Hifk 2002-2003

  • 1 301 410
  • 10 974
Tila
Viestiketju on suljettu.

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Viestin lähetti Hai


Mutta musta noi kommentit "Mene himaan ja mieti mitä joukkuetta kannatat" on aika typeriä. On hyvä että on erilaisia mielipiteitä ja syntyy keskustelua. Kaikilla on oikeus kannattaa HIFK:ta vaikka olisikin eri mieltä joistakin asioista.

Täysin samaa mieltä. Sitä vartenhan tämä palsta juuri on,
että syntyisi keskustelua erilaisista mielipiteistä.
JooJoo-Miehet ovatkin jo eri asia.
 

parkhurst

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Hai
Mutta musta noi kommentit "Mene himaan ja mieti mitä joukkuetta kannatat" on aika typeriä. On hyvä että on erilaisia mielipiteitä ja syntyy keskustelua. Kaikilla on oikeus kannattaa HIFK:ta vaikka olisikin eri mieltä joistakin asioista.

Mutta eikös tuokin ole eräänlainen mielipide. Nämä keskustelupalstathan ovat siinä mielessä hyviä paikkoja keskustelulle, että saa laukoa täysillä mitä mielensä tekee. Eikä tuo ollut vielä edes täysillä laukomista.

Silloinhan ne parhaat keskustelut syntyy, kun saa päästellä vähän höyryjä... :D
 

Kurgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K. -guardian of ätppomk-
Olenpa jonkin aikaa vierestä seurannut tätä keskustelua, joten viskaanpa itsekin lusikkani soppaan. olen kannattanut palvomaani joukkuetta jo pikkupojasta lähtien, eli noin päälle parisenkymmentä vuotta. Iso ja paha HIFK, kuten "Big bad Bruins" on vaihtelevasta menestyksestään aina ollut otsikoissa, se on ollut vihattu tai rakastettu, ei neutraali, ei harmaa, vaan verenpunainen, laitojen kestävyyttä koetteleva, pelityyliltään faniystävällisen rämäpäinen "jengi" - sanan parhaassa merkityksessä, jonka paitaa kantaessasi tunnet ylpeyttä, huolimatta sen hetkisestä menestyksestä. Monen eri joukkueen kannattaja on esittänyt jonkin HIFKin tappiollisen ottelun jälkeisenä päivänä kysymyksen, miksi pidät paitaa päällä, eihän "eilisessä ollut mitään juhlittavaa..." En ymmärrä näitä kannattajia, jotka kehtaavat tunnustaa väriään ainoastaan menestyksen myötäaallokossa.

Tästä pääsen identiteettiin. Kukaan ei voi aina menestyä...ikuisesti. Tulee vastamäkeä ja myötämäkeä, mutta HIFKin olemus on taisteleminen, peräänantamattomuus, urheiluhenki ja kaukalossa kunnon puristus ja pleksien kolina. Miehet kuten Rudy, Pyhä-Jere ja Tomppakin ovat saavuttaneet paikkansa fanien sydämessä sillä, että heidän luonteensa on räiskyvä. Virkamieskiekkoilu, piruetit ja taitoluistelu voi joidenkuiden ihmisten silmin katsottuna olla kaunista, kuten kontaktien välttelykin, muttei se koskaan ole kuulunut, eikä koskaan saa tulla kuulumaan Helsingin IFK:hon. Olen vilpittömästi sitä mieltä, että näen mielummin himmeimmille sijoille jäävän, taistelevan, joukkueestaan ylpeän ja räiskyvän HIFKin, kuin kultajuhlat, joka on saavutettu *itse sensuroitu* -kiekkoilulla ja värittömyydellä.

Kukaan ei varmasti kannattajistamme tahdo sitä, että joku retukivinen pilaa matsin murjomalla 0-0 -tilanteessa jatkoajalla syyttä suotta ensimmäisen vastaantulijan. Jääkiekossa tapahtuu aina silloin tällöin jopa hengenvaarallista "sikakiekkoilua", näiltä "poikittaisella selkään tai niskaan ry:n" miehiltä, joihin puututaan aivan liian lepsusti. Tulee pieni rangaistus, jos sitäkään kenties pahimmillaan muutaman tonnin sakot ja parin ottelun pelikielto, joka langetetaan milloin langetetaan. Ei siitä tahti muutu, eikä loukattu pelaaja välttämättä enää ole kunnossa. Se, että ylläpidämme uhkaa jollain kunnollisella duunilleen spesialisoituneella lihaosaston miehellä, joka muutaman kerran kaudessa käy pyyhkimässä jäätä hengenvaarallista peliä harjoittaneella pelaajalla, on taatusti pahempi ja tehokkaampi sanktio ja estää myös paremmin törkyilyjä.

Tämän Atria-osaston lisäksi tarvitsemme vahvoja, isokokoisia vääntäjiä, laitojen paukuttajia ja roolipelaajia, pistenikkareita unohtamatta. Ei pelaajaa voi ainoastaan katsoa pisteisiin ja funtsia erään joukkueen omistajan takavuosien tyyliin, laskien edellisvuoden eri joukkueiden pelaajien pistetili yhteen ja summa summarumina kelata, että "näillä pojoillahan tulee mestaruus."

Duunareita tarvitaan, tarvitaan pelaajia tekemään tähdille tilaa ja tarvitaan pelaajia, joilla on kykyä suojella pelaajia. Kun on kysymys HIFKistä, tarvitaan myös räiskyviä luonteita. Jos siitä luonteen räiskyvyydestä muutama ylimääräinen boksiminuutti tulee, niin on se sen arvoista.

Ensi kauteen taas toiveikkain mielin, hajotkoon pleksit, kuulukoon pauke, muutama maali siihen päälle, niin hommahan on bueno!

PS. Marek Z. -kommenteille ei viitsi kovin kantaa ottaa, mies on SM-liigan paras puolustaja, miten voimme enempää häneltä toivoa...?
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hai ja Iceberg

Sovitaan aluksi, että jokainen meistä pitää oman mielipiteensä. Minun ei tarvitse arvostaa teidän näkemyksiä ja päinvastoin. Deal?

Minun mielipiteeni on, (lainatakseni edelleen suoraan IFK:n historiikkia), IFK:n jääkiekosta seuraava:

**Jääkiekkotoiminta murtautui lopullisesti kansalliselle huipulle 1960-luvun lopulla. Legndaarisen NHL-pelaajan, Carl Brewerin, johdolla IFK voitti ensimmäiset Suomen mestaruutensa 1969 ja 1970.

Näiltä ajoilta on lähtöisin perinteinen IFK-henki; peräänantamaton loppuun saakka yrittäminen. IFK tunnetaan myös erilaisuudesta, omintakeisuudestaan, aggressiivisuudestaan ja värikkyydestään. IFK tuskin jättää ketään kylmäksi; olet joko puolellamme tai meitä vastaan. Kaikki nämä seikat tekevät IFK:sta rakastetun, vihatun, palvotun, halveksitun mutta ennen kaikkea seuratun. **

Yhtenä osana IFK:ta on aina ollut, kuten edellä lukee, aggressiivisuus ja värikkyys. Seurattuani (enemmän kuin pelkästään katsomosta) IFK:n kiekkoa kovin kovin pitkään, väitän tietäväni helvetin hyvin, mistä puhun.

Näin ollen YHTENÄ osana IFK:n joukkueessa on ollut ja tulee aina olemaan pelotteet. Riippumatta siitä kuka valmentaa.

Ei kaikki joukkueet voi/pidä olla harmaata massaa. Siksi moni seura ottaa mieluummin kitinäkullan. IFK ei. (Eikä edellinen ole pelkästään oma mielipide) IFK:n tarkoitus on olla PUNAINEN. Petoja. Mukana taffeja äijiä. Miks muuten IFK aina sytyttää maaseudulla verrattuna Blyysiin ja Jokereihin. Koska IFK herättää tunteita!!! Puolesta tai vastaan, mutta herättää.

Tämä vuodatus oli tuskan takana, joten älkää Hai ja Iceman suotta vastatko. Luulen, ettemme löydä toisiamme tässä kysymyksessä.

Huh!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Carlos
Jos Hifkiä vastaan törkeillään, se on rikos josta tulee rangaistus. Vastustajan täytyy tietää se jo temppuja tehdessään, että tästä tulee nenä kipeäksi.

Ihan sama: kävelette illalla kadulla ja kaksi vastaantulevaa nuorta herrasmiestä tönäisee vaimonne/tyttöystävänne katuun, ja varastaa käsilaukun. Mitä teette?

a) soitatte poliisille, ja toivotte että jätkät jäävät joskus kiinni (epätodennäköistä), saavat 20 "egeä" sakkoa, nuhteet, ja tekevät saman uudestaan jo seuraavana iltana.

b) leivot poikia lättyyn niin runsaasti että eivät enää kotiin löydä samana iltana, ja jos löytävät niin äiti soittaa poliisit kun ei tunne tuota tuntematonta kotiin saapujaa.
Ensinnäkin esimerkki on loistava. Ikävä kyllä minäkin olen luonteeltani sellainen B-vaihtoehdon valitsija. Mutta käytännössä B-vaihtoehto on siitä ikävä, että kovimman rangaistuksen saa juuri se joka menee leipomaan lättyyn. Se on sama niin SM-liigassa, NHL:ssä kuin kadulla.

Minä en halua että oma joukkueeni HIFK häviää sen takia että lähdetään koston tielle automaattisesti. Samalla tavalla en halua myöskään maksaa korvauksia siitä, että leivon jotain kusipäätä turpaan, vaikka kuinka mieli tekisi ja se olisi moraalisesti oikein .

Jäämiehelläkin on pointtinsa. Tietty peloite pitää olla, mutta se ei ole syy ottaa tyhmiä jäähyjä ja hävitä. Täältä ketjusta löytyy viestejä, joissa halutaan joitain pelaajia HIFKiin pelkästään sillä ansiolla että on hemmetin paljon jäähyjä. Ei kiitos. Niin heikkoja pelaajia ei olekkaan ettei sääntöjä rikkomalla saa vastustajaa vahingoitettua. Mies on se joka tekee sen sääntöjen mukaan, jolloin jäähyä ei tule. Varsinkin kun kaukalossa syylliset löytyvät aina ja "what goes around, comes around".

Toiseksi: Zidlincky on saatanan hyvä puolustaja, mutta vielä parempi hän olisi jos saisi karsittua äkkipikaisuus/turhautumis jäähyjään. Ei ihan Rafalskin tasoinen (eikä siten NHL:n top 5:ssä), mutta pärjäisi taitojensa puolesta helposti.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tämä ei ole anteeksipyyntö

..mutta pahoittelen jos kommenttini "mene himaan...jne" aiheutti angsteja. Tietenkin saa olla eri mieltä, mutta sallikaa minunkin osoittaa tunteeni ns. spontaanisti. Juuri tuolla hetkellä minusta tuntui tuolta - tämähän on HIFK-tyylistä reagoida heti eikä puhallella muniinsa:p Joten en voi jälkikäteen pyytää anteeksi sen hetkisiä tuntemuksiani. Nyt voin kuitenkin myöntää, että erimielisyyskin on tietenkin sallittua. Ja mikä se sellainen keskustelupalsta olisi, missä kaikki olisivat samaa mieltä.

Mutta tuo alue; HIFKin perinteet, on jotenkin niin tabun oloinen. Turhaanko? Minulle tulee HIFKin perusarvojen kyseenalaistamisesta samanlainen valju olo, kuin Paaville ehkä tulisi, jos joku juniorimunkki menisi kysymään, että miksi homoilu ei ole sallittua Vatikaanissa?

Muuten, keskustelu jatkukoon, jos tarvis vaatii. Ok, Iceman?
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Seuraavat valmentajat

Viestin lähetti Senior
Vaikka Ape on ollut valmentajana IFK:ssa vasta vähän aikaa, niin sooner of later hänenkin aika on ohi. Yleensä Suomessa valmentajat ovat olleet samassa joukkueessa korkeintaan muutaman kauden. Siksipä askaroin itseni kanssa: kuka seuraavaksi?

Hieno keskustelunaihe, vaikka ei ehkä ajankohtainen olekaan, mutta off seasonia mennään, joten antaa palaa ettei mene pelkäksi gooni-keskusteluksi. Muutama nimi, joka tulee heti mieleen.

Hannu "Midas" Jortikka
Mies Turusta, joka herättää tunteita. Kultainen kosketus. Usein tyhmäksi huutajaksi leimattu mies on siviiliammatiltaan rakennusmestari, joten älykkäästä kaverista on kyse. Eräänlaista rakentajan roolia hän kiekkojoukkueissakin on tehnyt ja erinomaisella menestyksellä. Verbaalivirtuoosi vailla vertaa. Suullinen ruoska soi parhaimmilaan siihen malliin, että heikompaa hirvittää. Legendat siitä, että aikuiset miehet alkavat itkeä, kun Jortikan suusta tulee kovaa tekstiä on helppo uskoa. Puolustaa omiaan kuin emokarhu poikasiaan. Mies on myös legendaarinen siinä mielessä, että mestaruuksien jälkeen muut ovat maasta irti. Jortikan jalat pysyy maassa ja hän kylmänviileästi toteaa, että jääkiekkoa tämä vain on. On useaan otteeseen todennut haluavansa palata valmentajaksi, joten tuskin hän jaksaa kovin pitkään "peukaloitaan pyöritellä" toimistolla. Niin paljon positiivisia asioita Jortikassa on, että hänen turkulaisuuttaankin olen ainakin itse valmis katsomaan läpi sormien. Muualla kuin Tepsissä on osoittanut, että kyllä Jortikan ajatusmaailmaan kova pelikin sopii.

Vasili Tihonov
Loistava valmentaja. Mies jossa yhdistyy maailman parhaiden kiekkovaltioiden asiantuntemus. Idän henkilökohtainen pelaajien kehittäminen yhdistettynä NHL:n peluuttamiseen ja roolittamiseen on tappava yhdistelmä. Töitä oli tarjolla myös Amerikassa, mutta halusi vapaaehtoisesti palata Eurooppaan.
Teki fantastista työtä Raumalla. Ulkonäkö muistuttaa kilttiä professoria, mutta pinnan alla on timantinkova aito Tihonov. Joukkueet pelaa IFK:n näköistä ja oloista fyysistä kiekkoa. Saa puristettua yksilöistä tehot ulos. Mestaruutta ei ole, mutta vaikea sitä Porissa tai Raumalla on saavuttaa. Hyvän joukkueen valmentajana erittäin varteenotettava mestariehdokas.

Ted Nolan
He was the NHL's coach of the year one minute, on the scrap heap the next.

Within a few years he was coaching in the NHL, hired almost as a sacrificial lamb by the Buffalo Sabres, who had traded away star players so they could rebuild their team with youth. But Nolan had met greater challenges, and in two years the Sabres were contenders, dubbed “the hardest-working team in hockey,” a lunch-bucket brigade that came at opponents in waves with speed and fists and always with heart. His tales of how he dealt with hardship inspired them and they bonded.

He put the players in circles each time they met so their spirit went inward to one another; he said that when they played for him they were likes braves going off to war. Their dressing room was sacred ground, their sweaters honoured, not allowed to be even dropped on the floor. A medicine man appeared and blessed their sticks. Nolan always made sure they had fun, telling them that winning was not the most important thing: if they grew as men, if they had the right spirit, winning would be the bonus. And it was.

At the end of the year, Nolan, just 39, was named the NHL's coach of the year. But the Sabres offered him a mere one-year contract and quickly walked away when he demurred.

There had been internal problems, friction with the veteran general manager, John Muckler. Nolan says there were times when he benched players the new GM had just acquired to “motivate them, so they played better when they went back on the ice,” and the team won because of it. He rested star forward Pat LaFontaine after a concussion, initially angering Muckler. (LaFontaine’s doctor stated that another hit would have seriously hurt him.)

Then there was Dominik Hasek, the team’s superstar goaltender. Eccentric and paid millions, he hadn’t seen eye to eye with the man from the northern reserve, and by season’s end he was telling the media he didn’t want to play for his coach any more.

Nolan’s dismissal was controversial. Fans took to the streets in protest; some players were distressed. One, Matthew Barnaby, threatened to deck Hasek on the ice. But Mike Brophy, senior writer for The Hockey News, says such feelings weren’t unanimous. “Some guys loved him, some guys hated him. It wasn’t a case where he had 18 guys on board and two didn’t like him.” In a business filled with unwritten rules, questions were raised about his diplomacy concerning his star goalie and the GM. His record, however - the bottom line in sports - was remarkable. Brophy unhesitatingly calls him “a very good coach.”

Four seasons later, the big leagues still shun him. He was offered a job with the chaotic Tampa Bay Lightning his first year away and didn’t accept. Since then about 40 jobs have become available and he has had exactly two interviews with that pristinely white, old boys’ club the NHL.

“I think he’s been blackballed,” says Brophy. “Muckler is a long-time NHL guy who is well connected. I think it all comes down to the war he had with him, and people are using that.” But Brophy agrees that many coaches have fought with general managers and not been segregated like Nolan. “For whatever reason,” he says, “they are hanging Teddy out to dry.”

Sopimustarjous menemään SM-liigasta Ted Nolanille, niin mies saattaa hyvinkin innostua. Hän haluaa palata NHL:ään, joten SM-liiga olisi erinomainen paikka "paitsiossa" olevalle miehelle. Aivan kuten se on ollut monelle pelaajalle. Nolan Vs. Muckler -kiista ei SM-liigassa paina pätkääkään. Ainoa mikä merkitsee on erityisesti nuoriin satsaava huippuvalmentaja, joka kykenisi myös jo nimellään houkuttelemaan vuoden NHL-valmentajana huippupelaajia Pohjois-Amerikasta SM-liigaan. Harkitsemisen arvoinen mies monessakin liigaseurassa.

Mike Keenan / Barry Smith / Jne..
Tällä hetkellä pelkkää fantasiaa, mutta asiahan ei olekaan ajankohtainen juuri nyt. Isoja kaloja kannattaa joskus yrittää, vaikka saanti ei varmaa olisikaan. Moni NHL-valmentaja on osoittanut tavalla tai toisella kiinnostusta valmentamiseen Euroopassa.

IHWC.NET: There have been North American coaches who have come to Europe and coached. At any time in the future would you consider such a move, either coaching a league team or national team?

Mike Keenan: Well I suppose anything is possible. That might be something to think about in the future, but right now I am very happy coaching the Panthers.

Kiitos, mutta ei kiitos...
Hannu Aravirta, Sakari Pietilä jne... Erinomaisia valmentajia, mutta pehmeinä poikina niin kaukana IFK-ajatusmaailmasta kuin ikinä olla voi.

Päävalmentajien kohdalla on syytä muistaa myös se, että apulaisvalmentajilla on tärkeä rooli. Sitä kautta olisi erittäin hyvä mahdollisuus ajaa sisään omia entisiä pelaajia valmentajiksi Sakke Lindforssin tapaan. Itse olisin nähnyt esimerkiksi erittäin mielelläni Esa Tikkasen NHL-uran päätteeksi apulaisvalmentajana IFK:ssa, mutta valitettavasti taisi mr. Tikkanen sulkea tämän tien omilla teoillaan.
 

HÄI

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En ole täällä missään vaiheessa väittänyt etteikö fyysinen ja värikäs peli olisi "HIFK- kiekkoa". Pointtini on vain se, että en hylkäisi HIFK:ta vaikka se pelaisi neitikiekkoa. Olen täysin sitä mieltä, että fyysinen peli on paljon yleisöystävällisempää kuin joku neiteily, mutta minusta on vain turha esim. hankkia HIFK:hon sellaisia miehiä, jotka osaavat vain tapella. Ja Nielikäinen OSAA muutakin. Laaksosesta sitten voidaankin ehkä olla montaa mieltä. Ihanne pelaaja on sellainen, joka uskaltaa "kouluttaa" ja pelata. Tällaisia pelaajia haluan nähdä HIFK:ssa. Vopat on tästä loistava esimerkki.

JHag ja Senior, tuskin täällä kukaan haluaa HIFK:n perinteitä muuttaa, eikä tässä ole edes siitä kyse. Ainakin minä haluan että HIFK tulee jatkossakin olemaan liigan väriläiskä ja jatkavan omalla tyylillään. Ehkä tämä surkea viime kausi sai sitten minutkin vähän liian paljon kaipaamaan sitä menestystä tyylistä välittämättä. Toivotaan että ensi kaudella kaikki saavat olla tyytyväisiä :cool:
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko kantaa minunkin punainen korteni vapisevaan kekoon.

Hifk on aina ollut värikäs ja tunteella pelaava ryhmä, juuri tämä tekee Hifkistä mitä se on. Välillä huohahtaa yli, mutta kukaan ei voi sanoa että on jäänyt kylmäksi. Hifkiä siis inhotaan, vihataa, palvotaan, rakastetaan tulisesti, juuri samoista syistä.

Mieluummin otan takkiin kunnon tyylillä kuin voittoja, joiden jälkeen nukuttaa. Eli ryminä pronssi tuntuu paremmalta kuin "harmaa" kulta. Jokaisella on mielipiteensä, mutta Hifk leirissä tämä mielipide on vallitseva, uskokaa tai älkää. Muut mielipiteet hyväksyn, silti oudoksuen kuinka kyseiset fanit ovat alunperin kiinnostuneet Hifkistä.

Tps tyylinen Hifk ei minua katsomoon saisi, toki fani olen aina, sitä kun ei valita siihen synnytään/kasvetaan. Keskustelua aiheesta näyttää olevan mahdoton käydä, mutta totesinkin vain mielipiteeni.
 

fireman

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikkiruokainen
Kumma kun joku on vielä sitä mieltä ettei Nielikäine osaa kui toimia poliisina;) Se osaa luistella erittäin nopeesti ja tehä maaleja kunhan ketju on sellanen ettei miehen tarvi tehdä joka ainoaa kiekon siirtoa by himself. Bluesfanit tyrmistyi viime Ässät-Blues-matsissa kun mies näytti taitonsa, kysykää vaikka niiltä=)!!!!!!!!!!!!
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Viestin lähetti Hai
En ole täällä missään vaiheessa väittänyt etteikö fyysinen ja värikäs peli olisi "HIFK- kiekkoa". Pointtini on vain se, että en hylkäisi HIFK:ta vaikka se pelaisi neitikiekkoa. Olen täysin sitä mieltä, että fyysinen peli on paljon yleisöystävällisempää kuin joku neiteily, mutta minusta on vain turha esim. hankkia HIFK:hon sellaisia miehiä, jotka osaavat vain tapella. Ja Nielikäinen OSAA muutakin. Laaksosesta sitten voidaankin ehkä olla montaa mieltä.
Hai, en gång IFK - alltid IFK. Eli ei täällä kukaan (ainakaan kukaan tosifani) hylkäisi IFK:ta, vaikka neitivalmentaja meille tulisikin. Ismo Lehkonen oli tästä löyhä esimerkki. Ei se fanius mihinkään katoa. Mutta monien , kuten minunkin mielestäni IFK:n kuuluu pelata kovaa ja värikkäästi. Se on se oikea IFK, nyt yli 30 vuotta on ollut se oikea IFK. Itseasiassa, mielummin häviäisin finaalissa fyysisenä joukkueena, kuin voittaisin mestaruuden neitijoukkueena. Mutta mielipide on yksilöllinen, ja hyvä niin.

Ja Tom Laaksonen oli ehkä yksi kilteimmistä persoonista HIFK- historiassa. Ei olisi tehnyt pahaa kärpäsellekään, ellei joku olisi uhannut esim. peliajan puutteella...
 

Q

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC (kutsuttu kunniajäsen)
HAI sie Etelän mies, mitä sie huiijot ? Mikset sie käytä (K)offia, kuten Viemäri TV:n sketsi leikkisästi meni.

Muistakaa, että HIFK tarjoaa meille kaikille jotakin : Taitoa, Pärssisen, Vihkon ja Nielikäisen muodossa. Gooni osastolla tulevalla kaudella Mäkiaho, Vopat, Pikkarainen ja Holma.

Laittakaa muuten nimi Holma mieleen. Kaveri on 192 cm ja 111 kg ja edelleen parhaassa kasvuiässä. Laaksonen on yksi HIFK:n historian legendoista, jonka taidot kaikki SM-liigassa tiesivät.
 

Roy

Jäsen
IFK:ta uhkaa oikeustoimet

"NHL-pykälien kanssa kannattaa olla tarkkana. Nyt kun HIFK on julkistanut Roman Simicekin sopimuksen ”liian aikaisin”, Minnesota Wild uhkaa helsinkiläisiä oikeustoimilla. ---
Timo Pärssisen siirtyminen HIFK:hon ei ole kirkossa kuulutettu, sillä Anaheim on ilmaissut kiinnostuksensa pitää hänet riveissään. "


Näin kertoo KiekkoKaleva.

Mielenkiintoista..
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hyvä Janos! Olemme selkeästi samaa mieltä a) pelityylistä b) Tompasta. Kyllä, Kuulapään HIFK oli askel kohti pehmeämpiä arvoja. Karmivaa katsottavaa, mutta siellä oltiin.

Minäkin olen sanonut, että HIFK-FANIUS ei lopu koskaan. Mutta HIFK-matseissa käyminen voi loppua, jos ei pelityyli miellytä.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tossa Huhu-areenan vieraskirjassa (eikös olekin luotettavin lähde:) ?) kerrotaan Jay Wellsin olevan HIFK:n mies, eli mitä vittua? Kuka on Jay Wells? Scissons käyttää salanimeä ja tekee paluuta, murtaakseen ensi kauden joukkuetta? Hjallis on varmasti perustanut salaliiton HIFK:ta vastaan ja lähettelee vääriä huhuja KiekkoKalevassa (Simicek sekä Pärssinen eivät ole varmoja).
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli tämä Wells?

Jay Wells Defense
Born May 18 1959 -- Paris, ONT
Height 6.01 -- Weight 205
Selected by Los-Angeles Kings round 1 #16 overall 1979 NHL Entry Draft



--- Regular Season --- ---- Playoffs ----
Season Team Lge GP G A Pts PIM GP G A Pts PIM
--------------------------------------------------------------------------------------
1976-77 Kingston Canadiens OHA 59 4 7 11 90
1977-78 Kingston Canadiens OHA 68 9 13 22 195
1978-79 Kingston Canadiens OHA 48 6 21 27 100
1979-80 Binghamton Dusters AHL 28 0 6 6 48 -- -- -- -- --
1979-80 Los-Angeles Kings NHL 43 0 0 0 113 4 0 0 0 11
1980-81 Los-Angeles Kings NHL 72 5 13 18 155 4 0 0 0 27
1981-82 Los-Angeles Kings NHL 60 1 8 9 145 10 1 3 4 41
1982-83 Los-Angeles Kings NHL 69 3 12 15 167 -- -- -- -- --
1983-84 Los-Angeles Kings NHL 69 3 18 21 141 -- -- -- -- --
1984-85 Los-Angeles Kings NHL 77 2 9 11 185 3 0 1 1 0
1985-86 Los-Angeles Kings NHL 79 11 31 42 226 -- -- -- -- --
1986-87 Los-Angeles Kings NHL 77 7 29 36 155 5 1 2 3 10
1987-88 Los-Angeles Kings NHL 58 2 23 25 159 5 1 2 3 21
1988-89 Philadelphia Flyers NHL 67 2 19 21 184 18 0 2 2 51
1989-90 Philadelphia Flyers NHL 59 3 16 19 129 -- -- -- -- --
1989-90 Buffalo Sabres NHL 1 0 1 1 0 6 0 0 0 12
1990-91 Buffalo Sabres NHL 43 1 2 3 86 1 0 1 1 0
1991-92 Buffalo Sabres NHL 41 2 9 11 157 -- -- -- -- --
1991-92 New-York Rangers NHL 11 0 0 0 24 13 0 2 2 10
1992-93 New-York Rangers NHL 53 1 9 10 107 -- -- -- -- --
1993-94 New-York Rangers NHL 79 2 7 9 110 23 0 0 0 20
1994-95 New-York Rangers NHL 43 2 7 9 36 10 0 0 0 8
1995-96 St.-Louis Blues NHL 76 0 3 3 67 12 0 1 1 2
1996-97 Tampa-Bay Lightning NHL 21 0 0 0 13 -- -- -- -- --
--------------------------------------------------------------------------------------
NHL Totals 1098 47 216 263 2359 114 3 14 17 213



muuten hyvä, mutta jätkä täyttää tasan kahden viikon päästä 43 vuotta, eli on faijani ikäinen. Joo siis PIM ei ole valittamista mutta pisteissä on. Eli onko tämä Marekin mahdollinen stuntti? Vaiko Kantorin? Wells ei aluksi kuulostanut tutulta mutta kun tilastot tuli esiin niin muistui mieleen. Muistakaa, todella epävarma lähde!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Valmentajista kannatan Animalin tapaan H.Jortikkaa. Olen usein haaveillut, että Suomen vittumaisin jengi HIFK ja Suomen vittumaisin valmentaja H.Jortikka löytäisivät toisensa. Kuvitelkaa, mikä ydinpommi: yltiöfyysinen HIFK ohjaksissaan Jortikka! Ai ai, kyllä olisi makeaa katseltavaa ja kuunneltavaa, kun Jortsu mesoaisi tällä kertaa fyysisen pelin puolesta ja tuomareiden käsittämättömän tiukkaa linjaa vastaan. Ehkä vielä joskus.

Myös Vesku Surenkin kuuluu ikisuosikkeihin. Ei tarvitsisi pelätä neitikiekkoa!

HIFKin kiikarissa on yksi mielenkiintoinen sentteri, joka kelpaisi myös Bluesille. Ja ehkä myös Jokereille. Kotimainen paluumuuttaja. Arvannette.
 

karalahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Re: Eli tämä Wells?

Viestin lähetti lintu
Jay Wells Defense
Born May 18 1959 -- Paris, ONT
Height 6.01 -- Weight 205
Selected by Los-Angeles Kings round 1 #16 overall 1979 NHL Entry Draft



--- Regular Season --- ---- Playoffs ----
Season Team Lge GP G A Pts PIM GP G A Pts PIM
--------------------------------------------------------------------------------------
1976-77 Kingston Canadiens OHA 59 4 7 11 90
1977-78 Kingston Canadiens OHA 68 9 13 22 195
1978-79 Kingston Canadiens OHA 48 6 21 27 100
1979-80 Binghamton Dusters AHL 28 0 6 6 48 -- -- -- -- --
1979-80 Los-Angeles Kings NHL 43 0 0 0 113 4 0 0 0 11
1980-81 Los-Angeles Kings NHL 72 5 13 18 155 4 0 0 0 27
1981-82 Los-Angeles Kings NHL 60 1 8 9 145 10 1 3 4 41
1982-83 Los-Angeles Kings NHL 69 3 12 15 167 -- -- -- -- --
1983-84 Los-Angeles Kings NHL 69 3 18 21 141 -- -- -- -- --
1984-85 Los-Angeles Kings NHL 77 2 9 11 185 3 0 1 1 0
1985-86 Los-Angeles Kings NHL 79 11 31 42 226 -- -- -- -- --
1986-87 Los-Angeles Kings NHL 77 7 29 36 155 5 1 2 3 10
1987-88 Los-Angeles Kings NHL 58 2 23 25 159 5 1 2 3 21
1988-89 Philadelphia Flyers NHL 67 2 19 21 184 18 0 2 2 51
1989-90 Philadelphia Flyers NHL 59 3 16 19 129 -- -- -- -- --
1989-90 Buffalo Sabres NHL 1 0 1 1 0 6 0 0 0 12
1990-91 Buffalo Sabres NHL 43 1 2 3 86 1 0 1 1 0
1991-92 Buffalo Sabres NHL 41 2 9 11 157 -- -- -- -- --
1991-92 New-York Rangers NHL 11 0 0 0 24 13 0 2 2 10
1992-93 New-York Rangers NHL 53 1 9 10 107 -- -- -- -- --
1993-94 New-York Rangers NHL 79 2 7 9 110 23 0 0 0 20
1994-95 New-York Rangers NHL 43 2 7 9 36 10 0 0 0 8
1995-96 St.-Louis Blues NHL 76 0 3 3 67 12 0 1 1 2
1996-97 Tampa-Bay Lightning NHL 21 0 0 0 13 -- -- -- -- --
--------------------------------------------------------------------------------------
NHL Totals 1098 47 216 263 2359 114 3 14 17 213



muuten hyvä, mutta jätkä täyttää tasan kahden viikon päästä 43 vuotta, eli on faijani ikäinen. Joo siis PIM ei ole valittamista mutta pisteissä on. Eli onko tämä Marekin mahdollinen stuntti? Vaiko Kantorin? Wells ei aluksi kuulostanut tutulta mutta kun tilastot tuli esiin niin muistui mieleen. Muistakaa, todella epävarma lähde!

Kaveri on lisäksi pelannut viimeksi siis kaudella 1996-97... No ei se viiden vuoden tauko nyt niin kauhean kova ole;). Kaverista olisi korkeintaan valmentajaksi:D
 

PIISPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Hai ja Iceberg

Viestin lähetti Senior

Ei kaikki joukkueet voi/pidä olla harmaata massaa. Siksi moni seura ottaa mieluummin kitinäkullan. IFK ei. (Eikä edellinen ole pelkästään oma mielipide) IFK:n tarkoitus on olla PUNAINEN. Petoja. Mukana taffeja äijiä. Miks muuten IFK aina sytyttää maaseudulla verrattuna Blyysiin ja Jokereihin. Koska IFK herättää tunteita!!! Puolesta tai vastaan, mutta herättää.

Pikku kommenttina punaisten ketjuun maaseudulta. Että ainakin täällä kitinäkullan kotimaassa ovat viimeisen kymmenen vuoden ajan kyllä nimenomaan Jokereiden vierailut yleensä olleet niitä suurten tunteiden otteluita, mitenkään IFK-vierailujakaan väheksymättä. Mutta kieltämättä on kadehdittavaa, että ainakin omissa kannattajissa joukkue/brändi herättää SUURTA tunnetta.

Joukkueiden erilaisuus ja se mikä saa fanit syttymään ei ole kuitenkaan niin yksipuolista tai mustavalkoista (sic) kuin HIFK/TPS -tyylien vastakkainasettelu antaa ymmärtää. Minä pidän siitä, että joukkueen pääpaino on taitopelaajissa (kuten ihailemanne Rintanen, Nummelin, Kiprusoff :), Keskinen) ja taito/tahtopelaajissa (Alatalo, Virta, Eloranta). Näiden taustalta pitäisi kuitenkin löytyä mausteena myös voimaa ja pelotetta (Berg, Grönman, aikaisemmilta vuosilta Heikki Leime ja Petteri Lehto) tai orastavaa mielenvikaisuutta (Hyvönen, Sundblad). Tähän ketjuun kirjoittaneilla taas pelaajatyyppien tärkeysjärjestys on toinen. Kuitenkin kysymys on vain painotuksista. Olennaista on se, että kunnioitetaan seuran kulttuuria näissä painotuksissa, näin syntyy siteitä joukkueeseen, eikä pudota sinne harmaaseen massaan.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti JHag
HIFKin kiikarissa on yksi mielenkiintoinen sentteri, joka kelpaisi myös Bluesille. Ja ehkä myös Jokereille. Kotimainen paluumuuttaja. Arvannette.

Ettei vaan olisi Ylösen Jussi? Kyllä luulisi Bluesin olevan aika vahvoilla neuvotteluissa, rahaa löytyy ja onhan Ylönen Espoon kasvatti...

Tiedätkö JHag, onko se kuinka todennäköistä, että Ylönen nähtäisiin ensi kaudella Suomessa?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Näin on Piispa. Kyse on painotuksien preferoimisesta. HIFK kasataan yleensä niin, että ensin ne "mielenvikaiset" ja rouhijat ja sitten se taito, jos fyrkkaa jää. Tepsissä sama päinvastoin, vai mitä;)

Meidän hallissamme nimenomaan Tepsin vierailut viime vuosina ovat olleet fysiikan/taidon kilvoittelua viihtellisimmillään. Ja hyvin on HIFK pisteitä juuri kotihallissaan Tepsiltä vienyt. Monesti silkalla sikailulla, myönnän. Turusta ei ole taas pahemmin pisteitä ropissut.

Minulla on yksi tuttu Hämeenlinnassa ja toinen Jyväskylässä, jotka eivät ole hardcore-kiekkofaneja. He ovat vuosien ajan, toisistaan tietämättä, käyneet kerran-pari kaudessa HPK:n/Jypin matseissa ja aina valinneet sellaisen matsin, missä HIFK on vieraana. Perusteet: "silloin ei koskaan tiedä mitä tapahtuu." Tällaisena joukkueena haluaisin säilyttää HIFKin. Ja tällaisista syistä HIFK kerää aina ne isot vieraskatsomot. Myös silloin, kun joukkue tahmoaa runkosarjassa sijoilla 9-11 (kulunut kausi). Jokereita katsotaan paljon vieraissa, koska joukkue on aina liigan kärkikastia. Näin uskon. Tosin WS-aikana Jokereihinkin on tullut HIFK-tyylinen värikkyyslisä.

Joo, Ylösen Jussia tarkoitin. Mies sopisi meille kuin nenä päähän. Toivotaan, että Hillokuningas on tehnyt tarjouksen, josta Ylönen ei voi kieltäytyä. Miehen ura on joutunut laskukierteeseen, treidi Tampasta Ottawaan ei ole tuonut lisää peliaikaa, päinvastoin. Ja Ottawan päässähän on ex-HIFKiläinen etäispääte Keklu. Jospa...:D
 

Vegas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paluumuuttajat

Juha Ylöstä ja Niko Kapasta ollaan tunkemassa kaikkiin pk-seudun joukkueisiin.Omat lähteeni eivät pysty varmistamaan eikä kumoamaan väitteitä.Hentunenkin on cobolin mukaan Jokerien hyökkäyskalustoa ensikaudella.Toivottavasti Penalla on takataskussa jotain extraa jos Pärä ja Z:takin jättävät HIFK:n(NHL) JHag ja Isaksson vois vähän antaa siimaa mahdollisista uusista vahvistuksista.Tulis ainaki rouheempi olo ku rupeis taas nimet vilkkumaan meidänki ketjussa,eikä vaan naapurin,mihin ollaan viemässä suunnilleen kaikki vapaana olevat pelimiehet.

PS.Tosi tappokamaa toi Penalle perustettu klubi.Saa Pena olla rauhassa ku kymmenet fanit vannoo Penan fyysisen ja psyykkisen koskemattomuuden puolesta.JHag kumppaneineen näyttää ettei kaikkiin asiohin tarvitse suhtautua otsa kurtussa vaikka tosissaan ollaankin.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Pärssisestä!

http://huhuaréena.tripod.com :

Timo Pärssisen pelaaminen HIFK:ssa ensi kaudella ei ole vielä varma, Anaheim on halukas pitämään miehen. Kiekko-Kaleva kuulemma uutisoinut tällaista, näinköhän NHL vie taas HIFK:ltä parhaat päältä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös