HIFK Fotboll

  • 363 597
  • 1 713

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Vaikka täällä on pitkään pohdiskeltu että pudotaanko vaiko ei niin meillä on muuten saman verran tappioita kuin sarjakakkosella, mestaruudesta taistelevalla SJK:lla eli yhdeksän. Tasurit jos olis kääntyneet voitoiksi niin oltaisiin taistelemassa paikasta Mestareiden Liigassa :|

Pitää toki ymmärtää, että eihän tasapeli vielä ole millään lailla lähelläkään voittoa. Vaan kylläpä tässä silti on vähän samanlaisia ajatuksia herännyt kuinka tavallaan kaikki voisi olla toisinkin. Ei se europaikka nyt kuitenkaan yhdestä ylärimasta tai väärin vihelletystä pilkusta jäänyt kiinni.

Ollaan sarjapaikkaan tyytyväisiä ja toivottavasti joukkue ei vielä ole ihan ja ottaa ne pari puuttuvaa pistettä.
 

Bromse

Jäsen
Honsu antoi tuossa taannoin haastattelun ja vinkkasi ohimennen että syksyllä alkaa jo tippumaan joitain sopimusuutisia. Joukkueen runkoa kun katsoo, on toiveissa vähäinen muuttuminen tulevaa kautta ajatellen. Vaikka monesti on IFK:n pelaajia leimattu "divarijyriksi", on tällä kaudella jo kaikille osoitettu se väite todeksi, että pääkaupunkiseudulla Ykköstä ja Kakkosta on pelannut pelaajat, jotka pärjäisivät helposti Veikkausliigassa. Heitä ei ole vain napannut muuttaa sen takia jonnekin perämetsiin ja jättää työtä/opiskelua, perheestä ja ystävistä puhumattakaan, taakseen.

Maalivahti-osasto on mielestäni kunnossa. Johansson pelasi vaihtelevin menestyksin alkukaudesta Erikssonin loukkaannuttua. Saku teki paluun ja on pelannut edukseen koko kauden. Viimeisimmässä KuPS pelissä Eriksson sai yhden maaleista ottaa täysin niskoilleen, mutta maalivahdin vaihto ei ollut varsinainen epäluottamuslause Erikssonia kohtaan. Nyt Veikolla kulkee, ja toivottavasti Johansson ottaa neljännen perättäisen nollan sunnuntaina. Taitaa olla loppukauden pelaava maalivahti tällä menolla. Sakulla on kahden vuoden sopimus, mutta Veikolla se päättyy tähän kauteen, joten ei muuta kuin kynä käteen ja paperi eteen.

Puolustuksessa tilanne on aika kaksijakoinen. Vähän heikompina vaiheina, ja tähän vaikka taas viittaus KuPS ja VPS peleihin, on puolustus vuotanut kokonaisvaltaisesti kuin seula. Mutta kaikille joukkueille tulee suvantovaiheet, ja nyt niistä on päästy komeasti yli. Kokonaisuudessa silti jatkaisin kaikkien kanssa sopimuksia. Väisänen lähtee kauden jälkeen takaisin AIK:n organisaatioon joten topparipaikalle olisi miehen vajaus. Aho, Kuusijärvi ja Sinisalo ovat hoitaneet ruutunsa mielestäni mallikkaasti, mutta esimerkiksi Aho on kärsinyt loukkaantumisista tällä kaudella, joten yksi ison roolin pelaaja siihen mahtuu. Vesala ollut joukkueen yhtiä helmiä, ja toivottavasti saadaan miehestä nauttia vielä ensikin kaudella. Jurvainen on loukkaantumisista huolimatta esittänyt miehekkäitä otteita, ja taitaa tehojakin olla hieman vähäisemmistä peleistä huolimatta 2+6. Hännisen pitäisin ehdottomasti mukana, vaikka ei ole peliaikaa kummemmin tällä kaudella tullut. Viimevuonna Ykkösen paras pelaaja, joten taitoa on. Emekaltahan löytyy jo ensi kauden kattava sopimus.

Keskikentälle tarvitaan yksi vahvistus. Kaksikko Halme-Lassas on periaatteessa toiminut hyvin, mutta silti siihen tarvitaan mielestäni joku kokenut pelaaja rinnalle, jos tulee loukkaantumisia tai syystä tai toisesta ei Bäckmanin, Lassaksen tai Taulon rooli riitä. Jugille, Fredalle ja Bäckmanille kirjoittaisin jatkot, ja uskon Fredankin jatkavan vielä vuoden Suomessa. Kausi ei ole ollut ihan nappiveto, ja mies sai juuri oikiksesta koulupaikan joten hirveä kiire ei välttämättä ole ulkomaille. Taulolla myös ikää alkaa olla, ja loukkaantumiset on häirinneet miehen otteita. Kunnossa ollessaan aina yksi vaihtoehto kentälle, ja on yksi harvoja pelaajia IFK:ssa, jonka peliä ei pelota yhtään katsoa kun mies on pallossa kiinni.

Laidalle tilanne on vähän kiikun kaakun. Jatkopahvia ehdottomasti Korhoselle, Terävälle, ja Rahimille. Silti tuossakin löytyy meiltä kundeja joilla on ollut loukkaantumisten kanssa historiaa. Ja vaikka ei olisi, mielestäni tuohon voisi pelkän variaation ja rotaation vuoksi tuoda uutta kundia kehiin.

Hyökkäyksessä jatkoa Sihvolalle, Peltoselle, ja Salmikivelle. Peksin tilanteesta on vaikea sanoa, kaveri tuntuu aina väillä olevan väärässä joukkueessa (tai keskellä väärää pelisysteemiä), mutta silti mies tekee hyvin hommia kentällä ja on osunut maalipuiden väliin useimmin joukkueesta, ja löytyy Veikkausliigan maalipörssistäkin sijalta 5. Jos vain tahtoa on, pitäisin mielellään joukkueessa. Peltonen taas on pirun kova kundi tekemään töitä kentällä. Monipuolinen pelaaja, ja vaikka tässä erittelin hyökkääjien kastiin, on usein keskikentällä tekemässä duunia alaspäin. Etenkin kun Eki ja Eski on samaa aikaa kentällä, vaihtaa herrat usein paikkaa keskenään. Salmari on suht vähäisestä peliajasta huolimatta neljästi osunut maaliin, joka on toiseksi eniten joukkueesta. Mielellään pitäisin joukkueessa, mutta hankkisin silti yhden uuden hyökkääjän. Jonkun, jonka voisi kuvitella sopeutuvan tuohon IFK:n pelisysteemiin. Esimerkiksi, Juho Mäkelän.

Kalle Sotka, Milo Jung, Jesse Ahonen, Tuomas Mustonen ja Kastriot Kastrati. Heidät voisi päästää puolestani etsimään uutta seuraa. Kassun tilanne ehkä haastava, kun ei hirveästi ole peliaikaa saanut parin onnistumisensa jälkeen, joten vaikea arvioida. Mutta jos joku Mäkelän kaltainen nimi saadaan, pitäisin mielummin Salmarin kuin Kassun joukkueessa, ainakin tämän kauden perusteella. Ville Taulon tilanne on vaikea. Jos mies on jatkossakin kokoajan loukkaantuneena, ei kaverista ole oikein hyötyä. Mude on loistava pelaaja Ykköseen, mutta taso ja nimenomaan vauhti ei taida riittää liigaan.

Luonnollisesti näissäkin asioissa pitää edelleen mennä budjetti edellä. Vieläkään talous ei ole kohentunut niin paljon, että olisi varaa alkaa riskeeraamaan pelaajahankintojen suhteen. Todennäköisesti joku ulkomaalainen pelaaja tulee tarttumaan talvella haaviin, toivottavasti tiedetään mitä saadaan, eikä osteta ns. sikaa säkissä.
____________________________________________________________________

Vielä on kuitenkin kautta jäljellä, ja seuraavaksi katse pitääkin pitää Kotkassa. Sieltä pisteitä, ja taitaa olla myös matemaattisesti varmaa että IFK pelaa Veikkausliigaa kaudella 2016. Samanlaisella draivilla kuin SJK:ta vastaan, ei pitäisi tuottaa ongelmia.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Vaikka monesti on IFK:n pelaajia leimattu "divarijyriksi", on tällä kaudella jo kaikille osoitettu se väite todeksi, että pääkaupunkiseudulla Ykköstä ja Kakkosta on pelannut pelaajat, jotka pärjäisivät helposti Veikkausliigassa. Heitä ei ole vain napannut muuttaa sen takia jonnekin perämetsiin ja jättää työtä/opiskelua, perheestä ja ystävistä puhumattakaan, taakseen.

Väisänen lähtee kauden jälkeen takaisin AIK:n organisaatioon joten topparipaikalle olisi miehen vajaus. Aho, Kuusijärvi ja Sinisalo ovat hoitaneet ruutunsa mielestäni mallikkaasti, mutta esimerkiksi Aho on kärsinyt loukkaantumisista tällä kaudella, joten yksi ison roolin pelaaja siihen mahtuu. Vesala ollut joukkueen yhtiä helmiä, ja toivottavasti saadaan miehestä nauttia vielä ensikin kaudella. Jurvainen on loukkaantumisista huolimatta esittänyt miehekkäitä otteita, ja taitaa tehojakin olla hieman vähäisemmistä peleistä huolimatta 2+6. Hännisen pitäisin ehdottomasti mukana, vaikka ei ole peliaikaa kummemmin tällä kaudella tullut. Viimevuonna Ykkösen paras pelaaja, joten taitoa on. Emekaltahan löytyy jo ensi kauden kattava sopimus.

Keskikentälle tarvitaan yksi vahvistus........ Jugille, Fredalle ja Bäckmanille kirjoittaisin jatkot, ja uskon Fredankin jatkavan vielä vuoden Suomessa.

Laidalle tilanne on vähän kiikun kaakun. Jatkopahvia ehdottomasti Korhoselle, Terävälle, ja Rahimille.

Hyökkäyksessä jatkoa Sihvolalle, Peltoselle, ja Salmikivelle.......Jonkun, jonka voisi kuvitella sopeutuvan tuohon IFK:n pelisysteemiin. Esimerkiksi, Juho Mäkelän.

Kalle Sotka, Milo Jung, Jesse Ahonen, Tuomas Mustonen ja Kastriot Kastrati. Heidät voisi päästää puolestani etsimään uutta seuraa.
.

Hyvä yhteenveto. Salmikiven laittaisin kiertoon, ja tilalle ottaisin erityyppisen hyökkääjän, esim mainitsemasi Mäkelän, joka hänkin varmasti mielellään asustelisi Helsingin seudulla. Salmari on liian samantyyppinen kuin Sihvola ja näistä Peksi on parempi. Muuten samaa mieltä ja laajalti jatkoa tämän kauden runkopelaajille. Muutenkin IFK:n kannattaa juurikin suosia helsinkiläisiä pelaajia, jotka eivät välttämättä tarviste sitä viimeistä euroa ja arvsotavat sitä että voivat asua kotiseudullaan ja pelata Veikkausliigaa.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Hyvä yhteenveto. Salmikiven laittaisin kiertoon, ja tilalle ottaisin erityyppisen hyökkääjän, esim mainitsemasi Mäkelän, joka hänkin varmasti mielellään asustelisi Helsingin seudulla. Salmari on liian samantyyppinen kuin Sihvola ja näistä Peksi on parempi. Muuten samaa mieltä ja laajalti jatkoa tämän kauden runkopelaajille. Muutenkin IFK:n kannattaa juurikin suosia helsinkiläisiä pelaajia, jotka eivät välttämättä tarviste sitä viimeistä euroa ja arvsotavat sitä että voivat asua kotiseudullaan ja pelata Veikkausliigaa.
Toisaalta jos PK-35 nousee liigaan niin näillekin pelaajille löytyy toinen hyvä seura läheltä eikä tarvitse pelata huonolla liksalla HIFK:ssa. Mielestäni Salmari käy Sihvolan korvaajana vaihdosta, ei Peksikään joka pelissä sitä 90 min pelaa, kunhan kyseisiä jannuja ei samaan aikaan nähdä kentällä useasti. Juho Mäkelä voisi olla hyvä haku, treenasi jo HIFK:n kanssa viime kaudella ja neuvotteli myös sopimuksesta. Tuonne hyökkäykseen tarvittaisiin joku sellainen joka oikeasti pärjäisi pääpelitilanteissa vastustajan toppareita vastaan. Pakistoon se yksi toppari lisää.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Toisaalta jos PK-35 nousee liigaan niin näillekin pelaajille löytyy toinen hyvä seura läheltä eikä tarvitse pelata huonolla liksalla HIFK:ssa. Mielestäni Salmari käy Sihvolan korvaajana vaihdosta, ei Peksikään joka pelissä sitä 90 min pelaa, kunhan kyseisiä jannuja ei samaan aikaan nähdä kentällä useasti. Juho Mäkelä voisi olla hyvä haku, treenasi jo HIFK:n kanssa viime kaudella ja neuvotteli myös sopimuksesta. Tuonne hyökkäykseen tarvittaisiin joku sellainen joka oikeasti pärjäisi pääpelitilanteissa vastustajan toppareita vastaan. Pakistoon se yksi toppari lisää.

Näin on, pitää toivoa etteivät Shefkin porukat onnistu nousuyrityksessään.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei sitten vielä säilyminen varmistunut lopullisesti, kun KTP otti 1-0 voiton. Tasainen peli, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. HIFK syyllistyi taas tällä kaudella ajoittain vaivanneeseen perisyntiin, että hyvänkin näköisistä vetopaikoista vielä haetaan yhtä syöttöä ja sitten tuloksena on pallon menetys tai heppoinen veto. Ironisesti IFK oli oikeastaan lähimpänä onnistumista, kun KTP:n pelaaja oli lähellä ohjata tolpan tuntumasta pallon omaan maaliin.

Päivän muut tulokset kuitenkin ratkaisivat sen, että HIFK ei tule olemaan sarjan viimeinen, kiitos VPS:n ja KTP:n keskinäisen kohtaamisen korkeintaan toinen niistä voi mennä ohi. Karsintaankin joutuminen edellyttäisi, että Jaro voittaisi kaikki loput pelinsä ja kun ne ovat Inter (v), Lahti (k) ja SJK (v), se tulee tapahtumaan hyvin pienellä todennäköisyydellä. Lisäksi siis HIFK:n pitäisi hävitä kaikki loput pelit.

Kolme pistettä tästä viikosta oli kuitenkin kelposuoritus, vaikka ne tulivat vähän eri tavalla kun kuvitteli. Eipä siinä mitään, tuli samalla sotkettua niin mestaruus- kuin putoamistaistoa ainakin enemmän minua miellyttävään suuntaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Karsintaankin joutuminen edellyttäisi, että Jaro voittaisi kaikki loput pelinsä ja kun ne ovat Inter (v), Lahti (k) ja SJK (v), se tulee tapahtumaan hyvin pienellä todennäköisyydellä. Lisäksi siis HIFK:n pitäisi hävitä kaikki loput pelit.

Joukkue mikä on voittanut kaudella kokonaista kuusi peliä ei yhtäkkiä voita kolmea putkeen selvästi kovempia vastustajia vastaan millä on vielä panostakin peleissään. Siinä oltaisiinkin, kun kauden päättävä ottelu SJK - Jaro olisi niin, että SJK:n voittaessa niille mestaruus ja Jaron voittaessa IFK karsintaan ja sitten Jaro veisi.

Joukkue mikä on pelannut kolmasosan kauden otteluistaan tasan hoitaa vielä yhden, vaikka sitten Ilveksen vieraana sillä siitä kelpaa leppoisa 0-0 läpsyttely molemmille oikein hyvin muutenkin.

Urheilijat aina väittävät, että eivät ole tietoisia sarjatilanteesta ja eivät varmaan keskellä kautta aina olekaan. Nyt on taatusti tilanne kaikilla tiedossa, mutta onneksi ei ole mitään stressattavaa.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Joukkue mikä on voittanut kaudella kokonaista kuusi peliä ei yhtäkkiä voita kolmea putkeen selvästi kovempia vastustajia vastaan millä on vielä panostakin peleissään. Siinä oltaisiinkin, kun kauden päättävä ottelu SJK - Jaro olisi niin, että SJK:n voittaessa niille mestaruus ja Jaron voittaessa IFK karsintaan ja sitten Jaro veisi.

Toisaalta Lahdella ja Interillä ei ole juurikaan panosta enää lopuissa peleissä. Paikka kuuden joukossa on käytännössä varma, mutta kolmen joukkoon vaaditaan jo kaikkien ottelujen voittamista ja apuja ylempänä olevilta. Ehkä nuo ekat ottelut majutauon jälkeen voivat olla panoksellisia, mutta tuskin kaksi seuraavaa.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Toisaalta Lahdella ja Interillä ei ole juurikaan panosta enää lopuissa peleissä. Paikka kuuden joukossa on käytännössä varma, mutta kolmen joukkoon vaaditaan jo kaikkien ottelujen voittamista ja apuja ylempänä olevilta. Ehkä nuo ekat ottelut majutauon jälkeen voivat olla panoksellisia, mutta tuskin kaksi seuraavaa.

IFK kohtaa myös Lahden ja Interin, joten samalla logiikalla he voivat sitten heittää läskiksi meitä vastaan. Onko todennäköistä että Jaro hoitaa nämä kaksi peliä kuusi pistettä paremmin kuin IFK. En usko.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei riitä, että pelaa hyvin reilun 89 minuuttia, jos sen jälkeen päästää kaksi maalia noin minuutin sisään. Melkoinen romahdus loppuun, mutta onneksi ei ollut enää sen ihmeempiä panoksia. Jaron tappion myötä tasapelikin (kuten olisi tappiokin) riitti varmistamaan sarjapaikan myös matemaattisesti. Kuudes sija sen sijaan taisi karata minuutissa kadonneiden kahden pisteen myötä, mutta pääasia että putoamispeikko on lopullisesti nujerrettu.

Tasapeli taisi kuitenkin tuntua molemmille häviöltä, aika painuksissa päät oli myös lahtelaisten leirissä, sillä mitali- ja eurokenttähaaveet muuttuivat aika lailla teoreettisiksi.

Viihdyttävä peli kuitenkin, vaikka lopusta jäi paska maku. Kaksi peliä sitten jäljellä - panoksena lähinnä nousijoiden sarjan mestaruus. Sunnuntain Tampereen peliin Ilves ja HIFK lähtevät tasapisteistä, HIFK paremmalla maalierolla. Oli muuten saatu kausikirja vihdoin myyntiin - ihan tyylikäs kympin hintainen eepos, mutta ehkäpä niitä olisi myyty "muutama" enemmän, jos olisi saatu markkinoille aiemmin kuin toiseksi viimeisessä kotipelissä.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Sarjapaikka on siis tosiaan nyt jo varma, mutta kyllähän tuo eilisen pelin loppu vitutti aika rankasti. 3-1 -maaliin saakka peli oli hyvää, mutta sitten passivoiduttiin mielestäni liikaa, koska kavennus roikkui ilmassa jo pidemmän aikaa.

Onko kukaan muuten kuullut mitään huhuja siirroista ulos/sisään?
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Sarjapaikka on siis tosiaan nyt jo varma, mutta kyllähän tuo eilisen pelin loppu vitutti aika rankasti. 3-1 -maaliin saakka peli oli hyvää, mutta sitten passivoiduttiin mielestäni liikaa, koska kavennus roikkui ilmassa jo pidemmän aikaa.

Onko kukaan muuten kuullut mitään huhuja siirroista ulos/sisään?

Todella hiljaista on ollut, mutta luulisi että nyt kun sarjapaikka varmistui niin sopimuksia aletaan kohtapuoliin julkaisemaan. Tällä hetkellä taitaa vain Erikssonin ja Anyamelen kanssa olla sopimus ensi kaudelle. Kausareitakin voidaan ensi kaudelle ruveta myymään kohtapuoliin, toiveissa olisi myös että saataisiin itäkatsomo auki joka peliin ja sinne myymään kausareita.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Todella hiljaista on ollut, mutta luulisi että nyt kun sarjapaikka varmistui niin sopimuksia aletaan kohtapuoliin julkaisemaan. Tällä hetkellä taitaa vain Erikssonin ja Anyamelen kanssa olla sopimus ensi kaudelle. Kausareitakin voidaan ensi kaudelle ruveta myymään kohtapuoliin, toiveissa olisi myös että saataisiin itäkatsomo auki joka peliin ja sinne myymään kausareita.

Samaa huomannut, ettei edes huhuja mihinkään suuntaan ole. Mutta oletettavasti juuri noin, että sarjapaikan varmistuminen edesauttaa uusien sopimusten tekoa.
Olen ollut tyytyväinen tähän jengiin, joka meillä tällä kaudella on ollut, mutta kyllä tohon pari kovempaa kaveria vielä mukaan tarvitaan, jotta ensi vuonna taistellaan vähän korkeammista sijoista.
U21-jätkät saisivat kaikki jatkaa. Eli myös Rahimi ja Lassas. Väisänen palannee AIK:n riveihin?
Sexi-Pexille myös jatkoa kouraan ja tietysti Bragun Gattuson (siis Jugi Halme, kuten jo tiesittekin) on pakko jatkaa tai menee päitä vadille.
Itäkatsomo voisi tosiaan olla auki joka pelissä ensi kaudella ja haluan nyt talven aikana nähdä parempaa markkinointia, joka johtaa yleisömäärän kasvuun. Mielestäni 3500/matsi ei ole mikään mahdottomuus, kunhan vain jengiä innostutetaan käymään matseissa.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Samaa huomannut, ettei edes huhuja mihinkään suuntaan ole. Mutta oletettavasti juuri noin, että sarjapaikan varmistuminen edesauttaa uusien sopimusten tekoa.
Olen ollut tyytyväinen tähän jengiin, joka meillä tällä kaudella on ollut, mutta kyllä tohon pari kovempaa kaveria vielä mukaan tarvitaan, jotta ensi vuonna taistellaan vähän korkeammista sijoista.
U21-jätkät saisivat kaikki jatkaa. Eli myös Rahimi ja Lassas. Väisänen palannee AIK:n riveihin?
Sexi-Pexille myös jatkoa kouraan ja tietysti Bragun Gattuson (siis Jugi Halme, kuten jo tiesittekin) on pakko jatkaa tai menee päitä vadille.
Itäkatsomo voisi tosiaan olla auki joka pelissä ensi kaudella ja haluan nyt talven aikana nähdä parempaa markkinointia, joka johtaa yleisömäärän kasvuun. Mielestäni 3500/matsi ei ole mikään mahdottomuus, kunhan vain jengiä innostutetaan käymään matseissa.

Joo Väisänen palaa AIK:hon ensi kaudeksi. Saa muuten nähdä rupeavatko AIK ja HIFK tekemään enemmänkin yhteistyötä, sellaista puhetta oli tämän Väisänen lainadiilin julkaisemisen yhteydessä.

Saa nähdä ovatko Sihvola ja Lassas lähdössä ensi kaudeksi ulkomaille, mieluiten pitäisi molemmat. Sihvola olisi varmaan lähtenyt jo täksi kaudeksi mikäli ei olisi viime kauden lopussa loukkaantunut sen verran pahasti, että harjoituskausi meni aika plörinäksi. Lassasin kohdalla yksi suuri syy HIFK-loikkaan oli se, että halusi päästä tämän kauden jälkeen siirtymään ilmaiseksi ulkomaille, HJK taas olisi halunnut tehdä useampivuotisen sopmuksen rahastamista varten. Fredan kausi kuitenkin ei ollut ihan niin hyvä kuin toivoi ja saattaa olla että ensi kausikin menee Suomessa. Kummatkin vaikuttavat oikeasti nauttivan pelaamisesta HIFK:ssa ja stadin kingien edessä, vaikka pelisysteemi ei kumpaakaan oikein tunnu suosivan.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aloituskokoonpano uusittiin liki täydellisesti Lahti-matsista. Kuusijärvi taisi olla ainoa, joka oli silloinkin aloituksessa? Mutta "kakkosjoukkue" pelasi hienosti ja haki Tammelasta 3-1-voiton, kun Ahonen avasi maalitilinsä ja Salmikivi teki kaksi. Ikäviä flashbackeja 3-1 numeroista tuli kyllä siinä 89 minuutin täyttyessä, mutta onneksi sentään ei käynyt toista kertaa kylmästi. Tammela on kyllä mahtava paikka käydä matsissa. Ymmärrettävää, että se pitää remontoida, mutta kyllä tuollaiset ajanpatinoimat stadionit ovat tunnelmallisia. Ahosen maalin myötä lähes kaikki vähänkin enemmän peliaikaa saaneet pelaajat ovat osuneet vähintään kerran - Taulo ja Hänninen voisivat sitten viimeisessä matsissa pilata Bahnen läksiäisiä.

MIFK:n tappio tiesi sitä, että HIFK:lla on sittenkin saumat vielä kuudenteen sijaan. Inter menetti mitalimahdollisuutensa tänään, joten sillä on ensi sunnuntain matsissa vielä vähemmän panosta. Samalla varmistui, että Ilves pysyy takana, vaikka se pisteissä voi vielä saada kiinni, maalieroa ei millään kurota umpeen. Joukkue siis nousi sijalle 7. ja voiton kunniaksi Honsu tuli kotiin yhdellä Kingien dösistä - hieno mies kaikin puolin, vaikken kyseiseissä (tai muussakaan) bussissa itse reissannut. Näin sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta joukkueen ja fanien välillä luodaan todenteolla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Joukkue siis nousi sijalle 7. ja voiton kunniaksi Honsu tuli kotiin yhdellä Kingien dösistä - hieno mies kaikin puolin, vaikken kyseiseissä (tai muussakaan) bussissa itse reissannut. Näin sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta joukkueen ja fanien välillä luodaan todenteolla.

Kohta saamme lukea IFK:n sisäisistä ristiriidoista ja siitä, että valmentaja ei mahtunut edes voitetun ottelun jälkeen joukkueen kanssa samaan bussiin. Keke-kriisistäkään ei olla vielä ehditty toipua.
 

Katto

Jäsen
Saa nähdä ovatko Sihvola ja Lassas lähdössä ensi kaudeksi ulkomaille, mieluiten pitäisi molemmat. Sihvola olisi varmaan lähtenyt jo täksi kaudeksi mikäli ei olisi viime kauden lopussa loukkaantunut sen verran pahasti, että harjoituskausi meni aika plörinäksi.

Minulta on mennyt vähän ohi, että Sihvola oli siirtymässä ulkomaille viime kauden jälkeen. Vaikea kuvitella että 8 veikkausliigamaalia tällä kaudella tekisi hänestä kovinkaan haluttua. Toisaalta ehkä sitten joku 4.bundesliigasiirto Sebastian Mannströmin tapaan. Veikkausliigassa Sihvola on kyllä hyvä hyökkääjä. Harmi HIFK:in kannalta jos lähtee pois.

Ja HIFK:ltä kyllä tosi hyvä veikkausliigakausi. En olisi ikinä uskonut että pärjäävät näin hyvin. Derbyt oli tosi hienoja,vaikka sitä toista Helsingin joukkuetta kannatankin.
 

Bromse

Jäsen
Viimeinen vierasreissu tältä kaudelta takana ja ei sitä paljon paremmin olisi voinut lopettaa. Taas yksi uusi maalintekijä tilastoihin ja Salmarilla jo kasassa kuusi häkkiä, ei hassummin kaverilta joka on ns. hierarkiassa "kolmas"hyökkääjä. Nyt tosiaan ainoa toive on että Inter kaatuu päätöskierroksella toivottavasti runsaslukuisen kotiyleisön edessä, ja samalla VPS nappaa vähintään pisteen saarelaisilta jotta kuudes sija ja yksi ylimääräinen kotipeli saataisiin seuraavalle kaudelle. Mielenkiintoinen oli avaus eilen ja se että kentältä löytyi viisi U21-maajoukkuepelaajaa meidän riveistä on harvinainen näky ylipäätään Suomen kentillä. Hyvin teki kundit duunia ja toivottavasti kaverit jatkaa tulevallakin kaudella. Junnun apina niskassa on varmasti jo eläintarhan kokoinen, ja sen lisäksi harmittaa se ettei Taulo saa nyt ehjiä kausia alle, terveenä ollessaan heittämällä liigatason pelaaja jonka näkee mielellään omassa joukkueessa.

Sunnuntaina alkaa taas loputtoman pitkä talvi ja toivottavasti saadaan vähän nimiä ilmoille spekuloitavaksi tulevaa kautta ajatellen. Kausarimyynti voisi myös omasta mielestä startata hyvissä ajoin, ja itäkatsomon avaaminen ei kuulosta huonolta idealta. Silloin vain pitää toivoa että kausarihinnat ja eritoten yksittäisten lippujen hinnat liikkuu järkevissä luokissa että ihmiset saadaan käymään matseissa.

Joukkue siis nousi sijalle 7. ja voiton kunniaksi Honsu tuli kotiin yhdellä Kingien dösistä - hieno mies kaikin puolin, vaikken kyseiseissä (tai muussakaan) bussissa itse reissannut. Näin sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta joukkueen ja fanien välillä luodaan todenteolla.

Itseasiassa Honsu pääsi vierailemaan kahdessa dösässä paluumatkalla, ja oli kyllä mukavasti äänessä. Paljon tarinaa riitti ja oli luonnollisesti mielenkiintoista kuunneltavaa. Pernaveikon kommenttia sivutakseni, kyllä siellä dösässä huulta heitettiin samasta asiasta (siis siitä ettei Honsu matkaa joukkueen mukana).
Harvinaista yhteenkuuluvuutta tosiaan meillä joukkueen ja kannattajien välillä, tästä ei voi kuin nauttia!
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Honsu oli ilmeisesti sanonut dösässä, että Jugi Halme pelaisi ensi kaudella ammattilaisena, mielenkiintoista miten tuo vaikuttaa Jugin esityksiin kun pääsee keskittymään täyspäiväisesti jalkapallon pelaamiseen.

Sunnuntaina sitten kauden vika kotipeli, kotisivujen mukaan sinne olisi jotain lipputarjouksia tulossa. Peli alkaa jo klo 13 ja ehdottomasti kannattaa sinne porukan tulla. HIFK:lla on vielä panosta tuossa pelissö kun 6. sija on vielä mahdollinen jos HIFK voittaa oman pelinsä ja MIFK saalistaa enintään tasurin.
 

Bromse

Jäsen
kotisivujen mukaan sinne olisi jotain lipputarjouksia tulossa.
En tiedä olenko itse vain sokea, mutta missä tuosta mainitaan? Ehdottomasti jatkoon jos näin on, vuosi olisi upeaa lopettaa kauden suurimman yleisömäärän (pl. derby) edessä. Myös nämä kamppikset missä saat ennakkoon ostamalla reilusti halvemman lipun, tekevät varmasti kaupan.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
En tiedä olenko itse vain sokea, mutta missä tuosta mainitaan? Ehdottomasti jatkoon jos näin on, vuosi olisi upeaa lopettaa kauden suurimman yleisömäärän (pl. derby) edessä. Myös nämä kamppikset missä saat ennakkoon ostamalla reilusti halvemman lipun, tekevät varmasti kaupan.

Lahti-peliä koskevan uutisen aivan lopussa on kirjoitettu näin:

> Tule kannustamaan IFK voittoon kauden viimeisessä kotiottelussa! Seuraa HIFK:n verkkosivuja sekä sosiaalisen median kanavia, luvassa lippujen hintoihin liittyviä uutisia viimeistään otteluviikolla!
Ei tuon kummempaa vielä.

Linkki:
FC Lahti nousi lisäajalla tasapeliin - HIFK varmisti sarjapaikkansa ensi kaudelle! - HIFK Fotboll
(linkki vie hifkfotboll.fi sivustolle)
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Onko tietoa lipunmyynnin etenemisestä?

Koitin masinoida paria potentiaalista kaveria, mutta vastaus oli sitä tuttua "pitää nyt kattoa."
 

Bromse

Jäsen
Lippupalvelun sivuja tuijottaessa voi vetää nopean johtopäätöksen että aika mukavasti on lippuja jo mennyt. Katsomonlohkoissa 103 ja 102 on vähän enemmän lippuja jäljellä, ja kun Klackenin tilannetta on vaikea arvioida koska numeroimattomat paikat, niin jännä nähdä. Suomalaiset on muutenkin vähän huono kansa ostamaan lippuja ennakkoon ainakin futiksen puolella, joten pelkästään tuon kuvan mukaan ei kannata johtopäätöksiä vetää. Paljon riippuu sataako vettä tai onko kylmä, kun mietitään paikanpäälle lähtöä. Valitettavasti. Uskon ja toivon että viimeinen matsi ja hyvin mennyt kausi saa ihmiset liikkeelle ja päästään sinne 3300 pintaan yleisömäärässä!
 

Ilmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse ainakin sain kausikortti-Klackelaisena rekrytoitua uuden kaverin mukaan kauden päätökseen.
Nähdään kaikki matsissa huomenna!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös