HIFK kaudella 2014–2015

  • 1 488 046
  • 3 548

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Positiivisinta tuossa Puustisen haastattelussa on se, että mies hylkäsi maajoukkuekutsun ja keskittyy jo täyttä häkää ensi kauteen, kun alkaa CHL-pelitkin. Eli toisin sanoen, mies ei ole lähdössä mihinkään, mikä on aivan loistava juttu.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Mitä tarvitaan vielä menestykseen?

Arvoisat daamit ja herrat, palaan asiaan katsottuani ja sulateltuani kuluneen kauden menestystä.
Ensi kauden joukkueesta puuttuu hirvittävän paljon. Sieltä lähti suuri määrä osaamista Villen myötä, mutta myös paljon tumpeloita hävisi jo ennen viimeistä peliä. On uskomatonta että eräs desantti sai pelata lähes koko kauden, kun sen jo näki lokakuussa ettei hänestä ole mihinkään.
No, mutta asiaan: Joukkueesta siis puuttuu hyvä toinen maalivahti, sillä eihän ole varmaa että Husso jatkaa samaan malliin.
Puolustuksesta puuttuu alkuun vähintään yksi taitopakki ja kaksi "ei seisomapaikkoja vapaana"-pakkia.
Söderholm, Nyqvist ja Tarkkanen ovat kädellisiä, Teppo ja Salmi vahvoja puurtajia/yleispakkeja ja nuorille pitää antaa mahdollisuus. Näistä Nyqvist on kaikkein lupaavin. Huhutut Taipalus, Auvitu ja Eronen saattaisivat alkuun riittää.
Hyökkäys onkin sitten yhtä ontuva kuin viime kaudella. Oikea laita on ok.
Puustinen, Pakarinen, Partanen ja huhutut Wärn ja Lamberg - siinä viiteen ketjuun äijiä, mutta haluaako Wärn palata kolmosketjuun. Valmentajana antaisin jokaiselle ketjulle yhtä paljon aikaa ainakin runkosarjassa, jolloin ei olisi ykköstä, kakkosta jne.
Sentterit onkin sitten vaikeampi juttu. Elkins ja Kuparinen ovat molemmat kahden suunnan pelaajia ja näinollen ei saada kolmea hyökkäävää ketjua. Ramstedt vaatisi rinnalleen voimahyökkääjän ja erittäin kädellisen oivaltajan, joita joukkueessa ei ole. Kuparinen tarvitsee kaksi kädellistä vierelleen ja Elkins ainakin yhden. Neljäs eli Nykopp (tai Ikonen) saa hoitaa rouhimisen.
MUTTA tarvitsisimme yhden erittäin kädellisen sentterin vielä.
Mistä saamme käsiä vasempaan laitaan, kun ainoa kädellinen lopetti? Tarvitsemme ainakin kaksi taitavaa vasenta laituria.
Huhuttu Rendulic ei ihan siihen yllä, mutta saattaisi edistyessään kelvata.
Mistä nuo muut? Kunnon scoutti - ei viimevuotisia - ja katse AHL:ään. Paikan päällä käynti (olisi jo pitänyt suorittaa) ja katse edellisten kauden pisteisiin, mutta myös ja ennenkaikkea +/- tilastoihin, joissa pitäisi olla keksiarvo n. + 5-7 ainakin. Ja valinta joukkueensa 4-6 tehokkaimmista, ettei mene liian kalliiksi ja vaikeaksi. Tämän ja jo julkistettujen käyttökelpoisten n. 16 lisäksi suunnilleen saman verran, ts. 32 pelaajan saamiseksi joukkueeseen on vielä pitkä matka. Säästäkää meidät kuitenkin ainakin Stloukaleista, Bircheista, Blockeista ja DeSantikseista!
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Sentterit onkin sitten vaikeampi juttu. Elkins ja Kuparinen ovat molemmat kahden suunnan pelaajia ja näinollen ei saada kolmea hyökkäävää ketjua.

Mä en olisi ollenkaan huolissani senttereistä.

Elkinsiltä ja Kupariselta löytyy molemmilta riittävästi ominaisuuksia johtamaan tuloksentekoketjuja. Molemmat osaavat tasapainottaa ja rytmittää pelaamista, joka tämänpäivän luisteluvoimaisessa Liigassa on sentteripelaamisen osalta kaiken a ja o. HIFK:n tulee löytää siirtomarkkinoilta 2-3 profiililaituria, jotka kantavat tuloksentekovastuuta kärkiketjuissa, jolloin sekä Kuparinen että Elkins voivat keskittyä omaan ydinosaamisalueeseensa eli pelin rytmittämiseen. Ramun ketjuun sitten pari suoraviivaista, hyvin ampuvaa ja työteliästä laituria niin teillä on kasassa kolme ketjua, jotka saavat pelin toistuvasti vastustajan päätyyn.

Törmänen tuo tullessaan lisäksi imua pelaajamarkkinoille ihan eri malliin kuin Rami. Nyt HIFK ei ole pakotettu kääntämään katsettaan ulkomaille ja ensikauden HIFK tulee olemaan kotimaisuusasteeltaan paljon tasapainoisempi kuin kuluneella kaudella, joka on erittäin tärkeää joukkuedynamiikan kannalta etenkin Villen lopettaessa uransa.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en olisi ollenkaan huolissani senttereistä.

Elkinsiltä ja Kupariselta löytyy molemmilta riittävästi ominaisuuksia johtamaan tuloksentekoketjuja. Molemmat osaavat tasapainottaa ja rytmittää pelaamista, joka tämänpäivän luisteluvoimaisessa Liigassa on sentteripelaamisen osalta kaiken a ja o. HIFK:n tulee löytää siirtomarkkinoilta 2-3 profiililaituria, jotka kantavat tuloksentekovastuuta kärkiketjuissa, jolloin sekä Kuparinen että Elkins voivat keskittyä omaan ydinosaamisalueeseensa eli pelin rytmittämiseen. Ramun ketjuun sitten pari suoraviivaista, hyvin ampuvaa ja työteliästä laituria niin teillä on kasassa kolme ketjua, jotka saavat pelin toistuvasti vastustajan päätyyn.
Ilmalasta tulee asiaa.

Tämän johdosta en itse ole kamalan innostunut Wärnistä. Hyvä ja kiva lisä joo, mutta ei se pelaajatyyppi mitä HIFK nyt kaikkein akuuteimmin kaipaa. HIFK tarvitsee kiekollista taitoa joka kykenee omalla panoksellaan luomaan tilanteita ketjulleen. Wärn ei tämmöinen pelaaja minun mielestäni ole.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
HIFK tarvitsee kiekollista taitoa joka kykenee omalla panoksellaan luomaan tilanteita ketjulleen. Wärn ei tämmöinen pelaaja minun mielestäni ole.

Samaa mieltä molemmista.


Max Wärn lähtökohtaisesti edustaa "kiekko maalille ja ryminällä perään"-osastoa. Mies pelaa hyvin yksinkertaista "kanadalaista jääkiekkoa", jossa hän tietoisesti kokoajan pyrkii melko selkälinjaisiin ja "straight forward"-ratkaisuihin. Tällaisia pelaajia mielestäni IFK:ssa on jo.

Esimerkiksi nostaisin Pakarisen, joka on kuin parempi versio Wärnistä.
 

Stigu

Jäsen
Wärn olisi siinä mielessä oiva hankinta, että ainakin tiedettäisiin mitä saadaan. IFK:n ainoa mahdollisuus edes jonkinnäköiseen menestykseen ensi kaudella on löytää Liigassa jo tasonsa näyttäneitä pelaajia. Sen takia pelaajat mallia Wärn, Kantola ja Giliati olisivat (olleet) Turbulenssin jengiin nappihankintoja. Jokainen tietää mitä siitä seuraa, jos IFK ilmoittaa uusista pelaajista tyyliin " teki AHL:ssä vuosina 1987-1988 pisteet 20+40" tai "on nuori lupaava amerikkalainen yliopistosarjoissa pelannut pelaaja" tai " tulee hakemaan Andorran liigasta nostetta uralleen" tai " nämä 13 pelaajaa tulevat tuomaan ennenkaikkea leveyttä joukkueeseen".

Tietysti yksi toivonkipinä on, että Stögö skouttaa itse tuntemiansa ulkkaripelaajia. Toivon, että ainakin 1-2 pelaajaa saataisiin tätä kautta IFK:hon.

Ensi kauteen liittyen, uskon että Tappara ja Kärpät tulevat oletusarvoisesti pelaamaan taas kerran finaaleissa. Rautakorpi on Liigan kovin valmentaja (vaikka onkin hävinnyt finaaleita ennätysmäärän) ja Kärpät taisi Marjamäen mukana saada uuden Dynastia-kauden. Luotto Stögöön on kova, mutta paljon riippuu tietysti siitä, minkälaisen jengin IFK saa kokoon. Välierät olisi seuran lähihistoria ja organisaatio huomioonottaen ihan huippusuoritus.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Wärn olisi siinä mielessä oiva hankinta, että ainakin tiedettäisiin mitä saadaan.

Tämä on varmasti täysin totta, mutta voisitko valaista mitä me sitten saataisiin?
Runkosarjassa 60peliin 14+21=35poingoo ja ennen tuota viime kautta (jonka pisteet tulivat suurimmalta osin ylivoimalla pelaten Perrinien ja Louhivaarojen kanssa) tasasesti sitä ~10pistettä per kausi. Wärn on vieläkin mielestäni se 3-4 kentän jyrä joka painaa armottomasti hommia ja nostelee vastustajia välillä seinille, mutta ei ole mikään ratkaisupelaaja. Pelkään, että Hinta/Laatusuhde on karannut käsistä.
 

Stigu

Jäsen
Pelkään, että Hinta/Laatusuhde on karannut käsistä.
Mielestäni Turbulenssin kannattaa maksaa hieman ylihintaakin tunnetut taidot omaavasta pelaajasta, kuin hankkia jengiin esim. 5 tuntematonta pelaajaa.

Ja Wärn menee kyllä heittämällä jengiimme, jossa laatuhyökkääjiä tällä hetkellä edustavat ainoastaan Puustinen, Elkins ja Pakarinen. Ja noista pisteistä: Mulle on sama miten ne ovat tulleet, jos ovat tulleet a ) pelin aikana b) eivätkä ole tulleet puhumalla.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja noista pisteistä: Mulle on sama miten ne ovat tulleet, jos ovat tulleet a ) pelin aikana b) eivätkä ole tulleet puhumalla.
Nyt täytyy toivoa että Karavaanari ajattelee hieman pidemmälle. Tuolla ajatusmallilla menee kausi kauden perään päin vittua ja taas mouhotaan miten se ja se epäonnistui, koska "no mut se teki hei viimeks 30 pinnaa eikä nyt ku 20". Eikä mietitä yhtään kokonaisuutta minkätyyppisten pelaajien kanssa niitä onnistumisia on tullut.

Wärn menee kyllä jengiin joo, mutta ei ole se mitä jengi nyt kipeimmin kaipaa. HIFK tarvitsee kaksi kiekollista laituria. Ja jos Wärn nyt tulee jengiin, tarvitsee HIFK yhä ne kaksi kiekollista laituria. Wärn ei sitä ongelmaa poista.

Mutta tärkeämpää on tosin saada maalivahti ja pakisto kuntoon.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Sentterithän ovat HIFK:lla oletusarvoisesti yllättävän ookoo. Husso on ookoo. Pakisto on tällä hetkellä niin heikko, että on tavallaan aika yhdentekevää spekuloida tuleeko yläkertaan Wärn vaiko ei. Jos alakerta ei dramaattisesti parane, laitahyökkääjien sovittelu on pelkkää hienosäätöä.

Wärnistä: Tavallaan aika koomista, että yhdestä pelaajasta puhutaan niin paljon. Eiköhän se ole kaikille selvää, että Wärn ei ole sellainen huippu, jonka mukana joukkue nousee tai kaatuu. Hän ei ansaitsisi näin isoa keskustelua. Mä näen Wärnissä paljon samaa (vaikkakin pelaajatyyppinä täysin erilainen) kuin parin viime kauden Kuhdassa: 1. Tiedetään mitä saadaan. 2. Oman jätkän status. Kun tarkemmin miettii, niin nämä ovat aika hyviä vakaan liigapelaajan arvoja. Ja vaikka Wärn ei olekaan tähti, on hän heittämällä vakaa liigapelaaja. Kannattaa miettiä hetkisen kuinka vähän HIFK:hon on viime aikoina hankittu vakaita liigapelaajia, joiden taso tunnetaan. Puustinen ja Pakarinen - ja plussat molemmille. Wärnissä olisi samat perusvarmat pohja-asiat kunnossa. HIFK:n viime kauden hankinnoista suuri osa ei täyttänyt näitä kriteerejä. Siis vakaata liigapelaajan perusvarmaa tasoa. Lisäksi kandee miettiä mitä vaihtoehtoja on Wärnille tai "Wärnille". HIFK:n pitäisi trackrecordinsa pohjalta tosiaankin ostaa ennemmin täällä kykynsä näyttäneitä liigapelaajia kuin hakea joukkueeseen "leveyttä" Pohjois-Amerikan alasarjoista. Onko jollain mielessä markkinoilla vapaana olevaa laituria, joka olisi lähtökohtaisesti parempi hankinta? Ihan aidosta mielenkiinnosta kysyn. Pähkinänkuoressa: ennemmin Wärn kuin 'Thang', joka on joskus jossain ollut mahdollisesti hyvä.

Kaikki lähtee alakerrasta. Jos HIFK:n pakistoon ei tulee lujasti lisää kiekollista taitoa + äijämäisyyttä, me voidaan jubailla Wärn vs. taitavampi laituri -asioista lähinnä lämpimiksemme. Maalivahti, pakisto, sentterit. Tässä on kulmakivi ja varovaista plussaa orastaa vain veskareiden (Husso) ja senttereiden osalta. Wärnin ottaisin takaisin tietenkin omana jätkänä, mutta myös siksi, että hän on menestynyt HIFK:ta paremmassa joukkueessa. Sehän on kiistatta hyvä näyttö. Niinpä kannattaa kysyä: olisiko siellä liigan kärkijoukkueissa oikeasti jotain 1-2 -ketjun laituria mahdollisesti saatavana? Jos on, niin Wärn saa heti vakavasti otettavan kilpailijan. Thanghacker ei ole vakavasti otettava kilpailija. Mutta siis - ilman kunnon pakistoa ei liigassa juhlita.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Sentterithän ovat HIFK:lla oletusarvoisesti yllättävän ookoo. Husso on ookoo. Pakisto on tällä hetkellä niin heikko, että...

Niinpä, onneksi nuo 2 osa-aluetta ovat lähtökohtaisesti ok, mutta tekemistä riittää vielä.

On kyllä mielenkiintoista sitten nähdä, onko ne pakkihankinnat menneet puihin taas kerran, vai saadaanko sinne laatua tarpeeksi. Välillä on vähän epäuskoinen fiilis, kun samat henkilöt kasaavat jengiä kun edellisinäkin kausina, mutta odotellaan vielä ennenkuin Stadionin tornista hypätään.
 

Stigu

Jäsen
Joo pakistohan on levällään, kuin Pumpkinheadin kolmiovoileipä, mutta vielä veskariosastosta: Husso lienee varma runkosarjan suorittaja, mutta valitettavasti hän on pleijareiden osalta täysin katsomaton kortti.

Muutenkin joukkueen perusrunkoa vaivaa se, että eivät pahimmillaan ole pelanneet pleijareita viimeisen kolmen vuoden aikana kuin muutaman ottelun/yhden voiton.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Husso lienee varma runkosarjan suorittaja, mutta valitettavasti hän on pleijareiden osalta täysin katsomaton kortti.

Eikös tuo tällä kaudella ollut joukkueen paras pelaaja sääleissä ja statsit olivat varsin hyvät: pm 1,25 ja torj% 93,48. Noilla statseilla, joukkueen olisi pitänyt mennä jatkoon, mutta ei mennyt. Ja meinaatko, että IFK hankkii erikseen play off maalivahdin? Toista ykkösveskaria on turha hankkia.
 

Carlos

Jäsen
Joo pakistohan on levällään, kuin Pumpkinheadin kolmiovoileipä

On muuten hauskaa miten kausittain on aina puutetta tietyistä pelaajatyypeistä. Ei ole montaa vuotta, kun HIFK:ssa, maajoukkueessa, NHL:ssä, ja tiesmissä itkettiin sentterien puutetta, niitä ei saanut mistään.

Nyt taas tuntuu että joka jengissä on 4-6 ok tason sentteriä, senttereitä voidaan miettiä jo laitaan heitettäviksi, mutta nyt taas on pakistossa menossa köyhyysviikot. Sveitsissäkin joka toinen jengi etsii epätoivoisesti pakkeja, niiden yleinen taso on jopa heikko. Sama tilanne 1ügassa, romuluisia & isohkoja peruspakkeja ei ole enää missään (pl. telakka-Kurvinen), kiekollisesti tasokkaita pakkeja niin ikään hyvin harvassa. Kovaa ja tarkasti suoraan syötöstä laukova pakki on yksisarviseen verrattava myytti.

Ainoa mitä on enää saatavilla on jotain köyhähkön miehen tommikovasia, lupaavahkoja 27-vuotiaita 178,5cm/82,3kg lupauksia, joiden koko kauden piste-ennätys aikuisten peleissä on 1+4=3. Näille sankareille silmiinpistävää on yrittävähkö yleisilme(siis kasvoilla), hitaahko mutta epätarkahko laukaus, heikohko luistelukyky, vajavahko pelisilmä, huterahko syöttötaito, hatarahko fyysinen elementti, löysähkö olemus ja mukavahko mutta tylsähkö luonne. CV:n näkyvin meriitti on useahkot try-outit monissa eri sarjoissa ja joukkueissa. Positiivisena elementtinä osaavat kantaa melko hyvin itse pelikassiaan, pakata ripeähkösti kamojaan, ja huoltaa itsenäisehkösti varusteitaan. Suosikkibiisi Pate Mustajärven coveri "Synnyimme lähtemään".

Pätevän ennustajan roolissa voin todeta että seuraavaksi vajausta alkaa olla kyvykkäistä laitureista. Ja sitten havaitaankin katsomoissa istuvan enää perheenjäseniä ja tyttöystäviä, todetaan että jääkiekko lopetetaan koska katsojat ovat tyhmiä. Mutta ennenkaikkea siksi että Kummolan virkaan-astujaisten 165-vuotisjuhliin ei tullut Hjalliksen lisäksi muita vieraita, joten hän suuttui ja lopetti koko paskan.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Heitänpä yhden pakin minkä Nybarikin varmaan olisi voinut koittaa kalastaa tänne suuntaan, eli Simon Gysbers. Taitaa mennä lopulta Turun suuntaan. Jos ensi viikon anti risteilyllä on pelkästään Taipalus ja Auvitu pakiston uusina miehinä ei kaukana ole, että hyppään itämereen. Tämän jälkeenhän meillä on jopa 3 liigakelpoista pakkia ringissä.

Toinenkin mikä olisi kelvannut on Shaone Morrison. Taitaa vaan karata Zagrebin suuntaan. Mites muuten Joonas Järvinen? Onko kenelläkään tietoa miten on pelit sujuneet lätäkön toisella puolella. Oli lähellä tulla pari vuotta sitten, mutta karkasi pelsuihin silloin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ainoa mitä on enää saatavilla on jotain köyhähkön miehen tommikovasia, lupaavahkoja 27-vuotiaita 178,5cm/82,3kg lupauksia, joiden koko kauden piste-ennätys aikuisten peleissä on 1+4=3. Näille sankareille silmiinpistävää on yrittävähkö yleisilme(siis kasvoilla), hitaahko mutta epätarkahko laukaus, heikohko luistelukyky, vajavahko pelisilmä, huterahko syöttötaito, hatarahko fyysinen elementti, löysähkö olemus ja mukavahko mutta tylsähkö luonne. CV:n näkyvin meriitti on useahkot try-outit monissa eri sarjoissa ja joukkueissa.

Aivan priceless-kamaa :). Ja täyttä totta. HIFK:lla on mystinen kyky roudata näitä mestistasoisia pakkeja (ja hyökkääjiäkin) ulkomailta. Ikäänkuin pelaajan tekisi jotenkin paremmaksi se, että hänen nimensä on Thang tai DeSantis eikä Koikkalainen tai Mutikainen. Jälkimmäisiä saa Mestiksestä, ei niitä tarvitse roudata saatana ympäri maailmaa. Ryan Thangissa, olkoonkin hyökkääjä, kristallisoitui HIFK:n koko viime kausi. Kova yritys, mitäänsanomaton tulos. Eikä se yrityskään ollut itse asiassa kovin kummoinen. Kunhan oltiin mukatekevinään jotain. Jos pelaajien taitotasosta tingitään, kuten viime kauden HIFK:ssa, olisi suotavaa, että tyypit olisivat edes fyysisiä / vittumaisia. Mä en jaksa enää mikkihiirilaumaa, joka on myös pelillisesti paska. Tulkoon EDES rytinää.

HIFK:n pakisto on aivan karmean hutera, jos ja kun siellä luotetaan esimerkiksi Miihkali Tepon vetävän tasokkaan runkosarjan ilman suurempaa huojumista. Ja mulla ei ole mitään lupaavaa Teppoa vastaan, ei ollenkaan. Hän on malliesimerkki hyvän jengin 7-8 pakista, joka pelaa runkosarjassa ehkä sellaiset 20 matsia. Hyvillä senttereillä pystyy kuitenkin paikkaamaan laitahyökkääjien mahdollista yksipuolisuutta. Siksi en ole hyökkäyksen suhteen kovin huolissani siitä, onko laidoille tulossa Wärn, 'Wärn', Hari tai 'Hari'. Joukkuetta ei tarvitse koota sillä ajatuksella, että 1-ketju voittaa pelinsä 3-0. Ennemmin kokoaisin joukkueen niin, että yksikään kentällinen ei lähtökohtaisesti häviä omaa peliään. Mutta ilman lujaa ja tulivoimaista pakistoa mistään ei tule mitään. Kuten olen aiemmin sanonut: myös se, että pakistossa on pari-kolme +20 pinnan jätkää, keventää hyökkääjien maalintekopaineita ja on yksinkertaisesti järkevämpää panostaa pakistoon kuin (laita)hyökkääjiin. Tällaiseksi tämä on mennyt. Mua KARMII kun katson nyt kasassa olevaa pakistoa.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Ainoa mitä on enää saatavilla on jotain köyhähkön miehen tommikovasia, lupaavahkoja 27-vuotiaita 178,5cm/82,3kg lupauksia, joiden koko kauden piste-ennätys aikuisten peleissä on 1+4=3. Näille sankareille silmiinpistävää on yrittävähkö yleisilme(siis kasvoilla), hitaahko mutta epätarkahko laukaus, heikohko luistelukyky, vajavahko pelisilmä, huterahko syöttötaito, hatarahko fyysinen elementti, löysähkö olemus ja mukavahko mutta tylsähkö luonne. CV:n näkyvin meriitti on useahkot try-outit monissa eri sarjoissa ja joukkueissa. Positiivisena elementtinä osaavat kantaa melko hyvin itse pelikassiaan, pakata ripeähkösti kamojaan, ja huoltaa itsenäisehkösti varusteitaan.

Älä vaan välitä tätä Nybarin, Vellun ja Hassu-Harrin kouraan. Äijäthän vastaavat huutoon ja palkkaavat loput palaset näillä argumenteilla. Tilanteessa, kun tulee eteen että ei tulekaan tulosta ruvetaan kyselemään miksi hankitte tällaisia miehiä. Saamme vastaukseksi, että haluamme palvella fanejamme ja hoidimme vahvistuksia kuuntelemalla niiden toiveita. Lopputuloksena saatanan samaa sutta ja sekundaa kuin aina. Mikähän mahtaa oikeasti olla meidän onnistumisprosentti ulkkareiden hankinnassa otantana esim. viimeiset 10 vuotta. Olen lähes varma, että yhtä paskaa recordia ei löydy yhdeltäkään liigajengiltä. Jotenkin me se vaan osataan. Kaipailee jo kohta aikoja jolloin hovitoimittaja Juuso Pulliainen roudasi meille kaikki ulkkarit. Silloin saimme nauttia Mike Gaffneyn yms. laatutavaroiden tasosta.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Husso lienee varma runkosarjan suorittaja, mutta valitettavasti hän on pleijareiden osalta täysin katsomaton kortti.

Sanoppa huviksesi, että onko joku oikeasti kehittynyt IFK:ssa. Moni valmiiksi klesana tullut on kyllä kuntoutunut, mutta kuntoon päästyään onkin jo rustannut pahvin jonnekkin muualle.
 

Stigu

Jäsen
Sanoppa huviksesi, että onko joku oikeasti kehittynyt IFK:ssa. Moni valmiiksi klesana tullut on kyllä kuntoutunut, mutta kuntoon päästyään onkin jo rustannut pahvin jonnekkin muualle.
Joo, näinhän se on ollut. No, kyllähän Husso on kehittynyt, samoin kehittyi Ortio. Sitäpaitsi uskon että meidän veskarivalmennus on tätänykyä hyvässä kunnossa. Silti sisään pitäisi saada joku veskari joka on torjunut Liigan pleijareissakin kiitettävästi.

Asiasta kukkaruukkuun, Tappara on muuten helvetin hyvä esimerkki siitä miten joukkueen voi nostaa suosta vuodessa. Resepti: Valmentaja, valmentaja ja valmentaja. Tämän jälkeen veskari ja pakisto kuntoon, sekä hyökkäykseen pari tähteä höystettynä oikein roolitetulla jengillä. Voin kuvitella sitä itkua, jos meillä pelaisi sellaiset pelaajat kuin Palola, Erkinjuntti, Saravo, Kauppinen, Järvinen tai Kaksonen, saati valmentaisi Tukka-Jukka. Itkisin muuten itsekin (excluding Tukka-Jukka) , mutta niin vain tuo kööri oli erittäin lähellä mestaruutta tälläkin kaudella. Pointtini on se, että Turbulenssilla ei ole ihan mahdoton tehtävä, olettaen että Stögö osoittautuu ammattimieheksi.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Joo, näinhän se on ollut. No, kyllähän Husso on kehittynyt, samoin kehittyi Ortio.

Jos siellä jokunen on ottanut muutaman askeleen eteenpäin, niin se on kyllä ihan sama, kuin mitätön aivopieru Saharan kastelujärjestelmässä.

Toivottavaa kehitystä olisi, jos joukkue pystyis skulaan ehjät 60 minuuttia. Edes jollain kaudella.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Stigu: Hyvin sanottu Tapparasta ja Tukka-Jukasta. Valmentajana todella tiukka tuloksentekijä. Veskari + pakisto timantinkovaa osastoa. Mukaanlukien meiltä lähtenyt Kanki. Kelvot sentterit, mutta aika tähdetön hyökkäys. Poislukien tietenkin Ville Nieminen, sikäläinen versio Ville Peltosesta. Pelaaja, jonka arvoa ei mitata pelkästään kentällä. Täällä väännettäisiin tosiaankin itkua, jos Erkinjunttia ja kumppaneita roudattaisiin sisään. Menestysjengin tekeminen ei ole mitään tähtitiedettä todellakaan. Siksi ihmettelen, miksi HIFK:n pakisto näyttää niin huteralta. Ai niin, hyvän laitahyökkääjän puolesta puhuu kyllä Aaltonen / Kärpät. Loppujen lopuksi mestaruus ratkesi yksilötaidolla. Myös Kärppien perusta oli kunnossa; veskari & pakit. Mulle tollainen supertasokas laitahyökkääjä mallia JMA on nimenomaan kirsikka kakun päälle. Jotta sellainen voidaan paikalleen sijoittaa, pitää ENSIN tehdä helvetin hyvä kakku. Ja en jaksa just nyt vertailla HIFK:hon tarjolla olevia kirsikoita, kun ollaan vielä kyynärpäitä myöten jauhossa väsäämässä jonkunlaista kakkupohjaa.
 

Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuollainen hyvä laitahyökkääjä on se kirsikka kakun päälle, jolla voitetaan mestaruus. Eli kun muu perusta on tarpeeksi vahva, lopulta ratkaisee se kenen terävin kärki on parempi. Mutta jos kirsikan pudottaa pannukakun päälle, niin se näyttää lähinnä... noh, viime kausien HIFK:lta. Ja meillä se kirsikkakin on usein korvattu kourallisella rusinoita.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Tuollainen hyvä laitahyökkääjä on se kirsikka kakun päälle, jolla voitetaan mestaruus.

Joo, hyvä laitahyökkääjä kelpaa kyllä, aina.

Mutta ensi kausi menee satavarmasti vielä rakentaessa. Jos nyt oltaisiin oikeissa pleijareissa mukana, niin se olisi jo plussaa :)

Sinänsä olen kyllä erittäin luottavaisin mielin, tässä näkyy paljon hyvää ja kaunistakin.
 

maxhc

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässäpä ajatus;

Voidaan sanoa että on melkeinpä varmaa että Minnesota ostaa Bäckströmin sopimuksen kesällä ulos. Tällä kaudella ei kiekot tarttunu ja kaiken lisäksi loukkaantui. Minnesotalla on siis vielä tälle kesälle yksi compliance buyout käyttämättä ja ottaen huomioon että Kuemper on breikannut pleijareissa melkolailla voidaan olettaa että Bäckström saa lähteä.

Mitä mieltä, voisiko Backs olla mies Huden rinnalle? Olettaen siis että miehellä olisi edes kiinnostusta palata kotoiseen Liigaan mikäli ei tarjousta isosta liigasta tule...
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Mitä mieltä, voisiko Backs olla mies Huden rinnalle? Olettaen siis että miehellä olisi edes kiinnostusta palata kotoiseen Liigaan mikäli ei tarjousta isosta liigasta tule...

Itekki pyörittelin tätä mielikuvaa taannoin päässäni, mutta en usko ennen kuin näen. En usko, että esim venäjälle lähtisi enää pelaamaan. Laittaako sitten hokkarit naulaan on toinen juttu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös