HIFK - Ilves Su 3.3.02 (Yhdistetty otsikko)

  • 14 308
  • 163

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo, eipä ollut kovin viihdyttävää kateltavaa sunnuntain peli. Aiemmilla kausilla HIFK:n pelit ovat olleet huomattavasti värikkäämpiä . Tasoltaan peli oli huono, HIFK painoi päälle, mutta tehotonta oli touhu ja maalipaikkoja vähän. Ilves puolusti tarkasti, mutta hyökkäsi huonosti, lukuisista ylivoima hyökkäyksistä huolimatta vain yksi maali. Ilves juurikaan kyennyt omaan peliin. HIFK:lle täytyy kuitenkin antaa tunnustusta, hyökkäys peli on parantunut alkukaudesta jo mainitun Sepon viisikon ansiosta. Kyllä tämmönnen nujaus/kahvaus peli pitäs saada loppumaan. Ei homma enää paljoo jääkiekolta näytä, enemmänkin pari luistelulta., jossa tarkistetaan kaverin paikat heti, kuntuomarin silmä välttää.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Vähän vielä hajahuomioita. Minäkin istun melkein maaliviivan kohdalla ja se Racinen kauhaisu näytti tapahtuvan maalin sisältä. Vaikea on vieläkin uskoa, ettei se ollut maali. Joo, joo, uskotaan sitten. Ifk:n pelaajat ei tosiaan liiemmin valitelleet videotarkistuksen jälkeen tapahtunutta.

Lindfors pelasi kauden parhaan pelinsä maalissa. Ei harrastanut yhtään normaaleja temppujaan eli ei ns. yliajatellut tai -pelannut tilanteita ja kykeni torjumaan läpiajoja useamman kappaleen. Yksi ainoa ränniin turhaan laukaistu kiekko, joka osui kaukalon reunaan ihan nippanappa jäi mieleen. Juuso maaliin viiteen loppupeliin toivon minä. Sakelle kiitos näistä vuosista ja onnea maalivahtivalmentajana.

Seposta jäi mieleen ennenkaikkea Jukin hyvä aloitusten voitto-%. Jotain 70-30 veikkaisin. Raipe jäi pahasti alakynteen tällä kertaa. Ilveksen isokokoinen (viisi yli 190 cm) puolustus olisi pitänyt pystyä haastamaan enemmän Joonas Vihkon tavoin 1-1 tilanteissa. Kimmo "kisuli" Kuhdan aneemisuus jaksoi taas hämmästyttää. Herra C ei kanna kirjaintaan oikein arvokkuudella enää. Voisi sanoa C U later kisuligator.

Vajaa puolet eilen pelanneesta joukkueesta taitaa saada lähtöpassit. Sopimusneuvottelut heidän osaltaan ovat varmaan päättyneet ja kyllähän se näkyy jäälläkin. Tämä on jokakeväinen pelejä sotkeva tekijä. Jos sopimusta ei jatketa ----> 5% häviää yrityksestä ja kuten Tami sanoo "tarkoittaa se 50%:n häviämistä suorituksesta" (tai jotain sinnepäin). Boring but true.

edit. Vielä sen verran, että 4 viikkoa sitten ifk pelasi todella hyvin ja viihdyttävästi jypiä vastaan tv-pelissä + voitti 6-1 vieraissa. Kaikki varmaan muistavat. Eilisen ja sen pelin välinen ero on aika suuri. Mikähän ifk:n pelivireen on taas latistanut näin pohjamutiin.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jos HIFKin peli näytti telkkarissa velttoilulta, niin voin vakuuttaa, että livenä nähtynä tilanne oli pikemminkin päinvastainen. HIFKin avainhyökkääjät olivat ottelussa otsasuonet pullollaan keskittymisestä, mikä aiheutti yliyrittämistä. Joka näkyy ulospäin tehottomuutena. Myös Vopat ansaitsee Vihkon ohella puhtaat paperit eilisestä, samoin kaikki muutkin hyökkääjät, paitsi ne oikeat Veltot & Turhat: Aigars....pitkä väli...., Kuhta, Kölli, Moger, Unelmavävy (jolla oli kyllä vähän henkeä, mutta kun ketjukavereina olivat Hidas & Kankea, niin vajosi itsekin).

Nythän vain on niin, että keskittyminen ja sisäistäminen -eli maaleja täytyy tehdä- ei riitä, jos pelaajien ihan tekninen suoritustaso eli käsien taito ja/tai rutiini tällaisiin tilanteisiin ei riitä. Jälkimmäinen koskee nimenomaan nuorempaa osastoamme. Se on ihan sama, vaikka Markus Pöyhönen kuinka keskittyisi ja latautuisi satasen kisaan Maurice Greeneä vastaan - jalat eivät riittäisi.

Hyvä ja jotenkin lohduttava oli se Hesarissa esiin tuotu huomio, että HIFKille on tehty Apen aikana keskimäärin alle 2 maalia/matsi. Se on hyvä suoritus ja normaalilla kärkihyökkääjien piikillä varustettu joukkue kykenee tekemään 2-4 matsia/ottelu illasta toiseen. Ja sehän riittäisi.

20 sopimuspelaajan joukossa ensi kaudelle ovat siis ainakin Unelmavävy, Aigars ja Kuhta. Kukaan ei ansaitsisi paikkaa, mutta ainakin Unelmavävyä saamme katsella kuitenkin. Aigars ei jatka HIFKissä ensi kaudella. Ei voi jatkaa, eihän. Jyp? Pelasta meidät...

EDIT: Korjaus: Kuhdalla ei olekaan sopparia, mutta käsittääkseni hänenkin kanssaan sellaista hierotaan. Miksi? Eilen näytti siltä, että miehelle oli sanottu kiitti, riitti. Ristiriitaista tietoa tältä osin.
 
Viimeksi muokattu:

Sokos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti JHag

Sommartiden hej hej


Vopat ja jopa Unelmavävy ja perheenisä McTurhapuroaho vetelivät komeita niittejä, samoin muuten pihalla ollut Kantor. Reipas taklauspeli piristää aina muuten paskaa peliä.

Heh, päivän naurut tuli suoritettua. Loistavaa låppåå !
 

#76

Jäsen
Re: Handut....

Viestin lähetti Dougie KillMore


Omaat suht vilkkaan mielikuvituksen, jos rohkenet väittää kenttää Nemirovsky-Miettinen-Viitakoski kädettömäksi. Tai Raimo "Hämeen Äly" Helmistä.

Helminen oli eilen hengetön, miestä ei huomannut kentällä kuin parissa aloituksessa. Ilves sai tukun 2-1 hyökkäyksiä tai kunnon vetopaikkoja, mutta eivät saa maalia. Levokarikin syötti Ilves-pelaajan vapaaseen paikkaan, mutta mies ei kyennyt tekemään maalia. Ilveksen ykkönen on ollut normaalisti hyvä, mutta eilen kenttä oli aivan hukassa, kuten kaikki muutkin pelaajat. Meni kolme tuntia hyvää viikonloppua ihan hukkaan, kun erehdyin menemään matsiin. Katsojia 5344 hallissa, jos jokainen käytti 3 tuntia peliin&matkoihin, niin hukattiin 38,54 miestyövuotta.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vihkon "maali"

Väittäisin, että kiekon ollessa viivalla, maalissa tai ulkona peitti Racinen hanska kiekon lisäksi muutaman sentin viivan molemmilta puolilta, joten aika mahdotonta sataprosenttisesti kenenkään sanoa oliko se maalissa, joten tuomio oli mielestäni oikea koska käsittääkseni jonkun täytyy nähdä(silmällä tai videolta) kiekko maalissa, jotta maali voidaan hyväksyä.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti JHag

20 sopimuspelaajan joukossa ensi kaudelle ovat siis ainakin Unelmavävy, Aigars ja Kuhta. Kukaan ei ansaitsisi paikkaa, mutta ainakin Unelmavävyä saamme katsella kuitenkin. Aigars ei jatka HIFKissä ensi kaudella. Ei voi jatkaa, eihän. Jyp? Pelasta meidät...


Eilen Vävy taas oli aivan pihalla, Cipruksesta pitää päästä pian eroon, mutta Kuhdan minä edelleenkin pitäisin. Yksi paska kausi, mutta uskon miehen taitoihin.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Pedot kentällä

Eilisestä pelistä tässä on jo suurin piirtein kaikki jo sanottu, pari lausetta vain lisää.

Pelin aneemisuuden laittaisin kyllä JHagin tapaan yliyrittämisen piikkiin. Näihän usein käy kun jää homma liian tipalle, niin tämä ”pakko voittaa, pakko voittaa” mantra pyörii pään sisällä. Silloin tarvittaisiin etenkin kokeneen kaartin ryhdistäytymistä, mutta sitä ei taaskaan näkynyt. Nuoriso teki taas enemmän töitä ja yritti kun nämä pitkään pelejä tahkonneet. Sepolle antaisin kyllä pisteet kotiin, herran pelinäkemys on vieläkin loistavaa, vauhtia ei vaan ole. Muilta osin HIFKn peli ratkesi taas siihen, että maaleja ei vaan osata tehdä. Paikkoja oli taas enenmmän kuin kotitarpeeksi, mutta kun ei tunnu sitten tekijöitä löytyvän. Vihkon maalista voidaan tietysti spekuloida, mutta oli se sitten byyri tai ei, niin ei tuo play-off paikka tuohon ratkennut, kyllä se meni jo aikaa sitten. JHagin suosikki maalilla hoiti kyllä erinomaisesti leiviskänsä, ei tosin ollut pekka pahempi tuo toisen pään petopaita. Hyvää maalivahtipeliä kaiken kaikkiaan, sieltä löytyikin pelin parhaat suoritukset.

Ilveksen pelikään ei kummoista katseltavaa ja vanha herra taitaa vielä olla SLCn ajassa. Viitakoski ja Nemirovski pelasivat hyvin ja kuten itsekin olen todennut muutamaan kertaan, Viitakoski sopisi kyllä teidän leiriin hyvin. Ei mitään maagisia käsiä tai vastaavaa, mutta tekee maaleja tasaisen varmasti ja maalinedustalta vaikea siirrettävä. Oletin Mogerin pystyvän HIFKssa vastaavaan, mutta ei kyllä ensimmäistä matsian lukuunottamatta ole juuri tilastoissa näkynyt.

No, tässä tietysti vielä HIFKn saumat ovat teoriassa olemassa, mutta on kyllä niin monta muuttuvaa tekijää, että kyllä voi jo aurinkorasvoja kaivaa kaapista esiin. Nyt jäämme sitten odottelemaan näitä tulevia vahvistuksia ja toivottavasti pääsemme ensi vuonna korjaamaan tuon kevään 1983 ”tilastotappion”.

Toivotan täysin vilpittömästi tsemppiä ensi kauteen täältä vihollisleirin puolelta!!
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Tervetuloa rantapallosarjaan.Siellä on kivaa kun ei enää tarvitse jännittää mitään ja voi rauhassa alkaa latautumaan ensi kauteen.Ainakin teillä on jopa mahdollisuus kunnon ryhmän rakentamiseen sinne.

Tosin Hifkin ohjelma jatkossa on edullinen mutta neljä voittoa ei riitä kuin 51 pisteeseen ja maksimikin on vain 53.Ilveksellä on mm.Ässät ja Saipa kotona varmoina jolloin se nousee 54 pisteeseen.Myös Blues ottaa tarvittavat pinnat joten kyllä homma vaikuttaa olevan paketissa.

Yritystä oli eilen mutta pelitapa teki Ilvekselle pelin helpoksi.Ilvekselle avautui lisäksi aivan avopaikkojakin koko ajan joten sen voittoa voi jopa pitää sittenkin ansaittuna.

Paskakaudesta jää käteen Alpo jonka varassa jatko paljolti sitten pyörii.

Nyt jäädään odottelemaan Kerhon pleijareita.
 

Hilpari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Carolina
HJK
Blackburn
Blaa blaa

olisi toivonut Sakelle voittoa tästä pelistä. Äijä taisteli vanhaan hyvän malliin. Tuli mieleen ne hyvät ajat kun kaikki kaverit uhosi kaiken maailman Takkojen ja muiden paremmuutta ja väitti ettei noin pieni maalivahti voi olla hyvä:eek:, vaan että nykyään tarvitaan iso ja peittävä maalivahti. Ja Pyh!!!

Vanha näytti taas nuoremmille miten sitä pitää taistella. Kresäloma koittaa ja toivottavasti Sakke jaksaa olla mukana muutenkin kuin valmentajana ensi vuonna.

PS. Sääli että sinipaitojenkin raivopää pitää joukkueensa viivan yläpuolella.;)
 

HIFK1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, muut narrienkaatajajoukkueet
FÖÖNILLE KENKÄÄ!!!

Harvinaisen hieno juliste katsomossa. Näytettiin pariin otteeseen eilen TV-matsin aikana.

Oisko aika vetää johtopäätökset Pena &HIFKn hallitus?

nimimerkki "kyllä kansa tietää"
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Re: FÖÖNILLE KENKÄÄ!!!

Viestin lähetti HIFK1980
Harvinaisen hieno juliste katsomossa. Näytettiin pariin otteeseen eilen TV-matsin aikana.

Oisko aika vetää johtopäätökset Pena &HIFKn hallitus?

nimimerkki "kyllä kansa tietää"

Kommentoivatko Juti ja Saukko kyseistä asiaa mitenkään???
 

Tarkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mällin opein

Peli ei todellakaan ollut kaunista katsoa. Ilves oli valinnut taktiikaksi suoraan Mälkiän oppikirjasta kohdan "Miten pelataan IFK:ta vastaan ratkaisupeleissä".
Ilveksen taktiikkana oli pysyä jatkuvasti vähintään 3-4 miehen voimin pelin alla. Ketjuilla ei ollut lupaa rynnätä syvälle.
Keskialueella keskikaistat tukittiin ja IFK vietiin kulmiin. Oman maalin edessä piti olla jatkuvasti niin paljon voimaa, että siivoaminen onnistuu.
Nämä olivat Ilveksen teesit. Se pelasi kuten vuosi takaperin useimmat ottelunsa. Kärsivällistä, mutta melkein unettavaa puolustusvottoista peliä, jossa on tarkoitus käydä tekemässä maali tai pari naapurin päähän.
Kun lisäksi Racer oli loistovireessä, taktiikka onnistui täydellisesti. IFK lahjoitti lisäksi muutaman tekopaikan, joista pari kolme olisi pitänyt ehdottomasti hyödyntää. Vahinko, että Nemon läpiajossa kiekko pomppi niin pahasti, että harhautus ei tullut kyseeseen.
IFK puski jääräpäisesti Ilveksen puolustukseen ja pelasi maalipaikat ahtaisiin tiloihin. Missä olivat toinen aalto ja pakkien vedot? Ilveksen maalin suulla oli nyt niin ahdasta, että maalin tekeminen sieltä oli toiveajattelua.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Re: FÖÖNILLE KENKÄÄ!!!

Viestin lähetti HIFK1980
Harvinaisen hieno juliste katsomossa. Näytettiin pariin otteeseen eilen TV-matsin aikana.

Oisko aika vetää johtopäätökset Pena &HIFKn hallitus?

nimimerkki "kyllä kansa tietää"

Oliko siellä kyltin takana ketään Jatkoaikalaista? :D

Penalla taisi viikset väpättää..
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Rebel, kaikesta huolimatta Kuhdalle kenkää

....koska:

-mitä tehdään kaverilla, joka on luotettava virkamies kakkosessa-kolmosessa, mutta paskat housussa heti kun pääsee ykköseen näyttämään?

-mitä tehdään kaverilla, joka saatuaan C-kirjaimen punapaitansa rintaan PUDOTTAA suoritustasoaan noin 70%

-mitä tehdään ylipäätään työelämässä kavereilla, joiden suoritustaso laskee sitä mukaa, kun vastuuta ja palkkaa annetaan lisää? ---> yksityisellä sektorilla kenkää, valtiolla ja kunnalla eläkevirka, varsinkin jos on oikea jäsenkirja taskussa

-miksi ei kaivettaisi kakkoseen-neloseen sellaisia nälkäisiä jätkiä, jotka ovat luotettavia pisteentekijöitä pomminvarman ykkösen takana ja SEN LISÄKSI janoaisivat niin perkeleesti paikkaa ykkösessä, että ykkösen jätkillä jopa vähän puntti tutisisi ja suoritustaso entisestään nousisi

Kapteenia pitää käsitellä eri tavalla kuin muita pelaajia. Se ei ole mikään pellevirka. Edellinen kipparimme Soosi oli sentään mies paikallaan ja hänet HALUTTIIN pois HIFKin johdon taholta. Miksi palkitsisimme MONTA LUOKKAA huonomman Kuhdan jatkopahvilla?
 

Tipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kädettömät pakit, hasardihankinnat & hukatut 87:t
Tämä Joonas Vihko tuntuu olevan ihan turha mies ja väärässä tiimissä. Eli siis lahjoitappas vööni se meitille!
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Täytyy toivoa että Ilves saisi Tapparan vastaansa Play-ofseissa niin tulis mielenkiitoisia pelejä vai kiinnostaako jotain Pelicans-Kärpät?
Tappara vois olla aika lirissä Ipan kanssa,sellainen on vähän fiilis tällä hetkellä.
 

mitku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
trivekulle; kyllä lakanan takana oli jatkoaikalaisia, tosin vähempi aktiivisia kirjottajia.

Toivotaan että alkaa tosissaan meneen sen lakanan viesti perille ennen kuin se on hifkille
liian myöhäistä.

Näillä mennään.........................................
 

Marian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keravan Shakers
Herrasmiespelaajapalkinnosta...

Viestin lähetti Ande


Viitakoski on todellinen työmies ja raataja. Tottakai kultakypärää rapataan kunnolla, mutta Veskun yksi hyvistä ominaisuuksista on myös se, että hän ei hermostu mistään; jäähyjä kerättynä 10min. tällä kaudella! (kuuntele myös jatkoajan tekemä haastattelu)
Veskun panosta ei kukaan voi paikata, kun mies nyt Ilveksestä lähtee keräilemään hieman eläkerahoja Sveitsiin. Toivottavasti hän palaa kuitenkin Ilvekseen keikkansa jälkeen, ainakin hän on ilmaissut halunsa asettua Tampereelle ihan pysyvästi asumaan viimeisen ulkomaankiertueensa jälkeen.


Jo parin kevään ajan olen ihmetellyt herrasmiespelaaja-palkinnon jakoperusteita. Eikö Viitakoski sovi täydellisesti niihin vaatimuksiin? Ottaa jatkuvasti taklauksia vastaan,ajaa maalille hakattavaksi,ei riko juuri ollenkaan ja jättää turhat purnaamiset muille. Jäähyt,mitkä hän saa,tulevat usein hyökkääspään blokeista eli ei mitään törkeyksiä.

Kaikki kunnia loistavalle pelaajalle kuten Kimmo Rintaselle,joka epäilemättä on herrasmiespelaaja,mutta hän ei todellakaan viihdy kulmakahinoissa tai maalilla mailatalkoissa kuten Viitakoski.

Jos jollain on parempaa tietoa palkinnon jakoperusteista, haluaisin mielelläni kuulla ne.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Kuhta ja Kalto

Olikohan siinä mitään perää, että kaudelle 2000-2001 Kuhta tai Kalto olisi ollut tulossa Jypiin, jotain huhua oli kun O.Ahonen siirtyi Jypiin, että joku Ahosen ketjukavereista olisi miettinyt tuloaan Jypiin.

Nyt taitaa olla turha haaveilla, sitähän ei tiedä vaikka Ahonen tulisi takaisin IFK:n. Kuhdan ottaisin mielihyvin (varmaankin moni muukin liigaseura).
 

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Kuhta ja Kalto

Viestin lähetti trivekku

Nyt taitaa olla turha haaveilla, sitähän ei tiedä vaikka Ahonen tulisi takaisin IFK:n. Kuhdan ottaisin mielihyvin (varmaankin moni muukin liigaseura).

Deal!

Me laitetaan vielä Sitrus kaupantekijäisiksi niin laittakaa te se Chlubna tänne päin.. ;)
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Viestin lähetti mitku
trivekulle; kyllä lakanan takana oli jatkoaikalaisia, tosin vähempi aktiivisia kirjottajia.

Toivotaan että alkaa tosissaan meneen sen lakanan viesti perille ennen kuin se on hifkille
liian myöhäistä.

Näillä mennään.........................................

Tuli heti mieleen, niin on Penaa täällä haukuttu.

Kyllä Penalla sana on hallussa, IFK:ta valmentaessaan hänellä ei ollut muistiinpanoja harjoituksissa mukana, Matti Hagman kuulemma sanoi, että ulkomuististako aiot vetää treenit, Pena kuittasi, että onko sulla paloasemalla muistiinpanot mukana kun tulee hälytys :D

Eikös Penan lempimini ollut pelivuosina sika-Pena?
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Re: Re: Kuhta ja Kalto

Viestin lähetti kamraterna


Deal!

Me laitetaan vielä Sitrus kaupantekijäisiksi niin laittakaa te se Chlubna tänne päin.. ;)

Taitaisi olla loistava kauppa JYpille, Chlubna saadaan tuskin jatkamaan muutenkaan ja meillä olisi sitten 1-sentteri ja maalintekijälaituri, Kuhdassa on potentiaalia 20 maaliin kaudessa, Sitrus n. 40 pisteen mies.

OK, DEAL! Mitäköhän Pena ja Tomi Hassinen tuumaa, kun tehdään niitten selän takana kauppoja?
 

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: Kuhta ja Kalto

Viestin lähetti trivekku

OK, DEAL! Mitäköhän Pena ja Tomi Hassinen tuumaa, kun tehdään niitten selän takana kauppoja?

No penan luulis ainakin olevan vain tyytyväinen. Olisi paras kauppa mitä se on aikaan saanut.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuhdassa on potentiaalia kahteen maaliin kaudessa, jos jatkaa meillä ja Citruunalla 15 pisteeseen - ennemmin Jyppiin pisteitä tekemään.

Olli Spock Ahonen olisi jälleen sentteri lisää meille ja jäisi sisäisessä rankingissa mahd. uuden jätkän, Sepon, Hirson ja Häbän taakse ainakin alkukaudesta. Lisäksi löytyy vielä Viitaluoma. Ei mitään ihmeempää syytä tulla takaisin.

Toniltahan puuttuu vielä pk-seudun jengeistä HIFK ja meillä voisi olla tarjolla kiintoisa ketjukaveri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös