HIFK kaudella 2014–2015

  • 1 487 208
  • 3 548

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Hudehan lähtee Goldobinin kanssa todennäköisesti siinä joulun tienoilla U21 kisoihin, joten tuolla parivaljakolla mennään. Ei hyvä.

Eikös tuossa ole vielä vaarana se, että Husson lisäksi Lankinenkin lähtee kisoihin? Iän puolesta taitaa olla jengiin sopiva ja kyseessä on kuitenkin yksi ikäluokkansa parhaista (vaikkakaan ei paras!) veskari. Riskinähän on tuolloin vetää valjakolla Ore-A:n joku.

Muutenkin tuo Nybarin touhu näyttää erikoiselta. Jokainen näki jo kauden kynnyksellä, että pakisto on loppujen lopuksi hyvin kapealla pohjalla. Vaikka kolmen tai neljän kärkipakin loukkaantumisiin ei yksikään jengi pysty varustautumaan, olisi tilanne huomattavasti parempi jos nähtävillä ollut tilanne olisi korjattu ennen kauden alkua. Jokainen varmasti näki jo ennen kauden alkua, että lukumääräisesti pakisto oli vajaa. Tai jos tarkkoja ollaan, niin liigatason jätkien osalta vajaa, pelaajasopparien osalta ehkä kasassa. Kauden kynnyksellä kirjoittelin jotain sen suuntaista, että yksi pakki on pakko saada minimissään ja toinen olisi vähintääkin suotavaa. Ja tämä siis naapurin puolelta ennen loukkaantumissumaa. Jälkiviisas voi todeta ettei loukkaantumisia voi ennustaa, mutta realisti toteaa niitä tulevan väkisin. Ja jos pakisto on luokkaa 4 liigajätkää+junnut, niin hyvin heikoilla jäillä ollaan. JHag tuossa jo kokeneena kettuna puhui asiaa kuuden pakin roolista, samoilla linjoilla ollaan täälläkin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Eikös tuossa ole vielä vaarana se, että Husson lisäksi Lankinenkin lähtee kisoihin? Iän puolesta taitaa olla jengiin sopiva ja kyseessä on kuitenkin yksi ikäluokkansa parhaista (vaikkakaan ei paras!) veskari. Riskinähän on tuolloin vetää valjakolla Ore-A:n joku.
Kyllähän se näin on! Saros-Husso on kuitenkin pelaava kaksikko, jolloin lienee aika sama kuka siellä on kolmantena maalivahtina. Lankisen kehitykselle lienee kuitenkin parempi, että pelaa IFK:ssa pelejä sen sijaan, että vetää hodareita katsomossa junnukisoissa. Lankiseen ei kyllä allekirjoittaneella ole hirveästi luottoa, joten molemmat näistä skenaarioista kylmäävät persettä.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hudehan lähtee Goldobinin kanssa todennäköisesti siinä joulun tienoilla U21 kisoihin, joten tuolla parivaljakolla mennään. Ei hyvä.

Tässähän on kaikkein hauskinta se, että ihan jokainen suomalainen on tiennyt Husson lähtevän noihin skaboihin, jo tammikuusta 2014 lähtien, jonka lisäksi Lankisellakin on potentiaalia olla valittuna kisakoneeseen, ja silti Nybarilla oli pokkaa palkata Antti Ore HIFK:n 2. maalivahdiksi. Joillekin noi Nybarin paskapuheet uppoavat, kun Oreenkin hankintaa jotkut täällä pitivät perusteltuna.

On tää taas jotenkin niin helvetin tyhmää. Joukkueella on erinomaisen viihdyttävä pelisapluuna, hyvä pohjakunto ja mielenkiintoisia yksilöitä, mutta peräpää pettää muuten loistavasti toimivan koneen ihan täysin. Mestaruuskaudella Tomppa kehuskeli kovaan ääneen nerokkuudellaan palkata useampi liigatason puolustaja joukkueeseen, koska ''loukkaantumisia sattuu aina.'' Minkä takia sitä hyväksi toimivaa kaavaa piti mennä muuttamaan?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Onko joku oikeasti pitänyt Oren hankintaa perusteltuna? En ole huomannut. Tietenkin jos jollekin hinta on se ainoa juttu, niin huonoja pelaajia saa halvemmalla kuin hyviä. Hyvin mielenkiintoinen fakta, mistähän mahtaa johtua? HIFK:ssa on muutenkin vallalla sen tyyppistä ajattelua että veskariksi riittää yksi hyvä pelimies. Kakkosvahdiksi haetaan suoraan 2-mv:n statuksella oleva kaveri, jonka odotusarvot ovat alle 90%, +3 päästettyä maalia. Ja sitten höpistään, että hänhän on tavallaan kuitenkin 2-mv. En ymmärrä. Kunnianhimoinen joukkue pyrkii hankkimaan oikeasti vaikka 3 sellaista veskaria, joista yhdenkään odotusarvo ei ole jo lähtökohdiltaan huono. Ei ole säännöissä kiellettyä, että joukkueen 2-maalivahtikin saa napata koppeja.

Toinen juttu mikä huvittaa ja mistä eräs kaverini muistutti. Söde oli jutellut Total Hockey Foreverissä, että myös taklausten vastaanottaminen on kovuutta. Jep, pitää paikkansa. Mutta voisiko sitä silti ajatella niin, että joskus voisi olla itse se aktiivinen niittaaja? Nykyään tuntuu, että HIFK:n alakerrassa panostetaan enemmän taklausten vastaanottajiin kuin taklaajiin! Sairasta riman ali menemistä. Kaiken lisäksi HIFK:n tikutakut eivät edes ole kovin hyviä vastaanottamaan niittejä. Moni noista meidän alakerran jätkistä on helposti liikuteltavissa syrjään. Mistä lähtien kovuus lakkasi olemasta eräs peruste pakkihankinnoissa? En mä tästäkään niin paljon jubisisi, jos nämä ei-kovat pakit olisivat sitten julmetun hyviä hyökkäyspäässä ja yyveellä. Mutta kun ei. Mulla alkaa olla ikävä Rajala-Tuomista pikkuhiljaa.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Onpahan taas show pystyssä HIFK-osiossa. No eipä se kyllä yllätä, johan tuo joukkue taas hävisi yhden ottelun. Jokainen on oikeutettu toki mielipiteeseensä, mutta onhan se ihan helvetin munatonta yht'äkkiä taas kaivautua jostain kolosta sen jälkeen, kun joukkue on ottanut käkättimeen sarjakärjeltä, liigan ylivoimaisesti kovakuntoisimmalta porukalta, vieraissa. Täällä on taas ladeltu kaikki totuudet, siitä alkaen, että HIFK ei millään pysty nykyisellä rosterillaan haastamaan Lukkoa. Samassa unohdetaan sellainen pikkuseikka, että voitot ovat tältä kaudelta tasan 1-1. No mutta onhan se valittaminen niin perkeleen kivaa.

Eihän sitä sovi kiistää, että tällä hetkellä HIFK:n puolustus todella kaipaa vahvistuksia. Mutta on se kumma kun tässä, täysin poikkeuksellisessa, tilanteessa tullaan ulisemaan joukolla kuinka kaikki on paskaa paitsi kusi, joka sekin haisee voimakkaasti. Mikäli Söderholmin, Taipaluksen tai Grillforsin loukkaantuminen ei ole kauden päättävä, ei HIFK tarvitse edelleenkään kuin yhden alakerran isännän riveihinsä. Söderholm, Grillfors. Taipalus, Mr. X, Honkaheimo, Auvitu + "junnut" ja junnut riittää vallan mainiosti ihan päätyyn saakka Liigassa. Tällä hetkellä näyttää synkältä, mutta ei tuo pakisto niin paska ole mitä täällä taas itketään. Loukkaantumiset kuuluvat lajiin, mutta onhan se kohtalon ivaa, että ne osuvat kolmeen saman pelipaikan kärkijätkään. Vertailun vuoksi, meidän sentteriosasto on ihan timanttia jopa yleisen mielipiteen mukaan, mutta kyllä me oltaisiin kusessa jos sieltä samaan aikaan puuttuisivat Elkin, Ramstedt ja Kuparinen/Nykopp.

Toinen juttu mikä huvittaa ja mistä eräs kaverini muistutti. Söde oli jutellut Total Hockey Foreverissä, että myös taklausten vastaanottaminen on kovuutta. Jep, pitää paikkansa. Mutta voisiko sitä silti ajatella niin, että joskus voisi olla itse se aktiivinen niittaaja? Nykyään tuntuu, että HIFK:n alakerrassa panostetaan enemmän taklausten vastaanottajiin kuin taklaajiin! Sairasta riman ali menemistä. Kaiken lisäksi HIFK:n tikutakut eivät edes ole kovin hyviä vastaanottamaan niittejä. Moni noista meidän alakerran jätkistä on helposti liikuteltavissa syrjään. Mistä lähtien kovuus lakkasi olemasta eräs peruste pakkihankinnoissa?

Siitä asti kun valmentajamme Antti Törmänen lyttäsi HIFK-brändin, ja painotti oikeanlaista kovuutta. Oikeanlaisella kovuudella hän tarkoitti, omien sanojensa mukaan, mm. kykyä pitää kiekko itsellä siitä huolimatta, että joutuu taklatuksi.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässähän on kaikkein hauskinta se, että ihan jokainen suomalainen on tiennyt Husson lähtevän noihin skaboihin, jo tammikuusta 2014 lähtien, jonka lisäksi Lankisellakin on potentiaalia olla valittuna kisakoneeseen, ja silti Nybarilla oli pokkaa palkata Antti Ore HIFK:n 2. maalivahdiksi. Joillekin noi Nybarin paskapuheet uppoavat, kun Oreenkin hankintaa jotkut täällä pitivät perusteltuna.

Yksi kiva fakta on myös nostettava tässä kohtaa esille. Miettikää Husson pelimäärää tällä kaudella. Jätkä huilaa ehkä yhden pelin kuukaudessa ja 99% varmuudella hän lähtee myös kisakoneeseen. Kuitenkin vasta toinen kausi menossa miehellä, joten väkisinkin tulee mieleen että onko savotta liian rankka? En tule siis yhtään yllättymään, mikäli loppukaudesta otteet heikkenee reippaasti, koska lets face it, ne on heikentyneet jo nyt jonkun verran.

Tämäkin on tosiaan yksi asia mikä on ollut selvää jo pidemmän aikaa ja se on jätetty ikäänkuin puolitiehen. Todennäköisesti joudumme myös vielä reagoimaan tähän hommaamalla jengiin jonkun Lundström tyyppisen kokeneen molarin, koska kaikki tietää että Lankinen ja Ore eivät riitä.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta on se kumma kun tässä, täysin poikkeuksellisessa, tilanteessa tullaan ulisemaan joukolla kuinka kaikki on paskaa paitsi kusi, joka sekin haisee voimakkaasti. Mikäli Söderholmin, Taipaluksen tai Grillforsin loukkaantuminen ei ole kauden päättävä, ei HIFK tarvitse edelleenkään kuin yhden alakerran isännän riveihinsä. Söderholm, Grillfors. Taipalus, Mr. X, Honkaheimo, Auvitu + "junnut" ja junnut riittää vallan mainiosti ihan päätyyn saakka Liigassa. Tällä hetkellä näyttää synkältä, mutta ei tuo pakisto niin paska ole mitä täällä taas itketään. Loukkaantumiset kuuluvat lajiin, mutta onhan se kohtalon ivaa, että ne osuvat kolmeen saman pelipaikan kärkijätkään.

Suosittelen sinua lukemaan niitä viestejä. Me ketkä olemme kritisoineet HIFK:n puolustusta, olemme jokainen perustelleet näkemyksemme varsin kattavasti, emmekä vain todenneet kantaamme sinun tavallasi ''HIFK:n pakisto riittää vallan mainiosti ihan päätyyn saakka.'' Samaan hengenvetoon todettakoon, että kaikki pakistoa kritisoineet ovat yhteen tuumaan todenneet joukkueen olevan muuten mainiosti kasattu, mutta pakiston rakentaminen (ja 2. maalivahti) on jätetty täysin puolitiehen.

Se on ihan helvetin helppoa tulla tänne ilmoittamaan sinun tyyliin ''totuuksia'' perustelamatta mitään mitenkään. Osaatko perustella näkemystäsi ollenkaan?
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Erään hyvin tunnetun näyttelijän sanoin: mielipiteet ovat kuin persreikiä, jokaisella on omansa.

Jos olen sitä mieltä että pakistomme on tasoa Mestis, ja Lankinen-Ore kaksikko riittämätön niin sittenhän olen sitä mieltä! Onhan se todettu moneen otteeseen täällä että hyökkäyksemme vetää vertoja mille tahansa seuralle, jopa Lukolle, samoin kuin että Hussoon ei homma kaadu. Kaikki muu onkin sitten arpapeliä.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Edari is back...kävi kyllä mielessä Pikkarainen, kun eilen katselin Elite Prospectia, että näinköhän...
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Ei jumalauta..... Eikö tostakin p-läjästä olisi voinut pysyä erossa? Edarien edari, täysin asennevammainen.

No joo, onneksi on vain 30.11 saakka, mutta eiköhän sitä vielä jatketa...
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Sopimus kestää vain 30. marraskuuta asti ja Pikkarainen, toisin kuin loput IFK:n puolustuksesta tällä hetkellä, on oikeasti liigatasollekin kykenevä pakki.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
No onhan tuossa sentään rajattu aika. Nyt saa Hank näytönpaikan ainakin. Loputhan on hänestä itsestään kiinni.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Vai Hank takaisin kuukauden sopparilla. Toivottavasti Stögöllä on munaa pistää Pikkarainen ruotuun. Joka tapauksessa ihan tervetullut ukko tähän väliin, kun tilanne on mitä on.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Milloin tämä sluiba on viimeksi pelannut, onko hänestä edes hyötyä nyt ja heti? Tilanne on akuutti, mutta onneksi eivät sentään tehneet kauden loppuun asti sopimusta.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No on se nyt parempi kuin Heikkiset ja Mobergit, mutta silti, voi vittujen kevät. Edarin paluu...

Viime SM-Liiga visiitillä puhuttiin muuten miehen kohdalla ns. viimeisestä mahdollisuudesta lyödä itsensä liigassa kunnolla läpi. Miten kävi? Turkulaiset haukkuivat kaverin täysin pystyyn, yhtenä oksettavimmista pelaajista koskaan.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Huutonaurua!!! :D Jos Karalahti oli jo monen papereissa iso EI, niin mitä vittua tämä sit on?!
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kyllä alkaa muuten Nybbe muistuttamaan Penaa päivä päivältä enemmän, menee jo kohta ohikin......
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huutonaurua!!! :D Jos Karalahti oli jo monen papereissa iso EI, niin mitä vittua tämä sit on?!
Vähän pienempi ''EI'', mutta joka tapauksessa ''EI.'' En olisi halunnut nähdä Hankkiä enää koskaan HIFK:ssa, tai edes hallilla... Eiköhän se tämän stintin jälkeen pääse taas jurrissa huutelemaan lapsiperheille kirosanoja Nordiksen hyllyiltä.

Oksettavaa.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Hank Pikkarainen? Ei vittu, ei helvetti. En tykkää ajatuksesta. En tiedä minkälaisia tekoja kaukalossa tarvittaisiin, ettei tuo vituttaisi. Kiekon blokkaaminen naamalla Finaali game sevenissä ja voittomaali päälle?
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä alkaa muuten Nybbe muistuttamaan Penaa päivä päivältä enemmän, menee jo kohta ohikin......
Penasta ja Hankista puheenollen, Hank sanoi aikanaan Pohjois-Amerikasta IFK:hon palatessaan että Pena halusi hänet koppiin isähahmoksi ja tulevaksi kapteeniksi, eli niillä linjoilla ja vanhoilla Penan lupauksien haamuilla varmaan nyt vieläkin mennään ja tässä satiin todellinen isähahmo ja kapteeni koppiin ja jengiin mukaan.

Vähän piti naurahtaa kun tämä uutinen tuli vastaan, jatkuvasti tässä on ollut tutka päällä viimesyksyiseen tapaan Hankin tekemisistä ja odottanut minne ura jatkuu, ja vittu kotiinhan se sieltä pääsi eli nyt voi Hank taas isännän elkein IFK-pelaajan statuksella painaa meneen.

Jos on kondiksessa ja peli maistuu, niin saattaa jopa vahvistaa puolustusta. Mutta miten musta tuntuu, että tämä kaveri ei vaan jaksa sitä duunia sata lasissa painaa kaukalossa eikä sen ulkopuolella, ja arvosanaksi ei pidemmän päälle ihan kiitettävää tälläkään kertaa saada. Kaikki ei vaan kasva aikuiseksi valitettavasti.

No, turha tätä on itkeä ja onpahan ainakin todella mielenkiintoista seurata miten isähahmo nyt roolistaan suoriutuu.
 
Viimeksi muokattu:

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei voi Nybondasta ainakaan huumorintajun puutteesta syyttää. Toistohuumori, paras huumori. Pelaajana täysi paska ja ihmisenä täysi mulkku. Oksettava signaus kaikin puolin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös