HIFK kaudella 2016–2017 – Törmäsen viimeinen ristiretki?

  • 417 796
  • 1 541

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että onko sulla jokin suurempi ajatus, kun lyöt ensimmäiseen yv-hahmotelmaasi 4/5 rightin pelaajaa ja toiseen 4/5 leftin pelaajaa?
Suurempi ajatus on se, etten ajatellut kätisyyksiä ollenkaan. Se jääkön Stögön huoleksi :) Kätisyyksien ei tarvitse olla se punainen lanka, jonka mukaan ketjut kootaan. Plussaa on tietysti se, jos nekin napsahtaa kohdilleen.
Näissä molemmissa ketjuissa on käsiä, viivapelote, luovuutta, maskimies, pörrääjä jne. Kaikki mitä toimivalta yv:ltä vaaditaan. Vaihtamalla Taimen ja Erosen paikkaa, muuttuu kätisyydet paremmiksi mutta olen silti edellä mainittujen ketjujen kannalla.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Joo voi hyvin olla että Erosta käytetään myös. Mutta toi tupla-R vasemman laidan ylivoimassa on kyllä vittumainen vastustajalle, kun veto voi lähteä kätisyyden vuoksi mistä kohtaa tahansa maalin ja siniviivan välistä.

Juu tottakai, mutta ihmettelinkin juuri rightin pakkia oikealla. Mielestäni Eronen sopisi tuohon viisikkoon paljon paremmin :)

E: Toisaalta jos pelaa ainoana pakkina viivassa, niin ei kai sillä sen suurempaa merkitystä ole.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Onko Grattonista kuulunut mitään? Ukko treenailee edelleen pk-seudulla ja puhelee huhujen mukaan itse pelaavansa IFK:ssa ensi kaudella...
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ymmärtääkseni kauteen lähtevä joukkue on tässä + "Järvinen" ja mahdollisesti Gene kun paranee.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielipiteitähän nämä, mutta kyllä mun mielestä on aika paksua paskaa hakin jutut. Puuttuu kaksi kiekollistapakkia, jepjep. Eronen ei siis riitä paikkaamaan Auvitua esim yvssä, kuten hakki meinaa. Eronen liigassa 226 peliä ja 102 pistettä ja Auvitu 216 peliä ja 57 pistettä. Auvitu oli loistava viime kaudella ja yksi suosikeistani, mutta kyllähän lähtökohtaisesti Eronen kovempi seppä pistetehtailuun ja yvlle on. Millä joukkueella on jengissä kolme kovaa kiekollistapakkia, jos kolmoseen ei riitä vaikkapa Salmela. Kyllähän tuo puolustuksemme nyt ihan jotain muuta huutaa kuin kiekollista osaamista.

Vai että ykkös- ja kakkossentterit puuttuu? Huhhuh. Onkohan hakki katsellut muiden joukkueiden senttereitä kun tuollaista roskaa höpöttää. Siitä voidaan olla montaa mieltä onko Hintz riittävä ukko ykköseen, mutta että hän tai Leino ei riitä edes kakkossenaksi. Elkins on paljon enemmän kuin vain kolmossentteri, pystyy kiekolliseenpeliin ja pisteitäkin syntyy hyvin. 30 pinnaa viime kaudella ilman yv aikaa ja on auttamatta kolmossentteri, kovat on vaatimukset hakilla Liiga joukkueelle.

Taitaa pieni katkeruus paistaa jutuista läpi. Näinköhän on Niklakselle sanottu kiitos, mutta ei kiitos ja hakki vetänyt herneet nenään.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Taitaa pieni katkeruus paistaa jutuista läpi.

Se, että Hakki yllyttää vahvistamaaan joukkuetta jotta se menestysi, ei mielestäni kerro katkeruudesta. Eikä Niklas ole pakki eikä sentteri.
Taloudellisista realiteeteistä Hakin ei tarvitse välittää kun näitä kommentteja latoo.
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No kuten sanottua, niin mielipideasioita. Toki puolustusta tulee vahvistaa, mutta jos tuohon pakistoon kaipaa lisää kiekollisiapakkeja, eikä isäntiä, niin mielestäni on ihan aiheellista kysellä jääkiekkotietämyksen perään. Järä tuohon pakistoon ja se alkaa olemaan aika jäätävällä tasolla.

Mun mielestä joukkuetta voi myös roolittaa, eikä jokaisen joukkueen tarvitse olla edellisen kaltainen. Tapparan mestarijoukkueen ykkösen keskellä oli Jani Lajunen. Voisi jopa sanoa, että täysin samasta puusta veistetty Coryn kanssa. Jännää, että toisessa joukkueessa voi olla heittämällä ykkösen keskellä ja toisessa mahdutetaan maksimissaan kolmosen keskelle. Eikö Elkins voisi tuoda hyvää balanssia ja kahdensuunnan työtä vaikkapa Aaltosen rinnalle. Ikonen-Elkins-Aaltonen vaikuttaisi aika mukavasti roolitetulta triolta ja se voisi olla Tapparan viime kauden ykkösen veroinen.

Eikai kenenkään meidän tällä palstalla tarvitse miettiä talouspuolta, mutta onhan se nyt järjenköyhyyttä heitällä tuollaisia vaatimuksia, kun sokeakin näkee ja tietää, ettei rahallisesti tuollaiset hankinnat, tuohon rosteriin ole mitenkään mahdollisia.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Kyllä Hakki on nyt hakoteillä. Taimi - Eronen - Salmela kolmikko on ennemmän kuin hyvät kiekolliset pakit liigaan ja sentteritkin kestävät kyllä vertailun minkä tahansa liigajengin kanssa. Toki Ramun mukana lähti kova sentteri, mutta ei nyt mitenkään altavastaavia olla. Joukkue kaipaa lihaa maalin eteen, eikä mitään kiekollisia pakkeja. Ikonen - Elkins - Aaltonen ketju miellyttää myös allekirjoittanutta.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Vieraisiin palstoihin sen verran huutelen, että oletteko te tajunneet mikä kultakimpale teillä on puolustuksessa tulossa? Toivottavasti ette ja Miro Heiskanen siirtyisi äkkiä Tampereelle...
Ei mutta siinä on oikeasti huikea talentti. Onhan näitä a-junnutähtiä ollut, mutta tämä on ottanut harppauksen miesten maailmaan. Näissä minä en erehdy ja Tampere cup varmisti itselleni sen, että kyseinen poika pystyy pelaamaan miesten pelejä. Loistava peliäly, jotkut osaa pelata ja tämä on niitä harvoja.
Salmela Sakuhan ratsastaa nopeilla jaloillaan ja kovahkolla laukauksellaan, mutta tämä Heiskanen tulee olemaan kansan huulilla hyvässä, Salmela tuskin.
 

Stigu

Jäsen
Oma lätkäkauteni alkaa yleensä silloin, kun IFK:n dösäpysäkkimainokset ilmestyvät katukuvaan. Tämän kauden osalta "korkkaus" tapahtui joskus viime viikolla, kun ajoin yhden tuollaisen kuumia aaltoja aiheuttavan Serveras iskallt- julisteen ohi. Nähdessäni tuon orgastisen mainoksen IFK:n logolla, unohdin tyystin, että kyyditsin vaimoni kaveria, joka joutui ihmettelemään kovaäänistä purkaustani tyyliin : "Tulitko?".

Mielestäni IFK:n suurimmat haasteet tulevat olemaan pleijareissa, uskon että jengi sijoittuu vähintään neljän parhaan joukkoon runkkarissa. Toiveena on tietysti värikästä peliä runkkarin aikana, mutta pleijareiden suhteen kolme isointa kysymystä ovat:

1. Stögön taktinen kypsyys
Pahaa pelkään, että IFK joutuu kohtaamaan Tapolan Tapparan matkalla kohti mestaruutta. Tällöin isoin kysymys on: Mitä Stögö on oppinut viime finaalin kolmesta viimeisestä ottelusta, joita Tapola vei kaikilla tilastoilla ja mittareilla? Muutos kolmeen ensimmäiseen peliin oli äärimmäisen raju, kehotan kaikkia tsekkaamaan pleijariketjun Sekeran tilastot finaaleista (sori, en nyt jaksa kaivaa niitä).

2. Avainpelaajat
Hintz ja Leino ovat isoissa saappaissa tällä kaudella. Valitettavasti juuri he sulivat pahasti viime pleijareissa, joten hieman arvelluttaa, noinko he voisivat kantaa jengiä pleijareissa. Pakistossa odotan Salmelalta rajua auvitumaista kehitystä. Prkl kun vielä Järvinen saataisiin pidettyä. Ja mitä muuten tapahtui Gene-Matille? Iso kysymys hyökkäyksessä on JMA, joka ei ikinä ole kuulunut suosikkipelaajiini. Haistan tässä Hirso kakkosen, joka tekee Jukureita vastaan tehot 2+3, mutta sulaa tärkeimmissä matseissa.

3. Nelonen
Stögö oli finaaleissa kaikkein pettynein (ainakin julkisesti) meidän neloseen. Valitettavasti en näe, että se olisi muuttunut tarpeeksi viime pleijareiden taaperruskokoonpanosta. Jos taito- tai voimapelaajia ei neloseen hankinta, lienee Tuomiston raju kehitys ainoa mahdollisuus sille, että nelosesta saadaan tasavertainen ketju muiden kolmen ketjun kanssa.

Alkais jo.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Järvinen Kunlunin suomalaispoppooseen? Kova kolaus jos pitää paikkansa, ei löydy kyllä mistään yhtä hyvää paikkaajaa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Seuraavanlaisen pakiston pitäisi riittää toiseen perättäiseen finaalikoitokseen, jos X on kaliiberia J. Järvinen, eli astetta parempi kuin I. Melart, M. Kurvinen, M. Turunen, R. Ahonen tai M. Kankaanperä (ja suluissa riittää silti uhkatekijöitä ja muita tarkennuksia);

X - Taimi (Entä jos Taimin sairaus estää pelaamisen? Ei myöskään tuttua paria vierellä, ja X tulee myös ulkopuolelta uuteen systeemiin ja isoihin saappaisiin)
Grillfors - Eronen (Molemmat leftejä. Eronen ei taida olla Auvitun toissakauden tasollakaan puolustuspäässä eikä ainakaan Auvitun kevään -16 tasolla hyökkäyspäässä, kakkosparin taso kokonaisuutena tippuu. Grillfors voisi paikata monia Järvisen jättämiä aukkoja muttei maalivahdin suojelua, voimaa maalinedusväännöissä ja varmuutta kiekottomana, joskin keskialueella paljon parempi esim. avojäätaklauksiensa avulla)
SS - Teppo (Salmela saattaa olla parempi kuin Taipalus ja Teppo varmaan melko ongelmitta kutospakki, eivät silti kumpikaan korvaa Grillforsia eivätkä Järvistä ykkös-/kakkosparista)
Mirot - Genematti/Finley (Mirot paikkaavat kolmosparia, voivat hetkellisesti stuntata kakkosessakin Grillin vierellä, mutta ei heistä ykköspariin ole. Finley voi olla hyvä Aulie, mutta ei silti riitä paikkaamaan Grillforsia tai Järvistä ykkös-/kakkosparista)

Seuraavanlainen pakisto ei riitä toiseen perättäiseen finaalikoitokseen:

Grillfors - Taimi
Teppo/Finley - Eronen
Finley/Teppo - Salmela
Mirot - Genematti

(Jos Finley ylittää kaikki odotukset ja on vähintään yhtä hyvä kuin Aulie ja
jos kaikki nuo 9 pysyisivät kunnossa koko kauden alusta loppuun,
tuo voisi mahdollisesti riittää. Mutta silloinkin jokaisen noista pitäisi nostaa tasoaan.)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
No voi vitun kiinalaiset muoviseurat, kun tulee ja vie meidän tärkeän pakin.
Pitikin tulla kiekkokartalle juuri nyt. Joka toinen päivä hommaamassa jotain suomalaista, joten tuttuja riittää, jääkiekolle eksoottinen paikka Kiina eli kokemuksia ja sitten vielä KHL-liksa.

Jäisit nyt silti JJ. Pliis.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jere olisi stadissa, treenattuna ja erittäin vapailla markkinoilla. Joko nyt voitaisiin haudata sotakirves ja antaa ympyrän sulkeutua sekä luoda kunnon tuhkimotarinalle tilaa. Nyt olisi myös varmasti budjetissa ja rosterissa tilaa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jere olisi stadissa, treenattuna ja erittäin vapailla markkinoilla. Joko nyt voitaisiin haudata sotakirves ja antaa ympyrän sulkeutua sekä luoda kunnon tuhkimotarinalle tilaa. Nyt olisi myös varmasti budjetissa ja rosterissa tilaa.

Ei.

"Erittäin vapaat markkinat" ovat vielä oiva lisäperuste. Toistan: "Ei". Ei nyt, ei koskaan.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kyllähän Järvisen tilalle pitää joku hankkia. Se on ihan selvä. Vaikka Genematti tuolta tulisikin, niin kokemattomat sentterit ja kokematon puolustus on aina huono yhdistelmä.

Sinne kun isket johonkin finaalipeliin Hintz-Junnu-Junnu alakolmion pakkotilanteessa (kun tuosta joku vielä loukkaantuu), niin kolisee.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Jere olisi stadissa, treenattuna ja erittäin vapailla markkinoilla. Joko nyt voitaisiin haudata sotakirves ja antaa ympyrän sulkeutua sekä luoda kunnon tuhkimotarinalle tilaa. Nyt olisi myös varmasti budjetissa ja rosterissa tilaa.

Tuota paskasäkkiä ei hommata vaikka puuttuisi kaikki pakit! Pakkia tuo rosteri silti huutaa ja toivottavasti se myös tulee. Jos Jergus pelaa meillä ensi kaudella, niin yhtään matsia en tule hallille katsomaan.
Kyllä näin on, perkele!
 

Masse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Porin Ässät
Ässien ketjussa on iso huoli että Jyri Marttinen siirtyisi nyt HIFK:iin Järvisen suunnattua Kiinaan. Marttinenhan on nyt ilman sopparia ja Ässien kanssa neuvottelut eivät ole tuottaneet jostain syystä tulosta. Onko täällä kuultu huhuja Marttisen siirrosta? Samantyylinen pelaaja kuin Järvinen, hieman kokeneempi vain.
 

Ardbeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Ässien ketjussa on iso huoli että Jyri Marttinen siirtyisi nyt HIFK:iin Järvisen suunnattua Kiinaan. Marttinenhan on nyt ilman sopparia ja Ässien kanssa neuvottelut eivät ole tuottaneet jostain syystä tulosta. Onko täällä kuultu huhuja Marttisen siirrosta? Samantyylinen pelaaja kuin Järvinen, hieman kokeneempi vain.

Ei Marttista kai ole sen kummemmin missään huhuissa näkynyt tällä palstalla IFK:n suuntaan, jos ei lasketa joitakin spekulointeja että pitäisikö hankkia mikäli Järvinen ei jatka.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Jereä ja Marttista huhuiltu... Ei kai tilanne sentään niin epätoivoinen ole? Mielummin mennään näillä ja etsitään rauhassa sopivia stuntteja Järviselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös