HIFK kaudella 2014–2015

  • 1 487 179
  • 3 548

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
No onhan tuossa sentään rajattu aika. Nyt saa Hank näytönpaikan ainakin. Loputhan on hänestä itsestään kiinni.
Näin minäkin tämän näen. Pelikunto enemmän kuin arvoitus, mutta nykyiseen tilanteeseen tervetullut apu. Jos osoittaa kuukauden jaksollaan kasvaneensa ihmiseksi(ja pelikin sujuu), niin miksei myös loppukaudeksi? Ymmärrän kyllä kritisoijia, käytös ja toiminta aiemmilla pesteillä pahemman luokan muroihin kusemista, sokerina pohjalla örvellys katsomossa keväällä 2011. Jos osoittaa samoja elkeitä, niin hiuksista vittuun.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Suosittelen sinua lukemaan niitä viestejä. Me ketkä olemme kritisoineet HIFK:n puolustusta, olemme jokainen perustelleet näkemyksemme varsin kattavasti, emmekä vain todenneet kantaamme sinun tavallasi ''HIFK:n pakisto riittää vallan mainiosti ihan päätyyn saakka.'' Samaan hengenvetoon todettakoon, että kaikki pakistoa kritisoineet ovat yhteen tuumaan todenneet joukkueen olevan muuten mainiosti kasattu, mutta pakiston rakentaminen (ja 2. maalivahti) on jätetty täysin puolitiehen.

Se on ihan helvetin helppoa tulla tänne ilmoittamaan sinun tyyliin ''totuuksia'' perustelamatta mitään mitenkään. Osaatko perustella näkemystäsi ollenkaan?

Kyllä minä olen valitettavasti ne viestit lukenut. Mitä tuohon perustelemiseen tulee, niin enpä minä ole kyllä huomannut mitään perusteluja sille, miksi HIFK:n pakisto on riittämätön. Kuhan on ilmoitettu, että kaikkihan sen nyt näkevät. Lisäksi suosittelen sinulle myös tuota viestien lukemista. Minä en todennut "HIFK:n pakisto riittää vallan mainiosti ihan päätyyn saakka", kuten väität minun todenneen. Jos luet viestini uudelleen, ehkä huomaat sen merkittävän eron sen välillä, mitä todella sanoin ja mitä väitit minun sanoneen.

Mutta kun nyt haluat niitä perusteluja, niin annetaan sitten niitä. HIFK:n puolustuksessa on erittäin laadukasta kiekollista taitoa. Taipalus ja Söderholm ovat aivan Liigan eliittiä kiekollisina pakkeina. Taipalus on tällä hetkellä puolustajien pistepörssissä kolmantena. Terveenä pysyessään Taipalus pelaa nykyisellä vauhdilla noin 45 pisteen kauden. Tällä hetkellä mies on toki saikulla, mutta radiossa olivat kuuleman mukaan todenneet, että herran sairasloman ei pitäisi olla kovinkaan pitkä. Söderholmin kiekollisista taidoista voitaneen näyttönä pitää vaikkapa puolustajien yhden kauden syöttöennätystä. Grillfors on osoittanut otteillaan omaavansa Liigaan vähintäänkin hyvät kiekolliset taidot. Mies pitää hyökkäyssinisen loistavasti, osaa hakea paikkoja ja jakaa kiekkoa. Jo em. kolmikko takaa sen, että HIFK:n puolustuksessa riittää kiekollista taitoa. Lisäksi jengissä pelaavat vielä Moberg ja Auvitu, joilla kummallakin riittää potentiaali olla erittäin hyvä kiekollinen puolustaja liigassa.

Kovuuden puutteen minä puolustuksessa näen. Kuten olen jo moneen otteeseen kirjoittanut, niin yksi isäntä joukkueeseen on hankittava. Se on kuitenkin täysin roskapuhetta, että esimerkiksi Grillfors ei olisi fyysinen. Herra ei toki heitä miestä kokoajan selälleen tai taklaa jatkuvalla syötöllä kuin Lamberg ikään. Sen sijaan mies hakee joka pelissä erittäin hyvin avojäänpommeja. Mies on, ainakin tähän asti, pärjännyt erittäin hyvin fyysisyyttä vaativissa tilanteissa. Miehen nerokkuus vaan piilee siinä, että hän ei joudu vääntötilanteisiin kovinkaan usein, koska osaa sijoittua erittäin hyvin. Honkaheimo on toistaiseksi ollut pettymys, sen myönnän. Herran kohdalla ongelma on, ainakin minun näkemäni perusteella, enemmänkin ollut liikkeen kuin vääntövoiman puute. Söderolm on aiemmilla kausilla osoittanut, että hän omaa kiekollisen taidon lisäksi fyysisyyttä. Taipalus on pärjännyt toistaiseksi omassa päässä varsin hyvin. Tässä vaiheessa kautta herralla on tehotilastossa lukema +7. Miinusmerkintöjä toistaiseksi tullu 14 otteluun 5, joten kai hän jotain puolustuksessa oikein tekee. Lisätään tähän vielä se, että toistaiseksi ei ole omaan silmään sattunut yhtäkään tilannetta, jossa Taipalus olisi jäänyt vääntövoimassa selkeästi kakkoseksi.

Monet ovat täällä peräänkuuluttaneet rightin kiekollista puolustajaa joukkueeseen ylivoiman toimivuuden takia. Toki ymmärrän tämän toiveen, mutta en koe sitä millään muotoa pakollisena. Ylivoimaa voidaan peluuttaa myös takakolmiolla niin, että rightin laukojana toimii joku hyökkääjistä. Tällöin viivassa olisi aina joku kolmikosta Taipalus, Söderholm, Grillfors. Tämä nyt vain osoittamaan sitä, että ylivoimaa voidaan kyllä peluuttaa ilman sitä rightin pakkiakin. HIFK:n materiaalilla jopa loistavasti.

Suuri osa vastustajan maaleista on tullut nopeiden ylivoimahyökkäysten seurauksena. Nämä ylivoimahyökkäykset ovat lähes poikkeuksetta olleet seurausta pakkien liian innokkaasta nousemisesta tukemaan hyökkäyksiä. Oma inhokkini tässä asiassa on Teppo, joka on useammin kuin kerran ollut ylimpänä pelaajana silloin, kun hänen olisi pitänyt olla vastaanottamassa hyökkäystä. Myös Honkaheimo on kunnostautunut tässä. Auvitu on noussut myös erittäin paljon, mutta hän on siltikin osannut valita hetkensä huomattavasti paremmin kuin em. kaksikko. Lisäksi fransmanni, loistavana luistelijana, on toistaiseksi vielä ehtinyt takaisin omalle paikalleen vastaanottamaan niitä hyökkäyksiä. Nämä nousut kielivät siitä, että kyse on enemmänkin pelitavallisesta ongelmasta, kuin pelaajien ominaisuuksiin liittyvä.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Tsiigatkaa ulos. Pimeätä, harmaata ja tihkusadetta. Kyllähän tämä "sainaus" väkisin sai hymyn naamalle näin muuten säiden puolesta paskana päivänä.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Mutta eihän tämä yksi pakki vielä riitä. Noiden loukkaantumisten takia tarvitaan vielä lisää alakertaan äijiä, kuten Oystie, tosin koko kauden sopparilla...
 

444

Jäsen
jatkuvasti olut tutka päällä viimesyksyiseen tapaan
Oli typo tai ei, niin oikein hyvin sanottu juuri tähän väliin.
Täytyy myöntää, että uutisen nähtyäni löin aidosti kämmenen otsaani. Yleensä sadattelen vain hiljaa mielessäni, mutta nyt tapahtui näinkin raju tunteenpurkaus.

Mutta annetaan nyt sitten se mahdollisuus. Ei se Mäkelää huonompi kai voi olla...
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli nopeasti lueskeltua TPS:n puolta ja mitä mieltä siellä oltiin Hankista.

"Lihoiksihan tuo Pikkarainen kannattaisi laittaa ja nopeasti. Paska asenne, ei riitä vaikka olisi millaiset lahjat."

"Hannu Pikkarainen ja Tero Koskiranta. Molemmat hankittu ratkaisurooleihin. Molemmat pelaa päin persettä ja kummankaan suorituksilla ei pitäisi olla mitään asiaa noille peliajoille + pelipaikoille missä nyt ovat. "

"Nyt Hattuset, Virtalat ym vanhoine kavereineen hiuksista vittuun, samoin Pikkarainen, joka ylipäätään esiintyy todella väsyneesti. Aivan paska puolustaja tämän hetken näytöillään."

"Hannu Pikkarainen, vittu sä olet huono. Hirvittävästi muuta sanottavaa ei ensimmäisestä erästä itelle jäänyt. Jäätäviä suorituksia edari Pikkaraiselta. Miten voi tuon tason pakki puolustaa noin, kuten 2-1 maalissa. Tosta kilpailtiin vielä HIFKin kanssa. Ei jumalauta. Mee kotiin."

"Toinen pelaaja, jota en haluaisi katsella enää ikinä TPS-paita päällä on Hannu Pikkarainen, mutta ei siitä tässä ketjussa enempää."

"Radiosta kuultuna TPS:n Hannu Pikkarainen loukkaantuu ja lähtee suoraan pukukoppiin.

Ylävartalovamma?
Luojan kiitos! Kai se meni pahasti rikki?"

Tämmöistä settiä siis vuosi takaperin. Mikään tuskin on muuttunut.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Tämä on meidän syytä arvon palstalaiset; olemme vittuileet Nybondakselle kerran liian monta kertaa. Nybondaksen kosto on hirmuinen.

Ps. Olisikohan Salmelan ja Kousan diilejä mahdollista ostaa ulos. Olisi muikeaa, jos Mobergilla olisi joukkueessa riittävästi esikuvia, kuinka kasvaa aidoksi edariksi. Tukka pojalla on jo, mutta paljon on vielä opittavaa.

Vitun Nybari
 

roskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Detroit Red Wings
Ei voi muuta kuin hymyillä vienosti. Aivan fantastista. Saa Goldiekin oppia läheltä, ja parhaalta, mitä on olla jääkiekkoilija. San Josesta varmaan jo suklaarasia ja parturikvartetti lähetetty Nyblondasille. Ei sillä, etteikö pakisto ole kriisissä, mutta joku raja huumorissakin pitää olla. Nyt vain peliliikettä ja Hank divariin ja esim. Vaarasuo stunttailemaan.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Vielä kun saataisiin naarattua Hankille kaveriksi kiukutteleva Jere ja se suippoleuka piilareineen sveitsistä, niin tulisin kausaripaikalleni ainoastaan vääntämään ripulipaskat housuun ja istuisin sen yhden matsin siinä, enkä palaisi kymmeneen vuoteen.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hank. Repesin lounastunnilla ja tuli kyllä katseita. Voi isä saatana sentään. Tähän on tultu. HIFK:ssa ei paljon tyyliäkään enää arvosteta. Setelinheiluttaja :D

Nybondas ansaitsee jo aika pystin tästä. Pelaamaton, edarien isoisä...kuinka kauan edes paikat kestää.

Täysin priceless- kamaa. HIFK ansaitsee kyllä kaiken vittuilun tästä. Mä häpeän, joku sanoi.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Ei juma mikä keissi. Samat fiilikset kuin about kaikilla muilla. Vaikea uskoa, että Pikkarainen jaksaa marraskuun loppuun kestävällä sopimuksella painaa täysillä ja olla avuksi. Saas nähdä mitä tästä tulee. Jos tsägä käy, niin voihan tästä olla jotain hyötyäkin.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
En kyllä keksi muita syitä tähän alennustilaan kuin että ei ole rahaa ostaa mitään kunnollista vaan raavitaan sieltä mistä halvalla saa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei juma mikä keissi. Samat fiilikset kuin about kaikilla muilla. Vaikea uskoa, että Pikkarainen jaksaa marraskuun loppuun kestävällä sopimuksella painaa täysillä ja olla avuksi. Saas nähdä mitä tästä tulee. Jos tsägä käy, niin voihan tästä olla jotain hyötyäkin.

Tai sitten pelaa marraskuun loppuun asti ihan helvetin hyvin ja saa loppukauden diilin, jonka jälkeen millään ei sitten ole enää väliä, kuhan rahat ilmestyy tilille. Tosin tähänkin on kovin vaikea uskoa, koska Hankki ei ole ikinä pelannut IFK:ssa luokkaa "helvetin hyvin".
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Onhan tuo puolustuksen tilanne aivan katastrofaalinen, mutta onko Hank nyt sitten se vastaus? Kyllähän mies kunnossa ollessaan on kevyesti liigatason pakki (osa meidän pakeistamme ei ole), mutta hieman epäilen miten on kuntoutus ja treenaaminen onnistunut itsenäisesti. Odotan keskenkuntoista ja turhautuvaa Pikkaraista askiin. Toivottavasti olen väärässä.
 

Ardbeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Paskasti krapulan jälkioireissa alkanut maanantai ottikin sitten vielä askeleen huonompaan suuntaan tämän uutisen mukana. Mitä vittua nyt ihan oikeasti? Ongelmana on se että nykyiset pakit ovat kevyitä eivätkö pärjää väännöissä -> hommataan tilalle laiska, pakki jota kiinnostaa yleisesti vain hyökkäyspään pelaaminen ja viinan litkiminen kuppiloissa. Oltaisi nyt samalla hommattu Salmela kaveriksi. Toivottavasti joku "Oystryck" on todella tulossa, tällä menolla tullaan tarvitsemaan jatkuvasti 4-5 tehtyä maalia että voidaan voittaa pelejä.

Ehkä tähänkin pätee JHagin vertaus Toyotasta Oreen kohdalla. Ehkä sillä erotuksella että Hankin kohdalla mietitään uudempaa vuosimallia "oli aiemmin paska, muttei vielä niin vanha etteikö teoriassa voisi toimia".
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Niin noh, ei kyllä mieltä lämmitä niin hirveästi tämä signaus, mutta mikäli Hank on hyvässä kunnossa niin on kyllä heittämällä liigatason pakki. Positiivista että tämä soppari on voimassa vain marraskuun loppuun, ilmeisesti toinen näistä Grillfors/Taipalus-kaksikosta on poissa ainakin tuon ajan. Ainahan sitä saa toivoa, että Hank saisi asenteensa kuntoon, mutta edes pieni parannus kelpaisi. Kyllähän tämä heittämällä voittaa lainamiehet puolustukseen viime vuonna .
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
On se kyllä jotenkin hienoa että odottaa täällä vesikielellä Oystrickiä ja sitten kun viimein tulee joku nimi niin se on Hanky Pikkarainen!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tragikomiikkaa parhaimmillaan: HIFK:n puolustus on siinä tilanteessa, että Hank The Edari oikeasti on vahvistus! Tästä ei kahta sanaa. Ja kaiketi keskustelupalstalla saa esitellä vapaasti mielipiteitään ja samalla pitää hyväksyä se, että kaikki eivät ole samaa mieltä. Tätä kutsutaan ammattikielellä "keskusteluksi". On hienoa, että joku näkee HIFK:n pakiston ihan riittävänä. Ymmärrän sen hyvin, mutta en ole samaa mieltä. Taipaluksella, Auvitulla ja Grillforsilla ei ole mitään ylivertaisia (siis meidän liigan mittarilla) kiekonkäsittelytaitoja. Hyviä rivipakkeja, mutta kaukana huipuista. Kestäisin hyvin kovuuden puutteen, jos siellä olisi vastineena helvetin kovaa kiekollista osaamista. HIFK:n pakit ovat tehneet todella vähän maaleja, Taipaluksella onneksi hyvät syöttötehot.

Ero on aivan huikea Södeen, Kousaan ja Maraan verrattuna HIFK:n mestaruuskaudella. Nyt tarkoitan sitä, että kuinka monta pakkia mahtuu joukkueen sisäisen piste- ja tehopörssin kärkeen siitä riippumatta mikä on joukkueen lopullinen sijoitus. Eli paljonko pakisto kantaa vastuuta hyökkäyspään tehoista. Tästä voidaan suoraan lukea myös joukkueen yv:n vaarallisuustaso. Jos kaikki on hyökkääjien harteilla, ei hyvä heilu. En osaa paremmin sanoa: HIFK on täysin epäbalanssissa. Pakisto ei ole lähelläkään hyökkäyksen tasoa. Alakerta on tehotonta hyökkäyspäässä ja yyveellä ja täysiä lapasia omassa päässä. Huonosti koottu nippu. Vika ei ole jätkien, vaan joukkueen kokoajan. Ja kaksinkamppailuista on vaikea poistua kiekon kanssa voittajana, jos perusvoima ja vääntö ei kertakaikkiaan riitä ja menee kumoon pelkästä hipaisusta.
 

Phage

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas Stars, Jurassic park
En kyllä keksi muita syitä tähän alennustilaan kuin että ei ole rahaa ostaa mitään kunnollista vaan raavitaan sieltä mistä halvalla saa.

Luulen, että tässä ollaan asian ytimessä. Joku syväkurkku voisi valottaa vähän tämän diilin todellisia taustoja. Lehtitietojen ja kiekkoa seuraavien tietämyksen valossa tämä signaus on käsittämätön.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Eipä paljon vastenmielisempää olisi voitu tähän paikkaan ottaa. Ihmettelen kyllä, että voiko valuutat kaikki olla jo käytetty. Silloin ollaan rakennettu vielä enemmän päin persettä. Luuleeko Tomppa oikeesti, että Stögö taikoo näistä meidän halpisäijistä Moberg, Heikkinen jne. laatuäijiä hetkessä. Jos ei ole edes kunnon potentiaalia niin minkäs teet. Hankin kommenttien mukaan mitä Uugelle tänään heitti oli se, että eilen yöllä tämä soppari väännettiin. Pientä keskustelua ollut jo aiemmin. Ei helvetti. Heikoilla mennään, jos tätä vaihtoehtoa on mietitty jo jonkin aikaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
En kyllä keksi muita syitä tähän alennustilaan kuin että ei ole rahaa ostaa mitään kunnollista vaan raavitaan sieltä mistä halvalla saa.
Luulen, että tässä ollaan asian ytimessä. Joku syväkurkku voisi valottaa vähän tämän diilin todellisia taustoja. Lehtitietojen ja kiekkoa seuraavien tietämyksen valossa tämä signaus on käsittämätön.

Mä taas liputan laiskuuden ja osaamattomuuden puolesta. Tää on just sellanen hankinta, että mennään tonne kaupungin laitamille zekkaamaan, minkälainen työttömien kiekkoilijoiden rinki siellä keskenään vetelee... ja verkkoon tarttui sitten tällainen vonkale ajamattomasta parrastaan.

Kyllä mä naiivi taas olin, kun ajattelin IFK:n tekevän isompia siirtoja tässä tilanteessa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Hankin kommenttien mukaan mitä Uugelle tänään heitti oli se, että eilen yöllä tämä soppari väännettiin.

Tämähän kuulostaa just Hankkimaiselta, taitaa olla varsinainen yöeläjä. Lähdetään voitolla yöhön, vai miten se biisi meni? *hymiö*
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mä taas liputan laiskuuden ja osaamattomuuden puolesta.


Sama täällä. HIFK:n oma edarivala on Citiys, Alkous, Fortissius. Citiys kuvaa Helsingin yöelämää, Alkous on symboli otteluiden jälkeiselle rentoutumisjaksolle ja Fortissius heijastaa cheerleadereiden merkitystä joukkuehengen nostattajana. Tunnetaan myös nimellä Suzkius.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Kyllä mä se verran naiivi taas olin, että ajattelin IFK:n tekevän isompia siirtoja tässä tilanteessa.
Itsekin toivoin, että tänään olisi tullut sisään joku artisti loppukauden sopparilla, kun sellaista on huhuiltu tässä viime aikoina.
Tämän sopparin tarkoituksena näen enemmänkin olevan paikata Taipaluksen/Grillforsin loukkaantumista kuukauden ajan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jatkoajan uutinen Hankin tiimoilta on hieman maltillisempi kuin HIFK:n oma The Tiedote, jossa luetellaan kaikki mahdolliset seurat vuodesta kilpi ja miekka unohtamatta kolmea (3 kpl) A-maaottelua. Jatkoajan uutinen päättyy näihin lakonisiin sanoihin: 'Tällä kaudella Pikkarainen ei ole pelannut vielä missään.'

Jepjep.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös