HIFK kaudella 2021–2022

  • 575 215
  • 2 812

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tuleehan HIFK vielä vahvistamaan hyökkäystä ennen kauden loppua. Vähintään yhdellä ellei jopa kahdella hyökkääjällä. Materiaali on vain liian kapea, mutta nuo hankinnat tulevat tapahtumaan ensi vuoden puolella.
Mikäli Lyytinen ei löydä kuntoaan, niin pakkihankinta tulee myös eteen tai ussin hankintamme osoittautuu flopiksi.

Olisin myös tosi ihmeissäni jos sieltä ei tammi-helmikuussa tule joku ukko hyökkäykseen. Jos Auvitu ei pysy ehjänä ja Lyytisen touhu ei näytä hyvältä, niin sitten varmaan myös yksi kiekollinenkin pakki. Jardin ei musta poissulje sitä. Jardin taisi olla enemmän loukkaantumisten hätäpaikko.

Mutta jos katsojakeskiarvo ei pysy yli 6000 katsojan, niin en usko, että sieltä tulee enää ketään. Valtanen ei tule tekemään toista kautta putkeen persnettoa. Se on varma.
 
J

Just-Ice-Hockey

Mulle ei nyt ihan täysin aukea, miksi meille pitäisi hankkia lisää hyökkääjiä tohon porukkaan. Valmennus on onnistunut rakentamaan meille kolme tuloksentekoon kykenevää ketjua:

Innala - Koivistoinen - Jääskä
Tallberg - Broadhurst - Dyk
Hirvonen - Paajanen - Palola.

Kaikkia kolmea ketjua yhdistää se, että ne ovat enemmän kuin osiensa summa. Mihin tuossa kokonaisuudessa Sakari Salminen tai "Sakari Salminen" sijoitetaan? Tiedän toki, että siellä on poissaoloja. Mutta Innala on palaamassa neljän matsin jälkeen ja Broadhurst mahdollisesti jo ensi viikolla. Dyk voi palata koska tahansa. Korvaamalla kuka tahansa tuosta yhdeksiköstä Salmisella tai "Salmisella" todennäköisesti vain heikennämme kyseistä ketjua. If it ain't broken, don't fix it.

Ja kyllä, Broadhurstin poissaollessa kakkosketjun taso on tippunut, se on sanomattakin selvää, mutta vaikea nähdä, että umpilaituri Salminen olisi tuota umpisolmua avannut. Tietysti ketjuja olisi voitu sotkea, mihin Salminen tai "Salminen" olisi tuonut lisää variaatioita. Luulisi kuitenkin paatuneimmallekin jatkislaiselle olevan jo selvää, että VP tiimeineen ei ketjuja hevillä sotke, ei sotkenut silloinkaan kun mahdollisuuksia variaatioihin olisi ollut. Innalan poissaolo on kestänyt yhden ottelun, lomittaja teki byyrin, pelasi ennakkoluulottomasti, sai liigakokemusta ja IFK voitti. Missä on ongelma? Miksi lyhyttä pelikieltoa käytetään keppihevosena hyökkäyspään hankinnoille?

Vaikka Innalan pelikielto on ison luokan takaisku, niin se tarjoaa nyt mahdollisuuden nähdä, mihin esimerkiksi Kaskimäestä on. Toinen mielenkiintoinen pelaaja tuolla paikalla olisi ollut Teissala, ja ehkä hänkin saa mahdollisuutensa. Joka tapauksessa tällaiset lyhyet poissaolot tulee aina paikata omilla nuorilla pelaajilla. Lisäksi, kuten @444 hyvin huomautti, eivät nämä +100k€ pelaajat varmasri ole halukkaita olemaan missään rotaatioroolissa. Kilpailu pelipaikoista pitää olla sisäsyntyistä, ei rahalla hankittua. Rahan tuoma kilpailuetu pitää käyttää ennen kaikkea siihen, että meidän ideaalirosteri on sarjan paras. Hyökkäyksen osalta väitän tilanteen olevan nimenomaan tämä.

Toinen asia on kassa ja mihin jäljellä olevat rahat käytetään. Väitän IFK:n kassassa yhä olevan fyrkkaa. Viimeksi taisi olla Linnanahde, joka kertoi keskustelleensa pelaajien edustajien ja seurapomojen kanssa asiasta. Pelaajapalkat ovat tulleet kymmeniä prosentteja alas, mainittiinko jopa luku 30 prosenttia. Tästä olen täällä jo useampaan kertaan kirjoittanut, IFK ei ole ainoa seura, jonka kassaa korona on kurittanut, eikä siksi tiedossa ole mitään erityisiä säästökausia. Pelaajamarkkinoilla asema on sama tai vahvempi kuin ennekin, joskin Tappara saa nyt kilpailuetua Nokia Areenan ansiosta. Lisäksi katsojakeskiarvoissa ollaan jo yli koko kauden tavoitteen, vaikka mukana on myös puolella kapasiteetilla pelatut matsit. Uusia rajoituksia on enää vaikea nähdä tulevan, ainakaan rokotettuihin kohdistuvia. Olen melko vakuuttunut siitä, että koronapassilla kapasiteetti tulee olemaan koko kauden 8200. Lisäksi mahdolliset hankinnat tulisi joka tapauksessa nähdä investointeina eikä kuluerinä. Nimekkäät pelaajat tuovat lisää katsojia yleisöön, minkä lisäksi mitä pidemmälle keväällä päästää sitä isompi on kakkupala mitä yhteisestä kassasta saadaan. Sitten on tietysti vielä välillinen vaikutus mahdollisiin ensi kauden CHL-tuloihin. Niinpä kaikki käytettävissä olevat rovot ja lite till pitäisi käyttää puolustuksen kiekollisen osaamisen vahvistamiseen. Lähtökohtaisisita kiekollisista pakeista Lyytinen on ollut telakalla liian pitkään, jotta hänen varaansa voisi tällä kaudella laskea, Teräväinen floppasi (yllättyneet käsi ylös), Auvituun kunnossapysymiseen ei voi luottaa (yllättyneet käsi ylös), Winberg ei ole toipunut Smejkalin taklauksesta ja Kotkansalo kärsii nuorelle pakille tyypillisistä kasvukivuista. Kyllä tuo alakerta yhä vaan huutaa sitä kiekollista liideriä. Sen jälkeen ei muuta kuin katsomaan minne joukkueen rahkeet riittävät.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
..Teräväinen floppasi (yllättyneet käsi ylös)..

Täältä käsi ylös! Ensimmäinen pelaaja, johon luotin, joka meni metsään. Luotin mm. Lyytisen ja Jääskän tuloon vaikka monella palstalla alkoi usko loppua. Teräväisen floppaaminen on mulle mysteeri. No, hänestä kasvaa liigapelaaja muualla.

Mutta tosi hyvä viesti. Täyttä asiaa.

Korona-passin vaikutuksista. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin hieman vajaa 15 prosenttia aikuisväestöstä ei omaa sitä. Teoriassa voi olla, että IFKn peleistä häviäisi siis tuon 15% verran yleisöä. Mikäli näin on, niin IFK ei saa tuota 6000 katsojan keskiarvoa täyteen. Mutta se lopullinen vaikutus nähtäneen nyt joulukuun aikana. Ja se tietenkin vaikuttaa hankintoihin.

Olet silti oikeassa, että vaakakupissa painaa sekä mahdolliset CHL-rahat että oikeasti mahdollinen mestaruus. Mikään vastustaja ei ole esittänyt sellaista peliä, etteikö IFK voisi voittaa tai olisi jopa ennakkosuosikki 7 pelin sarjassa. Kaverini liitossa, joka katsoo työnsä takia melkein kaikki pelit, pitää edelleen IFKta todennäköisimpänä finaalijoukkueena. On kuulemma vain kysymys siitä, että mikä joukkue tulee toiseksi pariksi.

1-2 tammikuun täsmähankinnalla voi varmistaa sitä, ettei se finaalipaikka jäisi ainakaan loukkaantumisista tai mahdollisesta flunssa-aallosta kiinni. Se olisi varmaan pääsyy miksi pelaajia hankittaisiin.
 
J

Just-Ice-Hockey

@Postinjakaja, jos Teräväinen on 13 vuotisen palstauran aikana ensimmäinen huti, todella nostan hattua.

Mitä tulee tuohon IFK:n suorittamiseen, niin samaa kieltähän edistyneet tilastotkin ovat puhuneet, IFK on matkalla runkosarjan voittoon. Pudotuspelit ovat tietysti täysin oma maailmansa, mutta niitä silmällä pitäen IFK:lla on kyllä varsin hyviä palasia joukkueessaan, mm. jokainen pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi Liigassa valittu pelaaja vuodesta 2019 eteenpäin. Ja kaipa tuolla päävalmentajallakin on joku haju siitä, mitä pudotuspelisarjan voittaminen vaatii.

Puolustukseen se yksi ylikylän jätkä, joka tekee myös toisesta ylivoimaviisikosta pitelemättömän, ja mieli voi olla rauhaisa. Itseäni hymyilyttää ennen kaikkea IFK:n puolustuspelaaminen koko kentällä. En suoraan sanottuna ihan hirveän montaa maalia viimeiseltä kuukaudelta muista, joissa vastustaja olisi tehnyt maalin ilman IFK:n pelaajan räikeää virhettä. Oikein malliesimerkkinä Lukon eilinen 3-2 johtomaali, jossa sekä Karjalainen että Koivistoinen ylimiehittivät vastustajan maalia ja sitten kävi hupsis. Kyse on siis nähdäkseni jänteen kestämisestä ja henkisistä virheistä.

Se miksi otan tämän tyyppiset virheet mielelläni vastaan, on yksinkertaisesti pudotuspeleissä. Siellä nämä virheet tuppaavat poistumaan automaattisesti ja jokaisen pelaajan fokus on täysin pelin sisällä ja virheitä todella vältetään. Kun puolustuspeli on kunnossa, on hyökkäystä hyvä lähteä rakentamaan. Siellä on VP:llä tiimeineen reilu piolirunkosarjaa aikaa laittaa hyökkäyksiinlähdöt ja hyökkäyspeli uomiinsa ja hakea siihen varianssia. Ottaen huomioon, että hyökkäyspeli on nyt jo ihan kiva 8- tasoa ja variaatioitakin on alkanut löytymään, niin sanoisin IFK:n olevan aika kivasti aikataulussa.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Vaikka Lukko-peli oli kaukana kauniista niin kuitenkin tehtiin 4 maalia ja voitettiin vaikka tosiaan poissa käytännössä kentällinen ykköshevosia, eli en todellakaan viitsi lähteä liian kriittiselle linjalle itse tässä kohtaa.

Loukkaantumisia tulee kaikille jengeille ja nyt covid vielä hämmentänyt lisää tota soppaa niin meillä kuin muissakin sarjoissa. Toki aina vaan ihmetyttää toi meidän "huono tuuri" loukkaantumishommissa, mutta ehkä se joskus rakentuvan Gardenin puhtaampi ilma laittaisi stopin noille...

On toki osittain totta että meidän jengi on aavistuksen samasta puusta veistetty niin pakiston kuin hyökkäyksenkin osalta, mutta en silti näe tässä vaiheessa tarvetta millekään hankinnoille. Niin hyvin toi peli kuitenkin kulkee ja kaiken järjen mukaan kevättä kohti pitäisi vielä tiettyjen pelaajien syttyä vielä isompaan heräilyyn. Mestaruus ei todellakaan jää rosterista kiinni. Toki jos kevättä kohti loukkaantumiset jatkuu niin sitten pitää reagoida Salmelaisenkin. Toistaiseksi tuolta löytyy kuitenkin tarvittava määrä kokemusta, voittamisen kulttuuria ja taitoa jotta homma hoidetaan JOS sapluuna kunnossa ja kaikki tähdet oikeassa asennossa.

En myöskään laittaisi liikaa painoa tämän meidän nuoriso-osaston esityksille, ovat nuoria ja kukin hakee omalla tavallaan ja omassa aikataulussaan sitä seuraavaa askelta urallaan. Ja uskon että Ville & co. on hyviä junnujen kanssa ja tietävät tasan tarkkaan milloin tehdä seuraava siirto ja joissain tapauksissa myös että milloin parempi päästää pelaaja muualle kehittymään (Teräväinen, Heljanko, Nordgren jne.). Teissalan, Kaskimäen, Luodon ja Salinin aika tulee vielä, turha heitä edes liikaa tällä kaudella miettiä. Hyvä jos minuutteja ja onnistumisia tulee, mutta jos ei tule niin homma ei siihen kaadu. Toki hyvä tiedostaa juuri tuo kyky myös päästää pelaajista irti, koska siitäkin tässä seurassa on kokemusta että näitä omia ikinuoria roikotetaan loputtomasti mukana. Mutta mieluummin mä ainakin katson tota nuorisoa meidän ykkösjätkiä paikkaamassa kun jotain toivehakuja muista jengeistä. Jardinen hankinta oli ainoa pakkorako, ja mielestäni on hoitanut tehtävänsä välttävästi toistaiseksi. Jos tolla hankinnalla saadaan Winbergia ajettua pikkuhiljaa takaisin liigavauhtiin ja varmistamaan pakkien määrällinen riittävyys niin ihan ok homma, ensi kaudella ei varmaakaan enää Jardine meillä joka tapauksessa pelaa.

Tässä kohtaa kautta mun kriittinen katseeni kohdistuu lähinnä sellaisiin pelaajiin kuin Garteig, Dyk, Palola ja Väänänen. Heistä kukaan ei ole vielä ollut vielä sillä tasolla jota itse kauden alla odotin. Garteigin kohdalla mietityttää palkkapussin suuruus, Dykin osalta joudutaan varmaan miettimään tarkkaan mitä jatkossa tehdään, Palola on aivan liian epätasainen ollakseen meidän lähtökohtainen ykköstykki ja Väänänen ehkä joutunut vähän väärään rooliin tässä porukassa. Nelosen jengi ei ehkä myöskään täysin vakuuttanut, heidän kohdallaan olisi hyvä että ketju lyötäisiin hyvissä ajoin ennen kevättä lukkoon jotta saavat kemiat toimimaan ja sitten täyden rähinän päälle pleijareihin. Ja tässä kohtaa taas Väänäs-palasen asettelu on melko kriittistä, tunkua neloseen on...

Toisaalta positiivistakin paljon; hyvää kautta ovat pelanneet nyt Jääskä, Tallberg, Karjalainen, jopa Ahonen ripauksen parantanut. Hirvonen on 19-vuotias ja pelaa juuri nyt uransa parasta kautta ja tulee tekemään heittämällä uuden maali -ja piste-ennätyksensä. Hede on 20v., pelaa meillä toista kauttaan nyt ja matkalla myös kohti piste-ennätystään aivan minimaalisella peliajalla. Taatusti on vielä hänelläkin puutteita ja kehityksenpaikkoja ja voi hyvin olla ettei hänestä uudeksi Draisaitliksi ole mutta mun silmään tehnyt juuri sitä mitä pitääkin.

Auvitu hakee vielä omaa tasoaan, uskotaan ja toivotaan että vielä tämän kauden aikana sitä parasta ranskalaista nähdään. Ja vaikkei ihan sille dominaattori-tasolle enää palaisikaan niin kyllä hänessä silti on meillä potentiaalisesti hyvä kolmosparin pakki parille seuraavallekin kaudelle. Winberg kärsi myös pitkän loukkaantumisen ja nyt vasta 9 peliä takana tällä kaudella mukaanlukien CHL-matsit.

Ja mitä tiettyjen pelaajien kykyyn pelata hyvin vain tietyissä ketjuissa niin eikös se ole lätkässä aika ns. perussettiä...? Jollain kulkee jonkun kanssa mutta ei taas niin hyvin jonkun muun kanssa. En usko että esim Koivistoisella kulkisi niin mallikkaasti vaikka nelosessa Muulin ja Karvisen kanssa. Pelaajat täydentävät toisiaan, riippumatta nimestä selässä. Joten kuten olemme huomanneet Jääskä tuo ykköseen jotain mitä siinä ei aiemmin ollut. Tallbergilla, Broadhurstilla ja Dykillä homma toimii, mutta nyt Talellakin hieman vaisumpaa pisteiden valossa koska ketjukaverit meni ihan uusiksi ja nykyinen trio ei jostain syystä ainakaan vielä ole toiminut.

Palkkaisinko Sakke Salmisen paikkaamaan esim. Dykiä muutaman viikon ajaksi? En. Palkkaisinko Salmisen tuuraamaan Dykiä loppukaudeksi jos tämän kausi olisi ohi? Ehdottomasti.

Mä en ole huolissani tästä joukkueesta juuri nyt pätkän vertaa, vaikka toki toivoisin että voitaisiin dominoida mielin määrin pelejä ja porskuttaa selkeistä voitoista toiseen. Toki jossain kohtaa kautta/keväällä otteisiin pitää alkaa tulla nykyistä enemmän tasaisuutta ja toisteisuutta, muuten voi huoli hiipiä puseroon.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puhuin tästä hetkestä ja tilanteesta, kun Innala on pois vielä 4peliä. Kirjoitin, että laittaisin Teissalan Heden tilalle ja kakkosylivoimaan. Kaskimäkeä en ottaisi pois rosterista Teissalan tieltä vaan Heden.
Kyllä juu tästä samaa mieltä, mutta pakkaahan nyt hämmentään uusi tulokas, jota en itse ollut nähnyt, kun en Kollien pelejä seuraa, mutta nyt kyllä oli aika kypsää tekemistä noin niinkuin alaikäiseksi. Maalihan nyt on vähän tuuria, mutta kovin usein ne nostetut A-junnut ei sitä maalia tee edes viteen peliin. Niin ja ei se Teissalakana kovin tekokas ole ollut, joten milenkiinolla odotan onko tämä tosiaan Innalan loukin aikainen kiiniitys joka olisi aika hienoa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Erikoinen tilasto, kun vaikka pisteitä kerätty ihan ok:sti (piste ka 1,79 nyt) niin veskarit on torjunta% tilastossa sijoilla 16 ja 18. Molemmilla % on n.89. Halosen päästettyjen maalien keskiarvo sentään alle kahden, mikä on hyvä. Mutta ihan tilastojen valossa, niin molemmat voisivat ottaa steppejä ylöspäin, ja nostaa prosenttiaan yli 90 ja kivuta listalla ylöspäin kunnolla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erikoinen tilasto, kun vaikka pisteitä kerätty ihan ok:sti (piste ka 1,79 nyt) niin veskarit on torjunta% tilastossa sijoilla 16 ja 18. Molemmilla % on n.89. Halosen päästettyjen maalien keskiarvo sentään alle kahden, mikä on hyvä. Mutta ihan tilastojen valossa, niin molemmat voisivat ottaa steppejä ylöspäin, ja nostaa prosenttiaan yli 90 ja kivuta listalla ylöspäin kunnolla.
Niin. Kumpi meillä nyt sitten oikeastaan on -huono puolustus vai ei ihan niin hyvä maalivahtipeli?
Tätä olen yrittänyt kauden aikana kovasti miettiä ja mielipiteitä jengillä on suuntaan jos toiseen. Oma mielipide on se -ainakin vielä- että maalivahtipelaaminen ei ole sitä absoluuttista kärkeä ja pelkään viimeistään sen olevan se kynnys joka erottaa meidät mestaruudesta jos edes sinne asti päästään.

Toisaalta on kyllä nähty sekin, että kohtuu hyvästä puolustuspelaamisestakin huolimatta tulee täysin uskomattomia aivopieruja joista vastustaja ikävän kovalla prosentilla kyllä rankaisee, joten ihan aukoton tuo oma pelkoni ei siltä osin kyllä ole, sillä nistä syntyy juuri niitä tilanteita joita ei prödöörkään ottaisi, mutta vastustajan maalivahdit kyllä ikävän hyvällä prosentilla juuri meitä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Maalivahdeista on kyllä vaikea sanoa pelkkien perustilastojen perusteella mitään. Aika pitkälti joukkuestatseja kumminkin: IFK hallitsee pääosin 5 vs. 5, jolloin veskoille tulee vähän skodeja ja esim. av-tilanteet = pahemmat maalipaikat korostuu. Toisaalta pmk:t on hyvässä kunnossa, koska IFK on laatujoukkue ja molemmat maalivahdit on liigatasoa. Olisi mielenkiintoista nähdä torjuntaprosentit esim. ykkössektorin vetojen osalta.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mun mielestä veskarit pelaa hyvin ja se ei ole ongelma. Viime matsi taas hyvä esimerkki. Lerppu veto viivasta pomppii jostain maaliin ja 1 läpiajo ja 1 2-0 tilanne josta maali. Muuten veskari poimi kaikki.

Uskon että jos IFK ei hallitsisi noin voimakkaasti niin torjuntaprosentit olisi parempia. Vetoja tulisi enemmän ja veskarit olisi kuumempia.

Muutamaan puolustuksen virheeseen monesti kaatuu pelit joista vastustajat rankaisee ja aika kovalla prosentilla. Tuntuu että joka toinen läpiajoa meidän maalille tuottaa maalin mutta vastaavasti 20 läpiajoa toiseen suuntaan tuottaa meille yhden maalin..
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaa katsoa pelejä kentällä, ei tilastoja :). Meillä ei ole hätäpäivää veskareiden suhteen ja he ovat oikeasti vihoviimeiset pelaajat, joiden tilastoja kannattaa nyt tuijottaa. Torjuntoja on pääsääntöisesti niin vähän per peli, että yhden maalin päästämisen merkitys torjuntaprosenttiin on paljon suurempi kuin sillä toisessa päässä torjuvalla veskarilla, joka saa hiki hatussa ansaita palkkaansa. Ja usein ansaitsi jopa palkankorotuksen, sen verran hienosti vastustajan veskarit ovat omia jengejään pitäneet pelissä mukana ja jopa pelanneet voittoja.

Voittoprosenttikin on tavallaan vähän epäreilu. Esim. Garteigin tilastoista saisi helpostikin sellaisen käsityksen, että hän on vähän epäonnistunut ja olisi paljonkin paranettavaa. Totuus on kuitenkin se, että tilastoista huolimatta hän on pelannut hyvän kauden. Hyvän ja huonon pelin ero on pieni ja sen pitäisi kyllä luoda turvaa omalle joukkueelle. Halosella on yli 2 x kovempi voitto%, mutta itse en henkilökohtaisesti koe, että hän olisi ollut NIIN paljon parempi maalissa kuin mitä tilastot kertovat. Enkä edes nyt pidä häntä joukkueen ykkösveskarina.

Ja sanottakoot sekin, että vaikka mulla on erityinen paikka maalivahdeille mun sydämessäni, koen hyvin helposti epämukavuutta, jos en koe luottamusta veskaria kohtaan. Pelin katsominen on vaikeampaa, kun jokainen veto kohti maalia aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Ja nyt sitä tunnetta ei ole. Ja sanottakoot sekin, että en ollut alunperin erityisen innoissani Garteigin hankinnasta, eli mitään sokeaa fanitustakaan tässä ei ole mukana. Katson siis pystyväni olemaan objektiivinen ja totean, että meillä on kaksi hyvää maalivahtia, jotka antavat joka ilta mahdollisuudet voittoon. Toki huonompia iltoja sattuu kaikille, mutta nyt en edes muista mitään peliä, missä olisi yksin kaaduttu veskareihin. Yleensä syyt tappioon on löytynyt kenttäpelaajista.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaa katsoa pelejä kentällä, ei tilastoja :). Meillä ei ole hätäpäivää veskareiden suhteen ja he ovat oikeasti vihoviimeiset pelaajat, joiden tilastoja kannattaa nyt tuijottaa. Torjuntoja on pääsääntöisesti niin vähän per peli, että yhden maalin päästämisen merkitys torjuntaprosenttiin on paljon suurempi kuin sillä toisessa päässä torjuvalla veskarilla, joka saa hiki hatussa ansaita palkkaansa. Ja usein ansaitsi jopa palkankorotuksen, sen verran hienosti vastustajan veskarit ovat omia jengejään pitäneet pelissä mukana ja jopa pelanneet voittoja.

Voittoprosenttikin on tavallaan vähän epäreilu. Esim. Garteigin tilastoista saisi helpostikin sellaisen käsityksen, että hän on vähän epäonnistunut ja olisi paljonkin paranettavaa. Totuus on kuitenkin se, että tilastoista huolimatta hän on pelannut hyvän kauden. Hyvän ja huonon pelin ero on pieni ja sen pitäisi kyllä luoda turvaa omalle joukkueelle. Halosella on yli 2 x kovempi voitto%, mutta itse en henkilökohtaisesti koe, että hän olisi ollut NIIN paljon parempi maalissa kuin mitä tilastot kertovat. Enkä edes nyt pidä häntä joukkueen ykkösveskarina.

Ja sanottakoot sekin, että vaikka mulla on erityinen paikka maalivahdeille mun sydämessäni, koen hyvin helposti epämukavuutta, jos en koe luottamusta veskaria kohtaan. Pelin katsominen on vaikeampaa, kun jokainen veto kohti maalia aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Ja nyt sitä tunnetta ei ole. Ja sanottakoot sekin, että en ollut alunperin erityisen innoissani Garteigin hankinnasta, eli mitään sokeaa fanitustakaan tässä ei ole mukana. Katson siis pystyväni olemaan objektiivinen ja totean, että meillä on kaksi hyvää maalivahtia, jotka antavat joka ilta mahdollisuudet voittoon. Toki huonompia iltoja sattuu kaikille, mutta nyt en edes muista mitään peliä, missä olisi yksin kaaduttu veskareihin. Yleensä syyt tappioon on löytynyt kenttäpelaajista.
Siitä olen samaa mieltä että meillä on kaksi "hyvää" maalivahtia, mutta en ole varma että onko meillä yhtäkään "huippumaalivahtia" joka nyt tai edes tulevaisuudessa olisi muuta kuin liigamaalivahti, ja sielläkään ei välttämättä sen eliittiä.
Siksi koen, että maalivahtiosasto on se jossa IFK antaa tasoitusta, ja tämä korostuu silloin kun pelataan marginaaleilla.

Koen, että meillä edelleen menee liki aina se yksi sellainen jota vastustajan maalivahti ei yleensä päästä, ja tästä syntyy se ero siellä lopussa jolla ne mestaruudet ratkaistaan. Mutta en väitä edelleenkään että olisin oikeassa, ja olenkin siis mielelläni väärässä. En vaan itse omin silmin löydä samaa luottoa kuin lainauksessa.

Korostan nyt vielä -ettei jää epäselväksi- että ei meillä ole "paskat" maalivahdit (jos siis olen jossakin niin väittänyt) mutta mielestäni eivät todellakaan ole tämän maan ja sarjan eliittiäkään. Eli varmaan ok, mutta mielestäni ajatus siitä että -"on ne ihan ok" ei ole hyvä lähtökohta maalivahti hankinnoille kun puhellaan eurooppalaisesta suurseurasta. Toivotaan siis että olen väärässä tai kenttäpelaajien toiminta mahdollistaa kuitenkin loistavan lopputuloksen jos vaikka vahingossa olisinkin oikeassa.
 
Viimeksi muokattu:

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kun Hirvonen on u20 kisoissa niin siihen 1 loukkaantuminen tai flunssa päälle niin kokoonpano tarvitsisi yhtä laadukasta pelaajaa.

Toivottavasti neuvottelut hyökkääjän osalta ovat käynnissä. Annetaa huomenna TPS:lle ihan turhaa tasoitusta kun Innala ja Broadhurst ovat poissa.
 

MaV

Jäsen
Kun Hirvonen on u20 kisoissa niin siihen 1 loukkaantuminen tai flunssa päälle niin kokoonpano tarvitsisi yhtä laadukasta pelaajaa.

Toivottavasti neuvottelut hyökkääjän osalta ovat käynnissä. Annetaa huomenna TPS:lle ihan turhaa tasoitusta kun Innala ja Broadhurst ovat poissa.
Kisathan ovat hyvä sauma saada etua kilpailijoihin nähden, kun Kärpiltä puuttuu Niemelä ja Koivunen ja TPS:ltä Viro ja Rafkin.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt alkaa olee monilla tasoittavat ottelut pelattu. Sarjasijoitus meillä tällä hetkellä nyt kuudes mikä on se todellisuus.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt alkaa olee monilla tasoittavat ottelut pelattu. Sarjasijoitus meillä tällä hetkellä nyt kuudes mikä on se todellisuus.

Hyvät kyttäysasemat. Sarja on niin tasainen, että tosta nyt ei suuria otsikoita saa revittyä. Pienemmät paineet. Ote ei tietenkään saa lipsua.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Joo ja Ipa ja Kärpät pelaili vielä tasan, niin ollaankin viides.

Mahtava sarja tänä vuonna ja taulukkoa katsellessa saa niin IFK -fanin ahdistusta parhaimmillaan.

Koska jengit pelaa niin ristiin, niin voittamalla huomenna ja matsit nää pari matsia ennen joulutaukoa ollaan mahdollisesti sarjakärjessä tai sitten pari tappiota putkeen ja Jokisen Jukurit ja Pikkaraisen Kerho painelee ohi ja silloinkos vituttaa.

Ja vituttaa jo valmiiksi Kyoceran uutisminuutti jos se ilmoittaa Auvitulle pitkän sairasloman. Kyllä on taas kausi 21-22 tätä.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Kyllä sitä jonkinlaisen kiekollisen pakin tarttis nyt kun Auvitukin paluu menee arvioissa ensi vuoteen.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä sitä jonkinlaisen kiekollisen pakin tarttis nyt kun Auvitukin paluu menee arvioissa ensi vuoteen.

Sehän tässä koko ajan on ihmetystä herättänyt. Lyytisen taso on arvoitus saikun jälkeen ja Auvitun tilanne oli tiedossa, että saattaa tulla rikkonainen kausi. Nyt mennään sitten näillä kahden peruspakin pareilla 2/3. Toki esim. Motin-Kotkansalo on jämäkkä yhdistelmä. Turha rikkinäistä levyä soittaa, mutta Jardine tähän väliin oli kyllä turha veto, jos se blokkaa kiekollisen pakin hankinnan.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Sehän tässä koko ajan on ihmetystä herättänyt. Lyytisen taso on arvoitus saikun jälkeen ja Auvitun tilanne oli tiedossa, että saattaa tulla rikkonainen kausi. Nyt mennään sitten näillä kahden peruspakin pareilla 2/3. Toki esim. Motin-Kotkansalo on jämäkkä yhdistelmä. Turha rikkinäistä levyä soittaa, mutta Jardine tähän väliin oli kyllä turha veto, jos se blokkaa kiekollisen pakin hankinnan.

Joo. Nyt jos Salmelainen ilmoittaa, että rajoitusten takia (jos KoronaPassin käyttö vähentää yleisöä) ei ole enää rahaa uusiin hankintoihin, niin tulee pieni antipatia Jardinen hankintaa kohtaan. Toki mies oli varmasti Cardiff-Bratislava diilien jälkeen halpa ja pelaa ehkä samalla palkalla kuin Teräväinen, mutta silti.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Oletuskohtaisesti tarvittiin yksi oikealta ampuva kiekollinen pakki, sillä sillä puolella on vain Schmaltz (ei ole erityisen kiekollinen), Salin (vielä turhan kokematon isompaan rooliin, ja kärsinyt loukkaantumisista), Motin (kiekollisen pakin vastakohta) ja Karjalainen (kiekoton eikä oikein hyvä kiekottomanakaan). Tämä pakki on edelleen hakusessa, ja on tärkeä hankinta. Jos tätä hankintaa ei tehdä, täytyy Salinille antaa isoja minuutteja ja kokemusta, jotta häntä voi käyttää pudotuspeleissä.

Tämän lisäksi Lyytiselle tuli iso loukkaantuminen, ja hänen kanssaan vielä odotellaan tulisiko hän sellaiseen kuntoon, että hänestä on riittävästi hyötyä pudotuspeleissä. Luodon pitäisi sen aikaa stuntata isolla vastuulla, jotta nähdään voiko häntä käyttää pudotuspeleissä. Jos ei kumpikaan onnistu, on aivan pakko hankkia ison profiilin kiekollinen leftin pakki.

Sitten vielä Auvitun tilanne näiden kahden edellisen päälle, ja koska Auvitu ei tunnu pysyvän ehjänä, tulisi tähänkin löytää jokin ratkaisu, mutten vielä näe tarpeellisena uutta hankintaa.

Salinin testaus -> jos ei onnistu niin rightin kiekollinen hankinta
Luodon testaus -> jos ei onnistu niin Lyytisen kokeilu -> jos ei onnistu niin leftin kiekollinen hankinta
Auvitun kuntoutuksen mukaan jokin ratkaisu

Tässä ei todellakaan ole kyse yhdestä ongelmasta, vaan kolmesta. Aivan turha kirjoittaa yhtäkään viestiä jossa toivotaan yhtä hankintaa, joka jotenkin korjaisi kolme ongelmaa.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Katselin aikani kuluksi SHL:n Luleå-Rögle peliä ja olihan huikeaa kiekkoviihdettä! Siellä tännekin (viime kaudella) huhuttu Julius Honka ja tällä kaudella huhuttu Sami ”Leppä, Jussin poika” Lepistö vetelivät ykköspakkiparissa ja huh heijaa miten vetelivät!

Kyllä siinä on sellainen huipunveljeskaksikko, että oksat pois! Ottaisin ihan koska tahansa meille ja varsinkin tälle kaudelle olisivat olleet juuri sellaista kiekollista erittäin taitavaa, liikkuvaa, ison minuuttimäärän kantavaa absoluuttista kärkiosaamista mikä meiltä puuttuu.

Pisti eritoden silmään miten jalkavia pelaajia molemmat (myös Lepistö tuossa iässä) ovat. Koko ajan fiksuja ja taitavia ratkaisuja molemmissa päädyissä kenttää. Käyttävät myös ahkerasti laukaustaan ja myös osallistuvat yv:n pyörittämiseen. Käytännössä pelaavat niin paljon kuin jaksavat.

Sori lievä off topic mutta jotenkin teki itseeni tuo peli todella ison vaikutuksen ja syvästi ihmettelen niitä, jotka eivät tätä kaksikkoa meille olisi ottaneet. Kyseenalaistan heidän lajituntemuksensa sekä ymmärryksensä kyllä täysin!

Minun HIFK:hon mahtuu aina yksi S.Lepistö ja yksi J.Honka! He voisivat vaikka tuoda mukanaan eräät J.Raskin sekä J.Tyrväisen.

Mutta takaisin tämän kauden joukkueeseen ja yllä olevaan aiheeseen, niin juuri Lepän tai Hongan tyyppinen pakki meiltä mielestäni uupuu. Lyytisen ja Auvitun varaan en uskaltaisi laskea ja Smaltsi on enemmän allrounderi. Kiekollisesti taitavaa pakkia huutaisi, mielestäni ei ole mitään väliä onko left vai right, kunhan on helvetin hyvä. Ja ei koodinimi Braccokaan huono olisi kevättä silmälläpitäen.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ruotsi vs Ranska
  • 1.03
  • 16.00
  • 24.00
Kazakstan vs Puola
  • 1.72
  • 5.10
  • 3.35
Suomi vs Tanska
  • 1.21
  • 7.50
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös