HIFK 2005-2006 Floppien floppi!

  • 132 732
  • 658

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Shedden

Kyllä IFK:n jengissä on potentiaalia. Se pitää kaivaa esiin ja Shedden ei näytä pystyvän siihen. Puolustuspeli on aivan hakusessa jatkuvasti tulee "merkkaus" virheitä. Toissa kauden kakkosketjun, kolmosketjun ja nelosketjun pitäisi pystyä parempaan. Ainakin Arajuuren valmennuksessa pystyi. Nykyisestä jengistä oli ainakin puolet pelaamassa välierissä toissa kaudella. Onkohan valmennuksessa vika ? Aravirta on vapaana eli kannattaisko Penan tehdä takin kääntö ? Viime kaudella IFK:n jengi oli materiaalitaan (paperilla) yksi kovimmista SM-liigassa, mutta sitten MM-kisojen All Stars maalivahti floppas.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
paluu juurille ...60-luvun divarivuosille?

Ihan aluksi otan takaisin puheeni siitä, että HIFK:n valmennus olisi tähtiluokkaa. Illuusio syntyi siitä, että tämä välivuosi-HIFK pelasi harjoituspelinsä tasavahvasti voitosta vääntäen yhtä peliä lukuunottamatta. Siitä nousi toivon vire, että ainakin Shedden saa jengistä kaiken irti.

Itse asiassa nyt liigan ensimmäiset 5 peliä on mennyt samaan tahtiin harjoituspelien kanssa. Yhdessä pelissä ei mitään jakoa ja lopuissa homma ratkennut viime hetkillä. Ongelma onkin siinä, että HIFKin peliesitykset kentällä eivät anna odottaa minkäänlaista menestystä jatkossakaan. Pojat ei osaa voittaa. Jos oltaisi voitettu laukaukset ja hallinta esim. viime pleijareiden Lukko-pelien tapaan, niin homman voisi uskoa kääntyvän paremmaksi hyvinkin nopeasti. Nykyinen kohellus-divarikiekko tuskin pitää HIFKin 10 parhaan joukossa. Saadaan tätä menoa taas uusi pohjanoteeraus mitä tulee loppusijoitukseen SM-liigassa. Kuten joku jo totesi, hyvä ettei liigasta voi pudota Mestikseen...

Paluu juurille on siis hyvässä vauhdissa, mutta valitettavasti se tapahtuu liian pitkälle sinne. Joku sääti aikakonetta väärin. 1960-luku oli HIFKiltä hyvin vaatimatonta kiekkoilua ja silloin keikuttiin pääsarjan ja divarin välillä. Vain kahtena vuonna HIFK otti enemmän voittoja kuin tappioita. 1968 jälkeen tappiosarake oli voittosaraketta suurempi seuraavan kerran vasta Eavesin ansiosta 1997. Penan kaudella tähän saavutukseen on päästy nyt kaksi kertaa eli 2002 ja 2003. Ja jos Shedden pääsee tekemään Eavesit, niin lyhyen ajan sisään tulee taas tappiovoittoinen kausi 2006, jo kolmas kerta tällä vuosikymmenellä.Paluu juurille on sitten kai onnistunut ?

Kunpa joku ottaisi tehtäväkseen (ei ainoastaan puheissa) palauttaa HIFK:n sinne todelliselle menestysaikakaudelle, jolloin aina oltiin 4 parhaan joukossa ja dominoitiin myös fyysisessä pelissä.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
tiki10 kirjoitti:
Täytyy kiittää SM-liigaa siitä, että meillä todellakin on suljettu liiga. Kiitos. Saattaisi Mestis muuten olla HIFK:n sarjaporras ensi kaudella. Niin surkeaksi Matikainen & kumppanit on HIFK:n saanut.

Onneksi sarja ei ole vielä avoin sillä pahalta näyttää että punapaidat olisi liigakarsinnassa jossa tulisi lunta tupaan. Tästä ei todellakaan ole suunta kuin ylöspäin, näin syvälle en todellakaan odottanut HIFK:n vajoavan.
Joukkue ei ole tähtiä täynnä mutta kuitenkin tuolla ryhmällä pitäisi voittaa edes Kalpa. Missä vika?
 

Reporter

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liiga ja Mestis sekä nuorten SM-sarjat
Miksi etsiä tuntemattomia arpoja ulkomailta alasarjoista?

Kotimainen "farmisarja" mestis on tuottanut monta hyvää pelimiestä SM-liigaamme. Nämä kaverit ovat joka viikko seurattavissa kotimaan kentillä, valinnat eivät mene ihan arpapeliksi. Esim. Jokereiden viimeisen maalin tekijä Kuusisto ja syöttäjä I.Filppula ovat molemmat kouliintuneet mestiksestä miesten peleistä liigaan.
Suoraan A-nuorista miesten SM-liigaan on valmis vain hyvin harva A-nuori . Mestiksen kautta liigaan on hyvä tie sillä miesten pelit on miesten pelejä. Siitä on liigassa paljon esimerkkejä.....
Pärssinen ,Hentunen,Varis,.....(jo kauan sitten liigaan mestiksen kautta nousseet) ..........
Niemi ,Loppi , Julkunen ,Melkein koko kalpan miehistö....(täksi vuodeksi)Monta kärppä pelaajaa......(aikaisenpina vuosina) jne

MIKSI SIIS MERTA EDEMMÄKSI KALAAN, kun kotimaassakin on sarja, joka
tuottaa kelvollisia pelaajia liigatasolle.
Mestiksestä pelaajia liigaan ja A-nuorista parhaita fyysisesti kypsiä miesten peleihin mestiksen kautta kasvamaan liigaan.
Kotimaisessa mestis sarjassa on paljon hyviä pelimiehiä, jotka ovat jo muutaman vuoden pelanneet miesten sarjassa ja ovat kypsiä liigatasolle.
HPK on osannut vuosittain löytää muutaman liigatason pelimiehen mestiksestä. Näistä viimeisimpiä esimerkkejä on Hannu Väisänen ,joka oli a-nuorten jälkeen vielä liian kokematon miesten peleihin HIFK NIMISESSÄ LIIGAJOUKKUEESSA. Teemu Kuusisto ,joka oli myös JOKERIT NIMISESSÄ LIIGAJOUKKUEESSA vielä kokematon A-nuorista suoraan miesten peleihin ,nyt
mestiksen kautta HPK:n riveihin ja takaisin JOKEREIHIN.
20V. MAAJOUKKUE TAITAVA mutta mestis joukkueet miesten joukkueina fyysisimpiä ja näin siinä kohtaa valmiimpia pelureita miesten SM-liigaan.
MONTA LIIGAJOUKKUETTA ON LÖYTÄNYT HYVIÄ PELIMIEHIÄ LIIGAAN MESTIKSESTÄ. Oma mielipiteenikin on että miesten peleihin kypsytään paremmin pelaamalla isoa roolia mestiksessä ,kuin kiekotonta roolia neloskentässä joka toista vaihtoa ,kun edellisenä vuonna on poiken pelissä saanut tehdä kentällä mitä tahansa.
Liigapomot silmät auki kotimainen mestis-sarja kasvattaa ja pitää sisällään monta hyvää peluria SM-liigatasollekin. Suurin OSA HYVISTÄ HUIPPUPELAAJISTA ON PÄÄSSYT KEHITTYMÄÄN KOTIMAISELLA TOISEKSI PARHAALLA SARJATASOLLA JOPA TEEMU SELÄNTEEN KALTAISET JÄÄKIEKKOIKONIT OVAT OTTANEET VAUHTIA KOTIMAAN KAKKOSSARJASTA JOKEREIDEN HAETTUA VAUHTIA SILLOISESTA 1-DIVISIOONASTA.
SIIS silmät auki liigapomot myös kotimaahan ,eikä arvalla kaikkia tuntemattomuuksia ulkomailta ties mistä sarjoista.


Suomalainen jääkiekkojärjestelmä on hyvin luotu kehittämään kotimaista jääkiekon tasoa.
Ja MESTIS ON AINAKIN VIELÄ HYVÄ SARJA.
Hyvä mestis peli aina huonon liigapelin voittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
On vaikeeta tällä hetkellä joo.

Mutta jotenkin kun miettii esim. viimeistä viiden vuoden jaksoa, ja yrittää hakea sitä punaista lankaa Pentti & Co:n toiminnassa, niin totta tosiaan, sieltä löytyykin erittäin paljon logiikkaa:

1. Toiminta on ollut jo pitkään vakuuttavan lyhytjänteistä. Esim. joukkueen tärkeimmät palaset: valmentaja ja maalivahti vaihtuvat- ei pelkästään kausi toisensa jälkeen vaan- myös kauden aikana.

2. Joukkueen kokoaminen suoritetaan pääosin- ei tietenkään edellisellä kaudella vaan- kulloisenkin kauden aikana. Minkä muun jengin keskustelupalstoilta löytyy vielä helmikuussa toiveikkaita hahmotelmia tyyliin: "Jos Jagr, Kovaltshuk ja Lemieux saadaan, voisivat ketjut näyttää seuraavilta.."?

3. Lyhytjänteisyys (kohta 1) on täydellisen loogista lukuunottamatta yhtä poikkeusta: "Omat pojat"- projekti. On hyvin todennäköistä, että tämä kuudentoista vuoden projekti viedään loppuun riippumatta siitä, vaikka nää Hirsot ja Häppölät esim. lopettaisivat jääkiekon pelaamisen ennen sitä.

4. Täydellinen analyysin (ja sitä kautta toiminnan korjaamisen) puute toiminnan tuloksista. Jos esim. ulkomaalaishankinnat kerta toisensa jälkeen epäonnistuu (okei okei saatiinhan me Harkins..), ei mietitä, olisko olemassa joku toinen tapa scoutata ja hankkia ulkomaalaisia, vaan tehdään se vuosi toisen jälkeen samalla toimintamallilla (a.k.a Pentti hoitaa muiden toimien ohessa, kun ehtii)


Nyt jos näitä prinsiippejä vasten yrittää peilata tulevaa kautta, veikkaan, että:

1) saadaan uusi veskari ennen vuodenvaihdetta

2) saadaan ykkösketjuun herrat Bulldog ja Schnauzer (pelanneet AHL.ssä- joku tiesi kertoa että aivan sairaan kovia äijiä molemmat. Pulliainen oli myös vahvistanut olettamuksen). Bonuksena ("tilaa 30- saat seuraavan ilmaiseksi") Pullianen suosittelee vielä Pertti Pystykorvaa:pelas 3 vuotta sitten vielä Hermeksen naisten joukkueessa ;125 kg ja 200 cm- tuo fyysisyyttä joukkueeseen.

3) Ara tulee takaisin valmentajaksi, mutta Pena astuu ruoriin 3 tuntia ennen moraalisen jumbofinaalin alkamista.

4) Pena esiintyy ensimmäisen kerran televisiomainoksessa: DNA:n uusi "elämä on "- teemamainos ilmestyy heti, kun toi 2,5 miljoonaa on tuhlattu.


Muuten, joku tossa kysyikin että kenet voi haastaa oikeuteen?. Jos tiedätte, kertokaa mullekin.
 

Carlos

Jäsen
Stigu kirjoitti:
Muuten, joku tossa kysyikin että kenet voi haastaa oikeuteen?. Jos tiedätte, kertokaa mullekin.

En tiedä vastausta tuohon, mutta kiva olisi. Itse olen ollut jääkiekkofriikki siitä asti kun olin lähes Hantta Virran mailan mittainen, ja nyt todella ensimmäistä kertaa v-tuttaa niin syvästi että taitaa jäädä kauden seuraaminen tähän. En nimittäin usko että Hifk saa yhtään kunnon vahvistusta kehiin, en usko että sama valmentaja pysyy koko kautta, en usko että kukaan pelaaja parantaa tästä, en usko että Hifk selviää tästäkään kaudesta ilman megatappioita, enkä usko että pelisysteemi jotenkin ihmeellisesti syntyy tyhjästä. Ensimmäistä kertaa ikinä Hifk on saanut aikaan sen että vitutus muuttui välinpitämättömyydeksi, ihan sama miten tuo maailman ehkä kädettömin, urpoin ja katastrofaalisin organisaatio itsensä upottaa. Ei kiinnosta. Onneksi ei ole tullut otettua Hifk-tatskaa, sillä nyt olisi edessä ihonsiirto. Vuosi toisensa perään pelkkää pettymystä riittää. Jos joku saa tästä nykyisestä pelityylistä (jotain vitun säälittäviä nojaus-"tappeluita" + ohimenneitä taklauksia) jotain irti, niin siitä vaan. Luulen että aika vähissä on seuralaiset katsomossa. Minua ei siellä taideta tällä kaudella enää nähdä.
 

pp33

Jäsen
bates kirjoitti:
Tollanen nimi putosi eilen Buffalon listoilta eli siirrettiin Rochesteriin AHL:ään. Askeyn viime kauden seurakaveri, muuten.

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid[]=5316

Taylor on malliesimerkki pelaajasta, jolta ovat NHL:n ovet käytännössä suljettu tämän kauden osalta. Miehen AHL-palkka on eri lähteistä riippuen 130000 - 150000 dollaria, joten hänen täytyisi läpäistä waiver, mikäli Sabres kutsuu hänet ylös.

Voihan olla, että joku eurooppalainen seura on valmis maksamaan huomattavasti suurempaa palkkaa, jolloin Taylor saattaisi olla kiinnostunut purkamaan Buffalon kanssa tekemänsä sopimuksen. Eli sellainen pyöreät 200000 pöytään ja Timin veli vaihtaa mannerta. Muussa tapauksessa ura jatkunee Amerksin kapteenina ja ykkössentterinä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole helppoa olla HIFK:n kannattaja vai mitä?

Okei nyt on 5 kierrosta takana ja ollaan alhaalla, paniikkinappulaa hakataan fanien keskuudessa ihan helvetisti ja the pena ei tee mitään...
Okei kova kritiikki on varmaan ihan oikeutettua jos hallilla ei tykkää näkemästään, seurajohtoa arvostellaan kovalla kädellä ja pelaajat on fazerliigatasoa ei siinä mitään.

Kuitenkin jos halutaan antaa kritiikkiä seuralle toiminnasta niin aika lyhyt näkö teillä on, ennen viime kevään playoffeja oltiin median mielestä suurin mestarisuosikki ja fanit oli jengin takana.
*naps* pelataan päin persettä lukkoa vastaan, vokoun on perseestä *naps* aravirta ulos, *ylläri* lukko vei.
*naps* pena on syyllinen kaikkeen (taas).

Voiko urheilussa ikinä voittaa sellainen jengi jossa on moraali korkeammalla kuin vastustajalla? (retorinen kysymys)
Viime kevään jengi oli helvetin kova, mestaruuden olisi pitänyt olla ihan rehellisesti sanottuna pelaamista vaille varma homma.
Penaa syytetään siitä että ara lempataan pihalle hätisesti, joo itse olisin tehnyt toisin.

Pena ei osaa kasata jengiä, kuitenkin viime vuonna oli hyvä jengi. vaikka ylitarjontaakin oli huippupelaajissa niin en usko että ne kaikki on penalle faksaillut ensimmäisenä myyden itseään.

Syksyllä hakattiin paniikkinappulaa kun pena ei hankkinut ketään vaikka oli työsulku päällä, kuitenkin sitten saatiin OJ, Zidlicky, J.Ruutu, Vokoun, Lyde jne.

Keväällä menetettiin kaikki mainitut jätkät takaisin rapakon taakse, Söderholm lähti sveitsiin, Pärä lähti, Kuhta lähti, Harkins lähti.

Signattiin Ahonen ja Santala, no ne lähti sittenkin.
Signattiin ykköskoutsi, sekin lähti.

Miettikääpä monta pelaajaa vaihtoi jengejä kesällä suomessa Liigajengistä toiseen ja monta tuli rapakon takaa takaisin, tai monta tuli ruotsi/muu eurooppa akselilta muualle kuin "kasvattaja" joukkueeseensa.
Siis puhutaan huippupelaajista.

Mitä tossa olisi Pentin pitänyt tehdä, ostaa ulos euroopassa pelaavia huippujätkiä jotka saa nyt parempaa liksaa kuin kukaan liigapelaaja.
Just.

Ihan täysin mahdotonta on kelata sitä että yksinkertaisesti hinta/laatusuhteella olevia huippujätkiä ei ole ollut saatavilla riittävästi.

Lienee täysin mahdotonta kelata että Organisaatiossa ei panikoida koska tilanne NHL:n ja 2 suunnan sopparin pelaajien tilanne ei ole selvä.
Sitten kun koko perseelleen pyörähtänyt pelaajaruletti pysähtyy niin on vapaalla jalalla tai seuraa vaihtamaan halukkaita pelaajia on tyrkyllä tolkuttomat määrät.
On kotimaisia, kanukkeja/jenkkejä, tshekkejä ja venäläisiä.
Meinaan vaan että jos onkin niin että nyt just ei ole ollut sellaisia pelaajia mihin fyrkkaa halutaan laittaa tarjolla, ainakaan liikaa.

Ja joku on kaavaillut niin että kun tiettyjen pelaajien tilanne on selvinnyt niin faksi laulaa taas.
Se on varmaan toiveunta, veikkaanpa että penalla on flipannut ja se kuvittelee että tolla jengillä voitetaan mestaruus taas, frank ei puutu hommaan koska se nukkuu 24h vuorokaudesta.

Kelasinpa vaan että hienoja hifkiläisiä te olette kun ette anna seurajohdolle aikaa edes viittä peliä vaan puukotatte heti selkään.
Ette syö hallilla enää makkaraa kun tarviitte "föönille kenkää" kylttiin 2 kättä kantamaan.

No jos joku taas jeesaa penaa ja tuleekin pari hyvää jätkää ja ollaan torinon tauon jälkeen playoff-viivan paremmalla puolella tai edes tuntumassa niin samat naamat toitottaa sitä että huomenna kaatuu kärpät ja huhtikuussa juhlitaan mestaruutta.
Jos sitä mestaruutta ei tule niin kauden alussa jo huomattiin että on paska jengi ja pari hyvää apua saatiin mutta ne oli playoffissa ihan susia, penalle kenkää organisaatio kuntoon ja syksyllä meillä on taas vanha kunnon ifk joka vetää vastustajat hallin seinistä läpi ja ollaan aina 4. parhaan joukossa.

Elämä on, nähdään hallilla sitten kun ruvetaan taas pärjäämään.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Narrit pystyvät floppaamaan suuremma yleisön edessä kuin me. Nyt pitää hallita media täydellisesti. Tulevat TV-pelit parin viikon päästä on hieno mahdollisuus todistaa, kuka on floppien floppi.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
fat of the land:

Itse pari peliä nähneenä kritisoin lähinnä sitä että tänä kautena HIFK on todella huono ja selkeästi huonosti kasattu. Tästä jengistä puuttuu selkeästi ne kuuluisat kädet ja koko HIFK'n peli on todella sekavaa. Se joka näkee tässä jengissä jotain hyvää on todella puusilmäinen kaveri. Tältä pohjalta on mielestäni aivan ansaittua HIFK'n johdon saama kova kritiikki täällä. Itsekin rupean kallistumaan siihen että Penalla kenkää ja nopeasti. Milloin pena on saanut koottua hyvän joukkueen näillä rahoilla mitä hänellä on käytettävissä? Voitte katsoa vaikka Hämeenlinnan suuntaan mitä pienemmällä budjetilla ollaan saatu aikaan.

Auttaako se mitään jos saamme pari hyvää vahvistusta tähän jengiin? Tarvitsemme vähintään yhden hyvän puolustajan ja kolme hyvää hyökkääjää jotta saisimme jotain eloa tähän jengiin. Mutta missään nimessä en usko että pena pystyisi saamaan tälläistä aikaan. Joten me olemme hävitty tämä kausi.

- tinke-80
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Tinke-80 kirjoitti:
Se joka näkee tässä jengissä jotain hyvää on todella puusilmäinen kaveri.

Auttaako se mitään jos saamme pari hyvää vahvistusta tähän jengiin? Tarvitsemme vähintään yhden hyvän puolustajan ja kolme hyvää hyökkääjää jotta saisimme jotain eloa tähän jengiin. Mutta missään nimessä en usko että pena pystyisi saamaan tälläistä aikaan. Joten me olemme hävitty tämä kausi.

Minä näen tässä jengissä hyviäkin osia. Puusilmä ilmoittautuu, siis. Myönnän toki itsekin olevani äärimmäisen pettynyt, ja jossain määrin huolissani joukkueen esityksistä tai tulevaisuuden näkymistä, mutten pidä mahdottomana nousua tuhkista, jos muutama palanen loksahtaa kohdilleen.

Tähän jengiin auttaa taatusti muutama hyvä vahvistus, jos muita ongelma-alueita saadaan korjattua. Toisin sanoen, saadaan pelisysteemiä toimivammaksi. Tähän mennessä Salmelainen on mennyt käytännössä yksin. Kuvittele, mitä hän saa aikaan kunnon ketjukavereiden kanssa.

Minä luotan vielä Sheddeniin pelaajien löytämisessä, ja Penaan niiden signaamisessa.

Mielestäni toki ne, joiden mielestä kausi on hävitty, voivat vapaasti jäädä vaikka kotiin. Hallille ei ole pakko tulla.

edit: Carlos, miten nyt ei yhtään yllätä, ettet SINÄ vaivaudu hallille tällä kaudella. Tai ainakaan ennen kuin menee paremmin.
 

Carlos

Jäsen
Pärde kirjoitti:
edit: Carlos, miten nyt ei yhtään yllätä, ettet SINÄ vaivaudu hallille tällä kaudella. Tai ainakaan ennen kuin menee paremmin.

Juttu on ihan yksinkertainen. Minulla on perhe jolle tarjota elatus ja mukavaa yhdessäoloa. Rahalle on olemassa monta kiinnostavaa käyttökohdetta, ja tällä hetkellä en näe yhtään hyvää syytä miksi antaisin sitä Oy HIFK Hockey Ab:lle. En vie perhettäni ravintolaankaan syömään, maksa 4 x pippuripihvi, ja saa homeista hernekeittoa. Se nyt on vaan tyhmää maksaa paskasta, varsinkin jos muutenkin tekee tiukkaa.

En usko että Hifk tarjoaa tällä kaudella mitään nykyhinnoille sopivaa vastinetta, kuten se on tehnyt jo niin monena kautena ennenkin.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Carlos, ihan loogiset perusteet, kun asiaa tietystä näkökulmasta miettii. Rahat voi tällä hetkellä käyttää toisinkin, jos viihteestä haluaa maksaa.
 

ville71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös näihin Penttimme jättämiin ERITTÄIN KOVANLUOKAN TARJOUKSIIN pitänyt tulla vastausta viimeistään huomiseen mennessä?
Jos näin oli,niin eiköhän alkuviikolla tule jotain infoa aiheeseen liittyen..oli se sitten positiivista tai negatiivista,saas nährä kuin kävi?
 

Stigu

Jäsen
fat of the land kirjoitti:
Kuitenkin jos halutaan antaa kritiikkiä seuralle toiminnasta niin aika lyhyt näkö teillä on, ennen viime kevään playoffeja oltiin median mielestä suurin mestarisuosikki ja fanit oli jengin takana.

Omalta osaltani kritisoin IFK:n toimintaa nimenomaan pitkän aikavälin perusteella. IFK:n käyrä näyttää muutamia valonpilkahduksia lukuunottamatta laskeneeen tasaisesti vuodesta -98 lähtien- tai itse asiassa noi 90-luvun lopun pari vuottakin voidaan pidemmällä tarkastelujaksolla laskea pelkiksi valonpilkahduksiksi. En näe mitään signaaleita sille, että IFK:n toiminta ryhtyisi pidemmällä aikavälillä (lue: enemmän kuin 1 erä tai peli) muistuttamaan IFK:n brändin/maineen/ilmeen edellyttämää toimintaa- oli sitten kyse urheilullisesta menestyksestä tai joukkueen tyylistä- ennekuin tapahtuu radikaali muutos jossain pelaajia ja valmennusjohtoa ylempänä. Mulle on sama, kuka sen muutoksen toteuttaa: seuran nykyinen johto tai uudet henkilöt- jotenkin on vain helpompi uskoa tohon jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Ja tohon brändiin liittyen mielenkiintoinen kysymys on myös, milloin IFK:n brändi muuttuu pelkäksi muistoksi tai huonoksi vitsiksi ja menettää vetovoimansa a) kannattajien ja b) sponsorien silmissä. Olen itse yrittänyt OIKEASTI lopettaa IFK:n kannattamisen useita kertoja ikinä siinä onnistumatta-se 70-luvun IFK ei päästä otteestaan. Sponsoreille se luultavasti on helpompaa, kun vaikuttimena on sijoitettu raha/koettu markkina-arvo.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Chelsea
'Ulkopuolisen' näkökulmasta (ihan kuin joku haluaisi kuulla) olen samaa mieltä näiden pessimistien kanssa. Yksi tai kaksi vahvistusta vaikka kuinka kovan luokan kavereita olisivat; ei yksinkertaisesti riitä. HIFK:lta löytyy muutama huippujannu, mutta näiden jälkeen pudotus on niin huomattava, että yhden hyvän kentän lisäksi ei ole paljoa tarjolla. Joko nuorten ja "vähän heikompitasoisten" olisi nostettava profiiliaan rajusti ja pari vahvistusta olisi hankittava tai uusia hankintoja pitäisi olla väh. 4 pelaajaa. Mutta uskoisin Penan faksin käyvän kuumana ja viritteillä olevan yhteyksiä moneenkin suuntaan.
 

hsk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leeds United,Schalke 04,Kassel Huskies,TPS
Toimitusjohtajassa

HIFKin ongelman ydin. Ja Jokereissa Valmentajassa...Mutta eihän Helsingissä mitään myönnetä...
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Shedden on aiemminkin ollut vastaavassa tilanteessa - ja oma usko miehen kykyihin ei ole horjunut tippaakaan, ei kaiveta kuoppaa liikaa, eihän? Alleviivasin pari kohtaa, jotka voi rinnastaa täysin tähän hetkeen ja ...


My point was, and still remains, that Doug Shedden is a
winner. He didn't become a winner by dumb luck or by listening to a few
emotionally disturbed fans ranting about how he should revamp his team. He
knows hockey, he knows motivation, and he knows winning.


Winning the hearts of hockey illiterates such as yourself doesn't mean crapola. Winning the Kelly Cup is what Shedds wants, and somehow
I don't think he gives a rat's ass whether or not you approve of his methods
for doing so.

The fact is that while the rough and tumble style was effective for the Gators
last season during the regular season, it led to their ultimate demise during
the Kelly Cup Finals. Doug has put together a team which he feels is capable
of winning playoff hockey. Sure, they're struggling right now. And if you'll
recall last year, they struggled for quite some time after the forfeits were
handed down. But Doug got those guys believing that they were better than the rest of the league...and the rest is, as they say, histoire. This year,
they're struggling, no doubt. They are also dealing with injuries to key
personnel, along with the normal gelling problems that arise when new players
(Toporowski, for example) are thrown into the mixture.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
TakapihanLemieux kirjoitti:
'Ulkopuolisen' näkökulmasta (ihan kuin joku haluaisi kuulla) olen samaa mieltä näiden pessimistien kanssa. Yksi tai kaksi vahvistusta vaikka kuinka kovan luokan kavereita olisivat; ei yksinkertaisesti riitä. HIFK:lta löytyy muutama huippujannu, mutta näiden jälkeen pudotus on niin huomattava, että yhden hyvän kentän lisäksi ei ole paljoa tarjolla. Joko nuorten ja "vähän heikompitasoisten" olisi nostettava profiiliaan rajusti ja pari vahvistusta olisi hankittava tai uusia hankintoja pitäisi olla väh. 4 pelaajaa. Mutta uskoisin Penan faksin käyvän kuumana ja viritteillä olevan yhteyksiä moneenkin suuntaan.

No,toissakaudella kyllä pelattiin vastaavalla materiaalilla ihan mestaruudesta,joten miksi se ei olisi materiaalin puolesta nytkin mahdollista.Suurempi ongelma ainakin tällä hetkellä on ongelmat pelisysteemissä.Viisikon etäisyydet repeilee,eikä päästä vastustajan iholle kiinni,mikä olisi ehdottoman tärkeää juuri taklaavaa pelityyliä haettaessa.Samasta systä vastustaja tulee sisään omalle alueelle lähes kävelemällä,ja onnistuu luomaan painetta jo pelkästään jatkuvien merkkausvirheiden johdosta.Maalineduspelaaminen nyt on jonkinlaisessa kunnossa,vaikka pettikin Tapparaa vastaan.Tämä nyt vaan ei yksin riitä.Hyökkäyspelin osalta materiaali asettaa rajoituksensa,mutta tuo viisikoiden hajanaisuus kyllä vaikeuttaa myös erityisesti hyökkäyksiin lähtöä.

Kärjistettynä voisi sanoa,että hyvä pelisysteemi on sellainen,että vähän heikompikin joukkue pystyy sitä toteuttaessaan pelaamaan tiivistä peruspeliä,jossa vastustaja ei pääse juurikaan ylivoimahyökkäyksiin ja laukaukset tulevat pääasiassa sektorin ulkopuolelta.Nyt sellaista ei ole Hifkin osalta nähty.Ja tämä ei tarkoita välttämättä mitään peruuttelua,jos joku nyt niin epäilee.Tällä hetkellä pelisysteemi kusee,tai sitten pelaajat eivät vielä ole pystyneet sitä noudattamaan.Toivon jälkimmäistä,sillä se on helpompi korjata.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jymäkkä kirjoitti:
No,toissakaudella kyllä pelattiin vastaavalla materiaalilla ihan mestaruudesta,joten miksi se ei olisi materiaalin puolesta nytkin mahdollista.

Kaudella 2003-2004 maaleja tehtiin runkosarjan 56 pelissä 181. HIFK:n joukkueen sisäisen pistepörssin neljä kärkinimeä eivät kukaan enää pelaa IFK:ssa (Pärssinen, Kuhta, Harkins, Söderholm). Pörssin viides oli Toni Häppölä ja kuudentena taas outo lintu, Roman Vopat.

Nämä viisi miestä, jotka olivat kuuden parhaan joukossa pisteissä, eivät enää pelaa, näetkö eron?

Maaleja nämä viisi peluria mättivät:
-Pärssinen 32
-Kuhta 31
-Söderholm 16
-Harkins 10
-Vopat 10

Yht. 99 maalia. Eli n. 55% joukkueen maaleista. Eli tältä pohjalta. Onhan meillä nyt Salmelainen, joka tekee pelimiehen rinnalla tuon 25 maalia. Mutta mistä toinen maalinsylkijä, entä puolustuksen tehomies? Luttinen korvaa onnistuneella kaudella Söderholmin maalimäärän. Järvinen tehnee tuon Harkinsin määrän.

Nämä olivat vain miehiä, jotka kantoivat IFK:ta illasta toiseen. Saivat vastuuta ja käyttivät sen tekemällä hemmetisti pisteitä. Ihana ketju, joka elää aina mielessämme. Oisivat ansainneet mestaruuden kyseisellä kaudella nuo lähteneet + Karalahti.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan kyllä outoa verrata toissa kauden materiaalia nykyiseen. Perusmassa on toki sama, mutta pronssiporukassa oli kuitenkin silloisen kauden kovin yksittäinen hyökkäyskolmikko ja toisaalta löytyi myös Vopat mätkimään jotain kuonoon. Nykyisestä jengistä ei löydy kumpaakaan ääripäätä, on vain se perusmassa.

Sinänsä on kyllä huvittava tämä "paluu juurille"-slogan. Joku voisi selventää minkä ajankohdan juuriin sitä oikein palataan. Yksi HIFK:han oli voimissaan vielä 80-luvun lopulla jonka jälkeen alkoi syvä alamäki. Ja alamäen kovimpana arkkitehtina, oikestaan aloittaen koko perseilyn, hääri muuten P. Matikainen. Eli Matikainen vetää nyt "paluu juurille"-projektia jonka tehtävänä on paikata Matikaisen aikoinaan aloittamat mokat.

Outoa, onnistuminenhan vaikuttaa selviöltä.
 

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Niinpä niin, kukahan saatana näitä Matikaisia Hifkiin valitsee, eli perussyy johdattaa jäljet sylttytehtaaseen. Jälkiviisashan voi aina olla mutta ei tässä ainakaan huonomassa tilanteessa oltaisiin jos Moberg olisi antanut Kekäläiselle laajemmat valtuudet kehittää seuraa ja Kekäläinen olisi jäänyt Hifkiin. Tällä Mobergin valitsemalla tiellä tulee takuuvarmasti jossain vaiheessa se kuuluisa karhu vastaan. Vaan miten sitä sanotaankaan leikkisästi: ahneella on paskainen loppu.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Wiltord kirjoitti:
Nämä viisi miestä, jotka olivat kuuden parhaan joukossa pisteissä, eivät enää pelaa, näetkö eron?

Totta kai näen,enhän minä nyt aivan idiootti ole.Ilmaisin itseäni hieman epätarkasti,sillä tarkoitin tietenkin sen "vastaavalla materiaalilla" sillä edellytyksellä,että Pena hoitaa ne kaksi huippuvahvistusta hyökkäykseen.Silloin meillä olisi toissa kauden tapaan 1 huippuketju,ja loput 3 ketjua näitä perusduunareita.

Noista lähteneistä Pärssisen korvaa Salmelainen,joka on ollut huikeassa vireessä alkukaudesta.Harkinsin ja Kuhdan korvaajaa odotellaan,ja se kieltämättä helpommin sanottu kuin tehty.Pakistossa Pikkarainen voi hyvinkin astua Söderholmin saappaisiin,vaikka toisaalta ei ole nyt Jeren parina pelannut,kuten Söde.Muut lähteneet eivät olleet millään muotoa korvaamattomia,vaikka muutamalla heistä tiettyjä hyviä ominaisuuksia olikin.

Eli,jos ne kaksi huippuvahvistusta saadaan,niin materiaali on hyvin samantasoinen kuin toissa kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös