HIFK kaudella 2018–2019

  • 676 401
  • 2 544

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo jengi huutaa nyt rakenteellista muutosta. Muutosta siltä osin, että jengissä olisi joka kausi 3-4 kehittyvää pelaajaa, jotka olisivat juuri kehityksensä jyrkimmässä vaiheessa. Tämä toisi jengiin sopivaa fressiyttä, balanssia, kilpailua pelipaikoista ja katsojan kannalta mielenkiintoa joukkueeseen.
Tämä rakenteellisen muutoksen toteutus on otettu ainakin puheiden ja osin myös tekojen kautta tosissaan työn alle ja juniorityöhön sekä "HIFK-polkuun" aletaan nyt panostamaan tosissaan. HIFKlla on vuosikymmenten perinteet lahjakkaiden junnujen hukkaamisessa muualle samalla, kun jämäpelaajia roikotetaan mukana vuosikausia, joten työmaata riittää. Juniorityön saaminen kuntoon on kuitenkin perusedellytys sille, että HIFK on tulevina vuosina perusrungon suhteen omavarainen, minkä pitäisi olla itsestäänselvyys. Toki samalla haalitaan myös parhaita paloja maakunnista ja sopivassa määrin myös palkkasotureita.

Itse en nyt jaksa mitään nimillä varustettuja fantasiarostereita väsäillä, mutta kun kuluvalla kaudella rosterista ulosmitattiin oikeastaan kaikki mahdollinen ja lopputuloksena oli kunniakas välierätappio ja "ryminäpronssi", niin onhan tuossa nyt aivan helvetisti työsarkaa, ennen kuin HIFKn rosteri on kauteen lähdettäessä sillä tasolla, millä pitääkin. Eli selkeä ennakkosuosikki mestariksi. Maalivahtiosasto on riittävän hyvä, vaikkei Lankinen jatkaisikaan, kakkospakkipariin on hyvä kiekollinen puolustaja, 2-4 ketjuihin on pätevät sentterit ja kakkoskenttään pätevät laiturit. Se, mitä joukkueesta vielä puuttuu ja mihin mielestäni lopulta tänä keväänä kaaduttiin on todellisen talentin ja johtavien pelaajien puute. HIFKssa ei ollut yhtä ainutta Kristian Kuuselan, Jukka Peltolan, Henrik Haapalan, Shaun Heshkan, Kristian Vesalaisen yms. tasoista pelaajaa, joilta löytyy kyky ottaa pari askelta eteen sekä henkisesti että pelillisesti. Ongelma on myös siinä, että mistäpä hankit nipun tuon kaliiberin pelaajia, jos maksaa Katto-Kassisen tasoisille pelaajille mottipäisiä summia.

Selinin ja muun valmennusjohdon suhteen täytyy kyllä myöntää, että olivat parempia kuin uskoinkaan. Olin täysin vakuuttunut, että HIFK kyntää runkosarjan sijoille 5-8 ja sitten puolivälierissä ulos, mutta kyllä valmennusjohto repi pelaajistosta kaiken sen irti, mitä revittävissä oli, kuten täällä on jo moneen kertaan todettu.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärppäsarjan pitäisi viitoittaa joukkueen rakentamista mun mielestä. Tuollaiseen pelinopeuteen mitä jengit parhaimmillaan esitti on hankala vastata jos omilla paikoillaan pelaa a) parhaimmistoa ja/tai b) kehittyvää potentiaalia omaava. A-tyyppi on parhaimmillaan Elkins-tasoa eli oman paikkansa parhaimmistoa. B:läisenä menee erinomaisena esimerkkinä menneiltä kausilta Iiro Pakarinen ja tältä kuluvalta Mieho.

Ei Kangelle. Ei enää. Uudistutaan jo.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
B:läisenä menee erinomaisena esimerkkinä menneiltä kausilta Iiro Pakarinen ja tältä kuluvalta Mieho.
Panu Mieho on kyllä klassinen esimerkki pelaajasta, jonka voisi suorin tein ohjata Kouvolaan, Mikkeliin tai jollekin muulle divaripaikkakunnalle. Ei nyt ihan Henri Tammisen tasoa, mutta hierarkiassa Miehon pitäisi olla jossain viitos-kuutosketjun tasolla ja pelaamaan vain pahimman loukkaantumissuman aikaan. Pakistossa hyvä verrokki Mieholle on Juuso Salmi.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Mä näen, että ensi kauden joukkueessa ainoat tällä hetkellä kehityskelpoiset pelaajat ovat Jääskä ja Nordgren. He tulevat varmasti kehittymään ensi kauden aikana, mutta heidän kohdallaan on lähinnä kyse siitä, pystyvätkö kehittymään kellarikerroslaisista alakertalaisiksi.

Kyllä lasken tähän joukkoon myös Engbergin, Ulanderin ja mahdollisesti myös Kulmala, Hämäläinen kaksikon. Nyt kun myös K-Kissat tuli mukaan IFK:n toimintaan niin sieltä myös varmasti löytyy jonkun verran lahjakuuksia. Ilmeisesti vielä ei myöskään ole varmaa, että Seppälä olisi kumminkaan lähdössä yliopistoon. Saa tuon ampua alas jos on parempaa tietoa. Sittenhän sieltä on jo tulossa uutta ainesta Lundell jne.

Itse uskon, että Salmelainen rakentaa rosterin mikä tukee Selin haluamaa pelitapaa ja siihen mausteena tulee näiden junnujen kehitystarinat. Uskon, että Kanki ja Finley poisulkevat toisensa. Se nimenomaan tärkeintä, että Selinillä on tarvittavat ja oikeat työkalut.
 

Stigu

Jäsen
Kyllä lasken tähän joukkoon myös Engbergin, Ulanderin ja mahdollisesti myös Kulmala, Hämäläinen kaksikon.
Joo, totta, unohdin Ulanderin kun keskittyin pelkästään hyökkäykseen. Ja tietty Engbergin. No onhan tuossa jo neljä pelaajaa, mutta se mitä oikeastaan haluaisin, olisi että nuo kehittyvät pelaajat olisivat jakautuneet yläkerrran, alakerran ja kellarikerroksen kesken. Nythän nuo meidän kehittyvät pelaajat ovat kellarikerroksessa. Noista muuten itse arvioisin juuri Ulanderin kaikkein kehityskelpoisimmaksi pelaajaksi: Ensi kaudella vaan reilusti peliaikaa, niin kehitystä tapahtuu varmasti.

Denikseltä hyvä pointti noiden johtavien pelaajien puuttumisen suhteen. Jotenkin musta tuntuu, että senkin suhteen on IFK:ssa keskitytty liikaa siihen, että mistä löytyisi se Oma Poika, joka on tuollainen johtava pelaaja. Sen sijaan, että etsttäisiin ylipäänsä pelajaa, jolla on jluontaista ohtajuutta.

Jos jotain positiivista hakee, niin valmennuksen suhteen on homma ensi kaudeksi pulkassa. Tuo on peruskivi, jonka varaan on hyvä rakentaa. Paljon riippuu nyt Salmelaisen tulevista sainauksista mihin tuolla jengillä on ensi kaudella rahkeet. Virhehankintoja ei saisi tulla oikeastaan enää yhtään.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Mitä nää tarkoittaa? Siis nää sun lanseeraamat kerrokset?

En ole Stigu, mutta ymmärtääkseni "yläkerta" on top6 hyökkääjät, laadukkaat pisteidentekijät; "alakerta" on bottom6, vanhentuneet omat junnut ja muut vähän puukätisemmät; ja "kellarikerros" on rotaatiojätkät ja kokoonpanoon breikkausta yrittävät nuoret (talentit).
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
En ole Stigu, mutta ymmärtääkseni "yläkerta" on top6 hyökkääjät, laadukkaat pisteidentekijät; "alakerta" on bottom6, vanhentuneet omat junnut ja muut vähän puukätisemmät; ja "kellarikerros" on rotaatiojätkät ja kokoonpanoon breikkausta yrittävät nuoret (talentit).
Okei.
Eli Nordgren ei @Stigu mielestä pystyisi pelaamaan ensi kaudella Top-6 IFK:ssa.
Luulen toisin, jännä nähdä ;)
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jees, on kyllä parempi kun odotin. Malisella on myös hyvä pelisilmä sijoittumisessa, eikä ole sattumaa, että on niin usein hyvillä maalipaikoilla vrt. moneen muuhun pelaajaan. Täytyy olla tyytyväinen, että hän jatkaa meillä.

Suomela-Tyrväinen-Malinen-Mieho-Nykopp... On kyllä kova sentterikalusto enskaudella (jos siis Suomela tulee ja Mieho jatkaisi).

Sillä ei sinänsä ole väliä, että onko Suomela se ykkösnimi vai joku muu, mutta Tyrväisen edelle pitää yksi sentteri mennä. Kevään esitysten perusteella Tyrväisen edelle kyllä ajaa kylläkin myös Malinen, jonka ketjussa haluaisin ensi kaudella nähdä hänen puutteitaan paikkaavia pelaajia, kuten nyt nähtiin Tallberg ja Haataja. Hyvin roolitettu kentällinen ja vielä parempi mikäli aavistuksen enempi taitoa/liikettä, mihin suuntaan HIFK haluaa mennäkin. Suomelasta taas pudotuspelisarjassa HIFK:ta vastaan tuli mieleen, että riittääkö tuo kuitenkaan mestarijengin ykkössentteriksi, mutta siinähän on taas kausi aikaa niihin saappaisiin kasvaa. Parasta tuo kuitenkin on mitä tästä liigasta on saatavilla. Ihan valmiita pelimehiä äärimmäisen hankala saada Liigaan.

Mielenkiintoista nyt nähdä, että vastaako se pyrkimus parempaan liikkeeseen sitten toteutumaa. Mikäli siellä tosiaan jaktaa Kankaanperä ja Finley, niin pakiston suunnassa ei ainakaan eteenpäin mennä, vaikka sieltä tulisi sitten Motin ja Maione.

Motin, Maione, Eronen, O´Connor, Varakas, Kankaanperä, Finley, Ulander. Lisäksi uskon, että Teppo jatkaa rotaatiopakkina. Itse olisi naavistuksen pettynyt jopa tuohon. Tuolla on liikaa puolustajia, jotka eivät pysty vastaamaan nopeamman pelitemmon vaatimuksiin liikkeen ja pelinopeuden puolesta.

Edit. Siirsin parempaan kettuun:
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Tyrväisen edelle pitää yksi sentteri mennä. Kevään esitysten perusteella Tyrväisen edelle kyllä ajaa kylläkin myös Malinen, jonka ketjussa haluaisin ensi kaudella nähdä hänen puutteitaan paikkaavia pelaajia, kuten nyt nähtiin Tallberg ja Haataja.
Tässä on hyvä viisaus.
Jami tarvitsee Talen tukea.
Mutta Tyrvis jr. tarvitsee myös sen tukipelaajan rinnalleen. Pelsussa orkesteria pyöritti laidalta Erkinjuntti. Sopanen viimeisteli.
Ens vuonna on tulossa Kangasniemi, siihen sitte vaikka Nordgren/Sopanen/jokumaalintekijä kolmanneksi, niin veikkaan olevan aika hyvä 2-ketju tähän sarjaan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä on hyvä viisaus.
Jami tarvitsee Talen tukea.
Mutta Tyrvis jr. tarvitsee myös sen tukipelaajan rinnalleen. Pelsussa orkesteria pyöritti laidalta Erkinjuntti. Sopanen viimeisteli.
Ens vuonna on tulossa Kangasniemi, siihen sitte vaikka Nordgren/Sopanen/jokumaalintekijä kolmanneksi, niin veikkaan olevan aika hyvä 2-ketju tähän sarjaan.

Eiköhän se Sopanen ole nähty. Ihan selväksi taisi peluutuksella ja lopuksi viltityksellä tulla se, että hänelle ei käyttöä katsota olevan.

Itse mietin sitä, että Nordgren saattaisi olla hyvä palanen kolmosketjuun Malisen kanssa. Toiselle laidalle kun saisi sen Tallbergin. Onhan se helvetin sääli jos palaa Mikkeliin. Mestisjengille vaan pari ämpärillistä kiekkoja sanotaan, että se pelaa Stadissa, helmikuussa kuitenkin on kaikki taas myynnissä mikä irtoaa, niin sama kun annatte jo nyt. Säästyy nekin rahat. Piste. Heittää pari seteliä siihen lattialle. Oliko nyt tarpeeksi ylimielisesti sanottu?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...Heittää pari seteliä siihen lattialle. Oliko nyt tarpeeksi ylimielisesti sanottu?

Olikos se Nybondaksen neuvottelutyyli vähän tuonsuuntainen :D

Joo onhan se nyt iso harmitus, jos ei Tallbergia muka saada pidettyä. Hänen kaltaisiaan luisteluvoimasia pelaajia olisi itseasiassa tarvittu enemmänkin Kärpät-sarjaan, niin olis se puoli ollut vähän tasaisempaa. Rask ja Tallberg on ainakin saatava pidettyä noista laitureista, joilla soppari loppuu.
 

scholl

Jäsen
Varakkaalle ja Finleylle pitää löytää uusi työnantaja, maksoi mitä maksoi. Joskus organisaatiota pitää puhdistaa edellisen johdon toimien jäljiltä ja meillä se on nyt. En pitänyt kauheasti Kangen hankinnasta, mutta hän pelasi suht mukiinmenevästi. Jatkoa siis, mutta hän ei vain saa ensi kaudella olla isossa roolissa. Heiskanen kun lähtee, niin minusta puolustukseen tarvitaan 3 uutta pelaajaa, joista vähintään kaksi olisi oltava huippupakkeja. Siellä on Eronen, joka pystyy pelaamaan kakkosparissa ja O'Connor voi mennä hätäisesti myös, mutta kyllä hänkin on aika virheherkkä. Kanki, Teppo, Ulander ja kumppanit menevät kolmospariin. Kasken lähtö harmittaa vähän, sillä hän oli menossa eteenpäin. Toivottavasti tulisi yksi uusi nuori haku kanssa, eikä pelkästään vain ne ykkösparin jätkät eli pakkihankinnat voisivat olla ykköspari + "uusi kousa". Tepolta ja varsinkin Ulanderilta odotan kehittymistä ensi kaudeksi.

Hyökkäyksessä ykkössentteri on tärkein hankinta. Ramua ei korvattu, mutta seuraavana keväänä kuin ihmeen kaupalla Hintzistä kuitenkin sellainen kasvoi, vaikka pitkään oli näyttänyt pahalta. Molempien miesten tapauksessa tuli hyvä ykkösketju ja yv-porukka. Nyt se jäi puuttumaan ja se pitää ehdottomasti korvata. HIFKiin pitää hankkia sarjan paras ykkössentteri, joka pyörittää vaarallista ylivoimapeliä ja joka on hyvä aloittaja. Siihen pitäisi mennä mottipäisellä tarjouksella. Muista senttereistä Malinen kannattaa pitää, vaikka hänellä olisikin iso sopimus. Hän on kuitenkin hyvä, muttei sen palkkansa arvoinen. Se sopimus pitää vain nyt olla valmis hyväksymään ja maksamaan. Tyrväinen oli myöskin hyvä sentteri. Nykopp on myöskin hyvällä tasolla alemmissa kentissä, mutta hän on liikaa rikki. En voi tajuta, miten joku on koko ajan klesana. Sentterit kuitenkin x - Tyrväinen - Malinen - Nykopp/Mieho.

Laitureista puuttuu snaipperi. Koodinimi "tolvanen" pitää hankkia. Sellainen, joka vetää kun paikka tulee ja joka on tehokas. Sellainen nykyajan Kibe. Meillä oli nyt pelaajia, jotka pystyvät maalintekoon, kun pelataan vastustajan puolustus kuutamolle. Kuten vaikkapa Rask, Thorell, Haataja ja Tyrväinen, mutta ei sellaista pelaajaa, jolla on hyvä kuti ja joka haluaa tehdä maaleja vähän huonommastakin paikasta. Ärsyttää tuollainen, että vastustajan maalivahdista tehdään sankaria sen takia, kun laukaukset eivät ole tarpeeksi laadukkaita. Tallbergille ehdottomasti joo jatkoa, oli paljon parempi kuin Partanen. En myöskään täysin ymmärrä Åstenin saamaa kritiikkiä. Okei, hän ei ole kauhean hyvä jääkiekkoilija ja kyllä hän ottaa tyhmiä jäähyjä, mutta hän on sellainen kulttipelaaja, josta aiemmin oli puhetta. Kulttipelaajat eivät ole hyviä jääkiekkoilijoita, vaan heillä on muita ominaisuuksia. Tämä Mikkemakke osaa ärsyttää varmaan sekä vastustajia että omia plus faneja (faijani esim. hikeentyy aina, kun Åsten ottaa tyhmän jäähyn, koska hän vaarantaa joukkueen menestyksen), mutta samalla myös saa ihmiset syttymään peleihin ja hänellä on HIFK-sydän. Sopii ehdottomasti joukkueeseen, mutta roolin ei pidä olla iso, eikä palkan. Ahtola ja Haataja kun lähtevät, niin toivoisin tilalle nuorempia, hyvin luistelevia pelaajia ja suht laajaa materiaalia. Rotaatiota, jotta jaksetaan ja jos jostain ei tule mitään, niin sitten kiertoon kuten Partanen.

Tuo on iso virhe seuralta, jos joku uusi hankinta on nyt saanut auton alleen ja jos hän esittelee sitä sosiaalisessa mediassa. Ensinnäkin kausi on vielä kesken ja toiseksi minusta sopimusten ei kyllä kuulu alkaa ennen vappua, eikä siitä tule yhtään mitään, jos seura ei julkista sopimusta, vaan pelaaja epäsuorasti. Tollainen pelleily pitää lopettaa. Tosin en ole edes ko. kuvaa nähnyt, joten en tiedä onko se totta, mutta fakta on se, että oikea järjestys on seuraava: ensin kaljaristeily, sitten auto ja viimeiseksi instragramkuva hashtageilla #koyhatkyykkyyn #hypebeastbenz #dope #solongliipola. Sitä ennen ajetaan vaikka verkkokaupan parin huntin Baana-fillarilla tai mennään spåralla. Ammattimaisuus ei ole vielä seuran puolelta täysin hallussa. Pelaajilta sitä ei voi edes olettaa.
 

444

Jäsen
Mistä tää ajatus nyt on lähtenyt, että kyse on IFK:n tarjoamasta autosta? Mikäli kyse on tästä kuvasta Instagramissa: https://www.instagram.com/p/BheH2yihvqe/?hl=fi niin en mä ainakaan osaa yhdistää. Tyypin takana on joku autoa muistuttava harmaa möykky ilman ainuttakaan tunnistetta saati logoa, hashtageistä puhumattakaan. Kuvakin on otettu jossain hevon perseessä, ei esim. Nordiksen pihassa. Ainostaan muutama kirjoitustaidoton uuvatti arvuuttelee kommenteissa, että liittyy uuteen seuraan jotenkin.

Vai onko jossain joku parempi kuva aiheesta?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Okei.
Eli Nordgren ei @Stigu mielestä pystyisi pelaamaan ensi kaudella Top-6 IFK:ssa.
Luulen toisin, jännä nähdä ;)
Heiskasen tapaan näyttöjen kautta pitää Nordgrenin tie viedä pelaavaan kokoonpanoon. Sama homma Ulanderin kohdalla eli reilut näytönpaikat molemmille, muttei kuitenkaan mitään kiintiöpaikkoja kokoonpanoon. Kumpikaan ei ole vielä Liigassa mitään niin vahvoja näyttöjä antanut, että voitaisiin automaattisesti ruveta sijoittelemaan kokoonpanoihin. Onneksi molemmat vielä nuoria eli nopeakin kehittyminen täysin mahdollista.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En myöskään täysin ymmärrä Åstenin saamaa kritiikkiä. Okei, hän ei ole kauhean hyvä jääkiekkoilija ja kyllä hän ottaa tyhmiä jäähyjä, mutta hän on sellainen kulttipelaaja, josta aiemmin oli puhetta. Kulttipelaajat eivät ole hyviä jääkiekkoilijoita, vaan heillä on muita ominaisuuksia.

Onhan se ihan hyvä, että Åstenin kanssa sopimus tehtiin. On kuitenkin marginaalipelaaja ja siinä kiikun kaakun mahtuuko rosteriin, mutta rooliinsa tyytyväisiä pelaajia pitää alemmissa kentissä olla. Sellaisia jotka aina kentälle päästyään painava 100-lasissa. Nelosketjun pitäisi kuitenkin pystyä myös pelaamaan tänä päivänä ja samalla tappamaan alivoimaa. Siinä pitäisi mielellään olla aloituksia +55% teholla hoitava sentteri. Jotenkin tuntuu, että Åstenin kanssaan saada sellaista Liigan parasta neloskenttää rakennettua. Alivoimalla hän on hyvä, mutta 5 vs 5 pelissä jäi tänä keväänä pahasti piippuun. Kulmista ei päästy esiin ja maalipaikkoja ei rakennettua ja nimenomaan sellaisesta energisyydestä/liikkeestä jäi kiinni, eli dieselillä mentiin. Pelaaminen oli pelkkää junnaamista vastustajan kulmissa. Hyvinhän esim. Mieho veti, mutta kun vertaa esim. Jasuun, niin aika kaukana ollaan. Mielestäni HIFK:lla jäi tänä vuonna, kuten aiemmin sanoin, niin hyökkäyksestä jäi kärki (ainakin sentteri) hankkimatta ja lisäksi se neloskenttä ainakin osittain. Keskikastihan HIFK:lla oli varmaan Liigan kovin. Jokuhan voi sanoa, että Nykoppin piti olla HIFK:n nelossentteri, mutta ei ole omimmillaan siinä roolissa ja eihän häntä näköjään voi mihinkään rooliin laskea. On bonusta mikäli pelaa ylipäätänsä.

Miettii esim. Kärppien nelosketjua, niin se oli jatkuvasti vaarallinen ja mikäli Sailio olisi osunut niistä avopaikoistaan, joita tuli solkenaan melkein joka pelissä, niin pahaa jälkeä olisi kenttä tehnyt. Tapparassa nelosketjussa vetää Jasu. Tapparan neloskuetjun pelaajat Luoto, Jasu ja Ojamäki kaikki sellaista 17-16 pistettä runkosarjassa. jasu tehnyt pudotuspeleissä tähän mennessä 2+2. Meidän nelosketjun pelaajat sellaista 4-5 tehopistettä runkosarjassa poislukien Åsten 10 tehopisteellä. Sailiokin teki 12 pinnaa runkosarjassa.
 

scholl

Jäsen
Mistä tää ajatus nyt on lähtenyt, että kyse on IFK:n tarjoamasta autosta? Mikäli kyse on tästä kuvasta Instagramissa: https://www.instagram.com/p/BheH2yihvqe/?hl=fi niin en mä ainakaan osaa yhdistää. Tyypin takana on joku autoa muistuttava harmaa möykky ilman ainuttakaan tunnistetta saati logoa, hashtageistä puhumattakaan. Kuvakin on otettu jossain hevon perseessä, ei esim. Nordiksen pihassa. Ainostaan muutama kirjoitustaidoton uuvatti arvuuttelee kommenteissa, että liittyy uuteen seuraan jotenkin.?

Ehkä he tietävät, millä autolla hän on ajanut aikaisemmin? Mitä tulee tuohon kuvaan, niin kiitos linkistä. Oven kahva ja ikkunan krominen karmi yläosassa ovat nähdäkseni kyllä Mersusta.
 

scholl

Jäsen
Onhan se ihan hyvä, että Åstenin kanssa sopimus tehtiin. On kuitenkin marginaalipelaaja ja siinä kiikun kaakun mahtuuko rosteriin, mutta rooliinsa tyytyväisiä pelaajia pitää alemmissa kentissä olla. Sellaisia jotka aina kentälle päästyään painava 100-lasissa. Nelosketjun pitäisi kuitenkin pystyä myös pelaamaan tänä päivänä ja samalla tappamaan alivoimaa. Siinä pitäisi mielellään olla aloituksia +55% teholla hoitava sentteri. Jotenkin tuntuu, että Åstenin kanssaan saada sellaista Liigan parasta neloskenttää rakennettua. Alivoimalla hän on hyvä, mutta 5 vs 5 pelissä jäi tänä keväänä pahasti piippuun. Kulmista ei päästy esiin ja maalipaikkoja ei rakennettua ja nimenomaan sellaisesta energisyydestä/liikkeestä jäi kiinni, eli dieselillä mentiin. Pelaaminen oli pelkkää junnaamista vastustajan kulmissa. Hyvinhän esim. Mieho veti, mutta kun vertaa esim. Jasuun, niin aika kaukana ollaan. Mielestäni HIFK:lla jäi tänä vuonna, kuten aiemmin sanoin, niin hyökkäyksestä jäi kärki (ainakin sentteri) hankkimatta ja lisäksi se neloskenttä ainakin osittain. Keskikastihan HIFK:lla oli varmaan Liigan kovin. Jokuhan voi sanoa, että Nykoppin piti olla HIFK:n nelossentteri, mutta ei ole omimmillaan siinä roolissa ja eihän häntä näköjään voi mihinkään rooliin laskea. On bonusta mikäli pelaa ylipäätänsä.

Joukkueessa oli niin paljon rakennuspalikoita, ettei kaikkea ehditty saamaan kuntoon. Ei sen Åstenin välttämättä tarvitse olla parhaassa mahdollisessa tilanteessa edes pelaavassa kokoonpanossa, mutta jos loukkaantumisia on tai tarvitaan rotaatiota, niin sitten alemmissa ketjuissa. Kyllähän se mestaruuskaudenkin nelonen muotoutui vähän vahingossa, joten en itse ole vielä huolestunut ensi kaudesta. Uskon, että hyökkääjiä tulee sen verran, että äijiä riittää kuuteen ketjuun ja sieltä saada hyvä nelosketju. Olen itsekin sitä mieltä, että Nykoppin rooli olisi parempi kolmosketjussa kuin nelosessa, mutta mies on hän on paljon klesana ja lisäksi meillä on Malinen. Muista pelaajista laittaisin tulevalla kaudella kyllä Lennun nelosketjuun. Mies oli nyt hyvä, mutta hän ei ole enää hyökkäyspäässä tehokas.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tallbergin jatkoa toivotaan täälläkin, mutta jos hän siirtyy takaisin Jukureihin, selkiyttää se minusta tilannetta IFK:n alaketjuissa etenkin, jos huhu Juho Keräsestä osuu maaliinsa. Petrell on ollut tällä kaudella ihan hyvä ja paikka kolmosessa on ansaittu. Varaisin kolmosesta myös yhden paikan sille näistä junnuista, joka sen peliesityksillään lunastaa. Åstenia ja "Kerästä" voi tietysti pelata kokoonpanosta ulos, jolloin kokoonpanossa saattaa olla useampi juniori.

Petrell - Malinen - Nordgren/Jääskä/Engberg
Åsten - Nykopp/Mieho - J. Keränen

Kärkiketjut näyttäisivät minun näkemykseni mukaan tältä:
Kangasniemi - Suomela/Ramstedt - X
Thorell - Tyrväinen - Rask

Ramstedt ei toki sovi nopean joukkueen muottiin, mutta tasoltaan olisi varmasti riittävä, keskustan ollessa muutenkin hyvässä jamassa. X:n paikalle on huhuttu Nenosta, jota viedään kovasti HPK:hon, Suorantaa, joka on ilmeisesti allekirjoittanut sopimuksen TPS:n kanssa, ja Laganiereä, joka on joidenkin huhujen mukaan menossa Kärppiin. Saa nähdä kuka tuohon paikkaan lopulta löytyy. Suurimmat toiveeni X:lle ovat nopea ja tarkka laukaus ja kyky pelata myös keskellä. Rightin mailalle annan myös plussaa.
 
Viimeksi muokattu:

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kangasniemi saanut IFK:lta jo Mersunkin alle jota Instagramissa esittelee, kaipa tuo jo aika varma alkaa olla :)

Mistä tää ajatus nyt on lähtenyt, että kyse on IFK:n tarjoamasta autosta? Mikäli kyse on tästä kuvasta Instagramissa: https://www.instagram.com/p/BheH2yihvqe/?hl=fi niin en mä ainakaan osaa yhdistää. Tyypin takana on joku autoa muistuttava harmaa möykky ilman ainuttakaan tunnistetta saati logoa, hashtageistä puhumattakaan. Kuvakin on otettu jossain hevon perseessä, ei esim. Nordiksen pihassa. Ainostaan muutama kirjoitustaidoton uuvatti arvuuttelee kommenteissa, että liittyy uuteen seuraan jotenkin.

Vai onko jossain joku parempi kuva aiheesta?

Tuo kuva on otettu saksassa, ei suomessa. Taustalla näkyy "Breuninger" logo ja heillä ei ole suomessa ainuttakaan toimipistettä tms. Lisäksi tuo kuvan oikeassa reunassa näkyvä smartti, niin siinä on saksan kilvet. Kyllä HIFK:n mersut ihan suomesta saa ei niitä Saksasta tarvitse hakea joten ei tämä nyt niin lukkoon lyöty homma ole.

Ehkä he tietävät, millä autolla hän on ajanut aikaisemmin? Mitä tulee tuohon kuvaan, niin kiitos linkistä. Oven kahva ja ikkunan krominen karmi yläosassa ovat nähdäkseni kyllä Mersusta.

On aikasemmin ajanut bemarilla. (Lähde: Kuva instagramissa viime kesältä)
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Raskin jatko julkistettiin samaan aikaan tässä talvella kuin esim. O’Connorin.

Hyvä homma, Rask on tärkeä palanen myös ensi kaudella!

Huoh! vähän raskasta miettiä ensi kautta, kun oltiin niin lähellä finaaleja vielä toissapäivänä, mutta ehkä se onkin parasta lääkettä urheilu-vitutukseen kun miettii noita soppareita vielä hetken, ja sitten pronssipelin ja kaljakellunnan jälkeen unohtaa kiekon kokonaan hetkeksi (kun juhannuksena ei oo kuulemma pelejäkään).

Kangasniemi - Suomela - Tallberg
Petrell - Tyrväinen - Rask
Thorell - Malinen - Engberg
Åsten - Mieho - Jääskä

Motin - Maione
Eronen - Kankaanperä
Varakas - O'Connor
Finley - Ulander

hmmm... en oo kyllä ihan varma tosiaan tosta pakistosta. Vitun kallis olisi noin, mutta ei taida olla hinta-laatusuhteeltaan ihan balanssissa (jos siis huhutut Motin ja Maione tulossa ja Kanki jatkaa...)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös