HIFK kaudella 2022–2023

  • 689 801
  • 3 969

MaV

Jäsen
Siksi, että saadaan neljä pelaavaa ketjua
Dyk on myös kova mies tekemään duunia, niin siinä voi nuori Kaskimäki kasvaa rauhassa

En oikein enää osta sitä ideaa, että nelosketju on 0-0 pelaavaa kädetöntä telaketjuosastoa
Halttunenhan on pelannut junnuissa paljon myös off wingillä, eli rightin pelaajana vasempaa laitaa. Lisää vähän kombinaatioiden mahdollisuutta. Toki sitten olisi sekin versio, jossa Hirvonen on laidalla ja Kaskimäki kolmosen keskellä joissain peleissä.

Oma kokoonpanoni nykyisillä pelaajilla olisi seuraava:

Nättinen-Koivistoinen-Pakarinen
Jääskä-Hirvonen-Palola
Kaskimäki-Paajanen-Dyk
Tallberg-Väänänen-Halttunen

Lyytinen-Motin
Melart-Kotkansalo
Larsson-Rantakari
Salin
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Luulen että Peltonen ja Salmelainen lähtevät kokeilemaan mihin junnuilla riittää ja tarvittaessa reagoidaan.

Pakeista Salin on kortti joka pitää katsoa ja Luoto myös potentiaalinen pakki useaksi vuodeksi kokoonpanoon jos breikkaa.

Kaskimäki ja Halttunen taas pelaajia joille pakko antaa peliaikaa. Näiden lisäksi varmaan myös halutaan nähdä mihin on Hedestä ja Teissalasta. Jos ei riitä niin ehkä sitten reagoidaan niin puolustuksen kuin hyökkäyksenkin osalta. Voisi kuvitella että Lyytinen ja Rantakari ovat suht edullisia ja rahaa on jäänyt sitä varten että voidaan reagoida myöhemmin kauden aikana. Maalivahtiosastokin on harvinaisen halpa joten varmaan reagointivaraa on. Toisaalta, nyt on myös paljon nuoria joiden taso on tsekattava.

Eniten itseäni ihmetyttää keskikaista. Väänänen ei ole näyttänyt mitään mikö tarjoaisi Paajasen tai muiden puuttuessa paikkaa 3. keskeltä. Jääskä ei ole keskellä juuri pelannut ja Hirvonen mielestäni kysymysmerkki, kuten Kaskimäkikin. Onko sitten sentterinelikon ulkopuolelta korvaavat sentterit Nättinen, Jääskä ja Kaskimäki? Junnuista Lundell pelannee Kolleissa valtaosan kaudesta. Lundellilla kuitenkin kaikki saumat ehjän kauden jälkeen breikata ensi kaudella jos ei enää tule isoja loukkaantumisia parin vuoden aikana.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n pakisto on toeriassa hyvin rakennettu. Siellä on puhtaita offensiivisiä pakkeja Rantakari, Lyytinen, Salin ja sitten fyysisempiä puolustajia Melart, Motin, Kotkansalo sekä Larsson. 3 rightin pakkia, joilla kaikilla kiekollisia avuja. Se ero aikaisempiin kausiin on, että myös noilla fyysisillä pakeilla kaikilla on avuja kiekolliseen peliin. Näistä voi siis rakentaa kokonaisuudessaan hyvin kiekolla pelaavia pakkipareja. Nyt on kokonaan luovuttu Ahosen ja Karjalaisen tyylisistä pakeista, joiden ainoa tehtävä paineen alla on pelata kiekko ränniin tai ulos alueelta purkuna. Ongelma on se että ne kolme kriittisintä pakkia, eli Rantakari, Lyytinen ja Melart ovat kaikki olleet paljon loukkaantuneena ja paluu sille parhaalle tasolle kaikkien kohdalla on hyvin epätodennäköistä.

Yksi asia, joka monesti unohdetaan kokonaisuutta arvioitaessa on joukkueen peliesitykset ja pelitavan toimivuus. Mikäli joukkueen pelaaminen ei olisi sitä ainaista vuoristorataa ja loukkaantumisista toipumista, niin myös yksilöillä olisi yleisesti ottaen paremmat mahdollisuudet onnistua. Poikkeuksia on. Joillekin pelaajille sopii pelaaminen heikommassa joukkueissa, joissa pelitavassa ei ole toisteisuutta, vaan voi luovia omiaan ja peliesityksillä ei ole vaikutusta omaan rooliin. Ykkösylivoimassa rooli on saletti. Tämän vuoksi ei ole automaatio se, että heikommassa jengissä tehdyt pisteet siirtyvät, kun pelipaikoista on kilpailua ja aletaan vaatimaan pelitavallisesti eri asioita. Siksi itse karstastan näitä perusteluja, kuten Hongan kohdalla, että teki hyvät pinnat häntäpään jengissä. "Världens bästalla" tippui pinnat puoleen, kun siirtyi Ottawasta San Joseen. Paljon muitakin pelaajia vuosien mittaan ollut, että pisteistä katoaa puolet, kun pitää alkaa oletetussa kärkijengissä suorittamaan... saati sitten Stadissa. Paskan jengin pelillinen liideri on henkisesti ihan helvetin paljon helpompi olla.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n puolustus on kuin kolmeen kertaan paikattu pyörän rengas josta on pari pinnaa löysällä. Jos kaikki menee ihan putkeen, voi jopa kestää maaliinkin asti.
Ihan helvetin moisella riskillä mennään, joka ei ole suurseuran tasoista toimintaa.
 

SjiiS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pietarinkadun Oilers
Vituttaa vain se, minkälaisen kuvan tämä hankinta jättää. Varsinkin kun miettii, minkälainen ylitarjonta pelaajista on Euroopassa. IFK pääsee sitten ruokakupille, kun Tappara ja Kärpät ovat syöneet.
Tässä ollaan oleellisen kysymyksen äärellä! Miksi IFK ja Helsinki ei kiinnosta pelaajia, miksi valitaan mieluummin joku Oulu, jossa pelireissut ovat 1,5-2,5 päivän pituisia.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tässä ollaan oleellisen kysymyksen äärellä! Miksi IFK ja Helsinki ei kiinnosta pelaajia, miksi valitaan mieluummin joku Oulu, jossa pelireissut ovat 1,5-2,5 päivän pituisia.
Valmennus. Lyhyesti ja ytimekkäästi. Ei ole uskottavaa pelitapaan nojaavaa menestystarinaa jota myydä pelaajille.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Valmennus. Lyhyesti ja ytimekkäästi. Ei ole uskottavaa pelitapaan nojaavaa menestystarinaa jota myydä pelaajille.
Näinpä ja siitä seuraa, että Oulussa menestysmismahdollisuudet ovat huomattavasti paremmat. Kärpät myös maksaa pelaajilleen hyvin, joten siitäkään emme saa etua. Sama pätee tamperelaisiin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Toivon ehdottomasti näkeväni Kaskimäen ja Halttusen kokoonpanossa ennen Åstenia ja Karvista. Molemmat heistä ovat potentiaalisia tulevia NHL-pelaajia
Ehdottomasti samaa mieltä tästä. Ja koska olen kiekollisten pakkien pikku fanipoika, haluaisin nähdä myös Salinin säännöllisesti ylivoimalla.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos välillä nostaa katsetta puutarhanhoidosta ylöspäin, niin meinaakohan IFK jättää Broadhurstin korvaamatta. Nythän jos miettii puhtaasti senttereitä, niin meillä on Koivistoinen ja Paajanen, sekä alempiin kenttiin Väänänen. Hirvonen ja Jääskä voi toki pelata välillä keskellä ja miksei muutama muukin, mut että jos miettii lähtökohtana sentteriä eikä ns. sentterilaituria, niin nyt on 3 keskikaistalle. Junnuista Kaskimäki tietysti, mutta hänen tulisi varmaan olla se viides. Hyökkäys olisi yhden täsmähankinnan jälkeen täysin valmis.
 

tomechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hirvonen ja Jääskä voi toki pelata välillä keskellä ja miksei muutama muukin, mut että jos miettii lähtökohtana sentteriä eikä ns. sentterilaituria, niin nyt on 3 keskikaistalle.
Käsittääkseni Hirvonen on ihan sentteri ja varmaan nyt koitetaan ajaa siihen sisään. Toki eri asia miten se onnistuu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Valmennus. Lyhyesti ja ytimekkäästi. Ei ole uskottavaa pelitapaan nojaavaa menestystarinaa jota myydä pelaajille.

Näinpä ja siitä seuraa, että Oulussa menestysmismahdollisuudet ovat huomattavasti paremmat. Kärpät myös maksaa pelaajilleen hyvin, joten siitäkään emme saa etua. Sama pätee tamperelaisiin.
Minkä takia siinä tapauksessa Pakarisen tai Nättisen kaltaiset nimimiehet valitsivat IFK:n, vaikka kummallekin olisi varmasti ollut ottajia muuallakin? Rakkaudesta kasvattajaseuraan?
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Korona on tehnyt ison loven tulovirtaan ja siitä kielii kahden edelliskauden yhteistappio (n. 1,4 M€). Seuran on pakko tuollaisten lukujen jälkeen reagoida tilanteeseen. Kristallipalloa ei ole ollut HIFK:n hallituksella tai Salmelaisella. Ei siellä(kään) kukaan osannut arvioida, että länsipelaajat poistuvat joukolla KHL:sta ja muutoin tavoittamattomissa olevat pelurit olisivat yht’äkkiä liigaseurojen saatavissa. Jos HIFK:n hallitus on päättänyt ennen em. tilannetta reivata pelaajabudjettia alas mainitusta syystä, ja Salmelainen on tehnyt kiinnitykset avainpaikoille, niin tässä ollaan. Kerrankin joukkuetta ja sen runkoa oltiin kasaamassa ajoissa, mutta tällä kertaa jälkiviisaasti todeten liian ajoissa. Voiko Salmelaista kritisoida tästä? Mielestäni ei. Jos jengi olisi ollut levällään ja KHL jatkuisi normaalisti, niin sitten risuille olisi aihetta ja isosti.

Se, onko pelaajabudjettia leikattu ja onko se täysin välttämätöntä, on hallituksen mietittävä ja päätettävä. Tuskin kyseessä on pakkorako siinä mielessä, että seuran tulevaisuus olisi vaakalaudalla ilman näitä toimia. Pohja on vakaa, näin olen ymmärtänyt, mutta lopulta kyseessä on bisnes. Salmelaisen epäkiitollisena tehtävänä on toimia pienemmällä (jos siis totta) rahamäärällä tilanteessa, joka on muuttunut oleellisesti sen jälkeen, kun iso osa rungosta on jo lukittu.

Tilanne on toki erilainen myös HIFK:n toimintaympäristössä. Joukkue on pääkaupunkiseudun joukkuelajien ykkösheppa, joten potentiaalia on olla kukko tunkiolla. Kukaan ei vaan osaa ennustaa myöskään tulevan talven koronatilannetta ja/tai mahdollisten rajoitusten laajuutta, ajankohtaa, kestoa jne. Tästä näkökulmasta jollakin tapaa ymmärrän varovaisuuden joukkueen rakentamisessa. Toinen tapa olisi lyödä all in, koska varteenotettavaa kilpailijaa ei ole samoilla vesillä, mutta jos parin edellisen talven tilanne toistuisi, voisi viivan alla olla miljoonaluokan turska.

Vaikea sanoa mitä ensi kaudelta voisi odottaa. Jos jotain toivoisi, niin Koronan pysymistä loitolla ja pullistelevia katsomoita. Jos koko mutuilu olisi edes osaltaan kohdillaan, niin nyt on fiilis, että lähdetään osallistumaan, ei voittamaan.
 

Moritz

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas Stars
Pelaajabudjetin pienennys ei varmasti johdu vain kahden edellisen kauden kovista tappioista, vaan siitä että tiedostetaan mahdollisuus (vai todennäköisyys?) että IFK, nimenomaan IFK, tulee kärsimään pääkaupunkiseudun yleisörajoituksista myös tulevalla kaudella. Ei korona ole mihinkään kadonnut ja uutta aaltoa pukkaa kohta taas. Se miten hallitus reagoi siihen aaltoon on täysi arvoitus. Mielummin varmaan mennään varovaisella budjetilla tähän kauteen kuin sitten pakon tarpeesta mikkihiiri-budjetilla kun Jokerit palaa Liigaan. Sepä vasta kivaa olisikin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Pelaajabudjetin pienennys ei varmasti johdu vain kahden edellisen kauden kovista tappioista, vaan siitä että tiedostetaan mahdollisuus (vai todennäköisyys?) että IFK, nimenomaan IFK, tulee kärsimään pääkaupunkiseudun yleisörajoituksista myös tulevalla kaudella. Ei korona ole mihinkään kadonnut ja uutta aaltoa pukkaa kohta taas. Se miten hallitus reagoi siihen aaltoon on täysi arvoitus. Mielummin varmaan mennään varovaisella budjetilla tähän kauteen kuin sitten pakon tarpeesta mikkihiiri-budjetilla kun Jokerit palaa Liigaan. Sepä vasta kivaa olisikin.
Eikö tämä ole nimenomaan välikausi-ajattelua, kun osa (et sinä!) kieltää sen täällä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Minkä takia siinä tapauksessa Pakarisen tai Nättisen kaltaiset nimimiehet valitsivat IFK:n, vaikka kummallekin olisi varmasti ollut ottajia muuallakin? Rakkaudesta kasvattajaseuraan?
Pakarisen koti on ollut aika pitkään pk-seudulla. Näitä Nättisiä olisi pitänyt saada houkuteltua enemmän. Ei saatu.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Pelaajabudjetin pienennys ei varmasti johdu vain kahden edellisen kauden kovista tappioista, vaan siitä että tiedostetaan mahdollisuus (vai todennäköisyys?) että IFK, nimenomaan IFK, tulee kärsimään pääkaupunkiseudun yleisörajoituksista myös tulevalla kaudella. Ei korona ole mihinkään kadonnut ja uutta aaltoa pukkaa kohta taas. Se miten hallitus reagoi siihen aaltoon on täysi arvoitus. Mielummin varmaan mennään varovaisella budjetilla tähän kauteen kuin sitten pakon tarpeesta mikkihiiri-budjetilla kun Jokerit palaa Liigaan. Sepä vasta kivaa olisikin.
Uskallan väittää ettei ensikaudella tulla näkemään mitään yleisörajoituksia sen enempää jääkiekkokatsomoissa kuin missään muuallakaan ja suurin syy tähän on tämän hetkinen taloustilanne. Rajoituspolku on käyty loppuun ja nyt elämä jatkuu mahdollisimman normaalisti maailmantilanteesta huolimatta.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Uskallan väittää ettei ensikaudella tulla näkemään mitään yleisörajoituksia sen enempää jääkiekkokatsomoissa kuin missään muuallakaan ja suurin syy tähän on tämän hetkinen taloustilanne. Rajoituspolku on käyty loppuun ja nyt elämä jatkuu mahdollisimman normaalisti maailmantilanteesta huolimatta.
Mistäänhän ei varma voi olla mutta jos rajoituksia enää edes harkittaisiin niin vanhan käytetyn pelikirjan mukaan koko yhteiskunta olisi nykyisillä luvuilla kiinni. Ei ole eikä näytä todennäköiseltä että menisi kiinni tai rajoituksiin lähdettäisiin uudestaan.

Edit. Naurattaa että Kärpät hankki äsken Cody Kunykin tähän aikaan kesästä vähän kuin extra kirsikkana kakun päälle. Tästä enää puutu kuin Peltonen ja Salmelainen selittämään videolle miten mestaruus on ainoa tavoite.
 
Viimeksi muokattu:

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Edit. Naurattaa että Kärpät hankki äsken Cody Kunykin tähän aikaan kesästä vähän kuin extra kirsikkana kakun päälle. Tästä enää puutu kuin Peltonen ja Salmelainen selittämään videolle miten mestaruus on ainoa tavoite.

Kyllähän Salmelainenkin varmasti tajusi siinä jatkuvuutta korostaessaan, että nyt lävähti tuote tuulettimeen joukkueen kanssa pahemman kerran.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Uskallan väittää ettei ensikaudella tulla näkemään mitään yleisörajoituksia sen enempää jääkiekkokatsomoissa kuin missään muuallakaan ja suurin syy tähän on tämän hetkinen taloustilanne. Rajoituspolku on käyty loppuun ja nyt elämä jatkuu mahdollisimman normaalisti maailmantilanteesta huolimatta.
Juuri näin. Melkoista B-luokan hankintojen ja jatkosopimusten selittelyä tämä "IFK valmistautuu tuleviin rajoituksiin"-mantra. Tartuntoja on tälläkin hetkellä niin paljon, että jos rajoituksille olisi tarvetta, niin niitä sovellettaisiin jo nyt täyttä häkää. Ei yhteiskuntaa ole mitään mahdollisuutta sulkea enää tässä taloustilanteessa inflaation jyllätessä sekä korkojen noustessa. Se olisi kansantaloudellinen itsemurha.

Koronahan ei ole mihinkään katoamassa, kuten jokainen asiantuntija on todennut, joten samaan hengenvetoon voisi kysyä, että monenko kauden ajan IFK aikoo vielä varautua tuleviin rajoituksiin?
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
IFK:lla on uusi toimitusjohtaja. Ollut jo melko kauan toimessaan, koska tekivät Valtsun kanssa hommia tasajaolla yhtä aikaa. Onko tältä Lindströmiltä tullut ainuttakaan julkista esiintymistä tai haastattelua? Elämme vuotta 2022. Somessa hän pelaa paljon golffia.

Mielummin tässä ketjussa rakentelisin ketjuja tai jopa spekuloisin kuulemiani uutisia, mutta käsi sydämellä voin todeta että Rantakari, Larsson, Palola ja kumppanit ei kiinnosta pätkääkään ja mitään pelaajarintamalla ei ole tapahtumassa.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Tuo on hauskaa, kun osa selittelee erinäisillä syillä vuosikymmen toisensa jälkeen, miksi pitää ymmärtää HIFK:n menestymättömyys. Melkoista itsensä huiputtamista. Eiköhän se syy ole osaamattomuus laaja-alaisesti. Jatkossa emme ole enää millään muotoa yksi niistä suurseuroista ja taitaa valitettavasti se kilpailu vain kiristyä.

Kun täällä ollaan pettyneitä joukkueen rakennukseen, niin samaa mieltä siitä, ei kestä materiaali kärjen osalta vertailua esim. Kärppiin. Huvittavinta on ehkä kuitenkin maalivahtitilanne. Kahden arvan taktiikasta siirryttiin, jos mahdollista, niin vielä arvoituksellisempaan suuntaan. Luotetaan seurassa taas kerran, että kaikki kehittyvät kesän aikana ja muualla taantuvat.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Käsittääkseni Hirvonen on ihan sentteri ja varmaan nyt koitetaan ajaa siihen sisään. Toki eri asia miten se onnistuu.

Hirvonen kun pelaa lainalla ensi kauden niin olettaisin Toronton haluavan Hirvosen pelaamassa keskellä. Valmennus tän varmaan määrittelee sitten käytännössä silti tuo voi olla se mitä Toronto IFK:lta haluaa. Voisin kuvitella, että siellä tietynlaisia ehtoja pelaajan suhteen. Tämä vain oma veikkaus.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse näen tulevan kauden niin että IFK on kova alkukaudesta, koska joukkueessa on monta viime kaudella alisuorittanutta, toivon mukaan helvetin nälkäistä pelaajaa. Toisaalta joukkueessa on jatkuvuutta enemmän kuin muilla. Toivottavasti tätä on haettu tietoisesti.
Jos vahvistuksia ei hankita kauden aikana niin keväällä käy kuitenkin perinteiset ja sitten taas taistellaan pääsystä kahdeksan sakkiin. Kärpät ja Tappara todnäk. finaaleissa, mutta on IFK lla mielestäni mahdollisuudet pistää kampoihin. Altavastaajana, paljon hampaankolossa, näytön paikka, fanien pitkä odotus, ainoota kunnon lätkää Stadissa… niin otollista! Toivottavasti vain virtaa(kirjaimellisesti) riittää Nordiksella.

(Olen juuri hörppinyt aamun ensimmäiset pinacoladat altaan äärellä tätä kirjoittaessani, joten otettakoon se huomioon)
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Uskallan väittää ettei ensikaudella tulla näkemään mitään yleisörajoituksia sen enempää jääkiekkokatsomoissa kuin missään muuallakaan ja suurin syy tähän on tämän hetkinen taloustilanne. Rajoituspolku on käyty loppuun ja nyt elämä jatkuu mahdollisimman normaalisti maailmantilanteesta huolimatta.
Täysin samaa mieltä @Mojo n kanssa.
Suomessa ei tulla rajoittamaan yhtään mitään koronan takia enää koskaan, on oma uskomukseni.
Siksi siihen on mielestäni melko turha tulevaisuuden suhteen vedota.
Selityksenä se käy toki sitten kivasti, jos kaikki menee päin helvettiä urheilun osalta.
Eikä Tampere tai Oulu varmaan omana saarekkenaan ole toiminut koronan aikana.
Tyhjille halleille on sielläkin pelattu.
Silti ne satsaa tulevaan kauteen niin kovaa, että ens kaudella muut lienee pelaavat siitä ryminäpronssista.
Mutta antaa kauden näyttää, underdogina on joskus helpompi iskeä.
"Honka" ja "-sen senan jonka nimeä en sano- korvaaja" sisään, ja IFK on takas siinä bubblin under-osastossa, heti siinä kolmen suuren takana. Ja kaikki onkin yhtäkkiä mahdollista.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Lyhyestä virsi kaunis. Vaikka menestystä voi tulevalla kaudella tulla – kuten aina, jos palaset loksahtavat kohdilleen – ovat Salmelainen ja Peltonen lähtökohtaisesti epäonnistuneet joukkueen rakentamisessa. Lähdemme merkittävältä takamatkalta verrattuna pahimpiin kilpailijoihin, vaikka joukkueessa pitäisi olla rahaa käytettynä niihin verrannollinen määrä.

IFK on yksinäisenä kukkona tunkiolla Suomen suurimmalla talousalueella. Ihan helvetin paljon parempaan pitäisi pystyä.

Koronan takia tuskin rajoituksia asetetaan enää. Se on ollut selvää jo ennen edellisten purkamista. Tietysti niille mahdollisuus on, mutta se on hyvin epätodennäköinen, kun päättäjien toimia seuraa.

Harmittaa. En gång, alltid – tietysti silti. Toivottavasti seura tajuaa, mitä on tapahtumassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös