HIFK kaudella 2018–2019

  • 676 427
  • 2 544

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä kun alkaa olla sellaista palstatotuuden vikaa, että IFK:n viisikkopuolustus on täysi seula ja vettä äyskäröidään väärään suuntaan, niin tilastot eivät sitä kuitenkaan tue. Toki tilastot näyttävät vain laukaukset ylipäänsä, eri sektoreista tulleet pitäisi käydä plokkaamassa itse otteluiden laukaisukartoista. Ellei jokin ulkopuolinen taho näitä ole tilastoinut jo valmiiksi. Mutta oli miten oli, IFK on antanut laukauksia toiseksi vähiten tällä kaudella, yhteensä 1005 kpl. Edellä listassa on vain Ilves. Kyseessä siis 5vs5 -tilastot. Ylivoimaisesti eniten laukonut joukkue on HPK, IFK on sillä listalla 5. Näiden kahden tilaston erotuksessa IFK on HPK:n jälkeen toisena.
Tasaviisikoilla IFK:n laukaisuprosentti on Liigan paras; 10,3 kun taas esim. Kärpillä se on 9,9 ja HPK:lla vain 7,1. Torjuntaprosentti onkin sitten Liigan huonoin; 88,8. Kärpillä se on 94,9.

Näiden tilastojen pohjalta uskallan väittää, että IFK voittaa pelejä tekemällä enemmän maaleja kuin vastustaja, kun taas Kärpät voittaa päästämällä vähemmän maaleja kuin vastustaja. Kärppiä vastaan lauotaan tasaviisikoin enemmän kuin IFK:ta vastaan, mutta silti Kärpät on päästänyt peräti 50 maalia vähemmän (96 vs 46) kuin IFK. Se on aika huima lukema.
Eli maalivahtipeli on balanssissa hyökkäyspelaamisen kanssa. Samaa ei voi sanoa IFK:sta. Nyt on voittoja tullut, mutta kyllä se melkoisesti vaatii, ja tasapaino on perseellään, koska on kaksi jarrukenttää jotka eivät kykene tekemään työtään, eli jarruttamaan. Sitten on maalivahti joka häviää tilanteessa, jossa molemmilla joukkueilla on lähes yhtä paljon laukauksia. Ny ton tullut voittoja, ja se on jees, mutta yhtään avainpelaajan loukkaantumista ei tulla kestämään, ellei maalivahtipeli parane entisestään ja alemmat kentät niinikään nosta tasoaan ja ala hoitamaan hommiaan, sekä kykene myös maalintekoon. Nyt käydään selvitymistaistelua sen suhteen, että miten kauan huippujätkien kuormistusta voi jatkaa ennenkuin taas sattuu jotakin.

Dataa ei pääse karkuun, ja sikäli mikään ei puolusta IFK:n kauden päättymistä mestaruusjuhliin. Toki -kuten jo joku sanoikin- niin saa toki yllättää ja aivan varmasti huudan äänen käheäksi jos näin tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jengi jäällä parantaa, mutta officella oikein ei. Hankinnat edelleen vähän sitä kategoriaa, että kun sikarinsavun ja aurinkolasien takaa ei oikein näe
numeroita näpytellä, mennään ennemmin kännykän pikavalinnan kautta nappaamaan joku tuttu kaveri remmiin. Tyhjennysmyyntejä tässä nyt taidetaan odotella, muistakin sarjoista kuin vain liigasta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Syyllisiä siihen tilanteeseen - joka näyttäisi nyt olevan ohi - on haettu tiheällä kammalla. Joku näppäräsorminen ja vikkelä-älyinen voisi listata kaikkien niiden nimet, joita on epäilty syyllisiksi IFK:n syvällä kyntämiseen syksyn aikana. Olisi hienoa saada esmes excel-taulukko, jossa olisi listattuna "usual suspects" ettei ensi vuonna tarvitsisi aloittaa taas alusta. Köh.

Ja mä ymmärrän kyllä, enkä ole syytön itsekään... Elämä olisi niin paljon helpompaa "yhden syyllisen taktiikalla". Itsekin yritin yhdessä työpaikassani ehdottaa sellaista vaihtoehtoa, että ryhtyisin firman viralliseksi syntipukiksi, jos liksa vaan triplataan. Ei ottanut tulta se...

Mutta mä voin aloittaa: mites tää upean piparkakku-Nordiksen tekijä? Listaan vai ei? :)
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Päivän posi lähestyvän joulun kunniaksi. Selkeästi parempaan suuntaan ollaan menossa, 10 ottelun kuntopuntarissa:

- Sijoitus 3.
- Pistekeskiarvo jaettu 2.
- Tehdyissä maaleissa 1.
- Alivoimaprosentti 1.
- Ylivoimaprosentti 3.

Näiden kautta hyvää joulua palstasiskoille ja -veljille.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse näen tilanteen niin, että voittoprosentti on se, millä loppujen lopuksi on jotain merkitystä. En torjuntaprosentin ohi katso, enkä usko että kukaan täällä väittää että Engren on koko kautta pelannut toivottavalla tasolla. Mutta se on vaan fakta, että huono viisikkopuolustus heikentää torjuntaprosenttia huomattavasti.

Sen sijaan voittoprosenttiinhan tuo kuuluisa viisikkopuolustus ei juurikaan vaikuta... Tämän aiheen ympärillä on kyllä perustelut sellaista tasoa että ei hyvää päivää.

Engren on kyllä uskomattoman epäonninen maalivahti. Miten juuri hänen pelatessaan se viisikkopuolustus onkin niin poikkeuksellisen huonoa että saa hänen torjuntaprosenttinsa jäämään vertailuryhmästä. Esim. viime kaudella runkosarjassa saman jengin takana Lankinen torjui vedoista 94,58% ja Engren ainoastaan 91,37%. Tuolloinkin monen mukaan kyse oli tasaveroisista maalivahdeista. Mutta kyllähän se varmaan menikin niin että ne kuuluisat "vapaat lavat" oli aina Lankisen pelatessa pidetty kenttäpelaajien toimesta kun taas Engren joutui paikkailemaan kenttäpelaajien töppäilyjä minkä ehti.

Ehdotan maalivahtien torjuntaprosentteihin korjauksia: Ns. Atte-prosentti kertoo Engrenin todellisen tason, eli Engrenin torjuntaprosentti + 3 p.y. Silloin päästään tällä kaudella mukavasti sinne 91,5% kieppeille ja voidaan todeta että ihan hyvin se pelaa vaikkei nyt mitenkään maagisesti, parantamisen varaa vielä on jotta saadaan Atte-prosentti kenties 93 saakka! Vastaavasti Janne-prosentti on todellinen torjuntaprosentti -3 p.y. Sitä sovelletaan ainakin Lundelliin, jonka torjumana 93% on aika paskaa eikä kelpaa, vaan sitä tulee kohdella alemman keskitason suorituksena.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Täällä on jotkut valittaneet sitä kuinka torjuntaprosentti ei kerro koko totuutta maalivahdin pelaamisesta, mikä on tietysti aivan totta, ja nyt ruvetaan ratsastamaan maalivahdin voittoprosentilla ja ajamaan samaa asiaa. Ei sentään samojen kirjoittajien toimesta, mutta näin ylipäätään nämä kaksi puolustusta Engrenin pelaamisen tason puolesta ovat keskenään täysin ristiriidassa.

Älä nyt muuttele asiayhteyksiä, en todellakaan ole puolustellut Aten pelaamista, vaan sanonut, että paljon voi ja pitää parantaa. Vieläpä samassa viestissä jossa kirjoitin voittoprosentista.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Höpö höpö. Jos minä pelaisin Kanadan maajoukkueen maalissa tyttöjen 15-v maajoukkuetta vastaan, voittaisimme varmaankin hyvin lähelle 100% peleistä. Jos taas prime-Brodeur pelaisi tyttöjen maajoukkueen maalissa esim. IFK:ta vastaan, häviäisivät he Brodeurin panoksesta riippumatta käytännössä kaikki pelit. Oletettavasti kuitenkin minun torjuntaprosenttini olisi hyvin heikko sillä en kenties pääsisi maalivahdin varusteilla jäästä ylös sinne kerran pudottuani, kun taas Brodeur varmasti torjuisi valtaosan vedoista.

Voittoprosentin laittaminen veskan kontolle on täysin älytöntä. Kas kun ei laiteta sitä kaikille muillekin pelaajille: "Kyllä Juuso Salmen voittoprosentti kertoo kuinka hyvä jääkiekkoilija hän on paremmin kuin muut tilastot. Vaikka muut tilastot edesauttaakin voittojen ottamisessa, se voittojen ottaminen on tärkeintä." Joukkueella on kentällä kerrallaan kuusi pelaajaa joista maalivahti on yksi.

Toinen hyvä debunkkaus-esimerkki älyttömälle väitteellesi on tilanne jossa kenttäpelaajat eivät tee maaleja ja joukkue häviää yksin jengiä pystyssä pitäneen veskan vihdoin päästäessä ensimmäisen maalinsa sadan torjunnan ja seitsemännen jatkoerän jälkeen. Tuolloin rientää paikalle VapaahetoisGM ja kertoo kuinka vastustajan pahviveska oli parempi vaikkei yhtään vetoa torjunutkaan, sillä sen voittoprosentti on 100. Ja tämä on fakta.

15-vuotiaat kanadalaistytöt ja Martin Brodeur liittyy IFK:n kauteen 2018-2019 tarkalleen ottaen miten?

Aika köyhää argumentointia, jos pitää tollanen esimerkki kaivaa esiin.

Edit: ja nyt kun näytät torjuntaprosenttia tuijottavien joukkoon kuuluvan, niin mitäs jos sä oisit siellä Kanadan maalilla ja tytöt sais kolme laukausta sua kohti, joista yks pomppaa oman pakin mailasta omiin. Sun prosentti on sillon 66,6%, eli oot paska veskari vai?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
15-vuotiaat kanadalaistytöt ja Martin Brodeur liittyy IFK:n kauteen 2018-2019 tarkalleen ottaen miten?

Aika köyhää argumentointia, jos pitää tollanen esimerkki kaivaa esiin.


Hohhoijaa... 15-vuotiaat tytöt ja Martin Brodeur esimerkissäni liittyvät siihen että torjuntaprosentti on voittoprosenttiin verrattuna täysin ylivertainen mittari maalivahdin suoriutumiselle. Toki se on puutteellinen itsessään, mutta voittoprosentti nyt on jo huono vitsi tuossa tarkoituksessa.

Argumentointi ei ole köyhää vaikket sitä ymmärtänytkään. Se osoittaa varsin selvästi pointin rautalankatyyliin. Jos väität voittoprosentin olevan veskan suoriutumisesta enemmän kertova tilasto, ei sen pitäisi hajota moisissa ajatusleikeissä.

Edit: ja nyt kun näytät torjuntaprosenttia tuijottavien joukkoon kuuluvan, niin mitäs jos sä oisit siellä Kanadan maalilla ja tytöt sais kolme laukausta sua kohti, joista yks pomppaa oman pakin mailasta omiin. Sun prosentti on sillon 66,6%, eli oot paska veskari vai?

Melkoista olkiukkoa. Ei tietenkään kolme laukausta ole riittävä otos, mutta kun Engren on IFK:n maalilla kohdannut jo 1400... Onko sulla paljonkin dataa siitä moniko hänen päästämistään 145 maalista on pompannut oman pakin mailasta omiin ja onko näiden suhteellinen osuus jotenkin suurempi kuin liigaveskoilla yleensä?

edit: Mites muuten tuo oma esimerkkisi, mitäs jos tytöt saa kolme laukausta joista yksi pomppaa pakin mailasta omiin ja Kanadan pelaajia ei vaan huvita nöyryyttää tyttöjä eli antavat näiden voittaa? Voitto-% 0 eli "oot paska veskari vai"? Tuossa tulee hyvin esiin se että siinä missä voittosarakkeessa (jos se olisi järkevä tilasto yksittäiselle pelaajalle) otoskoko karttuu maksimissaan sen 60 havaintoa vuodessa, kun taas torjuntatilastossa havaintoja tulee se tuhat.
 

13lapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Engren on kyllä uskomattoman epäonninen maalivahti. Miten juuri hänen pelatessaan se viisikkopuolustus onkin niin poikkeuksellisen huonoa että saa hänen torjuntaprosenttinsa jäämään vertailuryhmästä. Esim. viime kaudella runkosarjassa saman jengin takana Lankinen torjui vedoista 94,58% ja Engren ainoastaan 91,37%. Tuolloinkin monen mukaan kyse oli tasaveroisista maalivahdeista. Mutta kyllähän se varmaan menikin niin että ne kuuluisat "vapaat lavat" oli aina Lankisen pelatessa pidetty kenttäpelaajien toimesta kun taas Engren joutui paikkailemaan kenttäpelaajien töppäilyjä minkä ehti.

Omasta mielestäni täällä nyt vähän tahallaan väärinymmärretään puolin ja toisin viestejä. Mitä itse olen yrittänyt sanoa on se, että kun joukkue pelaa huonosti, on vaikeampi maalivahdin pitää yllä hyvää torjuntaprosenttia. Kukaan täysjärkinen ei varmaan väitä, että Engren olisi yhtä hyvä kuin Lankinen, eikä kukaan varmaan väitä, että Engren olisi koko kautta (tai IFK-uraansa) pelannut vaaditulla tasolla. Omasta mielestäni vaan tässä voittoputkessa Atte on pelannut paremmalla tasolla, ja ehkä liian positiivisesti olen toivonut, että tämä olisi nyt merkki Aten palaamisesta "omalle tasolleen". Se mitä voittoprosentin ja torjuntaprosentin "tärkeydellä" hain takaa oli, että sinänsä torjuntaprosentilla ei ole väliä, jos maalivahti antaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon ja voittoja tulee. Tässä nousee esille myös päästettyjen maalien keskiarvon tärkeys (joka Engrenilläkään ei ole toivottavalla tasolla ollut koko kaudella). Nyrkkisääntönähän voidaan pitää, että jos 2 (tai alle) menee omiin, niin silloin pitäisi jo pystyä raapimaan voitto (tietysti ottelu- ja tilannekohtaista).

Tietenkin torjuntaprosentti on merkittävä tilasto maalivahdin otteita tarkastellessa. Torjuntaprosentti voi myös helposti vaihdella riippuen juurikin siitä kuinka paljon vetoja tulee ottelun aikana, ja miten puolustuspeli onnistuu vaikuttamaan vetojen laatuun. Nyt vaan kun Engren on omaan silmään näyttänyt parantamisen merkkejä, en liikaa näihin jaksaisi tarttua. Joten omalta osaltani voisin jättää tähän väittelyn tilastojen tärkeydestä, en usko että varsinaisesti edes @BigRedCat in kanssa ollaan eri mieltä näistä asioista.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hohhoijaa... 15-vuotiaat tytöt ja Martin Brodeur esimerkissäni liittyvät siihen että torjuntaprosentti on voittoprosenttiin verrattuna täysin ylivertainen mittari maalivahdin suoriutumiselle. Toki se on puutteellinen itsessään, mutta voittoprosentti nyt on jo huono vitsi tuossa tarkoituksessa.

Argumentointi ei ole köyhää vaikket sitä ymmärtänytkään. Se osoittaa varsin selvästi pointin rautalankatyyliin. Jos väität voittoprosentin olevan veskan suoriutumisesta enemmän kertova tilasto, ei sen pitäisi hajota moisissa ajatusleikeissä.



Melkoista olkiukkoa. Ei tietenkään kolme laukausta ole riittävä otos, mutta kun Engren on IFK:n maalilla kohdannut jo 1400... Onko sulla paljonkin dataa siitä moniko hänen päästämistään 145 maalista on pompannut oman pakin mailasta omiin ja onko näiden suhteellinen osuus jotenkin suurempi kuin liigaveskoilla yleensä?

edit: Mites muuten tuo oma esimerkkisi, mitäs jos tytöt saa kolme laukausta joista yksi pomppaa pakin mailasta omiin ja Kanadan pelaajia ei vaan huvita nöyryyttää tyttöjä eli antavat näiden voittaa? Voitto-% 0 eli "oot paska veskari vai"? Tuossa tulee hyvin esiin se että siinä missä voittosarakkeessa (jos se olisi järkevä tilasto yksittäiselle pelaajalle) otoskoko karttuu maksimissaan sen 60 havaintoa vuodessa, kun taas torjuntatilastossa havaintoja tulee se tuhat.
Jep. Onhan nyt ihan seinähullua vetää edes tuollainen esimerkki jostakin kolmesta vedosta, joista yksi maaliin ja huono torjuntaprosentti. Jos tulee vain kolme vetoa, niin se kertoo että joko tuo vastustaja on aivan paska hyökkäyspelaamiseltaan, tai oma joukkue on niin perkeleen hyvä puolustupelaamisessaan, mutta saattoi tulla se yksi nukahdus ja miljoonan taalan paikka sektorissa.
Torjuntaprosenttiin tulee kuitenkin hemmetin iso otanta kauden mittaan, kun voittoprosenttiin taas ei. Lisäksi voitoprosentti voi olla hemmetin hyvä, jos pelaa aivan paskoja vastustajia vastaan, ja siitä huolimatta voi olla huono torjuntaprosentti, joka isolla otannalla kertoo kuitenkin sen, että tasaisista otteluista tasaisia vastustajia kohtaan, hävitään todennäköisesti suurempi osa kuin voitetaan. Joten maalivahti jolla säännönmukaisesti on 5-10% huonompi torjuntaprossa, on joko Aku Ankkaakin huono-onnisempi, tai sitten ei vaan ole se parempaa mahdollisuutta voittoon tarjoava maalivahti, ja erityisesti pitkissä tasaisissa sarjoissa.
 
Viimeksi muokattu:

Torgny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild ja HIFK. Houston Rockets.
Ilmeisimmin yksi nepakuus olisi liittymässä joukkoon tummaan alkuvuodesta. Todella ärsyttävä hallihuhu kuultuna useammasta suusta. Suhtautuminen huhuun ristiriitainen, mutta varovaisen toiveikas. Muistaako kukaan sitä jalkojen välistä tehtyä veiviä? Aivan erinomainen kysymys on, miksi vasta nyt. Siis jos.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Ilmeisimmin yksi nepakuus olisi liittymässä joukkoon tummaan alkuvuodesta. Todella ärsyttävä hallihuhu kuultuna useammasta suusta. Suhtautuminen huhuun ristiriitainen, mutta varovaisen toiveikas. Muistaako kukaan sitä jalkojen välistä tehtyä veiviä? Aivan erinomainen kysymys on, miksi vasta nyt. Siis jos.

Uskoisin jos näin on niin se on liittynyt enemmän pelaajaan kuin IFK:hon. Ehkä realismi on tullut eteen ettei niitä täkyjä enää ulkomailta tulekaan. Vaikka en mikään Ramun sisään liputtaa ole ollutkaan niin ottaisin tämän siirron hyvillä mielin vastaan. En kyllä usko, että tulee pelkästään loppuvuoden pahvilla.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Jos pitää paikkaansa, niin hieman on kyllä pettynyt fiilis. Eikö todella parempaa ole tarjota tän monen kuukauden odottelun jälkeen...-.-'
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Ei sinällään mitään Ramua vastaan, mutta jos hän on mitä markkinoilta löytyy, niin olisi voinut palkata ihan kauden alusta. Vähän petetty olo kuukausien odotuksen jälkeen, jos näin on.
 

Gneisenau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Metropolitans
Jos Ramstedt tulee niin haiskahtaa vahvasti siltä että tämä on se paniikkiratkaisu jota moni on ounastellut. Ei anna hyvää kuvaa Tobberin kyvyistä naarata vahvistuksia sisään.

Ei siinä, Ramstedt on parhaimillaan hyvä pelaaja mutta ollut kuitenkin koko puolikkaan pelaamatta.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Mielenkiitoinen sattuma, että kun yksi entinen ruotsalaishiihtäjä poistuu palstalta, niin tilalle liittyy piakkoin toinen entinen ruotsalaishiihtäjä. En siis vihjaa mitään, vaan pidän yhteensattumaa mielenkiintoisena.

Nyt kun tarkemmin miettii niin eilen kävi mielessä, että kovin oli tottunut tapa kirjoittaa "uudella" kirjoittajalla. Itse en ole huhua mistään kuullut vaan päätellyt, että joku viritys sinne päin saattaa olla elossa.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Ilmeisimmin yksi nepakuus olisi liittymässä joukkoon tummaan alkuvuodesta. Todella ärsyttävä hallihuhu kuultuna useammasta suusta. Suhtautuminen huhuun ristiriitainen, mutta varovaisen toiveikas. Muistaako kukaan sitä jalkojen välistä tehtyä veiviä? Aivan erinomainen kysymys on, miksi vasta nyt. Siis jos.
Jos tämä toteutuu, voidaan Tobiaksen epäpätevyydelle lyödä sinetti. Tosin tämä on huhunakin epäuskottava.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuskinpa HIFK tekee tärkeään rooliin sopimusta pelaajan kanssa jonka edellinen kilpailullinen ottelu on tämän vuoden keväältä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös