaaja tietää mitä tekee. Toisin kuin meillä.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
IFK on yksinäisenä kukkona tunkiolla Suomen suurimmalla talousalueella
Se tässä ihmetyttää, että Jokereiden (2014) ja Espoo Bluesin (2016) poistuttua samalta apajalta, HIFK:n olisi Suomen vahvimmalla talousalueella pitänyt pystyä nostamaan pelaajabudjetti vähintään 1,5x Liigan muihin kärkijoukkueisiin nähden ellei jopa 2x sekä pelata jokseenkin joka kolmas vuosi finaalissa kaikkein kirkkaimmasta tai sijoittua runkosarjasaa poikkeuksetta sinne 1-4 parhaan joukkoon.

Onkin tutkivan journalismin, sisäisen seura-analyysin ja miksei jopa kriittisen akateemisen väitöskirjatyön tehtävä selvittää, että miten himputissa HIFK onnistui puppeloimaan määräävän markkina-aseman aika tavalla tuloksettomaksi puuhasteluksi. No kyllähän sieltä viimeksi tuli hopea 2016 ja pronssia 2018 & 2021, mutta siinä se sitten onkin. Varsin vaatimatonta siihen nähden, että aluetaloudellisista ym. resursseista ei olisi pitänyt missään vaiheessa jäädä kiinni.

Jatkoajan palstalla on paljon hyvää kannattaja-analyysia nykyisesta ja tätä edeltäneen ajan puppeloinneista, mutta olisi todella valaisevaa traditionaalisen helsinkiläisen ja monipuolisen urheilullisen HIFK:n seuraorganisaation selvittää ihan järjestelmällisesti, että miksi HIFK Hockeyn menestys on jäänyt viime vuosikymmenellä ja alkaneella vuosikymmenellä toistaiseksi varsin vaatimattomaksi, joka oikein loistaa useiden palstakirjoittajienkin mielipiteistä. Syitä varmaan löytyy useampia, mutta olennaista on tunnistaa avaintekijät, kirjata ne tarkasti, keskustella tarkalla korvalla läpi sekä lähteä korjaamaan niitä määrätietoisesti pala kerrallaan kuten esim. uuden hallin viivästyminen, seurajohtaminen, seuraorganisaation taloudenhoito ja tuloksentekokyky.

Haaste on siinä, että kun pysyvämpää menestystä ei ala tulla, niin kuluttaja- ja sponssiraha suuntaa muualle kuin HIFK:n jääkiekkoon. Jos ja kun Jokerit tunkee pikaisesti taas samalle apajalle suurella hypellä ja Kiekko-Espookin jollain aikavälillä Liigaan, niin nyt on vajaa vuosi aikaa tehdä laadukas selvitystyö ja siltä pohjalta tavoitteellinen seurastrategia sekä toimenpiteet eteenpäin kohti pysyvämpää menestystä.
 
Viimeksi muokattu:

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Kun täällä vallitsee paljon erimielisyyttä ensi kauden joukkueesta ja menestysmahdollisuuksista, minulla on ehdotus:
Voisiko joku avata veikkausketjun, jossa kaikki voivat veikata HIFK:n runkosarjasijoituksen, lopullisen sijoituksen, parhaan hyökkääjän ja puolustajan sijoituksen pistepörssissä ja pisteet runkosarjassa ja pudotuspeleissä (mikäli HIFK niissä mielestänne pelaa). Maalivahtien sijoitus ja torjunta-% samaten.
Lisäksi runkosarjan neljä parasta ja mestari ja kakkonen.
Itse osallistun mielelläni veikkaukseen.
Ehkä tämän tulosten jännittäminen
vähän lähentäisi positiivareita ja negapellejä toisiinsa?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös