HIFK kaudella 2014–2015

  • 1 487 378
  • 3 548
Miksei se sallisi. Ei kai KHL-Jokereista edes tiedetty silloin, kun Puustisen sopimus solmittiin. Eli sikäli Jokerit ei eroa millään tavalla vaikkapa Amurista tai Kazanista.

Se eroaako Jokerit Amurista tai Kazanista riippuu sopimuksen muotoilusta. Itse olen muutamia pelaajasopimuksia nähnyt, joskaan en jääkiekkoilijoiden sopimuksia, ja niissä ulkomaan pykälä on nimenomaisesti määritelty mahdollisuutena siirtyä ulkomaille pelaamaan. Yhdessä sopimuksessa oli määritelty kansainvälinen sarja ja lisäehtona se, että joukkueen, mihin siirto on mahdollinen, kotipaikan tulee sijaita toisessa valtiossa kuin Suomessa. Mikäli jääkiekkoilijoiden sopimukset noudattavat samaa muotoilua ei mahdollinen ulkomaanpykälä mahdollista siirtymistä Jokereihin.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luin vasta nyt nämä Jokerien uuden tj Kohosen pari päivää sitten antamat lausunnot siitä, että Hifk-fanit voisivat käydä katsomassa myös KHL-Jokereiden otteluita. Koska "parempaa kiekkoa" ja koska koko Suomen Jokerit.

Naurahdin ääneen, hyvä aloittaa pisnekset osoittamalla olevansa kujalla syistä, miksi kannattajat hallilla käyvät.

Mitäs, kuinka moni palstan Hifk-henkisistä tuonne Ilmalaan aikoo suunnata, siis kaudella 2014-2015

IFK-faneillakin on taskuissa fyrkkaa... ja fyrkkaa Jokerit tulee tarvitsemaan jokaisesta mahdollisesta kolosta, jos tarkoitus on todella kolminkertaistaa liikevaihto. Jokerit pyrkinee tulevaisuudessa "laajentamaan" seuran identiteettiä, markkinoimaan seuraa laajemmalle kohdeyleisölle, jotta saavat laajennettua asiakaskuntaansa - ensimmäisen mainoskampanjan teema varmaankin on joku "vastakkainasettelun aika on ohi" tai "suomalaisuus" -teema. Nykyisillä ns. ydinfaneilla voi olla ainakin alkuun totuttelemista uudistuvaan Jokereihin.

Varmaan jotkut jääkiekon satunnaisseuraajat käyvät ainakin aluksi tsekkaamassa, mistä KHL:ssä on kyse. Kummankin joukkueen seuraamiseen tuskin kovin monella on aikaa, kiinnostusta tai henkisiä voimavaroja.

e. tosiaan vähän OT:tä, pahoittelujt.
 
Viimeksi muokattu:

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Itse en ole Areenalla käynyt yhtään narrit - IFK peliäkään katsomassa ja en todellakaan ole menossa katsomaan jotai narrit - novokutzkeertwekrzmewqr tjsp matsiakaan.

En usko, että HIFK kilpailee samoista pelaajista narrien kanssa, kun etsitään pelaajia ulkomailta. Ainoastaan sitten jos joku breikkaa liigassa, on sen jatkosopimuksen tekeminen hankalampaa, kun on ratapihalla odottamassa isommat rahat.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Tuli tässä tänään kuultua sellaista, että HIFK olisi ensikaudella kiinnostunut Nichlas Hardtin palveluista. Lisäksi ymmärtääkseni ainakin Lukko on ilmaissut kiinnostuksensa.

Itse olisin mielelläni pitänyt Hardtin myös ensikauden Jokereissa, vaikka ei ihan taitavin kaveri olekaan kyseessä, niin asenne ja pelin eri osa-alueet ovat kaikki vähintään riittävällä tasolla. Sopisi profiililtaan varmasti saumattomasti Törmäsen HIFK:hon.

Painotan, että kyseessä on siis aivan puhdas huhu, toisaalta itselläni ei ole syytä epäillä sen todennäköisyyttä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tuli tässä tänään kuultua sellaista, että HIFK olisi ensikaudella kiinnostunut Nichlas Hardtin palveluista. Lisäksi ymmärtääkseni ainakin Lukko on ilmaissut kiinnostuksensa.

Hardtin perässä ovat liigaseuroista koviten ovat olleet Lukko, JYP ja IFK. Sopisi kyllä pelaajaprofiililtaan kaikkiin näihin jengeihin loistavasti. Sääli, että ilmeisesti Kurri ja kumppanit eivät ole Hardtista kiinnostuneita. Liigan yksi aliarvostetuimpia pelaajia ja pärjäisi hyvin myös siellä KHL:ssä.
 

LentoSorsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Kingit, Man Utd
Ensi kaudesta sen verran. Kyllä varmasti Hifk:ssa tehdään duunia tuplasti enemmän ennen ensi kautta mitä aikaisemmin, koska tiedossahan on tuo Jokereiden kokokansa-kampanja. Ei ole varaa jättää toimiston kavereilla tätä huomioimatta.

Fanit kuitenkin tekevät tämän lajin, olisi makeeta kuulla seuran puolelta halua kuulla Faneilta "fiksua" palautetta seuran toiminnasta, miten kehittyä paremmaksi ja kiinnostavammaksi brändiksi kuin mitä se on nyt. Voiko tästä vielä faniläheisemmäksi vielä päästä? Itse arvostaisin.

Pakarinen, check. Arvostan bulisti.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ottamatta kantaa Hifk-henkisyyteni, mitenkäs tämä liittyy HIFK kaudella 2014-2015 ketjuun? Älä viitsi pilata tätäkin hyvää ketjua turhalla flametuksellasi...

Joo, oli väärä ketju, sori siis siitä.

Itse aihehan ei kuitenkaan turha ole. Mutta se siitä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itse odotan ensi kaudelle näiden "Hagmanin miljoonatarjousten" sijaan vihdoin niitä senttereitä, joita parina viime vuotena ei olla oikein taidettu löytää ollenkaan. No joitain, mutta meni miten meni nekin. Siis kunnon kärkisentteri ja siihen syvyyssenttereitä ns. tarpeeksi. Sitten pakit ja sitten voidaan alkaa katselemaan mitä jäi laitureihin. Muuten mennään taas Peltonen sentterinä, Pakarinen pakkina ja varmaan Puustinen maalissa.
 

The Loft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, VfB Stuttgart, QPR
Itse odotan ensi kaudelle näiden "Hagmanin miljoonatarjousten" sijaan vihdoin niitä senttereitä, joita parina viime vuotena ei olla oikein taidettu löytää ollenkaan. No joitain, mutta meni miten meni nekin. Siis kunnon kärkisentteri ja siihen syvyyssenttereitä ns. tarpeeksi. Sitten pakit ja sitten voidaan alkaa katselemaan mitä jäi laitureihin. Muuten mennään taas Peltonen sentterinä, Pakarinen pakkina ja varmaan Puustinen maalissa.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin HIFK:lla on 'kärkisentterit' jo ensi kaudeksi. Kuparisen ja Ramun sopimukset kattavat ensi kauden. Olen myös saanut sellaisen käsityksen, että Elkinskin halutaan pitää vielä ainakin ensi kauden täällä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Jos olen oikein ymmärtänyt, niin HIFK:lla on 'kärkisentterit' jo ensi kaudeksi. Kuparisen ja Ramun sopimukset kattavat ensi kauden.

Kuparisen? Oikeasti? Milloin tätä sopimusta on jatkettu?
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kuparisen sopimushan oli muotoa 1+1. Joten on hyvin mahdollista että tämä optio on käytetty. Tiedä sitten onko pelaajan vai seuran optio.

Mietin sitä että onko näillä näytöillä mitään järkeä jatkaa tuon hintaisen pelaajan sopimusta. Näyttöinä kaudelta vähäiset ET-höntsissä ja liigassa täysin kesäterässä paskalla liikkeellä vedetyt sysipaskat esitykset ja bonuksena molemmat(?) polvet peräkanaa paskaksi. Ei jatkoon.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
(Siirsin tämän kauden ketjusta tänne)
Saataisiinpa Glenn ja Gysbers ensi vuoden joukkueeseen! Erinomaisia yleispakkeja, joilta onnistuu sekä puolustaminen että pisteiden tekeminenkin. Mutta parasta molemmissa on rauhallisuus ja hyvä ensimmäinen syöttö hyökkäyksiin lähdöissä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Ensi kauden pelaajahankintoja tärkeämpää olisi saada oikea UTJ Karavaanarin tilalle. Pohdiskelin olisiko tuo SaiPan Tuomenoksa irrotettavissa? Voitaisiin jättää yksi Thangin, Pörrivuoren, Eklundin kaltainen turhake hankkimatta, ja käyttää ne rahat urheilupuolen johtoon. Kateellisena katson, kun ym. Tuomenoksa hommasi kaksi uutta pelaaja, jotka on selkeästi hommattu SaiPan peli- identiteettiä silmällä pitäen.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Mika Kortelainen

Kölli olisi oiva UTJ meille. IFK sydän, tuntee jääkiekon hyvin ja osaa käyttää aivojaan ja taskulaskinta. Kölli tänne!
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Söde

Onhan se täällä jo mainittu, mutta aika luotettavalta taholta tuli kyllä vahvistusta sille, että Söde tosiaankin siirtyy KHL-narrilaaan ensi kaudeksi. Ymmärtäähän tuon että käy rahastamassa vielä kun ehtii. Ymmärsinkin että missään muissa olosuhteissa ei sopimus narrilaan olisi tullutkaan kysymykseen.

Saas nyt sitten nähdä, vaan eikös tämä nyt jo ole täällä aikasmoisena palstatotuutena liikkunut pidemmän aikaa. No jos sitten parin kauden jälkeen palaisi takaisin lopettamaan uransa täällä, ellei sitten ole jo narriksi kokonaan muuttunut. :-D

Osansahan tässä diilinsä on juurikin sillä, että hjallis pyrkii keräämään juuri niitä pelaajia kaikista joukkueista, joiden mukana hän uskoo ja toivoo narreista tulevan se koko suomen narrit (joka siis on jo onnistunutkin..useinkin ja painottaen vahvasti sanaa NARRIT), kun fanittajat siirtyvät pelaajien mukana sankkoina joukkoina mukana.

Katsellaan nyt kuitenkin sitten kaikessa rauhassa, että miten luotettavaksi lähde osoittauttuu. :-D
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jortikasta voidaan olla montaa mieltä, mutta kuten hänkin mainitsi, niin menestymään kykenevän joukkueen peruspalikoiden kokoaminen on teoriatasolla helppoa.

Ensiksi hommaa maalivahti, joka on liigan kärkikaliiberia.

Toiseksi huolehdi, että puolustus ja ykkössentteri on kova. Keväällä puolustuksen rooli korostuu, kun yhden maalin merkitys kasvaa. Samalla hyvän ykkössentterin myötä saadaan toimiva ykkösylivoima.

Näillä ei tietenkään vielä kuuhun mennä. Muut sentterit ovat tärkeitä myös ja laitureissa pitää olla ratkaisuvoimaa, sekä duunariosasto kunnossa ja joukkueessa pitäisi olla kokemusta ja eteenpäinmeneviä nuoria sopivassa suhteessa.

Eniten huolettaa tuo, että sentterikalustoa on monesti aliarvioitu. Mielestäni joukkueessa pitäisi olla liikaa senttereitä. Moni sentteri on pelannut hyvin laitahyökkääjänä, mutta toisinpäin homma ei monesti toimi. Tällä vältyttäisiin myös niiltä tilanteilta, että esimerkiksi liigatasolle huippulaituri Pakarinen joutuisi pelaamaan koko kauden keskellä.

Oman mausteensa soppaan tuo tietenkin se, että nykyliigaan ei ole päteviä jätkiä hirveästi tarjolla kun ollaan nokkimisjärjestyksessä aika kaukana kärjestä.

Toivon hartaasti, että Törmänen on ensi kauden valmentaja ja ensi kauden joukkuetta on kasattu hyvissä ajoin virheistä viisastuneena. Tämän kauden tapaista kyntämistä on todella raskasta katsoa, vaikka se on aika tuttua 2000-luvulta. Siihen vain ei totu, joten nyt ensi kaudelle hyvä joukkue kasaan. Runko kotimaisista pelaajista ja täsmähankinnat tarvittaessa ulkomaisia tarkkaan tsekattuja kavereita.

Miksi se oli niin helppoa mestaruuskaudella ja oliko siellä yhtään ulkomaalaista enää keväällä pelaavassa rosterissa?
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Onhan tota Söderholmin siirtymistä jonnekkin jo varmana pidetty palstalla.

Itse kuitenkin elättelen vielä toiveita, että hän jatkaa. Oli HIFK:n omassa haastattelussa buffaamassa CHL:ää ja minusta jossain muussakin haastattelussa huokui sellainen viba, että jatkaisi.

Toivotaan.

Edit. Itse olen sitä mieltä, että Söde olisi HIFK:lle pakkosignaus, Peltosen ollessa uran kalkkiviivoilla. Lennu olisi myös kova kotiutus, molemmat ovat varmaan myös ratapihan listoilla.
 
Viimeksi muokattu:

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tota Söderholmin siirtymistä jonnekkin jo varmana pidetty palstalla.

Itse kuitenkin elättelen vielä toiveita, että hän jatkaa. Oli HIFK:n omassa haastattelussa buffaamassa CHL:ää ja minusta jossain muussakin haastattelussa huokui sellainen viba, että jatkaisi.

Toivotaan.
Tällanen mullakin oli fiilis tuolloin, mutta nyt tuli hiukan lunta tupaan asiassa. Kuitenkin totesin tuossa kirjoituksessani että katsellaan rauhassa, sillä näillä on joskus kaikista aikeista huolimatta taipumus välillä kääntyä ihan ihmeellisellä tavalla, joten elätellään vielä toiveita siitä, että jatkaisi kuitenkin täällä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vituttais nähdä Söde narri paidassa kun mies on niin IFK kun vaan voi olla. Tivottavasti jatkaa punaisissa. En tiiä mitä mieltä noi narri-fanit on tuosta, että Jokerit on kuin mini IFK täynnä vahvat IFK taustat olevia pelaajia, mutta itseäni kyllä vituttaisi katsoa suunnattomasti jos IFK:ssa pelaisivat esimerkiksi pelaajat Väänänen, Hahl, A.J Niemi jne. oli sarja mikä tahansa ja pelasivat narrit ja IFK samaa sarjaa tai eivät. Eihän tuo naapurin joukkue ole kohta enää Jokerit kuin nimellisesti.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Ensi kauden pelaajahankintoja tärkeämpää olisi saada oikea UTJ Karavaanarin tilalle. Pohdiskelin olisiko tuo SaiPan Tuomenoksa irrotettavissa? Voitaisiin jättää yksi Thangin, Pörrivuoren, Eklundin kaltainen turhake hankkimatta, ja käyttää ne rahat urheilupuolen johtoon. Kateellisena katson, kun ym. Tuomenoksa hommasi kaksi uutta pelaaja, jotka on selkeästi hommattu SaiPan peli- identiteettiä silmällä pitäen.

Oman vajavaisen - mutta silti mutua enemmän käsittävän - käsitykseni mukaan Tuomenoksa on aika lailla kiinnitetty Lappeenrantaan ihan ei-jääkiekollisista syistä. Ei se Tuomenoksa voi kuitenkaan ainoa asiansa osaava mies olla tähän hommaan, joten olisi hienoa nähdä, että tännekin löydettäisiin myös aito ammattilainen pitkästä aikaa. Rekryn prosessia varmaan helpottaisi, jos vähän höllättäisiin dinosaurusten ajan arvoista, joka ei kuitenkaan vielä tarkottaisi sitä, että pitäisi homman muuttua naapurin ''mitä vaan, mahtavaa! Hilipatitilppaa!'' -meiningiksi värväysten puolella.
 
Viimeksi muokattu:

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Oman vajavaisen - mutta silti mutua enemmän käsittävän - käsitykseni mukaan Tuomenoksa on aika lailla kiinnitetty Lappeenrantaan ihan ei-jääkiekollisista syistä. Ei se Tuomenoksa voi kuitenkaan ainoa asiansa osaava mies olla tähän hommaan, joten olisi hienoa nähdä, että tännekin löydettäisiin myös aito ammattilainen pitkästä aikaa. Rekryn prosessia varmaan helpottaisi, jos vähän höllättäisiin dinosaurusten ajan arvoista, joka ei kuitenkaan vielä tarkottaisi sitä, että pitäisi homman muuttua naapurin ''mitä vaan, mahtavaa! Hilipatitilppaa!'' -meiningiksi värväysten puolella.

Heitänpä tälläisen kysymyksen ilmaan, että luuleeko jengi, että esimerkiksi Patrick Davis pelaisi Saipassa samalla palkalla kuin IFK:ssa? Esimerkiksi nämä Tuomenoksan tuoreet hankinnat olisi ollet ylihintaisia täytepelaajia kun Saipa saa ne kohtuullisella korvauksella runkopelaajiksi.

Jos UTJ:aa aletaan vaihtamaan niin Jukka Holtari on ainut ketä mulle kelpaa ja se nyt ei muutamaan vuoteen ole mahdollista.
 

444

Jäsen
Ongelmahan esim. Tuomenoksan tai vaikka Holtarin naaraamisessa tänne olisi se, että vaikka joukkue kasattaisiin täydellisesti valmentajan filosofiaa silmällä pitäen, niin jotain jäisi täälläkin äänekkäimpien fanien mielestä puuttumaan. Joukkuehan ei ensinnäkään olisi erityisen kallis, koska siellä viilettäisi mitä tahansa möttösiä ja lörttösiä. Ulkkareita olisi tyyliin max kolme ja yksikään niistä ei olisi ennakkoon virtuaaliorgasmeja aiheuttava ja naapurit kateelliseksi tekevä tapaus. Toki joukkue menestyisi, mutta suurin osa tänne jatkuvasti purnaavista ja oksentavista palstaveikoista olisi sitä mieltä, että väärin menestytty.

Ja mitä tuohon Söderholmiin tulee, niin siinä on mielestäni sellainen tyyppi, joka tulisi pitää joukkueessa hinnalla millä hyvänsä. Olkoon vaikka kallein liigapelaaja ikinä, mutta tuon jätkän arvo joukkueelle on niin paljon enemmän kuin pelkästään tehopisteet ja puolustuspään luutiminen. Jos nyt kuitenkin päättää pukea narrirytkyt ylleen, niin saa mielestäni jäädä sille tielle. Paita saa jäädä nostamatta kattoon. Toki Hjalmari nostaisi sen kattoon kuitenkin jo ensimmäisen pelin jälkeen...
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Söden skulaaminen KHL-Jokereissa olisi todella lannistavaa, enkä oikein tiedä miten siihen tilanteeseen pitäisi edes reagoida... Jo pelkkä ajatus Söderholmista jokeripaidassa on jo itsessään niin surullinen, ettei sen näyn toivoisi koskaan realisoituvan... Toivottavasti huhut osoittuvat vääriksi!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Söden skulaaminen KHL-Jokereissa olisi todella lannistavaa, enkä oikein tiedä miten siihen tilanteeseen pitäisi edes reagoida... Jo pelkkä ajatus Söderholmista jokeripaidassa on jo itsessään niin surullinen, ettei sen näyn toivoisi koskaan realisoituvan... Toivottavasti huhut osoittuvat vääriksi!

Selittäisihän tuo toisaalta Eros- huhuja. Söderholm kepittää Erosen kiekollisena pakkina selvästi, samoin kai ennakkoon arvioituna tämä Elitserienistä(vai mikä se nykyään on?) napattu pohjois-amerikkalainen. Ja tuskin ne hankinnat noihinkaan jää. Ja Erosen tapaisen pakin ei kannata jäädä kolmospariin tai rotaatiomieheksi. Kiekollinen pakki kehittyy vain vastuulla ja peliajalla. Ja huhuhan tämäkin vielä vasta on, mutta toisaalta ei ole jatkosopimuksestakaan uutisoitu...Ja tuon HIFK varmasti tiedottaisi nopeasti ulos, ihan markkinointisyistäkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös