HIFK kaudella 2014–2015

  • 1 487 710
  • 3 548

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Puolustus:
Taipalus-Söderholm
Grillfors-Mr.X
Auvitu-Honkaheimo

+ Mr. Z, Nyqvist, Teppo, Tarkkanen/Moberg

Ei tää oo Tomppa niin vaikeeta! Ennen kauden alkua Mr. X eli kiekollinen pakki sisään niin meillä on yhdeksän kappaletta liigatason pakkeja. Verorajan jälkeen sitten Mr. Z eli jykevä peruspakki hankintaan. Tämä Mr. Z paikkailee loukkaantumisia ja mikäli joku floppaa niin ottaa hänen paikkansa pelaavasta kuusikosta. Siis yksi vahvistus kauden alkua riittää. Taipalus-Söderholm tulee olemaan liigan TOP-3 pakkipari. Grillforsille se kiekollinen puolustaja siihen vierelle niin saa keskittyä puolustamiseen. Auvitu-Honkaheimo on erinomainen kolmospari, esimerkiksi Kärppien vastaavaa parempi kunhan pysyvät vain kasassa.

Joku varmaan ihmettelee mihin jätin Juuso Salmen tuosta. No mun puolesta Salmen voi lähettää koko kaudeksi Mestikseen ja jatkosopimusta ei tule todellakaan tarjota. On ollut IFK:n huonoin puolustaja harjoituskaudella. Tarkkanen, Teppo, Nyqvist, Heikkinen ja Moberg ovat kaikki menneet kaverista ohi kehityksessä. Odotin joskus vuosia sitten Salmesta vakaata kolmosparin pakkia mutta tässä taitaa kuitenkin olla meillä uusi Holmberg/Haverinen. Taso ei riitä nyt eikä tule koskaan riittämäänkään. Pelikäsitys on Salmella aina ollut vajavainen ja kiekollinen peli heikkoa mutta nykyään ei osaa enää edes sijoittua/puolustaa mies miestä vastaan.
 
Eilistä peliä kun katsoi, niin kyllä mä lähtisin pakistoon ensimmäisenä hakemaan sitä "kankaanperää" tai vastaavaa. Siis pelaajaa, joka osaa puolustaa ja sitten tosiaan puolustaa, eikä seiso puikkakeppinä 5m päässä maalista. Varsinkin alivoimalla oli huolestuttavan paljon tilaa maalin edessä ja koin jonkun asteisen deja vu'n, kun Salmi pööpöili kiekollista miestä vastaan ja tuloksena kiekko ja mies ohi ja 2-0. Siinä meni sitten usko Salmeen tämän kauden osalta, samaa junnuhöntyilyä edelleen. Ja miehen pitäisi olla jo kuitenkin aikapoika.

Toisaalta, eilistä kun katsoi niin ihan sama, vaikkei nyt olisi mikään "kanki". Toisaalta, ei tuohon pakistoon saa oikein mahdutettua myöskään mitään välihyökkääjää mallia "seikola/nummelin".
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Toisaalta, ei tuohon pakistoon saa oikein mahdutettua myöskään mitään välihyökkääjää mallia "seikola/nummelin".

Mielestäni sellaiselle tuolla nimenomaan on tilausta. Lainatakseni nimimerkki Lhutuurin hahmotelmaa:

Taipalus-Söderholm
Grillfors-Mr.X
Auvitu-Honkaheimo

Tuossa olisi X:n paikalle nimenomaan kiekollisen pakin mentävä reikä, jonka jälkeen puolustusparit näyttäisivät ainakin omaan silmääni tasapainoisilta.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Vertailun vuoksi muuten, tässä on Kärppien, Tapparan ja IFK:n puolustuskokoonpanot eiliseltä.

Kärpät
Lasse Kukkonen – Adam Masuhr
Ryan Glenn – Dan Spang
Ari Vallin – Mikko Niemelä

Tappara
Tuukka Mäntylä - Teemu Aalto
Pekka Saravo - David Kolomatis
Pasi Puistola - Markus Kankaanperä
Atte Mäkinen

HIFK
Lauri Taipalus - Toni Söderholm (C)
Juuso Salmi - Eemeli Heikkinen
Daniel Grillfors - Sebastian Moberg
Juha Tarkkanen

Onhan tuo ero aivan surkuhupaisa, varsinkin kun puhutaan että operoidaan suurinpiirtein samankaltaisilla pelaajabudjeteilla. Noista nuoremmista Tarkkanen oli ainoa, joka edes jollain tasolla osoitti kykenevänsä pelaamaan tällä tasolla.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiekolliselle pakille on tilausta. Mutta toisaalta puolustavalle peruspakille on vielä suurempi tilaus.

Koska epäilen että ainoastaan yksi pakki tulee ennen liigan alkua, tulisi sen olla nimenomaan tuo puolustava versio. Syksymmällä, verorajan jälkeen, sitten se kiekollinen pakki sekä hyökkäykseen Keräsen korvaaja.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tuo ero aivan surkuhupaisa, varsinkin kun puhutaan että operoidaan suurinpiirtein samankaltaisilla pelaajabudjeteilla. Noista nuoremmista Tarkkanen oli ainoa, joka edes jollain tasolla osoitti kykenevänsä pelaamaan tällä tasolla.
Olisi tosiaan toivonut, että jos Nybondas olisi jotain Jalosen ajasta oppinut niin sen, että pakistossa kannattaa panostaa kokeneisiin ja perusvarmoihin pakkeihin, joita pitää vakiokokoonpanossa olla vähintään 4, mielellään 5. 1-2 paikkaa voi sitten olla vapaana potentiaalisille tasonnostajille ja/tai junnuille, mutta näidenkin pitää olla sitten potentiaaliltaan tasoa "mikkokousapokka", eikä "juusosalmiteppo". Ainakin siis, jos tavoitellaan menestystä liigassa ja CHLssä.

Itse panostaisin nykypakistossa nimenomaan kokeneeseen perusjyrään mallia Ari Vallin kaudella 2010-11, joka ei erityisesti loista, mutta jolta saadaan illasta toiseen 20min perusvarma pelisuoritus. Sillä edellytyksellä tosin, että pelitapa on kunnossa. Näinollen pelaava pakisto olisi seuraavanlainen, pakkipareja tosin varioiden:

Söderholm - Taipalus
Grillfors - Auvitu
Honkaheimo - Mr. Peruspakki

+ junnut & mestistasoiset
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi tosiaan toivonut, että jos Nybondas olisi jotain Jalosen ajasta oppinut...

Nybari on jännä hahmo. Ääripäästä toiseen. Joukkueenrakennusoppi alkoi sillä kun raahattiin gooni joka oli pelillisesti täydin hyödytön. Sitten hommattiin puoliklesoja veteraaneja.

Jossain vaiheessa piti sitten apinoida ilmalan naapureita ja ottaa totaalisen keltanokkakoutsi. Tässä kohtaa alkoi myös keskikaistan unohdukset mitä paikattiin kyllä laitureilla.

Nyt kun keskikaista on saatu kondikseen, pakisto on reikäjuustoa. Odotan ensikaudella kivenkovaa pakistoa ja II-divarista+omista junnuista koostuvaa laitureita.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Pakistoon tarvitaan kyllä 1-2 miestä, se tulee varmasti selviämään viimeistään CHL-pelien aikana/jälkeen. Salmi ei ole liigatason puolustaja ja Karjalainen, Moberg ja muutama muu on tulevaisuuden nimiä. Miihkali Teppo ansaitsee näyttöpaikan, miehessä on hyviä ominaisuuksia, mutta kuuden pelaavan joukkoon häntä ei voi vielä laskea. Grillfors on kysymysmerkki, vaikka kovasti miehestä HV-paidassa pidin.

Söderholm-Taipalus
"Hyökkäävä puolustaja" - Honkaheimo
Auvitu - "Tuukkamäkelä"
Teppo - Grillfors
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Söderholm-Taipalus
"Hyökkäävä puolustaja" - Honkaheimo
Auvitu - "Tuukkamäkelä"
Teppo - Grillfors

Täyttä asiaa. Näin itsekin näen tilanteen. Kahdella tekijämiehellä pakistoon (hyökkäävä puolustaja ja isäntä puolustukseen) saadaan uskottava pakisto kasaan ja Teppoa ja mahdollisesti Mobergia ja Heikkistä voitaisiin ajaa maltillisesti sisään liigavauhtiin. Samalla joukkue olisi niin kilpaillukykyinen, että voitaisiin oikeasti puhua siitä, että taistellaan mestaruudesta ja CHLssä kärkisijoista. Turha niitä "junnuja" on neljää kappaletta kokoonpanossa roikottaa pujottelukeppeinä. Kannattaa mYös muistaa, että jos puolustuksessa ei ole tarpeeksi laadukkaita käsiä, niin myös hyökkäys ja hyökkäyksiin lähdöt kärsivät siitä.

Vielä nopeasti ensimmäisestä CHL-pelistä puolustuksen osalta.

Taipalus mies paikallaan ja toi joukkueeseen niitä tarvittavia käsiä. Katsellaan nyt rauhassa, mikä on pelillinen panos, kun Liiga pelit käynnistyy ja ennenkaikkea mahdolliset playoffit. Kuitenkin ihan hyvät fibat ensimmäisen peli perusteella. (vähän jo takki kääntyi)

Grillfors. Aikamoinen pettymys. Kankea, eikä todellakaan mikään oman pään varma luuta ainakaan ensimmäisen pelin perusteella. No vasta ensimmäinen peli, joten katsellaan rauhassa, mutta pieni pelko hiipi puseroon.

Salmi, menneen talven lumia. Valitettavasti.

Moberg, taitava, mutta köykäinen varsinkin omassa päässä. Aika näytää todellisen tason. Ehkä muutaman kauden kuluttua.

Teppo ihan ok. Saas nähdä.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Pari huomiota pelaajista joukkueen rakennusta ajatellen:

- Blomqvist, näkymätön turhake. Ei sopimusta missään nimessä.
- Leino, ei erotu kentällä hirveästi mutta on ollut tehokas. Tämän kauden Janos Hari?
- Ikonen, ollut erittäin hyvä kaikissa matseissa. Pelaa fyysisesti ja yksinkertaisesti. Mahdollinen kauden yllättäjä.
- Grillfors, todella epävarma. Sijoittuu päin helvettiä ja tekee käsittämättömiä syöttövirheitä. Kutos-seiskapakiksi.
- Söderholm, näyttää tällä hetkellä kauden 2009-2010 Södeltä. Hirveitä hasardeja, mies hukkuu ja mikään ei tunnu onnistuvan. Annetaan kuitenkin vielä aikaa.
- Husso, paljon parannettavaa. Pomputtelee ja muutama helppo maali näissä kahdessa ottelussa. Valitettavasti kaverin on melkein pakko onnistua ensi kaudella tai ollaan kusessa.

Ketjuruletti näiden pohjalta:

Leino/"Andersson" - Elkins - Puustinen
Zaborsky - Ramstedt - Rask
Luttinen - Kuparinen - Partanen/Ikonen/Leino
Lamberg - Nykopp - Ikonen/Partanen

Taipalus - Söderholm
"Mezei" - "Salmela"
Auvitu/Teppo - Honkaheimo/Grillfors
Grillfors/Honkaheimo - Teppo/Auvitu/Nyqvist

Pakistoon on pakko saada yksi, mielellään jopa kaksi vahvistusta ennen kauden alkua. Hyökkääjistöön sitten verorajan jälkeen yksi laituri sisään.
 
Viimeksi muokattu:

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Söderholmista en ole huolissani, vielä. Tasonsa osoittaneet konkarit vertyy yleensä kyllä kauden aikana, eikä kannata alkaa hötkyilemään, kuten Lehkonen aikoinaan, kun ulosti Ackeströmin ja Borsaton heti alkukaudesta.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisessa ketjussa kirjoittaja Dev kertoo kuitenkin että Söde on sisäisen pistepörssin kärjessä?

Toni Söderholm 0+5
Robert Leino 2+2
Teemu Ramstedt 2+2
Juuso Puustinen 1+3
Lauri Taipalus 3+0
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Mun laskujen mukaan tilasto menee näin:

IFK viiden matsin jälkeen:

Teemu Ramstedt 2+3=5
Toni Söderholm 0+5=5
Robert Leino 2+2=4
Juuso Puustinen 1+3=4
Lauri Taipalus 3+0=3
Arttu Luttinen 1+2=3
Jasse Ikonen 2+0=2
Matti Kuparinen 2+0=2
Mika Partanen 2+0=2
Daniel Grillfors 0+1=1
Ville Husso 0+1=1
Matti Lamberg 0+1=1
Sebastian Moberg 0+1=1
Thomas Nykopp 0+1=1

+ Kuparisen ja Zaborskyn yksi rankkarimaali
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep. Ramulla tosiaan 2+3 tehot. Tuohon Leinon maaliin oli meinaan aiemmin tänään vain lisätty syöttäjäksi Moberg, mutta nyt tullut myös Ramstedt.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Sentterit näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä. Ramstedt ja Kuparinen ovat pelanneet hyvin CHL:ssä ja harjoitusotteluissa. Elkins on vahva kahden suunnan sentteri ja Nykopp nelosen keskellä erittäin pätevä kaveri. Uskon, että Nykoppilla on potentiaalia tehdä tehoja, sillä on vahva, kova taistelija ja käsiä löytyy. Loistava pelaaja nykyisessä roolissaan, mutta pystyy näillä näkymin aivan hyvin pelaamaan myös ylemmissä kentissä, jos esimerkiksi loukkaantumisia sattuu.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Nyt on pelattu pari CHL-peliä. Tehty 9 maalia vastustajan verkkoon, mutta omiin mennyt vastaavasti aivan liikaa eli 7 kaappia. Uskon ja toivon, että tämä aiheuttaa keskustelua ja toimintaa alakerran vahvistamiseksi sikariportaassa. Tulisiko viikolla tiedotetta vai odotellaanko isompia fisuja vapaille vesille. Vai riittääkö Honkaheimo ja Auvitu tuohon...toivottavasti alkavat olla treenikunnossa jo nyt ainakin.
Nyt olisi hyvää aikaa ajaa uutta miestä sisään. Torstaina Vaasassa harkkapeli ja siitä viikon kuluttua CHL.
 
Viimeksi muokattu:

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Lintner on siimä mielessä taas saman kastin pakki, kuin mitä HIFK:lla jo on ja mitä tällä listallakin on ollut. L puolen hyökkäävä puolustaja, jonka vahvuudet YV:llä ja heikkoudet omassa päässä. Ei toisi radikaalisti mitään uutta ja ulkomaalaistaustainen. Toki näyttöjä liigasta on, mutta vähän vaikuttaa, että taantumista tullut.

Lintner on kylläkin right. Taantumista on varmaan jonkin verran tullut, mutta laukaus Litnerillä on hyvä ja etenkin YV:llä se olisi erittäin hyödyllinen lisä. Luistelunopeus on myös ollut Litnerin vahvuuksia, joten vaikka olisi parhaista vuosistaan hidastunut on silti hyvällä tasolla. Ja tuskin sekään haittaisi, että on Zabon maanmiehiä.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Sentterit näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä. Ramstedt ja Kuparinen ovat pelanneet hyvin CHL:ssä ja harjoitusotteluissa. Elkins on vahva kahden suunnan sentteri ja Nykopp nelosen keskellä erittäin pätevä kaveri. Uskon, että Nykoppilla on potentiaalia tehdä tehoja, sillä on vahva, kova taistelija ja käsiä löytyy. Loistava pelaaja nykyisessä roolissaan, mutta pystyy näillä näkymin aivan hyvin pelaamaan myös ylemmissä kentissä, jos esimerkiksi loukkaantumisia sattuu.

Nykopp on tosiaan mennyt eteenpäin selkeästi, mutta jokin pelityylissä on sellaista että luulenpa miehen olevan sairastuvan puolella enemmän kuin kentällä. Valitettavasti.
Jotenkin mies saa edelleen melkein joka pelissä puuntakaa jonkun pahan näköisen osuman.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nykopp on tosiaan mennyt eteenpäin selkeästi, mutta jokin pelityylissä on sellaista että luulenpa miehen olevan sairastuvan puolella enemmän kuin kentällä. Valitettavasti.
Jotenkin mies saa edelleen melkein joka pelissä puuntakaa jonkun pahan näköisen osuman.

Varmasti joskus osuu pahasti, mutta omaan silmään on näyttänyt siltä, että Nykopp jää aina vähän tahalleen myörimään jäähän, mikäli tulee joku kovempi osuma. Kiinnitin tähän huomiota jo toissa- ja viimekaudella. Ei mitään yltiöpäistä filmaamista, mutta esittää mielestäni tuskaisempaa mitä oikeasti on. Viime kaudella Nykopp sai kalasteltua IFK:lle ainakin pari jäähyä tällä tavalla, muistan miten molemmat pakit olivat aivan raivona dumarille luistellessaan boksiin.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ketjussa potentiaaliseksi try out-pelaajaksi esitetty Kevin Hayes on tehnyt NHL-sopimuksen New York Rangersin kanssa. Milloinhan NHL-leirit muuten alkaa, mietin vaan niitä potentiaalisia AHL-apuja?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös