Herätys kaikki me viestiketjujen aloittajat!

  • 2 219
  • 32

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämän viestiketjun sisällön olisi ehkä voinut laittaa "Kysymys Moderaattoreille" -ketjuun, mutta koska haluan osoittaa tämän niin modeille kuin meille kirjoittajillekin, päätin avata oman otsikon.

Sanonpä tässä muutaman arvostelusanasen viestiketjujen sulkemisperiaatteista. Viimeinen sulkeminen koski kunkin kirjoittajan päiväkohtaista veistimäärää (Raksipoi). Jostain syystä kyseinen viestiketju oli muutaman kirjoittajan mielestä tarpeeton, josta tod.näk. provosoituneena moderaattorit sulkivat viestiketjun. Mielestäni tässä ketjussa olisi hyvinkin voinut ryhtyä keskustelemaan vaikkapa kirjoittamisen motiiveista, ajankohdista jne...Kyseinen viestiketju ei ollut mielestäni yhtään sen ala-arvoisempi kuin seuraavat KESKUSTELUPALSTAN viestiketjut:

- Hokitriviaa osa 1
- Hokitriviaa osa II
- Hokitriviaa osa III
- Musavisa 3 - osa 6
- Musavisa 3 - osa 7
- Musavisa 3 -osa 8
- Tietokoneessa virta, mutta ei käynnisty, missä vika?
- Toinenkin kysymys tietokone-experteille
- Visual Basic -osaajia jatkoajassa?
- Löytyykö tietokone-experttejä?
- FC Jatkoaika CM01/02 Uusi joukkue
- JYP-Faneille hurrikaani.net
- Siirtokovalevyt

Näiden ketjujen keskustelarvo hipoo nollaa. Mielestäni tietokoneongelmaiset voisivat avata ihan oman ketjun, ettei niitä ole 27 tusinassa. Myös alan omia sivuja kannattaisi käyttää tällaisten ongelmien selvittämiseen. Tietokilpailutkin ovat mielestäni saaneet aivan liikaa tilaa, joten pyydän, että niille tehtäisiin jotakin. Eikö niillekin voisi avata oman YHDEN ketjun, jossa ilmoitettaisiin yksityisviesteillä käytävistä tietovisailuista?

Nämä nyt ovat mielipideasioita, mutta kerroinpa minäkin näkemykseni, kun aina en ymmärrä, mihin ketjujen sulkeminen perustuu. Mulkuttelujen karsimiset vielä ymmärrän, mutta miksi ketjujen ei anneta kuolla itsestään, jos ne eivät saa kannatusta? Niinhän on käynyt lukuisille (minunkin aloittamille) viestiketjuille, eikä niitä ole sulkemaan ryhdytty.
 

parkhurst

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jooh jooh.

Minun mielestäni tänne vois avata sellasen valitus-ketjun mihin laitettaisiin kaikki seuraavanlaiset kommentit:

"Tästä on kyllä toinenkin ketju avattuna"
"Käytä sitä searchia"
"Miksi tästäkin piti avata uusi ketju"
"Onko tämä nyt muka oman ketjun arvoinen"
"Moderaattorit pliis sulkekaa tää ketju"
"Sori tää chättiviesti mutta..."

Olisivatpahan poissa asiallisten viestien seasta...
 

Carlos

Jäsen
mauri

Ensin ajattelin kommentoida, että päätit sitten avata yhden "näitä" lisää, mutta tarkemmin ajatellen jutussasi oli paljon asiaa. Itseänikin on huvittanut suuresti nämä tänne avatut ketjut, välillä tuntuu että ovat niin turhia että oksat pois. Esim. "jonkun päähänlyöntikilpailu" lienee turhuudessaan jo historian top3:ssa. Oikeastaan täällä vapaassa mielestäni pitäisi saada todellakin puhua mistä tahansa, miten turhasta tahansa, ilman sulkemisia. Nämä "modet on mulkkuja" ketjun avauksetkin ovat kyllä täysin turhia ja loukkaavia, mutta ehkäpä joku katsoo asiakseen saada aukoa suutaan semmoisestakin, ei tarvitse sitten "oikeilla osastoilla" kertoa näitä mielipiteitä.

Ja eiköhän tämä viestiä/päivä ketju tosiaan olisi mahtunut olemaan siinä missä muutkin. Tosiaan sen näkee profiilista suoraan, mutta aiheesta olisi voinut viritä keskustelua esim. milloin yleensä kirjoittaa, kuinka paljon, kuinka säännöllisesti jne. Ei mitään kirjallisuuden nobelia näillä polylogeilla saavuteta, mutta tyhjän jauhamisen arvo on kyllä kohtalaisen korkealla.

Näin siis minun mielestäni.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Re: Jooh jooh.

Viestin lähetti parkhurst
Minun mielestäni tänne vois avata sellasen valitus-ketjun mihin laitettaisiin kaikki seuraavanlaiset kommentit:

"Tästä on kyllä toinenkin ketju avattuna"
"Käytä sitä searchia"
"Miksi tästäkin piti avata uusi ketju"
"Onko tämä nyt muka oman ketjun arvoinen"
"Moderaattorit pliis sulkekaa tää ketju"
"Sori tää chättiviesti mutta..."

Olisivatpahan poissa asiallisten viestien seasta...

Tästä olen kyllä niin samaa mieltä enkä edes, perkele, pahoittele että kirjoitin ns. chättiviestin.

Muutama nimimerkki maurin aloittama viestiketju..
Äänestys: Vuodenaikahoroskooppi (vastauksia 3)
Pakkopulla-Aleksis (vastauksia 2)
Äipät, iskät, anopit, apet, siskot, veljet.... (vastauksia 10)
Esimiehet kyykkyyn (vastauksia 4)
Radio-ohjelmien sisällöstä... (vastauksia 1)
Hädässä ystävä tutaan? (vastauksia 0)
Rasvaimut ja selluliitit (vastauksia 3)
Putikko/Kanala/Yli-Simo (vastauksia 6)


Joten, mauri, ei sullakaan hyvin mee.
:D
 
Viimeksi muokattu:

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Jooh jooh.

Viestin lähetti parkhurst
Minun mielestäni tänne vois avata sellasen valitus-ketjun mihin laitettaisiin kaikki seuraavanlaiset kommentit:

"Tästä on kyllä toinenkin ketju avattuna"
"Käytä sitä searchia"
"Miksi tästäkin piti avata uusi ketju"
"Onko tämä nyt muka oman ketjun arvoinen"
"Moderaattorit pliis sulkekaa tää ketju"
"Sori tää chättiviesti mutta..."

Olisivatpahan poissa asiallisten viestien seasta...

Mielestäni ymmärsit viestini väärin. En tarkoittanut, etteikö ko. aiheista voisi olla ketjuja, mutta siinä vaiheessa, kun niitä alkaa olemaan 16 kpl 20:stä, se alkaa häiritsemään. Tämä sen vuoksi, että keskusteluaiheita etsivä ei saa niistä mitään irti. Esitinkin omat (ehkä alkeelliset) ehdotukseni, kuinka tietokoneongelmien ja visojen kanssa voisi toimia, että niistä olisi iloa, mutta ei riesaa. Parkhurst, voisit ainakin vilaista luettelemieni viestiketjujen sisältöä, niin ehkä ymmärrät, mitä tarkoitan. En minä tässä ketään ole julkisesti häpäisemässä tai arvostelemassa aloitettujen viestiketjujen sisällöstä, vaan koetan herätellä (jälleen kerran tarpeellista) keskustelua siitä, kuinka Jatkoajan maine keskustelupalstana pitäisi kutinsa. Saa kommentoida.
 

Khimbul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes RIP
Paljon asiaa

Moi!

Tämän palstan nimi on "vapaa keskustelu" ja kuten insertissäkin sanotaan täällä saa keskustella mistä haluaa. Jo periaatteellisestikin keskutelun aiheiden rajoittaminen tuon lausekkeen jälkeen on hieman ongelmallista, mutta jotakin kyllä pitäisi tehdä. Talvella tällä palstalla oli erittäin paljon hyvää keskustelua joskus syvällisistäkin aiheista, mutta nyt näyttää olevan hieman toisin. Tai ehkä vain näyttää, koska en usko, että järkevä keskustelu on mihinkään loppunut, mutta se vain tuntuu hukkuvan tuohon otsikoiden (ja viestien paljouteen). Mauri oli minusta koonnut hyvän lista turhimmista aiheista, joita täällä säännöllisesti viljellään. Omasta mielestäni pahimmat ovat tietokoneongelmiin liittyvät kysymykset ja erilaiset triviat.

Mitä näille sitten pitäisi tehdä. Esim. trivioiden kohdalla (vaikka en itse niitä jaksakaan lukea) ei niiden pakkaaminen yhteen viestiketjuun oikein toimi, koska silloin ei ikinä tiedä milloin ketjuun on lisätty uusia kysymyksiä ja milloin taas vain toisten vastauksia. Yleisemmissä tapauksissa samojen ketjujen kierrättäminen on helpoin tapa vähentää otsikoiden määrää. Loistava esimerkki tästä on ketju "Jarkko Nieminen", jossa on seurattu miehen uraa Tukholman ATP turnauksesta tähän päivään saakka eli suunnilleen puoli vuotta (vai kauanko siitä jo on ?).

Osaltaan tämä vapaan keskustelun suosio todistaa siitä, että hyvin toimivia ja hoidettuja (erityiskiitos moderaattoreille) keskustelupalstoja on netissä todella vähän.

Tällaisia mietteitä,

Khimbul
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Onpas mauri herkällä tuulella tänään. Eiköhän tällä palstalla kuitenkin tilanne ole se, että moderaattorit antavat "mennä läpi sormien" n. 97 % kaikenlaisista älyvapaista ketjuista. Tästä esimerkkeinä jo edellä mainittu "päähänlyöntikisa" ja vaikkapa "kissa ja rautakankiketju". Eihän noissa ole järjen häivääkään, ei mitään sisältöä eikä keskustelupohjaa. Ja itsekseenhän nuo älyvapaat ketjut todellakin kuolevat... vaan näitä älyvapaita juttuja enemmän minua ainakin ärsyttävät ketjun aloitukset mallia "montako viestiä päivässä" tai "mikä on viestiesi kokonaislukumäärä" tai "mikä on kengännumerosi" tai "mikä on lempivärisi"? Onhan se nähty, ettei noista jutuista viriä edes älyvapaata keskustelua, vaan vastaukset ovat nerokkaita tyylin "4, 243, 42" jne... muutenkin ihmetelen että miksi ihmeessä joku haluaisi tietää ventovieraittten ihmisten kengännumeroita? Tuskin tarkoitus on kuitenkaan ostaa jokaiselle vastanneelle siitä hyvästä lahjaksi uudet kengät?
Myös hillitön äänestysten määrä ottaa minua kupoliin. Eräänä päivänä oli huipputilanne, kun avasin Vapaan keskustelun etusivun: sillä ekalla sivulla oli näkyvissä yhtäaikaa 18 eri äänestystä... totesin saman tien, että oma sähköpostinikin on mielenkiintoisempaa luettavaa...
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mauri!

Kyllähän viestissäsi on perää. Kommentoin kyllä raksipoin aloittamaa ketjua turhaksi. Minusta viestiketjujen avaajien tulisi avauksessaan kertoa mitä he sillä hakevat ja muotoilla se siten, että siitä tulee nimenomaan keskustelua! Sehän JA:n yksi tarkoitus on. Se, että viesiketjun nimi on yhdellä lauseella: montako viestiä saat päivässä, on kovin heppoinen avaus. Varsinkin, kun tiedon löytää jokainen käyttäjä toisistaan.

Mainitsemasi esimerkkiketjut olivat hyviä. Jokaisen tulisikin MIETTIÄ ketjua avatessaan mitä sillä hakee. On selvää. että ihmisiä kiinnostaa eri asiat ja kaikki ketjut eivät saa muita innostumaan. So what?. JA:n lätkäpuolella 'pikku'piikit ja omien puolustaminen on mielestäni täysin hyväksyttävää. Haistattelut eivät. Onko se toisaalta iso riesa, jos täällä on turhia ketjuja? Kyllä lauma toisistaan huolen pitää. Eikä tätä liian vakavissaan pidä ottaa.

Kuitenkin: hyvä puheenvuoro! ;)
 

parkhurst

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Jooh jooh.

Viestin lähetti mauri


Mielestäni ymmärsit viestini väärin. En tarkoittanut, etteikö ko. aiheista voisi olla ketjuja, mutta siinä vaiheessa, kun niitä alkaa olemaan 16 kpl 20:stä, se alkaa häiritsemään. Tämä sen vuoksi, että keskusteluaiheita etsivä ei saa niistä mitään irti. Esitinkin omat (ehkä alkeelliset) ehdotukseni, kuinka tietokoneongelmien ja visojen kanssa voisi toimia, että niistä olisi iloa, mutta ei riesaa. Parkhurst, voisit ainakin vilaista luettelemieni viestiketjujen sisältöä, niin ehkä ymmärrät, mitä tarkoitan. En minä tässä ketään ole julkisesti häpäisemässä tai arvostelemassa aloitettujen viestiketjujen sisällöstä, vaan koetan herätellä (jälleen kerran tarpeellista) keskustelua siitä, kuinka Jatkoajan maine keskustelupalstana pitäisi kutinsa. Saa kommentoida.

No joo. Asiahan on siis niin että en minä ollut kanssasi eri mieltä. Ja kyllä ymmärsin myös sen mitä tarkotit. Noiden luettelemiesi viestiketjujen sisältö tosiaan on aika perseestä. Toin vain omalla kommentillani esille oman ehdotukseni siitä kuinka viestiketjujen sisältöä voisi parantaa - ilman että avasin siitä uutta ketjua... :D

Jos joku tosiaan tarvitsee tietokoneapua tai jotain muuta peliapua, niin paras foorumi mielestäni on siihen muropaketti.com tai jokin muu aiheeseen liittyvä foorumi. Jatkoajan vapaan keskustelun tarkoituksena on kuitenkin ilmeisesti sallia keskustelu joka ei millään tapaa liity jääkiekkoon? Silloin saamme tod. näk. kärsiä aiheettomista ja mielenkiinnottomista ketjuista jatkossakin. Aina löytyy joku teinizilla joka keksii availla syvää luotaavia ketjuja "Onks lapset kivoi? muston, onxteist?" yms. Paska tsägä.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Jos totta puhutaan niin vapaan keskustelun puolella olevista ketjuista noin 95% on pelkkää bullshaittia. Onneksi mukaan sattuu muutamia helmiä, joissa todella keskustellaan syvällisemmin erilaisista asioista. Mieleeni tuleekin eräs otsikko, jonka itse avasin. Tarkoituksena oli keskustella faniudesta ja kerroinkin siinä miksi itse kannatan tätä joukkuetta. Sainhan siihen jopa yhden vastauksen. Siinä vaiheessa pisti vituttamaan kun ajattelee ettei kunnon avauksesta huolimatta synny tässä suomalaisten jääkiekkotietäjien keskuudessa minkäänlaista keskustelua. Ei, onhan kissasi perskarvojen väri paljon mielenkiintoisempi aihe kuin syvällinen keskustelu mistä tahansa muusta aiheesta kuin Jeesuksesta ja Raamatusta yleensä!!
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti teemu_s
Jos totta puhutaan niin vapaan keskustelun puolella olevista ketjuista noin 95% on pelkkää bullshaittia. Onneksi mukaan sattuu muutamia helmiä, joissa todella keskustellaan syvällisemmin erilaisista asioista. Mieleeni tuleekin eräs otsikko, jonka itse avasin. Tarkoituksena oli keskustella faniudesta ja kerroinkin siinä miksi itse kannatan tätä joukkuetta. Sainhan siihen jopa yhden vastauksen. Siinä vaiheessa pisti vituttamaan kun ajattelee ettei kunnon avauksesta huolimatta synny tässä suomalaisten jääkiekkotietäjien keskuudessa minkäänlaista keskustelua. Ei, onhan kissasi perskarvojen väri paljon mielenkiintoisempi aihe kuin syvällinen keskustelu mistä tahansa muusta aiheesta kuin Jeesuksesta ja Raamatusta yleensä!!

>>>> "ettei kunnon avauksesta huolimatta synny... minkäänlaista keskustelua"... oletko nyt ihan varma, että se sinun avauksesi oli muidenkin kuin itsesi mielestä "kunnon avaus"? Jospa nämä muut olivat eri mieltä? Ei kaikki asiat voi kiinnostaa samalla tavalla kaikkia ihmisiä. En minäkään voi pakottaa täällä ketään keskustelemaan kanssani kissan perskarvojen väristä tai Aston Villasta. Onko loogista?
 

anthony

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Jazz
???

Niin poistoista uutena foorumistina kysäisen:
Todennäköisesti täällä foorumissa riittää mikäli on viestittänyt vähintään sata viestiä "uransa" aikana niin sitten on oikeus heittää jonkun avaamaan keskusteluun tai keskusteluun kommentti nimimerkillä "sejase77 (lue Late 7v)" jotta hei come on tämä viestiketju kiinni mä en pidä tästä/tämä ei kiinnosta minua?
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti mauri
Sanonpä tässä muutaman arvostelusanasen viestiketjujen sulkemisperiaatteista. Viimeinen sulkeminen koski kunkin kirjoittajan päiväkohtaista veistimäärää (Raksipoi). Jostain syystä kyseinen viestiketju oli muutaman kirjoittajan mielestä tarpeeton, josta tod.näk. provosoituneena moderaattorit sulkivat viestiketjun. Mielestäni tässä ketjussa olisi hyvinkin voinut ryhtyä keskustelemaan vaikkapa kirjoittamisen motiiveista, ajankohdista jne...Kyseinen viestiketju ei ollut mielestäni yhtään sen ala-arvoisempi kuin seuraavat KESKUSTELUPALSTAN viestiketjut:
.
.
.
Näiden ketjujen keskustelarvo hipoo nollaa.

Oma ensimmäinen reaktioni, kun kyseisen viestiketjun ensimmäistä kertaa huomasin? "Ja säppiin." Ketjun kuitenkin annettiin olla auki, koska odotettiin tuleeko sitä keskustelua. Ei tullut, tuli vain numeroita ja kuittailua. Tämä on keskustelupalsta. Se tarkoittaa, että täällä olisi tarkoitus keskustella. "3.53" ei mielestäni tätä ehtoa täytä.

Ketju suljettiin koska siinä ei keskusteltu yhtään mistään, ei sen vuoksi, että siellä toiset kirjoittajat sitä vaativat.

Nuo nimeämäsi ketjut saattavat olla mielestäsi ala-arvoisia, niissä kuitenkin keskustellaan otsikoiden mukaisista aiheista. Visailut tietenkin ovat oma lukunsa, mutta...

Tietysti esim. tietokoneongelmiin saisi kenties helpommin apua siihen keskittyviltä palstoilta, mutta jatkoaikalaiset mieluusti tuntuvat näitä selvittelevän omassa yhteisössään mieluummin. Jos kaikki vaparin keskusteluaiheet käytäisiin läpi, niin lähes jokaista voisi suositella siirtymään jollekin toiselle palstalle. Ja liigapalstalta kaikki joukkuekohtaiset ketju voitaisiin siirtää seurojen omille palstoille, eikö? Mutta kirjoittajat haluavat keskustella "tuttujensa" kanssa, saman yhteisön jäsenten kanssa yhdessä.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Viestin lähetti Predator


>>>> "ettei kunnon avauksesta huolimatta synny... minkäänlaista keskustelua"... oletko nyt ihan varma, että se sinun avauksesi oli muidenkin kuin itsesi mielestä "kunnon avaus"? Jospa nämä muut olivat eri mieltä? Ei kaikki asiat voi kiinnostaa samalla tavalla kaikkia ihmisiä. En minäkään voi pakottaa täällä ketään keskustelemaan kanssani kissan perskarvojen väristä tai Aston Villasta. Onko loogista?

Predator-setä. Ehkä avaukseni ei ollutkaan kovin hyvä sillä se oli samaa pituusluokkaa kuin Jagsin viestit pisimmillään. Onhan se selvä ettei kiireisiä ihmisiä kiinnosta lukea pitkiä viestiä kun asian voi ilmaista lyhyesti ja ytimekkäästi tyyliin "Uuh..", "rautakankea", "Eteenpäin on menty", jne.

Olet oikeassa siinä että ei kaikki aiheet kiinnosta kaikkia. Olet varmasti alkuperäisenä Jatkoaikalaisena myös huomannut sen että hyvät kirjoitukset hukkuvat usein huonojen, sisällöttömien viestin joukkoon.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Re: Herätys kaikki me viestiketjujen aloittajat!

Viestin lähetti Flonaldo
Nuo nimeämäsi ketjut saattavat olla mielestäsi ala-arvoisia, niissä kuitenkin keskustellaan otsikoiden mukaisista aiheista. Visailut tietenkin ovat oma lukunsa, mutta...

Ensinnäkin, toivoisin, että aloitusviestini olisi luettu k u n n o l l a.
Pyydän kiinnittämään huomiota seuraaviin "pointteihin":

1.En peräänkuulttanut kyseisten viestiketjujen sulkemista.
2. Koetin ehdottaa jotakin ratkaisua siihen, kuinka kyseiset aiheet voitaisiin yhdistää, jotta ne eivät veisi niin paljon tilaa, mutta niistä olisi iloa.
3. Listaamani otsikot eivät mielestäni sisällä keskustelua - siksi jätin ko. teemoja käsittelevät KESKUSTELUketjut mainitsematta - sillä eiväthän ne aiheina sinänsä häiritse.
4. En pyrkinytkään rajoittamaan aiheita, vaan koetin osoittaa, että keskustelua aiheuttavat ketjut ovat mielestäni tämän palstan parhainta ja ymmärtääkseni tavoiteltavaakin antia. Itse en ainakaan ymmärrä, miksi jokaikistä pientä tietokoneprobleemaa varten pitää avata oma ketjunsa, kun samankaltaisia asioita voi puntaroida parin otsikon alla. Kyllähän formulaoitakin tyydytään keskustelemaan "f1-ketjun alla" ilman, että jokaikistä pientä f1-tapahtumaa varten naputellaan uutta otsikkoa.
5. En ole syytön itsekään, sillä typeriä otsikoita on syntynyt minunkin toimestani, mutta onneksi ne ovat kuihtuneet pian pois unholaan. Ainahan jokainen voi pysähtyä kritisoimaan omia ketjujaan, ja uskaltaa myöntää, etten ole aina ihan onnistunut...vai?
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti teemu_s




Olet oikeassa siinä että ei kaikki aiheet kiinnosta kaikkia. Olet varmasti alkuperäisenä Jatkoaikalaisena myös huomannut sen että hyvät kirjoitukset hukkuvat usein huonojen, sisällöttömien viestin joukkoon.

>>> Niinpä, hyvät kirjoitukset hukkuvat... tästä päästäänkin sitten Suljetun Osaston olemassaolon oikeutukseen. Sinne ei ainakaan mikään kirjoitus huku, kun liikenne on niin hiljaista. Senpä takia minä kirjoitan pitkät tarinat mieluummin Suljetulle. En minä sitä väitä, että ne minun novellini ovat mitään kaunokirjallisuuden helmiä, ovatpahan sieltä helpommin löydettävissä... eivät varmasti huku äänestysten ja tekstiviestin mielettömän kokoiseen mereen...
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
En välitä vapaasta alueesta

"Näytä uudet viestit"-toimintoa voisi kenties muuttaa siten, että se ei näyttäisi Vapaan keskustelun uusia viestejä tai lajittelisi ne listan alimmaiseksi. Puolet listastahan on aina näitä vapaan keskustelun otsikoita.

Vielä parempi olisi, jos voisi valita mukaan tulevat alueet (SM-liiga alueellahan ei ole hetkeä, jolloin HIFK-ketjussa ei olisi uusia viestejä).

Koska kiekkoilusta kiinnostuneita riittää, olisi paikallaan kehittää nimenomaan kiekkokeskustelua vapaan keskustelun kustannuksella. Voisi aloittaa lisäämällä sarjariippumattomia kiekkokeskustelualueita.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Re: Herätys kaikki me viestiketjujen aloittajat!

Viestin lähetti Flonaldo


Oma ensimmäinen reaktioni, kun kyseisen viestiketjun ensimmäistä kertaa huomasin? "Ja säppiin." Ketjun kuitenkin annettiin olla auki, koska odotettiin tuleeko sitä keskustelua. Ei tullut, tuli vain numeroita ja kuittailua. Tämä on keskustelupalsta. Se tarkoittaa, että täällä olisi tarkoitus keskustella. "3.53" ei mielestäni tätä ehtoa täytä.

Tämä osoittaa sen, että myös toisten viestiketjuihin kirjoittajalla on vastuu kirjoituksistaan. Miksi kirjoittaa pelkästään "4.29", jos muuta sanottavaa ei aiheesta ole? Miksi ei ohittaa viestiketjua, jos se ei stimuloi sen kummemmin? Mielestäni viestiketjun sulkemisen myötä kritiikki menee liian yksipuolisesti viestiketjun aloittajalle, vaikka hän itse ei olisi "4.29"-kuittailua tarkoittanut synnyttävänsä.
Kun itse näin ko. ketjun, aloitin jo mielessäni pohdinnat, milloin ja miksi tänne kirjoitan - mutta muutamien nimimerkkien teilaavat kommentit veivät "inspiksen". Siksi moderaatorit olisivat voineet kokeilla huomautusta kirjoittajille, jolloin ehkä ketju olisi kuollut tai ehkä fiksujakin kirjoituksia olisi ilmaantunut - mene ja tiedä. Puhun nyt kuitenkin enemmän periaatetasolla kuin "viestimääräsi/päivä" -ketjusta. Käytän sitä vain esimerkkinä.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt tulle tsät-sori:

mauri: jos otsikossa kysytään PELKÄSTÄÄN 'montako viesiä olet saanut' - onhan siihen vaikea vastata kovin analyyttisesti, eiks niin. Vähän perusteluja ketjuavauksiin, kyl se siitä.

Itse olen ajatellut aiemmin ehdottamieni ketjujen lisäksi avata ns. loppuikä ketjun ostikolla:

*Paljonko kello on?*

:D

Koomikko kun olen!
 

Wolves

Jäsen
Viestin lähetti mauri
- Tietokoneessa virta, mutta ei käynnisty, missä vika?


Tuosta olen hiukkasen erimieltä mauri ja yhdynkin flonaldon ajatuksiin. Tuosta ketjussahan keskusteltiin ja yritettiin ratkaista nimim. forrestin koneessa ilmennyttä ongelmaa ja kaiken lisäksi ongelma tuli ratkaistua.

Ja aivan 100%:n varmasti avaisin itsekin ketjun aiheesta kun aiheesta, jos samanlaisia ongelmia tulisi minulle.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Senior
Nyt tulle tsät-sori:

mauri: jos otsikossa kysytään PELKÄSTÄÄN 'montako viesiä olet saanut' - onhan siihen vaikea vastata kovin analyyttisesti, eiks niin. Vähän perusteluja ketjuavauksiin, kyl se siitä.


Kyllä voi, jos haluaa kehitellä aihetta eteen päin ja antaa sen kuvan, että osaa löytää aiheesta kuin aiheesta näkökulmia. Ei otsikoihin tarvitse niin kirjaimellisesti tarttua. Kuka estää analysoimasta - oma mielikuvitusko?
 

Shane

Jäsen
Re: Re: Herätys kaikki me viestiketjujen aloittajat!

Viestin lähetti Flonaldo
Tietysti esim. tietokoneongelmiin saisi kenties helpommin apua siihen keskittyviltä palstoilta, mutta jatkoaikalaiset mieluusti tuntuvat näitä selvittelevän omassa yhteisössään mieluummin. Jos kaikki vaparin keskusteluaiheet käytäisiin läpi, niin lähes jokaista voisi suositella siirtymään jollekin toiselle palstalle. Ja liigapalstalta kaikki joukkuekohtaiset ketju voitaisiin siirtää seurojen omille palstoille, eikö? Mutta kirjoittajat haluavat keskustella "tuttujensa" kanssa, saman yhteisön jäsenten kanssa yhdessä.

Tuosta en voisi olla enempää samaa mieltä. Jos kaikki kirjoittaisivat aloitusviestinsä aihetta pääasiallisesti käsittelevälle nettisivulle, ei täällä vapaan keskustelun puolella olisi viestejä yhtään. Katsotaanpa nytkin esim. vapaan keskustelun aiheita:

1.Luetko Raamattua, 2.Kuka Jeesus oli? ja 6.Jatkoa keskusteluun uskosta jne... Ei varmasti kiinnosta kaikkia => voitaisiin siirtää jollekin uskonnolliselle sivulle.

3.Naiset ja sen palvelun taso => sopisi paremmin esim. Jippiiin tai Iltasanomien sivulle.

4.Fc Jazzin x-johtajille syytteitä ja 9.Hjk & Mtv3=> jalkapallosivulle.

Kaikki JHAGin/Predatorin HIFK&Pentti yms. sisäpiirijuttuketjut voisi siirtää HIFKin sivuille, ja niin edelleen...

Samaa mieltä olen kyllä siitä, että esim. me tietokoneongelmaiset voitaisiin käyttää vain yhtä ketjua, ja näin lupaan itse jatkossa toimiakin. Mutta toisaalta en kyllä ymmärrä, miksi ne tietokoneketjut sinua haittaavat, eihän sinun niitä pakko ole lukea, kun jo otsikko kertoo, mistä aiheesta ketjussa keskustellaan. Ei niitä tietokoneketjuja kuitenkaan NIIN montaa ole, että ne koko palstaa täyttäisivät.

Noista tietovisoista en oikein tiedä. En itse niitä harrasta, mutta eivät ne minua haittaakaan. Nehän kuitenkin "kuolevat" aika nopeasti, kun vastaukset niihin annetaan usein jo samana tai seuraavana päivänä.

Minusta täysin turhia juttuja ovat nämä lempiruokasi? -tyyliset ketjut, tuoreinpana esimerkkinä Jip Piin avaama "keskustelu" uudesta Coca Colasta.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti mauri


Kyllä voi, jos haluaa kehitellä aihetta eteen päin ja antaa sen kuvan, että osaa löytää aiheesta kuin aiheesta näkökulmia. Ei otsikoihin tarvitse niin kirjaimellisesti tarttua. Kuka estää analysoimasta - oma mielikuvitusko?

>>> Auta armias! Eipä niitä näkökulmia vaan tunnu kuvatunlaisiin ketjuihin löytyvän. Tuskin se analysointi on mielikuvituksesta kiinni, minä väittäisin sen olevan kiinni siitä että k.o. otsikosta ei pysty repimään irti yhtään mitään, vaikka mielikuvitus laukkaisi tuhatta ja sataa...

PS: Parempi ketjun aihe on esim. tuo edellä esitetty "Paljonko kello on"? Tosin siinä on vaarana se, että sinne tulvisi tamperelaisten vastauksia malliin: - Jaa nyvvai?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös