HIFK kaudella 2014–2015

  • 1 487 446
  • 3 548

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Kerro nyt ihmeessä, ketkä ovat sitten näitä maitojunamiehiä etukäteen, niin ei tarvitse taas jälkikäteen nillittää?

Oletko yhtään katsonut mitä Niskala ja Haataja sai aikaan viime kaudella KHL:ssä?

Pahasti on suunta alaspäin uralla ja sellaisia kavereita ei Jokereissa kaivata.

Niko Kapanen alkaa olemaan vähän samaa kaliberia. Jaakola ja Mäenpää taas saanevat vielä sopparin KHL:ään. Tai Mäenpää saattaisi juuri ja juuri olla saatavissa Liigaan. Teoriassa.

Siinä olisi kyllä kova ykköspyssy teidän pakistoon, sinne sitä mottipäistä...
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n huhuttu Strålman meni sitten sivusuun neljän ja puolen miljoonan sekä kolmen vuoden sopparilla Tampa Bay Lightningiin! Hieno homma kuitenkin, että HIFK pyörii näinkin kovien nimien huhuissa!

Ja Elton se saa jatkaa tuota väsynyttä jankkaamista näköjään iänikuisesti. Joillakin tuntuisi olevan eri säännöt tällä palstalla kuin muilla.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Siellä pitäisi olla kyllä tuon varatun summan lisäksi enemmänkin sillä eihän tuo nykyinen ryhmä voi millään olla kallis!?

Kyllä, ja varmasti onkin. Vielä kun IFK:ssa osattais sitä rahaa käyttää oikeissa paikoissa :)
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pahasti on suunta alaspäin uralla ja sellaisia kavereita ei Jokereissa kaivata.

Pahasti tässä on suunta alaspäin vain sarjalla, jossa pelasivat viime kaudella. Olet varmaan tietoinen, että Niskala ja Haataja halusivat purkaa sopimuksensa seuransa kanssa eikä päinvastoin.

Vaikeahan Liigaan on saada kirkkaimpia tähtiä, mutta kyllä kovia pelaajia myös Liigaan riittää. Toivottavasti HIFK onnistuisi Keräsen tai Pakarisen tasoisen korvaajan naaraamaan.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Aikalailla nuo Prahan pelaajat suunnistaneet Venäjälle pelaan, saavat hyvät sopparit sieltä. Kukaan ei eksy tänne peräkylään.

Toisaalta Venäjällä on rajallinen ulkkarien määrä ja jo ennen Donbassin ja Levin kaatumista moni oli käyttänyt joko koko kiintiön tai ainakin osan. Lisäksi en näkisi Prahasta siirtoa jonnekin Siperian takamaille sinä mielekkäimpänä siirtona: Prahaan on muitakin syitä siirtyä kuin vain järjetön kasa rahaa.

Ulkomuistista heitän nyt pari lukua, joten virhe tai pari varmasti mahtuu joukkoon. KHL:n venäläisjengejä on 23 ja kiintiö 5 ulkkaria. Ilmeisesti on ollut myös puhetta, että kiintiö muuttuisi Venäjän passin omaavasta Venäjän maajoukkueessa edustuskelpoiseksi (vrt. kahden passin kazakit, Komarov, jne.) pelaajaksi. Tuo tarkoittaa 115 ulkkaripaikkaa. Noita on siis loppujen lopuksi varsin rajallinen määrä ja Levistä ja Donbassista vapautui ~40-60 kiintiöön vaikuttavaa pelaajaa. Tarkkaa määrää en jaksa tähän hätään laskea, oleellisempaa on skaala.

Mielenkiintoista onkin nähdä kuinka moni pelaaja "joutuu" tyytymään KHL:n "ulkkarijengeihin", Liigaan, Sveitsiin ja SHL:aan ja kuinka moni pelaaja "ulkoistetaan" venäläisjengeistä kovempien ulkkarien saapuessa. Tuolta voi Liigaan asti tulla muitakin kuin kotimaisia pelaajia ja HIFK tuskin on ainakaan se epämieluisin paikka: koutsilla on kokemusta kansainvälisestä koutsaamisesta, kaupunki ei ole mikään ihan tuppukylä, roolia on tarjolla kärkiäijille ja perinteisesti tuo ei se Suomen huonoin palkanmaksajakaan ole. Näiltä osin Keräsen ja Pakarisen siirrot osuivat hyvälle vuodelle: vuosi aiemmin tai myöhemmin markkinoilla ei olisi ollut vastaavaa määrää pelaajatarjontaa. Ja kaiken kukkuraksi suuri määrä pelaajia vapautui melko myöhäisessä vaiheessa monen täytettyä jo ulkkariruutunsa (KHL:n venäläiset) tai kärkiketjut.

Olet varmaan tietoinen, että Niskala ja Haataja halusivat purkaa sopimuksensa seuransa kanssa eikä päinvastoin.

Haataja antoi tuossa joulun tietämillä jo melko katkeria haastatteluja aiheesta ja jäi sellainen fiilis, että ihan nappiin ei mennyt oikein mikään. Tuskin Niskalakaan sai sen parempaa vaikutelmaa jengistä, kaupungista ja toimintatavoista. Tässä osaltaan piilee yksi syy siihen, miksi uskon jokusen ulkkarin valitsevan mielummin Liigan kuin KHL:n hämärimpiä pieniä venäläisseuroja: kaupungin viihtyvyys ei ole aina se kaikista mairittelevin, perhe vaatii veronsa ja palkanmaksu saattaa olla mitä vain. Jos ei puhuta kärkiäijistä, niin palkatkaan eivät ole niitä aivan maagisimpia.

Hieman ohi aiheen, mutta itse(kään) en Haatajaa haluaisi Jokereihin. Näytöt tuolla suunnalla ovat mitä ovat, joukkueen suurimpiin puutteisiin hän ei ole ratkaisu ja ilmeisesti miehellä on vieläkin pahvi Kärppiin. Ainakin palstatotuutena jokunen oululainen on huudellut, että Haataja on vuokrattu Venäjälle ja täten alkuperäistä sopparia ei ole purettu. Jos tämä pitää paikkansa, niin halvalla mies tuskin Jokereihin siirtyisi (olettaen ettei sopparin pykälä mahdollista tätä) ja Liigassa pelatessa joukkue olisi täydellä varmuudella Kärpät. Ja kuten todettu, tämä nyt perustuu täysin oululaisten palstatotuuksiin tai päiväuniin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos olen oikein ymmärtänyt on Jokereiden ensi kauden pelaajabudjetti moninkertainen verrattuna IFK:hon ja muihin isoihin liigaseuroihin. Jokainen ymmärtää, ettei seuroihin tulla hankkimaan saman profiilin pelaajia, en ymmärrä yhdenkään Jokerifanin tarvetta tulla IFK-ketjuun muistuttamaan asiasta. Wuhuu, Hjallis löysi hallille superrikkaat ostajat Venäjältä, onneksi olkoon...

KHL:ssä heikosti menestyneistä pelaajista löytyy laadukkaita kiekkoilijoita ja sopivia palasia liigajoukkueisiin - se on viime vuosina nähty.

IFK ei ole siinä asemassa, että se voisi napata kovimmat nimet markkinoilta vaan sieltä pitää laadukkaalla taustatyöllä osata poimia alemman profiilin pelaajia, joista oikeassa valmennuksessa, systeemissä ja roolissa saadaan tarvittava irti ja sitä kautta yksi palanen, joka tekee IFK:n joukkueesta paremman kokonaisuuden.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jokainen ymmärtää, ettei seuroihin tulla hankkimaan saman profiilin pelaajia, en ymmärrä yhdenkään Jokerifanin tarvetta tulla IFK-ketjuun muistuttamaan asiasta.

Tää on tätä. Kaiken maailman muistuttelijoita ja kuittailijoita löytyy puolin ja toisin, oli sarja mikä tahansa. Tiettyjen nimimerkkien viestit olen ainakin itse ohittanut molemmissa osioissa suorilta käsin pohjatietoon perustuen: täyttä huttua ne ovat kuitenkin. Toisaalta sitten asiakirjoittajien kohdalla ihan mielellään luen myös teidän leirin mielipiteitä meidän osiossa: tuolloin värilasit puuttuvat ja asioihin on helpompi suhtautua neutraalisti. Eli, tervetuloa jatkossakin meidän osioon, muun muassa eräs ansiokas mediapläjäys on vieläkin mielessä ;)

IFK ei ole siinä asemassa, että se voisi napata kovimmat nimet markkinoilta

Tää on koko suomalaisen jääkiekon tila tällä hetkellä. Yksikään liigajoukkue ei pysty kilpailemaan rahalla ns. varmojen nimien osalta. Tältä osin on skouttauksen oltava kovaa luokkaa, löydettävä nousevat tähdet ja panostettava muihin osa-alueisiin. Jokerit puolestaan on jo verotuksen takia siinä asemassa, että aivan eri pelaajista tässä kilpaillaan kuin varakkaammat KHL-seurat.

Toisaalta tässä se juju piileekin. Jos aivan ykköskorin pelaajat jätetään pois laskuista, tilanne selkeytyy. Pienemmät venäläisjengit operoivat melko vaihtelevissa olosuhteissa ja budjetti on rajallinen, kaikista ongelmista puhumattakaan. Jokerit puolestaan operoi loppujen lopuksi hyvinkin rajallisella budjetilla ja teihin nähden erot ovat kauttaaltaan vähäiset: kaupunki on sama, verotus on sama ja otteluohjelmakaan ei ole kaikista helpoin kummassakaan sarjassa. Mä en jaksa uskoa, että meillä riittäisi muskelit tarjota esimerkiksi sille lähtökohtaisesti kolmosessa viilettävälle kaverille aivan megaliksaa. Sen sijaan jos teillä kyseistä kaveria kaavaillaan ykkösketjuun, voi tarjous olla jopa palkan puolesta hyvinkin kilpailukykyinen. Toki tässä nyt hieman kärjistetään, sitä en kiellä: harva Liigan kärkiseurojen mittapuulla oleva ykkösketjun jätkä on KHL:ssa keskitason seurassa kolmosessa.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
HIFK:n huhuttu Strålman meni sitten sivusuun neljän ja puolen miljoonan sekä kolmen vuoden sopparilla Tampa Bay Lightningiin! Hieno homma kuitenkin, että HIFK pyörii näinkin kovien nimien huhuissa!

Se huhu oli kyllä Tim Erixon, eikä Anton Strålman. Ja Erixon ei oo tehnyt sopimusta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieman ohi aiheen, mutta itse(kään) en Haatajaa haluaisi Jokereihin. Näytöt tuolla suunnalla ovat mitä ovat, joukkueen suurimpiin puutteisiin hän ei ole ratkaisu ja ilmeisesti miehellä on vieläkin pahvi Kärppiin. Ainakin palstatotuutena jokunen oululainen on huudellut, että Haataja on vuokrattu Venäjälle ja täten alkuperäistä sopparia ei ole purettu.

En jaksa tarkistaa asiaa - fatkat on tylsiä, hei! -, mutta tällaista muistelen itsekin. Olisiko Hade tehnyt peräti viisivuotisen pahvin Kärppiin, kun lähti kotoa maailmalle vatsa täynnä nakkeja ja kaurapuuroa keväällä 2011. Siinä tapauksessa, ja siis mikäli sopimusta ei erikseen purettu KHL-siirron yhteydessä, miehellä olisi näätien kanssa vielä pari vuotta sopimusta jäljellä. Nordikselle kyllä kelpaisi koska tahansa, onhan kyseessä IFK-kasvatti legendaarisimmasta päästä.

Tsekkiläinen koirakin kelpaisi monen vuoden tauon jälkeen varsin hyvin, mutta en todellakaan pidättele hengitystäni odotellessani Lev Prahasta IFK:hon siirtyviä pelaajia. Katsellaan sitten elo-syyskuussa, kun CHL-pelit käynnistyvät, onko uusia pelaajia julkistettu.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Siinä tapauksessa, ja siis mikäli sopimusta ei erikseen purettu KHL-siirron yhteydessä, miehellä olisi näätien kanssa vielä pari vuotta sopimusta jäljellä. Nordikselle kyllä kelpaisi koska tahansa, onhan kyseessä IFK-kasvatti legendaarisimmasta päästä.

Törmäsin Haatajaan seutulassa pari viikkoa sitten ja vaihdettiin siinä hieman kuulumisia. Sanoi juuri tuon, että oli Venäjällä vaan vuokralla kärppäsopimuksen alaisena. Kuulemma aivan saatananmoista tunarointia ollut siellä, mutta kyllä Hadella itsellään oli aika selvä käsitys ensi kauden seurastaan, eli Kärpät se on.

Kiitin Hadea vielä IFK-vuosista ja todella kohteliaasti vastasi että oli huikeat vuodet, pelaisi vieläkin mielellään IFK:ssa, ehkä joskus tulevaisuudessa sitten.

Noh, tuskin pelaa, mutta anyway on kyllä todella hieno mies ja pelaaja.
 

ludvig

Jäsen
Olet varmaan tietoinen, että Niskala ... halusivat purkaa sopimuksensa seuransa kanssa eikä päinvastoin.

Ei mennyt Niskalan kohdalla ainakaan näin, vaan molemminpuolista (seura ja pelaaja) tämä halukkuus oli. Niskalalla oli seuran mukaan kallis sopimus, joukkueella talousvaikeuksia, tarve järkevöittää menoja ja pelaaja myöntänyt itsekin pelanneen alakanttiin ja toisaalta taas Niskalan näkökulmasta palkanmaksu tökki, peli ei kulkenut ja harvoin esim. tässä tapauksessa ympäristökään on innostanut, niin aika normaali lopputulema purkaminen oli. Hienoa, että pelaaja tuli hakemaan Liigasta vauhtia ja ainahan Niskalalla on mahdollisuus julkisuuteen kerrotun KHL-optionsa avulla palata takaisin isompaan liigaan.

Hauskaa seurata ketkä ovat paikkaajia isompiin ympörihin tiensä raivanneiden Keräsen ja Pakarisen osalta.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Tässä alkaa olemaan pelko perseessä että lähtijät ei todellakaan jää Pakariseen ja Keräseen vaan uhkana voi olla Elkinsin lähtö myös. Elkins ja Puustinen kun tuosta porukasta poistuu niin HIFK voi hakea paikkaa Suomi-sarjasta. Tämä ei siis ole tietoa, huhua vain.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Tässä alkaa olemaan pelko perseessä että lähtijät ei todellakaan jää Pakariseen ja Keräseen vaan uhkana voi olla Elkinsin lähtö myös. Elkins ja Puustinen kun tuosta porukasta poistuu niin HIFK voi hakea paikkaa Suomi-sarjasta. Tämä ei siis ole tietoa, huhua vain.

Viittaatko tällä siihen, että KHL:ssä isoimman statuksen omaavien suomipoikien suuntana on viime päivinä ollut P-Amerikka, jonka vuoksi idästä tultaisiin hakemaan niille korvaajia Elkinsistä ja Puustisesta, vai mihin?
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässäkin ketjussa on muistaakseni mainittu Justin Hodgman potentiaalisena ykköskorin miehenä HIFK:n ensi kauden 'rosteriin'. On suunnistamassa Arizonaan eli nimen voi yliviivata toivelistalta.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tuli kyllä pelästyttyä kun amppareissa oli tällainen otsikko: "HIFK:lle paha menetys – ”Rakastan tätä seuraa”". Onneksi tuo sentään koski HIFK:n futisjengiä. Käsittääkseni ainakaan NHL:ään eivät enää sopimuksenalaiset pelaajat pysty liigasta siirtymään, joten sinne eivät Elkins ja Puustinen pystyisi siirtymään ensi kaudeksi, Husso kenties, mutta en usko että Husso vielä lähtisi P-Amerikkaan. KHL on tietty pienen pieni mahdollisuus, mutta siinäkin tapauksessa HIFK tekisi mukavat fyrkat. Eri asia on sitten se saisiko edes rahalla samantasoisia pelaajia ainakaan tällä hetkellä.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Viittaatko tällä siihen, että KHL:ssä isoimman statuksen omaavien suomipoikien suuntana on viime päivinä ollut P-Amerikka, jonka vuoksi idästä tultaisiin hakemaan niille korvaajia Elkinsistä ja Puustisesta, vai mihin?

No jos nyt esim. joku Philip McRae kelpasi NHL;ään niin miksei Elkins joka on numeroa parempi pelaaja!? Toivottavasti huoleni on turha + muutaman muunkin.
 

faro

Jäsen
No jos nyt esim. joku Philip McRae kelpasi NHL;ään niin miksei Elkins joka on numeroa parempi pelaaja!? Toivottavasti huoleni on turha + muutaman muunkin.

Niin, McRae teki kaksisuuntaisen sopimuksen, mikä hänen kohdallaan tarkoittaa, että hän tulee pelaamaan ensi kauden AHL:ssä. Ei suinkaan NHL:ssä. Kyllä Elkinskin pääsisi AHL:ään jos haluaisi, mutta epäilen miehen motivaatiota lähteä bussiliigaan pelaamaan erittäin pienellä palkalla.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Elkins kuuluu siihen kastiin mm. Söderholmin, Puustisen, Pakarisen ja Keräsen kanssa, joita on lähestytty/lähestyttiin KHL-tarjouksilla, mutta eivät niihin ole tarttuneet. Toivotaan parasta, ettei tartu jatkossakaan.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten mä muistelen, että sopimuksen alainen pelaaja ei enää voisi lähteä NHL:ään vaan siihen oli joku viimeinen päivämäärä...?
 

Prometheus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HIFK, Wild, Liverpool FC ja Bayern Munchen
SHL-klubb värvar forward från Finland - Klart i dag: Hari tillbaka i Modo
 
Suosikkijoukkue
IFK
En tiedä siirron taustoja, mutta Janos Hari mahtuisi pelillisesti (tällä hetkellä) HIFK:n ensi kauden joukkueen 1. ketjuun. Just saying.

Samaa mieltä! Vituttaa, ite ainakin näin kaverissa ison kasan potentiaalia. 2 tai 3v lappu kouraan ja olis ollu hyvä "projektipelaaja" Stögön projektin ajaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös