Helsingin Jokerit kaudella 2015–2016

  • 277 637
  • 883

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Eikä Bergenheimin ura naapurissa kovin pitkään kestänytkään.

@sako:n viestiin viitaten: onko siltojen polttamisesta mitään muuta tietoa, kuin epämääräiset huhut ja palstatotuudet?
Eräässä baarissa kiersi syksyllä 2012 totuutena huhu että eräillä tahoilla oli tiedossa ettei Sean ollut täysin pelikuntoinen.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Parisen viikkoa sitten oli Jokerit.comissa Erkan haastattelu, jossa valmentajamme kertoili ajatuksiaan ensi kaudesta. Ainakin minua miellyttivät Erkan ajatukset pelisysteemistä ja siitä että vanha koira näyttää jatkuvasti etsivän niitä uusia temppuja pakkiinsa. Pleijareihin tähtääminen nyt on vain fiksua, mutta varsinkin ajatus siitä että jokaisen kentän tulee osata sekä puolustaa että hyökätä kuulostaa ihan himpatin hyvältä. On sitten toinen juttu riittääkö materiaali, mutta ainakin teoriassa on hyvä jos peliä viedään tähän suuntaan ja joukkuetta rakennetaan sillä silmällä. Raaka totuus on että tulevalla kaudella meidän täyty saada 3.-4. ketjuilta enemmän tulitukea hyökkäyssuuntaan.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Näillä mennään (linkki vie Jokereiden kotisivulle).

Eli Kozunin hankinnan myötä jengi on sitten valmis. Sentteriosasto vaikuttaa kyllä ERITTÄIN kapealta, joten toivottavasti kiekkojumalat hymyilevät taas Jokereille ensi kaudella loukkaantumisten suhteen *kop kop*.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Eli Kozunin hankinnan myötä jengi on sitten valmis.

Eli Hahl ei siis jatka, tai ainakaan sen varaan ei lasketa mitään.

Ketjut voisivat olla Kozunin tultua:

Joensuu - Regin - Kozun
Huhtala - Olimb - Jormakka
Hagman - Kapanen - Aaltonen
Mäki - Wirtanen - Sallinen
Rita, Pöysti, Sillanpää
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eli ilmeisesti lähtö on varma, mutta seuraavasta osoitteesta ei ole tietoa. Jatkanee jossaking liigaseurassa?

Harmi jos tämä on tilanne. Nyt sentteriosasto on määrällisesti aika ohut, vaikka kärkinelikko viimevuotista laadukkaampi näin ennakkoon arvioituna. Kyllä tonne Hahl olisi hyvin mahtunut rotaatioon ja varmasti hoitaa sentterin tontin paremmin kuin Mäki/Sallinen/Sillanpää, kun joku kärkinelikosta loukkaantuu. Joku aika sitten mun käsittääkseni Hahlilla oli jatkohaluja, mutta ehkäpä joku palkka-rooli-taso pyhässä kolminaisuudessa ei sitten miellyttänyt joko pelaajaa tai joukkueen johtoa.

Muuten kyllä peukalo ylös Kurrin ja Vuorisen työlle taas kerran. Omissa silmissä joukkue on lähtökohtaisesti jopa kovempi kuin viime kauteen lähdettäessä, vaikka menetykset kauden jälkeen oli todella isoja palasia paikattavaksi.
 

faro

Jäsen
Joukkue 2.6:

Huhtala - Regin - Aaltonen
Joensuu - Olimb - Jormakka
Hagman - Kapanen - Sallinen
Mäki - Wirtanen - Pöysti
+Rita ja Sillanpää

Jaakola - Larsen
Ohtamaa - Lajunen
Väänänen - Korpikari
Jensen - Todd

Karlsson
Helenius
Kautto

Joku pienikokoinen, nopeaa luisteleva ja maaleja tekevä AHL-arpa voisi olla kova sana tähän paikkaan.
Ja sellainenhan sieltä tuli kuin tilauksesta.

Joukkue 18.6 (Kurrin suulla todettu valmiiksi):

Huhtala - Regin - Aaltonen
Joensuu - Olimb - Kozun
Hagman - Kapanen - Jormakka
Mäki - Wirtanen - Sallinen
Rita - Sillanpää - Pöysti

Jaakola - Larsen
Ohtamaa - Lajunen
Väänänen - Korpikari
Jensen - Todd

Karlsson
Helenius
Kautto

Noita hyökkäysketjuja nyt voi pyöritellä oikeastaan miten päin haluaa, koska leveyttä löytyy laituriosastolta sen verran paljon. Itse kuitenkin näkisin, että tuossa voisi olla suhteellisen tasapainoiset ketjut.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Kuten @McMulligan ylempänä totesi, niin joukkue vaikuttaa jopa kovemmalta kuin viime kaudella. Kausi itsessään sitten tulee toki näyttämään, että miten pelaajat onnistuivat ja miten myös valmennus onnistui. Mutta noin yleisesti ottaen odotusarvo kauteen lähdettäessä on kova. Puolustuksen kiekollinen osaaminen ehkä pienoinen kysymysmerkki, mutta se on toisaalta semmoinen ikuinen kysymysmerkki. Kunhan siivotaan oman maalin maalinedusta, niin sekin riittää jo aika pitkälle. Mitä taas hyökkäykseen tulee, niin ketjuja voi pyöritellä miten vaan ja aina ne näyttää hyvältä (kunhan muistaa laittaa Olimbin ja Aaltosen eri ketjuihin). Ja tarvittaessa kun lyödään ylivoimalla tai tasoitusta haettaessa Olimb-Regin-Kozun yhteen, niin verkko heiluu. Harmittaa kyllä pirusti toi ettei Hahl jatka, koska sitten ois näyttänyt TOSI hyvältä. Nyt näyttää "vain" hyvältä. Vahvoina haastajina lähdetään kauteen 2015-2016!
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
@faro lta hyvät ketjut ja lähempänä totuutta kuin mun ketjut. Mutta edelleen lähtisin rakentamaan neljää hyökkäyssuuntaan vaarallista ketjua. Ja edelleen pitäisin viime kaudella toimineet ketjut kasassa. Ja kyllä mun silmään ketju Mäki-Regin-Kozun voisi olla ihan toimiva kokonaisuus. Ei välttämättä peluutusjärjestyksessä:

Joensuu-Olimb-Jormakka
Mäki-Regin-Kozun
Hagman-Kapanen-Aaltonen
Huhtala-Wirtanen-Sallinen

Wirtasen ketju sai viime kaudella usein hyvää painetta vastustajan päätyyn ja etenkin Huhtala hankki myös jäähyjä vihulaisille. Miksi rikkoa toimivaa ketjua? Kapasilla hyvä alkukausi, loppukausi ei niin hyvä, mutta myös loukkaantumisten sävyttämä. Miksi ei katsottaisi lähteekö yhteispeli taas toimimaan viime kauden alun malliin?

Mulla on nyt päähänpinttymä tähän mun juttuun, mutta lähinnä yritän myös nostaa keskustelua siitä että miksi rikkoa ihan toimivat ketjut vaan sen takia, että on tullut uusia pelaajia?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Lähtökohtaisesti joukkue on parempi kuin viime kaudella. Tuossa on mielestäni vähemmän kysymysmerkkejä, monella osastolla laajuutta ja enemmän sarjassa tasonsa näyttäneitä pelaajia. Toki tämä ei takaa sitä, että joukkue yltäisi edelliskauden suoritukseen tai jopa sen yli.

Toki, tuo sentteristö vaatisi mielestäni siltikin vähintään yhtä uutta nimeä. Lukumääräisestikin noita pitäisi olla vähintään yksi enemmän ja kun kysymysmerkit huomioi, niin mielellään olisi kaksi kaveria enemmän. Toinen näistä sitten rotaatiossa, mutta kuitenkin joukkueessa. Toivottavasti homma ei tällä kaudella kosahda siihen, että joku sentteri ei täysin onnistu tai loukkaantuu. Nimittäin tuolla osastolla tämän rosvosektorin riski on mielestäni suurin.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvältä näyttää, mutta keskikaista ei kestä loukkaantumisia/alisuorittamista yhtään. Tokihan voi olla että Erkka on koulimassa Sallisesta sentteriä. Kundihan pelasi pleijareissa keskellä pirun hienosti. Jostain se viides hyökkäyssuuntaan edes jotenkin osaava sekä pitäisi kaivaa. On siellä varmaan vielä budussa hilloa jos pelaajia tarvitaan, mutta senttereitä ei ole helppo löytää kesken kauden.

Iso kiitos Riksalle. Hieno pelaaja.
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joukkue näyttää tässä vaiheessa kautta oikein hyvältä ja kauteen voi lähteä levollisin mielin. Sentteriosaston kapeudesta en olisi huolissani, sillä lienee selvää, että joukkueeseen tullaan hankkimaan vielä 1-2 pelaaja kauden mittaan (luultavasti sentteri ja pakki). Nämä tosin ehtii hankkimaan lähempänä vuodenvaihdetta, kun on tiedostettu, mille pelipaikoille vahvistusta tarvitaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Samaa mieltä, että viime kauden alkuun verrattuna nyt on paperilla parempi joukkue. Vaan on siellä isot saappaat täytettävänä, etenkin Omarkin.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Nyt kun joukkue on valmis, niin täytyy olla tyytyväinen kokonaisuuteen. Tasapainoisempi joukkue kuin viime kaudella. Muutama huolenaihe kuitenkin pakko nostaa esiin.

1. Joukkueen materiaali on hyvin kapea, eikä loukkaantumisiin juurikaan ole varaa. Junioreille on luvassa peliaikaa kauden mittaan.
2. Tulivoiman puute viivasta. Tämä tulee näkymään erityisesti ylivoimapelissä nopeasti. Sama ongelma oli jo menneellä kaudella, mutta puutetta paikattiin jonkin verran pelaamalla ylivoimalla ns. takakolmiota yhdellä puolustajalla jossa Mosekselle pelattiin laukaisupaikka. Nyt samanlaista laukojaan joukkueesssa ei ole. Kozun on hyvä maalintekijä,mutta vaarallisimmillaan vasta lähellä maalia. Philip Larsen teki viime kaudella kuusi maalia ja Lajunen kolme. Maalimääriin täytyy tulla huomattava parannus tai muuten tulee vaikeata.
 

Jeffrey

Jäsen
Siirrellään tuolta toisesta ketjusta.

Muutenkin hienoja hankintoja, tosin sentteriosasto ihmeen kapea.

Mä en oikein ymmärrä tätä sentteriosaston dissausta. Toki jokainen osa-alue voisi aina olla parempi, mutta kyllä tuo sentterinelikko on lähtökohtaisesti huikeasti parempi kuin vastaava vuosi sitten. Okei, esimerkiksi Koukal onnistui lähtökohtiin nähden erinomaisesti, mutta ei ne lähtökohdat nyt kuitenkaan niin kummoiset olleet.

Jos vertaillaan, niin:

Kapanan -> Kapanen = +/- 0
Mclean -> Regin = +++
Koukal -> Olimb = +/- 0
Hahl -> Wirtanen = +++

Näkisin, että ihan hyvin on tuo homma nyt kasassa.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Hyvän duunin kyllä Kurri ja Vuorinen ovat tehneet. Kauden mittaan nähdään sitten miten nämä Olimbit, Reginit ja Kozunit onnistuu. Nimellisesti ehkäpä jopa kovempi joukkue kuin viime kauden joukkue. Ehkä kapea on sentteristö, mutta näillä puitteilla ( mm. ei yhteistyöseuraa) päteviä kokoonpanon ulkopuolisia pelaajia on vaikea saada. Sallinen ja Mäki stunttaavat tarpeen tullen ihan mukavasti keskellä. Ja toki kauden aikana hankintoja tehdään edelleen. Yv-tykki uupuu edelleen, Larsenista en siihen rooliin usko. Aika tasapainoinen joukkue kyllä!

Ja perinteiset ketjufantasiat:

Joensuu - Regin - Kozun
Huhtala - Olimb - Aaltonen
Hagman - Kapanen - Jormakka
Sallinen - Wirtanen - Pöysti
Mäki - Sillanpää - Rita

Jaakola - Larsen
Ohtamaa - Lajunen
Korpikari - Todd
Väänänen - Jensen

Karlsson
Helenius
 

Beergenheim20

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Jokerit, OJ
Kieltämättä hyvää työtä on tehty. Jälleen on mielenkiintonen ja eittämättä laadukas jengi kasassa, vaikka kovia lähtijöitä olikin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä en oikein ymmärrä tätä sentteriosaston dissausta. Toki jokainen osa-alue voisi aina olla parempi, mutta kyllä tuo sentterinelikko on lähtökohtaisesti huikeasti parempi kuin vastaava vuosi sitten.
Taidollisesti sentterinelikko on kyllä viimevuotista edellä, siitä ollaan samoilla linjoilla. Käsittääkseni kritiikki onkin kohdistunut enimmiltä osiltaan vain sentteriosaston kapeuteen, ts. senttereiden määrään. Viime kaudella, kun Sillanpäätä ei syystä tai toisesta pahemmin tahdottu peluuttaa, Kapasen loukkaantuminen playoffeissa johti Sallisen siirtämiseen laidasta keskelle, ja pitkin kauttakin siellä kävi stunttaamassa esim. Mäki, joka kuitenkaan ei sentterinä ole ihan omimmillaan. Tähän kritiikki osaltaan varmasti perustuukin, viime kaudesta oppineena ei haluttaisi joutua samaan tilanteeseen uudestaan. Nytkään sentteriosasto ei ole laajentunut, vaikka vahvennettu sitä onkin. Itse sentterinelikon vahvuutta, josta itsekin puhut, tuskin moni kiistää.

@One#8 on kyllä oikeassa siinä, ettei tuonne rotaatioon ketään huippupelaajia voidakaan hankkia.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Muuten paperilla varsin hyvältä vaikuttava nippu kasassa mutta sentteristö on todella ohut ja se ei kestä ainuttakaan loukkaantumista sillä muuten siellä pelaa Mäki, Sillanpää (joka ei mahtunut viime kaudella edes pelaamaan vaikka oli tarvetta senttereille) tai Sallinen sentterinä. Sentteristö on oletettavasti kärki nelikon osalta viime kautista parempi kun Kapanen on lähtökohtaisesti 3.sentteri, mutta sen jälkeen sentteristö on heikko tai sieltä ei löydy oikeastaan enää edes senttereitä. Kurri olisi voinut todeta että edelleeen etsitään sentteriosastolle täydennystä koska vaikea uskoa ettei kauden aikana sentteristöön osuisi ollenkaan loikkaantumisia. Noin muuten kasassa on mielenkiintoinen nippu.

Pistetään nyt vielä oma näkemys millä ensi kaudella mennään:
Aaltonen - Regin - Kozun
Joensuu - Olimb - Jormakka
Hagman - Kapanen - Sallinen
Huhtala - Wirtanen - Mäki
Pöysti, Rita, Sillanpää

Jaakola - Larsen
Väänänen - Lajunen
Korpikari - Ohtamaa
Todd - Jensen

Karlsson
Helenius
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Muuten paperilla varsin hyvältä vaikuttava nippu kasassa mutta sentteristö on todella ohut ja se ei kestä ainuttakaan loukkaantumista sillä muuten siellä pelaa Mäki, Sillanpää (joka ei mahtunut viime kaudella edes pelaamaan vaikka oli tarvetta senttereille) tai Sallinen sentterinä. Sentteristö on oletettavasti kärki nelikon osalta viime kautista parempi kun Kapanen on lähtökohtaisesti 3.sentteri, mutta sen jälkeen sentteristö on heikko tai sieltä ei löydy oikeastaan enää edes senttereitä. Kurri olisi voinut todeta että edelleeen etsitään sentteriosastolle täydennystä koska vaikea uskoa ettei kauden aikana sentteristöön osuisi ollenkaan loikkaantumisia. Noin muuten kasassa on mielenkiintoinen nippu.

Sallinen osoitti viime kaudella pystyvänsä varsin laadukkaaseen pelaamiseen keskellä. Kun tulevalla kaudella Jokerit pyrkivät Erkan kertoman mukaan toteuttamaan entistä kokonaisvaltaisempaa kahden suunnan pelitapaa korostuu senttereiden pelaaminen puolustussuuntaan entisestään. Sallinen istuu tähän rooliin tarvittaessa erinomaisesti. Lisäksi Jokereiden rosteri hyökkäyspään osalta on rakennettu viisaasti, nipussa on useampia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan sentterinä tai laiturina. Tämä luo variaatiota eri ketjukoostumusten rakentamiseen riippuen kulloisesta loukkaantumistilanteesta.

Oliko sitten sattumaa, että Jokerit kärsivät viimekaudella suhteellisen vähän loukkaantumisista vai oliko kyse enemmänkin siitä, että sekä kamppailupelaamisen intensiteetti että mailahäirintä huitomisineen ovat selvästi Liigaa vähäisempää. Pitkä kausi pudotuspeleineen, matkarasituksineen ja aikaeroineen merkitsevät sitä, että rosterista on löydyttävä syvyyttä. Mikäli Liiga ei olisi sulkenut Jokereilta ovea yhteistyön suhteen olisi tuo syvyyden rakentaminen mononverroin helpompaa. Siihen peilaten Kurri ja Vuorinen ovat tehneet erinomaisen työn tulevan kauden rakentamisessa. Taas kerran.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mikäli Liiga ei olisi sulkenut Jokereilta ovea yhteistyön suhteen olisi tuo syvyyden rakentaminen mononverroin helpompaa. Siihen peilaten Kurri ja Vuorinen ovat tehneet erinomaisen työn tulevan kauden rakentamisessa. Taas kerran.

En kiellä etteikö työ joukkueen rakentamisessa yleisesti ottaen olisi ollut hyvää. Kritisoin vain sentteriosaston kapeutta. Minusta neljällä varsinaisella sentterillä kauteen lähteminen on yltiö optimismia, toivon toki että tulevakin kausi saadaan mennä läpi mahdollisimman vähin loukkaantumisin mutta minun on vaikea uskoa että yksikään varsinaisista senttereistä ei missaisi kauden aikana peliäkään, en ainakaan löisi päätäni pantiksi sille.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
mutta minun on vaikea uskoa että yksikään varsinaisista senttereistä ei missaisi kauden aikana peliäkään, en ainakaan löisi päätäni pantiksi sille.
Ihan varmasti tulee sentteristö skippaamaan pelejä, mutta ei se mikään katastrofi ole. Mäki, Sallinen ja Sillanpää ovat kaikki riittäviä nelossenttereitä ja jos paska oikein osuu tuulettimeen, niin siellä taitaa Salminenkin olla vielä reservin reservissä. Jos kaksi vakisentteriä on kerralla pois niin sitten onkin jo vähän tiukempi tilanne, mutta siihen varautumiseen ei Jokereilla oikein riitä nallekarkit. Ainoa mahdollisuus olisi ladata hyökkäys vielä nykyistä enemmän täyteen sentteriaitureita, mutta ihan ongelmaton taktiikka ei olisi sekään.

Mun mielestä sentterit on Jokereiden suurimpia vahvuuksia. Kärkinelikko kestää vertailun mihin tahansa joukkueeseen ja paikkaajiakin löytyy. Laitureissa on leveyttä hienosti, mutta kärkiosaaminen ei ihan senttereiden tasolle yllä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös