HIFK Fotboll

  • 363 859
  • 1 713

Jindebyne

Jäsen
Hävettävän vähän on nyt loman aikana tullut HIFK:n matseja seurattua paikanpäältä, viimeisin onkin tuo Stadikalla pelattu Jazz-ottelu. Huomenna tosiaan tulee hyvään aikaan peli ja vihdoin näyttäisi, että himamatsi päästään pelaamaan ilman kaatosadetta, joten toivottavasti jengiä saapuu hyvällä prosentilla paikalle ennen mm-finaalia.

Tuloksellisesti mennyt hyvin, KTP:lle ei kukaan näytä mahtavan mitään. Huomiselta kolme pongoa ja entistä tukevammin top neloseen. Hienoa päästä pitkästä aikaa Bollikselle. Jengi taitaa olla sama kuin Oulua vastaan?
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jengi taitaa olla sama kuin Oulua vastaan?

Ennakon mukaan vain Pauli Kuusijärvi on poissa. Ouluakaan vastaan ei tainnut olla kovin montaa poissaoloa. Tuomas Mustonen on toipunut loukkaantumisestaan ja kävi viime sunnuntaina hakemassa pelituntumaa HIFK/2:n riveissä ja teki maalinkin, kun "legendaarinen" Pöxyt kaatui Laaksolahdessa Kolmosen kärkikamppailussa 4-1. Kakkosjengi on pisteen päässä sarjaa johtavasta Kiffenistä ja itse asiassa olisi johdossa, ellei alkukaudesta olisi tullut kabinettitappiota.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäinen isompi tahra kilpeen kotikentällä, kun JJK kävi hakemassa pisteet lukemin 1-2 (0-1). Harmillista etenkin sikäli, että edellä niin KTP (kauden avaustappio) kuin PK-35 (tasapeli heittopussin kanssa) kompuroivat, niin olisi ollut hyvä sauma parannella asemia kärkikamppailussa. Nyt seurauksena oli vain Hakan päästäminen iskuetäisyydelle.

Kuitenkin, peli oli ihan hyvää katsottavaa. Toiselle jaksolle IFK tuli erittäin vahvasti ja etenkin tasoituksen jälkeen usko täyteen pottiin oli korkealla, mutta ote ehkä siirtyi silti hieman JJK:lle. Vajaa kymppi ennen loppua tulleen voittomaalin jälkeen olisi ollut vielä hyvin aikaa ja paikkoja tasoittaa, mutta ei tällä kertaa onnistunut. Lähimpänä oli lisäajalla tolppaan osunut Esa Terävä.

Edessä on taas tiivistahtinen viikko. Torstaina on kotipeli Jippoa vastaan (se pitää voittaa) ja sunnuntaina erittäin mielenkiintoinen vierailu Valkeakoskelle. Viimeksi HIFK haki sieltä helpot pisteet, mutta Haka lienee nyt vireessä, kun onnistui juuri ensimmäisenä joukkueena kaatamaan KTP:n.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valkeakoskella oli täysin kaksijakoinen peli. Ensimmäisellä puolikkaalle HIFK:lla ei ollut mitään jakoa ja kotijoukkue olisi periaatteessa voinut latoa taululle ainakin 3-0-lukemat, mutta tauolle siirryttiin kuitenkin Hakan vain 1-0-johdossa. HIFK sai ainoan maalipaikkansa ihan jakson lopussa, kun Hurskaisen avaus tavoitti Karlssonin, mutta Hakan kassari tuli oikea-aikaisesti vastaan ja sai pallon haltuunsa ennen kuin Karlsson pääsi laukomaan. Tilannetta edelsi Hurskaisen haamupelastus, olisipa ollut herkullinen käännekohta jos olisi päättynyt tasoitukseen.

Toisella jaksolla roolit vaihtuivat ja nyt puolestaan IFK olisi voinut latoa vähintään 3 maalia. Kerran pallo saatiinkin verkkoon, mutta lippu oli ylhäällä. Hakan nolla säilyi kuitenkin loppuun asti ja niin kotijoukkue vei niukan voiton. Toiseen jaksoon voi olla kuitenkin tyytyväinen, ensimmäinen oli kamalaa kuraa (IFK:n osalta siis).

Suurempi huolenaihe on Hurskaisen loukkaantuminen. Lassi ilmeisesti loukkasi selkäänsä heti pelin alussa ja sinne suihkuteltiin kylmäspraytä. Pelin loppupuolella Lassi juoksi pallon perään ja sen jälkeen palasi maalilleen ontuen. Hetkeä myöhemmin suoritettiin vaihto ja HIFK/2:n Karim Kortelainen sai ensimmäiset minuuttinsa (lisäaika mukaanlukien n. 10 min) Ykkösessä. Yksi torjunta riitti "nollapeliin". Toivottavasti Hurskainen kuntoutuu ensi lauantaiksi, en tiedä onko Atte Rantakin loukkaantuneena, kun ei ole ollut hetkeen vaihtopenkillä. Kortelainen on pelannut alasarjapelejä hyvin, mutta on kyllä maalivahdiksi turhan lyhyt. Sitten olisi tietysti vielä tämä Jussi Ikonen, joka on sopimuspelaajien joukossa jo toista kautta, mutta lienee jonkinlainen kairautio, sillä kukaan ei varmaan ole nähnyt hänen pelaavan tai edes istuvan penkillä.

Alkukauden huima tahti on hieman hiipunut ja mielestäni nyt voi päätavoitteena pitää viiden joukkoon sijoittumista. Ei tässä silti mitään pahempaa paniikkia pidä laittaa päälle, edelleenkään ei ole tullut kahta tappiota putkeen. Vieraspelaamiselle pitäisi kyllä tehdä jotain, sillä tämä oli jo neljäs vierasmatsi putkeen ilman maalia. Edellisen kerran onnistuminen tuli juuri Valkeakoskella puolitoista kuukautta sitten, kun IFK latoi peräti neljä maalia.

Pelit siis jatkuvat lauantaina kotipelillä Viikinkejä vastaan, alkamisaika on vasta 18:30. Nyt pitäisi saada kunnon kasvojenpesu.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vihdoin se Viikingit kaatui, vaikka ei ollut kovin helppoa nytkään. Loppulukemat olivat 3-1 ja maalintekijöinä kunnostautui "uusia" nimiä, kun Mustonen teki kauden ensimmäisensä (Ykkösen pelissä) ja Okkonen kaksi seuraavaa. Tämä olikin ensimmäinen sarjapeli Okkoselle HIFK:n paidassa yli vuoteen. Puoliajalla tuli Mustosen tilalle, joka ontui aika pahasti ensimmäisen puolikkaan loppuminuutit, ja vajaa viisi minuuttia myöhemmin Makkara soitteli verkkoa. Toinen maali 81. minuutilla oli pelin lopullinen niitti ja pääsipä Sami yrittämään muutama minuutti myöhemmin hattutemppuakin pilkulta, mutta melko onneton yritys meni ohi.

Hieman ennen 3-1-maalia Viikingeillä oli tuhannen taalan paikka laittaa peli tasoihin, mutta jotenkin onnistuivat saamaan pallon ohi käytännössä tyhjästä maalista. Viikingit oli ainakin näennäisesti hallitsevampi osapuoli, mutta tässä helteessä se ei välttämättä ollut viisasta.

Atte Ranta palasi ruotuun sopivasti, kun Hurskainen loukkaantuneena ja pelasikin hyvän pelin lukuunottamatta Viikinkien maalia, joka (ainakin ilman hidastuksia) näytti lipeävän helpohkosti verkon perukoille. Kuitenkin, tuli useampi hyvä torjunta, etenkin ensimmäisellä puoliajalla juuri johtomaalin jälkeen tärkeä venytys ylänurkkavetoon.

Matsin jälkeen Manskua pitkin meni puupaa-auto pillit päällä. Liittyiköhän mihinkään? Katsoin, että nyt oli käänteinen tilanne siihen kesäkuun lopun hässäkkään, eli HJK pelasi 1,5 tuntia aikaisemmin alkaneen vieraspelin, mutta tokkopa ne kuitenkaan vielä ehtivät Turusta takaisin tämän matsin päättymiseen. Mutta eipä rähinöistijöille pelit taida merkata muutenkaan mitään.

E: Hesarin mukaan ilmeisesti HJK-"fanien" kostoisku. Toivottavasti kohteetkin kuuluivat "fanien" joukkoon.

Ensi viikon sunnuntaina sitten Poriin toivon mukaan kääntämään viime aikojen kehnojen vieraspelien kurssi nousuun.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Matsin jälkeen Manskua pitkin meni puupaa-auto pillit päällä. Liittyiköhän mihinkään? Katsoin, että nyt oli käänteinen tilanne siihen kesäkuun lopun hässäkkään, eli HJK pelasi 1,5 tuntia aikaisemmin alkaneen vieraspelin, mutta tokkopa ne kuitenkaan vielä ehtivät Turusta takaisin tämän matsin päättymiseen. Mutta eipä rähinöistijöille pelit taida merkata muutenkaan mitään.

E: Hesarin mukaan ilmeisesti HJK-"fanien" kostoisku. Toivottavasti kohteetkin kuuluivat "fanien" joukkoon.

Olivat tässä meidän talon edessä Urheilukadulla. Viisi poliisiautoa, kolme ratsupoliisia, ainakin yksi ambulanssi ja katu suljettu. Joitakin "nuoria miehiä" siinä poliisi jututti ja ambulanssi paikkaili, jokunen auto oli myös ottanut osumaa kadun varrella. Sellaista se on kun kulttuuriporukka on liikkeellä.
 

Jindebyne

Jäsen
Taas yksi viikonloppu kun voi todeta, että onneksi on HIFK Fotboll. Futis ajanut meikäläisen papereissa aika kirkkaasti tuon lätkäpuolen depression alas.

Moto jälleen aika perusteellisesti laittanut rapoa pelistä. Mieltä lämmittää Okkosen vahva paluu kentille HIFK-paidassa; olihan siinä mahdollisuus vielä hattuunkin, mutta itsekkäästi ajateltuna nyt meni tulosveto nappiin.

Viikingit oli aika-ajoin jopa yllättävän hyvä ja hieman ihmetyttää miten joukkue on tuloksellisesti pelannut noin huonosti. Toki tilanne, jossa 2-2 tasoitus oli tyhjän maalin päässä kuvastaa varmasti joukkueen henkistä tilaa. Seferi tekee sen mitä pystyy ja muuten hyökkäyspeli on aika tehotonta.

HIFK:ssa oli onnistujia laajalla rintamalla ja maalintekijät lämmittivät mieltä kun viime peleissä on kokoonpanoja jouduttu hieman rukkaamaan sillä osastolla. Terävä oli mielestäni todella hyvä lauantaina. Ranta otti maalilla muutaman todella hyvän torjunnan, eikä tähän korttiin kaaduta, jos Hurskaisen saikku venyy.

Ilma kuin morsian, lauantai ja derby. Siihen nähden illan katsojamäärä heikko. Peittäisivät edes tuon Urheilukadun puoleiset aidat jollain mainoslakanoilla tms., nythän ottelun katselemisesta maksaminen on täysin vapaaehtoista.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Ilma kuin morsian, lauantai ja derby. Siihen nähden illan katsojamäärä heikko. Peittäisivät edes tuon Urheilukadun puoleiset aidat jollain mainoslakanoilla tms., nythän ottelun katselemisesta maksaminen on täysin vapaaehtoista.

Kieltämättä pummilla katsominen on tehty turhan helpoksi ja kenties jopa houkuttelevaksi, kun siellä Urheilukadun puolella ei ole aurinko silmissä ja saa omat eväät mukaan. Lauantaina Urheilukadulla ja kallioilla oli varmaan kolminumeroinen määrä väkeä. Silti, epäilen ettei kovinkaan suuri osa tuosta porukasta tulisi paikalle, jos pitäisi maksaa lipusta. Soneralla tai Stadikalla ei olisi samaa ongelmaa ainakaan yhtä suurissa määrin, mutta kustannuksetkin olisivat tietysti suurempaa luokkaa.

Hesarissa on ihan hyvä kannanotto molemmilta joukkueilta noihin kesän kahteen tappeluun. Vielä, kun pelaajatkin avaisivat sanaisen arkkunsa. Nuo vatipäät tietysti kuvittelevat olevansa kulttuurin asialla, vaikka mikä olisi, niin tiedä sitten auttaako kenenkään kommentit.

Lehdissä taisi tosin lukea, että siitä ensimmäisestä tappelusta pidätettiin kai vain yksi (vai otettiinko peräti vain tiedot ylös?) ja samaten toisesta. Siinä mielessä vaikuttaa kyllä siltä, että siellä on vakka löytänyt kantensa, eikä tilanteet ole olleet niin satunnaisia päällekarkauksia, mitä Iltapäivälehtien masturbaatioista voisi kuvitella.
 

Jindebyne

Jäsen
Siinä mielessä vaikuttaa kyllä siltä, että siellä on vakka löytänyt kantensa, eikä tilanteet ole olleet niin satunnaisia päällekarkauksia, mitä Iltapäivälehtien masturbaatioista voisi kuvitella.

Tämän lauantaisen keissin näin lähietäisyydeltä kun seurueemme kanssa pohdimme mihin ruokaravintolaan suuntaisimme iltaa jatkamaan. Jos ei olisi jalkapallo-ottelu juuri loppunut viereisellä kentällä, niin kyseisiä kähinöitä näkee viikonloppuisin Stadissa varmasti useita. En edes tiennyt aluksi, että kyseessä oli HJK:n ja HIFK:n larppiosaston keskenäisiä.

No oli miten oli, tuo kierre on parempi lopettaa ennenkuin se lähtee edes kunnolla alkamaan. Yksittäisten vatipäiden päähänpistoja tulee aina, mutta joku järjestäytynyt kähinöinti on täysin naurettavaa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulihan niitä vierasmaalejakin pitkästä aikaa ja oikein roppakaupalla kerralla, kun toinen nousija FC Jazz kaatui Porissa puhtaasti 5-0 (3-0). Maalit Hänninen zwei, Mustonen zwei ja viimeisen teki Peltonen pilkulta. Jazz taitaa olla aika takalukossa, mutta säilyminen on silti täysin mahdollista. Tänään ei jäänyt epäselvyyttä paremmuudesta - olikohan Jazzilla oikeastaan yksi kunnollinen maalipaikka koko ottelussa. Atte Ranta aiheutti IFK-maalilla pari kertaa huonoilla avauksillaan sydämentykytyksiä, mutta pesi silti helposti virkaveli Lauri Pirhosen.

HIFK nousi sarjassa jo toiseksi, kun Haka voitti PK-35:n. KTP on pahasti karussa, mutta torstaina olisi paikka kaventaa eroa, kun KTP tulee Bollikselle. Toivon mukaan Hurskainen toipuisi pelikuntoon, sillä seuraavat matsit ovat melko pahoja. KTP:n jälkeen vierailulle tulee Ilves, joka on tosin ollut kohtuuvaisu viime aikoina ja sen jälkeen on edessä vierailu Ouluun ja paikallinen AC lienee nyt ihan eri joukkue kuin viimeksi Bolliksella. Hyvin Rantakin on toki selvinnyt näistä kahdesta edellisestä pelistä, mutta vastustajat ovat tietysti olleet häntäpäästä.

Pelin loputtua pari HIFK:n pelaajaa päätti esitellä pituushyppytaitojaan ja hetken luulin, että perässä seurasi huumorintajuisia järkkäreitä, mutta ne olivatkin jonkun hyppypaikalle livahtaneen veijarin perässä. Saapa nähdä kartuttaako Palloliitto sakkokassaansa - tuskin tuota kuitenkaan enää lasketaan kenttäalueeksi.
 
Viimeksi muokattu:

zoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
On tänään matsipäivä!

Tänään on luvassa kärkikamppailu, kun sarjaa johtava KTP saapuu Bollikselle. Huhujen mukaan Bollikselle on saatu vihdoin ravintolapalvelut käyttöön, joten sekin kannattaa tulla tsekkaamaan.

Klo 18:30 HIFK - KTP, Töölön Pallokenttä
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Nyt mennään lujaa. (Toistaiseksi) Ylivoimainen sarjajohtaja KTP kaatui hienon esityksen jälkeen maalein 4-1. HIFK:n kolmen viimeisen ottelun maaliero on 12-2.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huh huh! Hieno IFK-viikko sai jatkoa. Yleisöäkin oli vihdoin paikalla ihan mukavasti ja varmaan tuli IFK:n lähihistorian Bolliksen yleisöennätys. Olisikohan ollut vielä enemmänkin, ellei pari tuntia ennen matsia olisi tullut vettä kuin saavista kaatamalla ja ennuste lupasi sadetta vielä matsinkin ajaksi. Matsi lopulta pelattiin liki ihanteellisissa olosuhteissa.

KTP aloitti vahvasti, mutta toisella kympillä HIFK sai vahvan vireen ja yksi tilanne johti maaliin, kun vartin kohdalla Hännisen Masa järjesteli paikan ja Jugi Halme tälläsi avausmaalin. Valitettavasti Jugi loukkaantui noin kymmenen minuuttia myöhemmin ja vaihdettiin Ville Tauloon. Jugi nilkutti omin jaloin vaihtopenkille, mutta tauolla kannettiin kuitenkin paareilla pois, joten eiköhän ainakin maanantain Ilves-kotimatsi jää väliin. Taulo on pätevä korvaaja, mutta taitaa olla sen verran kroonisesti rikki, että pelikunto on aina arvoitus.

KTP tasoitti reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Meni vähän ohi, mitä siinä oikein tapahtui, mutta Joni Mäkelä oli yhtäkkiä yksin maalin edessä ja sai laittaa pallon helposti maaliin. Pauli Kuusijärven reaktiosta päätellen hän aiheutti tilanteen.

Juuri ennen taukoa IFK sai rankkarin, jonka Peltonen upotti varmasti sisään. Näytti hieman heppoiselta, mutta toisaalta KTP:n kiitettävän runsaslukuisesta fanijoukosta ei kuulunut ainakaan kovin kovaäänistä reaktiota ja he näkivät tilanteen lähietäisyydeltä.

Toisella jaksolla IFK:n johtoaseman varjelu helpottui, kun Shane McFaul otti toisen keltaisen (ensimmäinen tuli siitä rankkarista) ja tähtirinnat saivat pelata viimeisen puolisen tuntia miesylivoimalla. KTP sai silti joitain kohtalaisia paikkoja luotua, mutta Esa Terävä laittoi pyristelylle lopun, kun Kert Kütt ei saanut palloa haltuunsa ja Eski sai niitata 3-1. Reilu ennen kymppiä supersub Sami Okkonen otettiin Mustosen tilalle ja tuskin kului minuuttiakaan, kun Sami niittasi loppulukemat 4-1. Toiseenkin maaliin oli hyvä paikka, mutta veto meni tolppaa hipoen ohi.

Halmeen lisäksi menetyspuolelle meni myös Kari Kuikka, joskin se oli tiedossa. Lantun sopimus loppui tähän otteluun, sillä työkiireet vievät miehen länsinaapurin puolelle. Kuikka vaihdettiin kentälle 84. minuutilla ja Terävä luovutti kapteeninnauhan läksiäisten kunniaksi. Kuikka sai myös kunnian huudattaa fanikatsomoa pelin jälkeen.

Hurskainen palasi jo vaihtopenkille kuten myös melko pitkään poissa ollut Milo Jung. Atte Ranta tuurasi jälleen mainiosti Hirskaista, mutta eiköhän Lassi ole silti selkeä ykkönen, kunhan on 100% pelikunnossa.

Seuraava peli on jo maanantaina, kun Bollikselle tulee Ilves. Sinne sitten loputkin epäröijät messiin.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK-Ilves 2-3 ja pisteet meni toka puoliajan alun ihmesekoiluun. Ekana puolustusvirheestä rankkari, josta Ilves tasoitti. Sen jälkeen maalivahti torjui pallon suoraan vastustajan pelaajalle ja siitä kuudentoista sisältä pallo maaliin. Kolmas maali Ilvekšen onnistuneen hyökkäyksen seurauksena. HIFK kavensi hienon kuvion/ohijuoksukuvion päätteeksi ja painoi kovasti päälle lopussa, mutta jäi ilman tasoitusta.

Ainakin tästä matsista jäi sellainen kuva, että HIFK on nopeaan pallonsiirtelyyn kykenevä joukkue, joka kaipaisi tehokasta ja juonikasta kärkimiestä laittamaan palloja maaliin. No, yhden ottelun perusteella ei kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, ennen tätä matsia otteet olivat hyvinkin loistokkaita.

Ja ai niin, ottelua kunnioitti läsnäolollaan myös ex-urheiluministeri. Hyvä jalkapallo näemmä kiinnostaa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep, sysimusta 10-minuuttinen toisen jakson alkuun ja Ilves karkasi maalin tappioasemasta voittoon, vaikka oli siinä tietysti ihan tarpeeksi paikkoja tasoittaa ottelu.

Voisi kuvitella kiihkeäksi matsiksi, kun ensimmäiseen vajaa 15 minuuttiin nähdään kaksi punaista korttia, mutta olikohan ne peräti ainoat vihelletyt virheet tuona aikana. Atte Ranta arvioi väärin ja lähti vastaan ja siten joutui kaatamaan Ilves-pelaajan rankkarialueen ulkopuolella ja näki punaista. Mustosen peli päättyi lyhyeen, kun Hurskaisen siis piti palata kentälle ensimmäistä kertaa sitten reilun kolmen viikon takaisen loukkaantumisensa ja oli ehkä vielä vähän vajaassa vireessä. Kauaa ei Ilves saanut ylivoimasta nauttia, kun Mika Lahtinen rappasi Jukka Sinisaloa sukille ja lähti niin ikään suihkuun. Sinisalo pelasi vielä ensimmäisen puolikkaan loppupuolelle asti, kunnes vaihdettiin Prihaan ja kannettiin paareilla koppiin.

Kalle Sotka vei IFK:n johtoon ensimmäisellä sarjapelimaalillaan HIFK-paidassa (kai?) kun puski komeasti oliko nyt Karlssonin vai Hännisen keskityksen sisään.

Toisen jakson ensimmäiseen varttiin mahtui Ilveksen kolmen maalin lisäksi molemmilta joukkueilta yksi tolppa. Sami Okkonen pääsi yrittämään jo kolmannen kerran samaa temppua eli suoraan vaihdosta kentälle tekemään maali, mutta tilanne liputettiin paitsioksi ja pallo taisi muutenkin vähän karata. Terävä nosti toiveita 2-3 kavennuksellaan, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta tasoitusta ei tullut. Paras paikka meni niukasti tolpan ohi kulmapotkuksi. Toki Ilvekselläkin oli useampi paikka laittaa matsi pakettiin, kun IFK haki innokkaasti maalia.

Viime aikoina pakka on mennyt sarjataulukossa hyvin sekaisin, kun kärkipään joukkueet ovat voittaneet toisiaan ristiin ja AC Oulu ja JJK:kin ovat nousseet jo iskuetäisyydelle kärkiviisikosta. KTP on edelleen karussa, vaikka hävisikin taas, nyt PK-35:lle - ensimmäinen pistemenetys koko kaudella kotikentällä. Sijoista 2-7 näyttäisi siis tulevan mielenkiintoinen kamppailu, vaikka ilman Hongan mahdollista konkurssia sen ihmeempää palkkiota ei olekaan tarjolla. Viiden joukkoon sijoittuneet joukkueet saanevat kuitenkin ensi kaudeksi ylimääräisen kotipelin.

Väkeä oli ikävän niukasti paikalla, mutta sääennuste mokoma valehteli. Ekalla jaksolla pikkuisen ripoitteli vettä silloin tällöin, mutta pääosin saatiin pelata ihan mukavassa säässä. Vaikka Bollis on klassikkokenttä, niin kyllä jonnekin katoksen alle pitäisi päästä. Sade tai edes sen uhka varmaan pahimmillaan puolittaa yleisömäärän ellei enemmänkin, kuten siinä kaatosateessa pelatussa AC Oulu-pelissä.

Sunnuntaina jatkuu Oulussa ja seuraava kotipeli on 23.8. lauantaina PK-35:ttä vastaan. Sairastupaa olisi hyvä saada tyhjennettyä, lähitulevaisuuden ohjelma on aika hankala.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Oulussa tuli toinen peräkkäinen tappio, kun AC Oulu vei pisteet maalein 2-1. Twitter-päivitysten perusteella HIFK oli ajoittain aika purjeessa, joten ihan OK lopputulos oli kai, vaikka AC onkin sarjataulukossa alempana.

Ensi lauantaina on sarjasijoituksen kannalta todella tärkeä ottelu, kun HIFK saa Bollikselle vastaansa toisena olevan PK-35 Vantaan klo 16:00 alkavassa ottelussa. PK voitti tänään oman ottelunsa ja piste-ero on nyt neljä pistettä. HIFK on siis kolmantena.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kahden tappion putki taitaa olla ensimmäinen sitten kauden 2012, vain sarjapelit huomioiden. Jugi Halmeen puutettakoi se on, mutta kolme viimeisintä peliä, joissa Jugi ei ole pelannut ollenkaan, HIFK on hävinnyt.

Tauolla tatti otsassa kasvoi jo sietämättömiin lukemiin, kun HIFK oli pelannut ehkäpä kokonaisuutena kauden huonoimman jakson ja vain hyvä onni esti, ettei oululaiset johtaneet enempää... ja kuin pisteenä i:n päällä ämyyreistä pauhaa Mamban Vielä on kesää jäljellä. Please. Kill. Me. Now.

Toinen puolikas oli selvästi parempi, mutta ei riittänyt tasoihin asti. Ennen tasoitusta Mustonen kolisutteli ylärimaa ja joku (Peltonen?) pääsi vetämään melkein tyhjää maalia kohti, mutta kenttäpelaajat pelastivat melkein viivalta. Peltonen lopulta pääsi paikkaan, josta ei enää voinut erehtyä. Mainittakoon, että IFK pelasi viimeisen puolisen tuntia käytännössä viidellä kärjellä, kun Sotka ja Karlsson vaihdettiin Okkoseen ja Inutileen. Lopussa otettiin kärkeen vielä tuoreita jalkoja Mustosen tilalle Jungin muodossa, mutta ei auttanut.

AIka huono IFK-reissu kaiken kaikkiaan, mutta jos ottaa punalasit silmiltä, niin nyt Ykkösen sijoilla 2-7 olevat jengit ovat ihan nipussa, kun eilen myös JJK kaatoi Ilveksen. Edelleen, ei ole välttämättä kummempaa panosta, mutta mielenkiintoinen loppukausi silti.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänä kesänä sadepäivät tietää melko suurella varmuudella HIFK:n kotipelien perusteella. Ennusteiden mukaan nyt ei pitänyt sataa, mutta juuri ennen alkuvihellystä taivas repesi ja vettä tuli jonkin aikaa ihan vitusti. Bollis muuttui suunnilleen järveksi. Koko ensimmäisen puolikkaan satoi aika rankasti ja kokonaan sade loppui, noh tietysti suunnilleen samaan aikaan kuin matsi. Käsittämätön tuuri säiden suhteen.

Pelin molemmat maalit onneksi olivat ihan "normaaleja", vaikka pallo käyttäytyi sen verran omituisesti läpimärällä kentällä, että arvelin vähintään yhden kummajaisen näkevän päivänvalon. Maalit olivat lähes identtisiä, ensin PK-35 meni kulmapotkusta johtoon, kun Jukka Hirvonen puski pallon sisään ja hieman myöhemmin IFK:n Pauli Kuusijärvi teki saman tempun. Juuri ennen loppuvihellystä IFK:lla oli paikka ottaa hekumallinen voitto, mutta pallo meni rimaa hipoen yli. Tuloksena kohtuullinen, mutta samanaikaisesti voittaneet Ilves ja Haka pääsivät ohi ja näin IFK:n sijoitus putosi viidenneksi. Joukkueet ovat niin tiiviissä nipussa tuossa taulukon puolivälin ympärillä, että parin voiton tai tappion putki voi muuttaa asetelmia paljonkin.

IFK on vahvistanut maalivahtiosastoa tutulla miehellä, sillä Mika Johansson siirtyi joukkueeseen loppukaudeksi ja pelasi jo tänään. 2013 kauden alusta asti Viikingeissä pelannut Johansson on toki ennestään tuttu ja oli surullisella 2012-kaudella loistava. Ranta oli vielä tänään pelikiellossa ja Hurskainen vaikutti Ilvestä ja Oulua vastaan sen verran varovaiselta, että ei varmastikaan ole vielä 100% kunnossa. Nyt Lassi ei ollut edes kokoonpanossa. Jukka Halme kävelee edelleen kepeillä, mutta loukkaantuminen ei ilmeisesti ole niin paha kuin alkuun pelättiin ja Jugi palannee vielä tämän kauden puolella.

Jo kolmas peli putkeen ilman voittoa, mutta sentään orastava tappioputki meni poikki. Syyskuun ensimmäisenä maanantaina homma jatkuu Jyväskylässä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Unohtui tabletin fyysinen näppis kotiin ja virhepainallus Tapatalkiin vei ensimmäisen yrityksen bittiavaruteen. Vituttaa. No, yritetään uudestaan, kun itse peli ei vituta pätkääkään.

Toinen 4-0 voitto Jyväskylästä palautti Tähtirinnat voittokantaan kolmen voitottoman pelin jälkeen. Ensimmäisellä puolikkaalla osuivat Sotka ja Inutile. JJK meinasi päästä peliin mukaan heti 0-2 maalin jälkeen, mutta roikkuyritys yli Johanssonin tuli miukasti rimasta takaisin kentälle.

Toinen puolikas tarjosi kaksi upeaa maalia ja epäonnistuneen rankkarin. Heti alkuun Inutile venytti hienosti palloon suoraan ilmasta ja peli rupesi olemaan lopullisesti paketissa. Peltonen pääsi yrittämään pilkulta lisäosumia, kun JJK:n veskari Janne Korhonen kaatoi Karlssonin. Korhonen kuitenkin aavisti oikein ja paikkasi virheensä. Korhonen sai tilanteesta keltaisen, joten pääsi aika vähällä, kun vastaavista näkee usein suoria punaisia.

Pelin viimeinen olikin sitten lätkätermein kunnon klap-klap-klap-maali. Melko moni IFK-pelaaja ehti koskea palloon, kun JJK-puolustus pyöriteltiin solmuun ja lopulta Mustonen sai kunnian laittaa pallon helposti maaliin.

Voitolla HIFK nousi neljänneksi, kun Haka hävisi KTP:lle. Paljoa ei puuttunut kolmossijalle nousustakaan, mutta Ilves voitti Jazzin loppuminuuttien omalla maalilla. Seuraava peli on tulevana sunnuntaina Myyrmäessä - katsomo punaiseksi.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK ja PK-35 eivät saaneet keskinäisestä paremmuudesta selvyyttä, kun kolmaskin kohtaaminen päättyi tasapeliin. Bolliksella pelattiin kahdesti 1-1-tasapeli ja tänään Myyrmäessä 2-2. Ennakkoon ajatellen tulokseen olisi voinut olla varovaisen tyytyväinen, mutta kun menettää kahden maalin johdon, niin ei tuosta kovin hyvä maku jäänyt.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Tuomas Mustonen pääsi laittamaan HIFK:n johtoon. Esa Terävä (muistaakseni) kaadettiin rankkarialueella ja tilanteesta olisi todennäköisesti tullut rankkari, mutta Mude pääsi laittamaan irtopallon sisään "siirretyn rangaistuksen" aikana. PK.n veskari Miikka Häkkinen sai tilanteesta keltaisen - en tiedä olisiko ollut peräti punainen, jos pallo ei olisi päätynyt maaliin.

Toinen jakso oli aika lailla PK:n, mutta heti alkuun Mustonen pääsi tekemään illan toisen maalin roikulla yli Häkkisen. PK:n molemmat maalit teki Fidan Seferi, ensimmäisen komealla vedolla hieman rangaistusalueen ulkopuolelta ja toisen kulmapotkua seuranneesta hässäkästä (*). PK:lla oli enemmän paikkoja lisämaaleihin, mutta IFK:llakin oli etenkin viimeisillä minuuteilla paikkoja ottaa vielä voitto kotiin ja juuri PK:n 1-2-kavennuksen jälkeen saatiin maalille sen verran säpinää, että niin Milo Jungilla kuin Terävällä oli hyvä sauma laittaa pallo sisään. Viimeisen vajaa puoli tuntia pelannut Jung oli ilmeisesti varustautunut vääränlaisilla nappiksilla, sillä hän ei meinannut millään pysyä pystyssä. En siis tarkoita mitään filmaamisia, vaan kompuroi useampaan kertaan ihan omia aikojaan.

Jäljellä on vielä neljä matsia joihin sisältyy kaikkien kolmen hännänhuipun kohtaaminen ja Stadikalla pelattava peli Hakaa vastaan. Ensi sunnuntaina pelit jatkuvat Joensuussa Jippoa vastaan.

Mainitaanpa samalla, että A-junioreilla menee kovaa. Kuudesta syyskauden Ykkösen pelistä joukkue on voittanut viisi ja pelannut tasan sarjajohtaja Mikkeliä vastaan. Tuo peli on molemmille ainoa pistemenetys. Liigakarsintoihin pääseminen ei siis ole mikään mahdottomuus, hyvä pojat.

Kakkosjengi pelasi eilen katkeran tasapelin Allianssi Vantaata vastaan Kolmosessa ja sen myötä ero lohkojohtaja Kiffeniin kasvaa viiteen pisteeseen, jos Kiffen voittaa tänään TuPS:in. Saattoi olla kuolinisku nousuhaaveille, mutta ehkä talous ei kestäisi Ykkösen ja Kakkosen joukkueen pyöritystä.

Kolmosjengillä Nelosessa on mennyt vähän vaisummin, mutta mitään kovin pahaa putoamispeikkoa ei kuitenkaan ole. Kutosta pelaava nelosjengi on ennen viimeistä kierrosta kiinni nousukarsintapaikassa. Ottaen huomioon, että kaikki miesten joukkueet pelaavat sarjatasoa korkeammalla kuin viime kaudella, on kausi ollut kokonaisuudessaan suurempi menestys kuin ainakaan minä uskalsin odottaa.

(*) Muoks. Näemmä jälkimmäinen Seferin maali on jälkikäteen muutettu omaksi maaliksi.
 
Viimeksi muokattu:

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
HIFK päätti kolmen ottelun vieraskiertueensa 0-3 -voittoon yhdeksäntenä olevasta Joensuun Jiposta. HIFK on tällä hetkellä neljäntenä pisteen päässä tasapisteissä olevista PK-35 Vantaasta ja Valkeakosken Hakasta. Joukkueella on kolme kierrosta ennen kauden päätöstä vielä teoreettiset saumat jopa sarjanousuun, mutta ainakin toinen sija on aivan saavutettavissa,

Seuraava ottelu pelataan juuri Hakaa vastaan Helsingin Olympiastadionilla ensi lauantaina 20.9. klo 16:00. Otteluun myydään ennakkolippuja KSB-Sportissa edullisesti kympillä ja HIFK:n kausikortilla lippu irtoaa vain seitsemällä eurolla (ovelta 13 € / 7-12 -vuotiaat 5 €). Punaista päälle ja kaikki Stadikalle. Ottelun jälkeen on lyhyt matka Helsingin Jäähalliin, jossa pelataan HIFK-Ässät.
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän pelin myötä tuli ainakin käytyä kaikilla vieraspaikkakunnilla, mutta sen verran puuduttava peli, että Palloverkon kyttääminen olisi ajanut jokseenkin saman asian. Ottaen huomioon, että Jippo pelaa veitsi kurkulla, se oli käsittämättömän aseeton ja peli oli käytännössä ohi 10 minuutissa, kun Mustonen ja Terävä tekivät maalin mieheen. Pääasiassa Ville Taulon rakentama 0-2-osuma oli kyllä hieno kuvio. Inutilen tehtyä 0-3 rupesi melkein enemmän kiinnostavan lätkämatsin väliaikatilanteet kännyn kautta. Kentällä nähtiin debytanttina pääasiassa HIFK/2:ssa pelannut Riku Oras, joka korvasi toisen jakson alkuminuuteilla lievää (toivottavasti) kolhua saaneen Patrick Aaltosen. Myös mystinen maalivahti Jussi Ikonen on sittenkin olemassa, sillä hän oli varamaalivahtina. Johansson pelasi maalilla taas hyvin ja torjui muutamat vaaralliset paikat hyvin.

Jippo ei putoa koskaan, mutta nyt se on lähellä. Häntäpään kamppailussa Jazz haki täyden potin Vuosaaresta ja kasvatti eron Jippoon neljään pisteeseen (ja reilusti parempi maaliero), kun on kolme matsia jäljellä. KTP varmistaa yhdellä voitolla nousunsa, mutta muuten kärjessä on todella tasaista. Sääli, ettei siinä ilmeisesti ole sinänsä ihmeempää panosta.

Lauantaina sitten tosiaan kaikki Stadikalle. Voisivat kyllä mielestäni alentaa lipunhintoja myös portilla, mutta kumman jääräpäisesti noista hinnoista on pidetty kiinni, vaikka yleisömäärät ovat olleet pettymys,
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Tänään on vihdoin HIFK-päivä. Toimintaohjeet Stadikalle löytyy HIFK:n sivuiilta.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno matsi ja hyvä tulos. Maalit olisi tosin voinut ripotella vähän tasaisemmin matsin ajalle... Varmaan nuo pikamaalit, kun peli oli 4 minuutin kohdalla jo 2-0, jäi osalta näkemättä. Viimeistelijät olivat tälle kaudelle vähän harvinaisempia eli Taulo ja Karlsson, mutta molemmat ovat silti pelanneet hyvän kauden. Karlssonilta tuskin odotettiinkaan yhtä tiivistä verkkojen heiluttelua kuin Kakkosessa, joten on "vain" 4 maalista huolimatta täyttänyt roolinsa hyvin. Hienoa kuitenkin, että osui pitkästä aikaa ja tällaisessa paikassa. Haka sai ensimmäisen maalipaikkansa vasta n. 20 minuutin kohdalla. Sen jälkeen oli vielä kohtalaisen hyvä vapari sivuverkkoon ennen kuin Kalle Multanen kavensi pelin ja vei nimiinsä Ykkösen yhden kauden maaliennätyksen.

Toisella puolikkaalla Haka oli ehkä vähän painostavampi, mutta meni aina viimeiselle kympille asti ennen kuin se rupesi saamaan ihan todellisia maalipaikkoja. Kerran pallo jo näytti menevän maaliin, mutta puolustus onnistui siivoamaan pallon viime tingassa kulmaksi. Sen jälkeen Mika Johansson esitti maalilla pari paraatipelastusta ja loppuvihellys lopetti piinan.

Oljenkorsi sarjan voittoonkin on vielä, kun KTP hävisi. Nyt tietysti kakkonenkin saattaa nousta, kun Honka on noussut pois liigan jumbopaikalta, mutta varmaan joukkueen kannalta olisi parempi rakentaa pohjaa rauhassa Ykkösessä ja myös todistaa, ettei tämä kausi ole yksittäinen suonenveto.

Yleisömäärä oli varsin mukava 2500, mutta en millään usko että nyt oli tuplasti enemmän katsojia kuin edellisessä stadikan pelissä. Ehkä Jazzia vastaan ei sitten laskettu jotain sponsorivieraita tai muita vapaalippulaisia mukaan, mutta se 1300 tuntuu etenkin tämän matsin jälkeen olevan pahasti alakanttiin.

Kautta on kaksi peliä jäljellä ja rupeaa olemaan melkein haikea olo, että upea kausi lähestyy loppuaan. Onneksi tänä vuonna vaikuttaa siltä, että lätkäjengikin tulee aiheuttamaan paljon riemunhetkiä. PK-seudun ulkopuolelle ei tarvitse enää matkustaa, sillä reilun viikon päästä sunnuntaina Kaunein matkaa Vuosaareen ja 4.10. on kauden päätöspeli Bolliksella.

(Edit: korjattu Vuosaaren matsin päivä ja Jazz-matsin yleisömäärä.)
 
Viimeksi muokattu:

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuka oli se kikkarapää joka raiskasi Maamme laulun ennen peliä?
Aivan törkeän surkea esitys, ei pysynyt nuotissa hetkeäkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös